|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
|
|
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
karolcia ale Ci fajnie podskakuje mala Ewelinka
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm.. teraz mam bigos, więc jak chcesz się załapać to teraz. A jak wolisz ciacho to kiedy chcesz
|
#1744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no chyba pan dentysta wbijajac mi dzis cos w dziaslo wszedl do mozgu bo tak to czulam i poszlo na oczy przeczytalam rzecz jasna: wkladek (podpasek) ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
idę podgrzać spaghetti, bo mi tż zje
dałabym mu, no ale...... mało jest ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
dobrze,że już jesteś w ciązy jak on taki penetrator |
|
|
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
balbinko prosze bardzo
![]() Dwa pierwsze zdjecia to farba strukturalna z duzego pokoju, dwa nastepne to zdjecia z kuchni tez farba strukturalna ale ma inna strukture. Mam nadzieje, ze widac troszke, bo zdjecie telefonem robilam wiec jakosc kiepska.
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie mial wiertlo to nie widzialam, bo zalozyl mi okulary
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciał |
|
|
|
|
#1749 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko nie powinna się obrażac bo nikt przeciw niej nie był, a chciał uświadomic, żeby dążyła do realizacji planów, nieoglądając się na chłopaka, bo niestety na razie mało dojrzały się okazuje. I właśnie o to chodziło pewnie Aguśce. Dlatego dziwię się reakcji pati.. A też myślę, że czasem lepiej w takiej sytuacji jest bez faceta, niż z takim co tyle przykrości powoduje Ważne żeby w samej sobie znaleźc siłę, by iśc do przodu. ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
spaghetti... dawno nie jedłam... aż mi ślinka leci..;/Aguśka super te ściany!
|
||
|
|
|
#1750 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Aguśka!
fajnie to wygląda ja zawsze myślalam,że coś takiego to tylko wyłącznie na zewnątrz się nadaje ale będę musiała Tomkowi podsunąć taki pomysł
|
#1751 | ||
|
Zadomowienie
|
Oj dziewczyny, bacik sie nalezy
Do kina tlyko wyszlam a we 5 stron naprodukowalyscie! Ja ostatnio malo pisze bo weny nie mam, ale czytam caly czas, pewnie nie znikam nawet z paska na dole ![]() W kinie bylam na Sherlocku Holmsie 2, ale tak do domu to pewnie latwiej bedzie pozyskac jedynke! Bardzo polecam, bo zabawny ale nie w glupawy sposob Cytat:
i powiedzieli ze na poczatku mieli fride i termometr w smoczku, ale ostatnio kupili taki wlasnie aspirator jak wkleilas i termometr szybkomierzacy do ucha browna. Kolezanka mowila ze frida dobrze dziala ale niestety zdarzylo jej sie zarazic od malej katarem, bo to sie jednak to powietrze wciaga przeciez.Cytat:
![]() Karolca, niesamowity filmik z ruchami Ewelinki - wcale nie takie niesmiale. Moja Ania tez ostatnio szaleje ![]() PS. jeszcze komentarze do zdjec, bo jak zwykle jest sie czym zachwycic i tak fajnie was poogladac: Cytrynka i Niki89 - pienke zdjecia slubne, czym dalej od slubu tym bardziej wzruszajace jest ich ogladanie, nie ![]() Aguskaa, Kumkura - jakie juz duze macie brzuszki! Ale obie jestescie pare tygodni przede mna, az trudno uwierzyc zmoj tez bedzie juz neidlugo taaaaki duzy! Aalegna i Lena - piekne sesje! Ogladam z mala zazdroscia z odmetow kanapy i podziwiam wasz profesjonalny look (wiecie, makijaz, porzadne kadry i te sprawy ) Mam nadzieje ze tez sie jeszcze zmotywuje do jakies fajnej brzuchowej sesji, na wiekszosci moich zdjec nie ma nawet mojej glowy , tylko brzucho ![]() Karolca - super efekty remontu. Nas jeszcze czeka malowanie sypialni i kuchni, ja po etapie kolorowym mam ochote na bialo, w kazdym razie sciany juz wolaja - odswiez mnie :P Gosia - gdzie chowasz brzuszek? ![]() Monia - super zdjecia! To z TZ niesamowite, ciekawe sa zdjecia z 'historia' w tle
Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2011-12-30 o 23:41 |
||
|
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem trzeba wstrząsu , prawdy w oczy,żeby się z ręką w nocniku nie obudzić ....znam z innego forum taki przykład, pierwsze dziecko, facet zero odpowiedzialności,pomiata nie mlodą mamą, potem kino , czekoladki, piękne słowa, po roku bliźnięta, mama bez pieniędzy na jedzenie dla dzieci...bieda aż piszczy ....sama miłość niestety nie wystarczy...a głównym problemem mamy było to czy on ją kocha i co jej powiedział czy nie powiedział, a to są tylko słowa .... |
|
|
|
|
#1753 |
|
Zadomowienie
|
nadrabiam i nadrabiam i co chwile nowe posty produkujecie
![]() My cały dzien dziś praktycznie w rozjazdach...do przeprowadzki pozostał mc. mam nadzieje,ze wszystko sie uda ogarnac, bo juz mam wizje,ze mieszkam z "fachowcami" pod jednym dachem. Widzę, że tu zwawe dyskusje...niezaleznie od opinii nie ma się co obrazac. Aguska dobrze napisalaś w pełni popieram. przeciez w dyskusji nie chodzi o głaskanie sie tylko po glowach i przytakiwanie...i nikt nie ma zamyslu sprawiac sobie nawzajem przykrosci. Dwa, ze wlasnie to o czym piszemy i w jaki sposob pozwala sobie wyrobic w pewien sposob zdanie na nasz temat innym. Pewne sprawy zauwaza się po czasie i mysle, ze wtedy sobie dopiero przypomina,ze kiedys..ktos cos tam wspominal. Emigra super zakupy, tez wlasnie sie przymierzam do zakupu TT mysle, ze moze na poczatek taki zestaw "startowy" jest w sam raz.My dzis zakupilismy dwa kocyki i okrycie do kąpieli iiii...rajstopki ( no coz mimo,ze facet to rajty bedzie nosil najwyzej kiedys mi wygarnie )popieram te buteleczki tak ladnie leza w dloni- dzis wymacalam.mam tu przed sobą taka ulotke z Medeli z informacja "zanim zdecydujesz sie na zakup laktatora sprawdz jaka jest srednica Twojej brodawki " i wyciete rozne średnice od 21 do 36mmDziewczyny super zdjęcia! Lenka bardzo fajną pamiatke bedziecie mieli z TZ ) slicznie wyszłaśMonia noo czarno-białe jest przeswietne, uwielbiam )) reszta tez w "moim stylu" ))karolca nie uwierzysz, ale tą alpejska łąke mamy miec w pokoju Małego i zastanawialam sie caly czas jak to na zywo wychodzi,bo bałam się ,że kolor bedzie bardzo intensywny...Przymierzam się do zakupu próbki i pomalowaniu kawałka sciany.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też po przejrzeniu stron z opiniami dochodze do wniosku że Medela Mini Electric jest najlepiej oceniana. Aguśka pisała własnie że ten miała i była zadowolona. Też chyba go kupię ![]() Mravka dziękuję a czy mi się zdaje czy masz nowego avatarka? śliczne zdjęcie!!! gdzie robiłaś 3D?
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-12-30 o 23:39 |
|
|
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Czy i co wykrztuśnego można bezpieczne brać w ciąży?
---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
Zapraszam na kawkę, zobaczysz
|
|
#1756 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzieki ![]() Tylko jak Filip na ta w kuchni polecial raz to sie troszke pocharatal, no ale on (wiadomo jak dziecko) czasem zamiast patrzec przed siebie to np w przedpokoju gdzie mam lustra idzie patrzy na swoje odbicie zachwycajac sie soba i np wejdzie w sciane to co sie dziwic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A Ty kochana mam nadzieje, ze pastwilas sie na tym cycku na gorze A wogole tak meczyc faceta, nie zemdlal?
|
|
#1757 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wrocilam jeszcze walnac komplment Koni - ale sie usmialam z twojej historii o 30 minutowej opiece TZ nad Nina. Masz kochana talent do opowiadania historii |
|
|
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam Aguśka, jak pisałaś że Filipek się zadrapał! no tak te ściany trochę chropowate pewnie, ale wyglądają super
|
|
|
|
|
#1759 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
robilam u dr.Makowskiego w Gabinetach na Łuckiej. W najblizszy wt tez do Niego idziemy podgladac Roberta moze tez sie uda jakies ladne ujecie złapac.Cytat:
.Czyli rozumiem, ze nie jest kolorem ktory moze meczyc oczy i wywolywac frustracje? ![]() Jutro Sylwester...na chwile idziemy do znajomych i zaoferowalam sie,ze zrobie sałatke Gyros i ciasto dyniowe (ale za nic nie moge dostac dyni, wiec podmienie dynie na marchewke i tez bedzie dobre )Przed chwila wlasnie dostalam takiego kopa,ze az sie koc podniosl, zdecydowanie godz 23..+/-1h to czas mojego Syna na znecanie sie nad moimi organami
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaHan fajny ten aspirator do noska, znalazłam podobne na allegro
jak ktoś będzie pytał o prezent dla Maluszka to poproszę o taki
|
|
|
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj maly mezczyzna tez chodzi w rajtuzkach cieplusio ma i w nozki i w pupcie, koszulka do srodka dobrze schowana![]() Moj maz mowi ze jak do przedszkola go mama w rajtkach wysylala to dzieci sie smialy z niego To w czym inne dzieci chodzily sie go pytam, to mowi ze w kalesonach. ![]() To dopiero musi byc zabawne ![]() Moj maz raz po domu chodzil w kalesonach, raz mu sie zdarzylo jak po wedzeniu mieska na dzialce (gdzie cieplo sie ubiera) zdjal spodnie i w tych kalesonach zasuwal, to byl widok dopiero A co do tej medeli, to wlasnie tez czytalam o tej srednicy brodawki. Ale ja w tym co kupilam mam tylko jedna nakladke i szukalam gdzie ewentualnie moznaby inne dokupic, ale nie znalazlam. W sumie tamta jedna dobrze mi sie odciagalo mleczko, ale moze jakims innym rozmiarem byloby lepiej. ![]() to juz jest nas trzy do kawy ![]() Tylko ja siedze w pokoju bezowo-brazowym
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze możesz zrobić test jak nie ufasz opiniom
|
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoją droga Mravka można by się kiedyś w wawie spotkac na spacerku! pisałaś chyba ze mieszkasz w centrum? |
|
|
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monia ja mam ten aspirator co konia, Nosefride, ten pierwszy co wkleilas, kupilam go przy pierwszej chorobie, gdy gruszka nie wyrabiala z katarkiem jak kisiel. (Przepraszam za porownanie) Ale ten aspirator jest swietny, pieknie sciaga z noska katarek, trzeba sie tylko przekonac do niego. Jest delikatny i bardzo skuteczny. A co do termometru mam inny niz ten co wkleilas.
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to jestem pierwsza gaduła , tylko że na żywo to napierniczam jak w telexpressie Mama kiedyś mówi, że nic nie idzie podsłuchać o czym gadamy jak mnie nawiedzały, bo slyszy takie coś : szyyyyyyspotakakkaka heheheheheh szsieicickkka hihihihihi itd. |
|
|
|
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
alpejska łąka duluxa w grafice google
http://www.google.pl/search?q=dulux+...w=1366&bih=655
|
#1767 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale sam Mu w koncu wybral kolor (zeby nie bylo,ze tylko ja jestem sprawca tego zlego ![]() )No wlasnie ja w jakas standardowa sie pewnie "zmieszcze" ,bo tez sie przymierzam do zakupu tej dojarki. Juz sie nie moge doczekac kiedy uruchomie i zacznie sie...produkcja ..Juz glupoty wypisuje przez pozna pore oo no widzisz karolca za chwile zrobimy Ci impreze w domu przez te zielone sciany ![]() Cytat:
wiadomo jak sie z małego kartonika na wzorniku wybiera ,a potem mazia po scianie to jest roznica![]() Jutro robimy 4 podejscie do salonu i wezme probki do sypialni(chcemy jakis wrzosowy) i do Robertowego...wlasnie ta zielen+ jakies hawajskie slonce (w sensie 2 sciany takie,a dwie inne)Cytat:
choc wg USG Mały jest o 1tc wiekszy![]() A z mila checia mozna wyskoczyc na jakis soczek...ja od kilku dni jestem szczesliwie na odpoczynkowym L4, wiec dyspozycyjnosc wieksza. Mieszkam 10min od centrum![]() ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
dziękuje tez wlasnie przed chwilą uruchomilam wujka google![]() ja jeszcze chce gdzies wkomponowac naklejki...ooo takie: http://www.mkot.pl/naklejki.htm Safari (mial byc Kubus Puchatek), ale jakos tak coraz czesciej mysle nad wersja tych zwierzakow )....
||||
|
|
|
#1768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj kumpel opowiadał jak to właśnie biegał po lesie i miał takie rajtki dla biegaczy pod spodniami i że musiał je ściągać w tym lesie , bo czuł sie jakby miał podpaskę
|
|
|
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
Syrop z cebuli działa wykrztuśnie. Według mnie jest skuteczny. Po jednym dniu stosowania zaczęłam odkrztuszać
|
|
|
|
#1770 |
|
Gang Iren
|
To chyba zalezy.Mi szlo bardzo duzo,bo mialam duzo pokarmu,wiec teraz na poczatek ze trzy kupie.W domu podkladalam na poczatku jeszcze pieluche tetrowa,a potrafilo i to raz dwa przeleciec.Czasem wychodzac na godz z domu wracalam z mokra bluzka.Mam nadzieje,ze teraz ta laktacja bedzie bardziej umiarkowana.A kolezanka potrafila nosic jedne wkladki caly dzien.Wiec nie ma reguly.Ale lepiej wiecej jak za malo,a te rzeczy w koncu i tak sie zuzyje.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.

To kiedy moge wpasc na kawke?

dałabym mu, no ale...... mało jest 

spaghetti... dawno nie jedłam... aż mi ślinka leci..;/