Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-30, 22:48   #1231
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Wolę rodzić w bólach ale żeby poszło szybciej, bo co mi po tym, że podziała chwilę, przejdzie, ból dalej wróci? Wolałabym gaz rozweselający
O boszszszsz Tobie gaz rozweselający już współczuje tej ekipie, która się będzie Tobą zajmować
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 22:50   #1232
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
pewka jeszcze jak miałabym dać za znieczulenie koło 500-600 zł to dziękuję bardzo...

mam takie samo myślenie. Jakoś zniosę ból w końcu kiedyś sama sobie go sprawiałam więc dam radę
a te 500-600 zł wolę wydać na mała.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 22:52   #1233
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
O boszszszsz Tobie gaz rozweselający już współczuje tej ekipie, która się będzie Tobą zajmować
ja też jej współczuję...

w ciązy jakoś żarcik mi się wyostrzył, a śmiech to mam mega śmiechowy... mąż co chwila się pyta czy coś biorę i z czego się śmieję...

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 22:59   #1234
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Ja naprawdę ciemna jestem powiedzcie jak to jest z tym znieczuleniem, wszędzie dają i wszystkim czy jak to polega, płaci się czy jak ja rodziłam i bez znieczulenia nawet nikt o nic nie pytał
W UK Kochana dostajesz wszystko czego pragniesz gratis, no ale wiem, że w PL nie wszędzie tak jest niestety

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Cytat:
magda1804 wrr Twój tż jest jakiś nie ten teges... kabelki mu nie stykają w mózgu i głupieje ojj mój to by miał do gadania, aż by żałował, przez następne pół roku...

Basti Za Sebusiów (oby! )

co chwila coś ode mnie chcą no i tak coś wolnawo mi idzie ze wszystkim

TEN kolor 10 A Wy jaki?

"ooo a czemu on jest taki wymięty??"

... z braku laku, może być!

zgłodniałam- idę na kolację!
Agaton fajny wózio

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Tylko, zeby dzidziolka potem nie prasowała

fajna bryka tez sie nad nią zatsanawialismy ale w końcu wzielismy Karex twing czerwono-czarny (na foci tylko gondola bo juz kolejny raz nam sie nie chciało reszty montowac ale wzielismy 3w1)
Też bardzo ładny wózeczek
A dzidziolka przez magiel przepuści

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ----------

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
nawojka eno nie strasz mam nadzieje że to był jednorazowy wybryk -zreszta popamieta teraz że z ciężarną żona się nie zaczyna
Napewno, a jak teraz jeszcze odcierpi swoje to się nauczy, że trzeba żonki słuchać.
Stary 2011-12-30, 23:01   #1235
annyonne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
o jakiej książce piszesz?
Pierwszy rok życia dziecka.

Violette witamy napisz coś o sobie

Kaczuszka ze znieczuleniem bywa różnie, zależy od szpitala. W jednym masz na życzenie, w drugim podają w razie konieczności a w trzecim nie ma w ogóle, podobnie jest z odpłatnością. Najlepiej zadzwonić tam gdzie masz zamiar rodzić i wypytać co i jak

Co do kompa to skoro na aukcji wyraźnie napisali, że sprzęt jest nowy to reklamujcie jak nie pomorze to załatwcie sprawę przez centrum sporów allegro (tak to się chyba nazywa).

Agatku fajny ten wasz pojazd

-------------------

Uciekam spać, tylko nie piszcie zbyt dużo bo jutro znowu cały dzień będę nadrabiać

Dobranoc laseczki
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 23:02   #1236
dph
Rozeznanie

Cytat:
[/COLOR][/SIZE][/FONT][LEFT]Co do znieczulenia- dobrze, że bez- szybciej poszło, bo znieczulenie opóźnia poród i wolniej rozwiera się szyjka
Wolę rodzić w bólach ale żeby poszło szybciej, bo co mi po tym, że podziała chwilę, przejdzie, ból dalej wróci? Wolałabym gaz rozweselający

Agatek oni jak przestaje działać znieczulenie dają nową dawkę i to nie jest tak że na chwilę podziała i ból wraca, ale to fakt znieczulenie opóźnia akcję porodową.

Cytat:
Ja naprawdę ciemna jestem powiedzcie jak to jest z tym znieczuleniem, wszędzie dają i wszystkim czy jak to polega, płaci się czy jak ja rodziłam i bez znieczulenia nawet nikt o nic nie pytał
w niektórych szpitalach znieczulenie jest za darmo

i dziewczyny nie zapierajcie się tak przed znieczuleniem ja też byłam taka mądra i stwierdziłam że oczywiście bez żadnego znieczulenia rodzę, no ale przyszedł ból i poprosiłam o nie bo nie wytrzymałam i wcale nie żałuję wręcz przeciwnie jak to mówią nigdy nie mów nigdy
Stary 2011-12-30, 23:12   #1237
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Agatek oni jak przestaje działać znieczulenie dają nową dawkę i to nie jest tak że na chwilę podziała i ból wraca, ale to fakt znieczulenie opóźnia akcję porodową.

w niektórych szpitalach znieczulenie jest za darmo

i dziewczyny nie zapierajcie się tak przed znieczuleniem ja też byłam taka mądra i stwierdziłam że oczywiście bez żadnego znieczulenia rodzę, no ale przyszedł ból i poprosiłam o nie bo nie wytrzymałam i wcale nie żałuję wręcz przeciwnie jak to mówią nigdy nie mów nigdy
Ja bym chciała urodzić bez ale oczywiście biorę pod uwage opcje że nie wytrzymam i skorzystam. Wszystko sie wyjaśni podczas godziny 0.

http://besty.pl/353166 ten kot jest słodki

Stary 2011-12-30, 23:14   #1238
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
na TLC oglądałam wczoraj 'porodówkę' - znieczulenie mają za friko (w Ameryce chyba), ale ta babka jedna gorzej wrzeszczała po przestaniu działania znieczulenia niż przed mówię do niej: "czego się drzesz? to na pewno nie pomoże" "przyj jak masz!"

U nas w Toruniu jest znieczulenie ale płatne... więc rezygnuję ja tam wolę prywatną położną i jej wsparcie przy caaaałym porodzie niż jakiś tam zastrzyczek wielką igłą który na krótko starcza

DAMY RADĘ DZIEWCZYNY!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 23:16   #1239
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

dph,ja tak się zapytałam bo zaintrygował mnie fakt o znieczuleniu szukałam sposobu ominięcia bólu
Mam za sobą cc i sn i jednak wolę naturalnie mimo że boli jak cholera ale szybciej wszystko mija

Ja, zastanawiam się jedynie teraz nad opłaconą położną czy sobie nie wziąć znajome brały i sobie chwalą

Lecę też spać, tylko jakąś czekoladkę muszę pochłonąć
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 23:36   #1240
czubasek20
Zakorzenienie

Uciekam spać

Dobranoc

Stary 2011-12-30, 23:37   #1241
violette7
Przyczajenie

Nie wiem dlaczego ale coś mi się pokasowało i nie mogłam dodać żadnego wpisu.
Jeśli o mnie chodzi to mam 22 lata, będzie to nasze pierwsze dzieciątko - imię wybrane - Weronisia,
powiem Wam szczerze że w ciąży czuję się naprawdę dobrze, jakbym nie była w ciąży, jedyne co to na początku pierwsze trzy miesiące mogłam ciągle spać a teraz przeszło Wyprawka dla Malutkiej już prawie w 100 % gotowa, łóżeczko już złożone czeka od miesiąca i za każdym razem jak na nie patrze to coraz bardziej nie mogę się doczekać malutkiej

Gratulacje dla kolejnej Mamusi i jej Skarba !!!
podziwiam za poród bez znieczulenia klask i:

Edytowane przez violette7
Czas edycji: 2011-12-30 o 23:41
violette7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 23:43   #1242
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez violette7 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
czy można do Was jeszcze dołączyć? Niestety wcześniej nie wiedziałam że jest taki wspaniały "wynalazek" gdzie można porozmawiać z innymi Mamusiami w podobnym momencie życia Ja mam termin na 17.01 będzie to Nasz pierwszy dzidziuś - dziewczynka, już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła tulić małą
witam
skąd jesteś?
Cytat:
dobrze gadasz polać jej picollo!
Jak szaleć to szaleć - pikolo dla wszystkich!

Cytat:
Na allegro kupił, bo niby taniej napisaliśmy już do nich i czekamy na odpowiedź ale już wolę podpytać w razie czego
Jak na allegro to wydaje mi się(nie jestem pewna) ze mozna odesłać tego grata w przeciągu 7 dni i to bez podania przyczyny.

Cytat:
Lecę też spać, tylko jakąś czekoladkę muszę pochłonąć
Ja mam czeko w szafce w kuchni, ale nie ma kto mi przynieść bo TŻ na nockę poszedł Podziel się

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 23:46   #1243
violette7
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
witam
skąd jesteś?
Obecnie mam 2 lokalizacje Stolica i Grodzisk Mazowiecki, po porodzie tylko Grodzisk
violette7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 23:46   #1244
agawoo
Zakorzenienie

Ogłupiałyście z tym pisaniem :/
Cytat:
Nie no żadnego Sylwestra nie bedzie mam nadzieję, że nas natchnie jak zobaczymy Synusia, narazie ma na imię Jakoś oficjalnie Jakosław
Bardzo ładnie Oryginalnie Normalnie pobiłabyś samą Skrzynecką
Cytat:
Na allegro kupił, bo niby taniej napisaliśmy już do nich i czekamy na odpowiedź ale już wolę podpytać w razie czego

