|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
korzystając z okazji również
Chciałabym życzyć Wam kochane, ale również i sobie, aby każda z nas przezyła poród i narodziny dziecka jako najpiekniejszy moment w życiu, abyśmy w tym Nowym Roku doznały tylko miłych, beztroskich chwil spedzonych u boku swoich TZów oraz ukochanych, długo oczekiwanych dzieciaczków. Pragnę Wam złożyć najserdeczniejsze życzenia Noworoczne i a także szampańskiej zabawy sylwestrowej ![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
|
|
#1352 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Wszystkiego naj naj najlepszego w Nowym Roku,
)Lecę po Picolo!
|
#1353 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć kochane
Oszalałyście z tym pisaniem! Ponad godzinę Was nadrabiałam ![]() Wczorajsze zakupy udały się na szóstke Wszystko już kupione, tylko złożyć łóżeczko i ogarnąć gadżety które już są w domku, spakować torbę do szpitala i mam luzz Tylko czekać ![]() Dzisiaj od rana szalałam w kuchni z tż. Zrobiliśmy sałatkę z kurczaka, sos tatarski, koreczki, szaszłyki, barszczyk z uszkami, oczywiście szampan też chłodzi się w lodówce Tż dzielnie posprzątał całą chatę Spędzimy sobie w trójeczkę ten ostatni dzień roku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem ile czasu będzie trwać poród, więc wolę oszczędzić sobie bólu ile tylko się da U nas zzo jest bezpłatne, mam tylko nadzieję, że anestezjolog będzie pod ręką i że robią "dolewki"![]() Cytat:
Ja kupiłam w DOZ. Pije od 3 dni +wiesiołek Mi smakują te ziółka![]() Cytat:
No to gratulacje ![]() Cytat:
). Oby wszystko się ułożyło, tego Wam życzę na ten Nowy RokCytat:
Cytat:
Gabrysia - 09.02.2012 Edytowane przez Mijus Czas edycji: 2011-12-31 o 16:54 |
|||||||
|
|
|
#1354 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() klask i: gratulacje dla kolejnej rozpakowanej mamusi ale nam się dzieciaczki sypią na świat u nas dziś pierwsza nocka ciężka mały sie budził co godiznkę może to przez zmiane miejsca moze przez to że tu ciepło i mu się pić chciało bo nawet porządnie się nie najadał wypił z 20-30ml i zasypiał , niestety karmię butelką bo mam mało pokarmu i mały szybko sie złosci i zaczyna sie robic cały czerwony wygina sie i jest płacz jak odrazu nie dostanie żądanej ilości jest mi przykro bo miałam wielką nadzieję ze będe mogła go karmić piersią talk bardzo tego chciałam ale chyba nie ma szans trudno najważniejsze z ema apetyt i chociaż te sztuczne chętnie pije.po ściągnięciu szwów REWELACJA nic nie boli nie szczypie i pięknie szycie już się zaczyna goić dziś już jest mniejsze nie jest takie opuchnięte za to teraz zaczął pan H dokuczać bo po porodzie pan doktor wcisnął mi na siłe palucha w obie dziurki by sprawdzic czy mnie gdzieś zle nie zaszył wiec to boli narazie bardzo ;( Cytat:
jestem dziś zmęczona pewnei po 24 już padne teraz Michaś w domu to coś nowego uczymy sie siebie nawzajem w dzień nie jest źle bo większosć czasu przesypia no albo sika lub rzyga na matke ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- ahhh no właśnei dziewczyny przy okazjii chciałabym wam złożyć życzenia nowo roczne Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku dużo zdrówka szczęścia pomyślności spełnienia marzeń Nowego Roku pełnego wrażeń i nowych fajnych doświadczeń SZAMPAŃSKIEJ ZABAWY KOCHANE SZALEJCIE ILE SIĘ JESZCZE DA !!!!!!!!
|
|
#1355 | |||
|
Zakorzenienie
|
spałam chyba dwie godziny, i mam ochotę ubrać się w piżamę i iść spać dalej. A na 'imprezkę' do teściów idziemy i będą moi rodzice też. Więc szał będzie
![]() idę skręcić muffinki sernikowe ![]() Cytat:
A bliźniaki rodzą się różnie, jak byłam na ktg to obo była babka z bliźniakami w końcówce 38tc po brzuchu wcale nie było widać że dwa tam siedzą, a mówi, że duże, około 3200 każdy ![]() ![]() ![]() oooł, jeszcze nie, ale do 24 jeszcze trochę czasu ![]() Cytat:
ja mam lidlowego szampana, smak truskawkowy ![]() nieee bo chyba go całego prześpię Cytat:
A mój od połowy grudnia każe mi przychodzić co tydzień na wizytę i co tydzień mówi to samo, brzuch ładnie opadł a szyjka piękna i mocno trzyma
|
|||
|
|
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja z pipidówy jestem
|
|
#1357 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku mamuski!!!Szybkich i bezbolesnych porodow i fajnych dzieciaczkow!!!
Filipek juz z nami!!! Edytowane przez ewula83 Czas edycji: 2011-12-31 o 17:20 |
|
|
|
#1358 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mijus do szpitala masz 40km? ojoj to sporo a stresa z tego powodu masz? ja cwaniara tez jestem, bo z okna mojego mieszkania widac szpital, wystarczy przejsc miedzy blokami (ok 500 m)Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tydzien po porodzie rodzac 4,5kg dziecko piszesz, ze czujesz sie rewelacyjnie... ja tam boje sie, ze moje bedzie wazylo 3500g i ciezko bedzie wypchnac![]() A ten Pan doktor to jakis nienormalny jest? hardcor, brrr głupol
|
|
#1359 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
boje się , że albo dojadę za późno lub będę regularną pacjentką bo będzie mi się wydawało, że to już
|
|
#1360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1361 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawojka widze Cie ![]() oj spóźniłam sie
|
|
#1362 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamusie kochane w ten ostatni dzień 2011 roku
GRATULACJE DLA N1KOTYNKI I ELI ![]() Dziś miałam straszną noc widze że przekręcanie z boku na bok to nie tylko mój problem O 5:26 obudził mnie kot żeby go wypuścić później WC a jak wróciłam do łóżka to nie mogłam zasnąć brakowało mi powietrza Ale chyba nie uwierzył![]() Mamusie w razie gdyby mnie nie było życze Wam kochane aby ten nadchodzący rok nie był gorszy od tego minionego a napewno będzie lepszy bo będą z nami nasze skarby |
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=rhohOlfOoK0
rozbroil mnie ten filmik
|
|
|
|
#1364 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1365 |
|
Wtajemniczenie
|
no jakoś was nadrobiłam po łebkach
![]() wpadłam tylko złożyć najlepsze życzenia, spełnienia marzeń w Nowym Roku mamuśki!!! ja się szykuję do znajomych, przy garach już swoje dzisiaj odstałam nie mam coś ochoty na sylwka, a najchętniej bym się walnęła z żarełkiem przed tv, ale już za późno najważniejsze, ze piccolo mam, mniam nie piszta za dużo do jutra!!udanej zabawy kochane!
|
|
#1366 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2493945 Dałam chybq 180 zł +przesyłka. Jeżeli jesteś zainteresowana to obserwuj tego sprzedającego, bo często ma takie rzeczy. Wklejam linki do podobnych aukcji, fotele fajne, ale niestety trochę droższe: http://allegro.pl/uroczy-fotel-bujan...016719694.html http://allegro.pl/fotel-bujany-i2019413026.html http://allegro.pl/drewniany-fotel-bu...019387663.html http://tablica.pl/oferta/zabytkowy-f...ci-IDktH3.html |
|
|
|
|
#1367 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
głupia byłam że nie zadzwoniłam do wyższej rangi na skargę ![]() paulaLbn haha a ta jak liczy na synka spoko, my z Pearl też już niedługoooooo miksa strzelą [/COLOR] nieeeee, pewnie bym już dawno urodziła bo bliźniaki się rodzą około 35 tyg niby Poza tym na tyle usg co miałam robione w całej ciązy- około 18 razy to chyba nie ma mowy o pomyłce A teraz zaczynamy losowanie dużego lotka: w puli znajdują się dwie kule... i... [/QUOTE] wariatka Cytat:
dziewczyny z Łodzi orientujecie się. Miałam wybrać się do szpitala na zapoznanie tereny, dowiedziałam że w środy jest otwarty dzień i można zwiedzić porodówkę ale wiecznie nie po drodze mamysnesha, śliczny pokoik :Oklaski: TZ śpi jak zabity a przecież to ja miałam uciąć drzemkę i nie mam weny nic robić. Dziewczyny, życzę Wam i sobie Szczęśliwego Nowego 2012 Roku, aby nasze szkraby były naj piękniejsze, naj silniejsze, naj mądrzejsze i naj kochańsze. TZ, aby człowieczeństwem większym się stały i o nas niech więcej myślą ![]() Wszystkiego dobrego
Zapraszam do mnie... https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3y+masy+solnej Zuzia Kubusiek Kajunia Edytowane przez kaczuszka81 Czas edycji: 2011-12-31 o 18:25 |
|||
|
|
|
#1368 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Chwilę mnie nie było, i znowu muszę nadrabiać
![]() Cytat:
Ale tak, to o to ciasto chodzi I powiem Ci, że jest bardzo dobre Nie mogłam się przekonać do takich wynalazków (ja w ogóle nie lubię nic z torebki robić, najwyżej raz na ruski rok zupkę chińską) - ale koleżanka polecała to ciasto i się okazało, że dobre Cytat:
Szaloną masz tą teściową ![]() Nie Cytat:
Cytat:
miejmy tylko nadzieję, że nie będzie Ci tego wypominał Cytat:
I wzajemnie Cytat:
Współczuję dobrze, że to już przeszłość
|
|
|
#1369 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja chętnie bym pojadła ale tylko serniczek wyjęłam z zamrażalnika![]() Pomyślałam sobie, że skoro tak po rodzince jeździsz i dzielisz tymi ciachami to może do mnie zalecisz
|
|
#1371 | |
|
Zadomowienie
|
Rzutem na taśmę załapałam się na picolo - po pierwsze sklep już zamykali, a po drugie zostały ostatnie sztuki i to wszystkie brzoskwiniowe.
Cytat:
|
|
#1372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie brzmi jak sywlester we trójkę,tylko całkiem spora impreza ![]() Cytat:
Ważne, że malutki je MM i mu smakuje
|
|
|
#1373 |
|
Raczkowanie
|
Inutil gdzie byłaś na KTG?
|
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie pod oknem co chwilę puszczają petardy
Nie muszę czekać do północy, na fajerwerki, bo już mogę się napatrzeć na zapas
|
|
#1375 |
|
Raczkowanie
|
Wpadłam tylko na chwilę aby Wam życzyć
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU! OBY BYŁ LEPSZY NIŻ TEN KTÓRY MIJA ![]()
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no próbuję na różne sposoby spod pachy na leżąco klasycznie i nic mały chwile pociągnie i puszcza piers i wpada w szał zaczyna sie wyginać płakać robi sie czerwony i szybko muszę chwytać butle jakoś przez to czuje sie do dupy jako świeżo upieczona mama wpierw jakimś cholerstwem go zaraziłam w ciązy a teraz nawet go nie mogę wykarmić własną piersia no ale cóż i tak bywa nie ja pierwsza nie ostatnia ale pewnie przez jakiś czas będe się tak czuc bo jak tylko małemu dam butle i się uspakaja patrze na niego i płakać mi sie chce że do takiego stanu go doprowadzam przez to ze nie chce sie tak szybko z tą piersią poddaćdaj spokoj zobaczysz sama jak szybko dojdziesz do siebie nic strasznego
|
|
#1378 | ||
|
Zadomowienie
|
KOCHANE
WSZYSTKIM WAM ŻYCZĘ NAJLEPSZEGO 2012 SZYBKICH PORODÓW W TERMINACH JAKIE SOBIE ŻYCZYMY ![]() ABYŚMY BYŁY SZCZĘŚLIWYMI MAMAMI ŚLICZNYCH I ZDROWYCH SZKRABÓW DUŻO CZASU NA WIZAŻ SZYBKIEGO OSIĄGNIĘCIA WAGI SPRZED CIĄŻY ![]() I SPEŁNIENIA WSZYSTKICH MARZEŃ ![]() SI wiśniowe Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1379 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I właśnie zostalismy sami w domu spędzimy sylwestra we trójkę z picolasami w ręku
|
|||
|
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet nie myśl w takich kategoriach!! Nosiłaś go pod sercem 40tygodni, dałaś mu życie, urodziłaś i będziesz wychowywać na wspaniałego człowieka! Niemożność nakarmienia go piersią nie czyni z Ciebie wyrodnej i niepełnowartościowej matki!! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.

)

Wszystko już kupione, tylko złożyć łóżeczko i ogarnąć gadżety które już są w domku, spakować torbę do szpitala i mam luzz

Gabrysia - 09.02.2012
klask i: gratulacje dla kolejnej rozpakowanej mamusi ale nam się dzieciaczki sypią na świat
jest mi przykro bo miałam wielką nadzieję ze będe mogła go karmić piersią talk bardzo tego chciałam ale chyba nie ma szans trudno najważniejsze z ema apetyt i chociaż te sztuczne chętnie pije.

bo bliźniaki się rodzą około 35 tyg niby 

spoko, my z Pearl też
nie wiem co wtedy chciała teściowa zrobić... zanieść coś, czego jeszcze nie ma, naszej kinder niespodzianki, zwierza, dr. mouse
Współczuję