|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
tynka gdzie Ty masz te 12kg? zerknęłam na pocztę i jesteś szczuplaczek.
Ja przytyłam 13kg do tej pory - ale nie ważyłam się od 10 dni więc.... ![]() w dniu słubu 2 lata temu ważyłam 30kg mniej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
Kupilam sobie na allegro staniczek zwykly bialy ale usztywniany tak na reszte ciazy bo "powyrastalam" z tych swoich i mi niewygodnie juz w nich bylo. I stanik za 16,99 zl, dzis przyszedl i jest tak wygodny ze nie moge sie nadziwic
![]() ![]() To ten: http://allegro.pl/idealnie-wyprofilo...003090421.html Ja mam rozmiar 80E ale sa tez inne rozmiary. Naprawde polecam, pieknie zbiera piersi i nic nigdzie nie wystaje ![]() Bylam tez na miescie wczoraj poogladac staniki, ale w koncu nie kupilam bo cena conajmniej 65 zł a nie wiadomo jak bedzie z biustem po porodzie i czy np nie okazalby sie stanik za duzy potem, lepiej drozszy kupic jak juz biust do siebie dojdzie po porodzie. Ale z tego jestem bardzo zadowolona ![]()
#1143 |
Wtajemniczenie
|
Czesc Dziewczynki,
ja noc mialam tez srednia, zaaplikowalam sobie przed snem kapsulke dowcipnie...a z tego nienawidze, bo jestem w ciazy nietykalna TAM...to w rezultacie zle sobie zaaplikowalam i bolalo mnie ![]() ![]() Zariah Malutka Wasza jest bardzo skromna poprostu ![]() moja Hania chyba poprzecznie sie ulozyla bo czuje po bokach kopniaki jednoczesnie. u mnie dzis na obiad bedzie spaghetii bolonese ![]() a jeszcze tak z innej beczki : Tz jechal wieczorem na farme na chwile i na takiej polnej drodze w lesie otworzyl szybe dla psa bardziej (jechali landrowerem defenderem - czyli terenowcem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej hej, smecte można, ale to zatrzymuje biegunkę,ja kiedyś na takie akcje miałam zapisany gastrolit nawadniający, można u kobiet w ciązy stosować ( tak jest na ulotce), ale dla spokojności zadzwoniłabym do gina albo zapytała w aptece. Peti dobrze,że Mała się obudziła ![]() Aguśka moja Nina ma teraz manie zamykania drzwi wszelakich, w domku dla lalek ma drzwi i najpierw je 500 razy otwierała i zamykała , a teraz ruszyła na prawdziwe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Zadomowienie
|
Kochane ja w dniu slubu 3 lata temu wazylam 56 kg
![]() ![]() Co do tych staników i piersi to ja juz sama nie wiem co mam robic ![]() Lece dziewczyny do sklepu ![]()
#1146 |
Raczkowanie
|
niki89
lepsze delikatne ale regularne niż tak jak ja. były mocne, teraz jakieś przytłumione, nasłuchuje od wczoraj czy w ogóle są. obudził mnie dzisiaj kopniak to się aż uśmiechnęłam z wrażenia. a teraz znów cisza kompletna. Może sobie pogadaj z dzidzią, troche telefonem czy lampką poświeć nad brzuchem, włącz mu piosenkę przez słuchawki albo blisko brzucha, pomasuj, popukaj i zobaczysz czy siła kopniaków się będzie zmieniać. Uspokajam Cię a sama jestem przerażona bo się zmieniła częstotliwość i moc kopniaków. ![]() Jeszcze przeczytałam artykuł i odrazu pobiegłam na kibelek bo taki mnie skurcz z nerwów wziął ![]()
#1147 |
Zakorzenienie
|
konia ale Filip zamknal na zamek te drzwi a tyle razy mial mowione, ze nie wolno bo sie kiedys zatnie, dobrze ze z drugiej strony lyzeczka da sie otworzyc
![]() Mysle, co ten malutek jeszcze wymysli..... A co najlepsze: mowi nam pozniej ze nozyki do otwierania proszku wzial, czyli nozyczki do paznokci ktore mam na pralce w takiej zamknietej szufladzie, dostal brzdac do tej szufladki i otworzyl ![]() i wyjal nozyczki. Musial podpatrzec jak ja otwieram proszek, bo mnie sie nigdy nie chce isc po duze nozyce i nacinam malymi. No to teraz juz nozyczki leza tak wysoko ze na pewno nie dostanie : ![]()
#1148 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() witam poświątecznie i zarazem pierwszy raz w nowym wątku! Jakoś nie miałam weny na pisanie, chociaż codziennie Was czytam ![]() U mnie wszystko w porządku, święta cudowne, a to dlatego, że przyjechał mój brat z rodziną i pierwszy raz od 3 lat miałam takie naprawdę rodzinne święta (mój brat mieszka w Nowym Jorku). Więc było głośno, wesoło i super ekstra ![]() Dziś wieczorem mam USG 3d, więc proszę trzymać kciuki, żeby wszystko było ok ![]() ![]() mi się oczywiście przed samą wizytą musiała przyplątać jakaś infekcja, ale mój gin już się chyba przyzwyczaił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam mocno kciuki! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj pospałam naprawdę długo jak na mnie. TŻ jeszcze śpi ... deszcz pada więc na spacerek na razie nie pójdę.
Mój synek jak na razie dalej spokojny... mam nadzieję jednak,że dzisiaj w końcu poszaleje troszkę... Miałam iść dzisiaj kupić kilka rzeczy żeby już wyprawkę dla synka mieć z głowy,ale przez ten deszcz chyba sobie odpuszcze. Trzymam kciuki za wszystkie mam które maja dzisiaj USG ![]()
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
Aguśka ja z tymi moimi bimbałami 80 J to już teraz nic nie kupuje, te co mam zmechacę do końca , dokupię jeszcze z dwa na "po" i będzie ok.
O to Filipek niezły magik ![]() ![]() Dziewczyny z tymi ruchami to się będzie w czasie zmieniać, bo dzieciątka juz powoli zaczynają całą przestrzeń wypełniać i będą się inaczej poruszać w brzuszkach , coś jak obcy pod skórą ![]() ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-12-29 o 10:55 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1152 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam szczuplutka kolezanke ktora jest teraz w 20 tygodniu a zupelnie nie czuje ruchow - a ja wcale nei taka szczupla a czulam od 17. Wiec to chyba sprawa bardzo indywidualna. Najwazniejsze ze w koncu mozesz sie cieszyc ruchami swojej corci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1153 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jak dobrze że już za miesiąc będę w Polsce, pod opieką specjalistów (mam nadzieję) - prawdziwego lekarza a nie GP któy twierdzi że oni nie leczą ciężarnych i nie umieją ich diagnozować bo położne się na tym znać powinny ![]() ech. lot do domku 24.01 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Zakorzenienie
|
a propos wagi to polecam picie dużej ilości wody, bo inaczej woda się zatrzymuje mocno w organizmie i waga skacze strasznie , ja tak miałam,mało piłam , mało sikałam
![]() ![]() Za wizyty kciukasy ![]() Desssia chyba musisz dostać coś od środka na ten problem, oby szybko się wszystko zagoiło ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-12-29 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
konia no to tez mialas akcje z nozyczkami. Dobrze ze jakos tak szczesliwie wiele takich sytuacji sie konczy, bo roznie to bywa.
Zawsze pamietamy zeby noze chowac albo gdzies glebiej przesuwac. A kiedys moj tesc wchodzi do domu, bo mial przyjsc po malutka na spacer, ja zmywalam naczynia i nie widzialam co robi maly i nagle slysze tescia jak krzyczy ze dziecko biegnie z nozem? Moj maz tez byl wtedy w domu, ja w kuchni i nie wiem jak to sie stalo, ze na brzegu stolu byl noz, ten zlapal i biegl do dziadka z nozem na przywitanie ![]() Myslalam ze zawalu dostane jak to zobaczylam. Teraz Filip jest madrzejszy (tamta akcja byla rok temu z tym nozem). Teraz sie wymadrza i ciagle powtarza, dzieciom prawdziwych nozy nie wolno, tylko te zabawkowe i jak to mowi to tak powaznie ze az strach ![]() Ale jednak teoria minela mu sie dzis rano z praktyka Ja to mysle, jak to bedzie z maluszkiem, boje sie zeby nie wrzucil jakiejs zabawki na malego chcac dobrze zeby sie dzidzia pobawila a np rzuci jakies wieksze auto czy cos na malego. Albo zeby dzidzia jak juz bedzie wieksza zeby nie dorwala zabawki nie przeznaczonej dla niej, oj trzeba bedzie bardzo pilnowac. ![]()
#1156 |
Raczkowanie
|
Ja mam brzuszek jak na 3 miesiąc a tu już szósty według:
Podział ciąży na tygodnie i miesiące przedstawia się następująco: 1 miesiąc ciąży trwa od 0 do 4 tygodnia ciąży, 2 miesiąc ciąży trwa od 5 do 9 tygodnia ciąży, 3 miesiąc ciąży trwa od 10 do 13 tygodnia ciąży, 4 miesiąc ciąży trwa od 14 do 18 tygodnia ciąży, 5 miesiąc ciąży trwa od 19 do 22 tygodnia ciąży, 6 miesiąc ciąży trwa od 23 do 26 tygodnia ciąży, 7 miesiąc ciąży trwa od 27 do 31 tygodnia ciąży, 8 miesiąc ciąży trwa od 32 do 36 tygodnia ciąży, 9 miesiąc ciąży trwa od 37 do 40 tygodnia ciąży. przed ciążą ważyłam 39 kg, wzrost 158 cm więc ginekolożka uspokaja, że odrazu 15 kg mi nie wejdzie. mam postuę dziecka i ubieram się w dziecięcym H&Mie. śmieje się, że będziemy sobie z córką wyrywać ciuchy na zakupach ![]() Zabieram się za sprzątanie i ogarne trochę ryjek to wam się pokażę o ile jesteście ciekawe. Chociaż nie wiem gdzie tu się zdjęcia wkleja.
Edytowane przez peti91 Czas edycji: 2011-12-29 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Rozeznanie
|
Witajcie, my nadal wracamy do siebie po szpitalnych świętach. Dopóki byłam na kroplówkach z magnezem to brzuszek nie twardniał-ale w domu mam do dyspozycji tabletki i już nie jest tak wspaniale. Ale tych skurczy też nie jest jakoś bardzo dużo więc oszczędzam się, duzo pije a w razie potrzeby biorę buscopan (no-spa rozmiękcza szyjkę -więc lekarz zalecił ten lek). No i jeszcze antybiotyk przez 5 dni.
Najbardziej boje się tych skurczy bolesnych, które odczuwam jak ciągnięcie, ale są bardzo sporadyczne. Mam nadzieje że sytuacja nie pogorszy się i skończy się tylko na tych lekach. Wczoraj kurier przywiózł nam wózeczek ![]() No nic, idę wypoczywać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Wtajemniczenie
|
hej widzę że nie tylko ja mam problemy ze spaniem w nocy
![]() ![]() agabi współczuje tej grypy żołądkowej, trzymaj się dzielnie ![]() pempek trzymam kciuki za wizytę ![]() rodzice mnie wyciągneli na oglądanie wózków bo dziadek będzie sponsorował wnukowi jego pierwszy pojazd ![]() ![]() ![]()
#1159 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, będziecie kupowały nawilżacz powietrza do pokoju dla dziecka.
Ja właściwie sama nie wiem, powietrze w domu zimą szczególnie suche,ale latem jest ok więc tak naprawdę nie wiem czy jest to takie niezbędne. ![]()
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1160 |
Raczkowanie
|
megmakeup jak powietrze będzie za suche to sobie na noc przyniose miske z wodą i tyle. nie stać mnie na takie wynalazki dla wygody niestety.
cały czas się czuję w ogóle zacofana bo wy już zakupy robicie a ja nic ![]()
#1161 | |||||
Zakorzenienie
|
jestes
![]() ![]() wiesz widocznie dopiero teraz przyjdzie pora na mocne kopniaki od coreczki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peti, wiele z nas juz kupuje rzeczy bo jestesmy w okolicach 30 tygodnia ciazy ![]() ![]() ![]() Co do ruchow Twojej coreczki to moze sie obrocila? I dlatego inaczej ja czujesz? Moja jak sie obrocila glowka w dol to jej poltorej dnia nie czulam, a potem te ruchy byly rzeczywiscie mniej wyrazne. To bylo jakos przed 25 tc, nie pamietam dokladnie ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciukasy !! ooo tak ![]() ![]() ![]() No jak juz pisalam zakupy udane, a nawet udalo mi sie moja tesciowa wykorzystac, bo idac z galerii na przystanek widzialam ja w taxi i zadzwonilam czy ma pauze i czy nie chce do mnie na kawe skoczyc, spytala sie gdzie jestem to jak powiedzialam ze za rogiem praktycznie to krzyknela tylko ''czekaj zaraz tam bede!'' i przyjechala, zawiozla mnie do domu, wniosla zakupy, wypila kawe, pogadalysmy i pojechala dalej pracowac ![]() Nie mam pojecia co zrobic na obiad ... ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam taki od dwoch lat (nic sie nie zepsulo): http://allegro.pl/nawilzacz-powietrz...974571614.html Do niego jest pilot a to fajna rzecz, jak sie wchce wlaczyc lub wylaczyc albo zmniejszyc pare. Procz tego fajne jest to, ze moge czas ustawic na pare godzin i sam np w nocy sie wylacza. ![]()
![]() |
#1163 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki.
Agabi bidulko współczuje tej grypy żołądkowej..dla mnie to najgorsze co może być...co prawda w życiu nie było mi niedobrze ani nie wymiotowałam, ale może dlatego wlasnie tak sie tego boję. ![]() Zariah ale masz uparciuszka w brzuszku...nie chce się pokazać córunia ![]() Pempek trzymam kciuki za usg ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawilżacza nie kupujemy , bo mamy "nadwilgoć " ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Zakorzenienie
|
Konia, przy duzej ilosci wody nerki lepiej pracuja i wszystko sie wyczyszcza ladnie z organizmu
![]() ![]() Dziewczyny, a zapomnialam spytac ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcale sie tym nie przejmuj, ogladaj sobie i rób listy co Ci sie podoba a kupisz później jak juz bedziesz miała pieniążki Ty jesteś w 23 tygodniu, a ja juz w 30... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupuję, z canpola chyba, miałam z dwóch firm, używałam wszystkich , ale też biorę ten tajemniczy smoczek co dostałam od położnych (bo nigdzie w sklepach nie widziałam), co to w niego sutek upychałam , ale może dostanę u nich nowy ... Te nakładki mają różne rozmiary S, M i L o ile się nie mylę, ja oczywiście brałam L Już się nie mogę doczekać terminu , jeryyy jak ja już bym chciała Ją zobaczyć i znów poczuć te emocje, no i chcę już wiedzieć,że jest zdrowa ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-12-29 o 11:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez bym chciala juz miec mala po drugiej stronie ![]() Dziewczyny macie juz polozne?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | ||
Rozeznanie
|
Co do nakładek to ja sobie je kupiłam tak na wszelki wypadek (rozmiar S) bo biustem nawet powiększonym w ciąży specjalnie nie grzeszę,ale nie wiem czy mi sie to w ogóle przyda
![]() A jeżeli chodzi o obiad to zrobiłam pomidorówkę bo TŻ wspominał,że ma ochotę ![]() A później może jakieś naleśniki. ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#1170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja położnej nie mam i mieć nie będę, u mnie to jakieś inne zwyczaje są, która będzie na dyżurze to będzie, może trafię na tą co ostatnio, a że wszystkie były miłe to jest mi to obojętne.Bardziej zależy mi na tym samym lekarzu do cięcia, ale to jeszcze muszę obgadać z moim ginem. ALe się uśmiałam, pytam TŻ czy mam kupić sobie jeszcze koszulę jakąś, a On ,że przecież będę tam chodzić w tym kontuszu pokutnym ![]() Muszę wybadać co się tam w tym szpitalu zmieniło, ale jeśli jest jak było to torba będzie zdecydowanie mniejsza niż ostatnio, bo miałam dużo niepotrzebnych rzeczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.