|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
![]() dzis mi prawie brzuch nie twardniał a połaziłam troche po mieszkaniu |
|
|
|
|
#1112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pędzelkiem
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
Peti daj znać jak się Mała ruszy
|
|
|
|
#1114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak się położę, to po jakimś czasie mi mija, boli najbardziej jak siedzę;/ tikki jak tam krostki? kupiłaś jakiś medykament? Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-12-28 o 22:39 |
|
|
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
Mysle i mysle nad ta poduszka pod pupe po porodzie i juz sama nie wiem....
![]() Pisalyscie ze slyszalyscie o zwyklych kolkach pompowanych ze sie sprawdzaja, ale ja napompowalam takie kolko Filipowe bo akurat mam i zle mi sie na tym siedzialo, zbyt twarde i gibalam sie na boki.... i chyba wezme taka kwadratowa podusie mala z dziurka w srodku ale jakie wypelnienie to nie wiem jeszcze Flowerbombka a z jakim wypelnieniem wzielas ten rogal? Jak go dostaniesz, to napisz jaki jest czy twardy czy taki podatny na ukladanie
|
#1116 |
|
Zadomowienie
|
Aguśka dziś miałam zamawiać ale cos mi All chodzi jakby chciało a nie moglo i to tylko dział dla dzieci taki zamulony...
....a le jak będzie ok to jutro zamówię, więc tak pewnie w przyszłym tygodniu dam znać co i jak A wypełnienie własnie nie wiem, które lepsze.A kółka pod pupę nie biorę...liczę, że nie będzie tak boleć, że nie będę mogla siedzieć ...pewnie okaże się , że nadzieja matka głupich...
|
|
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
obiad zrobiony, tż najedzony
![]() jak mnie brzuch boli masakra nie wyrabiam a już dwie nospy brałam |
|
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
Flowerbombka ja mam nauczke i na 100% kupuje poduszke pod pupe
![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Jolka ale jak Cie boli brzus? Jak na @?
|
#1119 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ROKSAPE - dobrze ze z bratowej maluszkiem ok, oby bratowa szybko doszla do siebie. kupilam on-line ktoregos wieczoru z racji ze zaczely sie mega promocje: zestaw do karmienia TT(wlacznie ze sterylizatorem i innymi rzeczami) oraz pompke elektryczna TT (lacznie zaoszczedzilam 100 funtow). musze w koncu sie przemoc i kupi lozeczko i materacyk i uprac i uprasowac ubranka. mam urlop do srody. ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
jak mam wzdecia i zaparcia to tez mi ciezko i podbrzusze mnie boli.
|
||
|
|
|
#1120 |
|
Raczkowanie
|
koniakonia mała już dała koncert, puściłam jej piosenki. zaczęłam od Chopina ale nic nie ruszyło, ale zadziałał zwykły jakiś klubowy kawałek. no i pokopała kilka razy a teaz nic. zawsze tyle skacze a dzisiaj obrażona na coś.
Strasznie się boję, że przez te dzisiejsze twardnienia częste coś się stało z macicą i dlatego tak mało skacze. Zobaczcie jakie cudo http://www.calineczka.pl/sklep/tufi-...r-p-12002.html Ja tu planuję trzymać przy łóżku termos z ciepłą wodą i butelkę z przegotowaną chłodną wodą i na śpiąco zalewać tylko proszek przygotowany w butli i karmić... a tu prosżę jakie cuda - podgrzewacze.
|
#1121 |
|
Gang Iren
|
Slyszalyscie o tym:
http://www.wykop.pl/ramka/64271/nawe...oznej-aborcji/ Wiedzialm,ze ratuja dzieci 0,5 kg,ale takie malenstwa?Medycyna na prawde robi postepy.Ale z tymi aborcjami i nie ratowaniem dzieci,to straszne jest.
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykro mi z powodu pieska Ja sie obudzilam z twardym brzuszkiem, tzn nie byl twardy jak kamien ale twardszy niz zwykle. I przeczyscilo mnie z rana (zasluga sporej ilosci migdalow wieczorem Wybieram sie dzisiaj do galerii handlowej, chce kupic kosmetyki dla malej i sobie jakis dlugi czarny sweterek i torebke
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
spac nie moge od 7 pokłóciłam sie wczoraj z tz
|
|
|
|
#1124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Woda
przejzyste wilgotne i bez zapachu . Poczatkowo myslalam ze to mocz bo przy kichaniu lub kaszlu troszke czulam a potem wstalam z mokrymi majtkami to sobie je pod nos wsadzilam ![]() Cytat:
Cytat:
Roksape dobrze ze bratowa zaopiekowali sie lekarza i trzymam kciuki zeby jej sie wszystko unormowalo zeby mogla sie w pelni macieznstwem cieszyc Jolkaa ty nospe zostaw tylko do lekarza zadzwon moze masz za malo magnezu w organizmie i stad te twardnienia Moja mala dalej glowka w gorze ulozona , lekarka ma nadzieje ze jeszcze fiknie koziolka Wczoraj z wrazenia zrobilam liste reszty zakupow i torbe czesciowo spakowalam a od nowego roku nie ma ze boli przygotowuje wszastko na gotowo tak sie wystraszylam |
||
|
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie chce zapeszac ale wlasnie sie zwazylam (po sniadanku i szklance wody juz dzisiaj jestem
) i waga od soboty ani drgnela w gore
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1126 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was rankiem!
Ja rowniez nocke mam z glowy a to z powodu drapania, nawet TZ sie z sypialni wyniosl bo spac nie mogl Dzisiaj jeszcze umowilam sie do lekarza do ktorego chodzilam wczesniej - alergolog-dermatolog bo we wtorek bylam u jakiejs nowej lekarki bo ten co zawsze do niego chodze mial jeszcze wolne. No i do niego mam duze zaufanie, no wiec zobacze co mi powie, jesli szpital no to pojade a jesli moge jakies leki jeszcze to wezme, bo mi sie wydaje ze trezb aod srodka zdzialac skoro masci mam kilka i to silnych sterydowych i one nie przynosza ulgi to ja juz nie wiem Mala - trzymaj sie kochana, mam nadzieje ze lekarze sie Wami dobrze zaopiekuja! Roksape, przykro mi z powodu psinki, a co do bratowej i dzidzi to trzymam kciuki! Moja bratowa urodzila tez takie malenstwa - blizniaki w 33 tygodniu i wszystko z nimi w jak najlepszym porzadku
|
#1127 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Mam internet rany ile ja się naczekałam żeby naprawili - a tu święta i wszystko się opóźniało ale już działa i wróciłam do Was ale nadrabiać zbytnio nie będę bo to ponad 2000 postów przegapiłam troszkę sobie poczytam kilka stron wstecz - nie miejcie mi za złe miałam drugie podejście do USG 3d i znów nic, mała nie chciała się pokazać i koniec - schowała głowę w łokieć i tyle - mój nieśmiałek mały może spróbuję jeszcze raz 5.01 ale powiem Wam że być może dam sobie spokój. Widocznie mała nie chce być fotografowana ![]() Mała! trzymaj się mocno! odpoczywaj dużo. w szpitalu na pewno się Wami dobrze zaopiekują! ściskam mocno kochana! Roksape trzymam mocno kciuki za maleństwo i za bratową. Na pewno będzie dobrze i strasznie mi przykro z powodu psinki, bardzo, bardzo ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
Mnie tak naprawdę poważnie traktują dopiero teraz a mam 29tc + 5dni dwa razy w tygodniu jeżdże na ktg - bo małą słabo czuję. Ale przed 28 tygodniem to mnie odsyłali do domku i wcale nie chcieli mnie badać w żaden sposób ![]() ale wyczytałam że kobiety czują od 30% - 80% ruchów swoich dzieci w zależności od wrażliwości macicy chcociaż teraz Wam po cichu powiem - chociaż nie chcę zapeszać - że czuję małą jakoś przez ostatnie dni zdecydowanie wyraźniej i bardziej regularnie
Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-12-29 o 09:30 |
|
|
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nocki sa juz coraz gorsze;/ Aa....maly zamknal sie dzis rano w lazience i krzyczal, bo sie wystraszyl...mam nadzieje, ze bedziemial nauczke i juz sie nie zamknie. Zariah oj mala sie uparla i juz Niedlugo ja zobaczycie
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-12-29 o 09:49 |
|
|
|
#1129 |
|
Rozeznanie
|
hej
całą noc nie spałam. dopadła i mnie grypa żołądkowa.boli mnie wszystko.głowa, żolądek, gardło, brzuszek...mam wymioty i biegunkę. i nie wiem jakie leki na to łyknąć? zjeść coś na siłę czy się pogłodzić? a jutro mam usg...mam nadzieję, że będę dała rady tam dotrzeć...
|
#1130 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo takie choróbsko to musi samo przejść przez system. Pij dużo, dużo wody. Leków raczej nie możesz żadnych bez konsultacji z lekarzem. Tylko nospa na ból brzuszka i ewentualnie jakieś nawadniające saszetki bo pewnie masz wypłukane elektrolity przez biegunkę i wymioty. |
|
|
|
|
#1131 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a te nawadniające saszetki to np smecta?
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawdzilam z ciekawosci czy na liscie refundowanych lekow jest luteina. Na szczescie tak. (to dobra wiadomosc dla tych ktore biora
dla mnie tez)agabi ja stosowalam przy biegunce wegiel, ale najlepiej jakbys zadzwonila do swojego lekarza lub poszla do internisty. Dobry jest w takiej sytuacji nifuroksazyd ale to musi lekarz Ci przepisac. Na pewno tak jak Zariah Ci pisala, pij duzo wody malymi lyczkami.
|
#1133 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko o saszetki uzupełniające elektrolity Gastrolit, Floridral, Orsalit albo Litorsal |
|
|
|
|
#1134 |
|
Rozeznanie
|
Zariah, Aguśka- dzięki Kochane
|
#1135 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
także biję was na głowę z wagą ![]() Cytat:
i fakt pozostaje mi zaufac z tym że ja zawsze powtarzałam że nigdy nie zaufam facetowi w 100% bo nawet sobie w 100% nie ufam takim zaufanie obdarzam tylko moich rodziców i dziadków nikogo więcej i może dlatego jestem bardziej czujna na pewne zachowania ![]() Cytat:
oj mielone , krokiety, jajko sadzone z ziemniakami , gulasz, warzywa na patelnię![]() a ja własnie wszamałam bułke z pasztetem, a teraz siedze nad śmiejżelkami kwaśnymi a zaraz się ubieram i do mamusi umówiłam się na usg 4 stycznia może wreszcie na 100 będzę miała potwierdzenie czy córka to córka czy zrobił się z córki syn a ostatnio tak dziwnie czasem zasadzi kopa w dwa miejsca jednocześnie że zastanawiam się czy nie mam tam 2 bobasów a jedno sie krylo przed światem ale już widzę jak brzuszek się rusza
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|||
|
|
|
#1136 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() co do obiadów to TZ mi na dzis wymyslil leczo, srednio mam na nie ochote , ale niech bedzie. Bigos z ziemniakami jak najbardziej lubie )Dzis zamierzam kupic w koncu ten proszek i prac rzeczy dla dzidzi. A w ogole to ostatnio noce moje wygladaja nie za ciekawie, non stop sie budze, krece, nie moge znalezc pozycji, chce mi sie siku, pic, jesc, zimno mi goraco na dodatek jestem wsciekła bo przez swieta na wadze mam 2 kg wieceja na dzien dzisiejszy mam 12 kg wiecej Jak przyrzadzacie golonke>? A dzis mi sie snilo ze goniła mnie wielka żyrafa
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-12-29 o 10:52 |
|
|
|
#1137 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Wczoraj miałam strasznie zabiegany dzień dlatego mnie już potem nie było. Najpierw pojechaliśmy z TŻ do zoologicznego bo potrzebował jakieś węże do akwarium (nie chodzi o węże- zwierzątka )Potem podjechaliśmy po te łóżeczko - było w dobrym stanie więc je kupiliśmy. Jak znajdę aparat to zrobię foto ![]() Potem do tej Silesii, kupiłam bardzo fajną bluzeczkę sobie, a TŻ nową kurtkę. Później podjechaliśmy do znajomych zapytać się co mamy szykować do jedzonka na sylwestra itp. a potem do domu. Jak wyjechaliśmy o 13 tak o 19 wróciliśmy.Niby nic ciężkiego ale zmęczyłam się. Jeszcze po 19 przyjechał kolega TŻ na kawę i siedział do 22. Masakra. Cytat:
)Cytat:
ja po świętach mam +2kg ![]() Cytat:
![]() Chyba był taki dzień wczoraj ja też wieczorkiem pokłóciłam się z TŻ, ale po godzinie pogodziliśmy się ![]() Evvcia za wizytę ![]() Lena_mi fajnie że wszystko OK. z łożyskiem i dzidzią Jeżeli faktycznie w Twoje urodziny przyjdzie to będziesz miała fajny prezent Mała trzymaj się tam J Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze ![]() Roksape dobrze że z malutką wszystko OK. Oby bratowa jak najszybciej wracała do siebie ![]() Dzisiaj na obiadek robię gołąbki Coś za mną chodzą od jakiegoś czasu ![]() |
|||
|
|
|
#1138 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja po prostu gotuję w bardzo dużej ilości warzyw dobre kilka godzin na małym ogniu aż będzie mięciutka z solą oczywiście albo wegetą![]() i zjadam z musztardą i ziemniakami wymieszanymi z kapustą kiszoną ugotowaną odpowiednio dopieprzoną moja mama z kolei używa do gotowania szybkowaru i wszystko tak jak ja z tym że czas gotowania bardzo się skraca![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
no baaaa przez pierwsze 3 lata życia mieszkałam w Bujakowie a w Mikolowie pracowałam do niedawna i też 2 lata po slubie mieszkaliśmy W Borowej Wsi :P moja mama kończyła technikum w ornontowicach i w ogóle znam te rejony
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
||
|
|
|
#1139 |
|
Raczkowanie
|
emigra Udanych zakupów, ja sweterek taki za pupkę odkupiłam za 50 zł od jakiejś Pani na allegro, fajny taki kremowy, rozpinany z kapturkiem. Nereczki zasłoni jak przyjdzie mróz. Jeju czmeu wy już kupujecie wszystko , czuję się przez to pod presją
a na razie finansów na to nie mam i w sumie to 23 tydzień więc czy to już wypada ? emigra kup mi banany jak możesz bo smaka mam ![]() ![]() Zariah Orsalit malinowy jest proszkiem do nawodnienia a smecta ma aczej tylko zatrzymać kupkę. Nie mam jdnak pojęcia czy ORSALIT wolno w ciąży, poczytaj kochana ale wiem, że jest właśnie typowo na to. Cytrynka Pokłóćiliście się ale zobacz jak miło będzie wpaść sobie w ramiona jak dojdziecie do porozumienia - tego życzę A w ''mieszkaniu'' mojej Sofii coś się chyba zmienia bo jak się rusza to nie jest to tak mocne i wyraźne jak zawsze, teraz jakby lekko przygłuszone, tak jakby więcej wody było albo jakby sobie ściankę dorobiła ![]() ![]() Dzisiaj zrobię sobie jakieś zdjęcie z tym moim brzucholem, którego nikt nie widzi to wam pokażę. Ja w sumie wyglądam jak dziecko to jak wymagać, że odrazu 10 kg wejdzie. Weszło mi 2,5 kg od początku ciąży a przy chorej wątróbce to chyba i tak dobrze.
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny w sumie tak sobie myślę i też zaczynam się martwić bo jestem w 25 tygodniu a ciągle czuję tylko delikatne ruchy dziecka nic mocniejszego, żadnego ruchy brzucha. Czy to normalne??
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

Powodzenia u lekarza!

masakra

jak mam wzdecia i zaparcia to tez mi ciezko i podbrzusze mnie boli.

a zaraz się ubieram i do mamusi
za wizytę