Jakcoś będą kręcić, to sprawę trzeba zglosić do allegro ..
A znieczulenie to w zależnosci od szpitala - w jednych odpłatnie, w innych nie, a w jeszcze innych (np. u mnie- nie ma wcale
Cytat:

TEN kolor 10 A Wy jaki?
Ładny
Cytat:
Wszystko miało być nowe, fakturę mamy i też wyszczególnione co i jak i że nowe znaleźli durni dobrze, że tz posprawdzał
Tym bardziej - zoaczcie co odpiszą, i w razie czego zgłoście sprawę do allegro

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 00:03   #1245
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
witam
skąd jesteś?

Jak szaleć to szaleć - pikolo dla wszystkich!

Jak na allegro to wydaje mi się(nie jestem pewna) ze mozna odesłać tego grata w przeciągu 7 dni i to bez podania przyczyny.

Ja mam czeko w szafce w kuchni, ale nie ma kto mi przynieść bo TŻ na nockę poszedł Podziel się
wysyłam marcepanki i ferrero

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ogłupiałyście z tym pisaniem :/

Bardzo ładnie Oryginalnie Normalnie pobiłabyś samą Skrzynecką

Jakcoś będą kręcić, to sprawę trzeba zglosić do allegro ..
A znieczulenie to w zależnosci od szpitala - w jednych odpłatnie, w innych nie, a w jeszcze innych (np. u mnie- nie ma wcale

Ładny

Tym bardziej - zoaczcie co odpiszą, i w razie czego zgłoście sprawę do allegro
Taki mam zamiar bo pewnie nie tylko nas oszukali
wklejam Wam linka od kogo kupiliśmy :http://allegro.pl/show_item.php?item=1998606241 . Mamy zamiar napisać wiadomość do tych wszystkich co kupili taki sam kopm aby posprawdzali te dyski. Trzeba coś z tym zrobić

Miałam się pochwalić i zapomniałam, dziś kurier przyniósł mi kuferek który tz mi zakupił
http://allegro.pl/show_item.php?item=1989350007 nareszcie będę miała w co szpargały wrzucić.

Edytowane przez kaczuszka81
Czas edycji: 2011-12-31 o 00:08
Stary 2011-12-31, 00:10   #1246
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
dlatego teraz podłoga idzie w ruch...

co do drugiego- ale musi się wściekać

no to szafka gra! Właśnie dziś go też oglądaliśmy na allegro
Oooo a nie zimno wam w dupki od tych płytek na podłodze
E tam nie wścieka się

---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
My swoje nowe użytkujemy niecałe 2 miesiace i już skrzypi
No patrz to Ty jeszcze lepsza od Agatona jesteś

---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ----------

Cytat:
nawojka czopQ nie buntuj się maleńka...

dobra idę jeść bo coś mnie zagadujeta...

idę poszukać laski drewnianej... bardzo by mi się przydało, a mogłam pożyczyć od babci A. bo coś ciężko mi i ścian się trzymam
A balkonika babcia nie ma???
Stary 2011-12-31, 00:14   #1247
19mala83
Raczkowanie

Cytat:

Naprawdę bezczelną macie tą rodzinę, że się tak wpraszają ...
A kuzynka niech sobie zrobi nawet złote klamki i blaty z mamrmuru jak ją stać, ja też bym się cieszyła, jakbym miała kawałek własnego kąta, urządzonego jakkolwiek, ale własnego a za takie komentarze bym zabijała
Tu się z Tobą zgodzę, mi przez myśl by nie przeszło żeby się wpychać do kobity w 9 miesiącu ciąży dom oglądać ale cóż nie wszyscy myślą niestety.... a co do kuzynki poprzytakiwalam, pokiwałam głową i już, wiesz będą oszczędzać bo ścian na kolorowo nie malują i żyrandoli nie montują bo na to nie wystarczy już

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

to niezła rodzinka, że się tak wpraszają bez pomysłu
no bez pomysłu ale jak już pisałam ogłosiłam że nie będę wpuszczać do domu i na razie mam spokój

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
mamuśki dziękujemy z całego serca za kciukasy - przydały sie MICHAŚ JEST JUŻ Z NAMI W DOMCIU !!!!!!
Super że w domku i że malutki zdrowy

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
UWAGA:

30.12.2011 O GODZ. 17.06 NA SWIAT PRZYSZEDL SEBASTIANEK
3410g i 52 cm

mamusia zmeczona i obolala rodzila sn bez znieczulenia;/

Gratulujemy
GRATULACJE dla mamusi i maleństwa

Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość
Oj, coś czuję, że ta noc będzie przekichana - nos zatyka mi coraz bardziej. Dziewczyny z zapychającym katarem - polecam napar z mejeranku. Ja właśnie przyjęłam pierwszą dawkę, bo zwykle to pomaga (oczywiście nie od razu, ale często już na drugi dzień jest lepiej). Dla chętnych podaję sposób przyrządzenia: 2 łyżeczki majeranku zalewamy szklanką wrzątku i parzymy pod przykryciem. Cedzimy przez siteczko i dosładzamy miodkiem. Pić ciepłe i najlepiej od razu wskoczyć pod kołderkę. Na zdrowie!
Dzięki za informacje, na pewno wypróbuję bo mam już dość zatkanego nochala

Cytat:

neska, czubasek, mała, ładnie mnie obgadujeta taa... zajeżdża... jeździliśmy autem i co chwila go ochrzaniałam, że jeździ 'nie tak' moim autem
Agatek zaraz obgadujeta bierzemy po prostu pod uwagę wszystkie opcje

Cytat:
i smarują Cię taką maziowatą mazią!
Przedłużają ja tam wolę hardcore... pocierpię, byle by z dobrą wagą i zdrowe! Może mnie porozrywać, z mojej ci*ki zrobić się rękaw magika, wbijać zęby w podłogę, ale dam radę!

już se to wyobrażam....

"eeej... niu... niu... niunia..... nie-nie-nie nadądą...żam!"

wybaczcie nie mogłam!

Jak to by mój mąż teraz powiedział: "jołki połki!" hasełko od rusków mówię do niego, niech się odzwyczai tak mówić, bo lekarz do niego będzie coś mówił, a on powie: "jołki połki"
A gatek czym Cie poczęstowali na tym wyjeździe co? normalnie płacze

Kurcze nie mata co robić normalnie kilka godzin nie ma człowieka na forum i 5 stron nadrabiania masakra. Poczytałam i ide spać bo małżon krzyczy że po nocy siedzie, nie pisać za dużo bo czytać nie zdążę
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 00:16   #1248
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Agatku wąchałaś coś? Skarpety męża czy cos w tym stylu?
Teściowej skarpety

---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ----------

Cytat:
mam takie samo myślenie. Jakoś zniosę ból w końcu kiedyś sama sobie go sprawiałam więc dam radę
a te 500-600 zł wolę wydać na mała.
Nie rozumiem? Jak to sobie sama ból sprawiałaś?
Stary 2011-12-31, 00:23   #1249
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
wysyłam marcepanki i ferrero

Taki mam zamiar bo pewnie nie tylko nas oszukali
wklejam Wam linka od kogo kupiliśmy :http://allegro.pl/show_item.php?item=1998606241 . Mamy zamiar napisać wiadomość do tych wszystkich co kupili taki sam kopm aby posprawdzali te dyski. Trzeba coś z tym zrobić
Z negatywnych komentarzy wynika, ze już nie raz próbowali z ludzi robić durniów. http://allegro.pl/show_user.php?uid=...e=fb_recvd_neg

A za marcepanki dziękuję - pyyyszne

Cytat:
Teściowej skarpety
te stylonowe podkolanówy (antygwałtki)co tak seksownie wystają spod za krótkiej spódnicy - teściówki takie uwielbiają
Siwy dym!

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 00:26   #1250
nawojka8583
Zadomowienie

Uciekam spać. Paaaa

---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ----------

Cytat:
te stylonowe podkolanówy (antygwałtki)co tak seksownie wystają spod za krótkiej spódnicy - teściówki takie uwielbiają
Siwy dym!
Stary 2011-12-31, 01:05   #1251
kamusia178
Raczkowanie

Cytat:
http://besty.pl/353166 ten kot jest słodki
slicznosci

Cytat:
Jeśli o mnie chodzi to mam 22 lata, będzie to nasze pierwsze dzieciątko - imię wybrane - Weronisia,
powiem Wam szczerze że w ciąży czuję się naprawdę dobrze, jakbym nie była w ciąży, jedyne co to na początku pierwsze trzy miesiące mogłam ciągle spać a teraz przeszło Wyprawka dla Malutkiej już prawie w 100 % gotowa, łóżeczko już złożone czeka od miesiąca i za każdym razem jak na nie patrze to coraz bardziej nie mogę się doczekać malutkiej
witaj Nowa

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
dlategotez mam focha i sie do niego nie odzywam ani nawet na niego nie patrze niech siedzi sam i przemysli swoje zachowanie bo to juz nie chodzi nawet o tego drinka tylko wlasnie o ta umowe -gołosłowny nieodpowiedzalny itd
tak jest - krotko trzymac samców bo zdziczeją do reszty jak moj dzisiaj (uslyszlam ze jestem dzieciak i kiedy wreszcie dorosne )

Cytat:
neska a orientujesz się jak jest w Rydygiera?
no własnie dolaczam sie do pytania na temat ww szpitala ktokolwiek widzial ktokolwiek wie

MissZuzia - co do lekarza to napisalam tak na oko ze kilkuletnia praktyka - dwa lata to juz kilka no nie mialam na mysli ze kilka lat zainteresowany tematem - moze sie zle wyrazilam

Elunia - GRATUACJE SYNUSIA - WAGA I WZROST KSIAZKOWE
------

a ja znow zrobilam ciasto przed chwila... wczoraj jezyk dzis krowka - chyba caly zwierzyniec mi sie tu wykluje
a pozniej jezdze po rodzicach i rozdaje ciasta... czasem mam wrazenie ze wcale sie nie cieszą z tych moich wypiekow tylko jak widza mnie z pojemnikiem to przychodzi im do glowy tylko OŁ NOŁ ZNOWU CIASTO.... hehe poczatkujaca ze mnie kuchara - ciasta polgotowe robie, marzy mi sie przepis gdzie nie uzyje gotowej mieszanki tylko wszystkie skladniki "surowe" ale ciezko cos latwego znalezc na necie i sprawdzonego oczywiscie :p ... niedlugo dojdzie do tego ze bede piec ciacho i je wyrzucac albo bezdomnym rozdawac hyhy
a jutro Sylwester.... za niecale 24 godziny wkroczymy w Nowy Roczek i bedziemy miec 2012 dzieciaszki
a ja juz mam z mezusiem ustalony plan dzialania na jutro: wieczorem nigdzie nie wychodzimy, ciasta w lodowce, Picollo a raczej Dalmatino sie chlodza (jakas nowa odmiana szamponika dla dzieciakow ) muzyczka w tle i bedzie sylwestrowa sesyjka juz dawno go molestuje o to ale jutro nie odpuszcze zreszta sam jest dzis juz napalony - pomysly spisal na kartce i sie gorączkuje ze chce juz jutro pomyleniec :p

---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ----------

PAULA z LUBLINA - widze Cie nie czaj sie pisz co u ciebie ;p
kamusia178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 07:59   #1252
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

Wczoraj nadrobiłam chyba 8 stron i padłam

Elunia GRATULACJE klask i:

Ahh, to co, która dzisiaj?? Teraz to codziennie takie wieści będą ogłaszane pewnie

Ja wczoraj pojechałam na ktg, leżałam dwie godziny i nic nie wyszło z tego, bo mały wiercił się tak, że zapis co chwilę się przerywał dziś muszę jechać jeszcze raz

mam nadzieję, że nie będzie tańca w brzuchu...

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Gdzie kupowałyście tą herbatkę z liści malin? Będzie na sali w tesco?
Stary 2011-12-31, 08:23   #1253
snesha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
UWAGA:

30.12.2011 O GODZ. 17.06 NA SWIAT PRZYSZEDL SEBASTIANEK
3410g i 52 cm

mamusia zmeczona i obolala rodzila sn bez znieczulenia;/

Gratulujemy
Gratulacje dla Mamusi i synusia

Cytat:

Gratulacje dla kolejnej Mamusi i jej Skarba !!!
podziwiam za poród bez znieczulenia klask i:
Witaj

Niestety znowu mam problem z nadrabianiem - mam nadzieję że jak pójdę na L4 to będzie lepiej.
U nas właśnie się rozpadało - płatki śniegu wielkie jak denka od szklanek. Mój TŻ śmiał się ze mnie rano, bo wczoraj zażyczyłam sobie śniegu, żeby przetestować moje nowe 4 koła w zaspach - "mówisz - masz"

Inutil - myślę, że "worek" z dzieciaczkami został otwarty - teraz to już pewnie codziennie przynajmniej jedno.

Edytowane przez snesha
Czas edycji: 2011-12-31 o 08:25
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 08:31   #1254
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Cześć dziewczyny,
czy można do Was jeszcze dołączyć? Niestety wcześniej nie wiedziałam że jest taki wspaniały "wynalazek" gdzie można porozmawiać z innymi Mamusiami w podobnym momencie życia Ja mam termin na 17.01 będzie to Nasz pierwszy dzidziuś - dziewczynka, już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła tulić małą
Zapraszamy

Cytat:
Jakoś nie mogę tego pojąć - przecież do dziecka nie można napisać instrukcji obsługi i "kodu błędów" - nie wyobrażam sobie szukania w książce porady co zrobić, jak dziecku coś się dzieje ...
Ale może warto to przeczytać?
Ja myślę, że warto i dlatego kupiłam

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Aż to bestyja cwana. Widzisz jakiego węża wychowałaś?
A tak poza tym to bardzo dobrze Ci powiedział!!!
No wiem, że ma rację Ale jak mi dzisiaj podpadnie, to szybciutko spakuję torbę i zepsuje mu plany alkoholowe na dzisiaj Też potrafię być cwana

Cytat:
TEN kolor 10 A Wy jaki?
Fajny Mam bardzo podobny

Cytat:
na TLC oglądałam wczoraj 'porodówkę' - znieczulenie mają za friko (w Ameryce chyba), ale ta babka jedna gorzej wrzeszczała po przestaniu działania znieczulenia niż przed mówię do niej: "czego się drzesz? to na pewno nie pomoże" "przyj jak masz!"
I co? Posłuchała?

Ja już na nogach. Dzisiaj w planach szybkie ogarnięcie domku, zrobienie śledzi w śmietanie i sałatki a potem na miasto sprawdzić czy mają jeszcze takie szafki, jakie mamy w kuchni, bo musimy dokupić na dzidkowe rzeczy i do Media obejrzeć naszą wymarzoną zmywarkę Pewnie Sylwester u "normalnych" ludzi wygląda troszkę inaczej, ale skoro my nigdzie nie wychodzimy wieczorem, to chociaż pożytecznie spędzimy ten dzień
No i pochwalę się, że w końcu odebraliśmy samochód z naprawy i jestem mega szczęśliwa
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 09:01   #1255
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

.

Czas edycji: 2011-12-31 o 09:06
Stary 2011-12-31, 09:03   #1256
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cześć, jestem
coś może na początek jak że pięknej pogody za oknem :Pala: i na zakończenie roku
http://muzyka.interia.pl/teledyski/t...te-pego,324630
Brzuszki w ruch
Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
slicznosci

tak jest - krotko trzymac samców bo zdziczeją do reszty jak moj dzisiaj (uslyszlam ze jestem dzieciak i kiedy wreszcie dorosne )
to Ci komplementa strzelił

Cytat:
no własnie dolaczam sie do pytania na temat ww szpitala ktokolwiek widzial ktokolwiek wie
nie wiem, nie była, słyszałam od znajomej że fajnie, ale rodzina nie może przychodzić tak często jak w innych szpitalach.

------

Cytat:
a ja znow zrobilam ciasto przed chwila... wczoraj jezyk dzis krowka - chyba caly zwierzyniec mi sie tu wykluje
a pozniej jezdze po rodzicach i rozdaje ciasta... czasem mam wrazenie ze wcale sie nie cieszą z tych moich wypiekow tylko jak widza mnie z pojemnikiem to przychodzi im do glowy tylko OŁ NOŁ ZNOWU CIASTO.... hehe poczatkujaca ze mnie kuchara - ciasta polgotowe robie, marzy mi sie przepis gdzie nie uzyje gotowej mieszanki tylko wszystkie skladniki "surowe" ale ciezko cos latwego znalezc na necie i sprawdzonego oczywiscie :p ... niedlugo dojdzie do tego ze bede piec ciacho i je wyrzucac albo bezdomnym rozdawac hyhy
a jutro Sylwester.... za niecale 24 godziny wkroczymy w Nowy Roczek i bedziemy miec 2012 dzieciaszki
a ja juz mam z mezusiem ustalony plan dzialania na jutro: wieczorem nigdzie nie wychodzimy, ciasta w lodowce, Picollo a raczej Dalmatino sie chlodza (jakas nowa odmiana szamponika dla dzieciakow ) muzyczka w tle i bedzie sylwestrowa sesyjka juz dawno go molestuje o to ale jutro nie odpuszcze zreszta sam jest dzis juz napalony - pomysly spisal na kartce i sie gorączkuje ze chce juz jutro pomyleniec :p[COLOR="Silver"]
Że Ci się chce te ciasta piec i o takiej godzinie, jak rodzinka gardzi to ja wpisuję się do Ciebie i drzwi zostawiam otwarte, wszystko zjem
Jak chcesz sprawdzony przepis na ciasta to wyślę Ci na PV ale to już w nowym roku
Ciekawe co pospisywał na karteczce

Czas edycji: 2011-12-31 o 09:12
Stary 2011-12-31, 09:05   #1257
pearpearl
Wtajemniczenie

Hej Kochane
Znowu ciezka noc za mna :/ Czlowiek tak chetnie by sie wyspal na zapas, a tu dupa zbita :/
Cytat:
na pewno wszystko będzie dobrze
trzeba byc dobrej myśli i się nie nastawiać negatywnie

Cytat:
Napisane przez Zuzia
taaaa a gdzie ja pisałam SAM NA TO WPADŁ
pisałam, że uprasował....
ja mu sama powiedziałam żeby to zrobił
sam na nic nie wpadnie, no może rano śmieci wyrzuci ale to różnie raz muszę mówić raz sam się domyśli
mój tż nie jest taki fajowski jak myślałaś, całkiem zwyczajnym tż jest czyli mówisz i zrobi, nie mówisz nie robi
dobrze, że się już nie buntuje jak kiedyś jak kazałam mu sprzątać
a widzisz, a ja juz zrobilam z niego nietypowego faceta,czyli takiego,ktoremu nic nie trzeba mowic, a sam robi
to w sumie moj nawet wypada lepiej (ale wiesz, jestesmy przed slubem,wiec wszystko przd nami ), bo sam zabiera sie za sprzatanie, a jak jest upomniany, to zero buntu, tylko "oczywiscie" i jeszcze wyrywa mi miotle/odkurzacz/naczynia z reki,jak sama sie za cos zabiore
pochwale go, a co
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
pearl jak ja lezałam na patologii to byla dziewczyna ktorej dzieciatko tez mialo powiekszona nerke, kazali jej powtarzac glukoze bo niby moze to byc od cukrzycy ale ogolnie tak jak Tobie mowili wszyscy ze sie napewno wchłonie, wiec trzeba byc dobrej myśli !
A slub juz niedługo

hm...to juz drugi raz z ta cukrzyca jakby nie tak wyszlo, bo przy przedostatniej wizycie moj gin tez zapytal,czy wynik byl prawidlowy, bo dzidzia cos troche za wielka
i teraz Ty mi mowisz, ze te nerki i pecherz tez moga od tego byc
az poszlam po wyniki i widze, ze mialam dwa klucia i nie wiem,czy dla swietego spokoju nie powtorzyc, chociaz jeden i drugi lekarz widzieli te wyniki i nic nie mowili
Cytat:
Napisane przez Haniula
Mi sie dzis sniły jakies kłótnie i w ogole budzilam sie co chwile i za kazdym razem myslalam ze jest 23, a to najpierw byla 23 potem 2:30 a potem 3:27 i juz oczopląsu dostawałam

Cytat:
Napisane przez Haniula
Chociaz tak czułam ze znajomi mieli plan abysmy spotkali sie u nas , bo mieszkamy w domku i w piwnicy mamy zrobiona taka duza sale gier - bilard, dart itp i zeby tam posiedziec, ale ja sie nie czuje na silach. Niektorych trzeba by przenocowac tj sniadanko-kawka itp i obslugiwac, potem myc sprzatac. Pff nie chce mi sie Wiec udawalismy ze nie rozumiemy aluzji, i nikogo nie zapraszalismy
oj, tez bym nie rozumiala...
my od niedawna wynajmujemy mieszkanie i co chwila ze znajomych tzta rzuca tekstem, ze chetnie by je zobaczyl, ale tez milczymy
tzn tz chetny na spotkanka , ale ja nie bardzo

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
A mnie się dzisiaj śniło, że uprawiałam ostry seks, i to wcale nie z moim mężem, a z jakimś długowłosym blondynem i to u mnie w kuchni na podłodze na zimnych płytkach
a po wszystkim sięgnęłam ręką w dół i stwierdziłam, że mi pessar wyleciał i trzymałam go w ręce
eh tyle miesięcy abstynencji robi swoje

a powiedzialas o tym tztowi?
ale z tymi snami to naprawde cos jest
ja dzisiaj cala noc snilam o bylym...ostrego seksu nie bylo, ale i tak mialam wyrzuty sumienia, jak sie obudzilam i zobaczylam swojego tzta slodko spiacego obok
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Dokładnie zawsze wtedy mówię do młodego, czy też będzie taki bohater jak wyjdzie z brzucha
ja swojej Niespodziance codziennie groze laskotkami
Cytat:
Napisane przez Bambusiek
Będzie dobrze
Co do pomidorka, to też się zdziwiłam, ale powiedzieli, że zostały im ostatnie kilka sztuk swoich

az musze sie zapytac babci, czy dziadkowi tez kiedys ostaly sie jego pomidorki do grudnia, bo cos nie chce mis ie wierzyc
Cytat:
Napisane przez Bambusiek
Dzisiaj przyszedł fotelik, więc wyprawkę uznaję ostatecznie za zamkniętą
ooooo
to zazdroszcze

ja wczoraj mialam chyba pierwszy przepowiadajacy skurcz
tz do mnie
-to co, rodzimy?
-chyba oszalales, nie mamy materacyka !!!

nadrabiam dalej

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 09:08   #1258
likas
Raczkowanie

Cześć jestem !
lecę nadrabiac do klubu - w życiu nie nadrobię wątku
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 09:21   #1259
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Hej Kochane
Znowu ciezka noc za mna :/ Czlowiek tak chetnie by sie wyspal na zapas, a tu dupa zbita :/

a widzisz, a ja juz zrobilam z niego nietypowego faceta,czyli takiego,ktoremu nic nie trzeba mowic, a sam robi
to w sumie moj nawet wypada lepiej (ale wiesz, jestesmy przed slubem,wiec wszystko przd nami ), bo sam zabiera sie za sprzatanie, a jak jest upomniany, to zero buntu, tylko "oczywiscie" i jeszcze wyrywa mi miotle/odkurzacz/naczynia z reki,jak sama sie za cos zabiore
pochwale go, a co
Ja swojego nie musiałam przestawiać, sam wskoczył na odpowiedni tor, aż nadto wchodzi po pracy do domu i lataja te jego niebieskie oczyska po kątach nawet znajomi mówią że hitlerowca mam w domu ze szmatką w eku. Wiecie, że on przy gościach potrafi paluszkami okruszki ze stołu zbierać, już śmieję się że zrobią mu się na paluszkach kineskopy od tego zgniatania Jedyny fakt, że wiecznie czysto mamy

----------------------

Nie mam weny nawet aby ubrać się i coś głowa mnie zaczyna boleć
Stary 2011-12-31, 09:30   #1260
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi gin powiedział że gbs nie jest obowiązkowy.
Generalnie chodzi o to ze jak zrobisz ten wymaz i bedziesz miała tego paciorkowca to przy porodzie dadzą Ci zastrzyk z antybiotykiem, bo dziecko przy porodzie się zaraża i później ma problemy z układem oddechowym. Jak wynik na paciorkowca będzie ujemny to Ci nie dadzą zastrzyku bo jest zbędny. W przypadku kiedy nie będziesz robiła wymazu i nie wiadomo czy jesteś zarażona czy nie to i tak zastrzyk przy poeodzie dostaniesz. Tak mi mój gin to wytłumaczyl
hm...to w takim razie mnie uspokoilas
z ciekawosci zapytam na nastepnej wizycie i zobacze, co tam wymysli
ale skoro maja robic zastrzyk bez wymazu, to luz
Cytat:
Napisane przez Anabelita
ooo i który najlepszy? Ja też planuje wypić pikolo w Sylwka ale nie piłam zadnego i nie wiem który dobry.
nie polecam truskawkowego
Cytat:
jakbyś opisała mój conocny sen
moj tez
dzisiaj tak ulozylam poduche-kojec, ze udalo mi sie polozyc prawie jak na brzuchu
achhh
az jeknelam z rozkoszy i to tak glosno,ze tz sie obudzil i z zaciekawieniem mi przygladal,co mi tak dobrze
Cytat:
Pearl i tak trzymaj, zamartwianie się nic nie da, miejmy nadzieję, że naszym dzieciaczkom wszystko się samo wchłonie i że będą silne,piękne i zdrowe czego Tobie i sobie bardzo życzę
chyba trzeba wypic jakies zdrowko za nasze Bobasy,co?
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Zaraz jadę po materac, przewijak i wanienkę i to bedzie koniec wyprawki Brawo
Jeszcze dziś lub jutro spakuje torbę i już wogóle mogę tylko czekać
fiu fiu
brawo dla tej Pani
to jestes lepsza
ja jeszcze w rosole :/
Cytat:
Napisane przez Mijus
Pearl - kochana głowa do góry, na pewno dzidzia się za dużo napiła i poprostu akurat zrobiłaś usg Na pewno wszystko jest ok i na następnym badaniu nie będzie śladu
tez tak mysle!
z tym piciem za duzo, to by nawet pasowalo do tego malego Smoczura/tej malej Smoczurki
Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Ostatnio była właśnie kuzynka z mężem na takiej uprzedzonej kawie i oni też się budują i jakaś rozmowa o kuchni i ona do mnie a meble do kuchni ile was kosztowały?bo nasze 15 tys, a na schody wydaliśmy 17 tys i to najtańsza wersja, kurde dziwnie się poczułam bo my mamy tylko dół zrobiony bo na górę kasy nam nie wystarczyło i ja tam szczęśliwa jak nie wiem że własny kąt a tu takie przyjeżdżanie, oglądanie i komentowanie, toż jak ich stać to niech i schody za 25 tys robią jak to na początku niby mieli wyliczone.
ojejjjj
jak mnie draznia tacy ludzie
niech sobie wykanczaja tak,jak im sie podoba i wara im od Waszego domku
po co te pytania i komentarze?
Cytat:
Pearluprałaś dzieciaka to teraz Ty jesteś największą matką wyrodną na forum

ha!
a nie mowilam, ze przebije AgeMili?

Cytat:
Napisane przez Nawojka
Dawaj tu to zdjęcie
ej, nie bijta tak z rana
jak bede jakies miala, to dam
na razie nawet nie wiem,gdzie walnelam te sukienke
serio...szukam po calym domu i nie moge znalezc

Anabelita, z tego co mi wiadomo, to gin moze wystawic zwolnienie do 3 dni wstecz

Kurdeeeeeeeeeeeeee
jak nie tz to Tato
Tz nie daje mi nadrabiac na laptopie
Tato na stacjonarnym
znowu mam tyly !!!

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości