![]() |
#122 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kielczanki "po" część 2.
Alamig się biedna umęczyłas w święta
![]() A ja do Ciebie dołączam, bo od wczoraj mam masakryczny katar i w ogóle w nocy nie spałam - co można w ciąży brać na takie cholerstwo? Już wczoraj oglądałam na all i coś muszę wybrać. Ciastko brawa dla Laurki ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do rajstop to zależy jaki rozmiar, bo się dupiasta bardzo w ciąży zrobiłam ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie bój się - ja niedługo po Tobie ![]() Cytat:
Hej siacha - Ty niedługo rodzisz, a ja pamiętam jak pisałaś o fasolce - zleciało ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie też by było ciężko pomylic ja mam 9 a maz 21 i moja też jest z diamentem. No i ja mojej obrączki wogóle nie zdejmuje (jesteśmy małżeństwem ponad 4 lata i tylko w szpitalu do badań zdejmowałam, a i do ugniatania ciasta).
![]() ![]() ![]() ![]() Szczęśliwa mężatka 29.09.2007r ![]() Wizażystka, kosmetyczka i stylistka rzęs Xtreme Lashes - Edytowane przez _Ciastko_ Czas edycji: 2011-12-29 o 10:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
a dziękuje
![]() ![]() http://fabrykafajnychfot.pl/?cat=59
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agata Alamig - mam prośbę ostatnio pisałyście co kupowałyście na przeziębienie - napiszecie co można ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zrób sobie syrop z cebuli, ale to wykrztuśnie działa. I na kaszel można syrop Drosetux. Na gardło śmiało można Tantum Verde. Na katar inhalacje z majeranku i sody (1 łyżka majeranku, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1 litr wrzątku), inhalujesz się pod ręcznikiem 10-15 minut, 2-3 razy dziennie. Do nosa jeszcze sól morska Sterimar. Nawilża i udrożnia.
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie zapomniałam nazwę tego syropu - pamiętam tylko, że nazwa była na P ![]() Syrop z cebuli się już robi od rana, a sól morska stoi na pólce. Ale o tych inhalacjach nie słyszałam - wszystko w domu mam to zaraz sobie to zrobię, bo katar mnie męczy straszny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Usg 3d robi Rogula - koszt 150 zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
Agata -
![]() ![]() aneczka- ale, że co w ogóle nie robi USG, czy tylko ciążowych? Ojjj nie dobrze... ![]() Mi byłoby zdecydowanie trudniej wybrać imię dla chłopca. Dla dziewczynki mamy takie typy: Alicja, Izabela - podobają nam się imiona, które można skrócić: Ala, Iza. No i jeszcze Oliwia, Lena - ale Tż nie znosi tego imienia. A dla chłopca: Wojciech, Robert, Jakub (ale już strasznie dużo ich jest), Adam (to mój typ, Tż-owi się nie podoba) hmm i więcej pomysłów nie mam. Najlepsze jest to, że co jakiś czas zmienia mi się upodobanie do różnych imion, np. kiedyś nie znosiłam imienia Izabela (kojarzyło mi się z pewną osobą), a teraz...Iza, Izunia, Izabela ![]()
14.08.2010 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez srubka87 Czas edycji: 2011-12-29 o 12:12 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Adam mi się podoba - Adaś ![]() Alicja też, bardzo ![]()
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://ginekologiakielce.pl/
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam takie pytanie do wszystkich a propo informacji na pierwszej stronie. Tak jeszcze sobie pomyślałam że fajnie by było jakby koło nicków dziewczyn pojawiała się informacja czym zawodowo się zajmuja. Nie chodzi mi koniecznie aby ktos pisał jaki ma wyuczony, czy wykonywany zawód ale bardziej branża w której działa i dobrze się czuje. Wtedy łatwiej byłoby się do kogoś zwrócić bezpośrednio o poradę?
![]() |
#135 |
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o promocje w Galrii to sa, ale tylko w niektorych sklepach np. w Zarze, C&A czy House. Ja wczoraj kupiłam fajne spodnie a'la narciarskie w promocji z 59 zł na 19 zł, jestem zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
monika gdzie kupilas te spodnie bo własnie takie mnie interesuja?
#137 |
Zakorzenienie
|
Ja chcialam synka Adama lub Kacperka.
Bylam dzis w realu, polki wymiecione prawie - tragedia chcialam kupic kleik Klusce a tu same kaszki - masakra jakas. Ale zakupy na sylwestra zrobione wiec moge robic placek w piatek muffiny, a w sobote mam ksiedza po koledziel. |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
ja kupowałam Prenalen (taki syrop dla kobiet w ciąży, śmierdzi czosnkiem ale pomaga), do ssania na gardło brałam chyba Porpolki, a do nosa wodę morską. No i herbata z malin. Obyło się bez antybiotyków, choc już miałam na nie receptę..
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | ||
Zakorzenienie
|
Ja dziś znów wylądowałam u lekarza, tym razem z powodu krwotoku z nosa. Laryngolog stwierdził, że naczynko kwalifikuje się do wypalenia, ale w ciąży tego się nie robi, więc dostałam maść i mam zakaz smarkania. Łatwo powiedzieć przy takim katarze
![]() Cytat:
- syrop z cebuli - na noc ciepłe mleko z łyżką miodu, 3 ząbkami czosnku i łyżeczką masła - plastry cytryny z miodem - przynajmniej 2,5 litra płynów dziennie Poza tym płukanie gardła szałwią, woda morska Sterimar do nosa na katar i przede wszystkim wygrzewanie się w łóżku ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
My chcieliśmy dla chłopca Krzyś, bo to jedyne na które oboje się zgadzaliśmy, oprócz tego ew. Jaś (ale teraz b. popularne;/). Mi się podoba Aleksander (Alek), ale Małż jest na nie. No i kiedyś pomyśleliśmy o imieniu Jeremi
![]() A dla dziewczynki (którą mam właśnie w brzuszku) to na razie nie wiemy na 100%. W sumie to mnóstwo imion damskich lub męskich nam się podoba, ale albo się źle kojarzą, albo tylko mi albo tylko mężowi się podobają.. albo są teraz bardzo popularne.. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-12-29 o 16:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
A to Ci traf
![]() A wogóle to zdrowiej ![]() O, fajne ![]()
#142 |
Zakorzenienie
|
A teraz podoba mi sie imie Aleksy (bo Aleksander za dlugie) no i nadal Adam.
TZ wygonilam z Kluska na spacer a ja robie 3 bita na sylwka, postoi smaczniejszy bedzie ![]() alamig zdrowiej kochana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Mi się bardzo podoba Alicja
![]() ![]() Z męskich podoba mi się Wojtek ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
A mnie z męskich Franek Franio Franciszek no nie wiem czemu a Tż znowu Adam i koniec a dla dziewczynki chce Agatka a ja znowu wolę Zosia czy Lena czy Marysia eh jak kiedyś dojdzie do czegoś to będzie ciężko z wyborem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Rozeznanie
|
My będziemy mieli Wojtusia
![]() Ciężko nam było dojść do porozumienia z imieniem. Jakoś różne nam się podobały. Na szczęście stanęło na moim ![]() Jeśli chodzi o dziewczynki, to podoba mi się: Izabela, Aleksandra, Milenka (i zdrobnienie Lena ![]() Co do chłopców to oczywiście Wojciech ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Agata boskie to było..
![]() ![]() Mój mąż chce kiedyś uwaga uwaga: Kachnę, Bognę, Jeremiego lub Mścisława.. naczytał się Trylogii to mu się zachciewa.. ja się zgadzam na tylko na Pana Michała ewentualnie Baśkę ![]()
#148 |
Rozeznanie
|
Dzięki Dziewczyny za informacje odnośnie usg 3D.
Srubka - z tego, co pani z recepcji mówiła, to dr Guzik nie robi tylko usg 3D i 4D. Resztę normalnie robi. Wspomniała mi o dr Miśku z Wojska Polskiego, że robi. Nastawiłam się na tego dr Guzika a tu zonk:/ A powiedzcie mi jeszcze Dziewczyny, jaki suplement witaminowy łykacie? bo ja do tej pory brałam prenatal z żurawiną, prenatal complex jakoś mi nie pasuje i wzmaga moje wymioty...w ogóle to porażka, że jestem w 24 tygodniu i nadal wymiotuję przynajmniej raz dziennie, a często się zdarza, że 2-3 razy to norma:/ Biedne moje Dzieciątko... |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.