|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
![]() A w ogóle u mnie w szpitalu jest jakoś tak dziwnie,że pielęgniarka przychodzi łapie się za dziecko i pampersy i bierze odrazu po kilka,żeby obdzielić te dzieci, których mamy nie brały pampersów i takim sposobem mojej siostrze w ciągu dwóch niecałych dni poszły dwie i pół paczki... troche dziwne takie zwyczaje
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#1172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja polozna chce miec po porodzie, zeby przyszla do mnie do domu i pomogla, zwazyla i zmierzyla dziecko, doradzila, odradzila, pomogla w kapaniu itp do porodu niech bedzie jakas dyzurna akurat, to mi nie przeszkadza
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#1173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba nieźle bym sie wkurzyła, bo wszystkie rzeczy dla dzieciątka tyle kosztują, zwłaszcza pampersy a oni tak na prawo i lewo rozdają nie swoją własność niech szpital zakupi kilka paczek dla tych matek co nie zabrały swoich pampersów i niech im odsprzedaje a nie wysługuje się innymi pacjentkami
|
|
#1174 |
|
Raczkowanie
|
No ładnie to my kwietniówki będziemy was wspierać do samego porodu a wy już potem nas nie będziecie miały czasu powspierać
emigra no obyś miała rację. Dosyć, że odkąd się rusza w ogóle to tylko przy lewym biodrze to teraz z kolei mniej wyraźnie. Na ostatnim USG leżała twarzą i brzuszkiem w dół . Teraz może pupe wypięła do mnie . A co do pampersów to czytałam o Hagisach i Happy z wycięciem na pępuszek, takie najlepiej chyba do szpitala i po szpitalu stosować bo nie obcierają. http://www.pieluszki.pl/ Objad zjedzony teraz trzeba dzidzie Femibionem nakarmić
Edytowane przez peti91 Czas edycji: 2011-12-29 o 13:37 |
|
|
|
#1175 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam Kochane Mamusie
![]() Jak zwykle z Tż oglądaliśmy film prawie do 3 i wstaliśmy dziś o 12, tż pojechał już do pracy a ja zamulam sama w domku, obiadku dzisiaj robić nie muszę bo został z wczoraj ![]() na śniadanko zjadłam jogurcik z dużą ilością płatków dzwoniłam by umówić się na ten test glukozy, rejestrować wcześniej się nie muszę tylko przyjść i albo przyjść i wypić tam glukozę albo wypić ją w domu i przyjść więc nie wiem jak lepiej?? będę jechała sama autem kawałek drogi więc chyba lepiej pojadę tam aby ją wypić...? wczoraj czułam strasznie bóle w brzuchu, ale dzisiaj jest ok przeszło. I ja przy tych bólach nie mam żadnych twardnień. ogólnie u mnie w domu jest nie najlepiej wszyscy po kolei chorują jakaś grypa żołądkowa masakra brat co zje to wymiotuje nawet leki, wygląda jak widmo cały blady i teraz mame bierze.---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- i jeszcze wczoraj jak już się położyliśmy i tak leżymy, rozmawiamy bo zasnąć jakoś ciężko było i nagle poczułam, że coś mi mokro w palucha a tu siara mi poleciała tż cieszył się jak dziecko ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- no coś w tym stylu... ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- ale ja nie mam twardnień i lekarz kazał brać mi nospę przy bólach brzucha |
|
|
|
|
#1176 |
|
Rozeznanie
|
Cześc!
Widzę,że na wątku co druga zaniemogła... Strasznie Wam współczuję.. Wszystko wina tej pogody,bo jakby jakiś śnieg i mróz nadszedł to by raz-dwa wszystkie bakcyle chorobowe wytłukł... A tak niemalże przedwiośnie mamy, więc choróbska raj mają;/ No nic,mogę Wam tylko napisać,żebyście się trzymały dzielnie i kurowały A co do tematu wagi to ja też bałam,że będzie nieciekawie. a tu miłe zaskoczenie- od 4 tygodni na wadze wciąż widzę 96kg i ani grama więcej Wczoraj byłam u położnej. i zaproponowała mi udział w szkole rodzenia. a ja głupia myślałam,że w UK nie ma czegoś takiego Chyba pójdę,bo ponoć to jest za darmo. tylko że co drugi tydzień będę chodzić,bo musze pogodzić te zajęcia z pracą Tomasza.. A po wizycie poszalałam na zakupach Kupiłam body z długim i krótkim rękawkiem, kombinezoniki, skarpetki, łapki-niedrapki i 3 śliczne bluzeczki w odziwo! zielonym kolorze. no nie wierzę,że wrzucili coś w kolorach unisex. Ale niestety spodenek pod kolor już się nie dało dokupić bo oczywiście tu juz podział był A no i jakby któraś z dziewczyn z UK była zainteresowana to w Asdzie jest ciekawa promocja. Za 5f kupiłam sześciopak chusteczek z Johnson's. Dużo taniej niż np za chusteczki z Pampersa ( za 2 paczki 4f ).
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
A czy któraś z Was ma dobry przepis na leczo??
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
raz, że budzę się na sisiu, dwa że ciężko jest mi się przekręcać i wogóle jakoś nie wygodnie. Poza tym ostatnio strasznie bolą mnie piersi. I od wczoraj czuję, że moje dziecko jest bardzo nie spokojne non stop kopie, kręci się, wierci itp. ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- a co do wagi czuję, że po świętach przytyłam, ale nawet nie chce tego sprawdzać
|
|
|
|
|
#1178 |
|
Rozeznanie
|
Meg faktycznie "dziwny" zwyczaj mają te położne. Najłatwiej jest rozporządzać cudzymi rzeczami... ja bym nie wytrzymała na jej miejscu i bym grzecznie aczkolwiek stanowczo powiedziała,że to dla mojego dziecka są pampersy a nie dla połowy oddziału. Ok raz można wybaczyć,ale nie ciągłe takie podbieranie. Za darmo tego nie dają przecież. A te inne matki przecież tez powinny mieć trochę wstydu i w takiej sytuacji powinny chociaż zapłacić za nie... nie ogarniam,idzie taka do porodu i żeby pampersów dla dziecka nie zabrać
|
#1179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1180 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miałam robić naleśniki,ale coś lenia mam niesamowitego. Na podwórku dalej pada,a powinnam i siebie i synka dotlenić może zaraz zmobilizuję sie do wyjścia
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też muszę sobie coś kupić bo ostatnio kupiłam tylko dwa w H&M i z tymi rozmiarami ciężko boję się, że jak zamówie z allegro to będzie za mały ale nie wiem może zaryzykuje.
|
|
|
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
a ja przespałam pol dnia
![]() teraz chodze w takim staniku, biust sie dobrze trzyma i jest mi w koncu wygodnie http://allegro.pl/staniki-bezszwowe-...013140103.html
|
|
|
|
#1183 |
|
Rozeznanie
|
Ja robie to tak:
najpierw na oliwie podsmaż ciutke cebuli i ząbek czosnku. potem dołoż kiełbaskę. W międzyczasie pokrój w kostkę dużo papryki, różnokolorowej kilka pomidorów ( ja zazwyczaj używam koktajlowych albo tych podłużnych małych), troszkę pieczarek (niekoniecznie muszą być). A no i jak lubisz to dołóż cukinie albo kabaczek ( ja nie cierpie to nie wrzucam). Podlej ciut wody (ale ciutke dosłownie),zmniejsz ogień i duś to wszystko póki warzywa nie będą miękkie i soki nie puszczą. dołoż caly słoiczek koncentratu i niecałą szklanke wody.jak lubisz na ostro to dodaj też kilka kropli tabasco. potem przypraw solą, pieprzem i papryka sproszkowaną taką i taką. gotuj jeszcze chwilkę i odstaw żeby sie wszystko "przegryzło". smacznego
|
#1184 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo jest naprawdę wygodny.
|
|
|
|
#1185 |
|
Raczkowanie
|
Proszę bardzo o to ja http://imageshack.us/photo/my-images/155/pc020145.jpg/
gdzie ten szósty miesiąc to nie wiem
|
#1186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a brzuszek zaokraglony wiesz nie kazdemu szybko rosnie duzy brzuch
|
|
|
|
#1187 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapisałam sobie![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() peti ale szczupla jestes ![]() zjadłam właśnie cala bąboladę
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-12-29 o 14:19 |
|
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
ja zjadłam dwie mandarynki
i mam ochotę na coś słodkiego...
|
|
|
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
A mi sie nie chce slodkiego
|
|
|
#1192 |
|
Raczkowanie
|
Balbinka20 dawaj zdjęcie i zaraz zobaczymy czy taka z Ciebie orka .
Znając życie piękna kobieta , jak wszystkie co tu piszą. Ja wyglądam bardziej jak dziecko niż kobieta http://www.maxmodels.pl/petiberek.html i wiem, że będzie mi wręcz przykro jak ludzie będą mnie mieli za siostrę tego maleństwa albo co gorsza matkę 14 letnią. Kiedyś na imprezie podszedł do mnie chłopak i mówi ''założyłem się z kolegą, że masz 16 lat, on mówi, że 17 wyjęłam dowód i mówie ''19'' . Wiecie jakie to głupie... chyba wszystkie powinniśmy tu zdjęcia wrzucać bo w ciąży raczej większość czuję się brzydko a jesteśmy jakby wsparciem dla siebie Jolka, Emigra ogromne dzięki. Cytrynka no waże 42 kg... i to na półmetku ciąży. małe mieszkanko sobie zrobiła ta dzidzia, aż się chwilami martwie zamiast chwalić, że szczupła...
Edytowane przez peti91 Czas edycji: 2011-12-29 o 14:30 |
|
|
|
#1193 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Hej kobietki!
Po wczorajszej wizycie dowiedzialam sie, ze mam sie nie martwic, cukier za wysoki, ale spokojnie mozna to wyregulowac dieta i cwiczeniami fizycznymi. Dostalam glukometr, duzo wytycznych na temat diety oraz ksiazeczke z dietami na ilosc kalorii jakie mi przydzielono do spozycia w ciagu dnia, duzo porad. Mam mierzyc cukier min. 2 razy dziennie i zapisywac w ksiazeczce, ktora pozniej mam wziasc na kontrole. Lekarka powiedziala, ze wlasnie teraz dziecko rosnie intensywnie i potrzebuje coraz wiecej insuliny, wiec po prostu trzeba to kontrolowac, gdzy jest prawdopodobienstwo, ze wyniki moga sie pogorszyc, choc nie musza. Dlatego staram sie przestrzegac diety, choc nie restrykcyjnie, pozwolilam sobie wczoraj nawet na michalka w bialej czekoladzie i 2 cukierki czekoladowe z galaretka, a potem krotka gimnastyka po i cukier byl ok. Ogolnie brzucholek rosnie, dzidzia bardzo ruchliwa, byc moze dlatego, ze jest mala wiec miejsce poki co ma, ale na wadze mniej wiecej staly wynik-ok 8 kg, a w sobote zaczynam juz 30tc. Mam nadzieje, ze nie przytyje juz wiecej niz jakies 5 kg do dnia rozwiazania.... Wybralismy sie wczoraj z mezem do smyka, i mnostwo tam artykolow dla dzieci, normalnie pol sklepu bym chetnie wykupila. Musimy jeszcze dokupic kilka akcesorii do pielegnacji, typu termometr, cos do noska do odciagania katarku etc, jesli chodzi o ciuszki, to wszystko mamy az w nadmiarze, wiec nic nie musze kupowac. Dzis na obiad rosolek, sobie pojadlam a teraz sie obijam i odpoczywam, bo za godzinke jedziemy do ikei, to obejze sobie komody dla dzidzi
|
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co innego gdyby mnie jakas mamusia poprosila, zebym jej odstapila, to nie ma sprawy, ale jak mozna sie rzadzic bez czyjejs zgody. ewelajna to super, ze wiesz juz co i jak z cukrzyca.
|
|
#1196 |
|
Rozeznanie
|
Peti,ale Ty jesteś zgrabniutka i śliczna
Zazdroszcze figury
|
|
|
#1197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczy masz sliczne a co do tycia, to dziecko wazy pewnie cos ok pol kilo dopiero wiec te Twoje 2 na plusie jest ok dopoki lekarz nie mowi ze cos jest nie tak, to jest ok kobieta nie musi tyc na potege (jak ja np ) aby dziecko zdrowo sie rozwijalo Cytat:
Ja troche ogarnelam mieszkanko. Nie wiem kiedy maz wroci ... mam nadzieje ze za godzinke badz dwie, bo chcemy jeszze na male zakupy spozywcze podjechac....
||
|
|
|
#1198 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nic się nie martw,nadgonisz- jeszcze brzusio urośnie Ty jesteś śliczną dziewczyną i nawet nie myśl przejmować się takimi głupotami. JA mam prawie 30tkę na karku i uwierz, chciałabym mieć znowu te 20-cia.. i móc wyglądać jak siostra dla swoich dzieci, to by było cośCo do pieluch branych przez położne, to bez sensu dla mnie U nas w szpitalu, najpierw przebierają w tetrę i tak do momentu aż matki nie przyniosą swoich pieluch. Dla mnie najlepsze rozwiązanie. A ja dziś pożarłam zupę krem brokułową, a potem spaghetti. Tyle że bez konkretnego śniadania. Coś ostatnio rano nie mam apetytu- może dlatego że najadam się na noc ![]() pewnie coś w tym jest...
|
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
Zauważyłam, że mam większy apetyt wcześniej nie chciało mi się, aż tak jeść a teraz 2h po śniadaniu ja już po obiadku i pewnie znowu za 2h czegoś mi się zachce
|
|
|
|
#1200 |
|
Zadomowienie
|
a ja dzisiaj barszczyk czerwony i krokiety z kapustą i grzybami
:P własnie wróciłam od mamy kupilam sobie po drodze podkład i cienie do powiek a co też musze ładnie wyglądac teściówka przez szwagra posłała nam jeszcze dodatkowo z holandii sweter dla męża a dla mnie śliczną bluzę białą a jutro się wybieram na morfologię z siuśkami i na poziom glukozy i chyba książkę wezmę ze sobą dziewczyny a to kłują dwa razy czy zakładają wenflon ??
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:45.

chyba nieźle bym sie wkurzyła, bo wszystkie rzeczy dla dzieciątka tyle kosztują, zwłaszcza pampersy a oni tak na prawo i lewo rozdają nie swoją własność
jakaś grypa żołądkowa masakra 

wiesz nie kazdemu szybko rosnie duzy brzuch