|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
jejku to jej malutka jest jak nietoperek pearl ![]() Czyli teraz rozpakowuje nam się neska
|
|
|
|
|
#722 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Anabelita ja też wczoraj sama obcięłam pazury
![]() A pścieli do wózka nie planuję. Mam śpiwór jak będzie bardzo zimno a jak cieplej to kocyk a na poduszke to za wcześnie dla takiego maluszka.
|
#723 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Uważam, że to jeden z najlepszych wynalazków na tym świecie Przede wszystkim kupcie od razu dużą, nie dajcie się namówić na wąską zmywarkę. Wybierz sobie modele które Ci odpowiadają i wybierz tę która zużywa najmniej wody i prądu no i o najniższym współczynniku hałasu. Warto zwrócić uwagę na to aby można było regulować wysokość górnego kosza. Ważne też aby był łatwy dostęp do sitek które trzeba myć, bo czasami są mega niewygodne Fajnie jak ma funkcję szybkiego mycia, taki program bardzo się przydaje jak nie masz czasu na długie mycie, albo jak masz stos świerzych filiżanek i talerzyków po kawce rodzinnej Tak z praktycznych uwag to polecam raz na miesiąc lub dwa wlać butelkę octu i nastawić na mycie bez naczyń oczywiście. Nie dopuści to do zatykania dziurek w śmigiełkach No i polecam środki do zmywarki z Rossmana - Domol, są takie same jak reklamowany dwa razy droższy Finish Z tych które używałam:Polecam Bosha, Amicę i Whirpoola. Nie polecam Simens i Indesit
|
|
#724 |
|
Rozeznanie
|
co do szczepien, to ja Emi szczepiłam 5w1. Koszt jednej dawki to u mnie w przychodni 125zł. Na rota i pneumokoki nie szczepiłam, na pneumo zaszczepię jak wyślę ją do żłobka czy przedszkola.
Na szczepionkę 6w1 nie zdecydowałam się ze względu na cenę 160zł, no i dziecko jest szczepione 5 dawkami przeciwko WZW gdy tak naprawdę wystarczą 3 dawki. Fifika też tak zaszczepimy. Co do tego czy lepiej urodzić w 7 czy 8 miesiącu to wydaje mi się, że to takie gadanie. Ważny jest każdy dzien w brzuchu, im później się dziecko urodzi tym większe i bardziej rozwiniete, a więc ma większe szanse. ja zaczynam 37 tydzień i mam już gdzieś leżenie. Już się tak nie oszczędzam, posprzątałam chałupę, trochę Emi ponosiłam, poszłam z nią na spacer. Potem się okaże, że u mnie tak jak u nikotynki, zdejmą pessar, a tu szyjka sklejona i nie puści,a mnie nie mogą podać oxy bo jestem za krótko po cc i od razu mi znowu zrobią cc. A tego nie chcę. Więc już powoli wykurzam małego z brzucha
Edytowane przez anankee Czas edycji: 2011-12-28 o 20:55 |
|
|
|
#725 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a moj maluch ma siedzieć do konca roku w brzuszku najlepiej do 3 stycznia bo mi wtedy zdjemuja aparat z zebow i chce miec to z głowy ![]() co do pieluch to ja mam na razie paczke 1 happy i paczke babydreamow 1 (wzielam do szpitala bo małe opakowanie). chusteczki mam 2 op nivea i dzisiaj kupilismy 4-pak babydreama..... co do zmywarki-uwazam, ze ten, kto ja wymyslił powinien nobla dostac ![]() my mamy pod zabudowe Amica (taka z panelem u góry- jak sie zamknie to wcale nie widac). jak dla mnie jest ok. ma funkcje połowa wsadu, troche programow ael j i tak uzywam przewaznie jednego Wszystko działa jak powinno. Rodzice teraz sobie kupili niedawno tez amice pod zabudowe. ja uzywam tabletek z rossmana, moja mama finisha i ja roznicy nie widze dla mnie naczynia sa tak samo domyte i finishem i rossmanem Tylko sól kupiłam raz calgonitu (coby ją odmulic) i preparat w tych małych buteleczkach do mycia (ale dopiero z raz uzywałam)... ja jestem zadowolona---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
jeszcze nie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#726 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#727 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też troszkę bardziej skłaniam się ku zwykłym. Wiadomo, że komfort dziecka jest ważny, ale w sumie nie wiem czy faktycznie te szczepionki 5 lub 6w1 są lepsze. Co do chusteczek to mam trójpak huggies :/ Najwyżej szybciej się zużyją ![]() Cytat:
![]() Dzięki za opinię o zmywarce. U nas to tylko 60 wchodzi w grę, bo 5 dorosłych osób jest w domu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurcze mój mały w 33 tc waży 2200... Cytat:
![]() Właśnie zastanawiam się nad Boschem i Siemensem, bo szwagier polega a pracuje w Media Markt 60 to podstawa Ciekawe jak u nas będzie z naczyniami, bo mamy komplet taki miodowy z przeźroczystego szkła i jakąś porcelanę ze wzorkiem. Ze wzorkami to już wiem, że odpada, ale w sumie mało na nich jemy Tylko boję się, że rodzice będą panikowali o te miodowe :/ Najwyżej kupimy kilka kompletów w IKEA Sztućce mamy już chyba ze 20 lat te same oczywiście do codziennego użytku, bo odświętne też mamy Nic się z nimi nie dzieje, więc mam nadzieję, że i zmywarkę przetrwają ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A dlaczego indesita nie polecasz? To moja pierwsza zmywarka i w sumie to nie mam porównania, ale jak na razie to jestem zadowolona (użytkuję ją ponad pół roku). A gdzie ten ocet wlewasz? Muszę wypróbować
|
|
#729 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogóle ostatnio zauważyłam, że polecane są ich środki ![]() A czemu nie polecasz Siemensa? No i co z tym octem, gdzie się go wlewa? Cytat:
Ale z drugiej strony na odkrytym panelu widać od razu np. za ile kończy się mycie. No i już nie wiem, jaki panel wybrać.
|
||
|
|
|
#730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i własnie dzidziolek sobie nie pokręci a co do czasu to dla mnie nie ma znaczenia, kiedy przestanie "prac" U mnie na koniec "pika" sobie kilka razy a potem przestaje- z guziczka wyłączam-jak słysze ze skończyła, a jak nie słysze to tez pozniej mozna wyłączyc ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- a ocet to podejrzewam, ze mozna wlac do pojemniczka na tabletki... |
|
|
|
|
#731 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale z drugiej strony ja lubię "kontrolować" czas prania w pralce. Sprawdzam ile zostało minut i jak np. jest jeszcze pół godziny, to wiem, że spokojnie coś tam sobie mogę jeszcze porobić, a jak parę minut, to czekam, żeby od razu wszystko powywieszać, czy np. wsadzić drugi wsad do prania Tutaj chyba zostawię wybór Mężulkowi, żeby się wykazał
|
|
|
|
|
#732 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Uwielbiam tą maszynę ![]() Ocet to jeden z głównych środków czyszczących w mojej kuchni i łazience Do zmywarki wlewam poprostu do środka, czasami w trakcie mycia wyłączam zmywarkę na trochę żeby postało to w tej mieszance, czasami doleje w trakcie jeszcze trochę ![]() Z pralką robię dokładnie to samo ![]() No i nasączone octem waciki najlepsze na kamień na kranach lub ocet zmieszany z sodą oczyszczoną na zabrudzone fugi ![]() Simens był dla mnie za głośny i miał niewygodne kosze
Gabrysia - 09.02.2012 Edytowane przez Mijus Czas edycji: 2011-12-28 o 21:31 |
|
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
TZ oglada sobie piratow z karaibow a ja sie nudze ;/
a kupiłam jeszcze dzisiaj ten krem na brodawki z babydreama... ciekawe czy bedzie dobry |
|
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#735 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zeby wszystko sie ułożyloCytat:
dla mamusi i malucha to teraz tylko czekac na rozkrecenie akcjia ja jestem wkur*** na maksa przed chwila moj tz powiedzial, ze w sylwestra nie moze duzo pic, bo... w nowy rok jedzie do pracy. Jesli pojedzie(do UK) w nocy z niedz na pon to wroci w czwartek! Ja mu na to,ze jesli nie urodze do sylwestra ma zostac i byc w pogotowiu,bo przeciez porod lada chwila!!!
|
|
#736 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#737 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe jak tam Nikotynka....
|
|
|
|
#739 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Uciekam spać, miłej i spokojnej nocki Wam życzę
Zapraszam do mnie... https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3y+masy+solnej Zuzia Kubusiek Kajunia Edytowane przez kaczuszka81 Czas edycji: 2011-12-28 o 22:01 |
|
|
|
|
#740 |
|
Raczkowanie
|
Kasiulka całe szczęście, że udało się opanować sytuację
![]() Lucy ja zastrzyki na płucka miałam robione w 32/33 tc. Anabelita też mam śpiworek więc pościeli do wózka nie kupuję A co do szczepień to jeszcze nie wiem, podobno te 5 czy 6 w jednym mają zbyt dużo rtęci w sobie. Muszę coś więcej poczytać...
|
#741 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór
![]() co do zmywarki to my mamy z Candy i jesteśmy zadowoleni. Do zabudowy, łatwa w obsłudze i naczyńka też bardzo fajnie myje jednym słowem uwielbiam z niej korzystać ![]() ![]() dzisiaj spędziłam cały dzień na przepisywaniu notatek ze studiów i tak mnie plecy bolą a mały tak fikał że nie mogłam się skupić ale uwielbiam to
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
Bry wieczór
![]() Nie nadrabiam, bo nie mam teraz czasu - jutro od rana będę miała ![]() U nas OK jakby co, cieszymy się sobą z Mężem
|
#743 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was wysztskie
ja na tym forum właśnie pierwszy raz i długo też nie zabawie niestety;P Ale szukam czegoś dla zabicia czasu, bo tak strasznie się dłuży... Okropność, jeszcze ta pogoda za oknem...
|
|
|
|
#744 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo tylko kocyk, albo na śpiworek się zdecyduję Cytat:
Malutka ta jej córcia ![]() Neska, super, że z synkiem w porządku teraz tylko czekać na poród Cytat:
![]() Ja też, ale było ciężko
|
|
|
#745 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#746 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Zmykam spać, mały wierecipięta się wypina, brzuch mi twardnieje, a w trakcie stawiania się jak się wypina to boli jak...
![]() Cytat:
![]() a ja kupiłam 4-pak ![]() Cytat:
![]() ja się prawie poryczałam jak mi powiedział, że nic się nie dzieje... aaachhh, hormony ![]() Cytat:
Ja często mam takiego stracha i chodzę do łazienki sprawdzać, a szczególnie w nocy jak się budzę, bo spocona jestem i nie wiem czy mokra od potu czy to co??? a śluzu to mam tyle, że mogę obdzielić potrzebujących ![]() Cytat:
kurde, Likas, pewnie już ją potrzymają do końca :/ Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i chyba następnym razem spróbujemy tabletki Domol, bo jak na razie mamy używamy ciągle Finish... |
|||||||
|
|
|
#747 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale ponoć już ich nie ma w sprzedaży... ja jestem bardzo zadowolona, ładnie myje, cichutka, panel ma ukryty i tylko mąż zamontował na zewnątrz takie małe okienko gdzie są kropki, które pokazaują ile zostało czasu i na koniec pika i używam tabletek z lidla W5 i nie widze różnicy w porownaniu do finisha.... no i fakt jak nie ma panela i guziczków to dziecko się tym nie bawi... u nas jakis czas temu cora upodobała sobie piekarnik, gdzie sa takie dwie gałeczki i to takie chowane i jeszcze przyciski, ktore pikają, normalnie czad na szczęście juz z tego wyrosla.....Cytat:
|
|||
|
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
ja mojego meża strasze teraz
jak sie ze mną sprzecza to ja "bo urodzę" i spokoj od razu
|
|
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
13 stron od wczoraj 12.00....
niezle jesteście kiedy ja mam czytać?? nic to, niedługo wszystkie będą na porodówce, to się skończy pisanina ![]() Nam się popsuła pralka, dziś był spec wymieniać łożyska i zostawił nas z informacją, że nie da rady - koszt naprawy wyszedłby koło 1000zł, więc jednak będziemy kupować nową ![]() ![]() ![]() ![]() Gorzej że synek ma 2lata i sporo brudzi i do tego dojdzie pranie dla córeczki, to będzie masakra bez pralki, nawet kilka dni... radzili nam zaczekać do stycznia i się targować w sklepie zamiast brać z wyprzedarzy.... No ale tak czy siak jakoś sobie nie wyobrażam pranie w pralce którą mi mąż wybierze a ja jej nawet nie zobaczę (teraz już nie zdążę a na początku stycznia to będę wolała leżeć w łóżku z małą niż latać po sklepach) |
|
|
|
#750 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie wytrzymam...patrzcie co ja na all znalazłam
http://allegro.pl/shewee-lejek-dla-k...021980160.html a ta cena!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

Macie zmywarki? Jakiej firmy i jaki model? Chcemy zainwestować w zmywarkę (Mąż chce, mi wszystko jedno bo i tak on zmywa
) i nie wiemy jaką wybrać...
Fajnie jak ma funkcję szybkiego mycia, taki program bardzo się przydaje jak nie masz czasu na długie mycie, albo jak masz stos świerzych filiżanek i talerzyków po kawce rodzinnej
Gabrysia - 09.02.2012 

i mówię do mamy o cholerka co jest, łapie się za tyłek......suchy.....okaz ało się że siedziałam na śliniaku od Franka który był odwrócony i jak wstałam to mama go zabrała a ja nie zauważyłam

zeby wszystko sie ułożylo
dla mamusi i malucha
przed chwila moj tz powiedzial, ze w sylwestra nie moze duzo pic, bo...
w nowy rok jedzie do pracy. Jesli pojedzie(do UK) w nocy z niedz na pon to wroci w czwartek! Ja mu na to,ze jesli nie urodze do sylwestra ma zostac i byc w pogotowiu,bo przeciez porod lada chwila!!!
Zapraszam do mnie...