Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-31, 09:31   #1261
klaurencja
Raczkowanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

czesc

dopadl mnie baby-blues
Stary 2011-12-31, 09:33   #1262
annyonne
Raczkowanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
i dziewczyny nie zapierajcie się tak przed znieczuleniem ja też byłam taka mądra i stwierdziłam że oczywiście bez żadnego znieczulenia rodzę, no ale przyszedł ból i poprosiłam o nie bo nie wytrzymałam i wcale nie żałuję wręcz przeciwnie jak to mówią nigdy nie mów nigdy
Ja ambitnie planuję rodzić bez znieczulenia i bez żadnych środków zmieniających świadomość ale co z tego wyjdzie życie pokarze

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Gdzie kupowałyście tą herbatkę z liści malin? Będzie na sali w tesco?
W aptece DOZ

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Hej Kochane

a widzisz, a ja juz zrobilam z niego nietypowego faceta,czyli takiego,ktoremu nic nie trzeba mowic, a sam robi
to w sumie moj nawet wypada lepiej (ale wiesz, jestesmy przed slubem,wiec wszystko przd nami ), bo sam zabiera sie za sprzatanie, a jak jest upomniany, to zero buntu, tylko "oczywiscie" i jeszcze wyrywa mi miotle/odkurzacz/naczynia z reki,jak sama sie za cos zabiore
pochwale go, a co
Pozazdrościć tż'ta, może nasi też kiedyś dojdą do tego etapu

------------------------

Witam w ten śnieżny poranek

Muszę się zmobilizować i wskoczyć pod prysznic, tylko tak mi się nie chce... Oj leniwy dzień się zapowiada...
Ciekawa czy któraś z nas dziś urodzi
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 09:43   #1263
staraupa
Raczkowanie

hej Szalone
ileż można pisać, człowiek śpi a tu potem tyle nadrabiania!!
Elunia GRATULACJE!!!!!!
Klaurencja nawet nie żartuje że cię dół łapie - jesteś moim guru i też chce tak po porodzie jak ty pełna energii i pozytywów być. A baby blues jest czymś czego strasznie się boje Mam nadzieję że zaraz Ci przejdzie i będzie dalej super
Ciekawe która następna zacznie rodzić?? Nawojka, Magda czy Kasikzaki? a może jakaś niespodzianka się wciśnie hehe...
Miłego dnia!!
PS. Inutil ja herbatkę z liście to w aptece DOZ, i właśnie dziś około 22 zamierzam zacząć ją PIĆ!! i niech się ZACZNIE!!!!

Edytowane przez staraupa
Czas edycji: 2011-12-31 o 09:44
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 09:51   #1264
czubasek20
Zakorzenienie

Dzień dobry

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 09:52   #1265
dolores181
Raczkowanie

witajcie, a ja biję się z myslami czy podjechać na ip dzis bo od 2 dni mam małą wysypkę na ciele i nie wiem czy to może być cholestaza czy może łuszczyca dała znać o sobie? co myslicie jechać czy przeczekać do poniedziałku?
dolores181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 09:58   #1266
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
czesc

dopadl mnie baby-blues

Cytat:
Napisane przez dolores181 Pokaż wiadomość
witajcie, a ja biję się z myslami czy podjechać na ip dzis bo od 2 dni mam małą wysypkę na ciele i nie wiem czy to może być cholestaza czy może łuszczyca dała znać o sobie? co myslicie jechać czy przeczekać do poniedziałku?
lepiej jechać a jak nie dzisiaj to jutro, po co do poniedziałku czekać?
Stary 2011-12-31, 09:59   #1267
staraupa
Raczkowanie

Cytat:
ja to bym pewnie sprawdziła ale ja raczej z tych bojaźliwych jestem jak Cię to swędzi i niepokoi to lepiej sprawdzić niż się stresować tyle dni, co też nie jest za dobre.
Stary 2011-12-31, 10:05   #1268
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Hej hej

Matko ile wy piszecie ciezko nadrobic weszlam tu jeszcze przed sniadaniem i tera zumieram z głodu

Powiem Wam ze to byla ostatnia impreza robiona przeze mnie do porodu ... caly dzien w kuchni i noc nie przespana wszystko mnie boli masakrejszyn a Maly ma dzis noge pod moim prawym cyckiem i nawet usiasc normalnie nie moge ehhh....

Inutil ta herbatke to prawie w kazdej aptece tylko ja powinno sie pic tak gdzies od 36 tyg bo dluga dziala o ile w ogole... Podobno duzo bardziej polecany jest seks mycie podłog na kolanach, codzienne kąpiele i masowanie sutków... Ja wszystko zamierzam uwskuteczniac po 15.01 I trzymam kciuki za dzisiejsze ktg jak ty tam 2 godz wytrzymujesz to podziwiam, a każą leżeć na plecach czy mozna na boku??

Dolores181 ja tez bym pojechala po co sie denerwowac ale troche Cie uspokoje - przy cholestazie nie ma zadnych wysypek czy wykwitów wiec to raczej nie to... A nie zmienialas proszku do prania, poscieli, mydła, perfum?

Edytowane przez natisska
Czas edycji: 2011-12-31 o 10:09
natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 10:17   #1269
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość

Powiem Wam ze to byla ostatnia impreza robiona przeze mnie do porodu ... caly dzien w kuchni i noc nie przespana wszystko mnie boli masakrejszyn a Maly ma dzis noge pod moim prawym cyckiem i nawet usiasc normalnie nie moge ehhh....

Inutil ta herbatke to prawie w kazdej aptece tylko ja powinno sie pic tak gdzies od 36 tyg bo dluga dziala o ile w ogole... Podobno duzo bardziej polecany jest seks mycie podłog na kolanach, codzienne kąpiele i masowanie sutków... Ja wszystko zamierzam uwskuteczniac po 15.01 I trzymam kciuki za dzisiejsze ktg jak ty tam 2 godz wytrzymujesz to podziwiam, a każą leżeć na plecach czy mozna na boku??
Jakoś wytrzymałam, nawet na koniec tak mi się spać zachciało, że prawie usnęłam. Mały tak się wiercił, że leżałam najpierw na boku jednym, potem na plecach i potem na boku drugim. Żadna pozycja mu nie pasowała... a mnie brzuch swędział od tego żelu...

to herbaty nie będę kupować. Od jutra zaczynam generalne porządki
Stary 2011-12-31, 10:41   #1270
agawoo
Zakorzenienie

Witam
Wczoraj przed pójściem spać otworzyłam okno i usnęłam Obudziłam się o 3-ciej na siku, TZ zamknął okno, a potem spałam bez przerwy aż do 7-mej
Chyba przez to okno, że się tak na maksa wywietrzyło

Cytat:
ja wczoraj mialam chyba pierwszy przepowiadajacy skurcz
tz do mnie
-to co, rodzimy?
-chyba oszalales, nie mamy materacyka !!!

Cytat:
czesc

dopadl mnie baby-blues
Klara, co się dzieje? Ty baby-blues? Wyżal się nam

Cytat:
Możesz podjechać, ale cholestaza raczej nie objawia się wysypką Moze coś zjadłaś i uczulenie cię dopadło?

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 10:46   #1271
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
UWAGA:

30.12.2011 O GODZ. 17.06 NA SWIAT PRZYSZEDL SEBASTIANEK
3410g i 52 cm

mamusia zmeczona i obolala rodzila sn bez znieczulenia;/

Gratulujemy
Gratulejszyn dla dzielnej mamusi

Cytat:
Napisane przez violette7 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
czy można do Was jeszcze dołączyć? Niestety wcześniej nie wiedziałam że jest taki wspaniały "wynalazek" gdzie można porozmawiać z innymi Mamusiami w podobnym momencie życia Ja mam termin na 17.01 będzie to Nasz pierwszy dzidziuś - dziewczynka, już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła tulić małą
Cytat:
Obecnie mam 2 lokalizacje Stolica i Grodzisk Mazowiecki, po porodzie tylko Grodzisk
Witaj,to widzę ,że mieszkasz nie daleko mnie ,bo ja mieszkałam najpierw w Wawie a jak wzięłam ślub kupiliśmy mieszkanie w Pruszkowie.A gdzie zamierzasz rodzić bo ja na Żelaznej w św Zofii

Cytat:
czesc

dopadl mnie baby-blues

Dziś też miałam kiepską noc,budziłam się zresztą mąż też i w końcu przed wstał bo już spac nie mogł i siedział na kompie ,wtedy to już w ogóle usnać nie mogłam i dopiero jak przyszedł do łóżeczka udało mi się zasnać znowu czyli po jakiejś godz.Chyba organizm przestawia sie na mniej spania.
Dziś zaczynam 36 tydzień ,jak to niektorzy liczą 37 .Coraz bliżej
Netisska pisałaś ,że masz gorące stopy.U mnie to samo ,aż nieraz muszę włożyć pod zimna wodę ,ale to na długo nie starcza
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2011-12-31 o 10:49
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 10:48   #1272
uska000
Zadomowienie

Cytat:
czesc

dopadl mnie baby-blues
kochana nie lam sie ja mialam caly pobyt w szpitau i w domu czasem wieczorem.. w szpitalu smiali sie ze jestem gorsza niz Igor;/ przejdzie popatrz na Filipka

a nam odpadl w nocy pepek

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 10:52   #1273
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Cytat:
kochana nie lam sie ja mialam caly pobyt w szpitau i w domu czasem wieczorem.. w szpitalu smiali sie ze jestem gorsza niz Igor;/ przejdzie popatrz na Filipka

Ooo to szybciutko a czym go traktowałas??

natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 10:53   #1274
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Hej ! Ja mam ostatnio doły przez sytuacje w domu i nie wiem kiedy znowu się odezwę, muszę szukać mieszkania do wynajęcia, niestety muszę wyprowadzić się z domu, gdzie mieszkam z mężem i moimi rodzicami. Dom nasz jeszcze nie wyremontowany, więc szukamy mieszkania, ale jak sobie poradzimy z jedną wypłatą to nie mam pojęcia. Wynajem mieszkania + kredyt + życie ... ehh. Całe życie pod górkę.

Gratulacje dla mam, które mają już dzidziusie przy sobie i powodzenia dla mam, ktore niebawem będą już je mieć.
buziaki

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 10:54   #1275
klaurencja
Raczkowanie

uska już? u nas sie trzyma, ale chyba nie dziwne ;p

aaa, no i do klubiku

Edytowane przez klaurencja
Czas edycji: 2011-12-31 o 10:58
klaurencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 10:57   #1276
paulaLbn
Raczkowanie

nadrabiam

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
mamuśki dziękujemy z całego serca za kciukasy - przydały sie MICHAŚ JEST JUŻ Z NAMI W DOMCIU !!!!!!
szwy dziś ściągane miałam , Michałek w domku no i najważniejsze że ze słuchem wszystko dobrze i nie będziemy musieli po nowym roku do żadnego lekarza z tym słuchem jechać więc jestem przeszczęśliwa
Monia Gratulacje no i powodzenia

Ela, super, ze juz po i kolejny bobas na świecie
Stary 2011-12-31, 11:12   #1277
magda1804
Rozeznanie

dzien dobry

ja juz po zakupach, trzy razy biegalam teraz pije herbatke, weszlam na wizaz a tu znowu 4strony moj pijak spi, wiec mam czas nadrabiac

Cytat:
Cześć dziewczyny,
czy można do Was jeszcze dołączyć? Niestety wcześniej nie wiedziałam że jest taki wspaniały "wynalazek" gdzie można porozmawiać z innymi Mamusiami w podobnym momencie życia Ja mam termin na 17.01 będzie to Nasz pierwszy dzidziuś - dziewczynka, już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła tulić małą
Violette witaj troszke pozno, ale fajnie, ze ciagle przybywa nam kolejnych przyszlych mamus.

Przypomnialo mi sie teraz, ze wczoraj na wizycie poloznej dowiedzialam sie, ze u mnie w szpitalu powiatowym w czasie swiat urodzilo sie 7dzieci! mysle, ze to sporo jak na szpital powiatowy, a poza tym na przelomie roku tez bedzie duzo malych dzieci- dziewczyny podnosimy wyz demograficzny

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
o tak wyglada nasz szpital a mój blok to ten z tyłu małypo prawej na gorze
Renia a gdzie mieszkasz? wyglada mi na szpital w Pile, ale pewnie to nie ten

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Na allegro kupił, bo niby taniej napisaliśmy już do nich i czekamy na odpowiedź ale już wolę podpytać w razie czego
Ja naprawdę ciemna jestem powiedzcie jak to jest z tym znieczuleniem, wszędzie dają i wszystkim czy jak to polega, płaci się czy jak ja rodziłam i bez znieczulenia nawet nikt o nic nie pytał
Kaczuszka znieczulenie nie jest dostepne we wszystkich szpitalach- zazwyczaj zewnatrz oponowe,czyli to w kregoslup maja w szpitalach gdzie jest anastezjolog.

Wlasnie dziewczyny z tym znieczuleniem z tego co pamietam jest tak, ze trzeba podac w odpowiednim momencie, bo za pozno podane moze wplynac na rozwoj porodu. Moze sa mamusie, ktore rodzily ze znieczuleniem?

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
magda1804 wrr Twój tż jest jakiś nie ten teges... kabelki mu nie stykają w mózgu i głupieje ojj mój to by miał do gadania, aż by żałował, przez następne pół roku...

TEN kolor 10 A Wy jaki?
Agatek a zebys wiedziala- mojemu tzowi alkohol juz mozg wypalil
gratuluje wozeczka bardzo ładny jest

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
fajna bryka tez sie nad nią zatsanawialismy ale w końcu wzielismy Karex twing czerwono-czarny (na foci tylko gondola bo juz kolejny raz nam sie nie chciało reszty montowac ale wzielismy 3w1)
Neska Wasz wozeczek tez sliczny bardzo podoba mi sie zestawienie koloru czarno-czerwonego

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 11:15   #1278
mala_stopka
Zadomowienie

hello nie bylo mnie od wczorajszego popołudnia i juz 7 ston
Cytat:
Jak wam się podoba mój nowy awatarek?
słodziak

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
A Wy jak śpicie????
na lewym lub prawym boczku, za każdym razem jak się przekręcam to muszę iść siku

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość

mam pytanko: Czy gin może wystawić L-4 ze wsteczną datą
może, ale widziałam, ze dziewczyny juz wyczerpująco odpowiedziały

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
mamuśki dziękujemy z całego serca za kciukasy - przydały sie MICHAŚ JEST JUŻ Z NAMI W DOMCIU !!!!!!
szwy dziś ściągane miałam , Michałek w domku no i najważniejsze że ze słuchem wszystko dobrze i nie będziemy musieli po nowym roku do żadnego lekarza z tym słuchem jechać więc jestem przeszczęśliwa
rewelacja!!! super, ze już jesteście w domku

Cytat:
UWAGA:

30.12.2011 O GODZ. 17.06 NA SWIAT PRZYSZEDL SEBASTIANEK
3410g i 52 cm

mamusia zmeczona i obolala rodzila sn bez znieczulenia;/

Gratulujemy

GRATULACJE DLA DZIELNEJ MAMUSI
dała radę na maxa

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny !
JESTEM

Wypuścili mnie, co prawda tylko na przedłożony weekend, ale zawsze Wracam do szpitala 4 stycznia i niestety cesarka - mała jest ułożona miednicowo.

Widziałam, że Neska przekazała Wam wieści od mnie więc wiecie, że Natalka jest maleńka.
fajnie, ze chociaz na chwilę Cię wypuścili
a cesarka od razu tego 4.01 ?

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Siedze sama w domu od 17:30h, bo wczesniej bylam u mamy. Moj tz znowu zaginał i nie odezwal sie nawet. Zadzwonilam do niego,a on znowu pije poplakalam sie bo nie mam juz sily jestem na niego tak wku***, bo nie rozumiem jak on tak moze wczoraj mi powiedzial, ze na sylwestra nie bedzie duzo pil, bo przeciez jedzie nastepnego dnia do pracy, wiec musial dzis to nadrobic jest mi tak przykro mam ochote uderzyc go w twarz
musialam sie wyzalic.... wybaczcie
trzymaj się kochana

to lecę dalej nadrabiać....
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 11:17   #1279
violette7
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Gratulejszyn dla dzielnej mamusi

Witaj,to widzę ,że mieszkasz nie daleko mnie ,bo ja mieszkałam najpierw w Wawie a jak wzięłam ślub kupiliśmy mieszkanie w Pruszkowie.A gdzie zamierzasz rodzić bo ja na Żelaznej w św Zofii

Ja na Inflanckiej, tam też chodziłam do SR i wydaje mi się że będzie dobrze, są nowe sale porodowe, znam kilka dziewczyn które niedawno tam rodziły i chwaliły sobie szpital
violette7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 11:30   #1280
staraupa
Raczkowanie

BRZUCHATKI!
!!!!!!!!!!!!!
powiedzcie mi: od 3 dni mam takie dziwne bóle brzucha, to raczej takie ciągłe uczucie napięcia i jakby mnie mocno cała skóra zewnątrz i wewnątrz bolała. Napina się czasem ale najgorzej jak się mały rusza i wypina wtedy aż mnie poty zalewają. No i o chodzeniu czy staniu nie mam mowy tak wtedy boli, jak leżę to prawie wcale więc leżę non stop Może to więzadła? Co Wy myślicie? Mały się rusza ok, więc nie wiem czy jest sens gdzieś jechać zwłaszcza że dziś wszystko pozamykane tylko IP zostaje.
dziękuje
Stary 2011-12-31, 11:35   #1281
likas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
fajnie, ze chociaz na chwilę Cię wypuścili
a cesarka od razu tego 4.01 ?
raczej nie, mam normalnie stawić się na oddział, ale mam nadzieję, że 5 zrobią.
Najchętniej zrobili by już wczoraj, ale darowali mi, bo wolałam w nowym roku, a 2 będzie bardzo dużo przyjęć w szpitalu więc kazali mi przyjść 3 albo 4.

Witam nową mamę
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 11:36   #1282
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
i smarują Cię taką maziowatą mazią!
Przedłużają ja tam wolę hardcore... pocierpię, byle by z dobrą wagą i zdrowe! Może mnie porozrywać, z mojej ci*ki zrobić się rękaw magika, wbijać zęby w podłogę, ale dam radę!

już se to wyobrażam....

"eeej... niu... niu... niunia..... nie-nie-nie nadądą...żam!"

wybaczcie nie mogłam!

Jak to by mój mąż teraz powiedział: "jołki połki!" hasełko od rusków mówię do niego, niech się odzwyczai tak mówić, bo lekarz do niego będzie coś mówił, a on powie: "jołki połki"
Ja nie moge wstaje człowiek w złym humorze, ale wystarczy wejsc na wizaż, troche ponadrabiać i juz "gęba" sama do siebie sie śmieje Agatku jestes niemożliwa
Stary 2011-12-31, 11:36   #1283
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
O boszszszsz Tobie gaz rozweselający już współczuje tej ekipie, która się będzie Tobą zajmować
Agatku ja tez wspolczuje, caly szpital na nogi postawisz

Cytat:
ja też jej współczuję...

w ciązy jakoś żarcik mi się wyostrzył, a śmiech to mam mega śmiechowy... mąż co chwila się pyta czy coś biorę i z czego się śmieję...
Jestes niemozliwa!!!! jak czytam Twoje posty to nie moge ze smiechu dobry sposob na poprawienie sobie nastroju

Cytat:
W UK Kochana dostajesz wszystko czego pragniesz gratis, no ale wiem, że w PL nie wszędzie tak jest niestety[COLOR="Silver"]
Nawojka a czemu nie chcesz znieczulenia?

Ja tam Wam mowie kobitki- jak macie mozliwosc bierzcie znieczulenie! Teraz wszedzie slyszy sie o akcjach rodzic po ludzku i faktycznie lepiej jest wspominac porod jako najpiekniejsze chwile w zyciu, a nie jako godziny cierpienia poza tym nie trzeba sie stresowac i bac bolu, a porod i narodziny dziecka i tak wiaza sie z masa stresu. ja niestety nie bede miala znieczulenia, ale musze dac rade...

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Agatek oni jak przestaje działać znieczulenie dają nową dawkę i to nie jest tak że na chwilę podziała i ból wraca, ale to fakt znieczulenie opóźnia akcję porodową.

i dziewczyny nie zapierajcie się tak przed znieczuleniem ja też byłam taka mądra i stwierdziłam że oczywiście bez żadnego znieczulenia rodzę, no ale przyszedł ból i poprosiłam o nie bo nie wytrzymałam i wcale nie żałuję wręcz przeciwnie jak to mówią nigdy nie mów nigdy
dph popieram

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Ja wczoraj pojechałam na ktg, leżałam dwie godziny i nic nie wyszło z tego, bo mały wiercił się tak, że zapis co chwilę się przerywał dziś muszę jechać jeszcze raz

mam nadzieję, że nie będzie tańca w brzuchu...

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Gdzie kupowałyście tą herbatkę z liści malin? Będzie na sali w tesco?
trzymam za dzisiejsze ktg
a herbatke mozna kupic w aptece, sklepach zielarskich. Szczerze- nic szczegolnego- niezbyt smaczna i dziala troche przeczyszczajaco (bynajmniej na mnie)

Cytat:
czesc

dopadl mnie baby-blues
Niunia co sie dzieje? dlaczego sie smucisz?

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
hej Szalone
ileż można pisać, człowiek śpi a tu potem tyle nadrabiania!!
Elunia GRATULACJE!!!!!! [COLOR=Black]
Klaurencja nawet nie żartuje że cię dół łapie - jesteś moim guru i też chce tak po porodzie jak ty pełna energii i pozytywów być. A baby blues jest czymś czego strasznie się boje Mam nadzieję że zaraz Ci przejdzie i będzie dalej super
Ciekawe która następna zacznie rodzić?? Nawojka, Magda czy Kasikzaki? a może jakaś niespodzianka się wciśnie hehe...
Miłego dnia!!
ja jeszcze nie

Cytat:
Dolores jedz. dla swojego spokoju

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
ojj to wspolczuje... Natisska odpoczywaj teraz

Cytat:

gratuluje odpadniecia pepuszka a co na niego stosowalas?

mamusie karmiace: jak wytrzymuja karmienie Wasze sutki? smarujecie kremami/masciami? zastanawiam sie co wybrac bo jeszcze nic nie zakupilam na piersi

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 11:38   #1284
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć Mamusie!
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Ja już na nogach. Dzisiaj w planach szybkie ogarnięcie domku, zrobienie śledzi w śmietanie i sałatki a potem na miasto sprawdzić czy mają jeszcze takie szafki, jakie mamy w kuchni, bo musimy dokupić na dzidkowe rzeczy i do Media obejrzeć naszą wymarzoną zmywarkę Pewnie Sylwester u "normalnych" ludzi wygląda troszkę inaczej, ale skoro my nigdzie nie wychodzimy wieczorem, to chociaż pożytecznie spędzimy ten dzień
No i pochwalę się, że w końcu odebraliśmy samochód z naprawy i jestem mega szczęśliwa
Kropeczka udanych zakupów i za odebranie autka.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 11:42   #1285
annyonne
Raczkowanie

Cytat:
super szybciutko a jak go pielęgnowaliście?

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Hej ! Ja mam ostatnio doły przez sytuacje w domu i nie wiem kiedy znowu się odezwę, muszę szukać mieszkania do wynajęcia, niestety muszę wyprowadzić się z domu, gdzie mieszkam z mężem i moimi rodzicami. Dom nasz jeszcze nie wyremontowany, więc szukamy mieszkania, ale jak sobie poradzimy z jedną wypłatą to nie mam pojęcia. Wynajem mieszkania + kredyt + życie ... ehh. Całe życie pod górkę.
I nic się nie da zrobić aby uniknąć wynajmu? Z jedną wypłatą przy takich wydatkach może być ciężko... A w Waszym domu dużo do wyremontowania zostało? Może zrobić tylko to co najpotrzebniejsze np. kuchnie, łazienkę, pokój a z resztą w miarę możliwości pomalutku działać? Trzymaj się dzielnie Kochana

Klaurencja baby-blues dopadnie pewnie większość z nas (statystyki mówią o 70% kobiet) na szczęście podobno jest krótkotrwały Tymczasem w pełni wykorzystaj wsparcie tż i najbliższych
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 11:47   #1286
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
to w sumie moj nawet wypada lepiej (ale wiesz, jestesmy przed slubem,wiec wszystko przd nami ), bo sam zabiera sie za sprzatanie, a jak jest upomniany, to zero buntu, tylko "oczywiscie" i jeszcze wyrywa mi miotle/odkurzacz/naczynia z reki,jak sama sie za cos zabiore
pochwale go, a co
Toż to anioł nie facet

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Ja swojego nie musiałam przestawiać, sam wskoczył na odpowiedni tor, aż nadto wchodzi po pracy do domu i lataja te jego niebieskie oczyska po kątach nawet znajomi mówią że hitlerowca mam w domu ze szmatką w eku. Wiecie, że on przy gościach potrafi paluszkami okruszki ze stołu zbierać, już śmieję się że zrobią mu się na paluszkach kineskopy od tego zgniatania Jedyny fakt, że wiecznie czysto mamy
Ooooo Ty ma jeszcze lepiej
Stary 2011-12-31, 11:50   #1287
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
tyż będę dzielna, skoro Wy idziecie na żywioł nie będę gorsza później jedynie po poproszę o 2 szewki więcej - dla tz

spokojnej nocki
ja tez bede dzielna
a co do szewek to swietna mysl
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
mam takie samo myślenie. Jakoś zniosę ból w końcu kiedyś sama sobie go sprawiałam więc dam radę
a te 500-600 zł wolę wydać na mała.

Cytat:
na TLC oglądałam wczoraj 'porodówkę' - znieczulenie mają za friko (w Ameryce chyba), ale ta babka jedna gorzej wrzeszczała po przestaniu działania znieczulenia niż przed mówię do niej: "czego się drzesz? to na pewno nie pomoże" "przyj jak masz!"

U nas w Toruniu jest znieczulenie ale płatne... więc rezygnuję ja tam wolę prywatną położną i jej wsparcie przy caaaałym porodzie niż jakiś tam zastrzyczek wielką igłą który na krótko starcza

DAMY RADĘ DZIEWCZYNY!
Agatek gadasz do tv? chyba rzeczywiscie wąchałas skarpety teściowej
a położna ci nie powiedziałą ze jakby co to zainterweniuje?mi powiedziala ze jak cos to dostane zzo jak bede bardzo bardzo chciala
Cytat:
Hej Kochane
Znowu ciezka noc za mna :/ Czlowiek tak chetnie by sie wyspal na zapas, a tu dupa zbita :/

a widzisz, a ja juz zrobilam z niego nietypowego faceta,czyli takiego,ktoremu nic nie trzeba mowic, a sam robi
pochwale go, a co
mój sie nauczyłna poczatku bylo strasznie a teraz sam robi
Cytat:
czesc

dopadl mnie baby-blues

Cytat:

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Przypomnialo mi sie teraz, ze wczoraj na wizycie poloznej dowiedzialam sie, ze u mnie w szpitalu powiatowym w czasie swiat urodzilo sie 7dzieci! mysle, ze to sporo jak na szpital powiatowy, a poza tym na przelomie roku tez bedzie duzo malych dzieci- dziewczyny podnosimy wyz demograficzny

Renia a gdzie mieszkasz? wyglada mi na szpital w Pile, ale pewnie to nie ten

u nas tez sie duzo dzieci urodzilo w swietapołożna mi mówiła że ma cały grafik zawalonyto szpital w suchej beskidzkiej

przyszła koza do woza tz przeprosil i rozumie o co mi chodzilo i nawet dzisiaj zaproponowal ze tylko sie szampana napije

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 11:56   #1288
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
ej, nie bijta tak z rana
jak bede jakies miala, to dam
na razie nawet nie wiem,gdzie walnelam te sukienke
serio...szukam po calym domu i nie moge znalezc
Taaaa akurat myślisz, że Ci uwierzymy?!

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
czesc

dopadl mnie baby-blues

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
Ja jeszcze obecna i w dwupaku

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Dolores ja bym pojechała. Lepiej dmuchać na zimne niż później żalować
Stary 2011-12-31, 11:56   #1289
ewula83
Rozeznanie

Hej Brzuchacze!!

Nie idzie Was nadrobic.....

W nocy napilam sie zimnego mleka bo zgaga mnie meczyla i gardlo dzisiaj boli...

Co do znieczulenia,ja tam biore wszystko co mi dadza,nie jestem odporna na bol,a w De wszystko jest za friko...

Wieczorem idziemy do znajomych,dwa pietra nizej,salatki musze zrobic gyrosowa i z anansem.
Stary 2011-12-31, 11:56   #1290
staraupa
Raczkowanie

Dziewczynki odpowiedzcie mi na moje pytanie pliz pliz martwię się i nie wiem co robić......;(
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości