|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Witam z rańca
![]() Zostawiam na boczku, albo na brzuchu. |
|
|
|
#1622 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
dzień dobry
ja mam jeszcze Święta...tzn odnaleźć się nie mogę... mam parę Pań na włosy przed Sylwestrem i jakoś czasu brak ![]() Aaniu - bardzo się cieszę,że się upewniłaś ,że z Adasiem wszystko cudownie dla niego AgaG.przepraszam,że nie odpisałam na sms jak dostałam to nie mogłam odpisać,a potem przez całe zamieszanie po prostu wyleciało mi to z głowy przepraszam i dziękuję za pamięć![]() Meszsares- a co to za książka,szukałam na allegro ale nie znalazłam,było tylko coś po angielsku ale ja aż taki "anglomówca" nie jestem ![]() A Święta u nas łakome nawet ja co nieco zjadłam,niby z rozsądkiem,bo nie jadłam nic uczulającego a i tak Nikośka wysypało![]() A Wesoła Historia ze świąt to taka,że przyszedł na wigilii u tesciowej Św.Mikołaj i moje dziecko ledwo wszedł powiedziało mi na uszko: "mamusiu...ale tam w środku jest tata" tzn mamo ten mikołaj to tata...mądra ta moja dziewucha,poznała go chyba po odgłosach-głosem to nazwać sie nie dało wstawię potem zdjęcia w klubie na dowód,że Mikołaj nie do rozpoznania...a potem już wszystkim opowiadała,że tata to Mikołaj życzę miłego dnia,idę nadrobić co nieco
|
|
|
|
#1623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agadus zdrówka dla Was dziewczyny ![]() Witam! Tyle mojego nadrabiania, idę karmić. W nocy spał z nami, w łóżeczku bek. Czy to możliwe, że już cwaniaczek zakumał, że u mamusi najlepiej? Co prawda brałam Radzia do łóżka ale w nocy albo nad ranem dopiero.... |
|
|
|
|
#1624 |
|
Zadomowienie
|
Brumku miałam nadzieje,że wymyśliłaś coś jednak na talię osy bez ćwiczeń
a te przedmioty z Lidla mnie przerażają...bo ja leń jestem![]() o mleko na "przewlekłe" tez sie martwię ponieważ mój Nikoś przez 6 tygodni przybrał na wadze tylko 300g tylko co zrobię jeśli nie dostanę recepty ze zniżką kurde będą jaja od nowego roku![]() Brumku Nikoś je co 3 godz czyli ok 4-5 razy dziennie, w nocy 2 razy,czyli od 6 do 7 posiłków na dobę i niestety marnie przybiera ![]() Stronczek-moje dziecię śpi na pleckach,tak go kładę i raczej tak spi. DaKaro-najlepiej o glutenie porozmawiaj z pediatrą.Ja chciałam wprowadzić jak Nikś skończył 4 mce ale on nie chce słyszeć i widzieć podgęszczonego mleka, pluje tym dalej niż widzi...więc czekam... ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Kolinka- już nigdy nie będzie tej samej atmosfery...- dzieci mamy ![]() Jeśli chodzi o ceny w aptekach takie same to chyba dobrze... niestety wiele aptek naciągało ludzi.... a teraz nie będą mieli wyjścia. Youyou- a jak tam Twoje ciało po spotkaniu z goracym napojem? Brumku jeśli kupisz usługę w zakupach grupowych to zapisz się na najpóźniejszy możliwy termin.....ponieważ czasem niektóre "zakłady" są Świeżo otwarte i biorą udział w kampaniach typu Groupon czasem się po prostu uczą...więc lepiej być tym 50 manekinem ,na którym ktoś ćwiczy niż pierwszym może to dziwnie napisałam ale wiem,bo kreski robiłam u Pani świeżo po kursie i wiem jak mi zrobiła kreski a jak wyglądała miesiąc później korekta- korekta już dużo dużo dużo szybciej,sprawniej,lepiej itd...Scio a pytałaś Pana czy jeśli dostaniecie się do alergologa za 6m-cy to będzie jeszcze sens?? ![]() Marinka,Słoneczko zazdroszcze spotkanka ![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Agadus- zdrówka życzę ![]() Natko dopiero teraz czytam co się dzieje... też jesteś alergikiem?ja też ,własnie początkiem stycznia jadę pierwszy raz do alergologa... ponieważ mój pulmonolog do tej pory twierdził,że alergii się nie leczy wiesz czego próbowałam na alergię? BIOREZONANS-można wykonywać podczas karmienia, robią testy cena ok 120zł i odczulenie jednego alergenu jakieś 50zł. Wg niektórych szarlataństwo,wg niektórych bardzo skuteczna metoda...ja uważam,ze warto spróbować- ja odczuliłam już trawy o brzozy i w sezonie czuję się dużo lepiej. Mam w planach odczulić sobie teraz koty bo to maskara u mnie. Oczywiście można odczulać teraz alergeny spożywcze itd... poczytaj, u mnie w Krakowie jest kilka gabinetów biorezonansu i mają duże wzięcie.trzymam ja też chciałabym utrzymać karmienie![]() wstał mój starszy potworek -kończę z wizażem
|
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Zaraz będę dzwonić do NFZ bo mejlowo z tymi głąbami się nie da. Niech mi powiedzą co mam dziecku dać do jedzenia po Nowym Roku ![]() Baboniku recepte na P na pewno dostaniesz Ja w poniedziałek dam Agacie kszke mleczno-ryżową i zobaczymy co będzie
|
|
|
|
#1626 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
A z bąkami Emil tez nie ma problemów. Do nieśmiałych on nienależy ![]() Cytat:
cow and gate nie kupię, bo mi krówki nie przysłali.( zarejestrowałam sie z nimi i aptamilem(aptamil przysłał misia polarnego -maskotkę), cow and gate nic. więc mam ich tez tam gdzie słońce nie dochodzi. ![]() chyba najlepiej zaopatrywac się w polskim sklepie, dlatego ,że tu nie zaleca się karmienia dzieci słoiczkmi przed 6 miesiącem, to i selekcja byle jaka. choc u mnie w sainsburym coś znaleźc można. Cytat:
emil jeszcze przysuwa się bliżej. ja się odsuwam, bo mi gorąco, a on się na mnie turla. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#1627 |
|
Rozeznanie
|
ja swoja klade na boczku do spania ale i tak sie przekreca po jakims czasie i woli prawy bok.
a garderba obok sypialnie napewno rewelacja,taka bede miec
|
|
|
|
#1628 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
mój różnie, wczoraj np wg mnie bardzo mało - jadł o 8.00, potem o 11.30, chciałam go nakarmić o 14.00 bo wychodziłam, to nie bardzo miał ochotę (nie to nie ), o 17.00 tylko się pobawił, może ciut zjadł, potem przed 21.00 przed spaniem, w nocy o 24.00 i o 4.00. Po południu pościł ![]() + trochę brokuła, ale dosłownie może 1/3 różyczki zjadł Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nadinka jest świetna! Trzymaj się kochana
|
|
|
#1629 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czasami ją przeczekuję i zabawiam żeby odstęp między karmieniami był chociaż 2,5h, bo często co 1,5 - 2 godz chce jeść. Już sama nie wiem co robić.A o tym nie pomyślałam....dzięki ![]() Cytat:
Cytat:
Po dwóch tygodniach, czyli jak skończy 6 m-cy zacznę dodatkowo rozszerzać diete. Taki jest mój plan![]() Cytat:
Witam u nas pobudki co 2 godz...jestem zaspana...chyba przespana....wczoraj jak prawie nie spałam to miałam taką energię że cały dom wysprzątałam, ugotowałam obiad i nawet rogaliki upiekłam Chyba powinnam spać 4 godz dziennie i styka ![]() Nie wiem co pisać....pustka w głowie.... |
||||
|
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
Babokiku, Ellika mój je co 2,5 godz a w nocy co 2 godz chce cycka ... i daję mu, myślę że jak przejdzie na butlę to będzie bardziej nasycony i te odstępy się wydłużą, jak wrócę do pracy to wtedy będzie musiał dostac raz butlę i obiadek i kaszkę pewno zanim wrócę, a później dalej cyc do rana
|
|
|
|
#1631 |
|
Zadomowienie
|
hej hej.
help potrzebny mi przepis na ciasto krówka. któraś z was robiła. tylko która?? :confuse d:![]() tylko bez mąki krupczatki, bo nie mam i nie mam czasu do polskiego sklepu jechac. |
|
|
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Cytat:
Wczoraj zasnąć nie mogłam przez ta refundacje ![]() I teściowej sprawdziłam leki bo jest cukrzykiem... Monia moje robią aaaaaaa jak chcą spać i same sobie śpiewają. ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Agni ja Ci nie pomogę ale chyba Agadus robiła...
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam właśnie u pediatry (innej, bo mojej nie ma) i mi nie wypisała, a chciałam 4 puszki, żeby mieć do końca stycznia chociaż. A ta, ze nie, że będzie musiała dopłacać, ze do końca miesiąca 2 dni i już mam, bla bla bla. Więc ja jej na to, ze jak Nutry ma nie byc do konca roku, to co potem mam zrobić? Co dziecku wtedy mam dać do jedzenia? A ona, ze w takich sytuacjach to ona do ministertwa zdrowia odsyła.
Właśne rycze z bezsilności |
|
|
|
#1634 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Stronczek ja Krystka zawsze kłade na boczku do spania ale on sie kręci i zaraz jest na pleckach ![]() DaKaro garderoba Natka za projekt ![]() Dziubek ja też bede wciskać Krystka do fotelika jak długo sie da zaraz jade do Ikea po szafkę więc bede blisko ![]() Nocka u nas tradycyjnie z pobudka o 5 ![]() A wczoraj wieczorem Tż mnie upił 2 drinkami |
|
|
|
#1635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1636 |
|
Rozeznanie
|
Scio
Właśnie w końcu po 2 godz udało mi się ją nakarmić. Przez ten zatkany nosek nie może jeść i płacze, a ja nie nadążam z odciągnięciem śluzu, żeby spokojnie zjadła w końcu się udało, teraz śpi bidulka.Co do tematu dbania o wygląd - przyznam szczerze ,że ostatnio jestem z siebie zadowolona Przez pierwsze miesiące wyglądałam jak fleja, w jakimś łachmanie z szybkim dostępem do piersi, nieuczesana i niepomalowana. Bardzo źle się z tym czułam. W pewnym momencie za punkt honoru postawiłam sobie codziennie się pomalować. Teraz z rana, kiedy mała ma przedpołudniową drzemkę zawsze robie sobie makijaż i ładnie się ubieram (ładna bluzka i czyste dresy ), prysnę się perfumą. Od tamtej pory moje morale powędrowało do górrrryyyy. To na pewno też pozytywnie wpływa na moje relacje z rodziną.O już wstała bidulka... |
|
|
|
#1637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry .Zuzanna kończy dzisiaj 6 miesięcy!
|
|
|
#1638 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karmi też nie pije i pokarm mam. Z rozszerzaniem diety to myślałam zrobić tak jak Ty, tylko ja nie odciągam pokarmu. Myślisz gotować kaszkę na swoim pokarmie? Czy na wodzie i ugotowaną mieszać z pokarmem? Ile wtedy tego pokarmu trzeba by odciągnąć? ![]() Cytat:
Nie masz się do kogo zwrócić? Jak to mój Tż powiedział: są takie SU.KI i co im zrobisz?" Utrudniają tylko... ![]() Cytat:
W klubie przepis na krówkę był youyou wklejała. ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-12-30 o 10:41 |
|||
|
|
|
#1639 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1640 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
||||
|
|
|
#1641 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1642 |
|
Wtajemniczenie
|
witam witam
u nas nocka nawet ok, ale juz drugi wieczór z rzędu Natala ma problem z zaśnięciem, pewnie to przez katarek, chociaż nie ma noska bardzo zapchanego, ale... bella ja nie robiłam krówki, ale zaraz zobaczę do klubu, może któraś podała przepis ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- asynastra, zapytam się, ale odpowiedz szczerze, jaki miałaś wcześniej nick?? |
|
|
|
#1643 |
|
Raczkowanie
|
za pół roczkuMajcia zasnęła wczoraj o 22.oo, rano o 7 dostała butlę i śpi dalej złote dziecko
|
#1644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() bry my dzis mieliśmy atrakcje w nocy , mały zjadł o 2 i o 3 obudził nas swoim gadaniem w łóżeczku i leżał sobie na brzuszku się wyspał znaczy się wzięliśmy do nas do sypialni i na szczęście zasnął A ja mam problem z glutenem bo nie chcę wprowadzać sama bez konsultacji z lekarką ale jak będę się z nią widzieć to już będzie 7 miesiąc Szymka więc wg nowych wytycznych za późno nie wiem co robić w sumie on za 4 dni kończy pół roczku i co teraz no i ta jego skaza... nie mam pojęcia czy podawać na własną rękę kaszkę manną ale tą błyskawczną ??
|
||
|
|
|
#1645 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1647 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------
|
|
|
|
|
#1649 |
|
Zadomowienie
|
Nawet się nie przywitałam po tak długiej nieobecności, choć pewnie nikt nie zauważył, że mnie nie ma...
Zatem witam ![]() Nie nadrobi wsyzstkiego, bo nie mam jak. |
|
|
|
#1650 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
klask i: dla Zuzi Cytat:
i się nie zobaczymy następnym razem daj znać wcześniej to też spakuję małego i pojadę Cytat:
ja to się zaczynam cieszyć ,że z powodzeniem przeszliśmy na HA. Kasa idzie ale dziecko mi je i (odpukać) nic się nie dzieje na razie . ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
uwielbiam Cię
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.

zębole

dla niego
nawet ja co nieco zjadłam,niby z rozsądkiem,bo nie jadłam nic uczulającego a i tak Nikośka wysypało
tzn mamo ten mikołaj to tata...mądra ta moja dziewucha,poznała go chyba po odgłosach-głosem to nazwać sie nie dało
wstawię potem zdjęcia w klubie na dowód,że Mikołaj nie do rozpoznania...
( ale i tak je podjadam

a te przedmioty z Lidla mnie przerażają...bo ja leń jestem

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Chyba powinnam spać 4 godz dziennie i styka 

klask i: