Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-30, 12:50   #1021
ewula83
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Wiadomosc od Eli:

w nocy odeszly mi wody, narazie brak skurczy czekam na obchod i bede wiedziec co dalej trzymajcie kciuki.

to bylo o 8 ale spalam.
Trzymamy kciuki,bedzie nastepny dzidzius na forum.
Stary 2011-12-30, 12:50   #1022
mala_stopka
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Wiadomosc od Eli:

w nocy odeszly mi wody, narazie brak skurczy czekam na obchod i bede wiedziec co dalej trzymajcie kciuki.
no to kciuki zaciśniete
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 12:50   #1023
ewula83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
A mnie się dzisiaj śniło, że uprawiałam ostry seks, i to wcale nie z moim mężem, a z jakimś długowłosym blondynem i to u mnie w kuchni na podłodze na zimnych płytkach
a po wszystkim sięgnęłam ręką w dół i stwierdziłam, że mi pessar wyleciał i trzymałam go w ręce
eh tyle miesięcy abstynencji robi swoje
Ale sen.....
O ostrym seksie narazie moge sobie tylko pomarzyc.

Edytowane przez ewula83
Czas edycji: 2011-12-30 o 12:52
ewula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 12:51   #1024
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Wiadomosc od Eli:

to bylo o 8 ale spalam.
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 12:58   #1025
uska000
Zadomowienie

od 4 do 8 bylo noszenie i cycek po 5 minut.. wykonczy mnie ten szkrab.. a wszystko przez te ciotki.. chyba zakaz odwiedzin zrobie.. bo dziecko rozbudza wynosza jeszcze nie daj bog zaurocza a potem cala noc placz

ide spac jak Ela cos napisze to napisze

trzymamy kciuki

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 13:11   #1026
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
nawojka8583
W sumie to wsypuję do miseczki około 2-3 łyżki sody i dolewam octy po troszeczku i mieszam aż powstaje taka konststencja śmietany i to nakładam na ten przypalony tłuszcz chwilę zostawiam i gąbeczką trę ale nie mocno i zeszło
Kaczuszka za poradę.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 13:23   #1027
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie się dzisiaj śniło, że uprawiałam ostry seks, i to wcale nie z moim mężem, a z jakimś długowłosym blondynem i to u mnie w kuchni na podłodze na zimnych płytkach
a po wszystkim sięgnęłam ręką w dół i stwierdziłam, że mi pessar wyleciał i trzymałam go w ręce
No nieźle
Cytat:
Wiadomosc od Eli:

to bylo o 8 ale spalam.
O kurka, to dopiero wiadomość --->

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 13:32   #1028
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
wybieracie się gdzieś na sylwestra ?? my z tz zostajemy sami w domku a wszyscy znajomi idą na imprezki i tak trochę szkoda. Za to za rok sobie odbijemy
My zostajemy w domku sami, ale jak mnie nic do jutra nie ruszy, a nie zapowiada się na to narazie to z chęcią bym gdzieś poszła potańczyć żeby może troszkę rozkręcić akcję jakoś tak boję się wywoływania w szpitalu

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
dzien dobry

caly dzien latalam po miescie z przerwami na cyca kupilam buty i pplaszczyk
Uska ale masz kondychę kobieto chwilę po porodzie, pozazdrościć. Zupełnie inna Uska niż ta sprzed porodu
Stary 2011-12-30, 13:34   #1029
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
ja też mam zamiar w przyszłym tygodniu urodzic

Monika trzymam kciuki

Czubasek wczoraj położna powiedziala mi ,zeby trochę ulżyło mogę smarowac brzusio kartoflanką,mnie co chwilę swędzi jak nie brzusio to nogi - juz mam dośc -ciagle się drapie jak szalona

Wczoraj była położna i ciśnienie ma ok i słyszałam znowu serduszko Bartusia!!
Dzieki jak sobie nie będe rady dawać znów to się wysmaruje

Cytat:
Jaki sen....
Marzy mi się jakis erotyk bo tymi snami o porodzie jestem wykończona.

Cytat:
Wiadomosc od Eli:

to bylo o 8 ale spalam.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 13:34   #1030
klaurencja
Raczkowanie

Ela, zaciśnięte - dwie parki
Stary 2011-12-30, 13:39   #1031
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Ja mam takie pytanko. Ile urlopu będą mieć wasi tż?? Mój 3 tygodnie a pracuje na noce i boję się jak dam rade sama od 18.00 do 6.00...
Mój ma dwa tygodnie tacierzyńskiego, pracuje na dwie zmiany, a 19 stycznia przylatuje moja mama na 1,5 tygodnia więc jakoś damy radę, z tym, że Ty bedziesz miała dwoje szkrabów, a ja jednegono ale z kolei Ty masz cały czas rodziców na miejscu, a ja nie mam tutaj nikogo
Stary 2011-12-30, 13:41   #1032
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość

Mnie niestety państwo nie wspiera finansowo - mam działalność gospodarczą - jak nie pracuję to nie zarabiam. L4 to jakaś kpina, tym bardziej że co miesiąc muszę jeszcze płacić składki na zus, ubezp. i i nne dziadostwa.

Poważnie??? Czy jeszcze któraś pracuje??? - Teraz rozumiem czemu mam zawsze takie tyły w nadrabianiu zaległości
ja w sumie dość długo pracowałam, chyba najdłużej, oczywiście jeśli nie liczyć dziewczyn w UK/Ie i twojej sytuacji gdy masz swoją działalność a
przeszłam na zwol dop w 30tyg

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
U nas nic ciekawego , mala czasem marudzi tak, ze marudze razem z nia wiec nie ma co opowiada.
Mleczarnia mi zbankrutowala i przechodzimy na mm .
A no i dzis na 12;15 wizyta w poradni Patologii Noworodka . Bedziemy wiedzieli ile przybrala itp. Wiec prosze o kciuki e-ciotek , zeby wsio bylo ok.
Po za tym zarejestrowalam mala na kotrole do kardiologa uwaga -> na 27 czerwca 2012 Jeszcze musze zadzwonic i zarejestrowac ja do okulisty.

Zajrze jak wroce z poradni
hej Sandra, super że sie odezwałaś
zdrówka dla Amelki, duże kciukasy
Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Nie jestm na biezaco przez te swieta a zawsze starałam sie bym chociaz nie pisałam :/
GRATULACJE dla wszystkich świezo upiecznych mamusi ****

U nas leci juz 34 tydzien i nie moge sie doczekac porodu :/
Mamy teraz rozdzinke z PL na swieta a wiec czasu brakuje na wszytko
Ale jest cudownie bo uwielbiam moje kochane dzieciaki
BUzioleeeeeeeeeeee i pozdrawiam Was bardzo goraco
hej odzywaj się częściej do nas

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

Chociaz tak czułam ze znajomi mieli plan abysmy spotkali sie u nas , bo mieszkamy w domku i w piwnicy mamy zrobiona taka duza sale gier - bilard, dart itp i zeby tam posiedziec, ale ja sie nie czuje na silach. Niektorych trzeba by przenocowac tj sniadanko-kawka itp i obslugiwac, potem myc sprzatac. Pff nie chce mi sie Wiec udawalismy ze nie rozumiemy aluzji, i nikogo nie zapraszalismy

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Zuzia to były takie delikatne skurcze, co kilka min brzuch mnie pobolewał tak dołem jak na okres, trwało to kilka godzin, a później się wyciszyło i jak do tej pory nic się nie dzieje. Powiedziałam o tym mojej położnej i ona stwierdziła, że pewnie w tym momencie szyjka się skracała, ale wszystko ustąpiło, a ja nadal 2in1, a teraz Maleństwo ma zakaz wychodzenia conajmniej do jutra do 24tej
dzięki za odp
Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość

Ja tez zaciskam nogi do jutra!!
Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość

ja też
JA TEŻ PRZYŁĄCZAM SIĘ DO WASZEGO KLUBU
wszystkie swoje plany aktywuje po 02.01

Cytat:
Wiadomosc od Eli:

to bylo o 8 ale spalam.
KCIUKI

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 13:44   #1033
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

CZESC

Monia wielkie kciuki za małego!!!!!!! mam nadzieję, ze własnie go do domku wieziecie!!!

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Hej, Brzuchatki.
U mnie stalo sie juz tradycja, ze Nietopek budzi mnie w okolicach 6ej i zagania do kuchni
Nie ma tego zlego,bo mam wtedy cisze i spokoj do nadrabiania.

Wczoraj po wizycie zalapalam malego dolka i juz nie chcialam marudzic na forum. Dzidziol ma powiekszony pecherz i nerki,czyli moze miec problem z oddawaniem moczu. Na razie nic sie nie da z tym zrobic i trzeba poczekac do nastepnej wizyty - byc moze samo sie unormuje. Postanowilismy z tztem, ze najprawdopodobniej jeszcze raz przyjade na Mazury,zeby znowu pojsc do tego mojego gina - najbardziej mu ufamy i ma naprawde dobry sprzet. Chyba ze bede sie bardzo zle czula, to wtedy poszukamy kogos w Wawie,ale na pewno nie tego mojego mruka, ktory nic nie mowi...
Poczytalismy troche o tym w necie i w sumie wiekszosc mamusiek pisala, ze wszystko sie samo "wchlanialo" i dzieciaczki rodzily sie zdrowe. Tak wiec zamierzam tego sie trzymac, bo zamartwianie na pewno nie pomoze.
Aaaa...w wiekszosci przypadkow byly to dziewczynki wiec Klaurencja, szykuj swojego malego na ziecia

:
będzie dobrze kochana!!! trzymamy z Niuńkiem kciuki!!
Wlasnie przyszly mi ciuszki z "patryczka". W dotyku sa super mile, tylko niektore 62 sa taaaaaakie wielkie,a inne taaaaaaakie malutkie
Moja Niunka na poczatku bedzie miala duzo zielonych ciuszkow
Dzisiaj wyslali mi maila, ze do wyczerpania zapasow ceny sie nie zmieniaja pomimo podwyzki vat na male rozmiary i sa poswiateczne wyprzedaze - chyba na wszystko rabat 5%[/QUOTE]
hehe juz jestes pewna, ze Niuńka?
z patryczka tez mam troche rzeczy fajne są i po praniu tez ale własnie mam wrazenie ze maja inna rozmiarówke - wszystkie te rzecvzy sa wieksze od np 62 z innych sklepów
Cytat:
Nikotynka Gratulacje

za udane wizyty i duze maluszki

za kolejne wizyty

U nas nic ciekawego , mala czasem marudzi tak, ze marudze razem z nia wiec nie ma co opowiada.
A no i dzis na 12;15 wizyta w poradni Patologii Noworodka . Bedziemy wiedzieli ile przybrala itp. Wiec prosze o kciuki e-ciotek , zeby wsio bylo ok.
Po za tym zarejestrowalam mala na kotrole do kardiologa uwaga -> na 27 czerwca 2012 Jeszcze musze zadzwonic i zarejestrowac ja do okulisty.

Cytat:
no następna zbocznica
Cytat:
Wiadomosc od Eli:

to bylo o 8 ale spalam.
łojej ;D
a moze juz się coś wykluło

niedyskretne pytanie do "juz" mamusiek
jak znosicie uroki połogu? bo ja jakos sie tego boje.... ;//

a dzisiaj obudził nas kurier i przywiózł bryke dla juniora wiec juz jest wszystko
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 13:51   #1034
klaurencja
Raczkowanie

neska, jedynym urokiem jaki odczułam jest całkowity brak ochoty do seksu, wczoraj TŻ tak patrzył maślanymi oczkami ale nawet to mnie nie zachęciło
Stary 2011-12-30, 13:56   #1035
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
dobre

a co do seksu to mi się niby chce, ale tak naprawdę to mi się nie chce rozumie ktoś coś z tego?

właśnie przyszła do mnie paczka z all z kocykiem, okryciem kąpielowym, aspiratorkiem, podkładami, majtasami poporodowymi, kubkiem do mycia głowy itd. na szczęście pan się z kolorami nie pomylił

dzisiaj jadę jeszcze oglądnąć łóżeczka, chociaż na zakup się nie nastawiam jeszcze

a zaraz obiadzik, ziemniaczki i śledzie w śmietanie mmm już mam smaka na ta cebulkę

Edytowane przez bybella
Czas edycji: 2011-12-30 o 13:58
bybella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 14:02   #1036
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Trzymam za Elę !!!! dzis na pewno sie rozwiąże bo wody odeszły to nie ma czasu na długie akcje

Matko dziewczyny was tez tak pieką stopy?? Mi jest w nie ciagle gorąco

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
dzis impreza, jutro impreza, takiej to dobrze

Chyba taka to ma przesrane najchetniej bym sie polozyla a tu trzeba gołąbki zawijać...

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Cześć natisska niedawno się zastanawiałam co z Tobą, ale właśnie spojrzałam na listę i widziałam, że jesteś "zaginiona" już od jakiegoś czasu. Gratuluje ukończenia budowy domku i 35 tc.
Dziekuje slicznie Milo mi strasznie ze mnie pamietacie, na szczescie wszystko co zle juz za nami teraz grzecznie czekam na rozwiązanie

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość

Natisska (mam nadzieję że dobrze zapamiętałam bo nie zaznaczyłam sobie postu do cytowania) gratulacje własnego domku, my mieszkamy od dobrego miesiąca u siebie, także wiem jak się cieszysz parapetówki nie robiłam co przełożyło się z kolei na wieczny najazd ciotek kuzynek itp z rodziny że nawet chwili spokoju nie mieliśmy a to że ja na ostanich nogach (opuchniętych na dodatek) to nikogo nie interesowało i były tylko teksty: no co ty kawę chyba przecież postawisz, nie zmęczysz się tym chyba.... ręce opadały, teraz przed świętami ogłosiłam wszystkim że nie mają co przyjeżdżać bo nawet kawy nie będzie a nasz dom to nie muzeum żeby zwiedzać i oglądać i na razie mam spokój
Heh ja nie zapraszam zadnych ciotek kuzynów itp bo stwierdzilam ze bez sensu bo zaraz znowu sie beda zwalac aby Małego zobaczyc wiec dzis tylko rodzice i dziadkowie na kolacji bo koniecznie trzeba opic te mury zyć by mi nie dali

A im sie tak wydaje tylko, my z 40m2 przeprowadzilismy sie na 180m2 i powiem ze jest okropnie ciezko, samo mycie i odkurzanie trwa wieki.... A tu wiadomo jak przyjda ogladac to kazdy kat i musi byc czysto ehhh dobrze ze Ty mnie rozumiesz

natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 14:08   #1037
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
neska, jedynym urokiem jaki odczułam jest całkowity brak ochoty do seksu, wczoraj TŻ tak patrzył maślanymi oczkami ale nawet to mnie nie zachęciło
Klaurencja, ja tak mam i bez połogu

Ależ mi się chce spać, masakra ..nie wyspałam się w nocy, do tego chyba jeszcze niskie ciśnienie jest

Stary 2011-12-30, 14:10   #1038
klaurencja
Raczkowanie

agawoo... weź bo na prawdę mnie wezmą za kosmitkę!
Stary 2011-12-30, 14:12   #1039
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Klaurencja, ja tak mam i bez połogu

Ależ mi się chce spać, masakra ..nie wyspałam się w nocy, do tego chyba jeszcze niskie ciśnienie jest
no to ja mam odwrotnie ale tz ma blokade
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 14:14   #1040
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

kciuki za Ele
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 14:18   #1041
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Ech, to ja do teściów mam 100km w jedną stronę i jeszcze teściówka się wielce oburza że za rzadko przyjeżdżamy ( od połowy listopada byliśmy tam już 3 razy) i wymyśliła żeby jeszcze na sylwestra do nich przyjechać. No ale co za dużo to niezdrowo i siedzę w domciu na sylwka. No i oczywiście dodam że teściowa od maja odwiedziła nas całe 0 razy , chyba jej za daleko (nie twierdzę że mi tego brakuje ).
My mamy do teściów 60 km i chcą, żeby do nich przyjeżdżać w sobotę rano i zostawać na niedzielę CO WEEKEND!!! Najlepsze, że jak pracowałam, to kończyłam pracę o 15-tej a Mąż dopiero wtedy zaczynał swoją pracę i na tygodniu to prawie w ogóle się nie widzieliśmy! Jesteśmy prawie 1,5 roku po ślubie i byli u nas 3 razy 1 na zaręczyny, 2 na ślubie, 3 teraz w święta i raz jeszcze teściowa była

Cytat:
Byłam z mamą na zakupach, mam czapeczkę dla małej
Super A ja zamówiłam dzisiaj na allegro

Cytat:
Wiadomosc od Eli:

to bylo o 8 ale spalam.
No to trzymam kciuki

Głowa nie przestała mnie boleć od rana :/
Dzisiaj listonosz przyniósł mi książkę wylicytowaną na allegro "Pierwszy rok życia dziecka" Zaraz skończę czytać "W oczekiwaniu na dziecko", żebym wiedziała, co mam robić z moim brzdącem
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 14:18   #1042
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:

mi też... co chwile przysypiam i mam odjazdy na kanapie
a potem pewnie w nocy nie będę mogła spac...
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 14:23   #1043
Anulka_86
Raczkowanie

Gratulacje dla Nikotynki
Niech rośnie zdrowo a Ty szybciutko wracaj do zdrowia i kondycji

trzymam kciuki za Elę może już jest mamusią?

Ciężko mi Was nadrabiać.
Jakoś przed świętami tyle się nalatałam ,że teraz śpie długo... obijam się ile mogę.
Choć dzisiaj muszę zabrać się za projekty bo uczelnia też czeka a my już zaczelismy dzisiaj 32 tydzień.
Oj oj....zaczynam się martwić ,że nie zdąze itp.
Jak myślę ,że jeszcze 2 miesiące- to kupa czasu itp.; ale jak pomyślę 8 tygodni a może mniej?to już inaczej się czuje...i zmartwienie wraca.

Nasz Hubercik na razie ma się w co ubrać ( no... brak tylko kombinezonika i czapeczki /rękawiczek zimowych); ma wanienkę i przewijak - z Kubusiem Puchatkiem - nie umiałam się obejść bez tego mimo droższej ceny, ale mąż się w końcu zgodził. Normalnie jak coś z Kubusiem czy Mikim to od razu 20 zł więcej.
Ma też kosmetyki i pieluszki - może na 3 dni starczą
a i najważniejsze.... kupiliśmy przed wczoraj wózek. Chcieliśmy pod koniec roku bo są obniżki itp. i faktycznie nam się udało.
15% taniej i jeszcze dodatkowo powyżej 2 tysiecy mamy juz na stale rabat 6 %.
Kupilismy Mutsy- 4rider - filetowy gondola i spacerówka
i do tego nosidełko,ale już nie Mutsybo kosztowalo kupe kasy i jeszcze bez jakiś atestów. dokupilismy Maxi cosi za 340 zł i gra
Mialam obawy co do tego wózka ale super się go prowadzi i jak teraz codziennie do niego podchodze i się wczuwam że jedziemy na spacerek to coraz bardziej mi się podoba

Musimy jeszcze teraz ogarnąć temat łóżeczka i pościelki i powoli będzie wszystko na początek...a no i jeszcze te pieluchy.... bo na razie mamy za mało.
jutro moja ciocia mi przywiezie leżaczek od kuzynki fisher prica bo zaoferowała się nam pożyczyć i jak wczoraj do mnie dzwoniła to mi powiedziała,że jeszcze spakowała karuzele na pilota też z fisher prica i jak chce to tez moge pożyczyć.

Super... bardzo się cieszę, choć karuzelę moi znajomi chcieli ze studiów kupić, ale najwyżej dostaniemy nową to tą pozyczoną spakuje i tyle.

Kończę moje wypociny i ide czytać co napisałyście wczesniej...trochę tego mam do czytania.
bardzo mnie ciekawi ile nasz synek waży a wizyte mam dopiero w 33 tygodniu - 10 stycznia. ostatnio tak mocno się wierci jakby miał kupe miejsca tam... jedyny plus to -nogi ma na boku czyli nie kopie mnie w żebra
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 14:41   #1044
klaurencja
Raczkowanie

Jak wam się podoba mój nowy awatarek?
Stary 2011-12-30, 14:42   #1045
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć
Nareszcie nadrobiłam wszystko ale pewnie przy takiej ilości stron sporo ominęłam

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
To też nie możesz zrobić kroku? I tez tylko jedna strona Cię boli z tyłu miednicy? Długo trzeba czekać aż przejdzie i co wtedy robić?

Ależ miło Gorąco by mi się zrobiło gdybym taką intencję usłyszała w
Jak mnie łapie, to nie mogę się ruszyć, ew. sprawia mi to mega ból
Też jedna strona na tej wysokości co piszesz
U mnie albo mijało samo albo czasem masaż pomagał albo chwila wygrzania w ciepłej wannie, a potem od razu do łóżka z boczkiem owiniętym czymś ciepłym

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
mam dokładnie to samo!!!!! a ja syczę z bólu, a brzuch się robi kwadratowy
Dokładnie zawsze wtedy mówię do młodego, czy też będzie taki bohater jak wyjdzie z brzucha

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
wybieracie się gdzieś na sylwestra ?? my z tz zostajemy sami w domku a wszyscy znajomi idą na imprezki i tak trochę szkoda. Za to za rok sobie odbijemy
My na chwilę obecną nigdzie nie idziemy, ale różnie bywało w ostatnich latach i czasem na ostatnią chwilę się wyjaśniało...

Cytat:
Ja mam takie pytanko. Ile urlopu będą mieć wasi tż?? Mój 3 tygodnie a pracuje na noce i boję się jak dam rade sama od 18.00 do 6.00...
U mnie jeśli mały urodzi się w lutym, to będę mieć męża w domu cały lyty

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z was ma takie okropne pieczenie skóry na brzuchu??? Ja juz normalnie prawie wyję z bólu
nasmarowałam się kremem żeby nawilżyć ale nie działa, normalnie jakby ktos mi skórę na maksa napinał...
Też mam takie pieczenie i czasem nawet ciągłe smarowanie nic nie daje

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Wczoraj po wizycie zalapalam malego dolka i juz nie chcialam marudzic na forum. Dzidziol ma powiekszony pecherz i nerki,czyli moze miec problem z oddawaniem moczu. Na razie nic sie nie da z tym zrobic i trzeba poczekac do nastepnej wizyty - byc moze samo sie unormuje. Postanowilismy z tztem, ze najprawdopodobniej jeszcze raz przyjade na Mazury,zeby znowu pojsc do tego mojego gina - najbardziej mu ufamy i ma naprawde dobry sprzet. Chyba ze bede sie bardzo zle czula, to wtedy poszukamy kogos w Wawie,ale na pewno nie tego mojego mruka, ktory nic nie mowi...
Poczytalismy troche o tym w necie i w sumie wiekszosc mamusiek pisala, ze wszystko sie samo "wchlanialo" i dzieciaczki rodzily sie zdrowe. Tak wiec zamierzam tego sie trzymac, bo zamartwianie na pewno nie pomoze.

prawdziwy swojski pomidorek pod koniec grudnia ?
Będzie dobrze
Co do pomidorka, to też się zdziwiłam, ale powiedzieli, że zostały im ostatnie kilka sztuk swoich

Cytat:

Trzymajcie się

Cytat:
Wiadomosc od Eli:

to bylo o 8 ale spalam.
Oby wszystko ładnie poszło

No i zaraz biore się za szarlotkę sypaną, najwięcej pracy zajmuje obranie i starcie jabłek

A mały cały czas się rusza, na szczęście głównie delikatnie i to rączkami przede wszystkim operuje

Dzisiaj przyszedł fotelik, więc wyprawkę uznaję ostatecznie za zamkniętą
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 14:45   #1046
Anulka_86
Raczkowanie

Dolores181 - wiem,że masz nie fajnie z mężem i ciężko mi Ciebie pocieszyć, ale chcę Ci napisać ,że my kobiety jesteśmy silne i musisz być twarda przed mężem ... Mam taką ogromną nadzieję,że zakocha się w Waszej małej kruszynce i w końcu poczuje ,że to jego dziecko i ,że je chce.
faceci to taki gatunek ,że myślą ze bez nich sobie nie poradzimy.
otóż są w błędzie. Musimy być twarde dla naszych dzieci.
trzymam kciuk aby wszystko się u Was ułożyło.

Czubasek20 - co do swędzącej skóry to ja jak dużo latalam przed świetami to starsznie bolal mnie dosłownie taki kawałek skóry koło pępka. myślałam ,że zwariuje. Mi pomagało leżenie i smarowanie.
Ten kawałek skóry to tak jakby pod prądem był- dosłownie.
nie wiem może jakiś nerw tam był i tak bolało.

teraz za bardzo nie wiem jak spać. Bo jak leże na lewym boku to nasza dzidzia jakoś zmieniła pozycje nóżek i kopie właśnie w tą lewą część- co leży na łóżku.... kiedyś tak kopneła ,że aż się obudziłam....znowu na wznak mi się dobrze śpi, ale tak to niby nie powinno się spać i co jak mam zrobić?
wczoraj położylam się na prawym boku to wstalam jak z procy po 10 minutach bo nie mogłam oddychać.... słabo mi się jakoś zrobiło itp.
A Wy jak śpicie????
Stary 2011-12-30, 14:52   #1047
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Jestem z powrotem Nie urodziłam

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Po południu (miejmy nadzieję) to napiszesz ze szpitala, że jesteś już po pierwszym karmieniu
hehe.......muszę wytrzymać jeszcze 2 dni

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Kasiktrzymam mocno kciuki za wizyte i USG ciekawe co powiedza, moze juz do porodu?
Dzieki

Na wywołanie dali mi termin 10 stycznia dopiero
Cytat:

Kasik to Ty jeszcze masz usg?
No sama jestem w szoku. Według takiej listy co dostałam to w 38tc miało być ostatnie ale wtedy kazali mi się umówić na kolejne, czyli dzisiaj......ale to jeszcze nic.....za tydzień w piątek mam kolejne

Na wizycie ok, ale przez moment miałąm stracha jak mierzyli mi ciśnienie, ostatnio miałam 140/82 a dzisiaj mi mierzy i wyskoczyło 160/89 mało zawału nie dostałam ale to była pomyłka bo podwinęłam rekaw i za bardzo miałam ściśnięte, kolejny pomiar pokazał 130/72 ufff....
Usg trwało 5 sekund i oczywiście "ewriting luks gud"

Mam nadzieję że nie doczekam kolejnego usg i szkrabik wyskoczy

Cholerka nie mam czasu teraz nadrabiać bo tz zaraz przyjedzie i przywiezie mamę od siostry która zostanie na noc u nas , a muszę się zabrać za placki ziemniaczane.

Wieczorkiem zajrzę
papa
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 14:53   #1048
Anulka_86
Raczkowanie

http://bonifratrzy.pl/index.php?opti...60&menu_id=442

ile bym dała aby rodzić w wodzie... a widzę, że u Ciebie można ze spokojem bo jest specjalna wanna do porodów w wodzie.
ja jak będę rodzić w Poznaniu do w szpitalu :
http://www.rodzicwpoznaniu.pl/index....loznictwo.html

jest tam wanna ale nie mozna w niej rodzić. Mogę w niej leżeć aż do momentu skurczy partych.
Stary 2011-12-30, 14:55   #1049
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
agawoo... weź bo na prawdę mnie wezmą za kosmitkę!

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Super A ja zamówiłam dzisiaj na allegro
No ja też miałam tak zrobić, ale przypomniało mi się, że jest jeszcze jeden sklep dzieciowy u nas w mieście, taki trochę zakamuflowany, i tam pojechałyśmy

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
mi też... co chwile przysypiam i mam odjazdy na kanapie
a potem pewnie w nocy nie będę mogła spac...
Mi trochę przeszło, bo akurat pralka skończyła prać, więc rozwiesiłam pranie i przepakowałam się do większej torby Jeszcze paru rzeczy brakuje, ale jak dobrze to poukładam, to może zmieszczę siebie i dzidzię do jednej
Stwierdzam, że zakup tej większej to był dobry pomysł
Cytat:
Jak wam się podoba mój nowy awatarek?
śliczny

Idę się wziąć za obiad

Stary 2011-12-30, 14:56   #1050
raqla
Raczkowanie

Witam! Miałam dzisiaj wizytę u gina - szyjka trochę skrócona, ale powiedział, ze wszystko w porządku. Zapytałam położnej, jak mała leży i po obmacaniu stwierdziła, że jakoś dziwnie po skosie i najprawdopodobniej pośladkowo Mam nadzieję, że jeszcze się przekręci, bo to już końcówka 33 tyg, a ja nie chcę cesarki, buuu Muszę teraz ponadrabiać.
raqla jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości