|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
U nas znowu było marudzenie, ale teraz już śpi. Zasnął troszke syzbciej niż zwykle, ale dalej był jakis problem
![]() Zdecydowaliśmy, że pójdziemy na tego sylwestra. Nie wypada, żeby męża nie było a sam nie pójdzie, Domcio będzie z moimi rodzicami. Przyjadą chyba do nas, żeby Domek czuł się dobrze. A ja, że oczywiście nia mam w czym pójść to szybko pojechałam do sklepu i kupiłam sukienkę, buty i torebkę. Zakupy w 10 min dla 4 miesięcznego JasiaSweet fajnie, że chrzciny udane Cytat:
Cookie no niepoważna ta kobieta ![]() Ja pomimo, że krzeslo do karmienia rozkłada się to boję się sadzać Domka, był w nim tylko raz do zdjęcia. Przecież ona może "nieumyślnie" dziecku krzywdę zrobić Cytat:
![]() Dziewczyny, i ja się chcę zapisać do klubu dietowego ![]() Wodaqua fajnie, że wpadłaś |
||
|
|
|
#1502 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
Cytat:
![]() W Sylwestra sprawdzę listę obecności! Jak którejś nie będzie, to ![]()
|
|
|
#1503 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolina
oki idę spać, trzymajcie się cieplutko i nie wariować za bardzo tu
|
|
|
|
#1504 |
|
Zadomowienie
|
Po co ja siedzę do tej godziny
.A zapomniałabym: To zmykam, dobrej nocy. |
|
|
|
#1505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Świetnie to rozumiemy ![]() Cytat:
A co do diety, to to karmienie piersią naprawdę jest zgubne, skoro nawet największe wątkowe chudziny oraz lasencje chcą się odchudzać ![]() A ja liczę na jakieś nocne szaleństwa ---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ---------- A o co w niej chodzi, bo pierwszy raz słyszę?
|
|
#1506 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku opis diety Gacy dla Ciebie vitalia.pl/index.php/mid/49/fid/341/diety/odchudzanie/du_id/1025668/w_id/1239388/page/0
|
|
|
|
#1507 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Podziwiam za wytrwałośc, bo mnie to by trzeba było oczy na zapałki postawic. Cytat:
ja również. ![]() Co do diet, to ja nigdy nie miałam zaparcia by wytrwac w jakiejś i jedyne co robię, to piję mnóstwo wody i ograniczam smażone, i słodycze. Póki co jestem tylko 1 kg na plusie, więc nie jest tragicznie. chciałam ważyc 59 kg (mam 165cm wzrostu,obecnie ważę 65kg), ale ciśnienia nie mam. ![]() Co do teściowej to rzeczywiście jest spoko babka, ale widzę ją tylko kilka razy do roku. byc może nasze stosunki nie byłyby takie dobre, gdybyśmy widywały się częściej. ona w odróżnieniu do tesciowej Cookie, szanuje moje decyzje(choc wiem że nie zgadza się z nimi ). tym razem nie było noszenia Emila dookoła, bo na wstepie jak teśc wziął małego na ręce to mu powiedziałam, że w takim razie niech się spokojnie rozpakuje i zamieszka z nami bo ja go nosic nie będę. inna historia, że teśc ma 69 lat i nie jest sprawny jak kiedyś i szczerze to boję się jak widzę jak podnosi Emila, bo ręce mu drżą i nieumiejętnie go przekłada i mam wrażenie, że go upuści. zwróciłam T. uwagę by sam zauważył i też się przeraził. wyjaśniłam im też grzecznie, że jeszcze kilka miesięcy i mały zacznie raczkowac i chodzic i siedziec i będzie lżej. i dla ich własnego zdrowia nie powinni nosic takich ciężarów.i jakoś Emil wybudza się w nocy i leży i gapi się w ściany , na drzwi, czasami coś zagada, czasami nie. i jest ok póki leży przy mnie. jak go odłożę o łóżeczka to jest krzyk po jakimś czasie. ![]() :conf used: . Co do przyzwyczajenia Emila do mnie - to rączek co prawda nie wyciąga, ale patrzy na mnie i skręca swoje ciałko w moją stronę i juz wiem że chce do mnie. A położyc go spac oprócz mnie nikt nie da rady. nie wiem jak go odzwyczaic. on chce pierś do ssania, smoczka wypluwa i koniec. ktoś ma jakieś pomysły? :confus ed:![]() założę się że będzie nas tu sporo w noc sylwestrową na Wizażu
|
|||
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Kurcze...tyle miałam zacytowane i nic nie mam ![]() Patik, jak pisanie poszło? A baba ma rzeczywiście pomysły.... ale pewnie z tego wykładu pytań nie da, tylko tak straszy Stronczku, ta dieta - I etap wg mnie wygląda nieciekawie. Monotonna i tłusta, coś mi się wydaje że murowane jojo po zakończeniu. Cookie, co za okropna baba!!! To co napisałaś - jest nie do pomyślenia!
|
|
#1509 | |||
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
U nas nocka ok, najważniejsze, że Zosiak zasnął sam w łóżeczku Cytat:
To prawda, że jak człowiek zazna błogiego nicnierobienia, to już nie chce wracać do pracy ![]() U nas prawdopodobnie ten będzie drugi - a macie z bazą isofix czy bez? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby wreszcie Ci coś pomogło, a Dominik został na cycu ![]() Dziękuję! Oj, będzie lanie na kolanie
|
|||
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
ahoj.
Padłam wczoraj o północy, akurat Sara się obudziła na butlę. Potem o 4 na smoka i o 5 na zabawę i 30ml mleka i nie spała do 7. Jakoś ją udobruchałam w łóżku, godzinę jednym okiem pospałam.. Ania to co miałam zaplanowane na wczoraj do napisania to napisałam, krótki rozdziałek, wprawdzie 3 strony ale powolutku idzie do przodu. Ja nie wiem kiedy ksiądz chodzi u nas po kolędzie. W tamtym roku schodziliśmy na dół do teściów, ale teraz tak nie chcę. Tylko nie mam tego "sprzętu" ( nie wiem jaka właściwa nazwa) krzyża, kropidła... Tż twierdzi że to powinni być poświęcone po zakupie ![]() Myślę żeby pożyczyć od mamy, specjalnie do miasta nie chce mi się jechać. Trochę dziewczyn nam poznikało
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
o kurde, patik ja też nie mam tego sprzętu, a u nas księżunio chodzi w sob.
I dzień dobry! Noc ciężka, ale za to dzisiaj na ploty wpada do nas słoneczko
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
nawet nie musisz pytać
ale już nas dużo ![]() ![]() Cytat:
bry ![]() szykujemy sie na spacer, bo jak nie wstrzele sie w drzemkę łobuza to spacer staje sie dramatem
|
|
|
|
|
#1513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2 - kropidło ksiądz powinien mieć ze sobą (my nie mamy), krzyż i świeczki kup, wystarczy że będziesz je miała przy sobie na mszy świętej i błogosławieństwie na koniec choćby w torebce, to będą poświęcone 3 - pewnie jeszcze świętują |
|
|
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem
Nadrobiłam po łebkach. Nie macie dla mnie litości. STO LAT dla solenizantek !!Za skończone miesiące, tygodnie klaski.No i wróciłam. Tęskniłyście ? Było bardzo miło, sympatycznie. Wszyscy nie mogli się nadziwić Emi, że taka energiczna, szalona i tyle gadki ma ![]() Bałam się że będzie płakać, że nowe twarze, miejsce a ona NIC kompletnie NIC. Uśmiechała się do ucha do ucha ![]() puszczała bez skrupułów bąki ![]() Pra bacie i pra dziadek zadowoleni, że wnusię widzieli. Ciotki moje jakby mogły to by ją zjadły ![]() Jestem z niej bardzoooooooooo dumna! No i nie wiem co dalej pisać. Muszę się w drożyć. |
|
|
|
#1515 |
|
Zadomowienie
|
Pewnie że tęskniłyśmy Żanetko
![]() A Emi taka szalona i gadatliwa to po mamusi zapewne
|
|
|
|
#1516 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ten cały osprzęt
księdzowy nazywa się pasyjka, kosxtuje ok 20-25 zł i jest na wieeeele wiele latdziubek to będziemy działały ![]() no ale gdzie moje maniery siemka dziołchy ![]() u nas noc średnio, Nati i mnie męczy katarzysko, i najgorzej jest rano, bo jak wstała to głowę miałam kwadratową, ale teraz już jest lepiej, a ja księdza mam dzisiaj, trzeba kopertę przygotować
|
|
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
wodaqu nosidlo mam z maxi cosi citi bez isofixu, a fotelik recaro young sport
![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Witam dziewczynki - niegrzeczna jestem nie pezywitalam sie z rana. Marysia dala nam pospac dzis do 9.30 ale poszla spac o 23![]() umylam glowe i lece ja suszyc musze jechac zrobic juz drobne zakupy pod sylwestra i kupic obiadki i kaszki malej bo nie mamy auta bo maz pozniej do lakiernika prowadzi wiec musze sie w wieksze zakupy zaopatrzyc juz, a w sobote kupie pieczywa o z glowy. Dzis bede robic 3 bita - na sylwestra bedzie juz dobry
|
|
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
Naszła mnie refleksja:
Kiedy nie byłam matką i macierzyństwo było mi bardzo odległym czasem krytycznie patrzyłam na kobiety, które po urodzeniu stały się "zapuszczone", obcięły włosy z długich na chłopczycę... I tak się dziwiłam dlaczego? Teraz wszystko rozumiem. Sama taka jestem. No, włosów nie obcięłam.. W tv szał wyprzedaży, sylwestrowe fryzy, kreacje i makijaże. To już nie mój świat... Wpływ ma na to również miejsce zamieszkania. (Wieś czy miasto) Rola matki- to rola godna oscara.
|
#1519 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam piękne panie
![]() Madzia - i jak, i jak? Będziemy ciociami znowu czy nie? Cytat:
Prędzej umrę niż to zjem ![]() Cytat:
A z usypianiem pewnie byłby ten sam problem. Pewnie, bo nie wiem na pewno, bo nigdy nikt inny nie próbował go nawet odkładać do snu ![]() Cytat:
![]() Wymioty do ostatniego dnia przed porodem A wcale mnie to do następnej ciąży nie zniechęca ![]() Cytat:
Fajnie że rozkochała w sobie rodzinkę ![]() A wiesz, że u nas jak dwa leta temu ksiądz był, to nie chciał wziąć koperty I nie wziął. Powiedział, że kolęda to zacieśnianie więzi z parafianami i takie tam, a nie zarobek! Cytat:
Choć oczywiście czasu mniej...---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- I jeszcze mam pytanko - korzystacie z groupona? Bo ja nigdy nic tam nie kupowałam, a ostatnio znajoma mnie namawiała, bo sama mnóstwo rzeczy tak kupuje. I wczoraj zajrzałam i znalazłam fajną rzecz. Chyba fajną. Taki pakiecik: http://www.groupon.pl/oferty/warszaw...rszawa/2346783 Ten groupon to uczciwa sprawa? Dobre są te usługi, które oferują? Warto? HELP
|
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I powiem więcej, źle mi z tym. Cholernie źle, bo kiedyś byłam całkiem inną kobietą. A teraz nie wiem nawet, jak się nazywam. Zero wdzięku, zero sexapealu. Wydaje mi się, że teraz jestem ,,tylko" matką swojego dziecka. Kobieta-dziewczyna, żona, córka, koleżanka - nie ma mnie w żadnej z tych ról.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#1521 | |||
|
Zadomowienie
|
cześć
zasnelismy o 1:00, mniej więcej o tej porze zrobiłam Dawidowi zdjęcie w łóżeczku, rogal od ucha do ucha, rączki wyciągnięte do karuzeli... w pełni sił witalnych i taki słodki że mimo zmęczenia chichrałam się razem z nim ale jak wybiła pierwsza, mówię sorry proszę pana, śpimy zgasiłam światło i..... i zasnął po prostu zgasiłam światło, rany co za odkrycie Cytat:
najblizej, hmmm 100km ode mnie uwielbiam ich rzeczyLila jest starsza od Dawidka, mam nadzieję że w jej wieku dawidek też będzie taki "rozkręcony" ![]() dla Lili Cytat:
kiedyś w wolnej chwili robiłam coś ze soba, pazurki, maseczki, peelingi, teraz jak mam chwile to siadam przed komputerem, piję kawę i nie robie nic ale jak pisałam jutro idę do fryzjera, nie wiem czy wiele podziała na moich trzech włosach, które jeszcze jakoś się trzymają i nie wypadły Cytat:
co do księdza my w tym roku będziemy mieć pierwszą wizytę pasyjkę zakupiłam, nie poświęciłam bo nie wiedziałam że trzeba ![]() a koperta? hmmm ostatnio usłaszałam, "no to trzeba będzie dać ze 100zl" bo kolęda to raz a drugie poświęcenie domu u nas na wsi nie daję się mniej niż 50zl, do tego trzeba dać ministrantom po 10zl na przykład ksiądz chodzi do każdego, nie wolno go nie przyjąć, oczywiście on ma prawo nie wejść do domu w którym żyją np bez ślubu, albo wie o nich że to "grzesznicy" z jakiegoś innego powodu... no bo na wsi to wszyscy o wszystkich wszystko wiedzą chore!!!!! mnie kiedyś z listy parafian skreślił bo się dowiedział że mieszkam z tz bez slubu, a mieszkaliśmy wtedy za granica, no ale oni mają informatorów wszędzie ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- napiszę wam o tej mojej koleżance która po porodzie wylądowała na oiom'ie kilka dni temu napisała "jestem po drugiej operacji na szczęście udanej, zostanę tu jeszcze conajmniej tydzień" nie dzwoniłam, nie wiem co to za operacja, powiedziała że nie zawsze ma siły żeby rozmawiać, że sama zadzwoni porozmawiać, tak więc czekam na wieści jutro jestem w Krakowie, ale nie wiem czy mogę ją odwiedzić, czy tylko do mieszkania zawieźć jej coś dla synka małego wypisali ojcu tydzień po porodzie, sam się nim zajmuje, karmienie, kąpanie, wszystko sam, do tego żona w szpitalu, jestem pełna podziwu maluch ma teraz 3tygodnie
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2011-12-29 o 12:15 Powód: literówka :) |
|||
|
|
|
#1522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ładnie to wszystko napisałaś Cytat:
Nasz też jest super, zawsze jak przyjdzie to posiedzi, pożartuje, z tatą ma tematów dużo do obgadania zawsze (jak mecze np ), a jak chodzi o kasę to też ok. Pamiętam tekst sprzed ślubu, jak spytałam pół żartem, jaka stawka A on do mnie "A tam, dacie to dacie, nie dacie to też się nic nie dzieje. Takimi sprawami nie będziemy głowy sobie zawracać" ![]() Ja korzystam, do tej pory byłam zadowolona. Najlepiej sprawdź opinie o tej konkretnej firmie. Groupon sprawdza te oferty, czy są uczciwe. Natomiast słyszałam o przypadkach nadużyć przy sprzedaży towarów, nie w usługach; a i to były marginalne przypadki. Gdzie czytałam, że pracownicy Groupona przyznali że nie są wstanie wszystkiego dokładnie sprawdzić. Ale generalnie polecam
|
|
|
#1523 | |
|
Zadomowienie
|
Tak, tak, już wcześniej zauważyłam
Cytat:
![]() Witam się popołudniowo. Niewiele sklepów udało mi się obskoczyć, ale w Mothercare mają fajne promocje- zrobiłam Hani zapas ciuszków na wyrost (body, pajace). Pisałyście o chustkach na szyję, a tam widziałam fajny bawełniany 3-pak za 19.90- tylko niestety był jeden wzór dla chłopców w traktory , więc wzięłam bawełniane śliniaki (też 3-pak za 19.90). Z kolei w superpharm są Pampersy Active Baby Economy za 42,99 i z kartą lifestyle żel ziajki do mycia ząbków, który można stosować już od pierwszego zęba za 3,59. I to już chyba koniec reklamy.![]() Wczoraj wróciliśmy do Poznania i muszę powiedzieć, że wszędzie dobrze, ale w swoim własnym łóżku najlepiej- wreszcie się porządnie wyspałam. Aaa no i już się zaczęłam cieszyć z powrotu mojego Haniołka, bo ząbek się przebił i ewidentnie zrobiła się spokojniejsza, a wieczorem znowu płacz z bólu, panadol itd. bo widzę, że zaraz wylezie druga jedynka! ![]() Kolina, o matko ogromnie współczuje przyjaciółce. Najlepiej zadzwoń do męża i zapytaj, czy odwiedziny w szpitalu wchodzą w grę, czy lepiej do niego podjechać z prezentem.Madzia, nie katuj Nas i mów szybko, czy Domek będzie miał rodzeństwo!
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2011-12-29 o 12:43 |
|
|
|
|
#1524 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny polećcie mi jakąś fajną stronkę z wyprzedażami dla dzieci, bo u mnie w mieście i w lbn nie ma tego sklepu co Marzena pisała, a chciałam cos dziwczyną kupić póki mamy jeszcze grudzień
|
|
|
|
#1525 |
|
Zadomowienie
|
marzena_s wlaśnie tak chciałam zrobić, jechać do nich, zostawić coś dla niej i dzieciaka, do szpitala nei chcę, po pierwsze nie chcę jej niepokoić, po drugie nawet nei wiem czy wpuszczają do niej
a szkoda mi jej bardzo, nie wiem cyz oprócz męża ktoś jeszcze ją odwiedza, mamy nie ma od wielu wielu lat, tata zmarł 2lata temu, siostra mieszka we Wrocławiu.... jest tylko mąż i jego rodzina właśnie rozmaiwałam z mamą, u której byl nasz poje-bany proboszcz z kolęda jak zwykle dostało się każdemu z nas, nawet nieżyjącemu tacie... szok, co za palant, jestem tak podminowana że nie wiem jak "grzecznie" wytrzymam na kolędzie u nas w domu, bo już mamie powiedział że nie ma obowiązku chrzcić dziecka którego rodzice do kościoła nie chodzą (no niby my właśnie) - że dziecko się ochrzci jak będzie duże i samo do kościoła przyjdzie tyle że ja nie mam obowiązku chrzcić u niego i mogę to zrobić gdziekolwiek chcę niech spada na drzewo intrygant jeden
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
Kolina i to ma być ksiądz?
No i jak oni maja prawo się dziwić, że ludzie nie chcą chodzić do kościoła... Wolałabym słuchać żula pod śmietnikiem, niż kazania takiego hipokryty, co to bezbronnym ludziom tyłki obrabia... ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- O tańszy słodziak na all niż ja kupiłam http://allegro.pl/spiewaki-slodziaki...000017202.html
|
|
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
kolina po-☠☠☠us. Ale kopertę z kasą to chętnie zgarnie na kolędzie.
U nas bardzo podobny ksiądz (tzn u moich rodziców) Współczucia dla koleżanki, musi być silna. Odwiedź męża jej w domu i zapytaj go delikatnie o odwiedziny...może ona chce żebyś ją odwiedziła ale nie chce współczucia? i głupio jej? Marina fajne te słodziaki. Może kiedyś kupię.. ![]() Brumek inne realia życia w mieście, gdzie codziennie jesteś wśród ludzi, na zakupach, spacerze, u znajomych.. To i pomalować się chce. Mam doła nadal. Szaro za oknem, i w domu też, światło trzeba świecić. Tż sie dowiedział że jutro ksiądz. Tesciówka oczywiście jak co roku obiad robi, słyszę mikser już w robocie. A ile ona się nagada, że ostatni rok, niech robi ta i tamta xxx. A wraz robi. Hipokrytka Chyba jej jutro to wygarnę pół zartem pół serio
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
Tżt przyszedł.
Nawet nie mamy o czym gadać ;/ Zero tematów prócz Igora
|
|
|
|
#1529 |
|
Zadomowienie
|
Marina, w Carrefour te słodziaki były(są?) za 29 zł-oczywiście kupiłam jednego.
(muszę poszukać czegoś na zabawki, bo już nie wiem gdzie je upychać..)
|
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki, dzieciaki śpią wiec mam chwilę..
Udało mi się Filipa uśpić na drzemkę a ostatnio nie jest to łatwe, trochę się rozwydrzył przez pobyt tżta w domu i święta i nie chce spać w dzień.. brumek ja korzystam z groupona - oni są największą firmą z tych zakupów grupowych i spokojnei mogę polecić zależy też co kupisz bo już sama usługa nie w ich rękach, ale obsługa transakcji itp jest bardzo w porządku.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.

dla 4 miesięcznego Jasia

(picollo już się studzi 

.

klaski.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

I nie wziął. Powiedział, że kolęda to zacieśnianie więzi z parafianami i takie tam, a nie zarobek! 
, więc wzięłam bawełniane śliniaki (też 3-pak za 19.90). Z kolei w superpharm są Pampersy Active Baby Economy za 42,99 i z kartą lifestyle żel ziajki do mycia ząbków, który można stosować już od pierwszego zęba za 3,59. I to już chyba koniec reklamy.
Najlepiej zadzwoń do męża i zapytaj, czy odwiedziny w szpitalu wchodzą w grę, czy lepiej do niego podjechać z prezentem.