|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Co do fotelików Lila jeździ w Maxi Cosi Cabrio Fix 0-13kg a też powoli zaczyna się nie mieścić, ale zamierzam w nim ją wozić tak długo jak się da, dopóki nie będzie stabilnie siedzieć i się nie drzeć że jedzie tyłem
![]() Filip w nim jeździł i przesadzaliśmy go po 10tym miesiącu, a była wtedy zima i mieścił się jeszcze w kombinezonie, mam nadzieję że do jaakiegoś maja mała pojeździ w tym..
|
#1472 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
ehh zycieja mam fotelik recaro young sport Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2011-12-28 o 21:52 |
|
|
|
|
#1473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdybym na początku ciąży miała tą wiedzę co teraz to byłoby łatwiej Cytat:
|
||
|
|
|
#1474 |
|
Raczkowanie
|
Chelsea, Justyna, Patik - tescik kupiony
![]() W klubie trochę nas ![]() Spadam spać. Byłam w klubie i jeszcze napiszę rzecz bardzo oczywistą: PIĘKNE SĄ NASZE DZIECIACZKI I ICH RODZICE TEZ NICZEGO SOBIE
|
#1475 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziubku, Scio ja tez chce z wami
moge??
|
|
|
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam fotelik od 9-36 kg z regulacja oparcia
zdjec nie porownam bo nie naleze do klubu, ale mysle ze wszystkie dzieci cuuudddne sa
|
|
|
|
#1478 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Bry wieczór
![]() Jacieeee - składam reklamację - u nas te bandamki są po 15,99 ![]() A u nas już trzeci wieczór z rzędu Tymek uspypia, po czym się wybudza, jest 10 minut lekkiego marudzenie i zasypia dalej. Lepiej niż było, ale i tak to nie to co kiedyś, gdy go po prostu kładłam i był spokój do rana Choć nie narzekam, bo to i tak idealne zasypianie porównując do większości niemowlaków ![]() Cytat:
Czasami przyśnie na spacerze, ale nie na dłużej niż 15020 minut. I czasami, ale już bardzo rzadko, w samochodzie, ale to tez góra kilka minut.Cytat:
I owszem, kupiła dwie taki chustki Tymkowi, ale u nas nie były przecenione i zapłaciłam 15,99 za każdą. Jesteś zainteresowana? Bo pewnie jeszcze w tym tygodniu będę w jakimś CH, to mogę Ci kupić. Z tym że ich jest dużo wzorów i musiałabyś powiedzieć, co Ci się podoba.Cytat:
Tymek coś dostał, mąż tez, a dla siebie nic nie miałam ochoty kupować, co się nigdy wcześniej nie zdarzało ![]() A mąż to psim swędem się załapał, bo weszłam do Endo kupić coś Tymkowi, ale w końcu wyszłam z piżamą dla męża ![]() Cytat:
Mamy dwie propozycje, ale ja najbardziej chcę posiedzieć tylko z moimi chłopakami i to w domku właśnie, bo tu Tymcio najlepiej się czuje ![]() Bez niego wyjście w ogóle nie wchodzi w grę, bo ani ja, ani mój mąż nie wyobrażamy sobie jeszcze zostawić go komukolwiek Jesteśmy jak takie dwie zaborcze kwoki ![]() A jak uczulenie Nateczko? Rozmawiałaś o tej nowej maści z drugim alergologiem? Brawo Jasiu ![]() Cytat:
Cytat:
Słuchaj, nie chcę starszyć, ale to jest nie tylko upierdliwość z jej strony, ale też rażąca lekkomyślność i może dziecku krzywdę kiedyś zrobić! Wszystko co opisałaś to po prostu gęsią skórkę we mnie wywołuje Co za babsko nienormalne!Cytat:
Macierzyństwo to, jak widać, dobry sposób na oszczędzanie, poprzez zmniejszenie wydatków na ciuchy i kosmetyki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sushi to dla mnie pokarm bogów i nie ma tygodnia zebyśmy sobie nie poszli na taką wyżerkę. W domu to od porodu ani razu nie robiłam. A ta pierś to fajna sprawa, bo jest szybciutka i łatwa w przygotowaniu, a wizualnie i smakowo robi wrażenie na gościach ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- To co , jutro rano ściskamy kciuki?
|
|
#1479 |
|
Raczkowanie
|
witam się poświątecznie i uciekam nadrabiać- 26 stron!!!!
iwona |
|
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
no marysia padla wrescie - TZ ja uspil.
o co chodzi z tym testem bo nie doczytalam tego??chyba malo uwazna bylam
|
|
|
|
#1481 |
|
Wtajemniczenie
|
heloł
u nas średnio, Nati ma czerwone gardełko i dostała bactrim, ja tez tyloko,że w tabletkach, biedna Nati jeszcze nosek ma lekko zapchany, a Oliwka już lepiej i dalej pulneo, ale na szczęście nie antybiotyk a moja Nati jescze nie śpi Jasiu ![]() |
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku
|
|
|
|
#1483 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w klubie cudowne zdjęcia Cytat:
![]() Ad 2) u nas na odwrót ostatnio bo Jaś śpi bardzo dużo w dzien 2 drzemki po 40-60 min + jedna pospacerkowa tak ok 1,5-2 godzin i noc 12 godzin z 1 lub 2 pobudkami na jedzenie wiec nie moge narzekać Ad3)
|
|
#1484 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jasiek chłopie BUZIAKI
długawo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
Nie śpię
![]() ![]() Piszę mgr, ale już mi się odechciało i musiałam wyciągnąć z paska Was i zjeść milkę z orzechami.Cookie ale ona ma pomysły ![]() W nicy do krzesełka dziecko wkładać. Które nie siedzi![]() A M. został sam w Kołobrzegu? i jak się zapatruje na Twoją decyzję? Dziubek o takie cyrki? pfff to mi dopiero podpucha.Woduqa poprawka będzie, nie wiem czy w formie testu, za to kolejny absurd: wykład o godzinie 18, a po wykładzie egzamin na którym obowiązuje również materiał wykładu który odbębni 10 minut wcześniej Madzia oj rób teraz test
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to wydało się, jakiego mam śpiocha 2. Równiez mi miło ![]() 3. A o coś podobnego do tego: http://www.tublu.pl/Pomyslowy_Dobrom..._bandamka.html
|
|
#1488 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja chyba też się do dietujących zapiszę Cytat:
Na pewno nie ja pierwsza padnę, obstawiam Patika Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1490 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy kochane.
Oj biedulek. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Udanej zabawy Wam życzę! Cytat:
![]() Ciągle piszecie o studiach, że i mi się udzieliło. Śniło mi się, że miałam egzamin z tematu historyczno-geograficznego (nic związanego z tym co studiowałam ) i oczywiście kompletnie nic nie umiałam. Egzamin był ustny i wśród osób, które już go przeszły była Babonik . Obiecała mi powiedzieć jakie były pytania, a zamiast tego zaczęła flirtować z moim tż który przyszedł razem ze mną. Cytat:
Z tego ostatniego się nieźle uśmiałam, ale domyślam się że Tobie do śmiechu nie było. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do sylwestra, to i ja się przyłączam! (picollo już się studzi |
||||||
|
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
Widzisz jak Ty mnie dobrze znasz
teraz mam mobilizację żeby Ci utrzeć nosa i nie paść
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
iustyna moze i masz racje z tym fotelikiem, poki oc jest nosidlo i czekam az zacznie siedziec. Na razie sie wyrywa i podparat poduszkami siedzi czasem, ale nie na dlugo max 10 minut.
marzenaS a bo tak na raty te ciotki chodzily i az ja to znudzilo i poszla spac jak ktos chetny zerknac co sprzedaje na all dawajcie na priva wysle nick moze cos komus wpadnie w oko![]() Marysienka zasnela kolo 23 z wielkim placzem nie wiadomo o co bo i nakarmiona i przewinieta. Polozyl ja TZ na brzuchu z osmiorniczka i sie przewracala na plecki, ale jej sie znudzilo. |
|
|
|
#1493 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję brumek
dziubek czy ja też mogę się przyłączyć?
|
|
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
marzena S widze ze mamy corki z tego samego dnia o ktorej urodzona??
|
|
|
|
#1495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1496 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnia w sylwestra pójdę spać ja ( No ewentualnie Brumek) bo u mnie godzina do tylu.
Także Bedziemy świętować 2 razy. Najpierw w waszej strefie czasowej a pozniej w mojej
|
|
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
dolaczam do wypowiedzi brumka - lobuzica z bobonika
Moj TZ zajal sie szukaniem auta dla mnie i wymysla juz takei cuda, ja mowie mniejsze tansze, a on uparcie kombi i drozsze. Zaraz go w ucho pacne ide spac laseczki drogie moje moze zanetka jakby miala czas dopisalaby mnie do mamus sierpniowych??da rade?? czy tak incognito bede ![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- a wracajac do Marysi goscinnosci, przyszla tesciowa, gadala gadala az dziecko padlo na lezaczku - zna sie na ludziach (to po mamie ma)
|
|
|
|
#1498 |
|
Wtajemniczenie
|
oglądałyście dzisiaj ddtvn? było o ludziach, którzy mega dużo schudli, pokazywali swoje spodnie jeszcze za czasów jak byli grubsi , no w szoku jestem
|
|
|
|
#1499 |
|
Zadomowienie
|
agadus zdrowiejcie szybko
![]() madzia1k1 za test jutro - żeby wynik był po Twojej myśli :kicuki: wyprasowałam, mój dzieć jeszcze nie śpi, widzę jaki zmęczony, a mruczy sobie i nie zasypia, położę się obok niego, od jakiegoś czasu tak lubi zasypiać
|
#1500 |
|
Wtajemniczenie
|
Agadus Patik Juz o tym wspominała Dzis. Ja tez to oglądałam. To dieta Konrada Gacy. Czytałam o tym i jak dla mnie przerażająca ta dieta.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.

ehh zycie

I owszem, kupiła dwie taki chustki Tymkowi, ale u nas nie były przecenione i zapłaciłam 15,99 za każdą. Jesteś zainteresowana? Bo pewnie jeszcze w tym tygodniu będę w jakimś CH, to mogę Ci kupić. Z tym że ich jest dużo wzorów i musiałabyś powiedzieć, co Ci się podoba.
Słuchaj, nie chcę starszyć, ale to jest nie tylko upierdliwość z jej strony, ale też rażąca lekkomyślność i może dziecku krzywdę kiedyś zrobić! Wszystko co opisałaś to po prostu gęsią skórkę we mnie wywołuje 

zębole
No to wydało się, jakiego mam śpiocha