|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Jeszcze tak szybko przeleciałąm do końca
![]() Cytat:
Cytat:
![]() słodziachny
|
|
#1052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
Nie wiem, na siedząco chyba spróbuję ![]() Cytat:
Niech dzidziolek jeszcze posiedzi w brzuszku ![]() Kasik, ja też dzisiaj mam placki
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-12-30 o 17:44 |
||
|
|
|
#1053 |
|
Zadomowienie
|
Na prawym albo lewym boczku,ale staram sie jak najwięcej na lewym Jakoś o 13 zmożylo mnie i usnęłam na godzinkę,zjadłam rosolek, teraz bede sie nudzić Trzymam kciuki za Elę czyli za Likas tak bo ja już nie wiem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- To masz czy nie masz
|
#1054 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny od kiedy planujecie przejsc na DADE z biedrony?? bo mi koncza sie pampersy i mysle czy nie kupic paczki pampewrsow i paczki dady i sprobowac?? czy za szybko jeszcze??
|
#1055 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=AgaMili;31306127]Ja też bym chętnie poszła gdzieś na Sylwestra ale tż ma schizy że urodzę lada dzień i mnie uziemił .A jak miałam skurcze przedwczoraj to powiedział "ej kochanie ale może zejdź z kanapy jak Ci odejdą wody dobrze" A wczoraj mówię mu że nast. wizyta u położnej za 2 tygodnie a on "nie doczekasz" . Świrus[COLOR="Silver"] Przez Was to mam takie schizy, że też zaczynam myśleć o zalaniu kanapy Cytat:
![]() Cytat:
Daj znać czy ładnie Ci poschodziło ![]() Ale miałam dziś sen, śniło mi się że rodziłam i wreszcie położna mówi 3800 waga, zdrowy synek. I zamurowało mnie bo mam na bank sprawdzone że Zuzia będzie. Takiego szoku doznałam, że z przerażeniem się obudziłam cała zlana potem ![]() coś jeszcze nie tak mi wyszło ale na dobrej drodze jestem, Anabellita;31301226 dziękuję bardzo za pomoc
Zapraszam do mnie... https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3y+masy+solnej Zuzia Kubusiek Kajunia Edytowane przez kaczuszka81 Czas edycji: 2011-12-30 o 15:24 |
|||
|
|
|
#1057 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1058 |
|
Raczkowanie
|
Ja śpię na lewym boku do momentu, jak obudzi mnie ból w tymże biodrze. Potem przekręcam się na prawy, zasypiam i budzi mnie ból prawego biodra. I tak w kółko, co najmniej po 5 powtórzeń na każdą stronę. A od wczoraj dodatkowe pobudki na udrożnienie nosa, bo przyplątał się jakiś wstrętny katar
|
|
|
|
#1059 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja ostatnio "uwaliłam się na brzuchu bo już kręgosłupa nie czuję mam wałki z kanapy, położyłam je na tyle blisko a tak odsunięte, że wpadł między nie mój brzuchalek co za ulga[QUOTE=Kasik,ja też dzisiaj mam placki Język za chwile mi ucieknie nie powiem gdzie ![]() uska, kup i sprawdź, sądzę że będzie dobrze, jak coś to na początku na zmianę zakładaj i zobaczysz czy występuje zaczerwienienie.
Zapraszam do mnie... https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3y+masy+solnej Zuzia Kubusiek Kajunia Edytowane przez kaczuszka81 Czas edycji: 2011-12-30 o 15:31 |
|
|
|
|
#1060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie podrażnij ich tylko za bardzo, bo masaż przyspiesza poród ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() )
|
||
|
|
|
#1061 | |||
|
Zadomowienie
|
Dobry mamunie
![]() Nadrobiłam dzisiejsze czytanko do połowy 34str. TŻ marudzi że chce kompa, więc resztę czytania zostawie sobie na później ![]() Cytat:
. Mi gin powiedział że gbs nie jest obowiązkowy. Generalnie chodzi o to ze jak zrobisz ten wymaz i bedziesz miała tego paciorkowca to przy porodzie dadzą Ci zastrzyk z antybiotykiem, bo dziecko przy porodzie się zaraża i później ma problemy z układem oddechowym. Jak wynik na paciorkowca będzie ujemny to Ci nie dadzą zastrzyku bo jest zbędny. W przypadku kiedy nie będziesz robiła wymazu i nie wiadomo czy jesteś zarażona czy nie to i tak zastrzyk przy poeodzie dostaniesz. Tak mi mój gin to wytłumaczyl ![]() ooo i który najlepszy? Ja też planuje wypić pikolo w Sylwka Donosicielka! ![]() Ta kanapa to chyba jak mężulkowi się słabo zrobi ![]() Cytat:
Na razie jeszcze nie stosowałam parafiny, ale mam zamiar spróbowaćCytat:
http://allegro.pl/tommee-tippee-oslo...016642503.html
|
|
#1062 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Czlowiek zajmie sie praniem dzieciaka, zrobi sobie drzemke,zje kanapke, a tu juz 5 stron do nadrobienia
Na razie mam czas na jedna ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieje, ze na nastepnej wizycie wszystko sie ladnie wchlonie, a jeszcze na kolejnej juz zapomne o calej sprawie ![]() Cytat:
acchhh dobry zieciulo nam rosnie ![]() Cytat:
przepraszam kochana... ale jakos mnie to rozbawilo wiem,ze Tobie ciezko i masz dosc, ale nie martw sie, nie bedziesz juz zawsze w ciazy ![]() Zaraz bedziesz miala Malenstwo obok siebie i jeszcze zatesknisz za tym stanem ![]() Pomysl, co maja powiedziec takie slonice indyjskie, ktore w ciazy sa ok21 miesiecy? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mam tak wrazliwe cycochy,ze gdybym poszorowala je gabka, to bym chyba padla czyli nie, nie przygotowuje i juz sie boje ![]() Cytat:
pozniej dzieci tez sie uspakajaja,jak slysza taka kolysanke,bo pamietaja ja z brzuszka Renatko, dzieki za odpowiedz z tym gbsem - tak pytam, bo ja na swoich zleconych badaniach nigdzie tego nie widzialam, a gin tez nic nie wspominal i zglupialam. Moze na nastepnej wizycie mi cos powie? Cytat:
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-12-30 o 15:44 |
||||||||||
|
|
|
#1063 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tak, tak maj preszyyyyssssssssssssssss ssssss
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-12-30 o 15:48 |
||
|
|
|
#1064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1065 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=pearpearl;31303839]Wczoraj po wizycie zalapalam malego dolka i juz nie chcialam marudzic na forum. Dzidziol ma powiekszony pecherz i nerki,czyli moze miec problem z oddawaniem moczu. Na razie nic sie nie da z tym zrobic i trzeba poczekac do nastepnej wizyty - byc moze samo sie unormuje. Postanowilismy z tztem, ze najprawdopodobniej jeszcze raz przyjade na Mazury,zeby znowu pojsc do tego mojego gina - najbardziej mu ufamy i ma naprawde dobry sprzet. Chyba ze bede sie bardzo zle czula, to wtedy poszukamy kogos w Wawie,ale na pewno nie tego mojego mruka, ktory nic nie mowi...
Poczytalismy troche o tym w necie i w sumie wiekszosc mamusiek pisala, ze wszystko sie samo "wchlanialo" i dzieciaczki rodzily sie zdrowe. Tak wiec zamierzam tego sie trzymac, bo zamartwianie na pewno nie pomoze. Pearl i tak trzymaj, zamartwianie się nic nie da, miejmy nadzieję, że naszym dzieciaczkom wszystko się samo wchłonie i że będą silne,piękne i zdrowe czego Tobie i sobie bardzo życzę BebiBebi za 35tc
|
|
|
|
#1066 | |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj tak Was tylko podczytuje bo ambitnie dzielnie pracuje
Muszę ogarnąć wszystkie papiery i tż poprzyklejać kartki co i jak wielkimi literami bo ktoś to będzie musiał ogarnąć![]() Zaraz jadę po materac, przewijak i wanienkę i to bedzie koniec wyprawki Brawo![]() Jeszcze dziś lub jutro spakuje torbę i już wogóle mogę tylko czekać ![]() Pearl - kochana głowa do góry, na pewno dzidzia się za dużo napiła i poprostu akurat zrobiłaś usg Na pewno wszystko jest ok i na następnym badaniu nie będzie śladu![]() Ciekawe jak Monia i Nikotynka? Cytat:
Czekamy z niecierpliwością na świerze informacje![]() Cudowny
|
|
#1067 |
|
Zadomowienie
|
o Ele czyli o Elunie mi chodzi
![]() stwierdzilismy ze kupimy jeszcze pampersy hugiesy mi nie pasuja ale nie ze sie odparza tylko takie sztywne sa.. ;/
|
#1068 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam podobnie. Rano mi sie nie chce, w południe jak mąż jedzie do pracy chce a jak wieczorem przyjezdza to juz mi mija... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Uprałam już wszystko
|
|||
|
|
|
#1069 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę i dla dużego synka.Na kciuki chyba już za późno, ale mam nadzieję, że wszystko jest dobrze Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1070 | ||
|
Zakorzenienie
|
boski
Cytat:
Cytat:
Likas ma imię na literkę L ![]() Likas własnie dzisiaj wychodzi ze szpitala. nie napisała, ze się rozpakowała więc chyba jeszcze z brzuszkiem wieczorem ma zajrzec
|
||
|
|
|
#1071 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Witam! co tam widzę, że twardo lecicie z postami, co wchodzę to z 5 str do nadrobienia, poszłam dziś zanieść moje siusiu do badania... zobaczymy oby było ok, choć z opuchlizną trochę lepiej dziś udało mi się nawet (pierwszy raz od wigilii) ubrać obrączkę...
Cytat:
Cytat:
Krem przeciw odparzeniom HIPP Krem przeciw odparzeniom Baby-dream (Rossman) no i jeszcze do pupy stosowałam: Sudocrem, Bepanthen, Alnatan Plus, Smarowałam za każdą zmianą pieluszki, a po kupce to właśnie którymś "aptecznym" najczęściej ![]() Cytat:
ja teraz też chodzę do dość młodego lekarza i też jest dość drobiazgowy i taki dokładny we wszystkim... ale w 1 ciąży chodziłam do starego lekarza i powiem ci, że tacy to "rutyniarze" są i często ta rutyna gubi potem.. ja tam wolę mieć o 1 badanie więcej zrobione nić czegoś się nie dowiedzieć ![]() No to jesteś rok młodsza ode mnie ja w lipcu 2012 będę mieć 25 i mój lekarz się śmieje, że na żadne refundowane akcje się nie łapię (cytologia - akcja obejmuje kobiety od 25r.ż) heheh Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja przy synku odrazu po 1 paczce pampersów stosowałam potem na zmiane z tescowymi zeby zobaczyc czy nie beda odparzac... jak nie odparzaja to przeszlam juz na nie stałę...
|
|
|
#1072 | |
|
Zadomowienie
|
Ja też to mam od kilku m-cy i przez całą ciążę nie wzięłam ani jednej nospy ani magnezu, a i tak się przeterminowałam:rolleyes :
---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
. Fajnie, że masz rodzinkę przy sobie |
|
|
|
|
#1073 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to chyba skończyło nam się miłe spanie... na jakieś kilka miesięcy. Bo potem jak już będzie dzidzia to długo spać też nie będziemy bez pobudki ![]() trzymaj się ciepło bo katar to nie fajna sprawa w szczególności w nocy. Ja mam taki napad psikania i kichania z katarem rano, jak wstaje. Nie wiem o co chodzi, może o zmianę temperatury, że niby pod kołderką ciepło a wstaje i jest chłodniej... nie mam pojęcia. |
|
|
|
|
#1074 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny chyba zaczął mi czop odchodzić, tylko, że czysty niczym nie podbarwiony jak narazie, ale to taki inny śluz niż do tej pory-gęsty. TZ w pracy, ale nie panikujmy, nic się oprócz tego nie dzieje
|
|
|
|
#1075 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No no 180 metrów to dopiero domek, nasz ma jakieś 110-115 po małych zmianach, bo pierwotnie było 103 m ale podnieśliśmy ściankę kolankową i pozmienialiśmy niektóre pomieszczenia że z pow. nieużytkowej zrobiła się użytkowa i tym dobiliśmy jak widzę te kilka skromnych metrów. Ostatnio była właśnie kuzynka z mężem na takiej uprzedzonej kawie i oni też się budują i jakaś rozmowa o kuchni i ona do mnie a meble do kuchni ile was kosztowały?bo nasze 15 tys, a na schody wydaliśmy 17 tys i to najtańsza wersja, kurde dziwnie się poczułam bo my mamy tylko dół zrobiony bo na górę kasy nam nie wystarczyło i ja tam szczęśliwa jak nie wiem że własny kąt a tu takie przyjeżdżanie, oglądanie i komentowanie, toż jak ich stać to niech i schody za 25 tys robią jak to na początku niby mieli wyliczone. Kciuki za Elę ![]() A gdzie Agatek się podziewa? cały dzień jakoś chyba na wizaż nie zajrzała czy mi umknęło? |
|
|
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba czop może dłużej odchodzić- wydaje mi się, ze to nie koniecznie znaczy ze się od razu zacznie ale nie wiem ![]() Mała - Agatek pewnie męza maltretuje
|
|
|
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ich stać, to niech sobie robią wszystko na raz. Szwagierka mojej ciotki tez się chwali co to ona nie rementuje w domu, czego nie kupiła dzieciom a kase na to wszystko ciągnie od swoich rodziców. Ona nawet matury nie ma, a jej mąż niby bez ukończenia studiów pracuje jako inżynier. Agatek pewnie męża dorwała i teraz go zajeżdza jak to któraś wczoraj napisała ![]() ja właśnie pisze liste zakupów, bo jutro jedziemy pokupowac resztę rzeczy i pakuje torbę do szpitala
|
|
|
|
|
#1078 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1079 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hm....pewnie tak a ja właśnie jej smsa napisałam że chyba nie rodzi jeszcze a pewnie tylko przerwałam niepotrzebnie maltretowanie i zajeżdżanie
|
|
|
|
|
#1080 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

za wizyte

Niech dzidziolek jeszcze posiedzi w brzuszku 

Gabrysia - 09.02.2012
Nie zeby zalezalo mi bardzo, zeby mala urodzila sie w tym roku, ale fakt, ze narazie sie nie garnie, aby wyjsc mnie doluje. Zaczynam sie stresowac, ze moze byc cos nie tak, ahhh nie bede pisala o swoich obawach, bo nawet glosno nie chce ich zdradzac

przepraszam za takie pytanie