Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 2011 cz.7 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-30, 19:17   #4411
elf27
Zadomowienie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

my w sylwka też w chałupie na

wiem,że już pytałam, ale nikt nic nie odpowiedział- zdarzają Wam się kupki ze śluzem u maluszków?
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 19:27   #4412
Ona231
Zadomowienie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
my siedzimy w domu, w koncu bedziemy mogli byc tylko we 3! wiec jestesmy zadowoleni

Tak w ogole polozna powiedziala mi, ze jeszcze nie powinnam brac sie za regularne cwiczenie ze powinnam odczekac 2mce od porodu.
To w końcu pierwszy nowy rok naszych pociech
Ja pomalutku ćwiczę, ale kręgosłup mi siada od dźwigania to wolę go rozruszać

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość

wiem,że już pytałam, ale nikt nic nie odpowiedział- zdarzają Wam się kupki ze śluzem u maluszków?
Elf jeśli to jest sporadyczne to nie masz powodów do zmartwień. Spokojnie.
Stary 2011-12-30, 19:32   #4413
Jagooda_
Raczkowanie

Witam

Wiszka dopiero teraz dojrzałam zdjęcie, ale ma słodkie pucułki
Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Jagoda a jak czesto sie wyproznia?Bo moja ostatnio raz dziennie (i to tylko,jak dostanie herbatke koperkowa na lyzeczce,bo butli nie uznaje) i taka ilosc,ze nie miesci sie w pampku i laduje na plecach i wlasnie brzegach body.

Bylismy wczoraj w Holandii na wyprzedazach.Kupilismy sobie z TZ'tem kurtki i malej pare wiekszych ciuszkow.
Moja robi częściej dziś już 4 kupa poszła, na szczęście wszystkie zostały w pieluszce

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
Jagoda moja tez tak pięknie potrafi się osrać dziś siedzię z nią rano, Nina ciamka cycka nagle słyszę poważnego bąka a następnie czuje coś przelewa mi sie przez rękę, zaglądam a tam nam kupka pływa. Przeleciła plecami przez pampersa, body śpiochy i wylądowała na moich spodniach i kanapie więc karmienie było na raty z przerwą na mycie pupy
haha zdolną masz Córeczkę

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
a oto moja księzniczka
śliczna panna
Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Dalia a od kiedy Twoja się uśmiecha???? Tak świadomie? że jak się nachylasz gadasz to ona Ci odpowiada uśmiechem?

A jak u innych jest, od kiedy sensowne uśmiechy???
Bo u mnie nic a nic Czasem jak śpi tylko to teraz się zmartwiłam Wogóle, to Pati reagowała na pstryknięcie światła, na zgniataną butelkę a ta nic Jak się jej klaśnie nad głową to mruży oczy Miała badany słuch w szpitalu i usg głowy więc trzymam się tego, że wszystko ok
Seona moja zaczęła się świadomie uśmiechać jak miała 6 tyg. + kilka dni. Ja już świrowałam, a oczywiście wyczekiwany pierwszy uśmiech sprzedała tacie. Wcześniej uśmiechała się przez sen, jak zjadła itp. Teraz śmieje się na całego, grucha, pokrzykuje. Spokojnie ma jeszcze czas, gdzieś wyczytałam, ze w 2 msc większość dzieci zaczyna się uśmiechać.

Cytat:
zapomniałam zapytać - wychodzicie codziennie na spacery? zdarza się po 15tej lub wieczorkiem?
my niestety nie, mam z tego powodu kaca moralnego, ciężko mi się zgrać i wybrać.
Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Właśnie dziewczyny można pić piccolo czy nie za bardzo jak karmię piersią
jak nie ma w składzie jakiejś chemii to pewnie tak, choć to jest napój gazowany, więc ja bym nie piła, bo nie wiem jakby Mała zareagowała.

elf27 u nas się zdarzały zielone kupy ze śluzem, ale tak normalnie to są bez.

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 19:37   #4414
fatal21
Wtajemniczenie

My mielismy zaproszenie do mojej siostry, ale jechac 90km i wracac z takim maluchem mi sie nie usmiecha.Jak znam siebie i swoje zmeczenie to nawet do połnocy nie dotrwam.Obejrze z Tz tv i pojde spac.Jeszcze sobie odbijemy, ale w sumie to sie ciesze, bo zmeczona jestem.
Jak widze jakie u Was temp to u mnie jest bardzo goraco.Ale moje dziecko tak lubi wiec nie moze byc mniej niz 22 zwykle 25 a do kapieli 28.Ubrana w body z dlugim i spiochy i czapeczka lekka na głowce, bo natychmiastowa czkawka sie pojawia.

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Jestem pod wrazeniem ile Wy pokarmu sciagacie ja to moze 30-50 bym sciagnela.Chyba ze mam 2h przerwy w karmieniu to zalana połowa koszuli.
Stary 2011-12-30, 19:55   #4415
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
My mielismy zaproszenie do mojej siostry, ale jechac 90km i wracac z takim maluchem mi sie nie usmiecha.Jak znam siebie i swoje zmeczenie to nawet do połnocy nie dotrwam.Obejrze z Tz tv i pojde spac.Jeszcze sobie odbijemy, ale w sumie to sie ciesze, bo zmeczona jestem.
Jak widze jakie u Was temp to u mnie jest bardzo goraco.Ale moje dziecko tak lubi wiec nie moze byc mniej niz 22 zwykle 25 a do kapieli 28.Ubrana w body z dlugim i spiochy i czapeczka lekka na głowce, bo natychmiastowa czkawka sie pojawia.

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Jestem pod wrazeniem ile Wy pokarmu sciagacie ja to moze 30-50 bym sciagnela.Chyba ze mam 2h przerwy w karmieniu to zalana połowa koszuli.
nasz bez czapy choć teściowa już mnie pouczyła, że powinien mieć ją na głowie całą dobę

co do tego śluzu, jest w każdej kupce, ale ni jakieś glutki tylko takie niteczki kupki są żółte lub ciemnożółte, czasem zawierają niestrawione grudki pokarmu...
Stary 2011-12-30, 20:06   #4416
Ona231
Zadomowienie

Elf a rozmawiałaś z pediatrą, może lepiej go podpytać. Zwłaszcza jak Cię to niepokoi. U mnie lekarz się pyta

Mała moja bez czapki, czytałam nawet, że nie powinny dzieciaczki w czapce leżeć bo się przegrzewają. Ale każde dziecko jest inne. U mnie jest kręcenie głową i ryk jak zakładam.

Chyba Olusia pytała o piąstki, moja też odkryła i do buzi wkłada i ciamka (łapki niedrapki nie pomagają )
Stary 2011-12-30, 20:08   #4417
fatal21
Wtajemniczenie

Ile placiłyscie za sab simplex ja znalazłam za 45zł i przesyłka 6 i nie wiem czy to dobra cena?
Stary 2011-12-30, 20:17   #4418
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Ile placiłyscie za sab simplex ja znalazłam za 45zł i przesyłka 6 i nie wiem czy to dobra cena?
ja płaciłam 10f z wysyłką (z Polski) to chyba koło 50 zł wychodzi ale czeskie

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-12-30 o 20:23
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 20:22   #4419
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Hej,
Moja mała też nie lubi czapek a co do ciumciania rączki, to Martyna robi to bardzo często, a smoczka nie ruszy ehhh...

Dziś byliśmy na zakupach. Mąż zasponsorował mi płaszczyk nowy a teraz pojechał na spotkanie z kolegą i już dzwonił, że Martynie coś kupuje i tylko pyta się o rozmiary. Aż się boję co przywiezie

Idę w końcu załączyć ekspres do kawy. W końcu się dorobiliśmy ... tzn dostaliśmy na gwiazdkę od teściowej... bo już wstyd był bo u nas tylko można było dostać kawę rozpuszczalną, a teraz mamy w końcu ciśnieniowy

Załączam zdjęcie mojej kochanej kluseczki

Za sab simplex też płacilismy 45 zł, ale kupiliśmy u laski z Wrocławia, także za przesyłkę nie płaciliśmy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_3202.jpg (82,1 KB, 68 załadowań)

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

Edytowane przez kkkasikkk
Czas edycji: 2011-12-30 o 20:23
kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 20:22   #4420
fatal21
Wtajemniczenie

A u kogo kupiłas?Bo mowiłas ze Ci czeskie wysłał.
Stary 2011-12-30, 20:26   #4421
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
A u kogo kupiłas?Bo mowiłas ze Ci czeskie wysłał.
tż z ebaya angielskiego zamawiał można tak się zawieźć na polakach niektórych

podczytuje mamusie styczeń/luty zobaczcie co jedna dziewczyna znalazla http://allegro.pl/shewee-lejek-dla-k...021980160.html myślałam że padnę

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-12-30 o 20:36
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 20:33   #4422
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

fatal gdzie znalazlas??na pewno niemiecki?????????

wiesci od glam

chlopcy sa od srody w szpitalu maja zapalenie pluc
macie wszystkie pozdrowienia!

atu troche nas
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 20:40   #4423
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

wiesci od glam

atu troche nas
o cholera takie maleństwa i już musiała ich złapać choroba mam nadzieję że szybko wyzdrowieją i wrócą do domku
Stary 2011-12-30, 20:46   #4424
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Gratulacje rozpakowanym!!

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość

Ona to jestem pod wrażeniem, bo mi cieknie rano z nieużywanej w nocy piersi.
nie wiem ile mogłabym ściągnąć, ale zawsze popołudniu mam mniej mleczka, bo czuje w piersiach a i Helenka cześciej sie domaga.

My wychodzimy codziennie na spacerki chyba, że bardzo pada to nie.

Dziewczyny jeździcie na zakupy dojakis wiekszych Centrów Handlowych z maleństwami? ja bym chciala a trochę się boję ze coś złapiemy. Chociaż wczoraj mąż wrócił z pracy z katarem, wiec i tak sie boję że mała złapie od taty.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 20:53   #4425
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nie moge zdjec wstawic....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg w5.jpg (89,3 KB, 69 załadowań)
A.Camus
Stary 2011-12-30, 21:14   #4426
sozaa
Rozeznanie

elf, kiedys chyba Goldika pisala, ze jej maly robi kupki ze sluzem i sie okazalo, ze tak bywa czasem i jest to normalne

My mamy w domu max 22 stopnie, polozna zalecila 21 i wtedy dziecko ma byc w pajacyku i bez przykrycia. No wiec mala jest w bodziaku, pajacyku, bez dodatkowych skarpetek i czapeczki. Czapeczka jest tylko po kapieli. Poki co jest OK, kataru zadnego jeszcze nie zlapala ani nic. No i kikutek nam odpadl wczoraj

Niestety mi sie trudno codziennie wybrac na spacer, ale codziennie gdzies z mala wychodze, np. jedziemy do moich rodzicow, albo jedzie ze mna cos zalatwic na miescie.

Mszpilka, ja z mala bylam w duzym CH przedwczoraj, troche sie tym martwilam, ale musialam tam isc i ja zabrac. Wczoraj sie z tego wyspowiadalam poloznej i powiedzialam, ze mam nadzieje, ze malej nic nie bedzie na co ona stwierdzila, ze spoko, skoro po szpitalu jej nic nie bylo to po CH tez nie. Ale dobrze ja zakrylam, tzn. zalozylam ten daszek na nosidelku i przykrylam kocykiem po sam nosek, a mala caly czas spala

Kurcze, maludy Glam maja zapalenie pluc.....

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Ania, nie moge z tego lejka az spojrzalam ile osob kupilo, ale widac nasze spoloczenstwo nie jest jeszcze gotowe na takie nowinki
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 21:25   #4427
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moja mala w ogole ani razu oprucz dworu nie miala czapki,po kapieli takze nie.
W domu jest body na krotki pajac,albo body na dlugi spodenki,body na dlugi spioch i pod kocykiem.
A.Camus
Stary 2011-12-30, 22:21   #4428
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Elf a rozmawiałaś z pediatrą, może lepiej go podpytać. Zwłaszcza jak Cię to niepokoi. U mnie lekarz się pyta

Mała moja bez czapki, czytałam nawet, że nie powinny dzieciaczki w czapce leżeć bo się przegrzewają. Ale każde dziecko jest inne. U mnie jest kręcenie głową i ryk jak zakładam.

Chyba Olusia pytała o piąstki, moja też odkryła i do buzi wkłada i ciamka (łapki niedrapki nie pomagają )
pewnie że pytałam, dicoflor nic nie zmienił, teraz dostał debridat od innego lekarza bo były strzelające i wiele się poprawiło tylko te pasemka śluzu zostały dalej...

Cytat:

wiesci od glam

atu troche nas
o qrcze, oby szybko doszli do siebie

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

nasze dziecko nas wykończy - znowu aria po kąpieli i już usypiamy 1,5g, co za mops

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-12-30 o 22:02
Stary 2011-12-30, 23:23   #4429
goldika
Zakorzenienie

co do sluzu w kupce to my mielismy. Ale w sumie nie mam 100% pewnosci czy to byl sluz. Bo kupka byla po prostu klejaca. Teraz czasami tez sa klejace

Kurcze wspolczuje Wam usypiania u nas po kapieli karmie cyckiem, odkladam Olka do jego lozeczka, wlaczam karuzelke, wychodze i on sam zasypia. Obym nie przechwalila Teraz spi od kapieli
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 06:20   #4430
Seona
Zakorzenienie

darusiaaa slodkie zdj!!

glam, zdrowia dla maluchow!!!

mleko sciagam.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 07:47   #4431
mol_aa
Zadomowienie

Glam trzymaj sie kochana i byle szybko maluchy doszly do siebie. my jestesmy po calkiem udanej nocce, szalu nie bylo bo co 2-2,5h krzyk na cyca,ale teraz Piotrus przechodzi kolejny skok rozwojowy wiec mu to wybacze :P pisalyscie o pampkach. My juz od 2tyg uzywamy 3 i jak narazie jest ok. Przy 2pod koniec siurki wyplywaly bokami :P tym bardziej ze nasz maly zarlok szybko przybiera na wadze, w przeciagu 6tyg ponad 2.3kg wczoraj rozmawialam z kumpela i jej cora nie usmechala i nie gaworzyla bardzo dlugo, bo prawie do 3miesiaca, ale za to blyskawicznie zaczela mowic :P Piotrus jest teraz na etapie poznawania swojego glosu. Zaczyna gugac i glosno sie smiac, czasami sie wystraszy jak za glosno gugnie :P
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 09:06   #4432
OlusiaS
Wtajemniczenie

Oh,biedny Adas i Dominik.Niech wracaja jak najszybciej do zdrowka.

U mnie nadal problem z iloscia mleka .Wieczorem mala musiala pic z dwoch cyckow,zeby sie najadla.Obudzila sie o 5:30,zjadla troche,ale szbko przysnela.Ja wstalam zalamana,bo normalnie zawsze rano mialam napelnione banie,a teraz flaczki wisza...

Odnosnie kupek...Mala robi tylko,jak dam jej herbatke koperkowa.Chyba nie powinno tak byc?!Przedwczoraj nie dalam,bo chcialam to sprawdzic i kupy brak.
Ide sprzatac,poki dzieci spia,bo potem moze byc ciezko
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 09:15   #4433
fatal21
Wtajemniczenie

Darusia
http://www.favore.pl/uslugi/sab+simplex.html
http://przepieknie.pl/threads/1673-S...miec-35z%C5%82!!

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

U Nas znow bol brzucha.Mała płacze a ja razem z Nia.Dałam espumisan ale watpie w działanie.Juz nie wiem co robic?Ale w nocy ładnie spała i nie marudziła.Ale baków i kupy brak a mała sie prezy niemiłosiernie.Masaz był na ramieniu tez nosiłam...

Edytowane przez fatal21
Czas edycji: 2011-12-31 o 09:53
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 09:20   #4434
oolong
Zakorzenienie

witam

glam, mam nadzieję, że maluchy szybko ozdrowieją!!! właśnie miałam pytać, co u Ciebie, czy jeszcze mąż w domu

mamy ze starszymi dzieciakami, takimi 1.5- 2 lata - wasze dzieci też was drapią i próbują bić? nie mam na to już siły, stosuję kary, ale nie zawsze się da, np jak mnie drapie, gdy go przewijam i cały jest w kupsku, to nigdzie go nie zostawię, a jak karę zastosuje po czasie, to przecież nie będzie wiedział, że to za to Na szczęście nie jest to notorycznie - mam nadzieję, że to tylko bunt 2-latka albo frustracja z powodu młodszego i przejdzie niedługo.

co do centrum handlowego - ja myślę, że to zależy, czy tam będzie duży tłok. Ja wchodzę na spacerach do sklepów, ale unikam tych zatłoczonych. Jest sezon na różne infekcje grypopodobne, wolałabym tego dziecku oszczędzić.

elf27 z opisu wydaje mi się, że w tej kupce masz takie serowate grudki - to norma

kkkasikkk - mała niezła elegantka mój cały czas paraduje w bodziaku i na to pajac, w wiekszości pochodzenia ciuchlandowego ew po starszym no i niestety cały czas mega ulewa. Pranie chodzi codziennie lub max co 2 dni, bo zalewa caly zapas bodziaków i pajaców zwieziony od rodziców (rozmiarówka 0-3mies). Chyba [przywiozę też 3-6mies, żeby były jako awaryjne w razie mega zalania.

nasz wczoraj buszował od 20 do 3 w nocy z tego ostatnie 2-3 godziny z TŻ-tem, bo ja zasnęłam. Zbudził się o 6.30 na jedzenie, trochę pochrumkał i poulewał po nim i teraz śpi. Strasznie jest nieregularny wciąż - od 20 do 24 co chwilę jadł na zmianę z ulewaniem, a potem już był tak przejedzony, że go brzuch bolał. Ale wydaje mi sie, że to nie kolki, bo te krzyki były takie jakby pokrywające się z perystaltyką, okresowe chrumkania,płacz, ulewanie, a nie takie ciągłe wycie jak przy kolce u starszego.

co do czapeczki, to ja zakładam po kąpieli, potem jak go noszę do odbicia, to zwykle sama się zsuwa. Tylko u nas w sypialni jest raczej chłodno, kaloryfer nastawiony na ok 3 bieg, ale mamy duże okno takie balkonowe i łóżeczko stoi blisko niego. Mały śpi w body, pajacyku, owinięty kocykiem i rożkiem. Robiłam juz próby ze śpiworkiem, ale na razie nie zdaje egzaminu, bo za bardzo ulewa i dochodzi kolejna warstwa do o przy przebieraniu, a oprócz tego śpiworki są relatywnie duże i jeszcze doszłoby dużo rzeczy do prania

to naprodukowałam

jakie macie postanowienia noworoczne?

Edytowane przez oolong
Czas edycji: 2011-12-31 o 09:21
oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 09:33   #4435
fatal21
Wtajemniczenie

Dziewczyny a moze to nie kolka u mojej, ale jakies powazne schorzenie?Juz sama nie wiem?Jestem gotowa isc do lekarza,bo juz wariuje!!!
O wow własnie poszła kupa!!!Wylała sie bokami, ale to najcudowniejsze dzis co mogło nas spotkac))

Edytowane przez fatal21
Czas edycji: 2011-12-31 o 09:56
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 09:59   #4436
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lalka27 Pokaż wiadomość
Czas się pochwalić 22 grudnia przyszedł na świat malutki Juliuszek, 3550 g i 56 cm, zdrowiutki. Teraz daje rodzicom do wiwatu, wisi na cycu nawet po 2 godziny, a głodny jest chyba 24h/dobę

Gratulacje

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Dzieki Ona własnie póki co ten sam obserwuję na All

Idziecie gdzieś na Sylwestra?
Nas zaprosiła kuzynka, ale, że mamy Michasia wiąże się to z pobytem do Niedzieli, nie bardzo Nam się chce, ale tak głupio odmówić i chyba pojedziemy...

Drogo chodza te leżaczki ale jeśli chcesz kupic używkę za 150 zł to chyba lepiej juz nowy za 180 noi jasna sprawa plus wysyłka. Te 3 są najfajniejsze i co ważne do 18 kg.
https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...ukt=251&next=1
https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...9&recenzja=649
https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...8&recenzja=617

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
my siedzimy w domu, w koncu bedziemy mogli byc tylko we 3! wiec jestesmy zadowoleni

dlaczego glupio odmowic? ja bym problemu z tym nie miala przeciez macie malutkie dziecko.

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Aniu nie mam pojecia jak z Picollo. Ja slodkich napojow w ogole nie pije (ale nie tylko ze wzgledu na karmienie piersia - przy okazji odchudzam sie)

Tak w ogole polozna powiedziala mi, ze jeszcze nie powinnam brac sie za regularne cwiczenie ze powinnam odczekac 2mce od porodu.

goldika a ja od jutra zaczynam ćwiczyc a ginek sie dowie 13stego dopiero

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 10:02   #4437
fatal21
Wtajemniczenie

mamy ta 1 ale jeszcze nie testowalysmy
Stary 2011-12-31, 10:34   #4438
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:

U Mnie się jeszcze nie zdarzyła i mam nadzieje ze nie zdarzy.
No ale zdarzyła sie zielona na początku a potem juz żółta

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:

Ja po kapieli t5eż małemu zakładam czapeczke ale już w nocy sciagam bo mu zle z nią. Do kapieli to my mamy max 24 stopnie a tak to różnie od 20 do 23

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:

Mi siostra kupiła w Niemczech bodajze za 13euro, ale kupiliśmy ostatnio espumisan i powiem ci ze małemu pomaga tez i teraz espumisan mu podaje tak 4x dziennie po5-6 kropel

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Hej,
Moja mała też nie lubi czapek a co do ciumciania rączki, to Martyna robi to bardzo często, a smoczka nie ruszy ehhh...

Dziś byliśmy na zakupach. Mąż zasponsorował mi płaszczyk nowy a teraz pojechał na spotkanie z kolegą i już dzwonił, że Martynie coś kupuje i tylko pyta się o rozmiary. Aż się boję co przywiezie

Idę w końcu załączyć ekspres do kawy. W końcu się dorobiliśmy ... tzn dostaliśmy na gwiazdkę od teściowej... bo już wstyd był bo u nas tylko można było dostać kawę rozpuszczalną, a teraz mamy w końcu ciśnieniowy

Załączam zdjęcie mojej kochanej kluseczki

Za sab simplex też płacilismy 45 zł, ale kupiliśmy u laski z Wrocławia, także za przesyłkę nie płaciliśmy

Cudnaaaaa

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
tż z ebaya angielskiego zamawiał można tak się zawieźć na polakach niektórych

podczytuje mamusie styczeń/luty zobaczcie co jedna dziewczyna znalazla http://allegro.pl/shewee-lejek-dla-k...021980160.html myślałam że padnę

: hahaha:

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:

wiesci od glam

atu troche nas

O Ja cie jejciu maleństwa gdzie one sie tak dorobiły

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Darusia
http://www.favore.pl/uslugi/sab+simplex.html
http://przepieknie.pl/threads/1673-S...miec-35z%C5%82!!

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

U Nas znow bol brzucha.Mała płacze a ja razem z Nia.Dałam espumisan ale watpie w działanie.Juz nie wiem co robic?Ale w nocy ładnie spała i nie marudziła.Ale baków i kupy brak a mała sie prezy niemiłosiernie.Masaz był na ramieniu tez nosiłam...

U Nas mały zaczyna płakać jak ma zrobić kupke to ja go rozbieram i nóżki biore w góre żeby zobaczyc czy juz cos jest to wtedy kupa idzie i tak jak zawsze inaczej to zrobi troszke ;(

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
witam

glam, mam nadzieję, że maluchy szybko ozdrowieją!!! właśnie miałam pytać, co u Ciebie, czy jeszcze mąż w domu

mamy ze starszymi dzieciakami, takimi 1.5- 2 lata - wasze dzieci też was drapią i próbują bić? nie mam na to już siły, stosuję kary, ale nie zawsze się da, np jak mnie drapie, gdy go przewijam i cały jest w kupsku, to nigdzie go nie zostawię, a jak karę zastosuje po czasie, to przecież nie będzie wiedział, że to za to Na szczęście nie jest to notorycznie - mam nadzieję, że to tylko bunt 2-latka albo frustracja z powodu młodszego i przejdzie niedługo.

co do centrum handlowego - ja myślę, że to zależy, czy tam będzie duży tłok. Ja wchodzę na spacerach do sklepów, ale unikam tych zatłoczonych. Jest sezon na różne infekcje grypopodobne, wolałabym tego dziecku oszczędzić.

elf27 z opisu wydaje mi się, że w tej kupce masz takie serowate grudki - to norma

kkkasikkk - mała niezła elegantka mój cały czas paraduje w bodziaku i na to pajac, w wiekszości pochodzenia ciuchlandowego ew po starszym no i niestety cały czas mega ulewa. Pranie chodzi codziennie lub max co 2 dni, bo zalewa caly zapas bodziaków i pajaców zwieziony od rodziców (rozmiarówka 0-3mies). Chyba [przywiozę też 3-6mies, żeby były jako awaryjne w razie mega zalania.

nasz wczoraj buszował od 20 do 3 w nocy z tego ostatnie 2-3 godziny z TŻ-tem, bo ja zasnęłam. Zbudził się o 6.30 na jedzenie, trochę pochrumkał i poulewał po nim i teraz śpi. Strasznie jest nieregularny wciąż - od 20 do 24 co chwilę jadł na zmianę z ulewaniem, a potem już był tak przejedzony, że go brzuch bolał. Ale wydaje mi sie, że to nie kolki, bo te krzyki były takie jakby pokrywające się z perystaltyką, okresowe chrumkania,płacz, ulewanie, a nie takie ciągłe wycie jak przy kolce u starszego.

co do czapeczki, to ja zakładam po kąpieli, potem jak go noszę do odbicia, to zwykle sama się zsuwa. Tylko u nas w sypialni jest raczej chłodno, kaloryfer nastawiony na ok 3 bieg, ale mamy duże okno takie balkonowe i łóżeczko stoi blisko niego. Mały śpi w body, pajacyku, owinięty kocykiem i rożkiem. Robiłam juz próby ze śpiworkiem, ale na razie nie zdaje egzaminu, bo za bardzo ulewa i dochodzi kolejna warstwa do o przy przebieraniu, a oprócz tego śpiworki są relatywnie duże i jeszcze doszłoby dużo rzeczy do prania

to naprodukowałam

jakie macie postanowienia noworoczne?

Ja mam schudnac do maja

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 11:04   #4439
goldika
Zakorzenienie

Glam zdrowka dla chlopakow biedactwa

Dziewczyny kupilam wczoraj te pieluchy Dada. I niestety Olkowi kompletnie nie podeszly. W sumie nei dziwie sie bo jak nasiusia to pieluszka jest od srodka wilgotna pampersy oryginalne ladnie chlona siuski i nie zostaja takie wilgotne. Zuzylismy od wczoraj ok 4pieluszek Dada (na noc pampers oczywiscie). Kurcze szkoda bo z wygladu wygladaja na "wygodne", szkoda, ze ten wklad chlonacy maja kiepski

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Oolong ja od lat mam to samo postanowienie: schudne

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Pochwale sie tez, ze od kilku nocy Olek juz wcale nie spi z nami w lozku tylko w swojej kolysce o ile mi wygodniej
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 11:21   #4440
tuszka
Raczkowanie

hej,

Szczęśliwego Nowego Roku

Mam pytanie: jakie środki obniżające temperaturę mogę brać? W nocy miałam 38 st C, teraz jest już lepiej, ale czuje się beznadziejnie
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości