Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-29, 22:07   #931
renata:)
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

czytam że jesteście pełne energii zazdroszcze bo ja umieram z kataru i zmęczenia a przesypiam całe noce...
i tez jestem taka piękna na dole

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 22:11   #932
AgaMili
BAN stały

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Ultra ja tak nie mam

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Cytat:
mój pewnie weźmie sobie 2tygodnie, zresztą zobaczymy jak wyjdzie. Ma 26 dni z tego roku jeszcze niewykorzystanych wiec nie jest źle
a zaraz kolejne 26d plus 2tyg tacierzyńskiego wiec spoko \
a czemu boisz się czy dasz radę masz już jedno dziecko odchowane wiec doświadczenie i wiesz czego się spodziewać
Boje się kolek oraz kąpieli no i samotnych nocy, że się nie obudzę jak będzie płakać. Zaczynam panikować

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Ja śpię po 5 godzin na dobę i jestem wyspana. Czasem o 4. - 5, już nie mogę spać a kładę się o północy najwcześniej...
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 22:11   #933
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
niezłejak to znalazłaś?

super Agatku że wróciłaś
nie kazał ci lekarz odstawić magnezu? ja juz mam nie brać nic ani nospy ani magnezu(bo to skurcze powstrzymuje a juz ponoć jestem prawie gotowano a skurcze pomagają organizmowi w przygotowaniu do porodu)a termin mam na później niż ty...ale pewnie się wypakuję wczesniej skoro takie są wróżby

i nawet tak nie myśl jesteś dla swojego małża boginią ale on się pewnie boi że coś "wam" zrobi

:
mi tez gin kazał brac dalej mangez... za tydzien wizyta to zobaczymy co dalej powie
Cytat:
tyle za sam posiew plus oczywiście wizyta
ja za ten wymaz 30 zł płaciłam....
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 22:15   #934
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość

zrobiłam sobie pedicure i to całkiem sama ale się nieźle przy tym zmachałam...
gratuluję
ja sobie obiecałam że zajmę się tym 02.01 jak dosięgnę
Cytat:
czytam że jesteście pełne energii zazdroszcze bo ja umieram z kataru i zmęczenia a przesypiam całe noce...
ja nie, dziś nic nie robiłam tylko leżałam
nooo może coś: włożyłam pranie, wyjęłam pranie, wyjęłam naczynia ze zmywarki i robiłam sobie jedzenie
a tak leżałam i leżałam
super dzień
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Boje się kolek oraz kąpieli no i samotnych nocy, że się nie obudzę jak będzie płakać. Zaczynam panikować
a masz taki mocny sen
z kąpielą to rzeczywiście słabo - a możecie kąpać o 17ej myślisz że można by tak wcześnie dziecko kąpać
wiadomo, że pierwsze miesiące z kąpielą będzie ciężko ale potem chyba powinnaś juz sama dać radę - moja koleżanka kąpie już sama małą (4miesiace), jej mąz do 22 pracuje w tyg więc nie miała wyboru...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 22:16   #935
ultraradiola
Wtajemniczenie

dziękuję dziewczyny za odpowiedzi na moje pytanie bo ja już mało co zawału nie dostałam jak to zobaczyłam ale teraz już jestem spokojna

co do urlopu tz to mój na pewno będzie miał 2 tygodnie a jeśli będzie potrzeba to dobierze a potem mamuśka moja się deklarowała że jak tz będzie musiał wracać do pracy to ona weźmie 2 tygodnie więc luzik

właśnie sobie wymyśliłam ze skoro robimy z tz sylwestra we trójkę to zrobimy sobie jakąś za.☠☠☠iaszczą kolacyjkę z wykorzystaniem nowego piekarnika

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 22:21   #936
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
nooo może coś: włożyłam pranie, wyjęłam pranie, wyjęłam naczynia ze zmywarki i robiłam sobie jedzenie
a tak leżałam i leżałam
super dzień
mój dzień wyglądał podobnie... dodam tylko, ze układałam jeszcze puzzle z córą, ale to na półleżąco
i teraz prawie każdy dzień tak wygląda...
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 22:22   #937
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam takie pytanko. Ile urlopu będą mieć wasi tż?? Mój 3 tygodnie a pracuje na noce i boję się jak dam rade sama od 18.00 do 6.00...
Jeszcze nie wiemy ..
Tzn. okolicznościowego przysługuje mu 2 dni, a tacierzyńskiego 2 tygodnie, ale tego na pewno nie wykorzysta od razu po porodzie
Będziemy myśleć, jak to rozwiązać z jego urlopem, ale mam o tyle dobrze, że jeszcze mama w domu

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
agawoo kupiłaś rożek w żyrafki
No oczywiście kochana, a w co innego mogłam kupić

Cytat:
tyle za sam posiew plus oczywiście wizyta
O matko, umarłam ...
Mi gin normalnie pobrał na wizycie, sama podjechałam do labo i zapłaciłam 15 zł

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 22:24   #938
Zadomowienie

Miss Zuzia ja dzisiaj nic nie zrobiłam oprócz odsmażenia sobie ryby na obiad...juz mi się nic nie chce -mogłabym juz urodzić marzy mi się moja figura i energia i brak tego ciężaru...moge ewentualnie poczekac do nowego roku tak jak ginka przepowiedziała i niech się dzieje co chce
neska może mi kazała bo po badaniu stwierdziła szybko zbliżający sie poród(do tygodnia) nie wiem...
AgaMili poradzisz sobie kochana na pewno
miałam coś napisac bo mi sie przypomniało ale zapomniałam ja juz nie do zycia jestem..też tak macie że gubicie mysli i słowa i takie rozkojarzone chodzicie masakrycznie??

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

Lilka już z nami!!

Stary 2011-12-29, 22:25   #939
Lucy1111
Zakorzenienie

Mój tż zaklepał sobie urlop w okolicach terminu porodu + kilka dni po. Mam nadzieję, ze nie będę przeterminowana
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 22:26   #940
Dark lady
Zakorzenienie

Cześć.

Strasznie dużo napisałyście przez święta i jeszcze tyle się wydarzyło. Nadrabiam w wolnych chwilach, ale że nie mam ich dużo to nie daję rady. Tyle ile zdążyłam doczytać:

Cytat:
Fajny wózeczek

Dziewczyny wszystkie macie wkładkę do fotelika dla noworodka? Ja chyba będę podkładać kocyk
Nie mam wkładki, ale podobno mam specjalnie profilowany fotelik żeby i niemowlakowi było wygodnie.

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Kochane wiadomość od Moni:

Hej, o 12:43 przyszedł na świat Michałek o wadze 4500, jestem wykończona ale szczęśliwa. Pozdrawiam i ślę buziaki.
Duuuży chłopczyk, gratuluję.
Oczywiście gratuluję też pozostałym mamusiom

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
muszę wam się pochwalić, wczoraj tż mi się przed wigilią oświadczył nie sądziłam, że kiedyś doczekam tej chwili hehe fajnie tak być narzeczoną
Super

Cytat:
Napisane przez dolores181 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie odzywałam się tyle czasu bo u mnie to wciąż gorzej swięta u mamy z dziećmi a mąż pojechał do swojej, a po powrocie olał mój prezent, dla niego i jego matki jestem obca a jak upomniałam się o życzenia wigilijne to kazał mi się zamknąć bo on nie ma o czym ze mną gadać , przepłakałam całą noc to tylko zadrwił abym nie ryczała bo dziecko będę miała płaczliwe a dzis zabrał laptopa i na stałe poszedł do mamusi bo mu syna nie dałam do babci , a to dlatego że jestem kłębkiem nerw przez niego i ja czemu nie jestem rodziną??? ciesze się z waszych dobrych mężów , a u mnie 2 m-ce do porodu i zostałam sama z dziećmi bo mój mąż nie chciał tego dziecka i mała to dla niego bękart a całą wyprawkę skompletowałam ja łącznie z wózkiem tylko że teraz brak mi kasy do 10 na jedzenie ale jego to nie obchodzi, że mam tylko nieco ponad 200 zł na koncie a tak go kochałam i chciałam mieć wspaniałego mężą który mnie czasem przytuli i zapyta jak się czuję
Nie daj się tak traktować. Czasami trzeba podjąć drastyczne decyzje, które ostatecznie pomogą i tobie i dzieciom, szkoda zdrowia, na kogoś kto swoje dziecko tak określa. Mój maluszek jest dla mnie bardzo niespodziewany, poczęty właściwie 10 dni po ślubie, co absolutnie nie było ani moim, ani męża planem, a jednak nigdy bym go tak nie nazwała. To mała, niewinna, kochana istotka i nie zasługuje na takie traktowanie, tak samo i twoje dziecko i ty.

Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
Kochana a mialas ostatnio mocz badany ? Nie chce straszyc ale oby to tfu tfu zatrucie ciazowe nie bylo... Jesli opuchlizna nie schodzi po nocy (nad ranem to normalne ale nie przez caly dzien) do tego cisnienie ci skoczylo w gore - skontaktuj sie z lekarzem by jak najszybciej zrobic badanie moczu (obecnosc bialka) i wykluczyc gestoze.
W listopadzie zaczęłam bardzo puchnąć i się to g. trzymało. Lekarz powiedział że to niestety norma u niektórych kobiet . Zlecił badanie moczu, zapisał cyclo3fort. Wyniki moczu mam chyba najlepsze od początku ciąży, a puchnę jak bańka. W trakcie świąt spuchłam tak że zamiast stóp miałam prostokąty i brak kostek. Utrzymywało się przez 3 dni, z małymi zmianami. Wznowiłam kurację cyclo3fortem i dziś już puchnę tylko troszkę, a badań moczu nie mam nowych zaleconych. Zobaczymy co powie lekarz 12. Generalnie mały się rusza i rozrabia więc jest ok, myślę że niestety niektóre z nas będą cierpieć z powodu opuchlizny i nie ma co panikować.

Idę dalej nadrabiać.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 22:31   #941
czubasek20
Zakorzenienie

Dziewczyny czy któraś z was ma takie okropne pieczenie skóry na brzuchu??? Ja juz normalnie prawie wyję z bólu
nasmarowałam się kremem żeby nawilżyć ale nie działa, normalnie jakby ktos mi skórę na maksa napinał...

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 22:33   #942
Zadomowienie

wiem co miałam pisać
zacytowałam ale jak zwykle zeżarło...
któraś z mamuś pytała o to białko w moczu mam 0.10 kontrola w przyszłym tyg...
ide pod prysznic i do łóżka wszystko mnie wkurza znowu...pewnie przez ten katar jestem taka zmęczona i zła
dobrej nocki

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

czubasku ja mam takie ale pod piersiami...nic nie pomagało niestety oprócz wielkiej warstwy kremu i to dopiero po jakims czasie przechodziło

Lilka już z nami!!

Stary 2011-12-29, 22:34   #943
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

czubasku ja mam takie ale pod piersiami...nic nie pomagało niestety oprócz wielkiej warstwy kremu i to dopiero po jakims czasie przechodziło
ja miałam najpierw pod piersiami a teraz się rozeszło

idę sie położyc bo nie wytrzymam

Milej nocki

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2011-12-29 o 23:05
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 23:18   #944
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Ale wypasiona porodówka zastanawiam się tylko dla kogo jest ta kanapa obok fotela porodowego (zdjęcie nr 2)

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY KTÓRE MIAŁY TEN GBS ? MIEDZY KTÓRYMI TYG SIE TO BADANIE WYKONUJE? I JAK CHODZĘ PRYWATNIE TO KUPUJE COŚ W APTECE A POTEM NIOSĘ TO COS DO LABORATORIUM ???
Ja będę miała pobierany wymaz na gbs w piątek 13 stycznia podczas wizyty u gina (mam nadzieję, ze ten piątek 13-go nie będzie pechowy). Najpierw mam w rejestracji zapłacić 40zł i z kwitkiem idę do gina który pobiera co trzeba i to wszystko

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
A co planujecie używać do codziennej pielęgnacji pupy maleństwa Podobno te wszystkie kremy / maści które mają w składzie cynk powinno się stosować profilaktycznie raz na dobę najlepiej na noc ale co w takim razie przy każdorazowej zmianie pieluszki
Na SR mówili, ze przy każdej zmianie pieluchy koniecznie trzeba pupę posmarować kremem ochronnym przeciwko odparzeniom, a jak pojawi się zaczerwienienie to należy sięgać po inne lecznicze kosmetyki typu linomag, sudokrem. Myślę, że raz dziennie linomagiem można posmarować

Ja się ostatnio zastanawiam jakiej firmy kosmetyki kupić swojej córci
Szwagierka bardzo polecała niemieckie Bubchen. Ja myślałam o HIPP (ładnie pachnie). Słyszałam że Johnsons Baby często uczula.

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
anankee no super że chociaż jedna chwali ręczny laktator i to z aventu bo ja nie mam zamiaru wydawać tyle kasy na elektryczne a chciałam kupić właśnie ten z aventu i już się przestraszyłam że to jakieś badziewie, chociaż koleżanka go miała i też chwaliła ogólnie to odciąganie pokarmu to nic przyjemnego przynajmniej jak dla mnie i może dlatego te ręczne laktatory nie są tak chwalone
Ja też mam ręczny z Aventu. Słyszałam że elektryczne potrafią być brutalne no i są drogie.

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Nie umiem tak jak Wy cytować odpowiedzi, jakaś ciemna jestem masa
To nic trudnego W prawym dolnym rogu każdego postu są trzy ikonki: dwie fioletowe i jedna pomarańczowa. Jak podczas czytania chcesz zacytować dany post to klikasz w tą środkową fioletową, najmniejszą ikonkę i już masz go zaznaczonego. Czytasz posty i w ten sposób zaznaczasz te do cytowania, a jak już chcesz odpisać to klikasz ikonkę "Odpowiedz" (fioletowa na samym końcu forum) Spróbuj, chyba nikt się nie pogniewa jak coś Ci się zepsuje
Mam nadzieję, ze coś z tego zrozumiałaś

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Poradziła mi, by zaopatrzyć się w poduszkę z dziurką, taką po porodzie http://allegro.pl/poduszka-z-dziurka...005411145.html
bo ból przy siedzeniu jest podobno straszny. Czy któraś z Was ma takową? Albo ma zamiar kupić?
eeeee.... bezsensowne wydawanie kasy - długo tego nie poużywasz. Równie dobrze możesz zwinąć ręcznik i ułożyć go w kształt podkowy, albo tak jak dziewczyny radzą można zakupić kółko do pływania

Cytat:
Ja kupiłam czapeczkę za UWAGA 32 zł, tańszych nie było
uuu... ja kupiłam polarową za 26zł i plułam sobie w brodę, ze za droga

Snesha, renata ja ten "damski lejek" znalazłam oczywiście przypadkiem Szukałam parafiny kosmetycznej bo mi na zimę bardzo wysycha skóra na dłoniach i weszłam na wszystkie przedmioty tego sprzedawcy no i "on" tam był

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 23:39   #945
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc
10 stron mam do nadrobienia
Wczoraj od 22.00 dostałam skurczy trwających 10 sekund , co 15 minut. Położyłam się o 1.00 i miałam nadzieję że przejdą. Na szczęście tak też się stało. Ale powiem wam że torby nadal nie kupiłam. Tż żartował że spakujemy się w siatkę. Jutro dokupię

1. Nie mam i nie zamierzam kupować żadnych książek dot. wychowania dzieci
2. Na początku mały będzie w rożku a później w pościeli. Pościel ubiorę i położę w łóżeczku a mały będzie spał na niej. Tak jak to było z Milenką

Anabellita wystarczy uprać poszewki. Kołderki i poduszki nie trzeba.
A co do pościeli do wózka to nie mam. Mam spiworek.

Ehh faceci. Madziu nie denerwuj się, wiesz że jak się ma tic taca to trudno samemu się wysilić i pomyślec. Trzeba im pomóc. Mój np tak się struł w święta że na sylwestra bedziemy pic piccolo

Anabellita
łał urządzenie do oddawania moczu w pozycji stojącej wymiata

N1KOTYNKA gratulacje

Dokładnie tak wyglądają moje wizyty u położnej. Dzis jej mówiłam o skurczach a ona nic. Uśmiechnęła się tylko i powiedziała że to normalne a jak będą regularne żebym jechała do szpitala

Snesha i Ty nadal pracujesz? Chyba jedyna na wątku

Agatek to dzidziol już prawie 3 kg ma. bedzie dobrze

1. miekki
2. ja mam usztywniany. usztywnienia nie wyjmuję.

Annyonne ja będę używać zasypki Alantan do pupy na codzien a na zaczerwienienia sudocrem.

Co do sylwestra to zostajemy we trójkę. Kupimy fajerwerki i na ogrodzie o północy z Milenką puścimy i wypijemy Picollo

Ja mam takie pytanko. Ile urlopu będą mieć wasi tż?? Mój 3 tygodnie a pracuje na noce i boję się jak dam rade sama od 18.00 do 6.00...
Mój nie bierze urlopu, liczymy na opiekę ze szpitala
po synku miałam 2tyg...
Dasz radę - od 18. do 6.00 to nawet lepiej, może się dzidzia zdąży przestawić na nocne spanie, to będzie Ci łatwiej - mój synek przestawił się na spanie w nocy po 5-6godzin już po 3 tygodniach a karmiłam piersią...

No i ja mam miękki rożek - w usztywniany mój synek byłby za mały, do tego mniej wygodnie się nosi dzidzię i dla córki będę mieć tak samo, mimo że ma się urodzić większa - ale jako że wydawało mi się wygodnie, to tak zostawię

Cytat:

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Ja śpię po 5 godzin na dobę i jestem wyspana. Czasem o 4. - 5, już nie mogę spać a kładę się o północy najwcześniej...
Nie bój się jak się nie obudzisz na czas, to popłacze głośniej i się obudzisz dziecko jak będzie chciało to wymusi Twojej uwagi...

Cytat:
gratuluję
ja sobie obiecałam że zajmę się tym 02.01 jak dosięgnę

a tak leżałam i leżałam
super dzień

a masz taki mocny sen
z kąpielą to rzeczywiście słabo - a możecie kąpać o 17ej myślisz że można by tak wcześnie dziecko kąpać
wiadomo, że pierwsze miesiące z kąpielą będzie ciężko ale potem chyba powinnaś juz sama dać radę - moja koleżanka kąpie już sama małą (4miesiace), jej mąz do 22 pracuje w tyg więc nie miała wyboru...
Ja dziś praktycznie też caly dzień leżałam, nie wiem co robił mój dwulatek w międzyczasie nawet za bardzo, bo nie miałam siły oczu otwierać pilnowałam tylko żeby w bezpiecznych rejonach się poruszał no i reagowałam jak coś chciał....

NIKOTYNKA: Gratulacje

Edytowane przez aga__tka
Czas edycji: 2011-12-29 o 23:43
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 00:04   #946
19mala83
Raczkowanie

Cytat:

masz jakiś sposób na katar? jejku jaki mam okropny wielki i w ogóle ledwo żyje przez niego....oddychać się nie da nawet z pogadaniem z kimś mam problem bo zaraz się zasapuję
jeszcze mi ginka powiedziała że za tydzien przewiduje poród i się boję że tym smarkaniem i kichaniem wywołam go wcześniej
Niestety nie mam żadnego sposobu na katar, chodzę kicham albo leżę i kicham i z nosa cieknie jak z kranu i sama nie wiem co z nim zrobić, dzisiaj drugi dzień więc nie jest źle ale dobrze by było jakby zaczął przechodzić, co do porodu to mój lekarz 3 tyg temu też przewidywał że do 27 urodzę a jak narazie jeszcze się trzymam i oby do pierwszego potem mogę rodzić
Weszłam po pół dnia nieobecności i 4 strony do nadrobienia widać że Agatek wróciła

ide pod prysznic i spać także dobranoc
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 00:11   #947
MMONIKA9
Wtajemniczenie

dziewczynki wybaczcie nie nadrobie was - padam na pyszczek szpital dom szpital dom jestem już zmęczona dzis na dodatek głowa mi pęka to już chyba z nerwów czy jutro uda sie maluszka już zabrać do domciu tak strasznie chciałabym go już mieć przy sobie co o tym pomyśle to łzy mi płyną po policzkach tak sie denerwuję jutrzejszym dniem
widziałam tylko że NIKOTYNKA URODZIŁA GRATULACJE KOCHANA !!!!
jutro sądny dzień ok 11-12 mam przedzwonic do szpitala zapytac sie o wyniki i o to czy synek bedzie wypisany jak tak to po 13 są wypisy i będziemy mogli po niego jechać fotelik i ciuszki stoja juz przygotowane tak strasznei sie denerwuje trzymajcie mocno kciuki dziewczyny wierze w waszą moc
Stary 2011-12-30, 00:23   #948
kamusia178
Raczkowanie

Cytat:
AgaMili poradzisz sobie kochana na pewno
miałam coś napisac bo mi sie przypomniało ale zapomniałam ja juz nie do zycia jestem..też tak macie że gubicie mysli i słowa i takie rozkojarzone chodzicie masakrycznie??
ide do kuchni staje na srodku i nie wiem po co przyszlam
albo zapominam jakiegos wyrazu i probuje wytłumaczyc Tztowi co mam na mysli istne kalambury ;p
Cytat:
Dziewczyny czy któraś z was ma takie okropne pieczenie skóry na brzuchu??? Ja juz normalnie prawie wyję z bólu
nasmarowałam się kremem żeby nawilżyć ale nie działa, normalnie jakby ktos mi skórę na maksa napinał...
ja mam ale od czasu do czasu i to w konkretnym miejscu a nie caly brzuszek... podejrzewam ze sie rozciaga nowy rozstep wrrr ciekawe czy cos sie z nimi lepszego zadzieje po porodzie czy sie jakos skurcza
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Na SR mówili, ze przy każdej zmianie pieluchy koniecznie trzeba pupę posmarować kremem ochronnym przeciwko odparzeniom, a jak pojawi się zaczerwienienie to należy sięgać po inne lecznicze kosmetyki typu linomag, sudokrem. Myślę, że raz dziennie linomagiem można posmarować

Snesha, renata ja ten "damski lejek" znalazłam oczywiście przypadkiem Szukałam parafiny kosmetycznej bo mi na zimę bardzo wysycha skóra na dłoniach i weszłam na wszystkie przedmioty tego sprzedawcy no i "on" tam był
czyli jakim np ? bo gdyby nie twoja wypowiedz to bym co pieluszke smarowala Linomagiem... a teraz nie wiem co dawac po kazdorazowej zmianie... nawet siusiow samych ?

jaaasne

--------

o masakra jaka mam zgage ;( a mleko ją tylko wyostrza ;/ przed chwila zrobilismy z mezem ciasto - JEZYKA pierwszy raz hyhy ciekawe czy bedzie smaczne ;p uwielbiam jak robimy cos razem w kuchni

a co do GBSa to mi lekarz mowil ze robi sie go nie wczesniej niz 6 tyg przed porodem bo pozniej jest jakos przeterminowany wiec jak planowo tp w 40 tc to najwczesniej w 34 tc tescik.... ale moze jakis niedouczony ten moj gin - w koncu ma tylko 27 lat hyhy

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
dziewczynki wybaczcie nie nadrobie was - padam na pyszczek szpital dom szpital dom jestem już zmęczona dzis na dodatek głowa mi pęka to już chyba z nerwów czy jutro uda sie maluszka już zabrać do domciu tak strasznie chciałabym go już mieć przy sobie co o tym pomyśle to łzy mi płyną po policzkach tak sie denerwuję jutrzejszym dniem
jutro sądny dzień ok 11-12 mam przedzwonic do szpitala zapytac sie o wyniki i o to czy synek bedzie wypisany jak tak to po 13 są wypisy i będziemy mogli po niego jechać fotelik i ciuszki stoja juz przygotowane tak strasznei sie denerwuje trzymajcie mocno kciuki dziewczyny wierze w waszą moc
Monisia napewno maly jutro wyjdzie wierze w to calym serduszkiem , trzymmaj sie choc pewnie noc bedzie srednio przespana - trzymam kciuki razem z moją spakowana coreczka :magia :
kamusia178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 00:47   #949
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
czyli jakim np ? bo gdyby nie twoja wypowiedz to bym co pieluszke smarowala Linomagiem... a teraz nie wiem co dawac po kazdorazowej zmianie... nawet siusiow samych ?

a co do GBSa to mi lekarz mowil ze robi sie go nie wczesniej niz 6 tyg przed porodem bo pozniej jest jakos przeterminowany wiec jak planowo tp w 40 tc to najwczesniej w 34 tc tescik.... ale moze jakis niedouczony ten moj gin - w koncu ma tylko 27 lat hyhy
Za kazdym razem jak zmieniasz pieluchę to smarujesz kremem ochronny przeciwko odparzeniom - zapobiega odparzeniom, tworzy na pupie taką warstwę ochronną przed siuśkami.
W linku masz większość dostępnych kremików:
http://www.twenga.pl/dir-Dzieci,Piel...iw-odparzeniom
Są jeszcze kremy/maści na odparzenia, czyli takie które leczą czerwone miejsca na pupci np. linomag, sudocrem, bepanthen, alantan... mąka ziemniaczana

Twój gin ma 27lat fiu fiuuu moja droga, widzę, ze potrafisz o siebie zadbać W sumie to ja nie wiem czy odważyłabym się iść do gina młodszego ode mnie
Ja będę miała pobierane GBS w pierwszym dniu 36tyg.

---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

Kamusia teraz zobaczyłam ze w linku jest sudocrem - moim zdaniem niesłusznie wcisnęli go między kremy zapobiegające odparzeniom, sudocrem jest leczniczy.
A ten "babski lejek" naprwdę znalazłam przypadkiem

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 00:51   #950
*Agatek*
Zakorzenienie

Też mam już PICOLLO TRUSKAWKOWE!!!!!! Nigdy nie piłam Nie mogę się z tej okazji doczekać Sylwka...

Troszkę pospaliśmy z A. chyba z 2 h, ale jego zachowanie mnie dobija, nie wiem, czy faceci nie rozumieją jak kobita jest na ostatnich nogach, żeby jej ulżyć czy co... normalnie zaraz se popłaczę zachowuje się jak jakiś niedoświadczony życiowo szczeniak

Zgaga znów mnie bierze po byle czym zmiana otoczenia tak na moje dzieciątko działa, czy jak? dokładnie to samo miałam we wtorek!

na razie jeszcze ogarniam siebie i pokój co chwila, ledwo co nadrobiłam forum, a smsy jestem jeszcze winna pewnej dziewojce Pearl miała iść do Gina dziś nie????? nie mam siły nadrabiać albo to z lenistwa...

Cytat:
nie kazał ci lekarz odstawić magnezu? ja juz mam nie brać nic ani nospy ani magnezu(bo to skurcze powstrzymuje a juz ponoć jestem prawie gotowano a skurcze pomagają organizmowi w przygotowaniu do porodu)a termin mam na później niż ty...ale pewnie się wypakuję wczesniej skoro takie są wróżby
jak byłam u gina 22.12 to kazał dalej brać 3x dziennie bo mi grozi przedwczesny poród i szybko dostałam te przepowiadające- mimo, że biorę 3x dziennie magnez mam ich coraz więcej z każdym dniem... to nie już 2-4 x dziennie tylko koło 8... narazie biorę nadal, do gina idę w przyszłym tyg i wtedy zobaczymy... ale raczej tak, bo już nic nie pomaga a oto chodziło- zatrzymać skurcze modlę się żeby się nie rozwinęło do końca roku
Cytat:
ej ja też tak mam swędzi&piecze mnie pod mostkiem, przy żebrach i chyba nadal skóra się naciąga albo co- też z tego tytułu smaruję się 2-3x dziennie... to chyba normalne

idę poprawić łóżko- co chwila cerata zjeżdża

dobranoc!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 00:57   #951
dolores181
Raczkowanie

o rany dziewczyny , nadrabiałam was 3 godz, gratulacje dla NIKOTYNKI oby komplikacje nie były powazne , u mnie nic nowego mężulek sobie siedzi jakby nigdy nic , zajmuje małym i tyle a ze mną gada tyle i ile a przeprosin zero, któras pytała o mieszkanie, ono jest kwaterunkowe ale moje a jego nawet nie meldowałam tylko syn ma meldunek . dziewczyny od kilku dni boli mnie brzuch najbardziej chyba w okolicach pępka i w okolicy jajników i nospa forte nie pomaga, nie jest to taki ostry ból tylko delikatny ale ciągły , co to może być? wizytę miałam 2 tyg temu ale mnie nie bolalo a następną dopiero 18 stycznia bo mój gin zrobił sobie tyle wolnego
dolores181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 01:10   #952
kamusia178
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Za kazdym razem jak zmieniasz pieluchę to smarujesz kremem ochronny przeciwko odparzeniom - zapobiega odparzeniom, tworzy na pupie taką warstwę ochronną przed siuśkami.
W linku masz większość dostępnych kremików:
http://www.twenga.pl/dir-Dzieci,Piel...iw-odparzeniom
Są jeszcze kremy/maści na odparzenia, czyli takie które leczą czerwone miejsca na pupci np. linomag, sudocrem, bepanthen, alantan... mąka ziemniaczana

Twój gin ma 27lat fiu fiuuu moja droga, widzę, ze potrafisz o siebie zadbać W sumie to ja nie wiem czy odważyłabym się iść do gina młodszego ode mnie
Ja będę miała pobierane GBS w pierwszym dniu 36tyg.

---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

Kamusia teraz zobaczyłam ze w linku jest sudocrem - moim zdaniem niesłusznie wcisnęli go między kremy zapobiegające odparzeniom, sudocrem jest leczniczy.
A ten "babski lejek" naprwdę znalazłam przypadkiem
dziekuje za link troche mnie oswiecilo
poprobujemy specyfikow z tej listy poza linomagiem jak sama mowisz...

nom 27 mlodziutki jest dopiero pare lat w zawodzie ale bardzo delikatny przy badaniu, z poczuciem humoru, sympatyczny i przystojny (cos dla Agatona :p)
z wad - bardzo drobiazgowy (woli dmuchac na zimne - pewnie z braku doswiadcznia takiego co maja dlugoletni lekarze)
ale i tak go uwielbiam a mlodszy ode mnie nie jest heheh bo ja jeszcze dzieciok troche w kwietniu stuknie mi 24 ;D

agatex - cerate na gwozdzie przybij i po sprawie

Edytowane przez kamusia178
Czas edycji: 2011-12-30 o 01:11 Powód: dopiska dla agatka :)
Stary 2011-12-30, 02:00   #953
ultraradiola
Wtajemniczenie

Monika trzymam strasznie mocno kciuki żeby Michaś jutro wyszedł z mamusią i tatusiem do domku

kamusia178 oj mnie by trochę różnica wieku krępowała to tylko 3 lata podziwiam

uciekam spać miałam czekać na tz ale nie dam rady oczy się zamykają i mały już strasznie pupkę wypina

dobranoc mamusie i brzusie

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 02:17   #954
kamusia178
Raczkowanie

Cytat:
Monika trzymam strasznie mocno kciuki żeby Michaś jutro wyszedł z mamusią i tatusiem do domku

kamusia178 oj mnie by trochę różnica wieku krępowała to tylko 3 lata podziwiam

uciekam spać miałam czekać na tz ale nie dam rady oczy się zamykają i mały już strasznie pupkę wypina

dobranoc mamusie i brzusie
hehe mialam tak na poczatku ale przy kolejnych wizytach bylo coraz lepiej... moze gdyby byl brzydalem to inaczej by bylo a jest przystojniak hehe ale ja z tych wiernych co oczywiscie nie zabrania mi grac na nosie mezowi hyhy jak go zobaczyl pierwszy raz to myslalam ze mnie wyprowadzi z tej przychodni
Stary 2011-12-30, 07:08   #955
pearpearl
Wtajemniczenie

Hej, Brzuchatki.
U mnie stalo sie juz tradycja, ze Nietopek budzi mnie w okolicach 6ej i zagania do kuchni
Nie ma tego zlego,bo mam wtedy cisze i spokoj do nadrabiania.

Wczoraj po wizycie zalapalam malego dolka i juz nie chcialam marudzic na forum. Dzidziol ma powiekszony pecherz i nerki,czyli moze miec problem z oddawaniem moczu. Na razie nic sie nie da z tym zrobic i trzeba poczekac do nastepnej wizyty - byc moze samo sie unormuje. Postanowilismy z tztem, ze najprawdopodobniej jeszcze raz przyjade na Mazury,zeby znowu pojsc do tego mojego gina - najbardziej mu ufamy i ma naprawde dobry sprzet. Chyba ze bede sie bardzo zle czula, to wtedy poszukamy kogos w Wawie,ale na pewno nie tego mojego mruka, ktory nic nie mowi...
Poczytalismy troche o tym w necie i w sumie wiekszosc mamusiek pisala, ze wszystko sie samo "wchlanialo" i dzieciaczki rodzily sie zdrowe. Tak wiec zamierzam tego sie trzymac, bo zamartwianie na pewno nie pomoze.
Aaaa...w wiekszosci przypadkow byly to dziewczynki wiec Klaurencja, szykuj swojego malego na ziecia

Natisska, ja tez Ciebie pamietam! Super,ze wrocilas i zazdroszcze wlasnego domku

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
u mnie od soli i nabłyszczacza jest kontrolka i sie zapala jak brakuje. soli dosypuję raz na jakies 3 miesiące. nabłyszczacza nie potrzeba teoretycznie jak się uzywa tabletek 3w1 czy iles tam w jednym ale ja dolewam od czasu do czasu
hmm...a my w ogole nie uzywamy soli, tylko wlasnie tabletki 3w1 i tez jest git
do tego tz ustawil jakis program na pol godziny,ktory super myje, a jaka oszczednosc
Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
z sexsikiem to i tak wszystkie macie lepiej ode mnie ja od początku ciąży nie praktykuję miałam tyle krwawień i krwotoków, że stwierdziliśmy że nie warto - poza tym tż uważa że dzidzia najważniejsza a jakby coś się stało to by sobie nie wybaczył... biedny on ledwie daje rade bo mi już dawno ochota odeszła a on nawet nie chce abym go zbyt namiętnie całowała bo wybuchnie
ojej, bidaki...
nie wiem, ktore bardziej...

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
czekam na rozwój wydarzeń... ciekawe czy pomyśli o świecach itp itd...

tak trochę mi przykro i dziwnie, bo czuję się źle z faktem, że ja tylko na niego lecę, a on na mnie nie... może go odstraszyły rozstępy, moje 17 kg, gruba japa albo se znalazł inną :ryczde-smarkam:
glupotki opowiadasz...

a co do rozwoju wydarzen,to tak nie czekaj,bo zdazysz urodzic
faceci nie sa zbyt domyslni i jak masz ochote na swiecie,to sie nie czaj, tylko sama o nie zadbaj
ja bym tak zrobila

Cytat:
Czasem walnie tekstem o potworze to mam ochote mu patelnią bo głowie przejechac
aaa wlasnie
ostatnio Mama radzila mi wziac do siebie slowa tej piosenki
Cytat:
2. Na początku mały będzie w rożku a później w pościeli. Pościel ubiorę i położę w łóżeczku a mały będzie spał na niej. Tak jak to było z Milenką
ojej...a nie szkoda poscieli, jak sie zasiusia?

Cytat:
dziewczyny mam trochę dziwne pytanie czy wasze cipulki tez są takie sinawe tak jakby bardziej ukrwione na dole bo ja dzisiaj pierwszy raz takie coś widzę i się zastanawiam czy to normalne czy zacząć się bać że coś jest nie tak przepraszam za takie pytanie
ultra, to normalne... ciemnieja brodawki, ciemnieje skora tam, pod paszkami i jeszcze czasem pepki tez ciemnieja

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Dopiero co wróciliśmy od naszej przyjaciółki połaziliśmy troszkę, dużo pojedliśmy (świeży wiejski chleb z dobrym masełkiem + prawdziwy swojski pomidorek z cebulką), ja zresztą jak mały odkurzacz
prawdziwy swojski pomidorek pod koniec grudnia ?

Cytat:
ja tak mam na gorze brzucha
jak dotykam,to az sycze
tez caly czas nawilzam i czasem jest troche lepiej,a pozniej znowu wraca :/
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Troszkę pospaliśmy z A. chyba z 2 h, ale jego zachowanie mnie dobija, nie wiem, czy faceci nie rozumieją jak kobita jest na ostatnich nogach, żeby jej ulżyć czy co... normalnie zaraz se popłaczę zachowuje się jak jakiś niedoświadczony życiowo szczeniak
Bejbe, ja tez bylam wsciekla ostatnio na swojego, ze nie stara sie mi ulzyc i powiedzialam mu,ze bardzo bym chciala miec mozliwosc oddania mu na tydzien Nietoperka razem ze wszystkimi "urokami" - bolem plecow, problemow z oddychaniem, bolem kosci lonowej, bezsennoscia polaczona z wiecznym zmeczeniem, poczuciem nieatrakcyjnosci i problemem z wyborem garderoby. Efekt byl taki, ze wczoraj mialam masaz prawie kazdej czesci mojego ciala i jeszcze glaskanki dopoki nie usnelam.
Sprobuj z nim pogadac Oni z tymi tik takami maja problemy z samoistnym wpadaniem na takie pomysly

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 08:08   #956
agawoo
Zakorzenienie

Witam dziewczynki
Ja jeszcze w łożeczku, bo wstać mi się nie chce, ale spać już też nie
Noc miałam koszmarną, budziłam się co chwilę ... Ani na bokach spać nie mogę, ani na plecach, gorąco mi ...ech ... nie narzekam już

Cytat:
Monia Będzie dobrze
Cytat:

Ileee?? O matko, mój też młody, ale nie aż tak ... do tak młodego bym nie poszła (zresztą ja sama starsza jestem), a mój TZ to by mnie chyba zabił ... Zresztą już o tego mojego taki trochę zazdrosny był

Cytat:
Napisane przez dolores181 Pokaż wiadomość
o rany dziewczyny , nadrabiałam was 3 godz, gratulacje dla NIKOTYNKI oby komplikacje nie były powazne , u mnie nic nowego mężulek sobie siedzi jakby nigdy nic , zajmuje małym i tyle a ze mną gada tyle i ile a przeprosin zero, któras pytała o mieszkanie, ono jest kwaterunkowe ale moje a jego nawet nie meldowałam tylko syn ma meldunek . dziewczyny od kilku dni boli mnie brzuch najbardziej chyba w okolicach pępka i w okolicy jajników i nospa forte nie pomaga, nie jest to taki ostry ból tylko delikatny ale ciągły , co to może być? wizytę miałam 2 tyg temu ale mnie nie bolalo a następną dopiero 18 stycznia bo mój gin zrobił sobie tyle wolnego
Dolores, ja nie wiem, jak ty to wytrzymujesz. Ja pytałam o to mieszkanie, ale pytałam jeszcze o starszych synów - jak oni to znoszą? Chyba widzą, że coś jest nie tak?

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Hej, Brzuchatki.
U mnie stalo sie juz tradycja, ze Nietopek budzi mnie w okolicach 6ej i zagania do kuchni
Nie ma tego zlego,bo mam wtedy cisze i spokoj do nadrabiania.

Wczoraj po wizycie zalapalam malego dolka i juz nie chcialam marudzic na forum. Dzidziol ma powiekszony pecherz i nerki,czyli moze miec problem z oddawaniem moczu. Na razie nic sie nie da z tym zrobic i trzeba poczekac do nastepnej wizyty - byc moze samo sie unormuje. Postanowilismy z tztem, ze najprawdopodobniej jeszcze raz przyjade na Mazury,zeby znowu pojsc do tego mojego gina - najbardziej mu ufamy i ma naprawde dobry sprzet. Chyba ze bede sie bardzo zle czula, to wtedy poszukamy kogos w Wawie,ale na pewno nie tego mojego mruka, ktory nic nie mowi...
Poczytalismy troche o tym w necie i w sumie wiekszosc mamusiek pisala, ze wszystko sie samo "wchlanialo" i dzieciaczki rodzily sie zdrowe. Tak wiec zamierzam tego sie trzymac, bo zamartwianie na pewno nie pomoze.
Aaaa...w wiekszosci przypadkow byly to dziewczynki wiec Klaurencja, szykuj swojego malego na ziecia
Pearl, mam nadzieję,ze będzie dobrze Trzymam kciuki
Dobrze, że wybraliście się do tego mazurskiego gina, jak się lepiej u niego czujesz to faktycznie lepiej by było, jakbyście jeszcze do niego przyjechali ... W Wawie nie wiadomo na kogo traficie

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 08:17   #957
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

Spać nie mogę i już od 6.30 jestem na nogach, co dla mnie nie lada wyczyn...

wczoraj miałam akcję skurczową, że tż chciał już na IP jechać, ale się wyciszyło po wannie...

zastanawiam się czy skurcze początkowe porodowe to jest stawianie się macicy? Bo mi się zaczęło u znajomych, oni byli przerażeni jak to widzieli, brzuch stawiał mi się co jakieś 5-7 minut chyba na minutę, nie bolało jakoś bardzo... nie przechodziło jak chodziłam. Jak wróciliśmy do domu to wzięłam nospę i do wanny weszłam. No i przeszła ta częstotliwość, więc poszliśmy spać... A w nocy i tak budziłam się jak miałam skurcze

Zastanawiam się czy tak TO się zacznie czy te bóle są inne...

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
hehe wszystkie osoby urodzone w niedzielę, jakie znam, są leniami okropniastymi
oo, mój teść urodzony w niedzielę i leniem nazwać go nie można, ale to pewnie wyjątek od reguły
Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
Inutil ja normalnie odkąd pamiętam to mam jak ty... ostatnio pytałaś że aż się martwisz że twój Klusek tak się wypina i saleje i powiem szczerze że do wczoraj miałam tak samo. Strasznie ruchliwy i ogólnie ciągle się wierci. Ale jak już dziś przeczytałam że mało się rusza to pomyślałam no nie możę by....bo ja dziś od rana w panice bo mój taki niemrawy że miałam na KTG jechać. Coś tam się teraz przesuwa ale to nie to co zwykle. Więc nasze chłopcaki widzę podobne
Ja też od 3 dni się czuje fatalnie, brzuch się strasznie stawia i boli jak na okres, łykam nospę i magnez i leże plackiem ale niewiele to daje. Do tego mdli mnie od wszystkiego...jak ja marzę żeby już był styczeń i urodzić zdrowego dzidzia
no, rzeczywiście chłopaki idą łeb w łeb, może Twój chce wyjść wcześniej?

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
A wybrałaś juz imię ?? Pamietam ze byla opcja Aleksandra i Juliana ??
hmm, na razie jest Aleksander, Maksymilian albo Konrad...
Cytat:
coś Ty. A może on boi się że krzywdę maleńswtu zrobi? Wiekszość facetów ma z tym problem. Mój tak samo. Tylko czasem jak mu wytłumaczyłam że nie szkodzimy maleństwu to nie panikował i było ok.
Mój tak ma. A jemu tłumaczenia nic nie dają
Cytat:
no to trzymamy kciuki, żebyś dzisiaj z Michałkiem do domu wróciła
Cytat:
hehe mialam tak na poczatku ale przy kolejnych wizytach bylo coraz lepiej... moze gdyby byl brzydalem to inaczej by bylo a jest przystojniak hehe ale ja z tych wiernych co oczywiscie nie zabrania mi grac na nosie mezowi hyhy jak go zobaczyl pierwszy raz to myslalam ze mnie wyprowadzi z tej przychodni
hihi, nie dziwię mu się

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Połowy mi nie pocytowało

Pear trzymaj się tego, że takie cholerstwo najczęściej przechodzi a nie możesz znaleźć innego lekarza w Warszawie i olać mruka ciepłym moczem?

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2011-12-30 o 08:18
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 08:32   #958
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Hej! Znowu miałam mnóstwo stron nadrabiania.
Wczoraj był dzień odwiedzin u mnie i sprzątania po malowaniu, choć jeszcze troszkę zostało.
Wczoraj przywiozłam do domu fotelik i leżaczek, ale to używane dostałam od szwagierki, więc odrazu wyprałam, miałam jeszcze kilka ciuszków do prania i rożek, to też już schnie

Dzisiaj ostatnie zajęcia w szkole rodzenia a ja mam zamiar leżeć i nie wstawać do godziny xxx. heeh

Co to gbs ja miałam pobierany wymaz u mojego ginekologa w 34t 4d i z tym pojechałam do laboratorium, zapłaciłam 26 zł i mam mieć naszykowane przy odbiorze 32 zł jakby coś się tam wykluło - oby nie.

A dzisiaj zaczynamy 35 tydzień

miłego dnia

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 08:34   #959
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Tak na szybko:
Agawoo miała zachcianki na żyrafki? Chciałam kupić łóżeczko na allegro i znalazłam TAKIE, ale chyba się kobitka zorientowała, że chcę je kupić i poprosiła kogoś o podbicie ceny, bo nagle z 61 na 160 skoczyło. I tam taka piękna żyrafka jest
Gdyby ktoś miał ochotę to jeszcze pół godzinki zostało do końca aukcji

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 08:58   #960
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki
Ja jeszcze w łożeczku, bo wstać mi się nie chce, ale spać już też nie
Noc miałam koszmarną, budziłam się co chwilę ... Ani na bokach spać nie mogę, ani na plecach, gorąco mi ...ech ... nie narzekam już
normalnie jakbym siebie czytala
bidulka
Cytat:
Napisane przez Agawoo
Pearl, mam nadzieję,ze będzie dobrze Trzymam kciuki
Dobrze, że wybraliście się do tego mazurskiego gina, jak się lepiej u niego czujesz to faktycznie lepiej by było, jakbyście jeszcze do niego przyjechali ... W Wawie nie wiadomo na kogo traficie
Cytat:
Napisane przez Inutil
Pear trzymaj się tego, że takie cholerstwo najczęściej przechodzi a nie możesz znaleźć innego lekarza w Warszawie i olać mruka ciepłym moczem?
Dzieki, Dziewczynki Caly czas mysle, ze przejdzie Podobno czasem jak sie dzieciak za duzo wod plodowych opije,to tak ma. Do mojego Smoczura,czy moze raczej Smoczurki by pasowalo, bo co chwila ma czkawki...
A co do lekarza, to bylismy z tztem w naszej karierze juz u kilku warszawskich i to takich niby "z gornej polki", a i tak zaden nam nigdy nie przypadl do gustu tak, jak ten tutejszy i sprzety tez mieli gorsze. Oczywiscie jestem pewna, ze sa w Wawie i lepsi i z jeszcze bardziej nowoczesnymi sprzetami, bo gdzie takim Mazurom do stolicy, ale tu tez chodzi o zaufanie i zwykla ludzka sympatie. Podejscie tego naszego bardzo nam odpowiada. To, ze zawsze mozna do niego zadzwonic, zawsze odbiera, po 5 razy spokojnie odpowiada na to samo pytanie, a potrafi tez sam zadzwonic i sie upomniec o wiadomosci...No taki "ludzki" lekarz po prostu. Do tego swietny specjalista. Bezpieczniej sie bede czula u niego

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
cze początkowe porodowe to jest stawianie się macicy? Bo mi się zaczęło u znajomych, oni byli przerażeni jak to widzieli, brzuch stawiał mi się co jakieś 5-7 minut chyba na minutę, nie bolało jakoś bardzo... nie przechodziło jak chodziłam. Jak wróciliśmy do domu to wzięłam nospę i do wanny weszłam. No i przeszła ta częstotliwość, więc poszliśmy spać... A w nocy i tak budziłam się jak miałam skurcze
a jak wyglada takie stawianie sie macicy???
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Co to gbs ja miałam pobierany wymaz u mojego ginekologa w 34t 4d i z tym pojechałam do laboratorium, zapłaciłam 26 zł i mam mieć naszykowane przy odbiorze 32 zł jakby coś się tam wykluło - oby nie.
hm...a kazdy lekarz przepisuje to badanie?

Wlasnie przyszly mi ciuszki z "patryczka". W dotyku sa super mile, tylko niektore 62 sa taaaaaakie wielkie,a inne taaaaaaakie malutkie
Moja Niunka na poczatku bedzie miala duzo zielonych ciuszkow
Dzisiaj wyslali mi maila, ze do wyczerpania zapasow ceny sie nie zmieniaja pomimo podwyzki vat na male rozmiary i sa poswiateczne wyprzedaze - chyba na wszystko rabat 5%

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości