|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
|
|
#843 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Agatku świetnie, ze jestes juz w domku
Nikotynka gratulacje dla Ciebie i dzidziusia!!!! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rowerkiem tez bym posmigala, jeszcze do tego nawet w miare ladna pogoda jest i juz chcialam swoj rower wyciagnac, ale wszyscy odradzaja ![]() Bambusiek to musiało byc Ci bardzo milo na mszy ![]() Cytat:
![]() Moj tz chyba zdania narazie nie zmienil. Ja ludze sie, ze do niedzieli urodze i wtedy nie bedzie mial wyjscia jak zostac z nami w domu ![]() Cytat:
Dobrze,ze u Ciebie cos sie dzieje, jesli szyjka sie zmienila. Do srody pewnie nie wytrzymasz trzymam zeby teraz z gorki bylo
|
|
#844 |
|
Rozeznanie
|
Witam nieśmiało Mamusie !!
Nie wiem czy ktos mnie jeszcze pamieta, ale jestem w zaginionych wiec nie zniknelam na zawsze.... Nie bylo mnie tyle czasu bo moze jak pamietacie mialam budowe na glowie ale od 3 tygodni mieszkamy juz na nowym domku a dzis mi wreszcie podlaczyli neta !!!! Wchodze a tu juz 4 bobasy sa wsrod nas cudownie !!! Ja zaczynam dzis 35 tydzien bylam na wizycie i wszystko dlugie i pozamykane na nic sie nie zanosi a ja bym chciala urodzic za jakies 3 tygodnie.... Wszystko mam poprane zostalo prasowanie i mam do was pytanie czy ubieracie juz posciel czy na poczatku dziecko spi w rozku/spiworku ?? Ahh i takie mam jeszcze pytanie, nie jestem juz w klubie i rozumiem doskonale ze dlugo mnie nie bylo ale chcialabym wrocic, rozumiem ze Inutil nadal nim zarzadza??? Iii tak w ogole to buzka wszystkim i strasssssznie sie ciesze ze jestem juz z powrotem ))))))
|
|
|
|
#845 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jak słyszę to słowo to nie mogę ze śmichu wytrzymać.
Cytat:
Cytat:
DZIEWCZYNY KTÓRE MIAŁY TEN GBS ? MIEDZY KTÓRYMI TYG SIE TO BADANIE WYKONUJE? I JAK CHODZĘ PRYWATNIE TO KUPUJE COŚ W APTECE A POTEM NIOSĘ TO COS DO LABORATORIUM ??? |
||
|
|
|
#846 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wlasnie dziewczyny ja pamietam, ze ok 35tyg tez mialam przeczucie, ze urodze szybciej, a teraz 40tydz i nic ![]() Cytat:
wiec pewnie nie jest tak zleAgatek świetnie opisalas pobyt w szpitalu a dobrze zastanowilas sie nad wyborem imienia? znam paru Sebastianow, w tym moj TZ nim jest i przyznam szczerze, ze to niedobre chlopakino wlasnie co z Monia??? i Sandra???
|
|
#847 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no nieźle nieźle mały sporo waży, oby tak rósł dalej ![]() współczuje ci macanka, mój gin też nie robił tego najdelikatniej a na ostatniej wizycie chciałam mu powiedzieć zeby mnie nie badał nbo sie boję Cytat:
![]() bo ja nie wiem czego mam się spodziewać Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gin powinien mieć sprzęt więc się nie martw tylko kaskę szykuj mój pobrał i sam wysłał i zainkasował 50zł Cytat:
|
|
|
#848 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tłumaczę małemu że jak teraz wyjdzie to będzie najmlodszy w klasie i że ma jeszcze czas, ale jak ja tylko zaczynam do niego gadać to dostaje kopniaka w żebro albo widzę wypinający się tyłek, coś mi się zdaje że bedzie uparty po tatusiu |
||
|
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
AGATEK witaj
![]() NIKOTYNKA gratuluje, dobrze ze masz już to za sobą obyscie szybko wyszły NESKA u mnie były tzw.nagrody i ja dostałam tylko za okres dwoch miesięcy kiedy jeszcze pracowałam,. A kasa była tez z oszczędności za półrocze.. NATISSKA witaj
|
|
|
|
#850 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ale fatalnie się czuję. Cały dzień bym przespała, boli mnie podbrzusze i praktycznie non stop mi się brzuch stawia.. chyba wezmę nospę
mały dziś mniej aktywny. Zaczynam się trochę bać. Jutro idę na ktg, ciekawe czy coś z niego wyniknie ![]() Mam teraz stracha, że jak zacznę rodzić to nie będę wiedziała że to już... Nikotynka wspaniale, że Mała już na świecie jest. Szkoda, że tak się męczyłaś no i skończyło się cc... Cytat:
Cytat:
![]() A z pościelą tak mi się właśnie wydaje. A co do śpiworka, to nie wiem czy kocyk będzie potrzebny jak się na śpiworek przejdzie na wiosnę, będzie już cieplej pewnie chyba że na Wielkanoc śnieg i mróz będzie...Ja liczę na przekłamanie w dół ![]() Cytat:
fajnie, że już na swoim jesteś co do klubu to zrobiłyśmy przetasowanie i jeśli zostaniesz z nami to zaproszenie będzie ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#851 | ||||
|
Zakorzenienie
|
bybella ojj ręczny laktator to katorga... wiele mamuś odradza, lepiej elektryczny
Boroo a Ty nie masz rwy kulszowej? nie boli Cię to? od czego tak Cię łapie?? Cytat:
każda tak mi mówi ![]() bo mnie nie było... nie było komu spamować ale i tak 17 stron w 3 dni?? pięknie dziewczyny, pięknie... ![]() Cytat:
cienrzko mi Cytat:
We wtorek przed 17stą ![]() A nie chce mi się wierzyć, że dziecko nagle przytyło w niecały tydzień 500 gram od ostatniego spotkania z ginem tak to tyło 200 g/2tyg a teraz niby tyle? ![]() Cytat:
![]() To tak jak ja!! i też chcę w niedzielę rodzić ![]() ![]() ![]() ja też kcieć niedzielne dziecie
|
|
#852 | |
|
Zakorzenienie
|
oglądam rozmowy w toku.
Jest o młodych matkach. ![]() Matka robi pretensje córce ze w ciaze zaszła. ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
jak będę do niej dzwonić w następnym tyg to się zapytam
|
|
|
|
|
#853 | |
|
Rozeznanie
|
A może był tak wystraszony, że cofnął się szybkim i niieśmiałym krokiem wręczając jej ... obraną pomarańczę
Cytat:
![]() Miałam patyczek maleńki z watką wsadzany tylko dopochwowo delikatnie 13 grudnia. Nie liczę tych tygodni ze strachu, a mam termin na 21 stycznia. Nic się nie bój. Niektórym dziewczynom tu czytałam wymaz pobierali z obu dziurek, także nie wiem jak bedzie u Ciebie.
|
|
#854 | ||||
|
Rozeznanie
|
hej wam dziś od rana chodzę i sprzątam.. nie wiem co mi się dzieje jakiś syndrom wicia gniazda, wszystko wycieram, układam, odkurzam i tak łaże i szukam co by tu jeszcze sprzątnąć ![]() Cytat:
Cytat:
Ostatnio oglądałam program na temat HIPOTROFII u niemowląt.. i pan doktor powiedział tak: 1. Łożysko najlepiej funkcjonuje przez 8,5 miesiąca (licząc na miesiące) i po 8,5 miesiąca spokojnie można rodzić 2. najzdrowsza waga dla dzidzi która się rodzi to od 3-4kg (mniej lub więcej też nie oznacza choroby czy czegoś, ale jest to odchył od jakiejś tam normy) 3. Dzieciaczki z hipotrofią, która nie była stwierdzona wcześniej w przebiegu ciąży, (tak jak u mnie to było) ani nie ma innych czynników (palenie, narkotyki) to najprawdopodobniej dzieciaczki przenoszone u których łożysko zestarzało się na tyle, że nie dostarczało im niezbędnych składników i dzidziuś po prostu zaczął chudnąć pod koniec ciąży zamiast tyć... Cytat:
Co do rotavirusów - żałuję ze mojego małego nie zaszczepiłam, ale nie było tej szczepionki (pojawiła się gdy mały skończył już pół roku) Pneumokoki - lekarka powiedziała mi, że szczepić dziecko jeśli: - któreś z rodziców/opiekunów pracuje w placówce typu szpital, przedszkole, żłobek, szkoła i ma kontakt bezpośredni i codzienny z dużą ilością dzieci - niemowlak posiada rodzeństwo przedszkolne/szkolne - niemowlak idzie do żłobka w innych wypadkach zaleca szczepić dopiero jak maluch będzie szedł do przedszkola (tak było z moim) Cytat:
Z pneumokokami muszę skonsultować się z naszą pediatrą, ale pewnie powie mi to samo co przy synku, więc pewnie zaszczepię małą na nie od razu bo mały nasz chodzi do przedszkola więc wszytko będzie do domu znosił... ale każdy ma swoje zdanie, pierwsze dziecko też szczepiłam dopiero w wieku 3 lat jak szedł do przedszkola
|
|
|
#855 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moze kierowniczka cos dla mnie wysępi ale nie nastawiam się.... co innego premie motywacyjne bo to są raz na kwartał (ale to są groszę juz)no to za 3 kwartał dostałam proporcjonalnie do przepracowanego czasu.... no ale te oszczędnosci to taki "bonus"- będa chcieli to dadzą, nie to nie...\ |
||||
|
|
|
#856 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tak, będę z małą chodzić do tej samej pani doktor do której chodzimy z małym Cytat:
Cytat:
![]() Pewnie jest zajęta maluszkiem, siedzi ciągle z nim
|
|
|
#858 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poradź mi coś na to, bo nie daje rady ![]() Cytat:
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#860 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Mijus- co do zmywarki, my kupujemy w biedronce tabletki finisha (często jest promocja 96 tabletek-30 zł) i wtedy mamy spokój na pół roku
nabłyszczacz byle jaki, ale właśnie raz na 2 miesiące nie domywa i wtedy trza sól nie? wsypać i żeby sama się umyła do środka zmywarki nie?? (nasza zmywarka ma ponad 7 lat)Mamy bosha Cytat:
szok! Leż! Ja leżę ponad 2 mies- nie jest tragedią, laptop, wizaż i jedziesz ![]() Cytat:
mi burczy w brzuchu po lewej stronie pod żebrem nieeeeee... no co Ty! zostaną tam! ![]() Cytat:
jestem o jedno mądrzejsza ![]() Nie wiem czy to- to samo, ale jak grozi przedwczesny poród to robią z 3-4 takie zastrzyki więc myślę, że po takiej dawce rozwiną się płuca do końca ![]() Cytat:
Likas trzymam kciuki aby było wszystko ok!!!!!!!! ![]() ![]() Cytat:
a ja syczę z bólu, a brzuch się robi kwadratowy ![]() troszkę sobie dziś nagrabił, więc...
|
|
#861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rwa kulszowa boli bardzo nisko w plecach (tuz nad tyłkiem ale własnie ból z tyłu jest) i promieniuje do nogi (boga boli, drętwieje) przynajmniej tak to się u mnie objawia....Spróbuj ciepłą kąpiel (ale nie za ciepła-wiadomo) i moze weź paracetamol... jakby to miała byc rwa to powinno choc troche ulżyć... |
|
|
|
|
#862 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ogólnie to znlazłam taki opis objawów: Nagły ból okolicy lędźwiowej, promieniujący do pośladka, tylnej powierzchni uda lub do łydki albo stopy. Zwykle towarzyszy mu uczucie osłabienia siły mięśniowej i drętwienia powyższych okolic ciała. Czasem bóle są tak silne, że chory zmuszony jest do przyjęcia pozycji leżącej. Mogą występować parestezje i drętwienia, zaburzenia czucia w różnych miejscach kończyn dolnych. i u mnie dokładnie tak jest, ból od lędźwi przez prawy pośladek aż do stopy... Co do jakiś porad... nie znam, ja po prostu musiałam się czasem położyć i już, nie pomagało i nawet czasem bolało na leżąco... ogólnie musiałam jakoś przetrwać, teraz od jakiegoś czasu mam spokój... tu możesz poczytać: - ogólnie leku na to nie ma - to po prostu ucisk na kręgi i tyle : http://pl.wikipedia.org/wiki/Rwa_kulszowa
|
|
|
#863 |
|
Raczkowanie
|
Inutil ja normalnie odkąd pamiętam to mam jak ty... ostatnio pytałaś że aż się martwisz że twój Klusek
tak się wypina i saleje i powiem szczerze że do wczoraj miałam tak samo. Strasznie ruchliwy i ogólnie ciągle się wierci. Ale jak już dziś przeczytałam że mało się rusza to pomyślałam no nie możę by....bo ja dziś od rana w panice bo mój taki niemrawy że miałam na KTG jechać. Coś tam się teraz przesuwa ale to nie to co zwykle. Więc nasze chłopcaki widzę podobne![]() Ja też od 3 dni się czuje fatalnie, brzuch się strasznie stawia i boli jak na okres, łykam nospę i magnez i leże plackiem ale niewiele to daje. Do tego mdli mnie od wszystkiego...jak ja marzę żeby już był styczeń i urodzić zdrowego dzidzia Boro normalnie współczuje ci tego bólu. Termin mamy prawie razem...ciekawe ciekawe ) Agatek jak wróciła to jaki zefir na forum ![]() NIKOTYNKA gratulacje, nareszcie się udało. Mam nadzieję że komplikacje nie za duże i wszystko ok!! Kasikzaki coś cicho....czyżby moje przeczucia ![]() Ktoś pisał ale nie pamiętam kto o chusteczkach Huggies - sprawdzałam już jakiś czas temu, są mega badziewne, jak dla mnie śmierdzą i rwą się na potęgę. Kupiłam trzy pak i nie zmierzam ich używać! |
|
|
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja dolewam od czasu do czasu
|
|
|
|
|
#865 | |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
Ja was dzisiaj tak podczytuje od rana ale sił na pisanie brak.....spałam w nocy aż do 4.30(całe 4 godziny ), później sie zdrzemnęłam po południu ale ogólnie taka wypluta jestem Cytat:
![]() Nikotynkaserdeczne gratulacje ![]() Nawojka u mnie wogóle nie ma badań ginekologicznych Fajnie ze Cię przebadała, widać że coś się zaczyna dziać ![]() Agatek witaj z powrotem
|
|
#866 |
|
Rozeznanie
|
oj dziewczyny nie narzekajcie tak na laktatory reczne. Ja mam avent isis ręczny i bardzo go sobie chwalę (używałam przy córce jak wrócilam do pracy). Na początku kupiłam medele mini electric, ale właśnie ona nie zdała u mnie egzaminu i nie wyciągnęla ani kropli mleka!
Oczywiście trzeba się trochę namachać z ręcznym, ale jak się sciąga od czasu do czasu to jest naprawdę super! ja mam dziś ostatnią wizytę u gina o 20.30 |
|
|
|
#867 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to poczekamy sobie razem
|
|
#869 |
|
Raczkowanie
|
NIKOTYNKO!!!!! Gratulacje
|
|
|
|
#870 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wizyte
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.

A ja MUSZĘ jeszcze miesiąc wytrwać w pracy.

zeby teraz z gorki bylo

mąż musi mnie dziś wieczór zbałamunić, nie ma co.... 

znam paru Sebastianow, w tym moj TZ nim jest i przyznam szczerze, ze to niedobre chlopaki
skoro siedzę na zwolnieniu

We wtorek przed 17stą

i wtedy trza sól nie? wsypać i żeby sama się umyła do środka zmywarki nie?? (nasza zmywarka ma ponad 7 lat)