Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-30, 21:19   #1171
magda1804
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
cześc dziewczyny wpadłam tylko na chwilę pogratulowac eluni i monice.
Jestem w szoku bo jak juz kiedyś. Wam wspominalam mieszkam kolo szpitala w ktorym Elunia miala rodzic no i chyba rodzil, dzisiaj od rana latalam zalatwialam sprawy i potem pojechalam do biedronki, ktora znajduje sie zaraz kolo szpitala i wracajac przejezdzalam kolo niego spojrzalam na okna porodowki i tak sobie pomyslalam o kobitkachmeczacych sie tam wrocilam po 17 wiec to bylo akurat jak Elunia urodzila. Teraz to czytam iaz mi sie wierzyc nie chcialo ze jak sobie tak myslalam to ona sie tam meczyla... dobrze ze juz po.
Gratuluje napisze do niej i moze ja odwiedze
Kamciurka to chyba jest intuicja- zaskakujace sa takie sytuacje Elunia pewnie sie pomeczyla, ale ma to juz za soba, szczesciara

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 21:28   #1172
renata:)
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Czlowiek zajmie sie praniem dzieciaka, zrobi sobie drzemke,zje kanapke, a tu juz 5 stron do nadrobienia
Na razie mam czas na jedna

ooo,to podobno bardzo dobry pomysl
pozniej dzieci tez sie uspakajaja,jak slysza taka kolysanke,bo pamietaja ja z brzuszka

Renatko, dzieki za odpowiedz z tym gbsem - tak pytam, bo ja na swoich zleconych badaniach nigdzie tego nie widzialam, a gin tez nic nie wspominal i zglupialam. Moze na nastepnej wizycie mi cos powie?
haha jak juz zauważyły dziewczyny wczesniejty wyrodna matko dziecko bedziesz prała?
co do gbsa to moze zapytaj wprost faceta o to?

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chyba zaczął mi czop odchodzić, tylko, że czysty niczym nie podbarwiony jak narazie, ale to taki inny śluz niż do tej pory-gęsty. TZ w pracy, ale nie panikujmy, nic się oprócz tego nie dzieje
uhuhu to trzymamy kciuki
Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
Hyhyhy wiedzialam ze awatarek sie sppodoba

TZ znow patrzy na mnie maslanymi oczkamim ;p dziwne to, bo ja chce ale nie chce ;D przeslijcie mi ochote, blagaam!
sliczny avatarek

a nie za wczesnie na pieszczotki?
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

W życiu nie dalabym się tknąć Jaki orgazm?? Mnie tak łaskocze dotykanie sutków, że nie wiem czy będę w stanie dziecko karmić, a jakby przy porodzie mi ktoś dotknął, to chyba bym zeszła z tego łożka i wyzabijała towarzystwo

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

ponoc masuja sutki przy porodzie...tez tak słyszałam wydziela się wtedy oksytocyna i przyspiesza akcje porodowa
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
mamuśki dziękujemy z całego serca za kciukasy - przydały sie MICHAŚ JEST JUŻ Z NAMI W DOMCIU !!!!!!
szwy dziś ściągane miałam , Michałek w domku no i najważniejsze że ze słuchem wszystko dobrze i nie będziemy musieli po nowym roku do żadnego lekarza z tym słuchem jechać więc jestem przeszczęśliwa
:jup i:
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
UWAGA:

30.12.2011 O GODZ. 17.06 NA SWIAT PRZYSZEDL SEBASTIANEK
3410g i 52 cm

mamusia zmeczona i obolala rodzila sn bez znieczulenia;/

Gratulujemy
wielkie gratulacje
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
nawojka zainteresowałaś mnie tym swoim czopem śluzowym
Uwaga!!! Filmik jest obrzydliwy, nie oglądajcie po jedzeniu (ani w trakcie jedzenia)
http://www.youtube.com/watch?v=eNkGv_lhEy8
oooo fujjjj!!!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość
Oj, coś czuję, że ta noc będzie przekichana - nos zatyka mi coraz bardziej. Dziewczyny z zapychającym katarem - polecam napar z mejeranku. Ja właśnie przyjęłam pierwszą dawkę, bo zwykle to pomaga (oczywiście nie od razu, ale często już na drugi dzień jest lepiej). Dla chętnych podaję sposób przyrządzenia: 2 łyżeczki majeranku zalewamy szklanką wrzątku i parzymy pod przykryciem. Cedzimy przez siteczko i dosładzamy miodkiem. Pić ciepłe i najlepiej od razu wskoczyć pod kołderkę. Na zdrowie!
zaraz lece do kucni robic napardziekuje!!ja robiłam jakies inhalacje majerankierm chyba cos zle przeczytałam
sól morska juz miesiąc testowana nie sprawdza sie-tzn na chwile tak ale zaraz znowu zatkany nos...
Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość

Siedze sama w domu od 17:30h, bo wczesniej bylam u mamy. Moj tz znowu zaginał i nie odezwal sie nawet. Zadzwonilam do niego,a on znowu pije poplakalam sie bo nie mam juz sily jestem na niego tak wku***, bo nie rozumiem jak on tak moze wczoraj mi powiedzial, ze na sylwestra nie bedzie duzo pil, bo przeciez jedzie nastepnego dnia do pracy, wiec musial dzis to nadrobic jest mi tak przykro mam ochote uderzyc go w twarz
musialam sie wyzalic.... wybaczcie
co za typ !!!
ja mam focha na mojego bo sie umowilismy ze od swiat zero alkoholu oprócz lekko na sylwestra no i znajomi do nas wczoraj przyjechali i dzisiaj sobie musiał jacka z pepsi wypic bo by chyba umarłi oczywiscie wielce zdziwiony i zaskoczony ze jestem zla na niego i sie do niego nie odzywam- przeciez tylko jednego drinka małego wypił-powiedziałam mu ze o jednego za dużo i teraz jest foch wielkikurcze przez 9miesiecy nie tknełam nic wiec jego poswiecenie nie wydaje mi sie wielkie

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 21:31   #1173
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Witam! Miałam dzisiaj wizytę u gina - szyjka trochę skrócona, ale powiedział, ze wszystko w porządku. Zapytałam położnej, jak mała leży i po obmacaniu stwierdziła, że jakoś dziwnie po skosie i najprawdopodobniej pośladkowo Mam nadzieję, że jeszcze się przekręci, bo to już końcówka 33 tyg, a ja nie chcę cesarki, buuu Muszę teraz ponadrabiać.
Ja czułam mojego Malucha główkę po prawej stronie na wysokości pępka aż do 32 tc. Dopiero niedawno się obrócił, więc masz jeszcze nadzieję

Cytat:
mamuśki dziękujemy z całego serca za kciukasy - przydały sie MICHAŚ JEST JUŻ Z NAMI W DOMCIU !!!!!!
Superowo No to jutro "pobalujecie"

Cytat:
UWAGA:

3410g i 52 cm
Gratulacje dla Eluni
A Sebastian to nie takie złe imię Co prawda ja się nad nim nie zastanawiałam dla swojego Synusia, ale koleżanka ma męża o tym imieniu i uważam, że jest naprawdę spoko Ale ona mówi do niego Bastek a nie Sebek

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość

Bardzo fajna książka (koleżanka mi pożyczyła) ale póki co przeczytałam o 2 pierwszych miesiącach, resztę będę czytać na bieżąco bo i tak zapomnę Podobna jest fajna na sytuacje awaryjne np. dziecko zaczyna wymiotować, mama panikuje a tata na spokojnie zagląda do indeksu, sprawdza hasło wymioty i rodzice postępują zgodnie z zaleceniami. U koleżanki takie postępowanie się (ponoć) sprawdzało
Też mam tak zamiar czytać na bieżąco i w razie potrzeby "W oczekiwaniu na dziecko" też mniej więcej tak czytałam i fajne było to, że jak np. miałam skurcze nóg, to myk do indeksu i już wiedziałam co robić

W końcu troszkę odżyłam. Ok. 15-tej położyłam się spać, ale Mąż mnie obudził telefonem, bo chciał, żeby mu coś na necie sprawdzić. No i tak w sumie 3 razy włączałam komputer i wyłączałam :/ Za ostatnim razem, to już myślałam, że się popłaczę, tak mi już ciężko było No ale musiałam mu pomóc.
Dopiero jak wstałam, to upiekłam piernik na jutro, poukładałam resztę rzeczy w pokoiku dla Wojtusia i umyłam karuzelkę Pod koniec to już padłam ze zmęczenia, ale opłacało się
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 21:32   #1174
magda1804
Rozeznanie

zaraz Agatek do nas wpadnie, bo widzialam, ze w klubie buszuje

04.01.2012r.

Stary 2011-12-30, 21:33   #1175
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
wiem, ze moj tz to palanta ja glupia,ze mu tak latwo odpuszczam...
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 21:34   #1176
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
ja mam focha na mojego bo sie umowilismy ze od swiat zero alkoholu oprócz lekko na sylwestra no i znajomi do nas wczoraj przyjechali i dzisiaj sobie musiał jacka z pepsi wypic bo by chyba umarłi oczywiscie wielce zdziwiony i zaskoczony ze jestem zla na niego i sie do niego nie odzywam- przeciez tylko jednego drinka małego wypił-powiedziałam mu ze o jednego za dużo i teraz jest foch wielkikurcze przez 9miesiecy nie tknełam nic wiec jego poswiecenie nie wydaje mi sie wielkie
Ja wczoraj mówię do niego, że chciałabym, żeby do porodu już nie pił alkoholu i jutro oczywiście też nie. Mówię mu, że boję się, że zacznę rodzić wcześniej i nie będzie mnie miał kto zawieźć do szpitala a ten do mnie z tekstem: "A torbę do szpitala masz już spakowaną?". No i w sumie ma rację, bo wymagam od niego, żeby był w gotowości podczas gdy ja jeszcze o tej torbie nie myślę
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 21:35   #1177
magda1804
Rozeznanie

nawojka pytam bo pozniej zapomne: zdecydujesz sie na znieczulenie podczas porodu?

04.01.2012r.

Stary 2011-12-30, 21:38   #1178
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Bambusiek za zakończenie wyprawki. My mamy wszystko oprócz imienia śmiałam się dziś do męża, że jak nam się synuś w sylwestra urodzi to damy mu na imię Sylwester
Ech,... Jak już wymyślicie to daj znać, bo my też w kropce :/
Ale Sylwester to za diabła, bo to był kot co Ptaśka ganiał

Cytat:
szwy dziś ściągane miałam , Michałek w domku no i najważniejsze że ze słuchem wszystko dobrze i nie będziemy musieli po nowym roku do żadnego lekarza z tym słuchem jechać więc jestem przeszczęśliwa
A teraz chórem powinny wszystkie: "A nie mówiłyśmy"
Monia super, dawaj teraz zdjęcia i nie zapominaj czasem tu zaglądnąć i napisać

Cytat:
UWAGA:
3410g i 52 cm

Gratulujemy

GRATULACJE! Zdrówka dla mamusi i maleństwa!

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ja nawet tego nie włączyłam,bo jestem więcej niż pewna, że śniłoby mi się to w nocy
O, jak ja się z Tobą w wielu przypadkach muszę zgodzić

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 21:41   #1179
violette7
Przyczajenie

Cześć dziewczyny,
czy można do Was jeszcze dołączyć? Niestety wcześniej nie wiedziałam że jest taki wspaniały "wynalazek" gdzie można porozmawiać z innymi Mamusiami w podobnym momencie życia Ja mam termin na 17.01 będzie to Nasz pierwszy dzidziuś - dziewczynka, już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła tulić małą
violette7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 21:48   #1180
klaurencja
Raczkowanie

Gratulacje dla ELI
Stary 2011-12-30, 21:51   #1181
*Agatek*
Zakorzenienie

Cześć brzuchacze

7 stron... czy Wy nie mata co robić?? Zajęcie Wam może znaleźć, hę? Jem toffifi :mniami:

Obudziłam się koło 10, ale wstałam o 11 i się szykowaliśmy po wypis ze szpitala więc w ogóle nie zaszłam do Was nie było mi po drodze...
Na wypisie zalecenia: liczenie ruchów 2x dziennie, wizyta u gina w ciągu 7 dni

Potem odwiedziny rodziców, oczywiście ich stan mówił wszystko... potem jeszcze 2 babcie, kerfurek, biedroneczka i wróciliśmy koło 19 nie muszę mówić w jakim stanie są moje żeberka nie? ten się wypychał dupa-syry, a ja syczałam w aucie

W kerfurze kupiłam krem PRZECIW ODPARZENIOM niestety nie było z Hippa ani ziajki ja nie wiem, ani w rossmanie ani w kerfie i kupiłam z nivei- ładnie się wchłaniał i szybko a pachniał też mega

No i dziś zamówiliśmy wózek

pearpearl ojej smutne wieści- ale sądzę, że zdąży się wszystko unormować ponoć zalecają pić piwo na rozwój nerek- no ale ja bym nie ryzykowała ze zwykłym piwem tylko wypiła lepiej takie piwko 0,00% które dostaniesz w tesco lub z DE- jeśli kogoś tam masz- przeczyści ładnie nereczki, może wtedy się unormuje, czy jak? Bo kiedyś gdzieś czytałam, że na problemy z nerkami niektórzy ginowie zalecają- spytaj się swojego jak to jest, może coś doradzi?
Co do A. - brałam go sama 3x, a on coś nie bardzo, dziś coś trochę się zaleca, ale zobaczymy co będzie dalej...

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 21:51   #1182
*Agatek*
Zakorzenienie

MissZuzia ceratka podłożona pod prześcieradło co by było w razie odejścia wód ale zdjęłam... najwyżej...

natisska witamy z powrotem

bybella dr. Lemke chyba Coś na L... i chyba Anna... blondyna, ogólnie miła, ale przy badaniu nie... młoda dupa, ma sporą bliznę pomiędzy cycami, chodzi w korach takich pomarańczowawych

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
chyba chodzi o ceratę na łóżku żeby to czasem w razie odejscia wód materaca nie zamoczyć. Ale nie jestem pewna czy dobrze prawie.
tak tak, w razie gdyby mi się ulało...
ale... i tak nas to łóżko wnerwia, bo już się zużyło
Cytat:
No i łączy nas jeszcze jedno mój mąż też Sebuś i też proponuje zastanowić się nad zmianą imienia
oj tam oj tam

A jak mówisz do męża? skróty jakieś?? Seba, Sebulek?

Cytat:
Za kazdym razem jak zmieniasz pieluchę to smarujesz kremem ochronny przeciwko odparzeniom - zapobiega odparzeniom, tworzy na pupie taką warstwę ochronną przed siuśkami.
W linku masz większość dostępnych kremików:
http://www.twenga.pl/dir-Dzieci,Piel...iw-odparzeniom
Są jeszcze kremy/maści na odparzenia, czyli takie które leczą czerwone miejsca na pupci np. linomag, sudocrem, bepanthen, alantan... mąka ziemniaczana
dobrze gadasz polać jej picollo!
Cytat:
Oj tam, Ty się wcale nie zastanawiaj dlaczego i od czego tylko ciesz się, że Dzieciątko przytyło
no bo kurka w szpitalu zawyżają wagę, a u mojego gina zaniża
Cytat:
Wiadomosc od Eli:

w nocy odeszly mi wody, narazie brak skurczy czekam na obchod i bede wiedziec co dalej trzymajcie kciuki.

to bylo o 8 ale spalam.
aaaaaa

Stary 2011-12-30, 21:53   #1183
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj mówię do niego, że chciałabym, żeby do porodu już nie pił alkoholu i jutro oczywiście też nie. Mówię mu, że boję się, że zacznę rodzić wcześniej i nie będzie mnie miał kto zawieźć do szpitala a ten do mnie z tekstem: "A torbę do szpitala masz już spakowaną?". No i w sumie ma rację, bo wymagam od niego, żeby był w gotowości podczas gdy ja jeszcze o tej torbie nie myślę
haha no racja ale ja juz spakowana i w ogóle i tak sie umówiliśmy bez żadnego "ale" z jego strony a później mi robi takie cośaaa nawet mi sie myslec o tym nie chce i mam nadzieje ze on nawet nie przypuszcza ze mu to przejdzie płazem w końcu dorosły facet niech będzie słowny i odpowiedzialny -jakis przykład niech dziecku daje a nie takie zagrywki- nie ze mna
mamy blisko do szpitala tak blisko ze na nogach pojde jak zaczne rodzic i to tez jego argument, juz postanowilam ze jak zrobi cos takiego a ja zaczne rodzic to go w szpitalu nawet widziec nie chce
Cytat:
Napisane przez violette7 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
czy można do Was jeszcze dołączyć? Niestety wcześniej nie wiedziałam że jest taki wspaniały "wynalazek" gdzie można porozmawiać z innymi Mamusiami w podobnym momencie życia Ja mam termin na 17.01 będzie to Nasz pierwszy dzidziuś - dziewczynka, już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła tulić małą
pewnie! witaja jakie imie planujesz?

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

Lilka już z nami!!

Stary 2011-12-30, 21:55   #1184
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Cześć brzuchacze

7 stron... czy Wy nie mata co robić?? Zajęcie Wam może znaleźć, hę? Jem toffifi :mniami:

Obudziłam się koło 10, ale wstałam o 11 i się szykowaliśmy po wypis ze szpitala więc w ogóle nie zaszłam do Was nie było mi po drodze...
Na wypisie zalecenia: liczenie ruchów 2x dziennie, wizyta u gina w ciągu 7 dni

Potem odwiedziny rodziców, oczywiście ich stan mówił wszystko... potem jeszcze 2 babcie, kerfurek, biedroneczka i wróciliśmy koło 19 nie muszę mówić w jakim stanie są moje żeberka nie? ten się wypychał dupa-syry, a ja syczałam w aucie

W kerfurze kupiłam krem PRZECIW ODPARZENIOM niestety nie było z Hippa ani ziajki ja nie wiem, ani w rossmanie ani w kerfie i kupiłam z nivei- ładnie się wchłaniał i szybko a pachniał też mega

No i dziś zamówiliśmy wózek

pearpearl ojej smutne wieści- ale sądzę, że zdąży się wszystko unormować ponoć zalecają pić piwo na rozwój nerek- no ale ja bym nie ryzykowała ze zwykłym piwem tylko wypiła lepiej takie piwko 0,00% które dostaniesz w tesco lub z DE- jeśli kogoś tam masz- przeczyści ładnie nereczki, może wtedy się unormuje, czy jak? Bo kiedyś gdzieś czytałam, że na problemy z nerkami niektórzy ginowie zalecają- spytaj się swojego jak to jest, może coś doradzi?
Co do A. - brałam go sama 3x, a on coś nie bardzo, dziś coś trochę się zaleca, ale zobaczymy co będzie dalej...
jaki powóz zamowiliscie? nasz dziś przyszedł
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 21:55   #1185
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo fajna książka (koleżanka mi pożyczyła) ale póki co przeczytałam o 2 pierwszych miesiącach, resztę będę czytać na bieżąco bo i tak zapomnę Podobna jest fajna na sytuacje awaryjne np. dziecko zaczyna wymiotować, mama panikuje a tata na spokojnie zagląda do indeksu, sprawdza hasło wymioty i rodzice postępują zgodnie z zaleceniami. U koleżanki takie postępowanie się (ponoć) sprawdzało
Jakoś nie mogę tego pojąć - przecież do dziecka nie można napisać instrukcji obsługi i "kodu błędów" - nie wyobrażam sobie szukania w książce porady co zrobić, jak dziecku coś się dzieje ...
Ale może warto to przeczytać?
Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny !
JESTEM

Wypuścili mnie, co prawda tylko na przedłożony weekend, ale zawsze Wracam do szpitala 4 stycznia i niestety cesarka - mała jest ułożona miednicowo.

Widziałam, że Neska przekazała Wam wieści od mnie więc wiecie, że Natalka jest maleńka.

Neska - dzięki bardzo

Test oxy za mną, do tego test meninga i szereg rożnych badań, jeszcze okazało się, że mam paciora .
Nie wykryli, na tym etapie żadnych wad rozwojowych, także powinno być OK.

Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusią
Likas, fajnie, że na Nowy Rok Cię wypuścili Czyli tuż po Nowym Roku już będziesz z dzidzią
Cytat:
Agawoo pewnie miałabys koszmary

Siedze sama w domu od 17:30h, bo wczesniej bylam u mamy. Moj tz znowu zaginał i nie odezwal sie nawet. Zadzwonilam do niego,a on znowu pije poplakalam sie bo nie mam juz sily jestem na niego tak wku***, bo nie rozumiem jak on tak moze wczoraj mi powiedzial, ze na sylwestra nie bedzie duzo pil, bo przeciez jedzie nastepnego dnia do pracy, wiec musial dzis to nadrobic jest mi tak przykro mam ochote uderzyc go w twarz
Oj, miałabym

A Twój Tz to chyba niepoważny jest ... Ty w każdej chwili możesz potrzebować jego pomocy, a ten sobie chleje w najlepsze a potem jedzie do pracy .. I bardziej mu zależy, żeby nie pić przed pracą niż przed ewentualnym porodem
Nie rozumiem

Cytat:
co za typ !!!
O masz, następny Jakby sobie odpuścił ten raz, to krzywda wielka by się stała?
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Ech,... Jak już wymyślicie to daj znać, bo my też w kropce :/
Ale Sylwester to za diabła, bo to był kot co Ptaśka ganiał

O, jak ja się z Tobą w wielu przypadkach muszę zgodzić

Cieszę się, że się ze mną zgadzasz

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-12-30 o 22:22
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 21:56   #1186
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez violette7 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
czesc
Stary 2011-12-30, 22:01   #1187
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
haha no racja ale ja juz spakowana i w ogóle i tak sie umówiliśmy bez żadnego "ale" z jego strony a później mi robi takie cośaaa nawet mi sie myslec o tym nie chce i mam nadzieje ze on nawet nie przypuszcza ze mu to przejdzie płazem w końcu dorosły facet niech będzie słowny i odpowiedzialny -jakis przykład niech dziecku daje a nie takie zagrywki- nie ze mna
mamy blisko do szpitala tak blisko ze na nogach pojde jak zaczne rodzic i to tez jego argument, juz postanowilam ze jak zrobi cos takiego a ja zaczne rodzic to go w szpitalu nawet widziec nie chce

Piechotą do porodu
Gdzie ten szpital? Na parkingu pod domem??

Stary 2011-12-30, 22:06   #1188
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
Ja tez wpisuje sie do grona mamus, ktore nie maja ochoty na seks, niestety,ale mam nadzieje, ze odzyskam forme

Ja też bym chciała odzyskać tą formę

Tacy są czasami, dlatego ja od jednego takiego się uwolniłam a teraz mam prawie że abstynenta i jest dobrze
a Twojemu to się należy

Jak mnie zgaga męczy już nie wytrzymuję

Dziewczyny mam dwa pytania:
1. na wysokości gdzie mam łożysko coś mnie pobolewało i piekło doś dziwne uczucie az swędzi sama dokładnie nie wiem jak to określić ale wystraszyłam się i nie wiem czy nie podjechać na pogotowie, co prawda teraz tego nie czuję ale jednak najadłam się strachu.
2. mój tz kupił dzieciakom kompa bo stwierdził, że tego co mieli to stary, że nie warto wymieniać części tylko zmienić i kupił nie podobało mi się to no ale cóż chciał i zrobił miał być nowy wypasiony w miarę sprzęt a okazało się po rozpakowaniu, że 2 twarde dyski oraz zasilacz są używane, twarde dyski mają prawie 30 tyś godzin pracy. Miałyście do czynienia z takimi oszustami, co zrobić jak nie będą chcieli wymienić na nowy lub zwrot kasy
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 22:09   #1189
*Agatek*
Zakorzenienie

bybella też mam 17 kg za dużo

neska, czubasek, mała, ładnie mnie obgadujeta taa... zajeżdża... jeździliśmy autem i co chwila go ochrzaniałam, że jeździ 'nie tak' moim autem

czubasek- tekst o słoniach indyjskich mnie rozwalił!!!!!!

nawojka8583 kurka fajnie z tym czopem! czopie!

klaurencja ale wyskoczyłaś z tym avkiem... normalnie... normalnie jak Filip z konopii!!
mega!

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

Dokładnie zawsze wtedy mówię do młodego, czy też będzie taki bohater jak wyjdzie z brzucha
nooo zleje dupsko, i wtedy pójdzie sudocrem w ruch
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Dzisiaj przyszedł fotelik, więc wyprawkę uznaję ostatecznie za zamkniętą
ekstra!!
Cytat:
Witam! Miałam dzisiaj wizytę u gina - szyjka trochę skrócona, ale powiedział, ze wszystko w porządku. Zapytałam położnej, jak mała leży i po obmacaniu stwierdziła, że jakoś dziwnie po skosie i najprawdopodobniej pośladkowo Mam nadzieję, że jeszcze się przekręci, bo to już końcówka 33 tyg, a ja nie chcę cesarki, buuu Muszę teraz ponadrabiać.
nie peniaj mała! jeszcze ma troszkę czasu- może się jeszcze obrócić! bądź dobrej myśli- a jak nie to lekarz spróbuje
Cytat:
dziewczyny od kiedy planujecie przejsc na DADE z biedrony?? bo mi koncza sie pampersy i mysle czy nie kupic paczki pampewrsow i paczki dady i sprobowac?? czy za szybko jeszcze??
ja od samego początku będę używać dadę, a na noc pampersy
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
jakbyś opisała mój conocny sen
mam to samo...

a rano głosem milutkim do A. "ałaa, ale mnie bolą boki bioder..."
ale nie raczy wymasować
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Czlowiek zajmie sie praniem dzieciaka, zrobi sobie drzemke,zje kanapke, a tu juz 5 stron do nadrobienia
a jak pierzesz tego dzieciaka???
za uszy, do wrzątku i jeździsz nim w te i nazat w wannie???
co by dobrze wyparzyć bakterie...
Cytat:
Pearluprałaś dzieciaka to teraz Ty jesteś największą matką wyrodną na forum

jutro będzie pewnie w "uwadze" na tvn-ie

Stary 2011-12-30, 22:10   #1190
Zadomowienie

Agawoo prawie że na paringu jakies 3minuty na nogach i jestem a autem nam dłuzej zajmie dojechanie bo droga jeste naokoło

Lilka już z nami!!

Stary 2011-12-30, 22:11   #1191
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
[a jak pierzesz tego dzieciaka???

a potem wrzuciła do automatu na wirowanie na 1200 obrotów
Stary 2011-12-30, 22:11   #1192
dph
Rozeznanie

Cytat:
UWAGA:

3410g i 52 cm

Gratulujemy
Ela gratuluję

Cytat:
o jakiej książce piszesz?

Skleroza nie boli zwłaszcza ciążowa Ponieważ jutro pewnie nie będę miała czasu tu zajrzeć życzę WAM wszystkim udanej zabawy Sylwestrowej oraz SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU

Edytowane przez dph
Czas edycji: 2011-12-30 o 22:16
dph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 22:13   #1193
Zadomowienie

o tak wyglada nasz szpital a mój blok to ten z tyłu małypo prawej na gorze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01414.jpg (47,6 KB, 47 załadowań)

Lilka już z nami!!

Stary 2011-12-30, 22:14   #1194
violette7
Przyczajenie

Cytat:
Imię wybraliśmy Weronisia, bardzo Nam się podoba

Serdeczne GRATULACJE dla kolejnej rozpakowanej Mamusi ,
podziwiam za poród SN bez znieczulenia
Stary 2011-12-30, 22:17   #1195
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam dwa pytania:
1. na wysokości gdzie mam łożysko coś mnie pobolewało i piekło doś dziwne uczucie az swędzi sama dokładnie nie wiem jak to określić ale wystraszyłam się i nie wiem czy nie podjechać na pogotowie, co prawda teraz tego nie czuję ale jednak najadłam się strachu.
2. mój tz kupił dzieciakom kompa bo stwierdził, że tego co mieli to stary, że nie warto wymieniać części tylko zmienić i kupił nie podobało mi się to no ale cóż chciał i zrobił miał być nowy wypasiony w miarę sprzęt a okazało się po rozpakowaniu, że 2 twarde dyski oraz zasilacz są używane, twarde dyski mają prawie 30 tyś godzin pracy. Miałyście do czynienia z takimi oszustami, co zrobić jak nie będą chcieli wymienić na nowy lub zwrot kasy
Co do pierwszego pytania, nie pomogę niestety
A co do kompa - gdzie go kupiliście? Na allegro? Napiszcie do nich albo zadzwońcie i powiedzcie co i jak ..
Cytat:
a jak pierzesz tego dzieciaka???

Cytat:
Agawoo prawie że na paringu jakies 3minuty na nogach i jestem a autem nam dłuzej zajmie dojechanie bo droga jeste naokoło
Aha To spoko, ale i tak bym zabiła jakbym się umówiła na coś z TZtem, a ten by to olał

Stary 2011-12-30, 22:17   #1196
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
to rownie dobrze personel ze szpitala mógłby przyjść do CIebie i bys w domu urodziła
Stary 2011-12-30, 22:18   #1197
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
nawojka pytam bo pozniej zapomne: zdecydujesz sie na znieczulenie podczas porodu?
Magda chciałabym go uniknąć, ale jeśli będzie bardzo ciężko to mam zamiar zakończyć na morfinie, epiduralu nie chcę
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 22:18   #1198
violette7
Przyczajenie

Cytat:

Coś mi się wpis nie dodał Muszę się obsługi forum nauczyć

Imię wybraliśmy Weronisia

Serdeczne gratulacje dla kolejnej rozpakowanej mamusi
podziwiam za poród SN bez znieczulenia klask i:
Stary 2011-12-30, 22:19   #1199
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie blisko

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
to rownie dobrze personel ze szpitala mógłby przyjść do CIebie i bys w domu urodziła
O tym samym pomyślałam

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-12-30 o 22:21
Stary 2011-12-30, 22:19   #1200
*Agatek*
Zakorzenienie

likas dobry jest i weekend! Będzie ok, szykuj się, to za tydzień!

Cytat:
UWAGA:

3410g i 52 cm

Gratulujemy
Gratuluje Sebusia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Co do znieczulenia- dobrze, że bez- szybciej poszło, bo znieczulenie opóźnia poród i wolniej rozwiera się szyjka
Wolę rodzić w bólach ale żeby poszło szybciej, bo co mi po tym, że podziała chwilę, przejdzie, ból dalej wróci? Wolałabym gaz rozweselający
Cytat:
mleka sie napije;p
świeżego, prosto z cyca!
Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Też myślałam że jakiś czop a tu tylko śluz, a może to zapowiedź przedczopowa
pewnie...

to pewnie tak jak w kościele- tydzień/dwa przed
Cytat:
nawojka zainteresowałaś mnie tym swoim czopem śluzowym
Uwaga!!! Filmik jest obrzydliwy, nie oglądajcie po jedzeniu (ani w trakcie jedzenia)
http://www.youtube.com/watch?v=eNkGv_lhEy8
mmmmm... mniamniuśny!!!

Normalnie mam ochotę na kisiel!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości