Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-29, 13:20   #1171
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Z ty rozmiarem to zobacz w sklepie jak one wyglądają i jak to się ma do Twojego sutka , bo czasem małe piersi mają duże sutki i na odwrót .

Ja położnej nie mam i mieć nie będę, u mnie to jakieś inne zwyczaje są, która będzie na dyżurze to będzie, może trafię na tą co ostatnio, a że wszystkie były miłe to jest mi to obojętne.Bardziej zależy mi na tym samym lekarzu do cięcia, ale to jeszcze muszę obgadać z moim ginem.

ALe się uśmiałam, pytam TŻ czy mam kupić sobie jeszcze koszulę jakąś, a On ,że przecież będę tam chodzić w tym kontuszu pokutnym
Muszę wybadać co się tam w tym szpitalu zmieniło, ale jeśli jest jak było to torba będzie zdecydowanie mniejsza niż ostatnio, bo miałam dużo niepotrzebnych rzeczy.
Dobrze Tobie, ja do szpitala muszę brać absolutnie wszystko i już teraz torba jest gigantyczna,a jeszcze nie ma tam połowy rzeczy (fakt,że podpaski poporodowe są mega wielkie i zajmują najwięcej miejsca),ale jeszcze pampersy, kosmetyki dla dziecka i cała reszta dla mnie ojjj... jak dociągnę tą torbę do szpitala to na pewno z wysiłku urodzę w drzwiach
A w ogóle u mnie w szpitalu jest jakoś tak dziwnie,że pielęgniarka przychodzi łapie się za dziecko i pampersy i bierze odrazu po kilka,żeby obdzielić te dzieci, których mamy nie brały pampersów i takim sposobem mojej siostrze w ciągu dwóch niecałych dni poszły dwie i pół paczki... troche dziwne takie zwyczaje
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 13:28   #1172
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Co do nakładek to ja sobie je kupiłam tak na wszelki wypadek (rozmiar S) bo biustem nawet powiększonym w ciąży specjalnie nie grzeszę,ale nie wiem czy mi sie to w ogóle przyda

A jeżeli chodzi o obiad to zrobiłam pomidorówkę bo TŻ wspominał,że ma ochotę

A później może jakieś naleśniki.

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Ja wlasnie szukam poloznej Mama TŻ ma jakąś koleżankę, ponoć bardzo dobra więc zobaczymy jeszcze ale bardzo bym chciała mieć

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

No to mnie zachęciłaś i pewnie kupię... kiedyś jak nocowałam u kumpeli to miała właśnie coś podobnego i faktycznie lepiej się spało,ale jakoś nie skojarzyłam,że to może przez nawilżacz
Ja wlasnie sobie znalazlam polozna, polskojezyczna, bo przy takiej sie lepiej czuje, pewniej przede wszystkim. Z tym ze narazie ma dwie nogi zlamane i bedzie na chodzie dopiero od polowy / konca stycznia, wiec w lutym sie spotkamy.
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Z ty rozmiarem to zobacz w sklepie jak one wyglądają i jak to się ma do Twojego sutka , bo czasem małe piersi mają duże sutki i na odwrót .

Ja położnej nie mam i mieć nie będę, u mnie to jakieś inne zwyczaje są, która będzie na dyżurze to będzie, może trafię na tą co ostatnio, a że wszystkie były miłe to jest mi to obojętne.Bardziej zależy mi na tym samym lekarzu do cięcia, ale to jeszcze muszę obgadać z moim ginem.

ALe się uśmiałam, pytam TŻ czy mam kupić sobie jeszcze koszulę jakąś, a On ,że przecież będę tam chodzić w tym kontuszu pokutnym
Muszę wybadać co się tam w tym szpitalu zmieniło, ale jeśli jest jak było to torba będzie zdecydowanie mniejsza niż ostatnio, bo miałam dużo niepotrzebnych rzeczy.
No ja chyba mam ciut wieksze sutki ... myslalam ze zamowie w necie, ale w takim razie przejde sie do sklepu

Ja polozna chce miec po porodzie, zeby przyszla do mnie do domu i pomogla, zwazyla i zmierzyla dziecko, doradzila, odradzila, pomogla w kapaniu itp do porodu niech bedzie jakas dyzurna akurat, to mi nie przeszkadza
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 13:35   #1173
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
A w ogóle u mnie w szpitalu jest jakoś tak dziwnie,że pielęgniarka przychodzi łapie się za dziecko i pampersy i bierze odrazu po kilka,żeby obdzielić te dzieci, których mamy nie brały pampersów i takim sposobem mojej siostrze w ciągu dwóch niecałych dni poszły dwie i pół paczki... troche dziwne takie zwyczaje
no bardzo dziwne zwyczaje chyba nieźle bym sie wkurzyła, bo wszystkie rzeczy dla dzieciątka tyle kosztują, zwłaszcza pampersy a oni tak na prawo i lewo rozdają nie swoją własność niech szpital zakupi kilka paczek dla tych matek co nie zabrały swoich pampersów i niech im odsprzedaje a nie wysługuje się innymi pacjentkami
Stary 2011-12-29, 13:36   #1174
peti91
Raczkowanie

No ładnie to my kwietniówki będziemy was wspierać do samego porodu a wy już potem nas nie będziecie miały czasu powspierać

emigra no obyś miała rację. Dosyć, że odkąd się rusza w ogóle to tylko przy lewym biodrze to teraz z kolei mniej wyraźnie. Na ostatnim USG leżała twarzą i brzuszkiem w dół . Teraz może pupe wypięła do mnie .

A co do pampersów to czytałam o Hagisach i Happy z wycięciem na pępuszek, takie najlepiej chyba do szpitala i po szpitalu stosować bo nie obcierają. http://www.pieluszki.pl/
Objad zjedzony teraz trzeba dzidzie Femibionem nakarmić

Edytowane przez peti91
Czas edycji: 2011-12-29 o 13:37
peti91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 13:43   #1175
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Witam Kochane Mamusie

Jak zwykle z Tż oglądaliśmy film prawie do 3 i wstaliśmy dziś o 12, tż pojechał już do pracy a ja zamulam sama w domku, obiadku dzisiaj robić nie muszę bo został z wczoraj

na śniadanko zjadłam jogurcik z dużą ilością płatków

dzwoniłam by umówić się na ten test glukozy, rejestrować wcześniej się nie muszę tylko przyjść i albo przyjść i wypić tam glukozę albo wypić ją w domu i przyjść więc nie wiem jak lepiej?? będę jechała sama autem kawałek drogi więc chyba lepiej pojadę tam aby ją wypić...?

wczoraj czułam strasznie bóle w brzuchu, ale dzisiaj jest ok przeszło. I ja przy tych bólach nie mam żadnych twardnień.

ogólnie u mnie w domu jest nie najlepiej wszyscy po kolei chorują jakaś grypa żołądkowa masakra brat co zje to wymiotuje nawet leki, wygląda jak widmo cały blady i teraz mame bierze.

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

i jeszcze wczoraj jak już się położyliśmy i tak leżymy, rozmawiamy bo zasnąć jakoś ciężko było i nagle poczułam, że coś mi mokro w palucha a tu siara mi poleciała tż cieszył się jak dziecko

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

Jolka ale jak Cie boli brzus? Jak na @?
no coś w tym stylu...

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość

JOLKA a moze to jelitowe bole brzucha..pisalas ze ciezko Ci i czujesz sie jak ''prosiak'' jak mam wzdecia i zaparcia to tez mi ciezko i podbrzusze mnie boli.
nie to było bardziej jak na @

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość

Jolkaa ty nospe zostaw tylko do lekarza zadzwon moze masz za malo magnezu w organizmie i stad te twardnienia
ale ja nie mam twardnień i lekarz kazał brać mi nospę przy bólach brzucha

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 13:47   #1176
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cześc!
Widzę,że na wątku co druga zaniemogła... Strasznie Wam współczuję.. Wszystko wina tej pogody,bo jakby jakiś śnieg i mróz nadszedł to by raz-dwa wszystkie bakcyle chorobowe wytłukł... A tak niemalże przedwiośnie mamy, więc choróbska raj mają;/ No nic,mogę Wam tylko napisać,żebyście się trzymały dzielnie i kurowały
A co do tematu wagi to ja też bałam,że będzie nieciekawie. a tu miłe zaskoczenie- od 4 tygodni na wadze wciąż widzę 96kg i ani grama więcej A co za tym idzie jestem pierwsza jeśli chodzi o konkurencję o nazwie waga. Tak więc Emigra i Cziqua główki do góry! nie jest z Wami tak źle
Wczoraj byłam u położnej. i zaproponowała mi udział w szkole rodzenia. a ja głupia myślałam,że w UK nie ma czegoś takiego Chyba pójdę,bo ponoć to jest za darmo. tylko że co drugi tydzień będę chodzić,bo musze pogodzić te zajęcia z pracą Tomasza.. A po wizycie poszalałam na zakupach Kupiłam body z długim i krótkim rękawkiem, kombinezoniki, skarpetki, łapki-niedrapki i 3 śliczne bluzeczki w odziwo! zielonym kolorze. no nie wierzę,że wrzucili coś w kolorach unisex. Ale niestety spodenek pod kolor już się nie dało dokupić bo oczywiście tu juz podział był Ech nawet nie wyobrażacie sobie jaka to jest męka dla mnie że nie wiem czy to on czy ona. Na zakupach to szczególnie męczy... No cóż wybiorę sie na carboot w przyszłą niedzielę-a nuż znajdę jakieś uniwersalne ciuszki A no i jakby któraś z dziewczyn z UK była zainteresowana to w Asdzie jest ciekawa promocja. Za 5f kupiłam sześciopak chusteczek z Johnson's. Dużo taniej niż np za chusteczki z Pampersa ( za 2 paczki 4f ).

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 13:53   #1177
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

A czy któraś z Was ma dobry przepis na leczo??

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dzien dobry

co do obiadów to TZ mi na dzis wymyslil leczo, srednio mam na nie ochote , ale niech bedzie.
Bigos z ziemniakami jak najbardziej lubie)

Dzis zamierzam kupic w koncu ten proszek i prac rzeczy dla dzidzi.

A w ogole to ostatnio noce moje wygladaja nie za ciekawie, non stop sie budze, krece, nie moge znalezc pozycji, chce mi sie siku, pic, jesc, zimno mi goraco na dodatek jestem wsciekła bo przez swieta na wadze mam 2 kg wiecej
a na dzien dzisiejszy mam 12 kg wiecej

Jak przyrzadzacie golonke>?

A dzis mi sie snilo ze goniła mnie wielka żyrafa
Moje noce również wyglądają nie ciekawie raz, że budzę się na sisiu, dwa że ciężko jest mi się przekręcać i wogóle jakoś nie wygodnie. Poza tym ostatnio strasznie bolą mnie piersi. I od wczoraj czuję, że moje dziecko jest bardzo nie spokojne non stop kopie, kręci się, wierci itp.

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

a co do wagi czuję, że po świętach przytyłam, ale nawet nie chce tego sprawdzać

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-29, 13:55   #1178
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Meg faktycznie "dziwny" zwyczaj mają te położne. Najłatwiej jest rozporządzać cudzymi rzeczami... ja bym nie wytrzymała na jej miejscu i bym grzecznie aczkolwiek stanowczo powiedziała,że to dla mojego dziecka są pampersy a nie dla połowy oddziału. Ok raz można wybaczyć,ale nie ciągłe takie podbieranie. Za darmo tego nie dają przecież. A te inne matki przecież tez powinny mieć trochę wstydu i w takiej sytuacji powinny chociaż zapłacić za nie... nie ogarniam,idzie taka do porodu i żeby pampersów dla dziecka nie zabrać Boże jak mnie coś takiego drażni...

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2011-12-29, 13:59   #1179
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

witam poświątecznie i zarazem pierwszy raz w nowym wątku! Jakoś nie miałam weny na pisanie, chociaż codziennie Was czytam

U mnie wszystko w porządku, święta cudowne, a to dlatego, że przyjechał mój brat z rodziną i pierwszy raz od 3 lat miałam takie naprawdę rodzinne święta (mój brat mieszka w Nowym Jorku). Więc było głośno, wesoło i super ekstra

Dziś wieczorem mam USG 3d, więc proszę trzymać kciuki, żeby wszystko było okzobaczę w końcu jak wygląda moja córeczka, a pewnie już jest podobna do swojej ostatecznej formy, bo jestem w połowie 31tc
mi się oczywiście przed samą wizytą musiała przyplątać jakaś infekcja, ale mój gin już się chyba przyzwyczaił
Trzymam kciuki

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-29, 13:59   #1180
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Meg faktycznie "dziwny" zwyczaj mają te położne. Najłatwiej jest rozporządzać cudzymi rzeczami... ja bym nie wytrzymała na jej miejscu i bym grzecznie aczkolwiek stanowczo powiedziała,że to dla mojego dziecka są pampersy a nie dla połowy oddziału. Ok raz można wybaczyć,ale nie ciągłe takie podbieranie. Za darmo tego nie dają przecież. A te inne matki przecież tez powinny mieć trochę wstydu i w takiej sytuacji powinny chociaż zapłacić za nie... nie ogarniam,idzie taka do poooorodu i żeby pampersów dla dziecka nie zabrać Boże jak mnie coś takiego drażni...
No właśnie dziwne to,ale przynajmniej już o tym wiem i ewentualnie będę zwracała uwagę.

Miałam robić naleśniki,ale coś lenia mam niesamowitego. Na podwórku dalej pada,a powinnam i siebie i synka dotlenić może zaraz zmobilizuję sie do wyjścia
Stary 2011-12-29, 14:00   #1181
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Kupilam sobie na allegro staniczek zwykly bialy ale usztywniany tak na reszte ciazy bo "powyrastalam" z tych swoich i mi niewygodnie juz w nich bylo. I stanik za 16,99 zl, dzis przyszedl i jest tak wygodny ze nie moge sie nadziwic Bardzo milutki w srodku, gladziutki, lezy jak ulał

To ten: http://allegro.pl/idealnie-wyprofilo...003090421.html

Ja mam rozmiar 80E ale sa tez inne rozmiary.
Naprawde polecam, pieknie zbiera piersi i nic nigdzie nie wystaje

Bylam tez na miescie wczoraj poogladac staniki, ale w koncu nie kupilam bo cena conajmniej 65 zł a nie wiadomo jak bedzie z biustem po porodzie i czy np nie okazalby sie stanik za duzy potem, lepiej drozszy kupic jak juz biust do siebie dojdzie po porodzie.

Ale z tego jestem bardzo zadowolona
Bardzo ładny ja też muszę sobie coś kupić bo ostatnio kupiłam tylko dwa w H&M i z tymi rozmiarami ciężko boję się, że jak zamówie z allegro to będzie za mały ale nie wiem może zaryzykuje.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-29, 14:01   #1182
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

a ja przespałam pol dnia
teraz chodze w takim staniku, biust sie dobrze trzyma i jest mi w koncu wygodnie http://allegro.pl/staniki-bezszwowe-...013140103.html
Stary 2011-12-29, 14:05   #1183
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
A czy któraś z Was ma dobry przepis na leczo??[COLOR="Silver"]
Ja robie to tak:
najpierw na oliwie podsmaż ciutke cebuli i ząbek czosnku. potem dołoż kiełbaskę. W międzyczasie pokrój w kostkę dużo papryki, różnokolorowej kilka pomidorów ( ja zazwyczaj używam koktajlowych albo tych podłużnych małych), troszkę pieczarek (niekoniecznie muszą być). A no i jak lubisz to dołóż cukinie albo kabaczek ( ja nie cierpie to nie wrzucam). Podlej ciut wody (ale ciutke dosłownie),zmniejsz ogień i duś to wszystko póki warzywa nie będą miękkie i soki nie puszczą. dołoż caly słoiczek koncentratu i niecałą szklanke wody.jak lubisz na ostro to dodaj też kilka kropli tabasco. potem przypraw solą, pieprzem i papryka sproszkowaną taką i taką. gotuj jeszcze chwilkę i odstaw żeby sie wszystko "przegryzło". smacznego

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2011-12-29, 14:06   #1184
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
a ja przespałam pol dnia
teraz chodze w takim staniku, biust sie dobrze trzyma i jest mi w koncu wygodnie http://allegro.pl/staniki-bezszwowe-...013140103.html
Tez mam jeden taki i latam w nim do pracy bo jest naprawdę wygodny.
Stary 2011-12-29, 14:08   #1185
peti91
Raczkowanie

Proszę bardzo o to ja http://imageshack.us/photo/my-images/155/pc020145.jpg/
gdzie ten szósty miesiąc to nie wiem

Stary 2011-12-29, 14:10   #1186
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peti91 Pokaż wiadomość
sliczna dziewczyna z Ciebie a brzuszek zaokraglony wiesz nie kazdemu szybko rosnie duzy brzuch
3270g, 47 cm
Stary 2011-12-29, 14:13   #1187
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
matko,zazdroszę Ci figury... Ech,jeszcze większego doła łapie jak patrzę na Wasze zdjęcia... jesteście niezłe laseczki ja przy Was to wyglądam jak orka

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2011-12-29, 14:15   #1188
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Ja robie to tak:
najpierw na oliwie podsmaż ciutke cebuli i ząbek czosnku. potem dołoż kiełbaskę. W międzyczasie pokrój w kostkę dużo papryki, różnokolorowej kilka pomidorów ( ja zazwyczaj używam koktajlowych albo tych podłużnych małych), troszkę pieczarek (niekoniecznie muszą być). A no i jak lubisz to dołóż cukinie albo kabaczek ( ja nie cierpie to nie wrzucam). Podlej ciut wody (ale ciutke dosłownie),zmniejsz ogień i duś to wszystko póki warzywa nie będą miękkie i soki nie puszczą. dołoż caly słoiczek koncentratu i niecałą szklanke wody.jak lubisz na ostro to dodaj też kilka kropli tabasco. potem przypraw solą, pieprzem i papryka sproszkowaną taką i taką. gotuj jeszcze chwilkę i odstaw żeby sie wszystko "przegryzło". smacznego
ok dziękuję zapisałam sobie

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
śliczna kobietka z Ciebie

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-29, 14:17   #1189
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja robie to tak:
ja pomidory sparzam wczesniej aby skora później nie plywala, wody nie daje duzo bo warzywa puszczają soki

peti ale szczupla jestes

zjadłam właśnie cala bąboladę

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2011-12-29 o 14:19
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 14:21   #1190
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

ja zjadłam dwie mandarynki i mam ochotę na coś słodkiego...

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-29, 14:24   #1191
emigra
Zakorzenienie

A mi sie nie chce slodkiego jak wlazlam na wage i pokazala to samo co w wigilie to az odzylam
3270g, 47 cm
Stary 2011-12-29, 14:27   #1192
peti91
Raczkowanie

Balbinka20 dawaj zdjęcie i zaraz zobaczymy czy taka z Ciebie orka .
Znając życie piękna kobieta , jak wszystkie co tu piszą.
Ja wyglądam bardziej jak dziecko niż kobieta http://www.maxmodels.pl/petiberek.html
i wiem, że będzie mi wręcz przykro jak ludzie będą mnie mieli za siostrę tego maleństwa albo co gorsza matkę 14 letnią.
Kiedyś na imprezie podszedł do mnie chłopak i mówi ''założyłem się z kolegą, że masz 16 lat, on mówi, że 17 wyjęłam dowód i mówie ''19'' .
Wiecie jakie to głupie... kompletnie nie czuję się jak kobieta.

chyba wszystkie powinniśmy tu zdjęcia wrzucać bo w ciąży raczej większość czuję się brzydko a jesteśmy jakby wsparciem dla siebie

Jolka, Emigra ogromne dzięki.
Cytrynka no waże 42 kg... i to na półmetku ciąży. małe mieszkanko sobie zrobiła ta dzidzia, aż się chwilami martwie zamiast chwalić, że szczupła...

Edytowane przez peti91
Czas edycji: 2011-12-29 o 14:30
Stary 2011-12-29, 14:27   #1193
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Hej kobietki!

Po wczorajszej wizycie dowiedzialam sie, ze mam sie nie martwic, cukier za wysoki, ale spokojnie mozna to wyregulowac dieta i cwiczeniami fizycznymi. Dostalam glukometr, duzo wytycznych na temat diety oraz ksiazeczke z dietami na ilosc kalorii jakie mi przydzielono do spozycia w ciagu dnia, duzo porad. Mam mierzyc cukier min. 2 razy dziennie i zapisywac w ksiazeczce, ktora pozniej mam wziasc na kontrole. Lekarka powiedziala, ze wlasnie teraz dziecko rosnie intensywnie i potrzebuje coraz wiecej insuliny, wiec po prostu trzeba to kontrolowac, gdzy jest prawdopodobienstwo, ze wyniki moga sie pogorszyc, choc nie musza. Dlatego staram sie przestrzegac diety, choc nie restrykcyjnie, pozwolilam sobie wczoraj nawet na michalka w bialej czekoladzie i 2 cukierki czekoladowe z galaretka, a potem krotka gimnastyka po i cukier byl ok.

Ogolnie brzucholek rosnie, dzidzia bardzo ruchliwa, byc moze dlatego, ze jest mala wiec miejsce poki co ma, ale na wadze mniej wiecej staly wynik-ok 8 kg, a w sobote zaczynam juz 30tc. Mam nadzieje, ze nie przytyje juz wiecej niz jakies 5 kg do dnia rozwiazania....

Wybralismy sie wczoraj z mezem do smyka, i mnostwo tam artykolow dla dzieci, normalnie pol sklepu bym chetnie wykupila. Musimy jeszcze dokupic kilka akcesorii do pielegnacji, typu termometr, cos do noska do odciagania katarku etc, jesli chodzi o ciuszki, to wszystko mamy az w nadmiarze, wiec nic nie musze kupowac.

Dzis na obiad rosolek, sobie pojadlam a teraz sie obijam i odpoczywam, bo za godzinke jedziemy do ikei, to obejze sobie komody dla dzidzi
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 14:41   #1194
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze Tobie, ja do szpitala muszę brać absolutnie wszystko i już teraz torba jest gigantyczna,a jeszcze nie ma tam połowy rzeczy (fakt,że podpaski poporodowe są mega wielkie i zajmują najwięcej miejsca),ale jeszcze pampersy, kosmetyki dla dziecka i cała reszta dla mnie ojjj... jak dociągnę tą torbę do szpitala to na pewno z wysiłku urodzę w drzwiach
glupi zwyczaj.
Co innego gdyby mnie jakas mamusia poprosila, zebym jej odstapila, to nie ma sprawy, ale jak mozna sie rzadzic bez czyjejs zgody.

ewelajna to super, ze wiesz juz co i jak z cukrzyca.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 14:58   #1195
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

a ja jem właśnie obiados mięsko w sosie, ziemniaczki i ogóreczek:P

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-29, 15:00   #1196
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Peti,ale Ty jesteś zgrabniutka i śliczna Zazdroszcze figury
Stary 2011-12-29, 15:09   #1197
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Balbinka20 dawaj zdjęcie i zaraz zobaczymy czy taka z Ciebie orka .
Znając życie piękna kobieta , jak wszystkie co tu piszą.
Ja wyglądam bardziej jak dziecko niż kobieta http://www.maxmodels.pl/petiberek.html
i wiem, że będzie mi wręcz przykro jak ludzie będą mnie mieli za siostrę tego maleństwa albo co gorsza matkę 14 letnią.
Kiedyś na imprezie podszedł do mnie chłopak i mówi ''założyłem się z kolegą, że masz 16 lat, on mówi, że 17 wyjęłam dowód i mówie ''19'' .
Wiecie jakie to głupie... kompletnie nie czuję się jak kobieta.

chyba wszystkie powinniśmy tu zdjęcia wrzucać bo w ciąży raczej większość czuję się brzydko a jesteśmy jakby wsparciem dla siebie

Jolka, Emigra ogromne dzięki.
Cytrynka no waże 42 kg... i to na półmetku ciąży. małe mieszkanko sobie zrobiła ta dzidzia, aż się chwilami martwie zamiast chwalić, że szczupła...
Wiesz teraz tego nie doceniasz, ale docenisz jak bedziesz starsza napewno, ze tak mlodo wygladasz oczy masz sliczne

a co do tycia, to dziecko wazy pewnie cos ok pol kilo dopiero wiec te Twoje 2 na plusie jest ok dopoki lekarz nie mowi ze cos jest nie tak, to jest ok kobieta nie musi tyc na potege (jak ja np ) aby dziecko zdrowo sie rozwijalo
Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Hej kobietki!

Po wczorajszej wizycie dowiedzialam sie, ze mam sie nie martwic, cukier za wysoki, ale spokojnie mozna to wyregulowac dieta i cwiczeniami fizycznymi. Dostalam glukometr, duzo wytycznych na temat diety oraz ksiazeczke z dietami na ilosc kalorii jakie mi przydzielono do spozycia w ciagu dnia, duzo porad. Mam mierzyc cukier min. 2 razy dziennie i zapisywac w ksiazeczce, ktora pozniej mam wziasc na kontrole. Lekarka powiedziala, ze wlasnie teraz dziecko rosnie intensywnie i potrzebuje coraz wiecej insuliny, wiec po prostu trzeba to kontrolowac, gdzy jest prawdopodobienstwo, ze wyniki moga sie pogorszyc, choc nie musza. Dlatego staram sie przestrzegac diety, choc nie restrykcyjnie, pozwolilam sobie wczoraj nawet na michalka w bialej czekoladzie i 2 cukierki czekoladowe z galaretka, a potem krotka gimnastyka po i cukier byl ok.

Ogolnie brzucholek rosnie, dzidzia bardzo ruchliwa, byc moze dlatego, ze jest mala wiec miejsce poki co ma, ale na wadze mniej wiecej staly wynik-ok 8 kg, a w sobote zaczynam juz 30tc. Mam nadzieje, ze nie przytyje juz wiecej niz jakies 5 kg do dnia rozwiazania....

Wybralismy sie wczoraj z mezem do smyka, i mnostwo tam artykolow dla dzieci, normalnie pol sklepu bym chetnie wykupila. Musimy jeszcze dokupic kilka akcesorii do pielegnacji, typu termometr, cos do noska do odciagania katarku etc, jesli chodzi o ciuszki, to wszystko mamy az w nadmiarze, wiec nic nie musze kupowac.

Dzis na obiad rosolek, sobie pojadlam a teraz sie obijam i odpoczywam, bo za godzinke jedziemy do ikei, to obejze sobie komody dla dzidzi
super kochana, oby dietka pomogla a dzidzi dalej zdrowo sie rozwijala

Ja troche ogarnelam mieszkanko. Nie wiem kiedy maz wroci ... mam nadzieje ze za godzinke badz dwie, bo chcemy jeszze na male zakupy spozywcze podjechac....
3270g, 47 cm
Stary 2011-12-29, 15:13   #1198
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
łał, jak większe wzdęcie nic się nie martw,nadgonisz- jeszcze brzusio urośnie przecież nie każda mamuśka musi być duuuuża, jak ja na przykład Ty jesteś śliczną dziewczyną i nawet nie myśl przejmować się takimi głupotami. JA mam prawie 30tkę na karku i uwierz, chciałabym mieć znowu te 20-cia.. i móc wyglądać jak siostra dla swoich dzieci, to by było coś
Co do pieluch branych przez położne, to bez sensu dla mnie U nas w szpitalu, najpierw przebierają w tetrę i tak do momentu aż matki nie przyniosą swoich pieluch. Dla mnie najlepsze rozwiązanie.
A ja dziś pożarłam zupę krem brokułową, a potem spaghetti. Tyle że bez konkretnego śniadania. Coś ostatnio rano nie mam apetytu- może dlatego że najadam się na noc pewnie coś w tym jest...
Stary 2011-12-29, 15:16   #1199
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Zauważyłam, że mam większy apetyt wcześniej nie chciało mi się, aż tak jeść a teraz 2h po śniadaniu ja już po obiadku i pewnie znowu za 2h czegoś mi się zachce

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-29, 15:24   #1200
cziqua
Zadomowienie

a ja dzisiaj barszczyk czerwony i krokiety z kapustą i grzybami :P własnie wróciłam od mamy kupilam sobie po drodze podkład i cienie do powiek a co też musze ładnie wyglądac teściówka przez szwagra posłała nam jeszcze dodatkowo z holandii sweter dla męża a dla mnie śliczną bluzę białą

a jutro się wybieram na morfologię z siuśkami i na poziom glukozy i chyba książkę wezmę ze sobą

dziewczyny a to kłują dwa razy czy zakładają wenflon ??

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości