|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
czytam że jesteście pełne energii
zazdroszcze bo ja umieram z kataru i zmęczenia a przesypiam całe noce...i tez jestem taka piękna na dole
|
#932 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Ja śpię po 5 godzin na dobę i jestem wyspana. Czasem o 4. - 5, już nie mogę spać a kładę się o północy najwcześniej... |
|
|
|
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja za ten wymaz 30 zł płaciłam.... |
|
|
|
|
#934 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja sobie obiecałam że zajmę się tym 02.01 jak dosięgnę ![]() Cytat:
nooo może coś: włożyłam pranie, wyjęłam pranie, wyjęłam naczynia ze zmywarki i robiłam sobie jedzenie a tak leżałam i leżałam super dzień ![]() Cytat:
z kąpielą to rzeczywiście słabo - a możecie kąpać o 17ej myślisz że można by tak wcześnie dziecko kąpać ![]() wiadomo, że pierwsze miesiące z kąpielą będzie ciężko ale potem chyba powinnaś juz sama dać radę - moja koleżanka kąpie już sama małą (4miesiace), jej mąz do 22 pracuje w tyg więc nie miała wyboru...
|
|
|
#935 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję dziewczyny za odpowiedzi na moje pytanie
ale teraz już jestem spokojna ![]() co do urlopu tz to mój na pewno będzie miał 2 tygodnie a potem mamuśka moja się deklarowała że jak tz będzie musiał wracać do pracy to ona weźmie 2 tygodnie więc luzik ![]() właśnie sobie wymyśliłam ze skoro robimy z tz sylwestra we trójkę to zrobimy sobie jakąś za.☠☠☠iaszczą kolacyjkę z wykorzystaniem nowego piekarnika
|
#936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i teraz prawie każdy dzień tak wygląda... |
|
|
|
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn. okolicznościowego przysługuje mu 2 dni, a tacierzyńskiego 2 tygodnie, ale tego na pewno nie wykorzysta od razu po porodzie Będziemy myśleć, jak to rozwiązać z jego urlopem, ale mam o tyle dobrze, że jeszcze mama w domu No oczywiście kochana, a w co innego mogłam kupić ![]() O matko, umarłam ... Mi gin normalnie pobrał na wizycie, sama podjechałam do labo i zapłaciłam 15 zł
|
|
|
#938 |
|
Zadomowienie
|
Miss Zuzia ja dzisiaj nic nie zrobiłam oprócz odsmażenia sobie ryby na obiad...juz mi się nic nie chce -mogłabym juz urodzić marzy mi się moja figura i energia i brak tego ciężaru...moge ewentualnie poczekac do nowego roku tak jak ginka przepowiedziała i niech się dzieje co chce
neska może mi kazała bo po badaniu stwierdziła szybko zbliżający sie poród(do tygodnia) nie wiem...AgaMili poradzisz sobie kochana na pewno ![]() miałam coś napisac bo mi sie przypomniało ale zapomniałam ja juz nie do zycia jestem..też tak macie że gubicie mysli i słowa i takie rozkojarzone chodzicie masakrycznie??
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tż zaklepał sobie urlop w okolicach terminu porodu + kilka dni po. Mam nadzieję, ze nie będę przeterminowana
|
|
|
|
#940 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Strasznie dużo napisałyście przez święta i jeszcze tyle się wydarzyło. Nadrabiam w wolnych chwilach, ale że nie mam ich dużo to nie daję rady. Tyle ile zdążyłam doczytać: Cytat:
Cytat:
Oczywiście gratuluję też pozostałym mamusiom ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Zlecił badanie moczu, zapisał cyclo3fort. Wyniki moczu mam chyba najlepsze od początku ciąży, a puchnę jak bańka. W trakcie świąt spuchłam tak że zamiast stóp miałam prostokąty i brak kostek. Utrzymywało się przez 3 dni, z małymi zmianami. Wznowiłam kurację cyclo3fortem i dziś już puchnę tylko troszkę, a badań moczu nie mam nowych zaleconych. Zobaczymy co powie lekarz 12. Generalnie mały się rusza i rozrabia więc jest ok, myślę że niestety niektóre z nas będą cierpieć z powodu opuchlizny i nie ma co panikować.Idę dalej nadrabiać. |
|||||
|
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy któraś z was ma takie okropne pieczenie skóry na brzuchu??? Ja juz normalnie prawie wyję z bólu
nasmarowałam się kremem żeby nawilżyć ale nie działa, normalnie jakby ktos mi skórę na maksa napinał... |
|
|
|
#942 |
|
Zadomowienie
|
wiem co miałam pisać
zacytowałam ale jak zwykle zeżarło... któraś z mamuś pytała o to białko w moczu mam 0.10 kontrola w przyszłym tyg... ide pod prysznic i do łóżka wszystko mnie wkurza znowu...pewnie przez ten katar jestem taka zmęczona i zła ![]() dobrej nocki ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- czubasku ja mam takie ale pod piersiami...nic nie pomagało niestety oprócz wielkiej warstwy kremu i to dopiero po jakims czasie przechodziło
|
#943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idę sie położyc bo nie wytrzymam Milej nocki Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-12-29 o 23:05 |
|
|
|
|
#944 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja się ostatnio zastanawiam jakiej firmy kosmetyki kupić swojej córci ![]() Szwagierka bardzo polecała niemieckie Bubchen. Ja myślałam o HIPP (ładnie pachnie). Słyszałam że Johnsons Baby często uczula. Cytat:
no i są drogie.To nic trudnego W prawym dolnym rogu każdego postu są trzy ikonki: dwie fioletowe i jedna pomarańczowa. Jak podczas czytania chcesz zacytować dany post to klikasz w tą środkową fioletową, najmniejszą ikonkę i już masz go zaznaczonego. Czytasz posty i w ten sposób zaznaczasz te do cytowania, a jak już chcesz odpisać to klikasz ikonkę "Odpowiedz" (fioletowa na samym końcu forum) Spróbuj, chyba nikt się nie pogniewa jak coś Ci się zepsuje![]() Mam nadzieję, ze coś z tego zrozumiałaś ![]() Cytat:
uuu... ja kupiłam polarową za 26zł i plułam sobie w brodę, ze za droga ![]() Snesha, renata ja ten "damski lejek" znalazłam oczywiście przypadkiem Szukałam parafiny kosmetycznej bo mi na zimę bardzo wysycha skóra na dłoniach i weszłam na wszystkie przedmioty tego sprzedawcy no i "on" tam był
|
|
#945 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po synku miałam 2tyg... Dasz radę - od 18. do 6.00 to nawet lepiej, może się dzidzia zdąży przestawić na nocne spanie, to będzie Ci łatwiej - mój synek przestawił się na spanie w nocy po 5-6godzin już po 3 tygodniach a karmiłam piersią... No i ja mam miękki rożek - w usztywniany mój synek byłby za mały, do tego mniej wygodnie się nosi dzidzię i dla córki będę mieć tak samo, mimo że ma się urodzić większa - ale jako że wydawało mi się wygodnie, to tak zostawię ![]() Cytat:
jak się nie obudzisz na czas, to popłacze głośniej i się obudzisz ![]() ![]() dziecko jak będzie chciało to wymusi Twojej uwagi...Cytat:
NIKOTYNKA: Gratulacje Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2011-12-29 o 23:43 |
|||
|
|
|
#946 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Weszłam po pół dnia nieobecności i 4 strony do nadrobienia widać że Agatek wróciła ![]() ide pod prysznic i spać także dobranoc |
|
|
|
|
#947 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynki wybaczcie nie nadrobie was - padam na pyszczek szpital dom szpital dom jestem już zmęczona dzis na dodatek głowa mi pęka to już chyba z nerwów czy jutro uda sie maluszka już zabrać do domciu tak strasznie chciałabym go już mieć przy sobie co o tym pomyśle to łzy mi płyną po policzkach tak sie denerwuję jutrzejszym dniem
widziałam tylko że NIKOTYNKA URODZIŁA GRATULACJE KOCHANA !!!! jutro sądny dzień ok 11-12 mam przedzwonic do szpitala zapytac sie o wyniki i o to czy synek bedzie wypisany jak tak to po 13 są wypisy i będziemy mogli po niego jechać fotelik i ciuszki stoja juz przygotowane tak strasznei sie denerwuje trzymajcie mocno kciuki dziewczyny wierze w waszą moc
|
#948 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
albo zapominam jakiegos wyrazu i probuje wytłumaczyc Tztowi co mam na mysli istne kalambury ;pCytat:
wrrr ciekawe czy cos sie z nimi lepszego zadzieje po porodzie czy sie jakos skurcza ![]() Cytat:
bo gdyby nie twoja wypowiedz to bym co pieluszke smarowala Linomagiem... a teraz nie wiem co dawac po kazdorazowej zmianie... nawet siusiow samych ?jaaasne ![]() -------- o masakra jaka mam zgage ;( a mleko ją tylko wyostrza ;/ przed chwila zrobilismy z mezem ciasto - JEZYKA pierwszy raz hyhy ciekawe czy bedzie smaczne ;p uwielbiam jak robimy cos razem w kuchni ![]() a co do GBSa to mi lekarz mowil ze robi sie go nie wczesniej niz 6 tyg przed porodem bo pozniej jest jakos przeterminowany ![]() wiec jak planowo tp w 40 tc to najwczesniej w 34 tc tescik.... ale moze jakis niedouczony ten moj gin - w koncu ma tylko 27 lat ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W linku masz większość dostępnych kremików: http://www.twenga.pl/dir-Dzieci,Piel...iw-odparzeniom Są jeszcze kremy/maści na odparzenia, czyli takie które leczą czerwone miejsca na pupci Twój gin ma 27lat Ja będę miała pobierane GBS w pierwszym dniu 36tyg. ---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Kamusia teraz zobaczyłam ze w linku jest sudocrem - moim zdaniem niesłusznie wcisnęli go między kremy zapobiegające odparzeniom, sudocrem jest leczniczy. A ten "babski lejek" naprwdę znalazłam przypadkiem
|
|
#950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Też mam już PICOLLO TRUSKAWKOWE!!!!!!
Nie mogę się z tej okazji doczekać Sylwka... Troszkę pospaliśmy z A. chyba z 2 h, ale jego zachowanie mnie dobija, nie wiem, czy faceci nie rozumieją jak kobita jest na ostatnich nogach, żeby jej ulżyć czy co... normalnie zaraz se popłaczę ![]() Zgaga znów mnie bierze po byle czym zmiana otoczenia tak na moje dzieciątko działa, czy jak? dokładnie to samo miałam we wtorek! ![]() na razie jeszcze ogarniam siebie i pokój co chwila, ledwo co nadrobiłam forum, a smsy jestem jeszcze winna pewnej dziewojce Pearl miała iść do Gina dziś nie????? nie mam siły nadrabiać albo to z lenistwa... Cytat:
a oto chodziło- zatrzymać skurcze Cytat:
![]() idę poprawić łóżko- co chwila cerata zjeżdża ![]() dobranoc!
|
|
#951 |
|
Raczkowanie
|
o rany dziewczyny , nadrabiałam was 3 godz, gratulacje dla NIKOTYNKI oby komplikacje nie były powazne , u mnie nic nowego mężulek sobie siedzi jakby nigdy nic , zajmuje małym i tyle a ze mną gada tyle i ile a przeprosin zero, któras pytała o mieszkanie, ono jest kwaterunkowe ale moje a jego nawet nie meldowałam tylko syn ma meldunek . dziewczyny od kilku dni boli mnie brzuch najbardziej chyba w okolicach pępka i w okolicy jajników i nospa forte nie pomaga, nie jest to taki ostry ból tylko delikatny ale ciągły , co to może być? wizytę miałam 2 tyg temu ale mnie nie bolalo a następną dopiero 18 stycznia bo mój gin zrobił sobie tyle wolnego
|
|
|
|
#952 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
poprobujemy specyfikow z tej listy poza linomagiem jak sama mowisz...nom 27 mlodziutki jest dopiero pare lat w zawodzie ale bardzo delikatny przy badaniu, z poczuciem humoru, sympatyczny i przystojny (cos dla Agatona :p) z wad - bardzo drobiazgowy (woli dmuchac na zimne - pewnie z braku doswiadcznia takiego co maja dlugoletni lekarze) ale i tak go uwielbiam a mlodszy ode mnie nie jest heheh bo ja jeszcze dzieciok troche w kwietniu stuknie mi 24 ;Dagatex - cerate na gwozdzie przybij i po sprawie
Dominika Natalia:http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdhqvkaio3trg4.png http://www.suwaczki.com/tickers/uiklkwk4dsmjk6bg.png Edytowane przez kamusia178 Czas edycji: 2011-12-30 o 01:11 Powód: dopiska dla agatka :) |
|
|
|
|
#953 |
|
Wtajemniczenie
|
Monika trzymam strasznie mocno kciuki żeby Michaś jutro wyszedł z mamusią i tatusiem do domku
kamusia178 oj mnie by trochę różnica wieku krępowała to tylko 3 lata ![]() ![]() uciekam spać miałam czekać na tz ale nie dam rady oczy się zamykają i mały już strasznie pupkę wypina ![]() dobranoc mamusie i brzusie
|
#954 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale ja z tych wiernych co oczywiscie nie zabrania mi grac na nosie mezowi hyhy jak go zobaczyl pierwszy raz to myslalam ze mnie wyprowadzi z tej przychodni
|
|
#955 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej, Brzuchatki.
U mnie stalo sie juz tradycja, ze Nietopek budzi mnie w okolicach 6ej i zagania do kuchni ![]() Nie ma tego zlego,bo mam wtedy cisze i spokoj do nadrabiania. Wczoraj po wizycie zalapalam malego dolka i juz nie chcialam marudzic na forum. Dzidziol ma powiekszony pecherz i nerki,czyli moze miec problem z oddawaniem moczu. Na razie nic sie nie da z tym zrobic i trzeba poczekac do nastepnej wizyty - byc moze samo sie unormuje. Postanowilismy z tztem, ze najprawdopodobniej jeszcze raz przyjade na Mazury,zeby znowu pojsc do tego mojego gina - najbardziej mu ufamy i ma naprawde dobry sprzet. Chyba ze bede sie bardzo zle czula, to wtedy poszukamy kogos w Wawie,ale na pewno nie tego mojego mruka, ktory nic nie mowi... Poczytalismy troche o tym w necie i w sumie wiekszosc mamusiek pisala, ze wszystko sie samo "wchlanialo" i dzieciaczki rodzily sie zdrowe. Tak wiec zamierzam tego sie trzymac, bo zamartwianie na pewno nie pomoze. Aaaa...w wiekszosci przypadkow byly to dziewczynki wiec Klaurencja, szykuj swojego malego na ziecia ![]() Natisska, ja tez Ciebie pamietam! ![]() Cytat:
do tego tz ustawil jakis program na pol godziny,ktory super myje, a jaka oszczednosc Cytat:
nie wiem, ktore bardziej... Cytat:
a co do rozwoju wydarzen,to tak nie czekaj,bo zdazysz urodzic faceci nie sa zbyt domyslni i jak masz ochote na swiecie,to sie nie czaj, tylko sama o nie zadbaj ja bym tak zrobila Cytat:
ostatnio Mama radzila mi wziac do siebie slowa tej piosenki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jak dotykam,to az sycze tez caly czas nawilzam i czasem jest troche lepiej,a pozniej znowu wraca :/ Cytat:
Sprobuj z nim pogadac
|
|
#956 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
![]() Ja jeszcze w łożeczku, bo wstać mi się nie chce, ale spać już też nie Noc miałam koszmarną, budziłam się co chwilę ... Ani na bokach spać nie mogę, ani na plecach, gorąco mi ...ech ... nie narzekam już Cytat:
Będzie dobrze Cytat:
), a mój TZ to by mnie chyba zabił ... Zresztą już o tego mojego taki trochę zazdrosny był ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki ![]() Dobrze, że wybraliście się do tego mazurskiego gina, jak się lepiej u niego czujesz to faktycznie lepiej by było, jakbyście jeszcze do niego przyjechali ... W Wawie nie wiadomo na kogo traficie
|
|
|
#957 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Spać nie mogę i już od 6.30 jestem na nogach, co dla mnie nie lada wyczyn... wczoraj miałam akcję skurczową, że tż chciał już na IP jechać, ale się wyciszyło po wannie... zastanawiam się czy skurcze początkowe porodowe to jest stawianie się macicy? Bo mi się zaczęło u znajomych, oni byli przerażeni jak to widzieli, brzuch stawiał mi się co jakieś 5-7 minut chyba na minutę, nie bolało jakoś bardzo... nie przechodziło jak chodziłam. Jak wróciliśmy do domu to wzięłam nospę i do wanny weszłam. No i przeszła ta częstotliwość, więc poszliśmy spać... A w nocy i tak budziłam się jak miałam skurcze Zastanawiam się czy tak TO się zacznie czy te bóle są inne... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Połowy mi nie pocytowało Pear trzymaj się tego, że takie cholerstwo najczęściej przechodzi a nie możesz znaleźć innego lekarza w Warszawie i olać mruka ciepłym moczem?
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-12-30 o 08:18 |
||||||
|
|
|
#958 |
|
Rozeznanie
|
Hej! Znowu miałam mnóstwo stron nadrabiania.
Wczoraj był dzień odwiedzin u mnie i sprzątania po malowaniu, choć jeszcze troszkę zostało. Wczoraj przywiozłam do domu fotelik i leżaczek, ale to używane dostałam od szwagierki, więc odrazu wyprałam, miałam jeszcze kilka ciuszków do prania i rożek, to też już schnie ![]() Dzisiaj ostatnie zajęcia w szkole rodzenia a ja mam zamiar leżeć i nie wstawać do godziny xxx. heeh ![]() Co to gbs ja miałam pobierany wymaz u mojego ginekologa w 34t 4d i z tym pojechałam do laboratorium, zapłaciłam 26 zł i mam mieć naszykowane przy odbiorze 32 zł jakby coś się tam wykluło - oby nie. A dzisiaj zaczynamy 35 tydzień ![]() miłego dnia
|
#959 |
|
Rozeznanie
|
Tak na szybko:
Agawoo miała zachcianki na żyrafki? Chciałam kupić łóżeczko na allegro i znalazłam TAKIE, ale chyba się kobitka zorientowała, że chcę je kupić i poprosiła kogoś o podbicie ceny, bo nagle z 61 na 160 skoczyło. I tam taka piękna żyrafka jest Gdyby ktoś miał ochotę to jeszcze pół godzinki zostało do końca aukcji
|
#960 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bidulka Cytat:
Cytat:
Podobno czasem jak sie dzieciak za duzo wod plodowych opije,to tak ma. Do mojego Smoczura,czy moze raczej Smoczurki by pasowalo, bo co chwila ma czkawki...A co do lekarza, to bylismy z tztem w naszej karierze juz u kilku warszawskich i to takich niby "z gornej polki", a i tak zaden nam nigdy nie przypadl do gustu tak, jak ten tutejszy i sprzety tez mieli gorsze. Oczywiscie jestem pewna, ze sa w Wawie i lepsi i z jeszcze bardziej nowoczesnymi sprzetami, bo gdzie takim Mazurom do stolicy, ale tu tez chodzi o zaufanie i zwykla ludzka sympatie. Podejscie tego naszego bardzo nam odpowiada. To, ze zawsze mozna do niego zadzwonic, zawsze odbiera, po 5 razy spokojnie odpowiada na to samo pytanie, a potrafi tez sam zadzwonic i sie upomniec o wiadomosci...No taki "ludzki" lekarz po prostu. Do tego swietny specjalista. Bezpieczniej sie bede czula u niego Cytat:
![]() Cytat:
Wlasnie przyszly mi ciuszki z "patryczka". W dotyku sa super mile, tylko niektore 62 sa taaaaaakie wielkie,a inne taaaaaaakie malutkie ![]() Moja Niunka na poczatku bedzie miala duzo zielonych ciuszkow Dzisiaj wyslali mi maila, ze do wyczerpania zapasow ceny sie nie zmieniaja pomimo podwyzki vat na male rozmiary i sa poswiateczne wyprzedaze - chyba na wszystko rabat 5%
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.

zazdroszcze bo ja umieram z kataru i zmęczenia a przesypiam całe noce...

ale się nieźle przy tym zmachałam...

ale teraz już jestem spokojna 

. Zlecił badanie moczu, zapisał cyclo3fort. Wyniki moczu mam chyba najlepsze od początku ciąży, a puchnę jak bańka. W trakcie świąt spuchłam tak że zamiast stóp miałam prostokąty i brak kostek. Utrzymywało się przez 3 dni, z małymi zmianami. Wznowiłam kurację cyclo3fortem i dziś już puchnę tylko troszkę, a badań moczu nie mam nowych zaleconych. Zobaczymy co powie lekarz 12. Generalnie mały się rusza i rozrabia więc jest ok, myślę że niestety niektóre z nas będą cierpieć z powodu opuchlizny i nie ma co panikować.

? Chyba jedyna na wątku
wrrr ciekawe czy cos sie z nimi lepszego zadzieje po porodzie czy sie jakos skurcza 

dokładnie to samo miałam we wtorek! 
przepraszam za takie pytanie