Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-29, 12:02   #781
NataliaM1103
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

witam dziewczyny
dzisiaj o 17 bedzie u mnie położna i znowu usłyszę serduszko Bartoszka,juz nie mogę się doczekac!
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 12:06   #782
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

a co to jest?
coś związanego z wątroba ale nie czytam w necie bo sie nakręce. Poczekam do 5 stycznia.

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Hej Kochane.

[/COLOR]Dzisiaj ok.17:00 mamy wizyte u mojego ukochanego ginka na Mazurach,a pozniej juz do konca u tego nicniemowiacego w warszawie
Ciekawe, jak tam sie miewa moj Smok - mam nadzieje, ze nie urosl na tyle, zeby mamusia musiala mic cc

woooooowww
i moznaby wysikac swoje imie na sniegu...

za wizytę.

Dzień dobry
byłam u okulisty . jestem ślepa ale nie ma przeciwwskazań do porodu naturalnego

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 12:13   #783
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

hellół

Agatka dzis wypuscili ze szpitala Pewnie zajrzy niedługo
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 12:15   #784
snesha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wytrzymam...patrzcie co ja na all znalazłam
http://allegro.pl/shewee-lejek-dla-k...021980160.html
a ta cena!
W opisie, że wielorazowego użytku, ale nie widzę nic o myciu tego ustrojstwa. A swoją drogą - czego szukałaś na all że coś takiego Ci wyskoczyło?

Ja już po wizycie - z małym wszystko ok, ale okazało się że ja przesadziłam. Wszystko przez to świąteczne zakupy, i jeszcze doszło szukanie i kupowanie auta. W ciągi 2 tyg, szyjka mi się skróciła z 4 cm do 2 cm. A ja MUSZĘ jeszcze miesiąc wytrwać w pracy.
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 12:21   #785
MissZuzia
Zadomowienie

Hej kochane

mam prośbę - czy znacie domowe preparaty na walkę z roztoczami
już nie wiem co sprzątnąć, co uprać ponownie a tż w nocy i tak dopada okropny katar, kichanie i jednym słowem masakra. Ja nie mogę spać i on też i noc z du.py

Cytat:
A ja sobie siedzę i moczę stopki w misce Udało mi się nawet obciąć pazurki
Kurczę w zamówieniu z all przyszły mi gaciochy poporodowe rozmiar 40 i okazały się za małe, nie wiem co z nimi zrobić
A co z poduszeczką i kołderką do wózka??? Kupujecie? Ja mam kombinezon polarkowy i cieplutki śpiworek więc chyba kołderka mi nie potrzebna?
do wózka nie kupuję, mam śpiworek do wózka i w to będe wkładać dziecko

to ja lecę sprawdzić moje majty w rozm L bo może nie wejde w nie i będzie wstyd

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Napisała do mnie LIKAS ze jest w szpitalu. wczoraj zle jej wyszło KTG, robili test oxy ale mała nie zdecydowała się wyruszyć na świat... mała waży 2200 (koniec 38 tyg).i pozdrawia Was wszystkie

a my bylismy na usg
wszytsko jest ok! mały wazy ok 3100 i jest gotowy do wyjscia na swiat
kciuki za likas

to co, torba spakowana, wyprawka gotowa, nic tylko już rodzić

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
No tak, przecież pika
Ale z drugiej strony ja lubię "kontrolować" czas prania w pralce. Sprawdzam ile zostało minut i jak np. jest jeszcze pół godziny, to wiem, że spokojnie coś tam sobie mogę jeszcze porobić, a jak parę minut, to czekam, żeby od razu wszystko powywieszać, czy np. wsadzić drugi wsad do prania Tutaj chyba zostawię wybór Mężulkowi, żeby się wykazał
pralkę też kupujecie dobrze zrozumiałam
ja polecam Electroluxa, jest super

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
Nam się popsuła pralka, dziś był spec wymieniać łożyska i zostawił nas z informacją, że nie da rady - koszt naprawy wyszedłby koło 1000zł, więc jednak będziemy kupować nową
Gorzej że synek ma 2lata i sporo brudzi i do tego dojdzie pranie dla córeczki, to będzie masakra bez pralki, nawet kilka dni... radzili nam zaczekać do stycznia i się targować w sklepie zamiast brać z wyprzedarzy.... No ale tak czy siak jakoś sobie nie wyobrażam pranie w pralce którą mi mąż wybierze a ja jej nawet nie zobaczę (teraz już nie zdążę a na początku stycznia to będę wolała leżeć w łóżku z małą niż latać po sklepach)
no nie wiem, jak bym jednak teraz coś kupiła bo bez pralki ciężko, zwłaszcza w twoim stanie i przy małym dziecku....
czy sklepy w których zamierzacie się rozejrzeć nie mają stron internetowych - możesz sobie wtedy popatrzeć w domu i wysłać męża już po konkretny zakup
jeśli nie mają niech pójdzie raz i spisze modele i w domu siądziecie i popatrzycie, to też jest sposób na to abyś miała wpływ na wybór pralki w końcu to ty najczęściej będziesz jej używać, nie mąż
Cytat:
Dzień dobry!

Ale miałam koszmarną noc budziły mnie w nocy skurcze, macica mi się tak stawiała, że na leżąco bolało...

Dodatkowo obudziłam się w pewnym momencie i serce mi waliło jak szalone, tchu złapać nie mogłam... szybko poszłam zmierzyć ciśnienie, ale było ok. Nie wiem od czego to było, żadnych koszmarów nie miałam
a jaki miałaś puls bo ja tez w takich sytuacjach miałam ciśnienie w normie a pusl 130
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Dziewczyny, strasznie boli mnie noga w pachwinie .. nie mogę za bardzo chodzić, a przekręcenie się na łóżku jest w ogóle niewykonalne .. Prawie wyłam rano jak musiałam wstać zrobić mężowi śniadanie

Wydaje mi się, że któaś z Was tak miała - to normalne czy mam dzwonić do lekarza?
tak ja często w nocy mam takie bóle i ostatnio w dzień mnie dopadło jak szłam
mi lekarz powiedział że to może być od macicy przygotowującej się do porodu ale jakoś dziwne wydaje mi się to tłumaczenie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 12:30   #786
Mijus
Rozeznanie

Dzień Dobry
Pospałam do 11, a co
Przy kawce czytam co tam u Was, ale zaraz biore się do roboty. Obiecałam sobie, że w starym roku nadrobię wszystkie zaległości dzidziulowe, domowe i służbowe. Trochę mało czasu mi zostało, więc muszę się sprężyć

Czy któraś z Was pije herbatę z liści malin i łyka kapsułki z wiesiołka?

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
Nam się popsuła pralka, dziś był spec wymieniać łożyska i zostawił nas z informacją, że nie da rady - koszt naprawy wyszedłby koło 1000zł, więc jednak będziemy kupować nową
Gorzej że synek ma 2lata i sporo brudzi i do tego dojdzie pranie dla córeczki, to będzie masakra bez pralki, nawet kilka dni... radzili nam zaczekać do stycznia i się targować w sklepie zamiast brać z wyprzedarzy.... No ale tak czy siak jakoś sobie nie wyobrażam pranie w pralce którą mi mąż wybierze a ja jej nawet nie zobaczę (teraz już nie zdążę a na początku stycznia to będę wolała leżeć w łóżku z małą niż latać po sklepach)
Może poszukaj w internecie? Ja kupuję sprzęty w sklepach internetowych (ostatnio w euro rtv agd - kuchenkę, na drugi dzień miałam w domu ).

Cytat:
Dziewczyny nie wytrzymam...patrzcie co ja na all znalazłam
http://allegro.pl/shewee-lejek-dla-k...021980160.html
a ta cena!
O Dżizysss

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

woooooowww
i moznaby wysikac swoje imie na sniegu...
Padłam

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Jestem jestem, wczoraj wieczorem też chyba miałam pierwsze przepowiadacze, takie co 8 mni przez godzinę delikatne, później rzadsze, mąż już nie spał całą noc mówił, ze strasznie chrapałam. Idę zaraz do położnej. Ciekawe co mi dziś mądrego pani powie. Spocić też sie oczywiście spociłam i czułam rękę TZta pod sobą, myślał, że mi wody odeszły
No to czekamy na wieści

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
hej Mamuski

nawojka, magda1804, kasikzaki a na was kiedy przyjdzie pora? jak samopoczucie?

wczoraj dostałam pierwszy zastrzyk w brzuszek, dziś już spróbuje sobie podać sama, bo to nic skomplikowanego.

Pisałyscie o szczepionkach, musze podpytac znajomej, co i jak, a najlepiej poznac chyba opinie pediatry, do którego bedziemy z maluszkiem chodzić.
No właśnie dziewczyny, macie wybranych pediatrów??
Bidulka, bolało?

Pediatry nie mam jeszcze wybranego, chyba warto się już rozejrzeć faktycznie za jakimś lekarzem. Będę szukać takiego dla którego wizty domowe i nocne telefony to nie problem

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
_________________________ ________
dopiero niedawno wstałam mąż się posila, bo od rana był na rowerze, później jedziemy w odwiedziny do przyjaciółki

Wieczorem byliśmy na Mszy za teściów i w intencji było też o szczęśliwe rozwiązanie dla mnie... aż mi łzy w oczach stanęły a potem ludzie sami podchodzili i gratulowali, pytali itp.
No a szczególnie proboszcz cały szczęśliwy, że dopiero co nam na ślubie błogosławił, a niedługo ochrzci nasze dziecię
Jejku jak bym sobie pojeździła rowerem

Też bym się wzruszyła na takiej mszy...bardzo miłe
Stary 2011-12-29, 12:32   #787
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
a ile masz - czy +

Cytat:

a może nie bo mąż wytęskniony ma pierwszeństwo
Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość

Ja już po wizycie - z małym wszystko ok, ale okazało się że ja przesadziłam. Wszystko przez to świąteczne zakupy, i jeszcze doszło szukanie i kupowanie auta. W ciągi 2 tyg, szyjka mi się skróciła z 4 cm do 2 cm. A ja MUSZĘ jeszcze miesiąc wytrwać w pracy.
kurczę ale ty zaraz możesz się rozpakować
ja bym nie mogła tak łazić do pracy gdyby szyjka mi się skracała
co innego jak wszystko jest ok i tylko siedzieć czy pracować umysłowo ciężko
a teraz to już poważnie się zrobiło...
a czemu musisz

Cytat:
Macie jakieś wieści od Nikotynki??
cisza, nic nie pisała ale nie chcę jej tak nagabywać smsami czy to już bo się jeszcze zdenerwuje a wczoraj nie była chyba w dobrym nastroju po tym wszystkim

Stary 2011-12-29, 12:34   #788
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
a ile masz - czy +

mam -
na jedno oko -2,5 na drugie -3

Stary 2011-12-29, 12:36   #789
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
mam -
ja mam -2 i tez brak przeciwwskazan do sn
ale to nie zalezy od wady wzroku ( w sensie od ilosci dioptrii) tylko od stanu siatkówki JEśli istnieje ryzyko odklejenia siatkówki to wtedy sa wskazania do cc
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 12:41   #790
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Pisałyscie o szczepionkach, musze podpytac znajomej, co i jak, a najlepiej poznac chyba opinie pediatry, do którego bedziemy z maluszkiem chodzić.
No właśnie dziewczyny, macie wybranych pediatrów??
Tak, oboje po ślubie przepisaliśmy się do pediatry, który jest też lekarzem rodzinnym - z myślą o przyszłej dzidzi. I tym sposobem będziemy mieć wszyscy jednego lekarza

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Mijus, ja z tym octem zaczęłam walczyć jak oglądałam program coś odnośnie sprzątania mieszkań w Polsce tam ten ocet i sodę tak chwaliły i faktycznie sprawdziło się, nawet mój piekarnik który załatwiłam tłuszczem i spaliła nie mogłam doszorować po tym occie z sodą nie ma śladu a mnie paluszki nie bolały
Co do zmywarki muszę wypróbować mam talerze którymi najchętniej porzucałabym sobie w kogoś, zachciało się ładnych talerzy, pół roku nie maja a wyglądają jak bym kupiła za czasów stalina może jakoś je odratuję.
W jakiej proporcji ten ocet z sodą mieszasz? Też mi trzeba piekarnik wyczyścić

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 12:42   #791
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
hellół

Jupiii
Stary 2011-12-29, 12:59   #792
annyonne
Raczkowanie

Cytat:
W pracy?? Jak moja szyjka miała 2 cm to od razu i bez zbędnej dyskusji dostałam skierowanie do szpitala...

Cytat:
mam -
To ja to dopiero ślepa jestem -2,75 i -4,25, na szczęście są soczewki

Eliza u nas porodówka tak wygląda: http://bonifratrzy.pl/index.php?opti...60&menu_id=442 i (podobno) podczas II okresu porodu można przybierać pozycje wertykalne, tu jest fajny artykuł: http://planporodu.pl/?p=104 ale jak to będzie wyglądać w praktyce to się okaże Ja mam nadzieję, że urodzę w wodzie...

Dla zainteresowanych darmowymi próbkami i testowaniem zabawek: http://www.sosrodzice.pl/darmowe-pro...jego-rodzicow/

Coś jeszcze miałam napisać i już nie pamiętam co
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 12:59   #793
klaurencja
Raczkowanie

hejka
nadrobiłam
cytowałam ale wcieło więc to co pamiętam:
u nas można było rodzić w dowolnej pozycji, ja leżałam bo najwygodniej
Miss patologii dzisiaj wyszła? nareszcie bedzie dochodzic po 8 stron na dzien

Ktoś ma jakieś pytania?
Stary 2011-12-29, 13:02   #794
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Stopka, dopytywałaś już w szpitalu o to cc? Jak to jest z tym umówieniem się?
tak, dzwoniłam do szpitala i tylko mnie wkurzyli...
bardzo niemiła pani powiedziala, że oni przecież na "zimno" nie tną i jak się zacznie akcja porodowa to mam przyjechac i wtedy mi zrobią cc
dziwne jakieś mają zasady...mam skierowanie, mam podstawy, bo ta cesarka to nie jest moje "widzi misie"

gadałam juz z moja ginką i w poniedziałek jadę do niej do szpitala na dyżur, zobaczy jak wygląda sytuacja, najwyżej ubarwi trochę, ze mało czuję ruchy czy coś i prawdopodobnie przyjmie mnie do szpitala i następnego dnia ciachną... ale nie lubie czegoś takiego, kombinowania, wolałabym mieć jasną sytuację i już....

Cytat:
Dziewczyny, strasznie boli mnie noga w pachwinie .. nie mogę za bardzo chodzić, a przekręcenie się na łóżku jest w ogóle niewykonalne .. Prawie wyłam rano jak musiałam wstać zrobić mężowi śniadanie

Wydaje mi się, że któaś z Was tak miała - to normalne czy mam dzwonić do lekarza?
możliwe ze dzidzia na jakis nerw ci uciska i dlatego tak boli....

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość

Mala_stopka nnajbardziej boli mnie fakt,ze on jakby sie uparl to moglby nie jechac. On pracuje w tej firmie hmmm... po prostu nie na umowie i nie ma stalych godzin i dni pracy. Wczesniej kiedy byl zmeczony, bo za bardzo balowal(czyt. miał kaca), pisal do szefa, zeby dal go na nastepny tydzien na wyjazd.
ja nie wiem, faceci to naprawdę z innej planety...źle się czuje to nie pójdzie do roboty, ale, że Ty możesz w każdej chwili zacząć rodzić to luz
chyba do niego ni dochodzi powaga tej sytuacji...
czyli co, juz zadecydowal i jedzie na 100% ??

Cytat:

Cytat:

no to super, ze juz wolna

Cytat:
o kurcze...jak Ci się juz tak skróciła, to jak dalej będziesz pracowac to dalej może się skracać....
a naprawdę musisz??

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość

ja gdybym miała rodzić sn to juz bym pila herbatke
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 13:04   #795
MissZuzia
Zadomowienie

N1KOTYNKA URODZIŁA

Wczoraj o 22:55 przez cc
Córcia waży 3400 i mierzy 55cm
Nie obyło się bez komplikacji

Pozdrowienia dla nas wszystkich a szczegóły będą jak wróci do siebie

Stary 2011-12-29, 13:05   #796
*Agatek*
Zakorzenienie

Ej a ... czeeeeeść wróciłam

czy wiesz, że...

nikotynka urodziła przez cc wczoraj???????? napisała mi smsa

lecę nadrabiać!

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
N1KOTYNKA URODZIŁA

właśnie mi też napisała przed chwilą hihi

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 13:05   #797
NataliaM1103
Rozeznanie

wieczorem znowu wszystko mnie swędzialo,wkurza mnie już to - no ale wyniki na zatrucie wątrobowe dobre więc niemam pojęcia dlaczego tak mam - pewnie nadal wcinam coś co mnie uczula -tylko co?

naszla mnie ochotka na zupę krem z brukselki,wysłałam tatusia po zielone kuleczki i uciekam robic
Stary 2011-12-29, 13:07   #798
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Hej kochane

mam prośbę - czy znacie domowe preparaty na walkę z roztoczami
już nie wiem co sprzątnąć, co uprać ponownie a tż w nocy i tak dopada okropny katar, kichanie i jednym słowem masakra. Ja nie mogę spać i on też i noc z du.py

no nie wiem, jak bym jednak teraz coś kupiła bo bez pralki ciężko, zwłaszcza w twoim stanie i przy małym dziecku....
zuziu u nas zawsze pomaga nawilżacz powietrza, ale nie wiem czy to wina alergii czy czego innego
no i zgadzam się że pralka to podstawa
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
Pospałam do 11, a co
Przy kawce czytam co tam u Was, ale zaraz biore się do roboty. Obiecałam sobie, że w starym roku nadrobię wszystkie zaległości dzidziulowe, domowe i służbowe. Trochę mało czasu mi zostało, więc muszę się sprężyć

Może poszukaj w internecie? Ja kupuję sprzęty w sklepach internetowych (ostatnio w euro rtv agd - kuchenkę, na drugi dzień miałam w domu ).

O Dżizysss

Padłam

No to czekamy na wieści

Bidulka, bolało?

Pediatry nie mam jeszcze wybranego, chyba warto się już rozejrzeć faktycznie za jakimś lekarzem. Będę szukać takiego dla którego wizty domowe i nocne telefony to nie problem

Jejku jak bym sobie pojeździła rowerem

Też bym się wzruszyła na takiej mszy...bardzo miłe
Nie ja nie piję malin ani wiesiołka nie łykam, u mnie jeszcze troche czasu do porodu... a zastrzyk nie boli, igiełka cieniutenka, mało płynu, no i podskórny, więc nigdzie głęboko się nie wbijam.
Takiego prywatnego pediatrę to mam- profesor- leczył już mojego męża, a teraz leczy jego chrześnicę i mojego chrześniaka. Ale zastanawia mnie czy po wyjsciu ze szpitala dostaje się skierowanie do takiej poradni/przychodni dla maluszków gdzie sprawdzają te centyle itd

Cytat:
Tak, oboje po ślubie przepisaliśmy się do pediatry, który jest też lekarzem rodzinnym - z myślą o przyszłej dzidzi. I tym sposobem będziemy mieć wszyscy jednego lekarza

W jakiej proporcji ten ocet z sodą mieszasz? Też mi trzeba piekarnik wyczyścić
agawoo bardzo dobry pomysł - to jest prawdziwie rodzinny lekarz

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 13:07   #799
NataliaM1103
Rozeznanie

gratulacje dla Nikotynki
Stary 2011-12-29, 13:12   #800
klaurencja
Raczkowanie

NIKOTYNKA OGROMNE GRATULACJE DLA MAMY I MALEŃSTWA!!!
Stary 2011-12-29, 13:12   #801
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
N1KOTYNKA URODZIŁA

GRATULACJE DLA NIKOTYNKI

oby szybciutko było wszystko oki

Agatek witaj
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 13:13   #802
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
zuziu u nas zawsze pomaga nawilżacz powietrza, ale nie wiem czy to wina alergii czy czego innego
no i zgadzam się że pralka to podstawa
szukałam preparatów w sprayu i tż ma dziś w markecie sprawdzić czy coś od ręki by było
był jeden podobno extra (do kupienia w aptekach) ale na razie wstrzymali produkcję i nie można zamówić
jak nie poskutkuje to będę też patrzeć na nawilżacz

Stary 2011-12-29, 13:15   #803
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
N1KOTYNKA URODZIŁA

GRATULACJE DLA NIKOTYNKI I JEJ DZIEWCZYNKI

mam nadzieje że komplikacje nie są bardzo poważne, i że niedlugo dziewczyny będą w domu

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 13:15   #804
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
ojoj to robi sie wkoncu ciekawie
trzymam kciuki za wizyte a jak wyglada u Was wizyta u poloznej?
Do tej pory to wyglądało tak, że sprawdzała mocz paskami, mierzyła mi ciśnienie, tętno dziecka, obwód mojego brzucha, pytała ogólnie czy dobrze się czuje i ustalała kolejną wizytę i to wszystko. Dziś mnie pierwszy raz przebadała. Mam skróconą szyjkę do 2,5cm, miękką, niewielkie rozwarcie na ok 1cm no i mówiła, że czuje główkę. Twierdzi, że dzidziuś będzie mały ok 2800g. Jeśli nic się nie zadzieje, mam przyjść do niej w środę i wtedy będzie dzwonić do szpitala i ustalać mi termin na wywoływanie.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 13:20   #805
*Agatek*
Zakorzenienie

kamusia178 co do Twojego męża i torby- taa pomiędzy jednym a drugim skurczem będziesz się pakowała

czubasek a myślałaś, że na śpiocha nie próbowałam? bidny nie miał chyba zapasu w tym no... ciekawe czy po 3 dniach da radę
Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
oglaszam wszem i wobec ze TORBA SPAKOWANA
tylko jutro musze kupic w aptece mydełko szare do pisi po porodzie i linomag zielony tylko nie wiem czy masc czy kremik
za torbę

co do maści- na odparzenia chcesz tak?? bo linomag/sudocrem/alantan itp są bardziej na odparzenia bo przeciw to polecają krem "przeciw"- jeszcze się nie dorobiłam

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Wrócił, wrócił i tak wymęczył, że ją siły opadły bidule na radość Żeby równowagę zachować to musi teraz pobiadolić
właśnie o to chodzi, że ja go raczej wymęczyłam on już bidny nie mógł, ciekawe czy dziś mnie będzie podrywał

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
- Agatek
Jesteś niemożliwa Aż musiałam wrócić do tego postu odnośnie Twoich krzyków co do tej karuzelki
I gratulacje 38
karuzela ok, samej mi głupio haha i to nie nie 38 tydz, tylko 37+4! a w karcie u lekarzy w szpitalu jak wół 38! niee!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
zaraz idę się robić na cycek glancek
ja się wczoraj wieczór zrobiłam na cycek glancek żeby ładnie dziś rano na obchodzie wyglądać, bo nie wiadomo kto wpadnie
Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
dobra jesteś!
ja ostatnio w restauracji weszłam do męskiej toalety i jeszcze oburzona byłam, że tam jakiś facet włazi <obecność pisuaru trochę mnie zastanowiła, ale nie na tyle, żeby stamtąd zwiać zawczasu> a on do mnie chyba się pani pomyliła, ja spojrzałam na tabliczkę i spokojnie mówię, a rzeczywiście do tego w wigilię przeszłam koło moich sąsiadów bez powiedzenia dzień dobry i jeszcze się zastawiałam co ci ludzie tak na mnie patrzą, o co im chodzi?? a najlepsze jest to, że tż był ze mną i też nie zajarzył skąd ich znamy
nie no bomba!!!
a za nr tel... spoko Pearl to nawet wędki nie odpuściła, ma mnie w dddd......

A pierścień mocy- jak pazurki pomalowała do zdjęcia na sexi czerwony kolor, no no

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 13:22   #806
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
N1KOTYNKA URODZIŁA

Gratulacje klask i:
Stary 2011-12-29, 13:23   #807
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

właśnie miałam o Ciebie pytać, bo zerknęłam na pierwszą stronę i zobaczyłam, że Twój termin minął dwa dni temu
Minął minął ten z UK, ten z PL minął już 4 dni temu

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
hej Mamuski

nawojka, magda1804, kasikzaki a na was kiedy przyjdzie pora? jak samopoczucie?
Hm też bym chciała wiedzieć
Stary 2011-12-29, 13:29   #808
snesha
Rozeznanie

Cytat:
kurczę ale ty zaraz możesz się rozpakować
ja bym nie mogła tak łazić do pracy gdyby szyjka mi się skracała
co innego jak wszystko jest ok i tylko siedzieć czy pracować umysłowo ciężko
a teraz to już poważnie się zrobiło...
a czemu musisz
Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
W pracy?? Jak moja szyjka miała 2 cm to od razu i bez zbędnej dyskusji dostałam skierowanie do szpitala...
Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość

o kurcze...jak Ci się juz tak skróciła, to jak dalej będziesz pracowac to dalej może się skracać....
a naprawdę musisz??
Muszę nie muszę. Ale bardzo mi zależy. W mojej pracy poszli mi na rękę i od początku przeszłam do innego działu bo u mnie było po prost za ciężko. I tak zamiast 5 dni po prawie 8 godz siedzę w pracy 2 dni po 4 godziny, i w sumie to prawie tylko siedzenie. Ale ustaliłam że wytrwam do końca stycznia. Jak na razie to moja gin. pozwoliła, ale poza tym ma leżeć i odpoczywać. Zobaczymy.

Cytat:
N1KOTYNKA URODZIŁA

Super - gratulacje dla Mamusi i Dzidziolka
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 13:35   #809
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Bry

Ledwo dycham, zaspałam prawie na badanie krwi wpadłam w ostatniej chwili. Naczytałam się wczoraj jak pisałyście o wyczuwaniu główki, więc byłam tak bardzo ciekawa az sama sprawdziłam i też ją wyczułam, szyjki prawie nie czułam tak jest daleko ale główka siedzi nisko, oby nie spieszyła się bardzo na świat Skurcze też mam nieregularne ale dokuczliwe, brzuch stawia się bardzo mocno, tętno przyśpiesza az ciary mam na plecach

Mnie bolą nogi w pachwinach aż tak szczypie jak by drętwiało, do tego niemiłosiernie boli kość łonowa, czuję się jak bym tyłkiem wpadła między nogi, uczucie jak by pęknąć kości miały, mi doktorek powiedział że to normalne jest

Mijus, ja z tym octem zaczęłam walczyć jak oglądałam program coś odnośnie sprzątania mieszkań w Polsce tam ten ocet i sodę tak chwaliły i faktycznie sprawdziło się, nawet mój piekarnik który załatwiłam tłuszczem i spaliła nie mogłam doszorować po tym occie z sodą nie ma śladu a mnie paluszki nie bolały
Co do zmywarki muszę wypróbować mam talerze którymi najchętniej porzucałabym sobie w kogoś, zachciało się ładnych talerzy, pół roku nie maja a wyglądają jak bym kupiła za czasów stalina może jakoś je odratuję.
Hehe to se wczoraj wszystkie główek szukały. Współczuje bólu kości. Ja zawsze myję lodówkę octem, ale że piekarnik można to pierwsze słyszę, a to się robi jakiś roztwór z tego octu i sody

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy na ostatnich zakupach dla małego - mamy materacyk, wanienkę, parę drobiazgów, ale fotelik jednak zamówiłam na all, bo 60 zł różnicy wychodziło

Jeszcze chciałabym dokupić poduszkę do karmienia (ponoć dużo pomaga) i torbę do wózka

Wieczorem byliśmy na Mszy za teściów i w intencji było też o szczęśliwe rozwiązanie dla mnie... aż mi łzy w oczach stanęły a potem ludzie sami podchodzili i gratulowali, pytali itp.
No a szczególnie proboszcz cały szczęśliwy, że dopiero co nam na ślubie błogosławił, a niedługo ochrzci nasze dziecię
Bambusiek za zkończenie wyprawki. Miło było w kościele
Stary 2011-12-29, 13:39   #810
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość

To ja to dopiero ślepa jestem -2,75 i -4,25, na szczęście są soczewki

To Ty już w ogóle bez soczewek to po ścianach chodzisz
Cytat:
N1KOTYNKA URODZIŁA

: oklaski:

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
czubasek a myślałaś, że na śpiocha nie próbowałam? bidny nie miał chyba zapasu w tym no... ciekawe czy po 3 dniach da radę

trochę mogło mu sie uzbierać. My pościmy dwa tygodnie i dziś przed pracą mąż sam z siebie zaciągnął mnie do drugiego pokoju i zaczęło mu odwalać ale ogarnęłam go bo by sie spóźnił

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości