|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
dla Jasia i Antosia
![]() Cookie taka babę to tylko ![]() Marinko to do jutra ... tylko powiedz mi jeszcze który z kolei jest ten Twój blok od ulicy głównej przy której jest stare kino bajka ( teraz to jakaś filia wyższej szkoły) bo nie wiem gdzie mam parkować i Was szukać ![]() dziewczyny sprzedałam ten aspirator cleanoz .... ja tym sie obsługiwać nie potrafię i leżało mi to i ktoś to kupił .... hehhee przynajmniej nie poszłam do tyłu z kasą ....... i sprzedałam moja starą kurtkę narciarską
|
|
|
|
#1442 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no więc.... jak wiecie teściowie przyjechali wraz z bratem T. wigilia wyszła super (pół na pół: polsko -duńska). Polska częśc jako starter,a duńska jako danie główne. Emil dostał mnóstwo prezentów i nie zdążył wszystkich rozpakowac, bo padł ze zmęczenia. . dostał pierzynke od teściowej, wraz z uszytą przez nią pościelką. jak znajdę chwilkę to zrobię zdjęcie i wstawię. dwie zmiany: zielone paski i zielone żabki. zrobiła nawet bumpersy. śliczne. i Emil spi pod pościelką i o dziwo wcale nie jest mu gorąco. Od nas dostał kilka zabawek i od reszty rodziny również.całe święta wyszły super, tylko szczerze zmęczona jestem. ja wolę jak to nade mną nadskakują, a nie jak to ja muszę komuś nadskakiwac,A poza tym to Emil wydaje jakies nowe dźwięki, puszcza bombelki, nauczył się skakac i jak się go postawi na kolanach to zaczyna podskakiwac. Poza tym wszystkim solenizantkom spóźnione sto lat!! co do Sylwestra, to spędzamy go we trójkę w domku. zjemy pyszną kolację. ja przygotuję jakis deser i wypijemy szampana o połnocy. my raczej z tych nudziarzy,co raczej po imprezach nie chodzą nawet w Sylwestra. . nie lubię się zmuszac do czegoś, a zwłaszcza do zarywania nocy i marnowania następnego dnia. Za to 1 stycznia jedziemy na przeceny do Centrum handlowego. |
|||
|
|
|
#1443 |
|
Zadomowienie
|
hej,
troche nadrobiłam jak wiekszość z Was i ja sylwestra w domu przed tv spędzę, nie mam ochoty na imprezę, zresztą posprzeczałam się z tz, wkurza mnie i tyle piszecie o pełzaniu, jak dokładnie wygląda pełzanie maluszków? unoszą się na rączkach? w jakim wieku powinien zacząć to robić? Dawid troszke nóżki podciąga, ale na rączkach się nie unosi ciągle się stresuję że czegoś w odpowiednim czasie się nie nauczy, boję się że to niedotlenienie da o sobie znać
|
#1444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas to była ciemieniucha ![]() dla Jaśka i Antka Cytat:
Rączek jeszcze nie prostuje, nie dźwiga się na nich. My Sylwestra też w domu. Raczej go prześpimy. Na dzień dzisiejszy nie mam ochoty nocy zarywać, zmęczona jestem i o 21szej padam na twarz. |
||
|
|
|
#1445 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
brawa dla Jasia!!! ![]() I dla Antosia Agi! a co do diety, to nie uważam żeby była taka zła, byle z głową. Nawet moja promotorka ją stosowała, a to jest osoba która o żywieniu wie naprawdę dużo ![]() Cytat:
super masz tą teściową ![]() A my Sylwestra tez w domu Planowany z kilkoma osobami, ale co z tego wyjdzie to się okaże
|
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
Rogaliki.
![]() ![]() ![]() Składniki Ciasto: 0,5 kostki drożdży 5 łyzek zimnego mleka 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 kg mąki 1 kostka margaryny 1 cukier waniliowy2 łyżki cukru 1 jajko dowolna posypka Z tego przepisu wychodzi 32 szt. Wymieszać w kubeczku drożdże z mlekiem (zimnym!) Połączyć wszystkie składniki: mąka, cukry, jajka, margaryna, proszek do pieczenia. Zagnieść szybko rękoma dodać drożdże. Jeszcze raz zagnieść. Zawinać ciasto w lnianą ściereczkę i włożyć do lodówki na 1,5-2 godzin.Wyciągnąć z lodówki, podzielić na 4 równe części. Każdą część kolejno rozwałkować na koło. Podzielić na 8 trójkątów. Przy rozwałkowywaniu podsypywać mąką. Na krótszym boku położyć nadzienie około 3/4 łyżeczki. Zwinać w rogalik. Ułożyć na dużej blaszce - najlepiej na papierze do pieczenia. Rozbełtac widelcem jedno jajko i posmarować wszystkie rogaliki pędzelkiem. Posypać: brązowym cukrem albo kolorowym maczkiem lub inną posypką. Dziewczyny! Robiłam na Święta te rogaliki. Dwa razy! podwójna porcja Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-12-28 o 20:08 |
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
Wyrwałam się dziś z domu na parę godzin z siostrą na łowy na wyprzedażach w CH i padam na pysk. ![]() Juz odzwyczaiłam się od takiego łażenia po sklepach ( a kiedyś sprawiało mi to taką przyjemność! ). Teraz wpadam chcę kupić coś konkretnego i jak najszybciej wyjść. Wkurzają mnie te tłumy, kolejki, rozwydzone małolaty.. chyba robię się stara i zgorzkniała..Kupiłam sobie tylko kurtkę w Espricie i nic więcej, w domu okazało się że jednak powinnam kupić większą i tż ma mi jutro wymienić ![]() teraz muszę nadrobić
|
#1448 | |
|
Zadomowienie
|
Hej....hej.....
![]() to my dwa łobuzy a wiec...... Święta minęły w miare przyjemnie chrzciny bardzo sympatycznie odbyly sie u moich rodzicow bo u nas w jedynm pokoju nie ma warunkow....... bylooo kuuupe zarcia malo gosci i duzo fajnych wspomnien i prezentow ![]() zdjecia po Nowym Roku bo aparat zostal u rodzicow dopiero wczoraj wrocilismy do domu....wiem ze czeka nas rozmowa co dalej z "nami" ale jakos zadne z nas nie potrafi jej zaczac i tak plączemy sie wokół siebie ![]() Brunetko - spóźnione ale szczere zdrowkamilosci i duuuzo cierpliwosci Sylwester - jedziemy do rodzicow bedzie brat z bratowa i moim chrzesniakiem dzis kupilismy im czapeczki na gumkach i po trabce Igus dmuchac w nia nie umie ale bawi sie nia super a w czapce wyglada odjazdowo Dziękuje - wszystkim dziewczynom ktore o nas pamietaly ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-12-28 o 20:36 |
|
|
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
marina szkoda dziecka. Jak mozna nie pomyslec i jakiegos drobiazgu nie przyniesc??nie rozumiem, moja dostala na mikolaja i oprocz tego pod choinka drobiazgi tez byly No coz zycie
aania 20 ale przepis daj zrobi sie na inna okazje to zrobie na swylestra 3 bita - kolezanka w ciazy bedzie zadowolona a moj TZ to juz wogole wniebowziety.Ja wykapalam po 19 Marysie, dalam flache mleka z kleikiem i usnela sweetangel1984 za chrzciny i super ze sie udalo. Moze sie miedzy wami jakos ulozy jeszcze.youyou mnie tez juz latanie po CH nie rajcuje, kupuje co mi potrzeba i wychodze. Ostatnio poszlismy za TZ spodniami weszlam do Tejli Wejli (chyba jakos tak sie to pisze) przymierzylam kilka bluzek i kupilam dwie. Zawsze rzeczy stamtad fajnie mi sie nosi. ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Ponadto jestem dumna bo skonczylam wystawiac aukcje i teraz czekam na sprzedaz. TZ szuka mi autka do pracy. Jak pomysle ze niedlugo wracam cos mi sie robi, bo ostatnio w pracy bylam 3 stycznia 2011. |
|
|
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie Agula usnęła o 19.30 przy mleczku. Dziewczyny Wasze dzieci codziennie jedzą mięso? I po zjedzeniu dużego słoika z mięsem jest następny posiłek? |
|
|
|
|
#1451 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale dziękuję za pamięć Cytat:
obejrzałam materiał na stronie i mi gały wyszły !!!!!! żadnych konkretów w sumie, info że wszystko na stronie internetowej a tam musisz wykupić abonament. Uwaga abonament na 80 dni :779 zł na taką dietę mnie nie stać !!!!![]() za akcję z 3- baba powinna dostać , faktycznie po cholerę daje "pozytywną" ocenę skoro i tak nie zalicza !!!!Cytat:
Cytat:
dla milkyego ![]() ![]() MOJE POSTANOWIENIE NOWOROCZNE-DIETA -OD 2 STYCZNIA :d akurat w poniedziałek wypada ![]() Cookie podziwiam i współczuję jednocześnie. Masakra z takimi niereformowalnymi ludzmi bry wieczór , dotarłam ![]() dziś szukałam fotelika samochodowego dla łobuza i doopa zbita. Dziewczyny naszych starszaków o słusznych rozmiarach: jak Wy mieścicie swoje dzieci w fotelikach ??!! Mój ledwo ramionkami sie mieści a pasy zaczynają mu się na łopatkach przecież zanim mi się przesiądzie do nastepnego to do tego go już zupełnie nie wcisnę ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
Cytat:
Dziś kupiłam (wyjątkowo) rosołek z kurczaczkiem i ryżem z bobovity i polecam, pachnie cudnie i małemu baaaaardzo smakował |
|||||||||
|
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Scio sprzedaje ciuszki dzieciece - nie ma tego duzo poki co ale jak sie rozwinie to i bedzie, jak chcesz zobaczyc pisz na priva dam nick
Dziubek nosidlo mam maxi cosi niby do 13 kg - ale chyba wazone bylo nagie dziecko, bo na pewno nie inne. Moja ma 4,5 miesiaca i w spodniach i bluzce wejdzie, ale juz grubsza bluza lub kurtka albo nie daj Boze kombinezon nie ma mowy. Kupilismy juz fotelik od 9 kg, ale czekam az mala juz bedzie siedziec i przesadzimy ja tam, bo tak cos nas trafia. |
|
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
iustyna, Marina, Patik ja Sylwestra też z Wami spędzam
przygarniecie mnie?Przyniosę Piccolo brzoskwiniowe, Karmi i draże ![]() Sto lat dla Milkiego
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek ja dietkuje razem z Tobą. Założymy se wątek odchudzaniowy w klubie
![]() Madzia ja nie mam cierpliwości do przewijania. Agata za wszelką cenę chce mi zabrać chusteczki Tez jej musze zająć czymś ręce, najczęściej kremale i tak go wyrzuca jak chustki w zasięgu ręki są![]() Ja tez mogę na wizażową imprezę.
|
|
|
|
#1455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuję za odpowiedź
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
Moja przy przewijaniu odpycha sie nogami do tylu, lub wyrzuca ja na boki i w gore. Zanim ja przewine to sie trzeba niezle nagimnastykowac.
Teraz sie znowu obudzila i TZ probuje ja uspic |
|
|
|
#1457 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękujemy za wszystkie buziaka, przytulasy i życzenia
Cieszę się ze Chrzciny wypalily A w hm przed świętami już kupiłam reklamówek Cieszkowskiego za 75 zł Np 2 pałace bawelniane za 20 zł Super ceny Muszę pojechać jeszcze coś wyłonić w innych sklepach Może w piątek Bo jutro mamy księdza No i znajomi przychodzą kleic pizze A ja właśnie pocwiczylam i idę zabić apetyt wieczorny herbatka Ach miałam pisać sylwestra mieliśmy spędzić przed tv a Tz firma robi mała imprezke więc powinnismy się pojawić Aj cieżko będzie mi zostawić Jasia
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() iustyna, ja też chcę z Wami na Sylwestra!!!!!
|
|
|
#1459 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór.
![]() U nas święta dość ok, z tesciami ( Zrobiłam 12 potraw których teraz nie ma kto zjadać. Jakaś chętna?? Stałam 10 godzin non stop przy garach a i tak każdemu coś nie pasowało, a to za słone a to coś tam. Aha Brumku muszę Ci... podziękować! Dzieki Twojemu blogowi pokochałam SUSHI ![]() Robiłam tez pierś w cieście francuskim i wyszła genialna, do tego różowe winko... pyszności!Gratuluję wszystkim dzieciaczkom ukończonych miesięcznic Madzia kup teścika. Trzymam ![]() Cookie a na jakim osiedlu mieszkasz? Straszna baba z tej tesciówki.
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
Kot wykąpany, obeszło się bez rannych
![]() Kolina moja Agata ma pół roku i nie pełza. Fizjoterapeuta powiedział, ze za miesiąc (czyli 19 stycznia) pewnie zacznie, będzie mieć wtedy 7 miesięcy. |
|
|
|
#1461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1462 |
|
Zadomowienie
|
nigdy w zyciu nie byłam na diecie, wagę mialam w sam raz, rozmiar 34-36 ale nie byłam chudziną
w ciąży martwiłam się że za dużo przytyję, przytyłam troche, ale po ciąży żrę jakby mi za to płacili, ciąglę jestem głodna i słodycze smakują mi jak nigdy, jak tak dalej pójdzie będę gruba jak bania ![]() w ogóle mam doła i już na rozladowanie kupiłam Dawidowi ciuszka na allegro, ale sie "wyładowałam" co?! ![]() ide prasować
|
#1463 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dziubek ja mojego ściskam jak parówę póki co. Mam do 13 kg, ale rozglądam się powoli za jakimś porządnym.
Cytat:
Ja mam dobre wino jakieś Morgen Dawid czy jakosik tak. Ciekawe, która pierwsza...padnie heheheCytat:
Po co oni tak utrudniają życie nam - biednym studentkom...Ehh Ale poprawisz. Też mam 20.I egz. I siedzę razem z Tobą w uczelnianym nicnierobieniu...Normalni e nie mogę się zabrać... Cytat:
( mam bliską rodzinę w Białymstoku tak na marginesie ) Z tym tańczeniem i sadzaniem w krześle, by zobaczyć jak wygląda rozespana Zuza to normalnie mi się chce śmiać i płakać na przemian. Cytat:
![]() evve, Agni mi też przykro było, tak jakoś dziwacznie... Mój M. jedzie po nowym roku na miesiąc do Wawy na budowle. I ja sama z brzdącem w mieszkaniu . Mam nadzieję, że dam radę heh.A, dzisiaj mi kuzynka tżta przyniosła wesele z przed 5 lat co był ze swoją ówczesną narzeczoną ( sama ją prosiłam o tą płytkę ), bo nigdy nie wiedziałam tej jego byłej, ale za to dużo o niej słyszałam, najwięcej od teściówki ( to ta, co to pobiera krew w przychodni i jest taka wykształcona
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
||||
|
|
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cookie masakra co za babsztyl
współczuję Ci, co teraz zmierzasz zrobić??Cytat:
![]() Sweet do HMu nie zaglądałam bo szukałam głównie kurtki a tam nie ma takich ciepłych jak chciałamAle z dziecięcych sklepów fajne przeceny są już w Mothercare - kupiłam komplety bodziaków z fługim rękamem po 5szt za 54zł. Są też komplety z pajacykami , bodziakami z krótkim itp Scio Lila je codziennie słoiczek z mięsem - nawet ostatnio szukałam słoiczków po 5tym miesiącu bez mięsa ale po prostu nie ma takich
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-12-28 o 21:27 |
|
|
|
|
#1465 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po pierwsze mały nie siada wcale mimo , że za kilka dni kończy pół roku, kolejne foteliki-te od 9kg , przeznaczone sa najwcześniej od 9 miesiąca życia i to z wielu waznych powodów. Młodsze dzieci mają zbyt słabe mięśnie grzbietowe, żeby jeździc przodem w pozycji siedzącej. Najczęściej lekarze i fizjoterapeuci zalecają wożenie dzieci do nawet 15 miesiąca życia w tych pierwszych fotelikach. Tylko szkoda , że żaden producent fotelików chyba o tym nie słyszał Marinko no mnie własnie szkoda małego, bo już ma mega ciasno i się wnerwia Cytat:
Myślę, że już ostatecznie się zdecydowałam na dietę polecaną przez Telika i Carmele. Wydaje się bardzo sensowna |
||
|
|
|
#1467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eveewe mój ostatni dzień w pracy był chyba 16 listopada, więc już ponad rok .... ach nie chce mi się tam wracać ....
|
|
|
|
|
#1469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupilismy jej fotelik recaro ten w ktorym, da sie troszke odgiac to siedzisko i wtedy jest na wpol lezaco, ale poki co czekamy. Moja na kontroli w 4 miesiacu wazyla prawie 8 kg - wiec jest klocek. cookie ja tez mam rodzine w Białymstoku, a ja wogole urodziłam sie w okolicy Białegostoku. Tam mam cala rodzine mojej mamy. ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Evwewe ja też nie pójdę na macierzyński chodź nawet jakbym poszła na te pół roku to i tak nie odłożyłabym kasy na dom ..... no ale cóż jak mus to mus i niestety pewno w marcu trzeba będzie małego zostawić babci Edytowane przez Sloneczko555xxx Czas edycji: 2011-12-28 o 21:46 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.

... tylko powiedz mi jeszcze który z kolei jest ten Twój blok od ulicy głównej przy której jest stare kino bajka ( teraz to jakaś filia wyższej szkoły) bo nie wiem gdzie mam parkować i Was szukać
.... hehhee przynajmniej nie poszłam do tyłu z kasą ....... i sprzedałam moja starą kurtkę narciarską

kiedy to zleciało

). Teraz wpadam chcę kupić coś konkretnego i jak najszybciej wyjść. Wkurzają mnie te tłumy, kolejki, rozwydzone małolaty.. chyba robię się stara i zgorzkniała..

zl zl zle, wielki smut.