Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-30, 05:45   #1621
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Witam z rańca

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Ja tez mam pytanie. Wasze dzieci śpią w nocy na boczku? Zostawiacie je tak czy lepiej na pleckach?
Zostawiam na boczku, albo na brzuchu.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 07:16   #1622
BABONIK
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

dzień dobry

ja mam jeszcze Święta...tzn odnaleźć się nie mogę... mam parę Pań na włosy przed Sylwestrem i jakoś czasu brak

Aaniu - bardzo się cieszę,że się upewniłaś ,że z Adasiem wszystko cudownie dla niego

AgaG.przepraszam,że nie odpisałam na sms jak dostałam to nie mogłam odpisać,a potem przez całe zamieszanie po prostu wyleciało mi to z głowy przepraszam i dziękuję za pamięć

Meszsares- a co to za książka,szukałam na allegro ale nie znalazłam,było tylko coś po angielsku ale ja aż taki "anglomówca" nie jestem

A Święta u nas łakome nawet ja co nieco zjadłam,niby z rozsądkiem,bo nie jadłam nic uczulającego a i tak Nikośka wysypało

A Wesoła Historia ze świąt to taka,że przyszedł na wigilii u tesciowej Św.Mikołaj i moje dziecko ledwo wszedł powiedziało mi na uszko: "mamusiu...ale tam w środku jest tata" tzn mamo ten mikołaj to tata...mądra ta moja dziewucha,poznała go chyba po odgłosach-głosem to nazwać sie nie dało wstawię potem zdjęcia w klubie na dowód,że Mikołaj nie do rozpoznania...
a potem już wszystkim opowiadała,że tata to Mikołaj

życzę miłego dnia,idę nadrobić co nieco

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 07:27   #1623
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Lili skusiłaś mnie na rogaliki i upiekłam - pyszne! Tylko chciałam być cwana i włożyłam dwie blachy naraz i te z górnej się przypaliły ( ale i tak je podjadam)
Szybka jesteś

Agadus zdrówka dla Was dziewczyny

Witam!

Tyle mojego nadrabiania, idę karmić.
W nocy spał z nami, w łóżeczku bek.

Czy to możliwe, że już cwaniaczek zakumał, że u mamusi najlepiej?
Co prawda brałam Radzia do łóżka ale w nocy albo nad ranem dopiero....
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 07:52   #1624
BABONIK
Zadomowienie

Brumku miałam nadzieje,że wymyśliłaś coś jednak na talię osy bez ćwiczeń a te przedmioty z Lidla mnie przerażają...bo ja leń jestem

o mleko na "przewlekłe" tez sie martwię ponieważ mój Nikoś przez 6 tygodni przybrał na wadze tylko 300g i myśle,że Pani Dr każe dać butlę a też bardzo żal mi cyca tylko co zrobię jeśli nie dostanę recepty ze zniżką kurde będą jaja od nowego roku

Brumku Nikoś je co 3 godz czyli ok 4-5 razy dziennie, w nocy 2 razy,czyli od 6 do 7 posiłków na dobę i niestety marnie przybiera

Stronczek-moje dziecię śpi na pleckach,tak go kładę i raczej tak spi.

DaKaro-najlepiej o glutenie porozmawiaj z pediatrą.Ja chciałam wprowadzić jak Nikś skończył 4 mce ale on nie chce słyszeć i widzieć podgęszczonego mleka, pluje tym dalej niż widzi...więc czekam...

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

Kolinka- już nigdy nie będzie tej samej atmosfery...- dzieci mamy już nigdy nie będzie tak jak było

Jeśli chodzi o ceny w aptekach takie same to chyba dobrze... niestety wiele aptek naciągało ludzi.... a teraz nie będą mieli wyjścia.

Youyou- a jak tam Twoje ciało po spotkaniu z goracym napojem?

Brumku jeśli kupisz usługę w zakupach grupowych to zapisz się na najpóźniejszy możliwy termin.....ponieważ czasem niektóre "zakłady" są Świeżo otwarte i biorą udział w kampaniach typu Groupon czasem się po prostu uczą...więc lepiej być tym 50 manekinem ,na którym ktoś ćwiczy niż pierwszym może to dziwnie napisałam ale wiem,bo kreski robiłam u Pani świeżo po kursie i wiem jak mi zrobiła kreski a jak wyglądała miesiąc później korekta- korekta już dużo dużo dużo szybciej,sprawniej,lepiej itd...

Scio a pytałaś Pana czy jeśli dostaniecie się do alergologa za 6m-cy to będzie jeszcze sens?? tego się właśnie obawiam,że jesli będzie potrzeba udania się do alergologa to my się wcześniej jak za pół roku na pewno nie dostaniemy

Marinka,Słoneczko
zazdroszcze spotkanka

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Agadus- zdrówka życzę

Natko dopiero teraz czytam co się dzieje... też jesteś alergikiem?ja też ,własnie początkiem stycznia jadę pierwszy raz do alergologa... ponieważ mój pulmonolog do tej pory twierdził,że alergii się nie leczy wiesz czego próbowałam na alergię? BIOREZONANS-można wykonywać podczas karmienia, robią testy cena ok 120zł i odczulenie jednego alergenu jakieś 50zł. Wg niektórych szarlataństwo,wg niektórych bardzo skuteczna metoda...ja uważam,ze warto spróbować- ja odczuliłam już trawy o brzozy i w sezonie czuję się dużo lepiej. Mam w planach odczulić sobie teraz koty bo to maskara u mnie. Oczywiście można odczulać teraz alergeny spożywcze itd... poczytaj, u mnie w Krakowie jest kilka gabinetów biorezonansu i mają duże wzięcie.trzymam ja też chciałabym utrzymać karmienie

wstał mój starszy potworek -kończę z wizażem

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 07:59   #1625
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dzień dobry

Zaraz będę dzwonić do NFZ bo mejlowo z tymi głąbami się nie da. Niech mi powiedzą co mam dziecku dać do jedzenia po Nowym Roku
Baboniku recepte na P na pewno dostaniesz Z tym, że Bebilon Pepti i Humana SL nie są aż tak hydrolizowane jak Nutra, ale Nikosiowi coś pewnie podpasuje. Szkoda, że z karmieniem tak ciężko

Ja w poniedziałek dam Agacie kszke mleczno-ryżową i zobaczymy co będzie

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 08:20   #1626
agni82
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
jutro jestem w Krakowie, ale nie wiem czy mogę ją odwiedzić, czy tylko do mieszkania zawieźć jej coś dla synka
małego wypisali ojcu tydzień po porodzie, sam się nim zajmuje, karmienie, kąpanie, wszystko sam, do tego żona w szpitalu, jestem pełna podziwu
maluch ma teraz 3tygodnie
o matko, nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. Ale dzielny tatuś. pozazdrościc takiego faceta

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Tęskniłyście ?
Było bardzo miło, sympatycznie.
Wszyscy nie mogli się nadziwić Emi,
że taka energiczna, szalona i tyle gadki ma
Bałam się że będzie płakać, że nowe twarze, miejsce
a ona NIC kompletnie NIC.
Uśmiechała się do ucha do ucha
puszczała bez skrupułów bąki

pewnie że teskniłysmy
A z bąkami Emil tez nie ma problemów. Do nieśmiałych on nienależy
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny słyszałyście coś o słoiczkach firm Heinz i Cow&Gate?
Dziewczyny z UK jakiej firmy słoiczki podajecie ma
nic nie wiem o Heinz, ale nie wydaje mi sie by mieli wielkie doswiadczenie w produkcji żywności dla dzieci. ja kupiłam Hippa na spróbowanie, ale raczej będe sama przygotowywała, choc T. stara się mnie przekonac by nie bawic się w papki i puree tylko od razu podawac mu jedzonko w kawałkach, żeby uczył się przeżuwac. to się tu nazywa baby led-weaninig.
cow and gate nie kupię, bo mi krówki nie przysłali.( zarejestrowałam sie z nimi i aptamilem(aptamil przysłał misia polarnego -maskotkę), cow and gate nic. więc mam ich tez tam gdzie słońce nie dochodzi.
chyba najlepiej zaopatrywac się w polskim sklepie, dlatego ,że tu nie zaleca się karmienia dzieci słoiczkmi przed 6 miesiącem, to i selekcja byle jaka. choc u mnie w sainsburym coś znaleźc można.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Tyle mojego nadrabiania, idę karmić.
W nocy spał z nami, w łóżeczku bek.

u mnie to samo. zakumał, zakumał.
emil jeszcze przysuwa się bliżej. ja się odsuwam, bo mi gorąco, a on się na mnie turla.
Cytat:
BIGOS

Ja gotuje na zeberkach. Surowe lub wedzone. Kroje w paski, zalewam Troche wody i zagotowuje. Dodaje pól na pól: kapusty kiszonej ( przed wsadzeniem do gara plucze w zimnej wodzie i Kroje), kapusty świeżej poszatkowanej. Do tego liść, ziele. Zalewam woda, ale nie za duzo. Powinno byc widac wode dopiero jak sie ugniecie kapuste w garze. Podsmazam na patelni boczek, kawałki mięsa gulaszowego ( Moze byc szynka, lopatka) i pozniej do gara. Czasami daje tez grzyby. Daje tez przyprawe do bigosu. No i gotuje. Jak sie te zeberka ugotuja to wyciagam z gara, oddzielam od kosci, mieso kroje w kostke i spowrotem do gara. Dosmaczam według uznania (sól, pieprz, ostra papryka). Gotuje do momentu az kapustą Bedzie miękka. Mozna dodać Troche przecieru pomidorowego jeśli Bedzie mało kwasne. To wsio
a ja idę do polskiej restauracji i kupuję na wynos.
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A ja mam dzisiaj wieczór pytań Już kiedyś o to pytałam, ale minęło trochę czasu, dzieci podrosły i ciekawa jestem, jak to u Was jest teraz: ile razy dziennie jedzą Wasze dzieci UU? Chodzi mi tylko o te całkiem piersiowe?
mój jadł co 1,5 godziny i dołączyłam butelkę MM wieczorem i wrócił do jedzenia co 3 godziny. tragedia. od poniedziałku włączam drugą butelkę MM.

Cytat:
Ja tez mam pytanie. Wasze dzieci śpią w nocy na boczku? Zostawiacie je tak czy lepiej na pleckach?
na plecach, a jak śpi z nami to nogi na mnie, ręka chwyta moja piżamę i jakoś pół na boczku, pół na pleckach.
Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Zawsze marzyłam o takiej ogromnej garderobie, gdzie są wszystkie ubrania, buty, torebki, pościel itp. Nie lubię szaf w sypialniach, mam wrażenie, że blokują dostęp "świeżego powietrza".

.
ja tez chcę garderobę!!!!!

Cytat:
A nie masz tam gdzies polskiego sklepu? U mnie w mieście są i kupuje sloiczki z bobovity. A ostatnio z hipp kupiłam marchew z ziemniakiem. Wiki Dzis wcinala.
tylko miej pewnośc że jest to sklep dobrze zaopatrzony i nie mają hec typu: towar nie został dowieziony.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 08:23   #1627
editka2022
Rozeznanie

ja swoja klade na boczku do spania ale i tak sie przekreca po jakims czasie i woli prawy bok.

a garderba obok sypialnie napewno rewelacja,taka bede miec
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 08:30   #1628
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Natka ja też chyba będę go wciskać jak długo się da najwyżej nogą sobie pomogę

Cytat:
A ja mam dzisiaj wieczór pytań Już kiedyś o to pytałam, ale minęło trochę czasu, dzieci podrosły i ciekawa jestem, jak to u Was jest teraz: ile razy dziennie jedzą Wasze dzieci UU? Chodzi mi tylko o te całkiem piersiowe?

mój różnie, wczoraj np wg mnie bardzo mało - jadł o 8.00, potem o 11.30, chciałam go nakarmić o 14.00 bo wychodziłam, to nie bardzo miał ochotę (nie to nie ), o 17.00 tylko się pobawił, może ciut zjadł, potem przed 21.00 przed spaniem, w nocy o 24.00 i o 4.00. Po południu pościł

+ trochę brokuła, ale dosłownie może 1/3 różyczki zjadł
Cytat:
ostatnio najlepiej zasypia na boczku, i tak śpi
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Tak, tak garderoba to rewelacja . Mam garderobę, wejście z sypialni (i swoją łazienkę, też wejście z sypialni). Warto poświęcić jeden pokój.
oj....zazdroszczę
Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Aaniu - bardzo się cieszę,że się upewniłaś ,że z Adasiem wszystko cudownie dla niego

Nadinka jest świetna!
Trzymaj się kochana

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 09:09   #1629
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Moja je 6 razy w ciągu dnia i w nocy 2-4 razy czasami ją przeczekuję i zabawiam żeby odstęp między karmieniami był chociaż 2,5h, bo często co 1,5 - 2 godz chce jeść. Już sama nie wiem co robić.
Cytat:
A może wkładki laktacyjne pomogą ukryć "co nieco" ').
A o tym nie pomyślałam....dzięki
Cytat:
Moja śpi na pleckach. Kiedyś zasypiała na boczku, ale kiedyś zaczęła się przekręcać od razu na plecy, to juz tak ją poprostu kładę.
Cytat:
A miałam pytać Brumku: kiedy i jak zaczynasz wprowadzać gluten? Ja jestem zielona jeśli chodzi o rozszerzanie diety, nie wiem jak to ugryźć.
Ja zamierzam zacząć podawać gluten jak Karolcia będzie miała 5,5 m-ca. I to będzie raz dziennie pół łyżeczki ugotowanej kaszki manny z moim odciągniętym mlekiem - łyżeczką, bo moja butelki nie akceptuje Po dwóch tygodniach, czyli jak skończy 6 m-cy zacznę dodatkowo rozszerzać diete. Taki jest mój plan
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Ja zwariuje! Mala jak wstala o 18 tak zrobila sobie 15 min drzemkę i śpiewa do teraz!!! Aaaaaaaaaaaa

Witam
u nas pobudki co 2 godz...jestem zaspana...chyba przespana....wczoraj jak prawie nie spałam to miałam taką energię że cały dom wysprzątałam, ugotowałam obiad i nawet rogaliki upiekłam Chyba powinnam spać 4 godz dziennie i styka

Nie wiem co pisać....pustka w głowie....
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 09:28   #1630
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Babokiku, Ellika mój je co 2,5 godz a w nocy co 2 godz chce cycka ... i daję mu, myślę że jak przejdzie na butlę to będzie bardziej nasycony i te odstępy się wydłużą, jak wrócę do pracy to wtedy będzie musiał dostac raz butlę i obiadek i kaszkę pewno zanim wrócę, a później dalej cyc do rana

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 09:49   #1631
agni82
Zadomowienie

hej hej.

help

potrzebny mi przepis na ciasto krówka. któraś z was robiła. tylko która??:confuse d:
tylko bez mąki krupczatki, bo nie mam i nie mam czasu do polskiego sklepu jechac.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 09:55   #1632
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Dzień doberek

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Zaraz będę dzwonić do NFZ bo mejlowo z tymi głąbami się nie da. Niech mi powiedzą co mam dziecku dać do jedzenia po Nowym Roku
Baboniku recepte na P na pewno dostaniesz Z tym, że Bebilon Pepti i Humana SL nie są aż tak hydrolizowane jak Nutra, ale Nikosiowi coś pewnie podpasuje. Szkoda, że z karmieniem tak ciężko

Ja w poniedziałek dam Agacie kszke mleczno-ryżową i zobaczymy co będzie
to samo mi chodzi po głowie....

Wczoraj zasnąć nie mogłam przez ta refundacje
I teściowej sprawdziłam leki bo jest cukrzykiem...

Monia moje robią aaaaaaa jak chcą spać i same sobie śpiewają.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Agni ja Ci nie pomogę ale chyba Agadus robiła...
Stary 2011-12-30, 10:01   #1633
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Byłam właśnie u pediatry (innej, bo mojej nie ma) i mi nie wypisała, a chciałam 4 puszki, żeby mieć do końca stycznia chociaż. A ta, ze nie, że będzie musiała dopłacać, ze do końca miesiąca 2 dni i już mam, bla bla bla. Więc ja jej na to, ze jak Nutry ma nie byc do konca roku, to co potem mam zrobić? Co dziecku wtedy mam dać do jedzenia? A ona, ze w takich sytuacjach to ona do ministertwa zdrowia odsyła.

Właśne rycze z bezsilności

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 10:08   #1634
Vaniliova11
Zadomowienie

Witam

Stronczek ja Krystka zawsze kłade na boczku do spania ale on sie kręci i zaraz jest na pleckach

DaKaro garderoba a mnie sie dzisiaj śniło ze budowałam dom i taki śliczny był

Natka za projekt

Dziubek ja też bede wciskać Krystka do fotelika jak długo sie da zaraz jade do Ikea po szafkę więc bede blisko

Nocka u nas tradycyjnie z pobudka o 5

A wczoraj wieczorem Tż mnie upił 2 drinkami łobuz jeden
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 10:18   #1635
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Byłam właśnie u pediatry (innej, bo mojej nie ma) i mi nie wypisała, a chciałam 4 puszki, żeby mieć do końca stycznia chociaż. A ta, ze nie, że będzie musiała dopłacać, ze do końca miesiąca 2 dni i już mam, bla bla bla. Więc ja jej na to, ze jak Nutry ma nie byc do konca roku, to co potem mam zrobić? Co dziecku wtedy mam dać do jedzenia? A ona, ze w takich sytuacjach to ona do ministertwa zdrowia odsyła.

Nie rozumiem tego... moja wypisała i powiedziała,żeby wykupić do końca roku to po pierwsze a po drugie ustawa wchodzi od 1.1.2012 a to znaczy,że na dzień dzisiejszy że jeszcze nie obowiązuję...
Stary 2011-12-30, 10:28   #1636
ellika
Rozeznanie

Scio nie smutaj. Wierzę, że to wszystko rozejdzie się po kościach i wszystko będzie po staremu, przecież to jakiś absurd!

Właśnie w końcu po 2 godz udało mi się ją nakarmić. Przez ten zatkany nosek nie może jeść i płacze, a ja nie nadążam z odciągnięciem śluzu, żeby spokojnie zjadła w końcu się udało, teraz śpi bidulka.

Co do tematu dbania o wygląd - przyznam szczerze ,że ostatnio jestem z siebie zadowolona Przez pierwsze miesiące wyglądałam jak fleja, w jakimś łachmanie z szybkim dostępem do piersi, nieuczesana i niepomalowana. Bardzo źle się z tym czułam. W pewnym momencie za punkt honoru postawiłam sobie codziennie się pomalować. Teraz z rana, kiedy mała ma przedpołudniową drzemkę zawsze robie sobie makijaż i ładnie się ubieram (ładna bluzka i czyste dresy ), prysnę się perfumą. Od tamtej pory moje morale powędrowało do górrrryyyy. To na pewno też pozytywnie wpływa na moje relacje z rodziną.

O już wstała bidulka...
Stary 2011-12-30, 10:32   #1637
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:

Co za wstrętna baba
Dzień dobry. Noc do duszy. Dobrze, że chociaż mąż się wyspał (od 3 dni śpi na dole w salonie, żeby go dzieciaki nie budziły) .

Zuzanna kończy dzisiaj 6 miesięcy!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 10:43   #1638
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Moja je 6 razy w ciągu dnia i w nocy 2-4 razy czasami ją przeczekuję i zabawiam żeby odstęp między karmieniami był chociaż 2,5h, bo często co 1,5 - 2 godz chce jeść. Już sama nie wiem co robić.

Ja zamierzam zacząć podawać gluten jak Karolcia będzie miała 5,5 m-ca. I to będzie raz dziennie pół łyżeczki ugotowanej kaszki manny z moim odciągniętym mlekiem - łyżeczką, bo moja butelki nie akceptuje Po dwóch tygodniach, czyli jak skończy 6 m-cy zacznę dodatkowo rozszerzać diete. Taki jest mój plan
.
Radek ostatnio je co 2-2,5 godziny. Ja już przestałam się przejmować.
Karmi też nie pije i pokarm mam.

Z rozszerzaniem diety to myślałam zrobić tak jak Ty, tylko ja nie odciągam pokarmu.
Myślisz gotować kaszkę na swoim pokarmie?
Czy na wodzie i ugotowaną mieszać z pokarmem?
Ile wtedy tego pokarmu trzeba by odciągnąć?

Cytat:

A inny lekarz by nie przepisał?
Nie masz się do kogo zwrócić?

Jak to mój Tż powiedział: są takie SU.KI i co im zrobisz?"
Utrudniają tylko...

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
hej hej.

help

potrzebny mi przepis na ciasto krówka. któraś z was robiła. tylko która??:confuse d:
tylko bez mąki krupczatki, bo nie mam i nie mam czasu do polskiego sklepu jechac.

W klubie przepis na krówkę był
youyou wklejała.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2011-12-30 o 10:41
Stary 2011-12-30, 10:45   #1639
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Radek ostatnio je co 2-2,5 godziny. Ja już przestałam się przejmować.
Karmi też nie pije i pokarm mam.

Z rozszerzaniem diety to myślałam zrobić tak jak Ty, tylko ja nie odciągam pokarmu.
Myślisz gotować kaszkę na swoim pokarmie?
Czy na wodzie i ugotowaną mieszać z pokarmem?
Ile wtedy tego pokarmu trzeba by odciągnąć?
Mam zamiar gotować kaszkę na wodzie i dodać do ściągniętego pokarmu - tak 20 ml. Potem i tak podam jej pierś jako kontynuacje posiłku.
Stary 2011-12-30, 10:45   #1640
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Moja odpowiedź pewnie niewiele Ci pomoże, bo u nas jest karmienie na żadanie. A Mały żądny jedzenia róznie - czasem co 2 godziny, czasem co 1,5, albo i 3... W międzyczasie prosi o picie... No i w nocy się karmimy co najmniej 3 razy- za każdym razem dostaje pierś, jeśli się budzi (własciwie to zaczyna się kręcić i wtedy wstaję i daję mu jeść- ale czasem to tylko pociągnie kilka razy i śpi dalej). Ale 6 takich dłuższych , konkretnych karmień na dobę jest na pewno...

Cytat:
Ojjj
Moja od dłuższego czasu śpi tylko na boczkach. Sama się tak układa i dopiero jak bardzo mocno zaśnie, to śpi na plecach.
Mojego układam na boczku - raz jeden, raz drugi. W nocy sam się poprzekręca, jak mu wygodniej

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
są dni że karmię tylko UU, ale coraz rzadziej się to zdarza, bo jesli nie da mi ok 2-3 godzin przerwy to nie zdążę się napełnić
wtedy po przebudzeniu dostaje cyca (czyli ok 10), drugi cyc ok 12, pozniej już z obu o 14, 16-17, 20 zasypia ok polnocy, czyli ok 6 razy
A nie podajesz mu drugiej piersi? Mój do pewnego czasu jadł tylko jedną, ale potem już domaga ł się drugiej, choć nie zawsze ją opróżni.Nawet, gdy mu się odbije, to próbuję mu dać drugą pierś, to czasem je dalej. Im więcej będziesz krmić, tym więcej będzie mleka. To tylko Twoje subiektywne odczucie, że piersi są puste...

Cytat:
Ja obstawiam, że tak

Cytat:

klask i:
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 10:45   #1641
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Pół roczku!!!!
Stary 2011-12-30, 10:55   #1642
agadus
Wtajemniczenie

witam witam
u nas nocka nawet ok, ale juz drugi wieczór z rzędu Natala ma problem z zaśnięciem, pewnie to przez katarek, chociaż nie ma noska bardzo zapchanego, ale...
bella ja nie robiłam krówki, ale zaraz zobaczę do klubu, może któraś podała przepis

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

asynastra, zapytam się, ale odpowiedz szczerze, jaki miałaś wcześniej nick??

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 10:56   #1643
asynastra
Raczkowanie

Cytat:
za pół roczku

Majcia zasnęła wczoraj o 22.oo, rano o 7 dostała butlę i śpi dalej złote dziecko
Stary 2011-12-30, 10:58   #1644
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
mój łobuz w łóżeczku to jak kurczaczek na rożnie- raz prawy boczek , raz lewy i znowu prawy itd. Nie ma opcji żeby spał tak jak ja chce. Myślę, że przy starszych maluchach się problem rozwiązuje bo same się układają jak im wygodnie. Wcześniej kładłam małego na pleckach a on sobie tylko główkę na boki obracał.

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
o mleko na "przewlekłe" tez sie martwię ponieważ mój Nikoś przez 6 tygodni przybrał na wadze tylko 300g i myśle,że Pani Dr każe dać butlę a też bardzo żal mi cyca tylko co zrobię jeśli nie dostanę recepty ze zniżką kurde będą jaja od nowego roku
mam nadzieję że dobierzecie jakieś dobre dla Nikosia mleczko. A co do recept, to duży plus tych mlek jest taki ,że one i bez refundacji tansze niż sklepowe. Wg mnie bez problemu powinnaś dostać receptę,pytanie czy lekarz będzie chciał postawić na recepcie tą magiczną literkę P gwarantującą niższą cenę

bry

my dzis mieliśmy atrakcje w nocy , mały zjadł o 2 i o 3 obudził nas swoim gadaniem w łóżeczku i leżał sobie na brzuszku się wyspał znaczy się wzięliśmy do nas do sypialni i na szczęście zasnął (do 5 kiedy to wsunął mleko jakbyśmy go głodzili )

A ja mam problem z glutenem bo nie chcę wprowadzać sama bez konsultacji z lekarką ale jak będę się z nią widzieć to już będzie 7 miesiąc Szymka więc wg nowych wytycznych za późno nie wiem co robić w sumie on za 4 dni kończy pół roczku i co teraz no i ta jego skaza...
nie mam pojęcia czy podawać na własną rękę kaszkę manną ale tą błyskawczną ??
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 10:59   #1645
asynastra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

[/COLOR]asynastra, zapytam się, ale odpowiedz szczerze, jaki miałaś wcześniej nick??
vitreus, a cio??
Stary 2011-12-30, 11:00   #1646
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Mam zamiar gotować kaszkę na wodzie i dodać do ściągniętego pokarmu - tak 20 ml. Potem i tak podam jej pierś jako kontynuacje posiłku.

Dziękuję
A kaszkę którą myślisz podawać? Bo od owocowych to się chyba nie zaczyna? Czy można?
Jezzzzu ale ja jestem zielona!
Stary 2011-12-30, 11:01   #1647
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asynastra Pokaż wiadomość
vitreus, a cio??
a nie inny ??

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 11:02   #1648
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
A ja mam problem z glutenem bo nie chcę wprowadzać sama bez konsultacji z lekarką ale jak będę się z nią widzieć to już będzie 7 miesiąc Szymka więc wg nowych wytycznych za późno nie wiem co robić w sumie on za 4 dni kończy pół roczku i co teraz no i ta jego skaza...
nie mam pojęcia czy podawać na własną rękę kaszkę manną ale tą błyskawczną ??
Dziubek a Wy tylko piersiowi?

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
a nie inny ??
Stary 2011-12-30, 11:04   #1649
mamad1
Zadomowienie

Nawet się nie przywitałam po tak długiej nieobecności, choć pewnie nikt nie zauważył, że mnie nie ma...
Zatem witam
Nie nadrobi wsyzstkiego, bo nie mam jak.
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 11:05   #1650
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Co za wstrętna baba
Dzień dobry. Noc do duszy. Dobrze, że chociaż mąż się wyspał (od 3 dni śpi na dole w salonie, żeby go dzieciaki nie budziły) .

klask i: dla Zuzi

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Dziubek ja też bede wciskać Krystka do fotelika jak długo sie da zaraz jade do Ikea po szafkę więc bede blisko
i się nie zobaczymy
następnym razem daj znać wcześniej to też spakuję małego i pojadę

Cytat:

no co za me.nda !!!!!!!!!!!!!!!! jak tak można

ja to się zaczynam cieszyć ,że z powodzeniem przeszliśmy na HA. Kasa idzie ale dziecko mi je i (odpukać) nic się nie dzieje na razie .

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Dziubek a Wy tylko piersiowi?

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

my tylko mm

Cytat:
a nie inny ??
uwielbiam Cię
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości