|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
pięknie daje mamie pospać
|
|
|
#4292 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Moonik, Archi, Rabarbarku dzieki za kciuki wynikowe na szczescie krzywa wyszła super - cukrzyca poszła sobie precz ![]() Cytat:
Cytat:
wszystko robi przy małej bez proszenia, sprząta, gotuje, wszystko robi w domu i koło domu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moonik moja niunia tez zjada tyle co Juliś, zwykle ze 120 lub 150 ml wody - to Czarek od Dżasty straszny żarłoczek jest dobra, cytuje dalej bo sie bałam ze mi wetnie jak wrzuce wiecej na raz |
||||||
|
|
|
#4293 | ||||
|
kosmitka
|
Mój kopie ten, na którym leży, aż się dziwię, że go nogi nie bolą.
![]() Cytat:
Póki co nasze ćwiczenia okazały się pomocne i bezbolesne i oby u Was też tak było. Cytat:
My też nie bardzo mamy kasę, ale krzeslko na pewno trzeba będzie kupić, więc może już teraz lepiej. Cytat:
Cytat:
.
|
|
|
#4294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie jakoś co 2-30 godziny, ale to już ze smokiem przeciągane, jakoś spać mi nie chciał tylko bawić ![]() Cytat:
![]() też Stas preferuje prawą strone, ale jak trzeba to lewą też lubi ja nie chce wiedzieć ile STaś je, ale tyle co waży to mnie przeraża je może z 5 minut, co 2 - 2,5 godziny, w nocy prawie co 3-4 a tyje dalej jak wariat dziś jak go zwazyłam ze sobą i bez siebie to zbladłam że tyle ja noszę przed sobą
|
|
|
#4295 |
|
kosmitka
|
Ile waży Staś ?
|
|
#4296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Męża
|
|
|
#4297 |
|
kosmitka
|
U nas chyba zacząl się jakiś skok
|
|
#4298 | |
|
Zakorzenienie
|
Filip sobie śpi już godzinkę
A ja z nudów karmieniowych oglądam zbudntowanego anioła Cytat:
![]() Oby jednak nie było tak źle O kurcze. Co się dzieje ![]() Kciuki trzymam, żeby jak straszne- minęło szybko
|
|
|
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
wychodzi ponad 8kg... koło 8200g
![]() o nie nie strasz..musze się psychicznie przygotować do czegos kolejnego ![]() ![]() mały znowu piszczy do lodówki o co kaman
|
|
#4300 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ile waży? No to normalnie jestem pod wrażeniem, a myslałam, że mój Stefek taki żarłoczny Ja ostatnio też sama ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:No weeeeź ejj bo popsujesz nam chłopów ![]() Cytat:
Ja mu podkladałam coś pod nóżki na leżczek ale skopywał to. Potem pomyslalam, że skoro kopie i nei płacze to go nie boli ![]() Ile ile waży? ![]() U nas też i to ten długi od 15go tygodnia...40 minut jadl, drugie 40 zasypiał, a pomiędzy był płacz, nie to nie był płacz to był ryk pomieszany z uśmiechami...ześwirowało mi dziecko A na rączkach cisza A co u Was? Byliśmy w Klinice i zapisałam Kwilonka do chirurga..na 10go stycznia, 11go szepienie, a 23go bioderka...tak więc styczeń po znakiem lekarzy... Zastanawiam się...myślicie, że oni mogą ten zabieg naciecia wędzidełka zrobić na pierwszej wizycie? Bo jak tak to chyba przesunę szczepienie bo nei chcę go wykończyć... Sonia zadzwonilaś? Dawno nie było Tusi? i Agnieszka nic nie pisała i Agnyska ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
Duży chłopak Może glodny
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
chyba widzi jak mama ciągle otwiera lodówkę i rusza buzią
|
|
#4302 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Anci Franisław i mój Stefkowicz też patrzą chytrym okiem jak jemy
|
#4303 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale skoro lekarz pozwolił to chyba w porządku ![]() Cytat:
ale na premie świąteczne dla urzędników nie brakło ![]() co się dzieje? niech mija szybko precz słodki ciężar do dźwigania ![]() a z tą lodówką macie fajnie pewnie przez to, że biała (bo białą macie )Cytat:
Cytat:
z wędzidełkiem nie pomogę no Tusi nie było, wczoraj o Agnieszce pisałam, Agnyski też nie widać byliśmy na spacerze ale jakś tak zimno nieprzyjemnie, chwilkę pochodziłam i wróciliśmy. Małgoś który ten krem f18 macie?? bo znalazłam na pewno ze 3 różne opakowania a nie wiem czy się różnią czymś poza tym??
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-12-29 o 15:57 |
||||
|
|
|
#4304 |
|
Zadomowienie
|
Małgosiu dzwoniłam i rozmawiałam z przyszłym terapeutą młodego... Bardzo miły pan, obiecał, że nic nie będzie robione na siłę. Wytłumaczył, że dzieci te ćwiczenia nie bolą, a płacz wynika ze zmiany otoczenia, obcej osoby w postaci terapeuty i niewygodnych na początku pozycji
... Zapisaliśmy sie na 3 stycznia...Zobaczymy ![]() A 2 stycznia mamy neurologa... biedny ten mój mały...znów będą nim tarmosić na wszystkie strony ![]() Dzisiaj jeszcze chyba się załapię na wizytę u gina wieczorową porą, bo mnie pobolewa ten jajcor ![]() Ech wszystko naraz ![]() MalgosiaM8 niedługo Staś dwukrotnie przebije mojego niejadka ![]() powtarzam za mooonik- słodki ciężar
|
|
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia haha
![]() Muszę mojego postawić w kuchni jak szamam może też zacznie piszczeć. A okazji miał by sporo Co chwile postanawiam sobie, że od jutra zero słodyczy i dieta a jak przyjdzie co do czego to wpierniczam ile wejdzie- chyba mi zostało po ciąży ![]() I nawet nie skorzystam z tego chudnięcia od karmienia bo co by mi spadło to ja sobie nadrobię i ciągle stoję w miejscu ![]() Sonia to dobrze, ze Cię uspokoił trzymam kciuki za szybkie efekty i szybkie zakończenie
|
|
|
|
#4306 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja nie wiem o co kaman z tymi opakowaniami. Ja mam dwa jeden mniejszy chyba 50ml taki biały słoiczek a drugi kupiłam niedawno taki 100ml w tubce na opakowaniu jest tęcza chmurki i pszczółki Porównałam składy - to samo Cytat:
To Mateuszek taki sam styczeń lekarski jak nasz Stefan... Idź idź niech i Ciebie przebada ![]() Uciekam bo czekamy na ojca chrzestnego
|
|
#4307 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
U nas też już kilka umiejętności jest zdobytych A np czołgania nie ujęli w tym a Szymek podnosi pupę w górę, odpycha się nogami i przesuwa do przodu Ręce oczywiscie mu w tym okropnie przeszkadzają i nie chcą współpracować![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wpadaj jak tylko możeszCytat:
Ostatnio jest ok Tż dużo pomaga mi przy obowiązkach domowych - robi zakupy, sprząta. W nocy nie wstaje bo karmię piersią, ale kiedyś jak mały płakał to mi pomógł. Mogę spokojnie wyjść na zakupy czy do koleżanki. Zdarzyło mu sie kilka razy wykąpać małego bez niczyjej pomocy. W ciągu dnia ostatnio nie ma zbytnio czasu bo chodzi do pracy i robi studia jeszcze. Żeby nie było różowo to ma baardzo mało cierpliwości![]() Cytat:
![]() A to mój ma mistrza w tym już ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|||||||
|
|
|
#4308 | ||||||
|
kosmitka
|
Haha to jakieś 0,5kg więcej niż Francisław
, ostro je ten Twoj Staś!Cytat:
A co do zabiegu to chyba jest tak, że umawiają na zabieg, co? A nie robią z marszu. Cytat:
.Cytat:
A o skoku pisałam wyżej Cytat:
Nie martw się na zapas Cytat:
Dzisiaj mam 2 dzień okresu. I leje się tak, że aż mnie to martwi, bo to jak krwotok jakis wygląda. W lutym mam kontrolę u gina, mam nadzieję, że mnie uspokoi. Jutro mamy szczepienie i nie mogę od tygodnia znaleźć książeczki Frania, nie wiem, co się z nią stało, nie wiem, czy jutro nas zaszczepią, czy to się wszystko odtworzy? ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
Dostałam też paczuszkę z Bebilonu, tam była próbka mleka Bebilon 2 oraz śliniaczek. Nie wiem, czy to pisałam.
|
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Małgosia wow, 8 kilo Staś już waży ale duzy
|
|
|
|
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oo nie pisałaś o bebilonie - ciekawe czy też dostaniemy
|
|
|
|
|
#4311 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
oby, oby Cytat:
- i tam notują wizyty, szczepienia, może u Was też coś takiego jest? muszą mieć jakaś ewidencję
|
|
#4312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za neurologa i za twój jajnik oby to nic poważnegobiedny Szymuś...ten katar strasznie umęczy dzieciaczki a za kciuki bardzo dziekuje Cytat:
|
||
|
|
|
#4313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja tak szybko i po łebkach nadrabiam - dziś oka nie zmrużyłam
dz Kwilonek i drużyna stróży snu rewelacja Cytat:
a teraz prosze karmie ![]() Chociaz po dzisiejszej nocy znow wrocily mysli o mm. rewelka noooo ![]() Cytat:
i u nas chyba też ![]() A Twoja poprzednie @ tez byla taka obfita?? Bo cos mi sie kojarzy ,ze ktoras pisala? |
||
|
|
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
Gunia sie wybrała spać jak o 18 miała jeść...no nie moge z nią. I znowu pójdzie spać pewnie po 22 gadzina mała
a na dodatek nikogo nie ma jak ja mam chwilke chlip chlip
|
|
|
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
heja kochane
![]() my dzis bardzo aktywny dzionek-bylismy na zakupach ciuszkowych zakupiłam sobie staniczek i sweterek i dla małego nareszcie znalazłam buciki hehe bo teraz jak nie ubieram go w kombinezon tylko w kurtke to bez bucików dziwnie wygladał![]() Sonia a gdzi ejedziesz do neurologa? bo ja sie tez musze umówic mam do wyboru Chorzów i KatowiceDanika ja jestem
|
|
|
|
#4317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie jest tak źle jak myślałam
![]() Cytat:
i za chwilę czoło będzie zdarte![]() Cytat:
sama wiem jak sie czuje przy katarze![]() W szpitalu dostałam takie dwie paczuszki (jedna nazywa się Niebieskie pudełko) a do tego wypełniłam dwa formularze. Pierwszą dostałam pocztą, a w niej były kupony zniżkowe na produkty hippa i własnie kupon na kolejną paczkę za 1 gr Jak inaczej można to zdobyć to nie mam pojęcia
|
||
|
|
|
#4318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4319 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co widze paczki dostaly warkowe "starszaki" wiec spokojnie
|
|
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór mamusie poświątecznie
Od piątkowego popołudnia do teraz nie miałam neta ![]() Nie zdążyłam Wam złożyć nawet życzeń świątecznych... Ale Kochane wiecie przecież, że Wam i Waszym małych słoneczkom życzę jak najlepiej każdego dnia roku U nas święta minęły szybko i gwarnie. Amelka była marudna i zmęczona ciągłym gadaniem i hałasem, ale dała nam trochę poświętować. Kochane dziecko Niczym mała wrona, gada do siebie i próbuje podnosić się/siadać. Jak jej podłożę poduchę to siedzi prosto i się nie przewraca na boki, ale nie wiem czy może tak "siedzieć"?? Póki co pozwalam jej tak na kilka minut w ciągu dnia. A jak to wygląda u Was?Wykąpię Amcie, nakarmię i spróbuję ponadrabiać, bo STRASZNIE jestem ciekawa jak Wam minęły święta. P.S. Strrrrrraszzzzzzzzznie Tęskniłam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

Eryk od kilkunastu dni zasypia sam ok. 22.00 i śpi do 6-7 rano bez jednej pobudki. Daję mu wtedy mleko i śpi dalej do 9 rano. Wysypiam się jak księżniczka.
pięknie daje mamie pospać
i za @, ale jeśli Cię to pocieszy, moja koleżanka przy karmieniu mieszanym, dostała okres dopiero koło 11 miesiąca po porodzie
tylko moje hormony sobie lubią poszaleć...ale niech mają, jak bedziemy ssie starac o drugie dziecko to im znowu ukrócę wolność

i jeszcze kupa innych rzeczy ma zdrożeć 

bo mąż w pracy niestety
klask i: