Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-29, 00:24   #751
ultraradiola
Wtajemniczenie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wytrzymam...patrzcie co ja na all znalazłam
http://allegro.pl/shewee-lejek-dla-k...021980160.html
a ta cena!
No nie źle

u Was też tak strasznie wieje

zmykam spać - może się uda zasnąć od razu

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 00:39   #752
Anabellita
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

U mnie nie wieje, jest bardzo spokojnie, lekki mrozik chwycił
Dobranoc

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 08:00   #753
pearpearl
Wtajemniczenie

Hej Kochane.

Nietoperek mnie zbudzil na jedzenie i jestem juz po miseczce platkow owsianych z jabluszkiem

Przez mojego Tzta nie mam kiedy Was nadrabiac - zawsze jak tylko chce usiasc do kompa, to zaczyna marudzic, ze "caly czas siedze na forum" zamiast siedziec z nim A ja przeciez ostatnio tak rzadko tu zagladam. Zaraz sie posypia Bobaski i nawet nie bede na biezaco

Trzymam kciuki za Nikotynke. Ciekawe,jak tam daje rade.
Agatka Zajaczek juz calkiem spory, wiec moze miec spokojna glowe
Oby Mala Likas jeszcze troszku podrosla...

Piszecie o tych spiworkach, ze najpierw ich sie uzywa do lozeczka. A mozecie napisac, o jakie dokladnie Wam chodzi? Takie na szelkach, czy takie zwykle?

Co do zmywarki,to jest to jeden z moich ulubionych sprzetow dodmowych - wiem jednak, ze nie warto kupowac nie wiadomo jak drogiej, bo one wszystkie i tak sa tak zrobione,ze po gwarancji zazwyczaj sie psuja i wtedy lepiej kupic nowa, niz bawic sie w naprawe. Szczegolnie ze przez rozwoj technologiczny trzyletnia zmywarka to babulenka i w ciagu tego czasu powstaja juz nowe, duzo lepsze, bardziej oszczedne i nie warto "siedziec" na starej.

Co do szczepien, to ja slyszalam, ze te skojarzone to super chwyt marketingowy, wykorzystywanie przewrazliwionych matek, ktorym wmawia sie, ze beda uchodzic za wyrodne, jezeli zdecyduja sie trzy razy kluc dziecko, zamiast zainwestowac niezla sumke w skojarzone, bo "przeciez dla dziecka wszystko". Tak naprawde bylo wiele przypadkow, kiedy dzieci bardzo zle reagowaly (mojej chrzestnej dwie znajome opowiadaly, ze ich cory dostaly zapasci) na duze dawki w jednej szczepionce. Pisze tylko, co slyszalam - sama nie robilam jeszcze doglebnego "sledztwa"

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Dzisiaj ok.17:00 mamy wizyte u mojego ukochanego ginka na Mazurach,a pozniej juz do konca u tego nicniemowiacego w warszawie
Ciekawe, jak tam sie miewa moj Smok - mam nadzieje, ze nie urosl na tyle, zeby mamusia musiala mic cc

Aaa...wczoraj kolezanka napisala mi, ze jej facet przy urodzeniu wazyl 5 kg Mam nadzieje, ze Nietoperek go nie pobije Chociaz ostatnimi czasy jem na potege - az sie wszyscy smieja, jak widze porcje, ktore w mgnieniu oka znikaja z mojego talerza, a ja biore dokladke

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
jejku to jej malutka jest jak nietoperek pearl
Czyli teraz rozpakowuje nam się neska
raczej nawet mniejsza niz Nietoperek 2 tygodnie temu

Neska, ready steady go !!!

Cytat:
woooooowww
i moznaby wysikac swoje imie na sniegu...

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 08:04   #754
mala_stopka
Zadomowienie

witam

Cytat:
a ta cena!
czego to już nie wymyslą....
chociaz z drugiej strony...moze faktycznie się komus przydać

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dzisiaj ok.17:00 mamy wizyte u mojego ukochanego ginka na Mazurach,a pozniej juz do konca u tego nicniemowiacego w warszawie
Ciekawe, jak tam sie miewa moj Smok - mam nadzieje, ze nie urosl na tyle, zeby mamusia musiala mic cc

Aaa...wczoraj kolezanka napisala mi, ze jej facet przy urodzeniu wazyl 5 kg Mam nadzieje, ze Nietoperek go nie pobije Chociaz ostatnimi czasy jem na potege - az sie wszyscy smieja, jak widze porcje, ktore w mgnieniu oka znikaja z mojego talerza, a ja biore dokladke [COLOR="Silver"]
za wizytę

o rety 5 kg

Edytowane przez mala_stopka
Czas edycji: 2011-12-29 o 08:06
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 08:18   #755
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość

za wizytę

Cytat:
Napisane przez Mala_Stopka
o rety 5 kg
smoczysko,co? do teraz jest wieeeeelki

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 08:38   #756
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
a ta cena!
To dla nas jak znalazł do toalet publicznych nie trzeba wisiec nad ubikacją i niczym się człek przed porodem nie zarazi.... ciekawy pomysł w sumie... a cena super za lejek

Cytat:
Hej Kochane.

Nietoperek mnie zbudzil na jedzenie i jestem juz po miseczce platkow owsianych z jabluszkiem

Przez mojego Tzta nie mam kiedy Was nadrabiac - zawsze jak tylko chce usiasc do kompa, to zaczyna marudzic, ze "caly czas siedze na forum" zamiast siedziec z nim A ja przeciez ostatnio tak rzadko tu zagladam. Zaraz sie posypia Bobaski i nawet nie bede na biezaco

Trzymam kciuki za Nikotynke. Ciekawe,jak tam daje rade.
Agatka Zajaczek juz calkiem spory, wiec moze miec spokojna glowe
Oby Mala Likas jeszcze troszku podrosla...

Piszecie o tych spiworkach, ze najpierw ich sie uzywa do lozeczka. A mozecie napisac, o jakie dokladnie Wam chodzi? Takie na szelkach, czy takie zwykle?

Co do zmywarki,to jest to jeden z moich ulubionych sprzetow dodmowych - wiem jednak, ze nie warto kupowac nie wiadomo jak drogiej, bo one wszystkie i tak sa tak zrobione,ze po gwarancji zazwyczaj sie psuja i wtedy lepiej kupic nowa, niz bawic sie w naprawe. Szczegolnie ze przez rozwoj technologiczny trzyletnia zmywarka to babulenka i w ciagu tego czasu powstaja juz nowe, duzo lepsze, bardziej oszczedne i nie warto "siedziec" na starej.

Co do szczepien, to ja slyszalam, ze te skojarzone to super chwyt marketingowy, wykorzystywanie przewrazliwionych matek, ktorym wmawia sie, ze beda uchodzic za wyrodne, jezeli zdecyduja sie trzy razy kluc dziecko, zamiast zainwestowac niezla sumke w skojarzone, bo "przeciez dla dziecka wszystko". Tak naprawde bylo wiele przypadkow, kiedy dzieci bardzo zle reagowaly (mojej chrzestnej dwie znajome opowiadaly, ze ich cory dostaly zapasci) na duze dawki w jednej szczepionce. Pisze tylko, co slyszalam - sama nie robilam jeszcze doglebnego "sledztwa"

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Dzisiaj ok.17:00 mamy wizyte u mojego ukochanego ginka na Mazurach,a pozniej juz do konca u tego nicniemowiacego w warszawie

Aaa...wczoraj kolezanka napisala mi, ze jej facet przy urodzeniu wazyl 5 kg Mam nadzieje, ze Nietoperek go nie pobije Chociaz ostatnimi czasy jem na potege - az sie wszyscy smieja, jak widze porcje, ktore w mgnieniu oka znikaja z mojego talerza, a ja biore dokladke

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

raczej nawet mniejsza niz Nietoperek 2 tygodnie temu

Neska, ready steady go !!!

woooooowww
Z tymi szczepieniami to niekoniecznie tak jest - tzn jeśli chodzi o duże dawki, jak będziesz szczepić osobno, to też Ci dzidzię zaszczepią w jeden dzień - moim zdaniem głupota, ale co zrobisz.... mnie najbardziej zdziwiło że jakaś babka ostatnio w przychodni szczepiła skojarzoną i od razu pneumokoki chyba w 7 tygodniu... to jest dopiero dawka dla dzidzi....
Ja uważam że nie ma większego znaczenia jak się szczepi, te 6w1 to dla mnie też przesada, bo nie dość że dużo droższe, to jeszcze niepotrzebne dawki WzW walą... 5w1 szczepiłam synka, ale teraz nie wiem czy nie zrobię darmowych, bo bym chciała pneumokoki (bo mam starsze dziecko, które może przynieść z piaskownicy) a razem to koszmarne pieniądze będzie kosztować

Likas:
Mój synek miał 2200 w 38 i się taki urodził, córcia ma być większa więc się nie martwię, ale waga to nie wszystko, ważne żeby reszta była ok, to waga nie robi takiej różnicy (oprócz tego że żadne ciuszki nie pasują ale jak się wyśle kogoś na nowe zakupy to naznoszą trochę malutkich ciuszków, a może znajomi mają? - mi siostra w pepco kupiła pajaca jak na misia, mama w mothercare bodziaki z przeceny dla tiny baby - mają też dla wcześniaków czasem, koleżanka miała ciuszki po wnuku wcześniaku i tak przetrwaliśmy do 56.... skarpetki na takiego szkraba pasują tylko te dla lalek niestety ) No i strasznie marzł przez niską wagę więc leżał ubrany w body, kaftanik pajaca owinięty w rożek i przykryty 1-2 kocami i czasem jeszcze musialam mu pod ten zewnetrzny koc wkladac butelke z ciepla woda no ale bylo na dworze -20 a on ze względu na żółtaczkę delikatną miał leżeć koło okna, żeby całkiem zeszło...
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 09:02   #757
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
mnie najbardziej zdziwiło że jakaś babka ostatnio w przychodni szczepiła skojarzoną i od razu pneumokoki chyba w 7 tygodniu... to jest dopiero dawka dla dzidzi....
Dziewczyny, nasz system opieki zdrowotnej nie jest najlepszy na świecie. To, że u nas szczepią w taki a nie innym porządku, nie wyklucza, że w innych krajach robią to źle.
Ale do czego zmierzam. Dziewczyny 'wyspiarki' mogą potwierdzić - tam dzieci szczepi się obowiązkowo na pneumo i men C razem z 6w1. Pierwsza dawka na 2m-ce życia, druga na 4 a na 6 mc szczepi się 6w1 + Pneumo + Men C. To jest dopiero dawka! Jakoś wszystkie wyspiarskie dzieciaczki żyją i mają się dobrze Moje starsze szczepione tą ścieżką, też ma się jak najlepiej

Pozdrawiam,
S
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 09:15   #758
nawojka8583
Zadomowienie

Hej mamusie!
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
kurcze nie ma napisane na niej musiała bym szukać w papierach ale nie wstaje,wybacz

Nawojka przecież to ludzkie,ale ostrzegałam ,że wrazliwcom nie polecam
Nie, no pewnie, że ludzkie i ja nie o tym, poprostu rozbawił mnie tekst Magdy, że "tak ją sobie wyobrażała"

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Napisała do mnie LIKAS ze jest w szpitalu. wczoraj zle jej wyszło KTG, robili test oxy ale mała nie zdecydowała się wyruszyć na świat... mała waży 2200 (koniec 38 tyg).i pozdrawia Was wszystkie

a my bylismy na usg
wszytsko jest ok! mały wazy ok 3100 i jest gotowy do wyjscia na swiat
Dla Likas
Dla Neski
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 09:28   #759
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
He he Uwielbiam tą maszynę Indesita nie polecam bo mi się zawieszała, nie domywała, wiecznie jakieś miałam problemy z nią. Zresztą tak samo z lodówką z tej firmy więc jestem trochę uprzedzona
Ocet to jeden z głównych środków czyszczących w mojej kuchni i łazience Do zmywarki wlewam poprostu do środka, czasami w trakcie mycia wyłączam zmywarkę na trochę żeby postało to w tej mieszance, czasami doleje w trakcie jeszcze trochę
Z pralką robię dokładnie to samo
No i nasączone octem waciki najlepsze na kamień na kranach lub ocet zmieszany z sodą oczyszczoną na zabrudzone fugi

Simens był dla mnie za głośny i miał niewygodne kosze
Będę musiała wypróbować z tym octem

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Wiesz najlepsze to jak dla mnie z firmy BOSCH my mamy takąhttp://www.skapiec.pl/site/cat/331/comp/379399 , teściowa ma już ponad 4 lata i nic się nie dzieje.Doradzić mogę również z tym aby kupić 60-kę nie 40-kę, nie opłaca się mniejszej.
Dzięki

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
dobry wieczór

co do zmywarki to my mamy z Candy i jesteśmy zadowoleni. Do zabudowy, łatwa w obsłudze i naczyńka też bardzo fajnie myje jednym słowem uwielbiam z niej korzystać
Też mam nadzieję, że będę uwielbiała korzystać z mojej zmywarki

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
ale ze zmywarki i tak od razu nie wyciągasz, bo paruje i naczynia są gorące, po skończonym czyszczeniu musi trochę odparować
W sumie racja, że nie wyciągnę od razu tych naczyń. Jak dobrze, że mogę się Was doradzić i pozbierać różne opinie

Cytat:
no wywiedziałam się co to za model... zmywarka z Ikei z serii Nutid DW60
ale ponoć już ich nie ma w sprzedaży...
Ja to nawet nie wiedziałam, że w IKEI są zmywarki

Cytat:
Też mi się wydaje, że to chwyt marketingowy... Ale najlepsze, że i tak wyjdzie się na wyrodną matkę, która nie chce zapłacić za szczepionki dla własnego dziecka :/
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 09:32   #760
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
woooooowww
Stary 2011-12-29, 09:36   #761
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

Ale miałam koszmarną noc budziły mnie w nocy skurcze, macica mi się tak stawiała, że na leżąco bolało...

Dodatkowo obudziłam się w pewnym momencie i serce mi waliło jak szalone, tchu złapać nie mogłam... szybko poszłam zmierzyć ciśnienie, ale było ok. Nie wiem od czego to było, żadnych koszmarów nie miałam

Cytat:

woooooowww
oo, tak to jest marzenie wielu kobiet, wysikać swoje imię na śniegu

Ja najpierw rożka i kocyków będę używać, bo chodzi o takie śpiworki http://www.earlydays.pl/Spiworek_nie...luno-2626.html
ale podobno takie śpiworki są za duże na noworodki (u góry) i lepiej poczekać z nimi...

5 kg mówisz... ja się w święta dowiedziałam, że teść przy urodzeniu ważył 5,8kg (a teraz nie jest wielki facet, normalny, nawet drobny bym powiedziała), a teściowa 5,5kg (ale tylko dlatego, że była urodzona w domu i położna miała wagę do 5,5kg i jak położyła ją to wszystko spadło na dół to tak wpisała... ile miała naprawdę to nie wiadomo.
A brat teściowej (donoszony) ważył 1,6kg. więc dziwna rodzina...

powinnam się cieszyć, że Klusek ma teraz 'tylko' 3,5kg

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Macie jakieś wieści od Nikotynki??

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Cytat:
Cytat:
W sumie racja, że nie wyciągnę od razu tych naczyń. Jak dobrze, że mogę się Was doradzić i pozbierać różne opinie
dokładnie, inaczej jest z pralką -> w pralce mi też przydaje się funkcja zegara, wiem ile do końca i czasem poczekam 10 minut przed wyjściem żeby jeszcze pranie powiesić, ze zmywarką to raczej nie spełnia takiej funkcji
Stary 2011-12-29, 09:43   #762
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
a ta cena!

Czego to ludzie nie wymyślą A ta cena powala

Cytat:
witam

czego to już nie wymyslą....
chociaz z drugiej strony...moze faktycznie się komus przydać

za wizytę

o rety 5 kg
Stopka, dopytywałaś już w szpitalu o to cc? Jak to jest z tym umówieniem się?

Dziewczyny, strasznie boli mnie noga w pachwinie .. nie mogę za bardzo chodzić, a przekręcenie się na łóżku jest w ogóle niewykonalne .. Prawie wyłam rano jak musiałam wstać zrobić mężowi śniadanie

Wydaje mi się, że któaś z Was tak miała - to normalne czy mam dzwonić do lekarza?

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 10:08   #763
magda1804
Rozeznanie

dobry

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Hej mamusie!

Nie, no pewnie, że ludzkie i ja nie o tym, poprostu rozbawił mnie tekst Magdy, że "tak ją sobie wyobrażała"
Nawojkaa Ty jeszcze tu??? myslalam,ze juz na porodowce

Cytat:
Dzień dobry!

Ale miałam koszmarną noc budziły mnie w nocy skurcze, macica mi się tak stawiała, że na leżąco bolało...

Dodatkowo obudziłam się w pewnym momencie i serce mi waliło jak szalone, tchu złapać nie mogłam... szybko poszłam zmierzyć ciśnienie, ale było ok. Nie wiem od czego to było, żadnych koszmarów nie miałam
[/COLOR][CENTER][LEFT]Macie jakieś wieści od Nikotynki??
Inutil moze Ty teraz sie rozpakujesz? taki stan przed porodem to ponoc normalne Budzisz sie spocona w noc? No wlasnie ja tez ostatnio tak mam i napewno nie z powodu zbyt wysokiej temp w pokoju bo mam zakrecony grzejnik i leciutko uchylone okno

ja przeczytalam z madrych zrodel juz chyba wszystkie mozliwe objawy przedporodowe i narazie u mnie to jedynie pobolewa brzuch jak na okres, ale to wieczorami... nic sie nie dzieje mam juz dosc, bo im dluzej czekam tym bardziej sie boje....

no wlasnie ciekawe co u Nikotynki

Cytat:
no miło by było jakby został...bo jak nie to
Mala_stopka nnajbardziej boli mnie fakt,ze on jakby sie uparl to moglby nie jechac. On pracuje w tej firmie hmmm... po prostu nie na umowie i nie ma stalych godzin i dni pracy. Wczesniej kiedy byl zmeczony, bo za bardzo balowal(czyt. miał kaca), pisal do szefa, zeby dal go na nastepny tydzien na wyjazd.

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*

Edytowane przez magda1804
Czas edycji: 2011-12-29 o 10:10
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 10:28   #764
annyonne
Raczkowanie

Cytat:
a ta cena!
czego to ludzie nie wymyślą

Pearl ja mam śpiworki tego typu: http://allegro.pl/spiworek-cherokee-...006756581.html
Trzymam kciuki za wizytę

----------------

Dzieńdoberek

Śpiąco mi jakoś dzisiaj... I zamówiłam sobie Zawitkowskiego zdam relację jak przyjdzie No i zaczynamy 37 tc (dzisiaj 36tc i 1 dz) a ja muszę jeszcze do 4.01. leżeć... Ale jak 5.01. przystąpię do prasowania i urządzania kącika dla małego to...

Edytowane przez annyonne
Czas edycji: 2011-12-29 o 10:32
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 10:29   #765
eliza1984
Zadomowienie

Hej mamusie
Ja też się budzę spocona ,a nie śpie zakryta jak przed ciazą i grzejnik też mam wyłaczony.Nieraz grzywka to normalnie mokra i koszulka przy piersiach też ,ale nie od mleka tylko potu.Nie wiem czemu tak mam,a co dziwne jeszcze to jakoś strasznie się ślinię jak śpię.Normalnie,do tego mdli mnie rano i chyba muszę wrócić do diety cukrzcowej bo przestałam ją stosować bo wyniki na czczo glukozy miałam już lepsze ,ale widze ,że jednak gorzej się czuję rano niż jak ją stosowalam
Agawo nie wiem co to może być,ale może kości miednicy ci się rozciagają zeby mały mógł wstawić główkę
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 10:31   #766
faellivrin
Raczkowanie

Witam się z Wami Dziewczynki na nowym wątku, bo jakoś przez święta nie miałam jeszcze czasu tego zrobić.

Ogólnie ostatnio prawie nie ma mnie w domu. Przyjechały siostry męża z Londynu i korzystamy z możliwości nagadania się do woli. A więc intensywnie korzystam z bycia w jednopaku

A teraz idę trochę Was nadrobić.
faellivrin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 10:33   #767
eliza1984
Zadomowienie

Klaurencja i Monika jak rodziłyscie moglyście przybierać dowolne pozycje czy na leżaka
Stary 2011-12-29, 10:38   #768
magda1804
Rozeznanie

Pearl za wizyte

Anabellita masakra ten lejek chyba bardzo Ci sie nudzilo, ze cos takiego znalazlas

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość

Pearl ja mam śpiworki tego typu: http://allegro.pl/spiworek-cherokee-...006756581.html
Trzymam kciuki za wizytę

----------------

Dzieńdoberek

Śpiąco mi jakoś dzisiaj... I zamówiłam sobie Zawitkowskiego zdam relację jak przyjdzie No i zaczynamy 37 tc (dzisiaj 36tc i 1 dz) a ja muszę jeszcze do 4.01. leżeć... Ale jak 5.01. przystąpię do prasowania i urządzania kącika dla małego to...
ale fajny spiworek
gratuluje kolejnego rozpoczetego tygodnia

Cytat:
Hej mamusie
Ja też się budzę spocona ,a nie śpie zakryta jak przed ciazą i grzejnik też mam wyłaczony.Nieraz grzywka to normalnie mokra i koszulka przy piersiach też ,ale nie od mleka tylko potu.Nie wiem czemu tak mam,a co dziwne jeszcze to jakoś strasznie się ślinię jak śpię.Normalnie,do tego mdli mnie rano i chyba muszę wrócić do diety cukrzcowej bo przestałam ją stosować bo wyniki na czczo glukozy miałam już lepsze ,ale widze ,że jednak gorzej się czuję rano niż jak ją stosowalam
Agawo nie wiem co to może być,ale może kości miednicy ci się rozciagają zeby mały mógł wstawić główkę
Elizka Ty mi podpadasz kiedy macie wizyte? bo ostatnio zbyt wiele sie u Ciebie dzieje

Agawoo mi tez sie wydaje, ze noga moze bolec Cie, bo malenstwo wstawia sie glowka w dół. Mnie bola nogi w pachwinach i miesnie ud u gory, tak jakbym jakis szpagat robila, albo nie wiadomo co

04.01.2012r.

Stary 2011-12-29, 10:42   #769
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamusie
Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Agawoo mi tez sie wydaje, ze noga moze bolec Cie, bo malenstwo wstawia sie glowka w dół. Mnie bola nogi w pachwinach i miesnie ud u gory, tak jakbym jakis szpagat robila, albo nie wiadomo co
Możliwe Niech tam siedzi jeszcze przynajmniej trzy dni, potem może się wpychać gdzie chce

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 10:42   #770
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Klaurencja i Monika jak rodziłyscie moglyście przybierać dowolne pozycje czy na leżaka
Eliza u mnie na porodowce sa łóżka dokładnie takie:
http://www.famed.com.pl/lozko_porodowe_lm-01,p,182.html

kiedy rodzi sie dziecko, łóżko dopasowuja tak jak Tobie najbardziej pasuje, czyli zazwyczaj jest to pozycja siedząca lub półleżąca. Slyszalam, ze niektore kobiety rodza na kolanach, ale nie wiem czy w polskich szpitalach

04.01.2012r.

Stary 2011-12-29, 10:49   #771
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Nawojkaa Ty jeszcze tu??? myslalam,ze juz na porodowce
Jestem jestem, wczoraj wieczorem też chyba miałam pierwsze przepowiadacze, takie co 8 mni przez godzinę delikatne, później rzadsze, mąż już nie spał całą noc mówił, ze strasznie chrapałam. Idę zaraz do położnej. Ciekawe co mi dziś mądrego pani powie. Spocić też sie oczywiście spociłam i czułam rękę TZta pod sobą, myślał, że mi wody odeszły

Edytowane przez nawojka8583
Czas edycji: 2011-12-29 o 10:53
Stary 2011-12-29, 10:51   #772
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Jestem jestem, wczoraj wieczorem też chyba miałam pierwsze przepowiadacze, takie co 8 mni przez godzinę delikatne, później rzadsze, mąż już nie spał całą noc mówił, ze strasznie chrapałam. Idę zaraz do położnej. Ciekawe co mi dziś madrego pani powie
ojoj to robi sie wkoncu ciekawie
trzymam kciuki za wizyte a jak wyglada u Was wizyta u poloznej?

04.01.2012r.

Stary 2011-12-29, 10:53   #773
Lucy1111
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Jestem jestem, wczoraj wieczorem też chyba miałam pierwsze przepowiadacze, takie co 8 mni przez godzinę delikatne, później rzadsze, mąż już nie spał całą noc mówił, ze strasznie chrapałam. Idę zaraz do położnej. Ciekawe co mi dziś madrego pani powie
właśnie miałam o Ciebie pytać, bo zerknęłam na pierwszą stronę i zobaczyłam, że Twój termin minął dwa dni temu
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 10:54   #774
pozycja77
Zadomowienie

hej Mamuski

nawojka, magda1804, kasikzaki a na was kiedy przyjdzie pora? jak samopoczucie?

wczoraj dostałam pierwszy zastrzyk w brzuszek, dziś już spróbuje sobie podać sama, bo to nic skomplikowanego.

Pisałyscie o szczepionkach, musze podpytac znajomej, co i jak, a najlepiej poznac chyba opinie pediatry, do którego bedziemy z maluszkiem chodzić.
No właśnie dziewczyny, macie wybranych pediatrów??

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł

Edytowane przez pozycja77
Czas edycji: 2011-12-29 o 11:03
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 10:57   #775
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:

Elizka Ty mi podpadasz kiedy macie wizyte? bo ostatnio zbyt wiele sie u Ciebie dzieje
Cytat:

kiedy rodzi sie dziecko, łóżko dopasowuja tak jak Tobie najbardziej pasuje, czyli zazwyczaj jest to pozycja siedząca lub półleżąca. Slyszalam, ze niektore kobiety rodza na kolanach, ale nie wiem czy w polskich szpitalach
Też mi się to nie podoba ,ze ciągle cos się dzieje,a wizytę mam na 5 stycznia.Co do łóżka niezły wypas i myślałam że na takim łóżku tylko się leży ,a nie ,ze jeszcze klęczy czy coś innego.
Coś Sandra zamilkla odkąd ma Amelcie w domciu.Dziewczynki jak sobie radzicie ,śpi maluszek w nocy na tyle ,żebyś nie zarywala nocy?
Stary 2011-12-29, 11:13   #776
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Bry

Ledwo dycham, zaspałam prawie na badanie krwi wpadłam w ostatniej chwili. Naczytałam się wczoraj jak pisałyście o wyczuwaniu główki, więc byłam tak bardzo ciekawa az sama sprawdziłam i też ją wyczułam, szyjki prawie nie czułam tak jest daleko ale główka siedzi nisko, oby nie spieszyła się bardzo na świat Skurcze też mam nieregularne ale dokuczliwe, brzuch stawia się bardzo mocno, tętno przyśpiesza az ciary mam na plecach

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Dziewczyny, strasznie boli mnie noga w pachwinie .. nie mogę za bardzo chodzić, a przekręcenie się na łóżku jest w ogóle niewykonalne .. Prawie wyłam rano jak musiałam wstać zrobić mężowi śniadanie

Wydaje mi się, że któaś z Was tak miała - to normalne czy mam dzwonić do lekarza?
Mnie bolą nogi w pachwinach aż tak szczypie jak by drętwiało, do tego niemiłosiernie boli kość łonowa, czuję się jak bym tyłkiem wpadła między nogi, uczucie jak by pęknąć kości miały, mi doktorek powiedział że to normalne jest

Mijus, ja z tym octem zaczęłam walczyć jak oglądałam program coś odnośnie sprzątania mieszkań w Polsce tam ten ocet i sodę tak chwaliły i faktycznie sprawdziło się, nawet mój piekarnik który załatwiłam tłuszczem i spaliła nie mogłam doszorować po tym occie z sodą nie ma śladu a mnie paluszki nie bolały
Co do zmywarki muszę wypróbować mam talerze którymi najchętniej porzucałabym sobie w kogoś, zachciało się ładnych talerzy, pół roku nie maja a wyglądają jak bym kupiła za czasów stalina może jakoś je odratuję.
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 11:16   #777
ewula83
Rozeznanie

Cytat:
Jestem jestem, wczoraj wieczorem też chyba miałam pierwsze przepowiadacze, takie co 8 mni przez godzinę delikatne, później rzadsze, mąż już nie spał całą noc mówił, ze strasznie chrapałam. Idę zaraz do położnej. Ciekawe co mi dziś mądrego pani powie. Spocić też sie oczywiście spociłam i czułam rękę TZta pod sobą, myślał, że mi wody odeszły
Oj,ja podobno tez strasznie chrapie,moj TZ nie umie spac a o 5 pobudka do pracy.Twardo spie,czasem boje sie,ze w nocy wody mi odejda a ja tego nie zauwaze.....

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

A co do zmywarek,ten kto ja wymyslil powinien dostac Nobla.U mnie tydzien do terminu....Boje sie...
Stary 2011-12-29, 11:32   #778
eliza1984
Zadomowienie

No to jak czujemy główkę naszych bobasków to możemy sobie je już pogłaskać ,więc pokiziam teraz moją małą niunię
Uska pisałaś ,że masz problem z zaparciami ,mogę ci polecić wypić1 łyż.lnu mielonego w pół szklanki wody ,wymieszac i wypic.Ja juz nie mam żadnych problemów odkad codziennie to wypiję,a męczyłam się w pewnym momencie strasznie
Stary 2011-12-29, 11:44   #779
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

Nadrobiłam, ale została mi jeszcze jedna strona, na nieokreślone później

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
a ja dziś jestem padnieta o 13 jechaliśmy do naszego maluszka o 14 go nakarmiłam i .... uwaga!!! ... do godziny 20 siedziałam i czekałam aż maluch sie obudzi na kolejne papku tyle nasz smok przespał bez pobudki na jedzonko drzemał sobie jak taki mały niedzwiadek , jest takoi słodki i kochany nie mogę sie na niego napatrzeć o 22 dopiero byłam w domciu , pozmywałam posprzątałam wstawiłam pranie i po 23 dopiero udało mi się usiąśc was troche nadrobić
tż mi kupił dzis w aptece laktator ręczny ubaw mamy po pachy namęczyc się można z tym i to bardzo po 5 minutach moja ręka miała dosć ciągnięcia tego zasysacza teraz wiem czemu laski kupują elektryczny no ale najważniejsze ze mam że odciągam i że jest troche pokarmu im częściej będe używac tym bardziej mam nadzieje pokarm będzie nachodzić

a tak chyba z dobrych wieści bo rozmawiałam dzis z lekarką to powiedziała ze mały ma dobre wyniki że za 2 dni powtórzą badania bo teraz mu nie robią już codziennie by go nie kłuć tyle razy wiec jak za 2 dni powtorza i będą dobre to maluch będzie wypisany do domciu wiec jest nadzieja że w nowy rok wkroczymy już w 3

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
Jestem! Siedzę właśnie pod ktg i oxy...
Mam nadzieje ze cOś ruszy. Przepraszam Was ze sie nie odzywalam ale jakoś takiego dola złapałam ze nie chciałam nawet żeby mnie ktokolwiek odwiedzał. Nie rozumiem czemu najpierw mnie nastraszyli a teraz każą czekać. Dzwonię co chwile do kliniki żeby zobaczyć czy jest gbs ale jak na złość oczywiście nie ma. Do domu wypisać mnie nie chcą a dzidzia sie buntuje i nie spieszy jej sie nigdzie teraz. Skurczy brak ciekawe czy oxy zadziała, póki co mam skurcze około 10 a przecież do porodu musza 100 osiągać i wiecej.
Bede do was pisać ale trochę załamuje mnie to wszystko bo już bym chciała żeby poród sie rozpoczął. Jeszcze sie okaże ze i do nowego roku doczekam....

Buzka i dzięki za kciuki! Sciskamy Was z uparta dzidzia
Kurcze... oby wszystko poszło fajnie i dzidzia wyszła we właściwym czasie

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
Filip juz po ogladaniu domku ;p Jestem jakas dziwna, wszystko mu tlumaczylam... Watpie zeby zrozumial
Hehe

Cytat:
Napisane przez dolores181 Pokaż wiadomość
No własnie nie, kazałam mu wracać do matki , bo dał mi do wowatu w swięta więc powiedziałam że sam wybrał a dla mnie swięta dużo znaczyły, więc jakie swięta takie całe życie , bo on dalej twierdzi że nie ma o czym ze mną rozmawiać i w sumie mogę sobie składać o rozwód , powiedziałam mu że chcę sobie ułożyć życie na nowo bez niego a on się przeraził że jakis obcy facet będzie mu wychowywał syna ale mu wyjasniłam że chcę być sama z dziećmi , cos tam się rzucał z odwiedzaniem syna i jak na razie siedzi z nim w drugim pokoju a ja czekam aż już sobie pójdzie i tyle, skoro on nie uważa się za winnego , obrączkę już dawno mi zabrał ze 2 m ce temu bo to on kupił a jak ja miałabym go podliczyć za wesele 1,5 roku temu które sama wyprawiłam ? a wyprawka? a regał za ponad 4 tys to wszystko z mojej kieszeni ale juz nie mam zaskórniaków
Współczuję sytuacji
mam nadzieję, że ułoży Ci się życie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Poszłam do sklepu z ciuszkami dziś. Parę metrów od domu dosłownie. Byłam ze znajomą (5ty miesiąc ) i kupiłam kilka ciuszków dla małego, 2 pary bucików. Ale dosłownie ledwo doszłam... I tak mi się płakać chce straszliwie, nie mogę wstać z łóżka przez tą prawą stronę z tyłu niby miednicy. Teraz napiernicza mnie cały prawy pośladek, nie mogę nawet z łóżka wstać, ani się ruszyć, ani przekręcić, ani wstać
Mój w pracy, a człowiek sam nie ma jak do łazienki pójść
Nie wiem co z tym zrobić dosłownie, bo takiego bólu (nawet przy głębszym oddechu) nie miałam jeszcze ;(
Znam ten ból, ale niestety trzeba to przeczekać podobno mi lekarz mówił, że ew. jak już nie dam rady, to paracetamol mogę łyknąć

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
mi odkleiło się trochę łożysko i dostałam krwotoku, groziło mi cc w 30 tyg a dzidzia ważyła tylko 1 kg - na szczęście udało się opanować sytuację i po 2 tygodniach wypuścili mnie ze szpitala ale do końca ciąży muszę leżeć ale oczywiście wolę to niż pozostanie do końca w szpitalu
O kurcze... Dobrze, że już OK

Cytat:
A co z poduszeczką i kołderką do wózka??? Kupujecie? Ja mam kombinezon polarkowy i cieplutki śpiworek więc chyba kołderka mi nie potrzebna?
Ja mam tylko kocyk i śpiworek do wózka taki a'la pościel, więc myślę, że do tego kombinezon i będzie OK

Cytat:
Napisane przez miniusia91 Pokaż wiadomość
Witam Was wysztskie ja na tym forum właśnie pierwszy raz i długo też nie zabawie niestety;P Ale szukam czegoś dla zabicia czasu, bo tak strasznie się dłuży... Okropność, jeszcze ta pogoda za oknem...
Cześć
_________________________ ________
dopiero niedawno wstałam mąż się posila, bo od rana był na rowerze, później jedziemy w odwiedziny do przyjaciółki

Wczoraj byliśmy na ostatnich zakupach dla małego - mamy materacyk, wanienkę, parę drobiazgów, ale fotelik jednak zamówiłam na all, bo 60 zł różnicy wychodziło

Jeszcze chciałabym dokupić poduszkę do karmienia (ponoć dużo pomaga) i torbę do wózka

Wieczorem byliśmy na Mszy za teściów i w intencji było też o szczęśliwe rozwiązanie dla mnie... aż mi łzy w oczach stanęły a potem ludzie sami podchodzili i gratulowali, pytali itp.
No a szczególnie proboszcz cały szczęśliwy, że dopiero co nam na ślubie błogosławił, a niedługo ochrzci nasze dziecię

Dzidziol świruje, ciągle się przeciąga i prostuje na linii pupcia-stopy

A teraz zmykam i będę pewnie dopiero jutro
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 11:54   #780
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
5 kg mówisz... ja się w święta dowiedziałam, że teść przy urodzeniu ważył 5,8kg (a teraz nie jest wielki facet, normalny, nawet drobny bym powiedziała), a teściowa 5,5kg (ale tylko dlatego, że była urodzona w domu i położna miała wagę do 5,5kg i jak położyła ją to wszystko spadło na dół to tak wpisała... ile miała naprawdę to nie wiadomo.
A brat teściowej (donoszony) ważył 1,6kg. więc dziwna rodzina...

powinnam się cieszyć, że Klusek ma teraz 'tylko' 3,5kg
Ja słyszałam, że waga dziecka przy porodzie ma związek z Twoją wagą urodzeniową. Waga tż-a, rodziców czy teściów nie ma znaczenia
Wiesz ja myślę, że jak Twoja teściowa się urodziła to pewnie z 2kg mąki jej na tą wagę dorzucili

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość

Ja też mam taki śpiworek, ale przez pierwszy miesiac planuję używać rożka.

Cytat:

jeeeeny... te łóżka porodowe wyglądają jak jakieś statki kosmiczne
No tak jak piszesz - można wybrać pozycję leżącą lub półsiedzącą, ponoć większość wybiera tą drugą, o innych pozycjach do rodzenia nie słyszałam.
Przed samym porodem, przy skurczach można przybierać różne pozycje, np. na klęczkach lub na kucaka -ponoć przyspiesza całą akcję ale jak już lądujesz na fotelu to przesz tylko w pozycji leżącej lub pólsiedzącej.

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości