Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-29, 00:02   #1501
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

U nas znowu było marudzenie, ale teraz już śpi. Zasnął troszke syzbciej niż zwykle, ale dalej był jakis problem

Zdecydowaliśmy, że pójdziemy na tego sylwestra. Nie wypada, żeby męża nie było a sam nie pójdzie, Domcio będzie z moimi rodzicami. Przyjadą chyba do nas, żeby Domek czuł się dobrze.
A ja, że oczywiście nia mam w czym pójść to szybko pojechałam do sklepu i kupiłam sukienkę, buty i torebkę. Zakupy w 10 min

dla 4 miesięcznego Jasia

Sweet fajnie, że chrzciny udane

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Ach miałam pisać sylwestra mieliśmy spędzić przed tv a Tz firma robi mała imprezke więc powinnismy się pojawić

Aj cieżko będzie mi zostawić Jasia
Mi też, choć napewno łatwiej bo już i tak zostaje w weekendy z moją mamą kiedy jestem na uczelni.

Cookie no niepoważna ta kobieta
Ja pomimo, że krzeslo do karmienia rozkłada się to boję się sadzać Domka, był w nim tylko raz do zdjęcia. Przecież ona może "nieumyślnie" dziecku krzywdę zrobić

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A jak uczulenie Nateczko? Rozmawiałaś o tej nowej maści z drugim alergologiem?
Dziękuję, że pytasz Kochana. Byłam dzisiaj, niestety ta maść akurat nie może być stosowana do mojego typu alergii, bo zawiera jakiś składnik, który pogorszy sprawę. Dał maść robioną, mam tydzień smarować, jak nie minie to pokazać się znowu. Nie kazał odrazu odstawiać, powalczymy troszkę tym czym można

Dziewczyny, i ja się chcę zapisać do klubu dietowego

Wodaqua fajnie, że wpadłaś
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 00:13   #1502
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Co do sylwestra, to i ja się przyłączam! (picollo już się studzi )

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Widzisz jak Ty mnie dobrze znasz

teraz mam mobilizację żeby Ci utrzeć nosa i nie paść
Walcz kochana, tak się zaprzyj, że do rana się nie kładź .

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Ostatnia w sylwestra pójdę spać ja ( No ewentualnie Brumek) bo u mnie godzina do tylu.
Także Bedziemy świętować 2 razy. Najpierw w waszej strefie czasowej a pozniej w mojej
Świetny pomysł

W Sylwestra sprawdzę listę obecności! Jak którejś nie będzie, to
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 00:14   #1503
agadus
Wtajemniczenie

Kolinadziękuję za pamięć

oki idę spać, trzymajcie się cieplutko i nie wariować za bardzo tu

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 01:05   #1504
DaKaro
Zadomowienie

Po co ja siedzę do tej godziny . Jutro rano kolęda, trzeba się wcześniej z łóżka zebrać .

A zapomniałabym:

dla Jasia i Antosia.

To zmykam, dobrej nocy.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 01:16   #1505
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
A ja, że oczywiście nia mam w czym pójść to szybko pojechałam do sklepu i kupiłam sukienkę, buty i torebkę. Zakupy w 10 min
Oczywiście
Świetnie to rozumiemy

Cytat:
Dziękuję, że pytasz Kochana. Byłam dzisiaj, niestety ta maść akurat nie może być stosowana do mojego typu alergii, bo zawiera jakiś składnik, który pogorszy sprawę. Dał maść robioną, mam tydzień smarować, jak nie minie to pokazać się znowu. Nie kazał odrazu odstawiać, powalczymy troszkę tym czym można

Dziewczyny, i ja się chcę zapisać do klubu dietowego
Noto super, że nie postawił sprawy na ostrzu noża, bo aż boję się pomyśleć, jaka byłabyś nieszczęśliwa i rozdarta...

A co do diety, to to karmienie piersią naprawdę jest zgubne, skoro nawet największe wątkowe chudziny oraz lasencje chcą się odchudzać

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
oki idę spać, trzymajcie się cieplutko i nie wariować za bardzo tu
A ja liczę na jakieś nocne szaleństwa

---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ----------

Cytat:
Agadus Patik Juz o tym wspominała Dzis. Ja tez to oglądałam. To dieta Konrada Gacy. Czytałam o tym i jak dla mnie przerażająca ta dieta.
A o co w niej chodzi, bo pierwszy raz słyszę?
Stary 2011-12-29, 02:43   #1506
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Brumku opis diety Gacy dla Ciebie vitalia.pl/index.php/mid/49/fid/341/diety/odchudzanie/du_id/1025668/w_id/1239388/page/0
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 06:36   #1507
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Brumku opis diety Gacy dla Ciebie vitalia.pl/index.php/mid/49/fid/341/diety/odchudzanie/du_id/1025668/w_id/1239388/page/0
A ty w ogóle sypiasz???????

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Po co ja siedzę do tej godziny . Jutro rano kolęda, trzeba się wcześniej z łóżka zebrać .
no właśnie; po co??????

Podziwiam za wytrwałośc, bo mnie to by trzeba było oczy na zapałki postawic.
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

My Sylwestra też w domu.
Raczej go prześpimy. Na dzień dzisiejszy nie mam ochoty nocy zarywać,
zmęczona jestem i o 21szej padam na twarz.
o to to to

ja również.

Co do diet, to ja nigdy nie miałam zaparcia by wytrwac w jakiejś i jedyne co robię, to piję mnóstwo wody i ograniczam smażone, i słodycze. Póki co jestem tylko 1 kg na plusie, więc nie jest tragicznie. chciałam ważyc 59 kg (mam 165cm wzrostu,obecnie ważę 65kg), ale ciśnienia nie mam.

Co do teściowej to rzeczywiście jest spoko babka, ale widzę ją tylko kilka razy do roku. byc może nasze stosunki nie byłyby takie dobre, gdybyśmy widywały się częściej. ona w odróżnieniu do tesciowej Cookie, szanuje moje decyzje(choc wiem że nie zgadza się z nimi). tym razem nie było noszenia Emila dookoła, bo na wstepie jak teśc wziął małego na ręce to mu powiedziałam, że w takim razie niech się spokojnie rozpakuje i zamieszka z nami bo ja go nosic nie będę. inna historia, że teśc ma 69 lat i nie jest sprawny jak kiedyś i szczerze to boję się jak widzę jak podnosi Emila, bo ręce mu drżą i nieumiejętnie go przekłada i mam wrażenie, że go upuści. zwróciłam T. uwagę by sam zauważył i też się przeraził. wyjaśniłam im też grzecznie, że jeszcze kilka miesięcy i mały zacznie raczkowac i chodzic i siedziec i będzie lżej. i dla ich własnego zdrowia nie powinni nosic takich ciężarów.

i jakoś Emil wybudza się w nocy i leży i gapi się w ściany , na drzwi, czasami coś zagada, czasami nie. i jest ok póki leży przy mnie. jak go odłożę o łóżeczka to jest krzyk po jakimś czasie. :conf used:.

Co do przyzwyczajenia Emila do mnie - to rączek co prawda nie wyciąga, ale patrzy na mnie i skręca swoje ciałko w moją stronę i juz wiem że chce do mnie. A położyc go spac oprócz mnie nikt nie da rady. nie wiem jak go odzwyczaic. on chce pierś do ssania, smoczka wypluwa i koniec. ktoś ma jakieś pomysły?:confus ed:

założę się że będzie nas tu sporo w noc sylwestrową na Wizażu
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 07:50   #1508
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Kurcze...tyle miałam zacytowane i nic nie mam

Patik, jak pisanie poszło? A baba ma rzeczywiście pomysły.... ale pewnie z tego wykładu pytań nie da, tylko tak straszy

Stronczku, ta dieta - I etap wg mnie wygląda nieciekawie. Monotonna i tłusta, coś mi się wydaje że murowane jojo po zakończeniu.

Cookie, co za okropna baba!!! To co napisałaś - jest nie do pomyślenia!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 09:38   #1509
wodaqua
Zadomowienie

Witajcie!
U nas nocka ok, najważniejsze, że Zosiak zasnął sam w łóżeczku

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
tzn mialam 3 miesiace wymioty, zle sie czulam ogolem cale dnie i duzo spalam, nie wyrabialam w pracy z papieram a ze przy kasie pracuje i to duzej trzeba bylo byc bardzo skupionym, a nie bylo jak. A po drugie fakt chcialam tez odpoczac. Myslalam wrocic w 4 miesiacu, ale sie wybyczylam tyle, ze juz mi sie nie chcialo, pozniej znowu zaczelam puchnac, zagrozenie cukrzyca ciazowa, wiec sobie odpuscilam.
Jak sobie przypomnę te poczatkowe mdłości i złe samopoczucie, to odechciewa mi się 2 ciąży - u mnie to trwało do 4 m-ca
To prawda, że jak człowiek zazna błogiego nicnierobienia, to już nie chce wracać do pracy
Cytat:
ja mam fotelik recaro young sport
U nas prawdopodobnie ten będzie drugi - a macie z bazą isofix czy bez?
Cytat:
Woduqa poprawka będzie, nie wiem czy w formie testu, za to kolejny absurd: wykład o godzinie 18, a po wykładzie egzamin na którym obowiązuje również materiał wykładu który odbębni 10 minut wcześniej
Co to za zasady????!!!! Mam nadzieję, że tym razem pójdzie Ci już pozytywnie jak trzeba
Cytat:
Zdecydowaliśmy, że pójdziemy na tego sylwestra. Nie wypada, żeby męża nie było a sam nie pójdzie, Domcio będzie z moimi rodzicami. Przyjadą chyba do nas, żeby Domek czuł się dobrze.
...
...
Wodaqua fajnie, że wpadłaś
Pokaż się w tej szybkiej kreacji
Trzymam kciuki, żeby wreszcie Ci coś pomogło, a Dominik został na cycu
Dziękuję!
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
W Sylwestra sprawdzę listę obecności! Jak którejś nie będzie, to
Oj, będzie lanie na kolanie
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 09:39   #1510
patik87
Zakorzenienie

ahoj.

Padłam wczoraj o północy, akurat Sara się obudziła na butlę.
Potem o 4 na smoka i o 5 na zabawę i 30ml mleka i nie spała do 7.
Jakoś ją udobruchałam w łóżku, godzinę jednym okiem pospałam..

Ania to co miałam zaplanowane na wczoraj do napisania to napisałam, krótki rozdziałek, wprawdzie 3 strony ale powolutku idzie do przodu.

Ja nie wiem kiedy ksiądz chodzi u nas po kolędzie. W tamtym roku schodziliśmy na dół do teściów, ale teraz tak nie chcę. Tylko nie mam tego "sprzętu" ( nie wiem jaka właściwa nazwa) krzyża, kropidła...
Tż twierdzi że to powinni być poświęcone po zakupie
Myślę żeby pożyczyć od mamy, specjalnie do miasta nie chce mi się jechać.

Trochę dziewczyn nam poznikało
Stary 2011-12-29, 09:51   #1511
Marina1
Zakorzenienie

o kurde, patik ja też nie mam tego sprzętu, a u nas księżunio chodzi w sob.

I dzień dobry!

Noc ciężka, ale za to dzisiaj na ploty wpada do nas słoneczko
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 09:53   #1512
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję brumek

dziubek czy ja też mogę się przyłączyć?
nawet nie musisz pytać
ale już nas dużo

Cytat:
NEVER, jednego dnia bym nie wytrzymała na tej diecie fuuuuuuuuuuuuj

bry

szykujemy sie na spacer, bo jak nie wstrzele sie w drzemkę łobuza to spacer staje sie dramatem
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 09:54   #1513
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
1Ania to co miałam zaplanowane na wczoraj do napisania to napisałam, krótki rozdziałek, wprawdzie 3 strony ale powolutku idzie do przodu.

2Ja nie wiem kiedy ksiądz chodzi u nas po kolędzie. W tamtym roku schodziliśmy na dół do teściów, ale teraz tak nie chcę. Tylko nie mam tego "sprzętu" ( nie wiem jaka właściwa nazwa) krzyża, kropidła...
Tż twierdzi że to powinni być poświęcone po zakupie
Myślę żeby pożyczyć od mamy, specjalnie do miasta nie chce mi się jechać.

3Trochę dziewczyn nam poznikało
1 -
2 - kropidło ksiądz powinien mieć ze sobą (my nie mamy), krzyż i świeczki kup, wystarczy że będziesz je miała przy sobie na mszy świętej i błogosławieństwie na koniec choćby w torebce, to będą poświęcone
3 - pewnie jeszcze świętują
Stary 2011-12-29, 10:09   #1514
zanetaa88
Zakorzenienie

Jestem
Nadrobiłam po łebkach.
Nie macie dla mnie litości.

STO LAT dla solenizantek !!
Za skończone miesiące, tygodnie klaski.

No i wróciłam.
Tęskniłyście ?
Było bardzo miło, sympatycznie.
Wszyscy nie mogli się nadziwić Emi,
że taka energiczna, szalona i tyle gadki ma
Bałam się że będzie płakać, że nowe twarze, miejsce
a ona NIC kompletnie NIC.
Uśmiechała się do ucha do ucha
puszczała bez skrupułów bąki
Pra bacie i pra dziadek zadowoleni, że wnusię widzieli.
Ciotki moje jakby mogły to by ją zjadły
Jestem z niej bardzoooooooooo dumna!

No i nie wiem co dalej pisać.
Muszę się w drożyć.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 10:24   #1515
wodaqua
Zadomowienie

Pewnie że tęskniłyśmy Żanetko
A Emi taka szalona i gadatliwa to po mamusi zapewne
Stary 2011-12-29, 10:29   #1516
agadus
Wtajemniczenie

dziewczyny ten cały osprzęt księdzowy nazywa się pasyjka, kosxtuje ok 20-25 zł i jest na wieeeele wiele lat

dziubek to będziemy działały
no ale gdzie moje maniery
siemka dziołchy
u nas noc średnio, Nati i mnie męczy katarzysko, i najgorzej jest rano, bo jak wstała to głowę miałam kwadratową, ale teraz już jest lepiej,
a ja księdza mam dzisiaj, trzeba kopertę przygotować

Stary 2011-12-29, 10:44   #1517
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

wodaqu nosidlo mam z maxi cosi citi bez isofixu, a fotelik recaro young sport

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Witam dziewczynki - niegrzeczna jestem nie pezywitalam sie z rana. Marysia dala nam pospac dzis do 9.30ale poszla spac o 23
umylam glowe i lece ja suszyc musze jechac zrobic juz drobne zakupy pod sylwestra i kupic obiadki i kaszki malej bo nie mamy auta bo maz pozniej do lakiernika prowadzi wiec musze sie w wieksze zakupy zaopatrzyc juz, a w sobote kupie pieczywa o z glowy.
Dzis bede robic 3 bita - na sylwestra bedzie juz dobry
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 10:45   #1518
patik87
Zakorzenienie

Naszła mnie refleksja:
Kiedy nie byłam matką i macierzyństwo było mi bardzo odległym czasem krytycznie patrzyłam na kobiety, które po urodzeniu stały się "zapuszczone", obcięły włosy z długich na chłopczycę...
I tak się dziwiłam dlaczego?
Teraz wszystko rozumiem.
Sama taka jestem. No, włosów nie obcięłam..
W tv szał wyprzedaży, sylwestrowe fryzy, kreacje i makijaże.
To już nie mój świat...
Wpływ ma na to również miejsce zamieszkania. (Wieś czy miasto)
Rola matki- to rola godna oscara.
Stary 2011-12-29, 11:46   #1519
brumek
Zakorzenienie

Witam piękne panie

Madzia - i jak, i jak? Będziemy ciociami znowu czy nie?

Cytat:
Karczek na smalcu Prędzej umrę niż to zjem

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Co do przyzwyczajenia Emila do mnie - to rączek co prawda nie wyciąga, ale patrzy na mnie i skręca swoje ciałko w moją stronę i juz wiem że chce do mnie. A położyc go spac oprócz mnie nikt nie da rady. nie wiem jak go odzwyczaic. on chce pierś do ssania, smoczka wypluwa i koniec. ktoś ma jakieś pomysły?:confus ed:
To Tymuś tez tak robi Rączek nie wyciąga jeszcze,a le szuka mnie wzrokiem i się jakby wyrywa w tym kierunku
A z usypianiem pewnie byłby ten sam problem. Pewnie, bo nie wiem na pewno, bo nigdy nikt inny nie próbował go nawet odkładać do snu

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Jak sobie przypomnę te poczatkowe mdłości i złe samopoczucie, to odechciewa mi się 2 ciąży - u mnie to trwało do 4 m-ca
To prawda, że jak człowiek zazna błogiego nicnierobienia, to już nie chce wracać do pracy
Dziewczyny, mdłościami to nit mnie nie przebije, nie ma takiej możliwości
Wymioty do ostatniego dnia przed porodem A wcale mnie to do następnej ciąży nie zniechęca

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Bałam się że będzie płakać, że nowe twarze, miejsce
a ona NIC kompletnie NIC.
Uśmiechała się do ucha do ucha
puszczała bez skrupułów bąki
Pra bacie i pra dziadek zadowoleni, że wnusię widzieli.
Ciotki moje jakby mogły to by ją zjadły
Jestem z niej bardzoooooooooo dumna!
No to się dziewczyna spisała Fajnie że rozkochała w sobie rodzinkę

Cytat:
a ja księdza mam dzisiaj, trzeba kopertę przygotować
A wiesz, że u nas jak dwa leta temu ksiądz był, to nie chciał wziąć koperty I nie wziął. Powiedział, że kolęda to zacieśnianie więzi z parafianami i takie tam, a nie zarobek!

Cytat:
Naszła mnie refleksja:
Kiedy nie byłam matką i macierzyństwo było mi bardzo odległym czasem krytycznie patrzyłam na kobiety, które po urodzeniu stały się "zapuszczone", obcięły włosy z długich na chłopczycę...
Teraz wszystko rozumiem.
To już nie mój świat...
A ja tam dalej lubię sie trochę postroić i pomalować Choć oczywiście czasu mniej...

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

I jeszcze mam pytanko - korzystacie z groupona?
Bo ja nigdy nic tam nie kupowałam, a ostatnio znajoma mnie namawiała, bo sama mnóstwo rzeczy tak kupuje. I wczoraj zajrzałam i znalazłam fajną rzecz. Chyba fajną. Taki pakiecik: http://www.groupon.pl/oferty/warszaw...rszawa/2346783
Ten groupon to uczciwa sprawa? Dobre są te usługi, które oferują? Warto?
HELP
Stary 2011-12-29, 12:03   #1520
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Naszła mnie refleksja:
Teraz wszystko rozumiem.
To już nie mój świat...
A ja się zgadzam w 100000000 %.
I powiem więcej, źle mi z tym. Cholernie źle, bo kiedyś byłam całkiem inną kobietą.
A teraz nie wiem nawet, jak się nazywam.
Zero wdzięku, zero sexapealu. Wydaje mi się, że teraz jestem ,,tylko" matką swojego dziecka.
Kobieta-dziewczyna, żona, córka, koleżanka - nie ma mnie w żadnej z tych ról.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2011-12-29, 12:14   #1521
Kolina
Zadomowienie

cześć
zasnelismy o 1:00, mniej więcej o tej porze zrobiłam Dawidowi zdjęcie w łóżeczku, rogal od ucha do ucha, rączki wyciągnięte do karuzeli... w pełni sił witalnych i taki słodki że mimo zmęczenia chichrałam się razem z nim
ale jak wybiła pierwsza, mówię sorry proszę pana, śpimy
zgasiłam światło i..... i zasnął
po prostu zgasiłam światło, rany co za odkrycie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Lila głównie kręci się wokół własnej osi ale też już posuwa się do przodu. Podnosi dupkę, kręci nią na boki. podkurcza kolana, podnosi się na rączkach i tak daje susa do przodu - udało jej się to parę razy, dziś dała nura do przodu prosto buzią w dywan i płaczu trochę było

Sweet do HMu nie zaglądałam bo szukałam głównie kurtki a tam nie ma takich ciepłych jak chciałam

Ale z dziecięcych sklepów fajne przeceny są już w Mothercare - kupiłam komplety bodziaków z fługim rękamem po 5szt za 54zł.
Są też komplety z pajacykami , bodziakami z krótkim itp

Scio Lila je codziennie słoiczek z mięsem - nawet ostatnio szukałam słoiczków po 5tym miesiącu bez mięsa ale po prostu nie ma takich
a ja tu nie mam mothercare najblizej, hmmm 100km ode mnie uwielbiam ich rzeczy

Lila jest starsza od Dawidka, mam nadzieję że w jej wieku dawidek też będzie taki "rozkręcony"
dla Lili

Cytat:
Naszła mnie refleksja:
Teraz wszystko rozumiem.
To już nie mój świat...
masz rację, mnie też to lenistwo dopadło
kiedyś w wolnej chwili robiłam coś ze soba, pazurki, maseczki, peelingi, teraz jak mam chwile to siadam przed komputerem, piję kawę i nie robie nic
ale jak pisałam jutro idę do fryzjera, nie wiem czy wiele podziała na moich trzech włosach, które jeszcze jakoś się trzymają i nie wypadły

Cytat:
...
A wiesz, że u nas jak dwa leta temu ksiądz był, to nie chciał wziąć koperty I nie wziął. Powiedział, że kolęda to zacieśnianie więzi z parafianami i takie tam, a nie zarobek!

A ja tam dalej lubię sie trochę postroić i pomalować Choć oczywiście czasu mniej...

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Bo ja nigdy nic tam nie kupowałam, a ostatnio znajoma mnie namawiała, bo sama mnóstwo rzeczy tak kupuje. I wczoraj zajrzałam i znalazłam fajną rzecz. Chyba fajną. Taki pakiecik: http://www.groupon.pl/oferty/warszaw...rszawa/2346783
HELP
z groupona nie korzystam

co do księdza my w tym roku będziemy mieć pierwszą wizytę
pasyjkę zakupiłam, nie poświęciłam bo nie wiedziałam że trzeba
a koperta? hmmm ostatnio usłaszałam, "no to trzeba będzie dać ze 100zl" bo kolęda to raz a drugie poświęcenie domu
u nas na wsi nie daję się mniej niż 50zl, do tego trzeba dać ministrantom po 10zl na przykład
ksiądz chodzi do każdego, nie wolno go nie przyjąć, oczywiście on ma prawo nie wejść do domu w którym żyją np bez ślubu, albo wie o nich że to "grzesznicy" z jakiegoś innego powodu... no bo na wsi to wszyscy o wszystkich wszystko wiedzą
chore!!!!!
mnie kiedyś z listy parafian skreślił bo się dowiedział że mieszkam z tz bez slubu, a mieszkaliśmy wtedy za granica, no ale oni mają informatorów wszędzie

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

napiszę wam o tej mojej koleżance która po porodzie wylądowała na oiom'ie
kilka dni temu napisała "jestem po drugiej operacji na szczęście udanej, zostanę tu jeszcze conajmniej tydzień"
nie dzwoniłam, nie wiem co to za operacja, powiedziała że nie zawsze ma siły żeby rozmawiać, że sama zadzwoni porozmawiać, tak więc czekam na wieści
jutro jestem w Krakowie, ale nie wiem czy mogę ją odwiedzić, czy tylko do mieszkania zawieźć jej coś dla synka
małego wypisali ojcu tydzień po porodzie, sam się nim zajmuje, karmienie, kąpanie, wszystko sam, do tego żona w szpitalu, jestem pełna podziwu
maluch ma teraz 3tygodnie

Edytowane przez Kolina
Czas edycji: 2011-12-29 o 12:15 Powód: literówka :)
Kolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 12:20   #1522
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Ania to co miałam zaplanowane na wczoraj do napisania to napisałam, krótki rozdziałek, wprawdzie 3 strony ale powolutku idzie do przodu.

Cytat:
ładnie to wszystko napisałaś
Cytat:

HELP
No i oby więcej takich księży!
Nasz też jest super, zawsze jak przyjdzie to posiedzi, pożartuje, z tatą ma tematów dużo do obgadania zawsze (jak mecze np), a jak chodzi o kasę to też ok. Pamiętam tekst sprzed ślubu, jak spytałam pół żartem, jaka stawka A on do mnie "A tam, dacie to dacie, nie dacie to też się nic nie dzieje. Takimi sprawami nie będziemy głowy sobie zawracać"

Ja korzystam, do tej pory byłam zadowolona. Najlepiej sprawdź opinie o tej konkretnej firmie. Groupon sprawdza te oferty, czy są uczciwe. Natomiast słyszałam o przypadkach nadużyć przy sprzedaży towarów, nie w usługach; a i to były marginalne przypadki. Gdzie czytałam, że pracownicy Groupona przyznali że nie są wstanie wszystkiego dokładnie sprawdzić.
Ale generalnie polecam

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 12:39   #1523
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
marzena S widze ze mamy corki z tego samego dnia o ktorej urodzona??
Tak, tak, już wcześniej zauważyłam - swoją drogą to miałam pisać, że czuprynka Marysi mnie zauroczyła. Hania urodziła się o 8.24 przez CC.

Cytat:
HELP
Ja często korzystam i jestem zadowolona. Robiłam sobie pedicure, byłam u fryzjera, wywoływałam zdjęcia, znajoma poszła na kurs zagęszczania rzęs, inna na prawo jazdy na motor itd.- wszystko super, więc polecam!

Witam się popołudniowo. Jestem już po szybkich porannych zakupach w CH (skorzystałam z tego, że tż później wychodził, żeby Hani nie ciągnąć ze sobą). Wszystko niby w promocji, a wydałam majątek. Niewiele sklepów udało mi się obskoczyć, ale w Mothercare mają fajne promocje- zrobiłam Hani zapas ciuszków na wyrost (body, pajace). Pisałyście o chustkach na szyję, a tam widziałam fajny bawełniany 3-pak za 19.90- tylko niestety był jeden wzór dla chłopców w traktory , więc wzięłam bawełniane śliniaki (też 3-pak za 19.90). Z kolei w superpharm są Pampersy Active Baby Economy za 42,99 i z kartą lifestyle żel ziajki do mycia ząbków, który można stosować już od pierwszego zęba za 3,59. I to już chyba koniec reklamy.
Wczoraj wróciliśmy do Poznania i muszę powiedzieć, że wszędzie dobrze, ale w swoim własnym łóżku najlepiej- wreszcie się porządnie wyspałam.
Aaa no i już się zaczęłam cieszyć z powrotu mojego Haniołka, bo ząbek się przebił i ewidentnie zrobiła się spokojniejsza, a wieczorem znowu płacz z bólu, panadol itd. bo widzę, że zaraz wylezie druga jedynka!

Kolina, o matko ogromnie współczuje przyjaciółce. Najlepiej zadzwoń do męża i zapytaj, czy odwiedziny w szpitalu wchodzą w grę, czy lepiej do niego podjechać z prezentem.

Madzia, nie katuj Nas i mów szybko, czy Domek będzie miał rodzeństwo!

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2011-12-29 o 12:43
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 13:15   #1524
agadus
Wtajemniczenie

dziewczyny polećcie mi jakąś fajną stronkę z wyprzedażami dla dzieci, bo u mnie w mieście i w lbn nie ma tego sklepu co Marzena pisała, a chciałam cos dziwczyną kupić póki mamy jeszcze grudzień

Stary 2011-12-29, 13:17   #1525
Kolina
Zadomowienie

marzena_s wlaśnie tak chciałam zrobić, jechać do nich, zostawić coś dla niej i dzieciaka, do szpitala nei chcę, po pierwsze nie chcę jej niepokoić, po drugie nawet nei wiem czy wpuszczają do niej
a szkoda mi jej bardzo, nie wiem cyz oprócz męża ktoś jeszcze ją odwiedza, mamy nie ma od wielu wielu lat, tata zmarł 2lata temu, siostra mieszka we Wrocławiu.... jest tylko mąż i jego rodzina

właśnie rozmaiwałam z mamą, u której byl nasz poje-bany proboszcz z kolęda
jak zwykle dostało się każdemu z nas, nawet nieżyjącemu tacie... szok, co za palant, jestem tak podminowana że nie wiem jak "grzecznie" wytrzymam na kolędzie u nas w domu, bo już mamie powiedział że nie ma obowiązku chrzcić dziecka którego rodzice do kościoła nie chodzą (no niby my właśnie) - że dziecko się ochrzci jak będzie duże i samo do kościoła przyjdzie

tyle że ja nie mam obowiązku chrzcić u niego i mogę to zrobić gdziekolwiek chcę
niech spada na drzewo intrygant jeden
Stary 2011-12-29, 13:26   #1526
Marina1
Zakorzenienie

Kolina i to ma być ksiądz?
No i jak oni maja prawo się dziwić, że ludzie nie chcą chodzić do kościoła... Wolałabym słuchać żula pod śmietnikiem, niż kazania takiego hipokryty, co to bezbronnym ludziom tyłki obrabia...

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

O tańszy słodziak na all niż ja kupiłam
http://allegro.pl/spiewaki-slodziaki...000017202.html
Stary 2011-12-29, 13:46   #1527
patik87
Zakorzenienie

kolina po-☠☠☠us. Ale kopertę z kasą to chętnie zgarnie na kolędzie.
U nas bardzo podobny ksiądz (tzn u moich rodziców)
Współczucia dla koleżanki, musi być silna.
Odwiedź męża jej w domu i zapytaj go delikatnie o odwiedziny...może ona chce żebyś ją odwiedziła ale nie chce współczucia? i głupio jej?

Marina fajne te słodziaki. Może kiedyś kupię..

Brumek inne realia życia w mieście, gdzie codziennie jesteś wśród ludzi, na zakupach, spacerze, u znajomych..
To i pomalować się chce.

Mam doła nadal.
Szaro za oknem, i w domu też, światło trzeba świecić.

Tż sie dowiedział że jutro ksiądz.
Tesciówka oczywiście jak co roku obiad robi, słyszę mikser już w robocie.
A ile ona się nagada, że ostatni rok, niech robi ta i tamta xxx. A wraz robi. Hipokrytka
Chyba jej jutro to wygarnę pół zartem pół serio
Stary 2011-12-29, 13:51   #1528
Marina1
Zakorzenienie

Tżt przyszedł.
Nawet nie mamy o czym gadać ;/
Zero tematów prócz Igora
Stary 2011-12-29, 13:56   #1529
marzena_S
Zadomowienie

Marina, w Carrefour te słodziaki były(są?) za 29 zł-oczywiście kupiłam jednego. (muszę poszukać czegoś na zabawki, bo już nie wiem gdzie je upychać..)
Stary 2011-12-29, 13:58   #1530
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki, dzieciaki śpią wiec mam chwilę..

Udało mi się Filipa uśpić na drzemkę a ostatnio nie jest to łatwe, trochę się rozwydrzył przez pobyt tżta w domu i święta i nie chce spać w dzień..

brumek ja korzystam z groupona - oni są największą firmą z tych zakupów grupowych i spokojnei mogę polecić
zależy też co kupisz bo już sama usługa nie w ich rękach, ale obsługa transakcji itp jest bardzo w porządku.
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości