Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-29, 13:40   #811
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
byłam u okulisty . jestem ślepa ale nie ma przeciwwskazań do porodu naturalnego
Czubasek no skoro już i tak jesteś ślepa, to przecież nic nie może się już stać.
Pearl za wizytę
Agatku witaj w domu
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 13:43   #812
Haniula
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

hej mamusie
Nikotynko gratulacje ! i witamy kolejną Panienke na świecie

tak czytam jak piszecie o swoich dolegliwościach i ja tez juz czuje ze powoli zbliza sie godzina 0 dzis paskudnie ciągnie mnie w pachwinach, az ciezko chodzić co jakis czas czuje taki lekki ćmiący bol jak na okres do tego mała sie strasznie wypina, ze az łzy nachodza do oczu z bolu
a tu jeszcze miesiac

Chociaz caly czas towarzyszy mi jakies takie przeczucie ze urodze szybciej
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 13:43   #813
kamusia178
Raczkowanie

Hejka

NIKOTYNKA - gratulacje dziewuszki, wracajcie szybciutko do domku !!
AGATEK - super ze juz cie wypuscili, tak smutno tu było bez ciebie, zednych mokrych, obślizgłych tekstów hyhy
SNESHA - ogromny szacun dla ciebie za prace... ja do kibelka dupska ruszyc nie moge bo za ciezko mi a ty do pracki lazisz -
NAWOJKA - na ciebie juz czas hyhy powiedz nam jak sie z tym czujesz hyhy, a tak serio to ja bym chyba siedziala jak na szpilach
MAŁA STOPKO - toć to jakies kpiny !! jak oni moga traktowac tak pacjentke w ciazy wrrr az mi sie cisnienie podnosi jak slysze takie teksty wrrr polska sluzba zdrowia....

-------

Spałam dzis 3 godziny i uwaga - jestem wyspana hyhy ostatnio zauwazylam wogole ze ja osoba ktora moglaby spac zawsze po 12 godzin , budzi sie samoistnie po 3-5 godzinach i jest swieza jak morska bryza niepoznaje samej siebie dzis mam dzien leniuchowania, mąż od rana grzebie przy samochodzie (6 st ciepla w Łodzi) wiec chyba sobie załącze tv albo ksiazke jakas i tak spedze popoludnie
kamusia178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 13:45   #814
elunia25
Raczkowanie

Hej Mamusie

ja dopiero dochodze do siebie po świetach, ściskam mocno wszystkie Mamusie rozpakowane

u mnie ostatnio sporo nerwów bo od świat zaczęły mi się pojawiac skurcze przepowiadające i czasami jak np wczoraj trwały prawie całą noc, masakra myslałam już że to to
na szczęście dziś byłam u gina i jest ok brak rozwarcia tak więc czekamy do stycznia, choć po badaniu gin stwierdził że mogę rodzić lada chwila.
Chwilami mnie to przeraża z jednej strony chce już malego na zewnątrz a z drugiej boje się coraz bardziej porodu, choć po opisie Klaurencji to nie jest tak źle
Sebuś waży teraz 3500 więc będzie co rodzić

Zuziu mój Tz też ma problem z alergiami i u nas sprawdziła się lampa solna wystaczy że wieczorem wlacze ją na 30 min a potem on śpi jak zabity
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 13:45   #815
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie - z małym wszystko ok, ale okazało się że ja przesadziłam. Wszystko przez to świąteczne zakupy, i jeszcze doszło szukanie i kupowanie auta. W ciągi 2 tyg, szyjka mi się skróciła z 4 cm do 2 cm. A ja MUSZĘ jeszcze miesiąc wytrwać w pracy.
Snesha dobrze, że z Maleństwem wszystko ok, a Ty potrzebujesz teraz dużo odpoczywać bo z miesiąc to Ty jeszcze się musisz z porodem wstrzymać, a nie w pracy wytrzymać
Stary 2011-12-29, 13:45   #816
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
N1KOTYNKA URODZIŁA

Wczoraj o 22:55 przez cc
Córcia waży 3400 i mierzy 55cm
Nie obyło się bez komplikacji

Pozdrowienia dla nas wszystkich a szczegóły będą jak wróci do siebie
NIKOTYNKA GRATULUJĘ dużo zdrówka dla Was )
Stary 2011-12-29, 13:50   #817
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
hej mamusie
Nikotynko gratulacje ! i witamy kolejną Panienke na świecie

tak czytam jak piszecie o swoich dolegliwościach i ja tez juz czuje ze powoli zbliza sie godzina 0 dzis paskudnie ciągnie mnie w pachwinach, az ciezko chodzić co jakis czas czuje taki lekki ćmiący bol jak na okres do tego mała sie strasznie wypina, ze az łzy nachodza do oczu z bolu
a tu jeszcze miesiac

Chociaz caly czas towarzyszy mi jakies takie przeczucie ze urodze szybciej

mam takie samo przeczucie. Może dlatego że czuje się coraz gorzej.
Co z kim rozmawiam to mówi, że ostatni miesiąc jest najgorszy....
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Czubasek no skoro już i tak jesteś ślepa, to przecież nic nie może się już stać.
Pearl za wizytę
Agatku witaj w domu
w sumie racja

idę do klubu pochwalic się zdjęciami brzucholca

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 13:50   #818
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
N1KOTYNKA URODZIŁA

Gratulacje dla n1kotynki
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 13:50   #819
*Agatek*
Zakorzenienie

17 stron!!!! kiedy ja to nadrobić??

Blanszor
za cesarkę

Cytat:
Ciąża nam mózgi odbiera, a im tylko te ich tik taki

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj u lekarza pogłaskałam brzuszek przy lekarzu - jak na mnie warknął, ze nie wolno - bo poród wywołam. Potem ze 3 razy powtarzał, że mam nie głaskać, ale coś dzisiaj bez humoru był
jo już zaraz urodzisz ja mojego non stop głaszczę, żeby schował dupala&giry bo wypycha tak, że syczę z bólu

Jakoś laski sobie dla wywołania porodu głaszczą brzuch non stop, szczypia sutki i nic nie daje, więc w to nie wierzę- dziecko wyjdzie wtedy kiedy mu się spodoba, a nie mamusi
Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Pearl no wlasnie mam dokladnie to samo. Moj teraz przez swieta pil i wczoraj powiedzialam, ze do porodu nie ma prawa ruszyc alkoholu. Mowie mu, ze przeciez ja w kazdej chwili moge zaczac rodzic i wtedy nawet nie bedzie mial mnie kto zawiezc do szpitala, to on do mnie: "to pojedziemy taksowka" chyba bym ze wstydu zapadla sie pod ziemie gdyby on podchmielony wszedl ze mna na porodowke. Faceci nie maja w ogole wyobrazenia, ze pokazuja sie z tej najgorszej strony. Co personel szpitala pomysli sobie w takim momencie: ojciec alkoholik?
ahhh szkoda nerwow

przecież faceci nie używają zbytnio mózgu
SIWY DYM by był
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Od jakiegoś czasu mam tak zryty beret

A co do rodziny - brak mi słów normalnie półmiska se wziąć nie można?
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Aaaa... i snilo mi sie dzisiaj,ze z Agatkiem zabilysmy jakiegos starego dziada-pijaka,ktory nam dokuczal, zatailysmy to morderstwo i pozniej caly czas sie modlilysmy,zeby to nie wyszlo
ale czym nam dokuczal i co to byl za koles to nie jestem w stanie powiedziec

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Śni mi się chyba, że to czytam.
Nagłówek w gazecie: "Młode gniewne podczas spaceru zabijają pana w podeszłym wieku, który zabrał ich dzieciom kromkę chleba przeznaczoną do karmienia parkowego ptactwa celem przepuszczenia przez nią trunku koloru fioletowego. Sprawczynie nakarmiły wygłodniałe ptaki owym mężczyzną i odeszły w pośpiechu. Ktokolwiek widziaał, ktokolwiek wie..."

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
TŻ zadzwonił do mnie, że matka chce mu dać kota Na szczęście wspaniałomyślnie odmówił.
Cytat:
Bo u niej jest za dużo
wyśmiałabym ją!!!!!!!! małe dziecko i jeszcze gratis kota, no brawo super, teściówka mądra bardzo....

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-12-29 o 17:03
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 13:52   #820
Blanszor
Rozeznanie

N1KOTYNKA gratulacje!

Ja z każdą godziną jestem coraz bardziej przerażona! We wtorek będę matką - wyjmą mi z brzucha kosmite!!!!! nie dociera to do mnie. Do tej pory zajmowałam się tylko psami, kotami i Tżetem!

Jednak Nikotynka mnie ubiegła i była pierwsza

Weszłam dziś na wagę i też mi oczy wyszły! Zobaczyłam częstotliwość Radia Dla Ciebie w Warszawie

Dziś wyglądam mniej więcej jak na foto - tylko mam masę wieloryba!

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aaa.jpg (19,7 KB, 13 załadowań)
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 13:56   #821
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
hejka
nadrobiłam
cytowałam ale wcieło więc to co pamiętam:
u nas można było rodzić w dowolnej pozycji, ja leżałam bo najwygodniej
Miss patologii dzisiaj wyszła? nareszcie bedzie dochodzic po 8 stron na dzien

Ktoś ma jakieś pytania?
Ty, kosmitka, dziecko maleńskie w domu masz i 8 stron do nadrabiania Ci się zachciewa

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
tak, dzwoniłam do szpitala i tylko mnie wkurzyli...
bardzo niemiła pani powiedziala, że oni przecież na "zimno" nie tną i jak się zacznie akcja porodowa to mam przyjechac i wtedy mi zrobią cc
dziwne jakieś mają zasady...mam skierowanie, mam podstawy, bo ta cesarka to nie jest moje "widzi misie"

gadałam juz z moja ginką i w poniedziałek jadę do niej do szpitala na dyżur, zobaczy jak wygląda sytuacja, najwyżej ubarwi trochę, ze mało czuję ruchy czy coś i prawdopodobnie przyjmie mnie do szpitala i następnego dnia ciachną... ale nie lubie czegoś takiego, kombinowania, wolałabym mieć jasną sytuację i już....

możliwe ze dzidzia na jakis nerw ci uciska i dlatego tak boli....

Stopka, porażka z tym szpitalem

No teraz trochę lepiej z nogą, może faktycznie mała na coś uciskała

Cytat:
N1KOTYNKA URODZIŁA

Nikotynka, gratulacje
Oby obie szybko wróciły do domku

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
agawoo bardzo dobry pomysł - to jest prawdziwie rodzinny lekarz
No też tak stwierdziłam, bo mieliśmy z TZtem innych lekarzy, TZ to jakiegoś konowała normalnie, mój był nawet ok, ale za to pielęgniarki w przychodni i sposób rejestracji - koszmar z ulicy Wiązów

I postanowiłam nas przepisać do innej przychodni, właśnie do tego lekarza

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-12-29 o 13:57
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 14:00   #822
ewula83
Rozeznanie

Nikotynka gratulacje!!!!
Agatek witaj!!!
Stary 2011-12-29, 14:02   #823
raqla
Raczkowanie

Cytat:
N1KOTYNKA URODZIŁA

Gratulacje dla kolejnej świeżo upieczonej Mamusi i jej Pociechy! Aby wszystko było dobrze i udało się szybko razem wrócić do domu!
raqla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 14:10   #824
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
tak, dzwoniłam do szpitala i tylko mnie wkurzyli...
bardzo niemiła pani powiedziala, że oni przecież na "zimno" nie tną i jak się zacznie akcja porodowa to mam przyjechac i wtedy mi zrobią cc
dziwne jakieś mają zasady...mam skierowanie, mam podstawy, bo ta cesarka to nie jest moje "widzi misie"

gadałam juz z moja ginką i w poniedziałek jadę do niej do szpitala na dyżur, zobaczy jak wygląda sytuacja, najwyżej ubarwi trochę, ze mało czuję ruchy czy coś i prawdopodobnie przyjmie mnie do szpitala i następnego dnia ciachną... ale nie lubie czegoś takiego, kombinowania, wolałabym mieć jasną sytuację i już....
Chamstwo jednym słowem i nic poza tym w jednym szpitalu mogą, a w drugim nie!!! Ale być może we wtorek będziesz już tulić swoje Maleństwo. Swojej gin chyba nie będziesz musiała płacić tych 3tys?

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
N1KOTYNKA URODZIŁA

Nikotynka gratuluje:roz a:Mam nadzieję, że z dziewczynami wszystko dobrze
Stary 2011-12-29, 14:12   #825
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Hehe to se wczoraj wszystkie główek szukały. Współczuje bólu kości. Ja zawsze myję lodówkę octem, ale że piekarnik można to pierwsze słyszę, a to się robi jakiś roztwór z tego octu i sody
Ja zawsze robię taką miksturkę na oko, jak do fug to taką gęstą paćkę, aby nie spływało. Do piekarnika to raczej taką wodnistą, choć sama nie używałam

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość

Ja z każdą godziną jestem coraz bardziej przerażona! We wtorek będę matką - wyjmą mi z brzucha kosmite!!!!! nie dociera to do mnie. Do tej pory zajmowałam się tylko psami, kotami i Tżetem!
Weszłam dziś na wagę i też mi oczy wyszły! Zobaczyłam częstotliwość Radia Dla Ciebie w Warszawie

Ha ha ha , ale mnie rozbawiłaś tym postem
Stary 2011-12-29, 14:12   #826
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
N1KOTYNKA URODZIŁA

gratulacje!!
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 14:18   #827
*Agatek*
Zakorzenienie

Dobra, wieta co?

Napiszę co kto z kim i dlaczemu bo widzę nadrabianka jeszcze sporo...

Wy coś brałyście?? Co chwila się podśmiechujki sobie robię pod nosem

Dziękuję za kciuki i w ogóle podziałało, wyszłam dzisiaj oczywiście od wtorku do dzisiaj spałam max 5 h... bezsenność + brzuszki co 2 h nie dały mi żyć

Oczywiście we wtorek nie zrobili usg, bo nie mieli czasu zbadali mnie ręcznie i to tylko 2 babki były- jedna położna, druga młoda, co dopiero stażystką była a już pani 'doktor' mówiły mi laski kiedyś o tym, że jest nieczuła... i miałam zaszczyt tego doświadczyć- cięzarne wychodziły zgięte w pół z bólu! jak mi wsadziła wziernik, rozszerzyła, ja dupala odsuwam z bólu, a ona: "rozluźnić się" "jak mam si ę rozluźnić jak to boli??" "no ja wiem, wiem, przepraszam" "ja ci się ku... rozluźnię to z podziwu nie wyjdziesz" se pomyślałam usg niet, dopiero w środę dr. Jackowski robił a ta pinda siedziała obok i obserwowała tylko na szczęście i się smiała ze mnie, bo mówię "doktorze, ja chcę jutro wyjść, bo mąż wrócił, chcę się jeszcze nim naciszeszyć..." i żeby nie mówił płci (jeju jakie to męczące jest na tyle badań i usg co miałam to chyba 17 razy już tak mówię... )

A no i trzyma ten przyrząd na dupce małego, a on bach bach, 3x dupala podniósł, że lakarzowi ręka latała "oj chyba mu () się nie podoba... " bronił swej dupci

łozysko poziom 2 dziecior 2900 około ("to chyba przez te święta..." ) przepływy ok... dziś na obchodzie miał być mój ordynator ale go nie widziałam w ogóle urlop ma od świąt chyba bo we wt też go nie było - był zastępca jakiś Walduś Didlowski (ponoć super lekarz- i faktycznie )ale to z 'ginekologii' patrzy na mnie, uśmiecha się, pogłaskał brzunio i mówi: "2900?? to nie tak źleee, będzie dobrze!" no i ktg ekstra hiper fajnie- dziś tylko 40 min, z tym, że ruszałam dzieciakiem żeby kopało i było widać, że ładnie się udziela jak szturchnęłam go za dupala, to nagle tętno z 120-130 na 184 skoczyło aż się wystraszyłam... czy wybudziłam go ze snu zimowego czy jak....

Mala_Stopka
- z cc przeginka... 3 tys pffff........

Cytat:
No to jak ją lekarka badała, to znając Agatka napewno nie była pocieszona, co innego jakiś lekarz przystojny
ooooooo taaaaak

Stary 2011-12-29, 14:19   #828
19mala83
Raczkowanie

HEJ MAMUSIE

Nikotynka gratulacje, szkoda tylko że tyle kazali się męczyć skoro i tak na cc sie skończyło.

Uska i Klaurencja ale macie przystojniaków, looknełam w klubie ale opinie już napisze na forum a co

17 strona nadrabiania ale w końcu udało się, a teraz jak już Agatek wróciła to w ogole masakra z nadrabianiem by była Dobrze że cię wypuścili i że mały przybrał na wadze.

Bybella bardzo ładny pierścionek

Co komu napisać nie pamiętam powiem szczerze bo było tyle postów do których chciałam coś napisać ze w tym całym czytaniu i tak zapomniałam,
co do zmywarki to sobie poczytałam, bo kiedyś jak już się dorobimy to sobie kupimy bo miejsce jest aktualnie zajmuje je zwykła szafka ale dobrze wiedzieć jakie są polecane.

Co do szczepionek to ja jeszcze o tym nie myślałam ale chyba jednak na zwykłe się zdecyduję, nie mam pojęcia zapytam pediatrę o ile w końcu jakiegoś wybiorę.

We wtorek byłam na wizycie, z małym wszystko dobrze, waży ok 3200 co mnie cieszy że nie wyrwał się za bardzo z wagą, lekarz zdziwiony że zdążyłam jeszcze w dwupaku na wizytę przyjść, szyjka 1,5 cm miękka ale jeszcze żadnego rozwarcia ani nic nie ma więc leżę w łóżku i zaciskam nogi co by mały urodził się w nowym roku. Na sam koniec ciąży gdzie tak dobrze się trzymałam mąż zaraził mnie przeziębieniem, mam taki katar że masakra, leże kicham i zdycham. Stopy i dłonie nadal opuchnięte ale byle do pierwszego a potem niech się dzieje co chce.

Ps. Agatek torba nadal nie spakowana tylko nie bij bo teraz nie mam siły ale wieczorem myślę że już się za to wezmę.
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 14:32   #829
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
NAWOJKA - na ciebie juz czas hyhy powiedz nam jak sie z tym czujesz hyhy, a tak serio to ja bym chyba siedziala jak na szpilach
Hm do wczoraj nie miałam żadnych objawów zbliżającego się porodu wiec trochę się martwiłam. Wieczorem miałm skurcze przez godzinę i myślałam, że już nie odpuszczą i będzie szybka akcja bez przepowiadaczy, ale nic takiego się nie wydarzyło. Czuje się dobrze, ale ciągle nie dociera do mnie, że to już niedługo

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Oczywiście we wtorek nie zrobili usg, bo nie mieli czasu zbadali mnie ręcznie i to tylko 2 babki były- jedna położna, druga młoda, co dopiero stażystką była a już pani 'doktor' mówiły mi laski kiedyś o tym, że jest nieczuła... i miałam zaszczyt tego doświadczyć- cięzarne wychodziły zgięte w pół z bólu! jak mi wsadziła wziernik, rozszerzyła, ja dupala odsuwam z bólu, a ona: "rozluźnić się" "jak mam si ę rozluźnić jak to boli??" "no ja wiem, wiem, przepraszam" "ja ci się ku... rozluźnię to z podziwu nie wyjdziesz" se pomyślałam usg niet, dopiero w środę dr. Jackowski robił a ta pinda siedziała obok i obserwowała tylko na szczęście i się smiała ze mnie, bo mówię "doktorze, ja chcę jutro wyjść, bo mąż wrócił, chcę się jeszcze nim naciszeszyć..." i żeby nie mówił płci (jeju jakie to męczące jest na tyle badań i usg co miałam to chyba 17 razy już tak mówię... )

A no i trzyma ten przyrząd na dupce małego, a on bach bach, 3x dupala podniósł, że lakarzowi ręka latała "oj chyba mu () się nie podoba... " bronił swej dupci

łozysko poziom 2 dziecior 2900 około ("to chyba przez te święta..." ) przepływy ok... dziś na obchodzie miał być mój ordynator ale go nie widziałam w ogóle urlop ma od świąt chyba bo we wt też go nie było - był zastępca jakiś Walduś Didlowski (ponoć super lekarz- i faktycznie )ale to z 'ginekologii' patrzy na mnie, uśmiecha się, pogłaskał brzunio i mówi: "2900?? to nie tak źleee, będzie dobrze!" no i ktg ekstra hiper fajnie- dziś tylko 40 min, z tym, że ruszałam dzieciakiem żeby kopało i było widać, że ładnie się udziela jak szturchnęłam go za dupala, to nagle tętno z 120-130 na 184 skoczyło aż się wystraszyłam... czy wybudziłam go ze snu zimowego czy jak....
Ty to dopiero jesteś kosmitka: hahaha:
Stary 2011-12-29, 14:39   #830
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
N1KOTYNKA URODZIŁA

gratulacje!! oby wszytsko było dobrze teraz!!
Cytat:
N1KOTYNKA gratulacje!

Jednak Nikotynka mnie ubiegła i była pierwsza

no żeby tak własne dziecko od kosmitów wyzywac?

a mi dzis kolezanka napisała maila (z pracy) ze premie mają byc z oszczędnosci po 1800 brutto na głowę.... ale ja pewnie się nie załapie..... skoro siedzę na zwolnieniu
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 14:43   #831
pearpearl
Wtajemniczenie

Nikotynko, gratulacje dla Ciebie i Malutkiej !!!!!!!

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
To dla nas jak znalazł do toalet publicznych nie trzeba wisiec nad ubikacją i niczym się człek przed porodem nie zarazi....
w sumie bardzo dobry pomysl
mniej by infekcji bylo

Cytat:
Napisane przez agat_ka
Z tymi szczepieniami to niekoniecznie tak jest - tzn jeśli chodzi o duże dawki, jak będziesz szczepić osobno, to też Ci dzidzię zaszczepią w jeden dzień - moim zdaniem głupota, ale co zrobisz.... mnie najbardziej zdziwiło że jakaś babka ostatnio w przychodni szczepiła skojarzoną i od razu pneumokoki chyba w 7 tygodniu... to jest dopiero dawka dla dzidzi....
hmmm
a to ja myslalam, ze te 3 dawki sa w jakichs odstepach zasowych
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Też mi się wydaje, że to chwyt marketingowy... Ale najlepsze, że i tak wyjdzie się na wyrodną matkę, która nie chce zapłacić za szczepionki dla własnego dziecka :/
podobno trzeba sie uzbroic w cierpliwosc i nie przejmowac pogardliwym wyrazem twarzy

[QUOTE]
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Ale miałam koszmarną noc budziły mnie w nocy skurcze, macica mi się tak stawiała, że na leżąco bolało...

Dodatkowo obudziłam się w pewnym momencie i serce mi waliło jak szalone, tchu złapać nie mogłam... szybko poszłam zmierzyć ciśnienie, ale było ok. Nie wiem od czego to było, żadnych koszmarów nie miałam
jak nic zbliza sie Twoja godzina zero

Cytat:
Napisane przez Inutil
Ja najpierw rożka i kocyków będę używać, bo chodzi o takie śpiworki http://www.earlydays.pl/Spiworek_nie...luno-2626.html
ale podobno takie śpiworki są za duże na noworodki (u góry) i lepiej poczekać z nimi...
czyli najpierw rozek, pozniej taki spiworek (i co, okryc jeszcze kocykiem? bo przeciez raczki sa nieosloniete), a dopiero po jakims czasie normalna posciel,tak?
Cytat:
Napisane przez Inutil
5 kg mówisz... ja się w święta dowiedziałam, że teść przy urodzeniu ważył 5,8kg (a teraz nie jest wielki facet, normalny, nawet drobny bym powiedziała), a teściowa 5,5kg (ale tylko dlatego, że była urodzona w domu i położna miała wagę do 5,5kg i jak położyła ją to wszystko spadło na dół to tak wpisała... ile miała naprawdę to nie wiadomo.
A brat teściowej (donoszony) ważył 1,6kg. więc dziwna rodzina...

powinnam się cieszyć, że Klusek ma teraz 'tylko' 3,5kg

To faktycznie sie ciesz, chociaz pamietaj, ze zawsze sa jakies przeklamania i jeszcze okaze sie,ze Klusek tez wiekszy niz na usg
ale 5,8 i 5,5
wtedy pampersy jedynki do wyrzucenia

Cytat:
Mala_stopka nnajbardziej boli mnie fakt,ze on jakby sie uparl to moglby nie jechac. On pracuje w tej firmie hmmm... po prostu nie na umowie i nie ma stalych godzin i dni pracy. Wczesniej kiedy byl zmeczony, bo za bardzo balowal(czyt. miał kaca), pisal do szefa, zeby dal go na nastepny tydzien na wyjazd.
ech, faceci to dla mnie czasem gatunek nieodgadniony...
to nachlac sie mozna i pozniej sobie odpuscic prace,jak sie ma mega kaca, ale jak zona ma urodzic mu potomka, to wtedy juz nie ma co??? masakra

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za wizytę

Śpiąco mi jakoś dzisiaj... I zamówiłam sobie Zawitkowskiego zdam relację jak przyjdzie No i zaczynamy 37 tc (dzisiaj 36tc i 1 dz) a ja muszę jeszcze do 4.01. leżeć... Ale jak 5.01. przystąpię do prasowania i urządzania kącika dla małego to...
dziekuje,kochana

czekamy na relacje z Zawitkowskiego - tez sie zastanawialam

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Klaurencja i Monika jak rodziłyscie moglyście przybierać dowolne pozycje czy na leżaka
dobre pytanie

Cytat:
Pearl za wizyte

Agawoo mi tez sie wydaje, ze noga moze bolec Cie, bo malenstwo wstawia sie glowka w dół. Mnie bola nogi w pachwinach i miesnie ud u gory, tak jakbym jakis szpagat robila, albo nie wiadomo co

co do tego bolu, to ja mam tak, ze az ciezko mi wysiasc z auta lub zwlec sie z lozka
pytalam lekarza, to mowil, ze to niestety normlane i nic sie nie da z tym zrobic

Cytat:
za wizytę.

Dzień dobry
byłam u okulisty . jestem ślepa ale nie ma przeciwwskazań do porodu naturalnego
dziekujemy Slepcowi

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 14:43   #832
*Agatek*
Zakorzenienie

Aaa zapomniałam dodać, że ja mądra we wtorek zapomniałam brać magnez i na ktg co chwila miałam skurcze w podbrzuszu i się zastanawiałam co to pierwszą tabletkę wzięłam o 18 (a powinnam 3x dziennie brać) a drugą o 22... trzeciej już nie brałam, bo kiedy uspokoiło się, ale teraz znów mnie bierze i to coraz częściej, oby do sRycznia

kropeczka dobrze, że włączyłaś opcję 'wić gniazdo' lepiej wcześniej mieć wszystko załatwione niż na ostatnią chwilę na szybkiego i się denerwować po drodze

Neska- też mi się podoba imię Igor, zaraz po Sebastianku i Filipie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
właśnie wyczytałam,że jeżeli te dwa wyniki są poprawne to i reszta bedzie ok i na 0odwrót jeżeli byłyby złe to i reszta bedzie zła
no to dobrze
Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Informacje z SR, może którejś z Was się przydadzą

Metody weryfikacji skurczów:

1. zmiana pozycji - skurcze przepowiadające po zmianie pozycji znikają;
2. próba wody (30 min prysznic lub kąpiel) - skurcze przepowiadające będą coraz słabsze aż zanikną, skurcze porodowe wrócą i będą się nasilać;
3. nospa (2 tabletki zwykłej lub 1 tabletka forte) - skurcze przepowiadające wyciszą się, natomiast w przypadku skurczów porodowych brak reakcji,
4. próba słowa - jeśli na skurczu nie jesteśmy w stanie powiedzieć nic bardziej skomplikowanego np. stół z powyłamywanymi nogami to czas się szykować do porodu
przydatne info
Cytat:
Miss patologii to ma edobrze, ja siedze sama;(
ojj taaak, dobrze mi z nimi było, tylko 3, jedna 10 dni po terminie, druga w 29-30 tyg/skrócona szyjka i leży od 22.12 - znałam ją z widzenia od naszego wspólnego ginka każda gaduła, ale byłyśmy zgodne co do leków/kosmetyków itp itd, żadnego wymądrzania się nie było uff, jedna 84, druga 85 rocznik więc spoko było cisza, spokój, nie przeszkadzałyśmy sobie, tv raz wczoraj oglądałam, bo się nie nudziło przy nich jutro je odwiedzę, muszę iść po wypis...
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
a co do lekarki i Agatka, to na bank nie byla pocieszona
no masarnia byłam bardzo zniesmaczona tym faktem, długo 'po' badaniu mnie bolało i się modliłam, żeby tylko nie plamić- na szczęście nic z tych rzeczy
Cytat:
ale ostatnio wyluzował bo ma co kolegom opowiadać (historia z psikaniem kocura teściowej)

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Agawo ja jestem wyrodna matka nr 1 na watku wiec luzik
Tyyyy no miss wyrodnich matek!
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Co do paciorkowca: gdy się go ma to czy trzeba brać antybiotyk 2-3 tygodnie przed porodem???
Byłam dziś na szkole rodzenia, gdzie prowadził zajęcia ordynator, mówił, że trzeba, a mój lekarz prowadzący mówi, że nie. Ciekawa jestem co Wy na to ?

ja tylko słyszałam o zastrzyku przed porodem i to wsio...

Stary 2011-12-29, 14:46   #833
pearpearl
Wtajemniczenie

Agatek!!!
ja nie mialam kiedy nadrabiac i nie wiedzialam, ze masz nowy telefon
tak wlasnie sie zastanawialam, kto mi puszcza sygnaly, ale ze ja od nieznajomych nie odbieram, to to olalam
i juz prawie przeszlam zalamanie psychiczne, ze sie nie odzywasz do mnie

Stary 2011-12-29, 14:50   #834
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dziewczyny, strasznie boli mnie noga w pachwinie .. nie mogę za bardzo chodzić, a przekręcenie się na łóżku jest w ogóle niewykonalne .. Prawie wyłam rano jak musiałam wstać zrobić mężowi śniadanie
Wydaje mi się, że któaś z Was tak miała - to normalne czy mam dzwonić do lekarza?
Spotkało mnie to wczoraj, ale trzyma dalej. Z tym, że jak poleżę ze 3 godziny to i nawet sama do łazienki pójdę i jeszcze sama wrócę. W pachwinie pewnie też musi być ból sakramencki Odwiedziła mnie dziś moja starsza rodzona siostra (przyleciała na chwilę z Hiszpanii). Ona pracuje dla pani ginekolog tam. I jak jej przez telefon powiedziła co mi jest mniej więcej to tamta stwierdziła, że mogła mi miednica pęknąć
I żebym się nie ruszała lepiej. No tak, bo i tak się nie ruszam z wyrka teraz Przekręcić się nie da rady, sajgon jakiś A wizyta 2 stycznia dopiero. Jakoś musze to wytrzymać!
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Znam ten ból, ale niestety trzeba to przeczekać podobno mi lekarz mówił, że ew. jak już nie dam rady, to paracetamol mogę łyknąć
To też nie możesz zrobić kroku? I tez tylko jedna strona Cię boli z tyłu miednicy? Długo trzeba czekać aż przejdzie i co wtedy robić?
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Wieczorem byliśmy na Mszy za teściów i w intencji było też o szczęśliwe rozwiązanie dla mnie... aż mi łzy w oczach stanęły a potem ludzie sami podchodzili i gratulowali, pytali itp.
No a szczególnie proboszcz cały szczęśliwy, że dopiero co nam na ślubie błogosławił, a niedługo ochrzci nasze dziecię
Ależ miło Gorąco by mi się zrobiło gdybym taką intencję usłyszała w kościele ze szczęścia i wzruszenia
Cytat:
tak ja często w nocy mam takie bóle i ostatnio w dzień mnie dopadło jak szłam
mi lekarz powiedział że to może być od macicy przygotowującej się do porodu ale jakoś dziwne wydaje mi się to tłumaczenie
Kurcze, co osoba to inna opinia

Cytat:
N1KOTYNKA URODZIŁA
Ale czad Wbiła się Wam w kolejkę udana
Ogromne gratulacje dla świeżutkiej mamusi i maleńkiej dzidzi!
Jak dobrze, że mają to już za sobą

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
właśnie o to chodzi, że ja go raczej wymęczyłam on już bidny nie mógł, ciekawe czy dziś mnie będzie podrywał
Sadystka jeny Zajeździsz tego bidaka

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 14:50   #835
annyonne
Raczkowanie

Cytat:
N1KOTYNKA URODZIŁA

Gratulacje ogromne klask i:

Cytat:
To Ty już w ogóle bez soczewek to po ścianach chodzisz
Nie zaprzeczam

Agatku witamy z powrotem
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 14:51   #836
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Monika cos sie nie odzywa... ciekawe jak jej maluszek!
Stary 2011-12-29, 14:53   #837
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
neska ja nie stety nie pomogę U nas wystarczy karta czipowa którą daję się w rejestracji co wizytę
"cipowa" przeczytałam... mąż musi mnie dziś wieczór zbałamunić, nie ma co....
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
no wiem wiem

kurcze ale mam zgagę a renni się skończyło
ja we wtorek miałam zgagę PO WSZYSTKIM CO ZJADŁAM/WYPIŁAM to była jakaś masakra!!!!!! a w śr przeszło? może młody czuł, że będziemy w szpitalu i zestresowany był to mi dokuczał i ściskał mocniej te narządy masakra, był ruchliwy przez te 3 dni co nigdy
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
tak patrze ze piszecie o oslonkach ja mam aventa standard i sa mega wielkie.. a maly gryzie jak cholera;( wlasnie spuscilam mu recznie do butelki bo juz nie mialam sily;( a laktator mam reczny aventa i tez o kant tylka rozbic.. niby ciagnie a nic nie leci.. wiec jak krowa wydoilam sie do butelki
członkach??

trzymta mnie!!!!

chyba muszę męża zawołać na szybki numerek... co by mi się wzrok poprawił....
Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie!

Witam się tylko i uciekam zaraz do babci Ł. do sziptala. W wigilie zle się poczuła- trzesło ją zimno, myślała że to przeziębienie, a okazuje się,że to problem kardiologiczny i leży na oiom-ie...
Wczoraj na zakupach z mamą kupiłam kilka body i kremy penatena( slicznie pachną dzidziusiem) dla Maleńkiej, dla siebie i dla Ł. swetry.
Miłego dnia Mamusie
kciuki za babcie!!

dla pocieszenia powiem Ci tak- moja babcia była na intensywnej terapii, nic nie pamięta z tego okresu, nikt jej nie dawał szans... a wyszła z tego! - to było z 3 lata temu... Więc zdrówka życzę dużo!!!

idę jeść obiad... jeszcze 11 stron

Stary 2011-12-29, 14:57   #838
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
"cipowa" przeczytałam... mąż musi mnie dziś wieczór zbałamunić, nie ma co....

ja we wtorek miałam zgagę PO WSZYSTKIM CO ZJADŁAM/WYPIŁAM to była jakaś masakra!!!!!! a w śr przeszło? może młody czuł, że będziemy w szpitalu i zestresowany był to mi dokuczał i ściskał mocniej te narządy masakra, był ruchliwy przez te 3 dni co nigdy

członkach??

trzymta mnie!!!!

chyba muszę męża zawołać na szybki numerek... co by mi się wzrok poprawił....

kciuki za babcie!!

dla pocieszenia powiem Ci tak- moja babcia była na intensywnej terapii, nic nie pamięta z tego okresu, nikt jej nie dawał szans... a wyszła z tego! - to było z 3 lata temu... Więc zdrówka życzę dużo!!!

idę jeść obiad... jeszcze 11 stron
zbocznico TY

u mnie nadal post bo TZ się boi, ze wywoła poród ;/
Stary 2011-12-29, 15:01   #839
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
Sebuś waży teraz 3500 więc będzie co rodzić

Zuziu mój Tz też ma problem z alergiami i u nas sprawdziła się lampa solna wystaczy że wieczorem wlacze ją na 30 min a potem on śpi jak zabity
oj bedzie, bedzie

nie slyszalam,ze lampa solna pomaga
dobrze wiedziec

Cytat:

sssssseksiiiiii

Cytat:
no masarnia byłam bardzo zniesmaczona tym faktem, długo 'po' badaniu mnie bolało i się modliłam, żeby tylko nie plamić- na szczęście nic z tych rzeczy
ale łachudra z niej
i takie osoby wlasnie nie powinny zostawac lekarzami,skoro nie maja za grosz wyczucia i podejscia do pacjentki

Cytat:
Napisane przez Agatek
Tyyyy no miss wyrodnich matek!
ja zaraz ze swoim materacykiem piankowym i nieskojarzonymi szczepionkami ja wyprzedze

Stary 2011-12-29, 15:05   #840
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Mam tu coś dla Was - ale tylko dla tych poszczących, reszta niech się smakiem tylko obejdzie

SMACZNEGO
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pomarancza.jpg (13,3 KB, 39 załadowań)

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości