Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-30, 17:31   #1081
kasiulka99
Raczkowanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Kochana wierz mi że ja też nikogo nie zapraszałam, to były tylko telefony uprzedzające o wizycie nawet nie pytające czy wam pasuje albo coś, a jak mówiłam że nie mogę bo źle się czuję to padały teksty no przecież przy robieniu kawy się nie zmęczysz, będziemy za 2 godz lub to będziemy jutro.

No no 180 metrów to dopiero domek, nasz ma jakieś 110-115 po małych zmianach, bo pierwotnie było 103 m ale podnieśliśmy ściankę kolankową i pozmienialiśmy niektóre pomieszczenia że z pow. nieużytkowej zrobiła się użytkowa i tym dobiliśmy jak widzę te kilka skromnych metrów.

Ostatnio była właśnie kuzynka z mężem na takiej uprzedzonej kawie i oni też się budują i jakaś rozmowa o kuchni i ona do mnie a meble do kuchni ile was kosztowały?bo nasze 15 tys, a na schody wydaliśmy 17 tys i to najtańsza wersja, kurde dziwnie się poczułam bo my mamy tylko dół zrobiony bo na górę kasy nam nie wystarczyło i ja tam szczęśliwa jak nie wiem że własny kąt a tu takie przyjeżdżanie, oglądanie i komentowanie, toż jak ich stać to niech i schody za 25 tys robią jak to na początku niby mieli wyliczone.

Kochana Nie przejmuj się takim gadaniem ,ja tez mam taką koleżankę która wylicza ile co w ich domku kosztowało - np. schody i okna z najdroższego drzewa egzotycznego ja też od roku mieszkam w swoim 200 m domku tylko jest jedna różnica my mamy kredyt i nikt nas nie wspierał finansowo a jej na studiach rodzice postawili całkowicie wyposażony dom a ją dziwi to że ja mam tylko jedna łazienkę na razie skończoną

myślę że nie ważne ile ma metrów i jak jest wypasiony najważniejsze że własny
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 17:35   #1082
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
a i najważniejsze.... kupiliśmy przed wczoraj wózek. Chcieliśmy pod koniec roku bo są obniżki itp. i faktycznie nam się udało.
15% taniej i jeszcze dodatkowo powyżej 2 tysiecy mamy juz na stale rabat 6 %.
Kupilismy Mutsy- 4rider - filetowy gondola i spacerówka
i do tego nosidełko,ale już nie Mutsybo kosztowalo kupe kasy i jeszcze bez jakiś atestów. dokupilismy Maxi cosi za 340 zł i gra
Mialam obawy co do tego wózka ale super się go prowadzi i jak teraz codziennie do niego podchodze i się wczuwam że jedziemy na spacerek to coraz bardziej mi się podoba
za wózek
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 17:36   #1083
Angelika_26
Raczkowanie

Nawet nie wiedziałam, że można wywołać poród masując cycochy. No to koniec juz nie będe ich tarmosić
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 17:36   #1084
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
Jak wam się podoba mój nowy awatarek?
Baaardzo
Stary 2011-12-30, 17:43   #1085
klaurencja
Raczkowanie

Hyhyhy wiedzialam ze awatarek sie sppodoba

TZ znow patrzy na mnie maslanymi oczkamim ;p dziwne to, bo ja chce ale nie chce ;D przeslijcie mi ochote, blagaam!
Stary 2011-12-30, 17:47   #1086
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Dzisiaj przyszedł fotelik, więc wyprawkę uznaję ostatecznie za zamkniętą
Bambusiek za zakończenie wyprawki. My mamy wszystko oprócz imienia śmiałam się dziś do męża, że jak nam się synuś w sylwestra urodzi to damy mu na imię Sylwester
Stary 2011-12-30, 17:49   #1087
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
o Ele czyli o Elunie mi chodzi

stwierdzilismy ze kupimy jeszcze pampersy hugiesy mi nie pasuja ale nie ze sie odparza tylko takie sztywne sa.. ;/
Mi się na początku wydawały większe i jak mały wyrósł z 2 pampersa to mu zakładałam 2 huggisy, potem dopiero 3 ale w sumie nie wiem ile w tym subiektywnego odczucia... My musieliśmy na początku używać pampersów długo bez żadnej alternatywy, bo tylko oni mieli "1"

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chyba zaczął mi czop odchodzić, tylko, że czysty niczym nie podbarwiony jak narazie, ale to taki inny śluz niż do tej pory-gęsty. TZ w pracy, ale nie panikujmy, nic się oprócz tego nie dzieje
Sam czop to chyba nic jeszcze strasznego - gdzieś czytałam że może dużo wcześniej wypaść, a poród się nie zacząć jeszcze, tyle że on chroni przed bakteriami, więc lepiej jak jest dłużej....

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Nawet nie wiedziałam, że można wywołać poród masując cycochy. No to koniec juz nie będe ich tarmosić
No czy wywołać to nie wiem, ale z drugiej strony jeśli na którąś lekarz krzyczał że pogłaskała brzuch, a lepsze położne robią masaż piersi przy porodzie, żeby przyspieszyć... Mój mąż wczoraj coś mówił o masażach piersi, że czytał że jak facet masuje, to poród można nawet bezboleśnie przetrwać - rodzenie w czasie orgazmu niby... jakoś sobie tego nie wyobrażam co prawda z położną lub lekarzem na sali

Ciekawe co u Nikotynki i Eli...

klaurencja: Ty się mężowi nie daj jakiś czas, bo tam się może zakażenie wdać.... Tak przynajmniej słyszałam a u mnie na wypisie (2 lata temu) było że nie wolno, ale mówiąc szczerze to nie pamiętam ile... ale na pewno dość długo 4 albo 6 tygodni... Pewnie dlatego babki nie bardzo mają ochotę - taka obrona organizmu
Nie martw się - ochota wraca, ale nie za szybko... (ja przynajmniej miałam długo kłopot, przerwy mi nie służą )

Edytowane przez aga__tka
Czas edycji: 2011-12-30 o 17:53
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 17:57   #1088
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
teraz za bardzo nie wiem jak spać. Bo jak leże na lewym boku to nasza dzidzia jakoś zmieniła pozycje nóżek i kopie właśnie w tą lewą część- co leży na łóżku.... kiedyś tak kopneła ,że aż się obudziłam....znowu na wznak mi się dobrze śpi, ale tak to niby nie powinno się spać i co jak mam zrobić?
wczoraj położylam się na prawym boku to wstalam jak z procy po 10 minutach bo nie mogłam oddychać.... słabo mi się jakoś zrobiło itp.
A Wy jak śpicie????
Mój synuś ma nóżki po lewej stronie, a ja śpię głownie na bokach prawym lub lewym, czasem budzę się na plecach, ale to dla mnie najmniej wygodne i dla Małego chyba też bo się wtedy bardzo wypina.

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Na wywołanie dali mi termin 10 stycznia dopiero
No sama jestem w szoku. Według takiej listy co dostałam to w 38tc miało być ostatnie ale wtedy kazali mi się umówić na kolejne, czyli dzisiaj......ale to jeszcze nic.....za tydzień w piątek mam kolejne

Na wizycie ok, ale przez moment miałąm stracha jak mierzyli mi ciśnienie, ostatnio miałam 140/82 a dzisiaj mi mierzy i wyskoczyło 160/89 mało zawału nie dostałam ale to była pomyłka bo podwinęłam rekaw i za bardzo miałam ściśnięte, kolejny pomiar pokazał 130/72 ufff....
Usg trwało 5 sekund i oczywiście "ewriting luks gud"

Mam nadzieję że nie doczekam kolejnego usg i szkrabik wyskoczy
Kasik to dobrze, że wszystko dobrze no i jeszcze jedno usg, a o płeć pytałaś? Ja też mam nadzieję, że na kolejnej wizycie u położnej już się nie pojawię, ale mam też nadzieję, że Maleństwo sie wstrzyma chociaż do jutra do północy
Stary 2011-12-30, 17:57   #1089
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość

To masz czy nie masz
Emotki mi się pomerdały Już poprawiłam

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

no ale sie wstydze, bo jestem balwankiem buli

tak, tak
maj preszyyyyssssssssssssssss ssssss
Jak już to Bulinką, i to śliczną Dawaj fotkę

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Moja siostra (jest okrąglutka) twierdzi, ze całe życie chodzi w ciązy i słonie na niej nie robią wrazenia

Cytat:
Kochana wierz mi że ja też nikogo nie zapraszałam, to były tylko telefony uprzedzające o wizycie nawet nie pytające czy wam pasuje albo coś, a jak mówiłam że nie mogę bo źle się czuję to padały teksty no przecież przy robieniu kawy się nie zmęczysz, będziemy za 2 godz lub to będziemy jutro.

No no 180 metrów to dopiero domek, nasz ma jakieś 110-115 po małych zmianach, bo pierwotnie było 103 m ale podnieśliśmy ściankę kolankową i pozmienialiśmy niektóre pomieszczenia że z pow. nieużytkowej zrobiła się użytkowa i tym dobiliśmy jak widzę te kilka skromnych metrów.

Ostatnio była właśnie kuzynka z mężem na takiej uprzedzonej kawie i oni też się budują i jakaś rozmowa o kuchni i ona do mnie a meble do kuchni ile was kosztowały?bo nasze 15 tys, a na schody wydaliśmy 17 tys i to najtańsza wersja, kurde dziwnie się poczułam bo my mamy tylko dół zrobiony bo na górę kasy nam nie wystarczyło i ja tam szczęśliwa jak nie wiem że własny kąt a tu takie przyjeżdżanie, oglądanie i komentowanie, toż jak ich stać to niech i schody za 25 tys robią jak to na początku niby mieli wyliczone.
Naprawdę bezczelną macie tą rodzinę, że się tak wpraszają ...
A kuzynka niech sobie zrobi nawet złote klamki i blaty z mamrmuru jak ją stać, ja też bym się cieszyła, jakbym miała kawałek własnego kąta, urządzonego jakkolwiek, ale własnego a za takie komentarze bym zabijała

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 17:57   #1090
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:

TZ znow patrzy na mnie maslanymi oczkamim ;p dziwne to, bo ja chce ale nie chce ;D przeslijcie mi ochote, blagaam!
Lepiej nie bo chyba jest 6 tyg połogu, niezaleznie od tego czy byłaś szyta czy nie Macica sie kurczy, szyjka sie regeneruje, wiec seks jest teraz nie wskazany

ela codziennie mamy bobasa ! ale super
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 18:00   #1091
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość
Witam! Miałam dzisiaj wizytę u gina - szyjka trochę skrócona, ale powiedział, ze wszystko w porządku. Zapytałam położnej, jak mała leży i po obmacaniu stwierdziła, że jakoś dziwnie po skosie i najprawdopodobniej pośladkowo Mam nadzieję, że jeszcze się przekręci, bo to już końcówka 33 tyg, a ja nie chcę cesarki, buuu Muszę teraz ponadrabiać.
raqla spokojnie Mała ma jeszcze czas żeby się odpowiednio ułożyć, będzie dobrze.
Stary 2011-12-30, 18:01   #1092
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
można - moja sąsiadka za rada swoich cioć które twierdziły, że ma małe sutki i jak dziecko będzie je ssało masowała sutki z takim uporem,iże 3 razy wylądowała w szpitalu bo dostała skurczy i dopiero po jakimś lekarz domyślił się co robi
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 18:06   #1093
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Ja sama nie mam, to Ci nie podeslę, aleTobie i tak chyba jeszcze nie wolno, więc nie będziemy Cię molestować I TZta uświadom, że patrzenie nic mu tu nie pomoże
Cytat:
Bambusiek za zakończenie wyprawki. My mamy wszystko oprócz imienia śmiałam się dziś do męża, że jak nam się synuś w sylwestra urodzi to damy mu na imię Sylwester
Skrzywdziłabyś tak dziecko?? Imieniny i urodziny w jeden dzień?
I wieczne urządzanie imprezy Sylwestrowej dla znajomych??

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
No czy wywołać to nie wiem, ale z drugiej strony jeśli na którąś lekarz krzyczał że pogłaskała brzuch, a lepsze położne robią masaż piersi przy porodzie, żeby przyspieszyć... Mój mąż wczoraj coś mówił o masażach piersi, że czytał że jak facet masuje, to poród można nawet bezboleśnie przetrwać - rodzenie w czasie orgazmu niby... jakoś sobie tego nie wyobrażam co prawda z położną lub lekarzem na sali
W życiu nie dalabym się tknąć Jaki orgazm?? Mnie tak łaskocze dotykanie sutków, że nie wiem czy będę w stanie dziecko karmić, a jakby przy porodzie mi ktoś dotknął, to chyba bym zeszła z tego łożka i wyzabijała towarzystwo

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
można - moja sąsiadka za rada swoich cioć które twierdziły, że ma małe sutki i jak dziecko będzie je ssało masowała sutki z takim uporem,iże 3 razy wylądowała w szpitalu bo dostała skurczy i dopiero po jakimś lekarz domyślił się co robi
Nie ma to jak słuchać bezcennych rad cioć, babć, sąsiadek i kogo tam jeszcze

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 18:15   #1094
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Czlowiek zajmie sie praniem dzieciaka, zrobi sobie drzemke,zje kanapke, a tu juz 5 stron do nadrobienia
Pearluprałaś dzieciaka to teraz Ty jesteś największą matką wyrodną na forum

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:

no ale sie wstydze, bo jestem balwankiem buli
Dawaj tu to zdjęcie
Stary 2011-12-30, 18:16   #1095
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ja ostatnio nie śpię prawie wcale, bo w każdej pozycji mi niewygodnie
Też spędziłam ostatnie kilka nocy na szukanie pozycji do snu w dodatku ciągle mi gorąco i duszno, jak już zasn, to budzi mnie pęcherz niby pełen, a jak pójdę do łazienki, to się okazuje, że jednak nie

Nie wysypiam się ja, mąż i automatycznie mały też jest niespokojny

Cytat:
dziewczyny od kiedy planujecie przejsc na DADE z biedrony?? bo mi koncza sie pampersy i mysle czy nie kupic paczki pampewrsow i paczki dady i sprobowac?? czy za szybko jeszcze??
Ja mam zamiar przejść na DADY jak się skończy okakowanie 1 pampersa (43 szt.), a wielkość Dady będzie odpowiednia

Cytat:

_________________________ ______
ja już po wizycie teściów... przynajmniej ciasto mi pyszne wyszło

Skończyłam wyprawkę (chyba) i teraz zaczynam myśleć, czy na pewno nie potrzebujemy czegoś jeszcze
Muszę zobaczyć po ile są na miejscu poduszki do karmienia, bo nie wiem, czy się opłaca kupować na all
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 18:17   #1096
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny chyba zaczął mi czop odchodzić, tylko, że czysty niczym nie podbarwiony jak narazie, ale to taki inny śluz niż do tej pory-gęsty. TZ w pracy, ale nie panikujmy, nic się oprócz tego nie dzieje
ale to wygląda jak jakaś kulka
spokojnie, od czopa podobno jeszcze i parę dni możesz nie rodzić

Cytat:

Kciuki za Elę

A gdzie Agatek się podziewa? cały dzień jakoś chyba na wizaż nie zajrzała czy mi umknęło?
to niezła rodzinka, że się tak wpraszają bez pomysłu

właśnie zastanawiam się gdzie się podziewa nasza Miss Patologii

Cytat:

chyba żartujesz, parę dni temu urodziłaś dziecko i miałabyś się seksić z tż teraz twój mąż jest nienormalny że się tak spytam dobitnie uważam, że skoro połóg jest połogiem i z medycznego punktu widzenia powinno się odczekać to można wstrzymac się te kilka tygodni, nie zachowujmy się jak neandertalczycy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58

Edytowane przez MissZuzia
Czas edycji: 2011-12-30 o 18:18
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 18:20   #1097
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Wiadomosc od Eli:

w nocy odeszly mi wody, narazie brak skurczy czekam na obchod i bede wiedziec co dalej trzymajcie kciuki.

to bylo o 8 ale spalam.
kolejna dzidzia pcha się na światCo drugi dzień nowy dzieciaczek jest z nami - jak by ktoś rozwiązał worek z dzidziami

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Dziękuję za lekcję zobaczymy czy się uda Anabellita;31301226 dziękuję bardzo za pomoc
Fajnie, ze mogłam pomóc
Jeszcze kilka postów i dojdziesz do perfekcji

[QUOTE=nawojka8583;3131422 8]
Cytat:
Wczoraj po wizycie zalapalam malego dolka i juz nie chcialam marudzic na forum. Dzidziol ma powiekszony pecherz i nerki,czyli moze miec problem z oddawaniem moczu. Na razie nic sie nie da z tym zrobic i trzeba poczekac do nastepnej wizyty - byc moze samo sie unormuje.
wchłonie się, zooobaczysz

Cytat:
heh... będziesz miała niezłą imprezę sylwestrową jeśli to początek porodu
W sumie to już najwyższy czas dla Ciebie ileż będziesz w ciąży chodziła?

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Agatek pewnie męza maltretuje
Nie maltretuje tylko molestuje

A coś znowu Zośka nam uciekła

mam pytanko: Czy gin może wystawić L-4 ze wsteczną datą
Mam L-4 do 12 stycznia i na 12 miałam zaklepaną wizytę. Niestety moja wizyta została przełożona na 13 stycznia bo lekarzowi coś nie pasowało i zadzwonili z przychodni żeby przełożyć.
Wiem, ze niektórzy lekarze mogą wystawiać L-4 nawet do 7dni wstecz, ale nie wiem czy ginekolodzy także

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 18:20   #1098
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
raqla spokojnie Mała ma jeszcze czas żeby się odpowiednio ułożyć, będzie dobrze.
Mnie się mała przekręciła po 34 tygodniu - była ułożona pośladkowo i mnie postraszyła gin cesarką... ale w 36 było już ok...
Co prawda inna gin, polecana przez znajomych, przez telefon (ona jest z Warszawy) poradziła mi wykonywanie ćwiczeń polepszających chęć dziecka do obrócenia. Potem jeszcze czytałam trochę po necie i znalazłam że np. siedzienie po turecku nie sprzyja okręceniu się - a ja tak praktycznie cały czas wcześniej siedziałam - więc się zawzięłam, trochę poćwiczyłam (to nie są ćwiczenia wysiłkowe) po turecku nie siedziałam i się udało (choć możliwe że sama z siebie też by się przekręciła....). Ćwiczenie które robiłam polega na tym że klękasz, podpierasz się rękami i kręcisz biodrami (jakbyś myła podłogę), ta polecana gin twierdzi że ta pozycja jest miła dziecku

Anabelita: z tego co wiem 2 dni do tyłu i 1 do przodu - ale najlepiej zadzwoń i zapytaj, to się nie będziesz denerwować

Edytowane przez aga__tka
Czas edycji: 2011-12-30 o 18:26
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 18:21   #1099
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Witam! co tam widzę, że twardo lecicie z postami, co wchodzę to z 5 str do nadrobienia, poszłam dziś zanieść moje siusiu do badania... zobaczymy oby było ok, choć z opuchlizną trochę lepiej dziś udało mi się nawet (pierwszy raz od wigilii) ubrać obrączkę...
MartuNiunia oby wyniki wyszły dobre
Stary 2011-12-30, 18:25   #1100
magda1804
Rozeznanie

Elunia trzymam mocno kciuki za szybkie i bezbolesne rozwiazanie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Mi w zimę baardzo wysycha skóra na dłoniach szczególnie na kostkach, czasem jak ręce mi zmarzną to aż skóra mi pęka i krwawi Na razie jeszcze nie stosowałam parafiny, ale mam zamiar spróbować Trochę z tym zabawy bo musisz ją rozgrzać, później zanurzasz w niej rece i to kilka razy, obwijasz je folią i ręcznikiem i czekaż aż ostygnie. Słyszałam że to świetnie wygładza i nawilża skórę dłoni i stópek
oj to faktycznie duzo roboty z tym. Ja mam parafine w domu,bo kiedys kupilam ja wlasnie w celu "podleczenia" dłoni, ale jedynie smarowalam na zimno

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 18:25   #1101
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Mi gin powiedział że gbs nie jest obowiązkowy.
Generalnie chodzi o to ze jak zrobisz ten wymaz i bedziesz miała tego paciorkowca to przy porodzie dadzą Ci zastrzyk z antybiotykiem, bo dziecko przy porodzie się zaraża i później ma problemy z układem oddechowym. Jak wynik na paciorkowca będzie ujemny to Ci nie dadzą zastrzyku bo jest zbędny. W przypadku kiedy nie będziesz robiła wymazu i nie wiadomo czy jesteś zarażona czy nie to i tak zastrzyk przy poeodzie dostaniesz. Tak mi mój gin to wytłumaczyl
Na SR tez nam tak tłumaczyli Ja jestem w 40 tyg i nie zrobilam tego badania, choć skierowanie dostałam. U mnie nie robi tego gin, tylko trzeba udac sie do laboratorium mikrobiologii, a ja nie mam ochoty chodzic do kogos innego, zeby grzebał mi w
Jesli nie urodze do 4.01 ide jeszcze do gina po zwolnienie i obawiam sie, ze bedzie z tego powodu na mnie krzyczal

Cytat:

przepraszam kochana...
ale jakos mnie to rozbawilo
wiem,ze Tobie ciezko i masz dosc, ale nie martw sie, nie bedziesz juz zawsze w ciazy
Zaraz bedziesz miala Malenstwo obok siebie i jeszcze zatesknisz za tym stanem

Pomysl, co maja powiedziec takie slonice indyjskie, ktore w ciazy sa ok21 miesiecy?
Pearlto mnie pocieszylas

Cytat:
Madzia cierpliwości Kochana, już i tak bliżej niż dalej, choć rozumiem Cię w 100%, ciągle sprawdzam czy czuć jakieś ruchy

Mój TZ też mi puścił taki tekst odnośnie kanapy i boi się biedak, że go w nocy podleją moje wody
Dziekuje kochane za podniesienie na duchu, ale jak wchodze na forum i widze, ze kolejna w szpitalu, ta ktora ma termin daaleko przede mna to dopada mnie dóóóóół

Cytat:
no i widzisz Nawojka! mam sny prorocze jesli to czop, nie panikuj- on wychodzi najszybciej pare godzin przed porodem- pakuj do konca walizki, ciesz sie i czekaj

a ja znowu w

ide polezec w wannie, moze to cos pomoze

04.01.2012r.

Stary 2011-12-30, 18:25   #1102
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

Mam L-4 do 12 stycznia i na 12 miałam zaklepaną wizytę. Niestety moja wizyta została przełożona na 13 stycznia bo lekarzowi coś nie pasowało i zadzwonili z przychodni żeby przełożyć.
Wiem, ze niektórzy lekarze mogą wystawiać L-4 nawet do 7dni wstecz, ale nie wiem czy ginekolodzy także
a czemu chcesz ze wsteczną datą
jeśli zwol masz do 12.01 a idziesz 13.01 to dostaniesz od 13.01 bo do 12.01 miałaś poprzednie zwol
nawet jakbys poszła 12.01 na wizyte to majac zwol do 12.01 i tak dostalabys od 13.01

Stary 2011-12-30, 18:26   #1103
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
spoko chyba czop może dłużej odchodzić- wydaje mi się, ze to nie koniecznie znaczy ze się od razu zacznie ale nie wiem
Masz racje nic się nie dzieje
Stary 2011-12-30, 18:26   #1104
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Sam czop to chyba nic jeszcze strasznego - gdzieś czytałam że może dużo wcześniej wypaść, a poród się nie zacząć jeszcze, tyle że on chroni przed bakteriami, więc lepiej jak jest dłużej....

Mojej koleżance wypadł jakoś w sierpniu, termin miała na listopad, a urodziła jakoś końcem października.
Z tym, że cały ten czas leżała w szpitalu

Cytat:

Ja miałam ostatnio zwolnienie do 22 grudnia, wizyta 23 i wystawił od 23
G. 9.1O.18
Stary 2011-12-30, 18:28   #1105
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Anabellita na 1000% moze wiele razy miałam wizyty nastepnego dnia po zakonczeniu zwolnienia (czyli np. tak jak piszesz- zwolnienie do 12.01, a wizyta 13.01) nie wiem czy wiecej dni tez moze, ale na bank 1 wstecz

04.01.2012r.

Stary 2011-12-30, 18:34   #1106
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Ja miałam ostatnio zwolnienie do 22 grudnia, wizyta 23 i wystawił od 23
Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Anabellita na 1000% moze wiele razy miałam wizyty nastepnego dnia po zakonczeniu zwolnienia (czyli np. tak jak piszesz- zwolnienie do 12.01, a wizyta 13.01) nie wiem czy wiecej dni tez moze, ale na bank 1 wstecz
dziewczyny ale wasze zwol nie były z datą wsteczną
skoro miałyście zwol do dnia poprzedzającego wizytę to w dzien wizyty zwolnienie było wystawione z datą aktualną a nie wsteczną
przecież nie powiela się w nowym zwolnieniu cyfry z poprzedniego tylko bierze się kolejny dzień a to dzień wizyty, nie

Stary 2011-12-30, 18:38   #1107
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
Kochana Nie przejmuj się takim gadaniem ,ja tez mam taką koleżankę która wylicza ile co w ich domku kosztowało - np. schody i okna z najdroższego drzewa egzotycznego ja też od roku mieszkam w swoim 200 m domku tylko jest jedna różnica my mamy kredyt i nikt nas nie wspierał finansowo a jej na studiach rodzice postawili całkowicie wyposażony dom a ją dziwi to że ja mam tylko jedna łazienkę na razie skończoną

myślę że nie ważne ile ma metrów i jak jest wypasiony najważniejsze że własny
Dokładnie mnie by tam nawet same gołe ściany cieszyły gdybym je tylko miała, ale mogę sobie tylko pomarzyć

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:

Ale to nie za wcześnie jeszcze? No chyba, że chodzi tylko o niego
Stary 2011-12-30, 18:39   #1108
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Znam dwóch Sylwestrów Fajne chłopaki, jeden jest księdzem a drugi cudownym ojcem i facetem

Cytat:
Też spędziłam ostatnie kilka nocy na szukanie pozycji do snu w dodatku ciągle mi gorąco i duszno, jak już zasn, to budzi mnie pęcherz niby pełen, a jak pójdę do łazienki, to się okazuje, że jednak nie
Jakbyś opisywała mnie.... Ogólnie kładę się na lewym boku i mąż mnie przytula ale potem budze sie na plecach i gnam do łazienki.
Cytat:
Mnie się mała przekręciła po 34 tygodniu - była ułożona pośladkowo i mnie postraszyła gin cesarką... ale w 36 było już ok...
Co prawda inna gin, polecana przez znajomych, przez telefon (ona jest z Warszawy) poradziła mi wykonywanie ćwiczeń polepszających chęć dziecka do obrócenia. Potem jeszcze czytałam trochę po necie i znalazłam że np. siedzienie po turecku nie sprzyja okręceniu się - a ja tak praktycznie cały czas wcześniej siedziałam - więc się zawzięłam, trochę poćwiczyłam (to nie są ćwiczenia wysiłkowe) po turecku nie siedziałam i się udało (choć możliwe że sama z siebie też by się przekręciła....). Ćwiczenie które robiłam polega na tym że klękasz, podpierasz się rękami i kręcisz biodrami (jakbyś myła podłogę), ta polecana gin twierdzi że ta pozycja jest miła dziecku

Anabelita: z tego co wiem 2 dni do tyłu i 1 do przodu - ale najlepiej zadzwoń i zapytaj, to się nie będziesz denerwować
Moja w 32 tyg była ułozona główką w dół po lewej stronie, ale chyba sie przekręciła.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 18:43   #1109
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Skrzywdziłabyś tak dziecko?? Imieniny i urodziny w jeden dzień?
I wieczne urządzanie imprezy Sylwestrowej dla znajomych??
Nie no proszę Cię to był żart oczywiście, nie skrzywdziłabym go samym imieniem, a nie tylko urodzinami i imieninami w jednym dniu
Stary 2011-12-30, 18:43   #1110
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
dziewczyny ale wasze zwol nie były z datą wsteczną
skoro miałyście zwol do dnia poprzedzającego wizytę to w dzien wizyty zwolnienie było wystawione z datą aktualną a nie wsteczną
przecież nie powiela się w nowym zwolnieniu cyfry z poprzedniego tylko bierze się kolejny dzień a to dzień wizyty, nie
Skoro piszesz, że masz zwolnienie do 12, a idziesz 13, to dlatego pisałam, że miałam analogicznie zwolnienie do 22, a poszłam 23
G. 9.1O.18
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości