Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-31, 16:38   #1351
magda1804
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

korzystając z okazji również
Chciałabym życzyć Wam kochane, ale również i sobie, aby każda z nas przezyła poród i narodziny dziecka jako najpiekniejszy moment w życiu, abyśmy w tym Nowym Roku doznały tylko miłych, beztroskich chwil spedzonych u boku swoich TZów oraz ukochanych, długo oczekiwanych dzieciaczków.
Pragnę Wam złożyć najserdeczniejsze życzenia Noworoczne i a także szampańskiej zabawy sylwestrowej

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Hmmm... ciągle któraś pisze o stawianiu się macicy... A ja nie wiem co to jest i czym się objawia
Boroo nie przejmuj sie, ja tez nie wiem co to jest

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 16:45   #1352
Anabellita
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Wszystkiego naj naj najlepszego w Nowym Roku, oby był lepszy niż ten właśnie mijający (myślę, że będzie wspaniały bo przecież będziemy miały już przy sobie nasze pociechy) Wszystkiego dobrego dla Waszych rodzinek (teściowych także)

Lecę po Picolo!

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 16:52   #1353
Mijus
Rozeznanie

Cześć kochane
Oszalałyście z tym pisaniem! Ponad godzinę Was nadrabiałam
Wczorajsze zakupy udały się na szóstke Wszystko już kupione, tylko złożyć łóżeczko i ogarnąć gadżety które już są w domku, spakować torbę do szpitala i mam luzz Tylko czekać
Dzisiaj od rana szalałam w kuchni z tż. Zrobiliśmy sałatkę z kurczaka, sos tatarski, koreczki, szaszłyki, barszczyk z uszkami, oczywiście szampan też chłodzi się w lodówce Tż dzielnie posprzątał całą chatę Spędzimy sobie w trójeczkę ten ostatni dzień roku

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
o tak wyglada nasz szpital a mój blok to ten z tyłu małypo prawej na gorze
Ale masz blisko! Zazdroszczę, ja mam 40 km

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Agatek oni jak przestaje działać znieczulenie dają nową dawkę i to nie jest tak że na chwilę podziała i ból wraca, ale to fakt znieczulenie opóźnia akcję porodową.

w niektórych szpitalach znieczulenie jest za darmo

i dziewczyny nie zapierajcie się tak przed znieczuleniem ja też byłam taka mądra i stwierdziłam że oczywiście bez żadnego znieczulenia rodzę, no ale przyszedł ból i poprosiłam o nie bo nie wytrzymałam i wcale nie żałuję wręcz przeciwnie jak to mówią nigdy nie mów nigdy
Ja chcę rodzić ze znieczuleniem i od razu mam zamiar o tym poinformować położną Nie wiem ile czasu będzie trwać poród, więc wolę oszczędzić sobie bólu ile tylko się da U nas zzo jest bezpłatne, mam tylko nadzieję, że anestezjolog będzie pod ręką i że robią "dolewki"

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
http://besty.pl/353166 ten kot jest słodki
Ależ słodziak

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Gdzie kupowałyście tą herbatkę z liści malin? Będzie na sali w tesco?
Ja kupiłam w DOZ. Pije od 3 dni +wiesiołek Mi smakują te ziółka

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
czesc

dopadl mnie baby-blues
Trzymaj się dzielnie kochana!

Cytat:
Napisane przez dolores181 Pokaż wiadomość
witajcie, a ja biję się z myslami czy podjechać na ip dzis bo od 2 dni mam małą wysypkę na ciele i nie wiem czy to może być cholestaza czy może łuszczyca dała znać o sobie? co myslicie jechać czy przeczekać do poniedziałku?
Ja bym pojechała, lepiej dmuchać na zimne

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
a nam odpadl w nocy pepek
No to gratulacje

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Hej ! Ja mam ostatnio doły przez sytuacje w domu i nie wiem kiedy znowu się odezwę, muszę szukać mieszkania do wynajęcia, niestety muszę wyprowadzić się z domu, gdzie mieszkam z mężem i moimi rodzicami. Dom nasz jeszcze nie wyremontowany, więc szukamy mieszkania, ale jak sobie poradzimy z jedną wypłatą to nie mam pojęcia. Wynajem mieszkania + kredyt + życie ... ehh. Całe życie pod górkę.

Gratulacje dla mam, które mają już dzidziusie przy sobie i powodzenia dla mam, ktore niebawem będą już je mieć.
buziaki
Przykro mi bardzo, nie fajnie że spotyka Was to akurat na takim etapie życia ( choć nie wiem czy jest odpowiedni). Oby wszystko się ułożyło, tego Wam życzę na ten Nowy Rok

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

Mnie choroba dopadła całkowicie i to akurat jak mam prawie rodzić Nos na maksa zatkany, smarkam co 5 minut i ten okropny kaszel
Zdrówka kochana

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Zanim znowu zacznę nadrabiać - wklejam efekt mojego dzisiejszego urządzania - więcej fotek w klubiku
Ślicznie Zdjęcie jak z katalogu

Edytowane przez Mijus
Czas edycji: 2011-12-31 o 16:54
Mijus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 16:56   #1354
MMONIKA9
Wtajemniczenie

klask i: gratulacje dla kolejnej rozpakowanej mamusi ale nam się dzieciaczki sypią na świat

u nas dziś pierwsza nocka ciężka mały sie budził co godiznkę może to przez zmiane miejsca moze przez to że tu ciepło i mu się pić chciało bo nawet porządnie się nie najadał wypił z 20-30ml i zasypiał , niestety karmię butelką bo mam mało pokarmu i mały szybko sie złosci i zaczyna sie robic cały czerwony wygina sie i jest płacz jak odrazu nie dostanie żądanej ilości jest mi przykro bo miałam wielką nadzieję ze będe mogła go karmić piersią talk bardzo tego chciałam ale chyba nie ma szans trudno najważniejsze z ema apetyt i chociaż te sztuczne chętnie pije.

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Monia a jak Ty sie czujesz ogolnie? Jak znosisz połóg?
po ściągnięciu szwów REWELACJA nic nie boli nie szczypie i pięknie szycie już się zaczyna goić dziś już jest mniejsze nie jest takie opuchnięte za to teraz zaczął pan H dokuczać bo po porodzie pan doktor wcisnął mi na siłe palucha w obie dziurki by sprawdzic czy mnie gdzieś zle nie zaszył wiec to boli narazie bardzo ;(

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Monia,super,ze juz w domku!!!
Bolalo Cie jak Cie szyli,znajoma wspomina gorzej szycie po porodzie niz sam porod.
w ogole nei czułam dostałam znieczulenie nawet nie czułam kiedy mnie nacieli głowa Michasia zagłuszała każdy inny ból czułam tylko jego głowe przeciskającą sie na swiat wiec reszta w ogóle się nie liczyła

jestem dziś zmęczona pewnei po 24 już padne teraz Michaś w domu to coś nowego uczymy sie siebie nawzajem w dzień nie jest źle bo większosć czasu przesypia no albo sika lub rzyga na matke więc jest cza sby posprzątac i nawet się troszkę przespać gorsze chyba będą nocki bo nawet w brzuchu maluda tak robił że w dzień spał a wieczorem się robił aktywny

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

ahhh no właśnei dziewczyny przy okazjii chciałabym wam złożyć życzenia nowo roczne

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku dużo zdrówka szczęścia pomyślności spełnienia marzeń Nowego Roku pełnego wrażeń i nowych fajnych doświadczeń SZAMPAŃSKIEJ ZABAWY KOCHANE SZALEJCIE ILE SIĘ JESZCZE DA !!!!!!!!
Stary 2011-12-31, 16:59   #1355
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

spałam chyba dwie godziny, i mam ochotę ubrać się w piżamę i iść spać dalej. A na 'imprezkę' do teściów idziemy i będą moi rodzice też. Więc szał będzie

idę skręcić muffinki sernikowe

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
nieeeee, pewnie bym już dawno urodziła bo bliźniaki się rodzą około 35 tyg niby Poza tym na tyle usg co miałam robione w całej ciązy- około 18 razy to chyba nie ma mowy o pomyłce

A teraz zaczynamy losowanie dużego lotka: w puli znajdują się dwie kule... i...
ee, wmawiasz sobie, wszystkim na wstępie krzyczysz że nie chcesz znać płci to lekarze się na pewno ciebie boją i nie mówią.

A bliźniaki rodzą się różnie, jak byłam na ktg to obo była babka z bliźniakami w końcówce 38tc po brzuchu wcale nie było widać że dwa tam siedzą, a mówi, że duże, około 3200 każdy

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
a mi sie sniło dzis ze inutil urodzila
oooł, jeszcze nie, ale do 24 jeszcze trochę czasu
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
mam dzisiaj takie bole, ze heja
dzwonilismy z tztem do gina, kazal brac nospe, lezec i obserwowac, jakby nie przeszlo - jechac szybko do niego
tak sie zdygalam,ze od razu przeszlo
do tego kosc lonowa mnie tak rwie,ze az ciezko wstac z lozka, a co dopieo chodzic
podobno jaki sylwteser, taki caly rok

macie juz picolo ? ja taaaaakkkkk
nietoperek się przestraszył ja mam lidlowego szampana, smak truskawkowy

nieee
bo chyba go całego prześpię

Cytat:
ad.1 moj ostatnio tez tak zrobil- skierowanie na ost badania (przeciwciala i GBS), zwolnienie i powiedział: "pewnie Pani urodzi do konca roku (no jak widac nie), ale gdyby nic sie nie dzialo to zapraszam 4 stycznia."
ad.2. hihi ostatnio tez sie nad tym zastanawialam- czy to jest wlasnie stawianie sie macicy czy dziecko tak sie rozpycha
Ale to nie mój lekarz, tylko dyżurny. Bo ja w szpitalu na ktg byłam.
A mój od połowy grudnia każe mi przychodzić co tydzień na wizytę i co tydzień mówi to samo, brzuch ładnie opadł a szyjka piękna i mocno trzyma teraz idę 3.01
Stary 2011-12-31, 17:05   #1356
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agatek z jakiego urzedu ten wniosek? bo ja nie wiedziec
stanu cywilnego taaak?
ja z urzędu gminy brałam bo ja z pipidówy jestem

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 17:13   #1357
ewula83
Rozeznanie

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku mamuski!!!Szybkich i bezbolesnych porodow i fajnych dzieciaczkow!!!

Edytowane przez ewula83
Czas edycji: 2011-12-31 o 17:20
ewula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 17:23   #1358
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Cześć kochane
Wczorajsze zakupy udały się na szóstke Wszystko już kupione, tylko złożyć łóżeczko i ogarnąć gadżety które już są w domku, spakować torbę do szpitala i mam luzz Tylko czekać
Dzisiaj od rana szalałam w kuchni z tż. Zrobiliśmy sałatkę z kurczaka, sos tatarski, koreczki, szaszłyki, barszczyk z uszkami, oczywiście szampan też chłodzi się w lodówce Tż dzielnie posprzątał całą chatę Spędzimy sobie w trójeczkę ten ostatni dzień roku
gratuluje udanych zakupów

Cytat:
Ale masz blisko! Zazdroszczę, ja mam 40 km
Mijus do szpitala masz 40km? ojoj to sporo a stresa z tego powodu masz? ja cwaniara tez jestem, bo z okna mojego mieszkania widac szpital, wystarczy przejsc miedzy blokami (ok 500 m)

Cytat:
Ja chcę rodzić ze znieczuleniem i od razu mam zamiar o tym poinformować położną Nie wiem ile czasu będzie trwać poród, więc wolę oszczędzić sobie bólu ile tylko się da U nas zzo jest bezpłatne, mam tylko nadzieję, że anestezjolog będzie pod ręką i że robią "dolewki"
brawo za decyzje

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
:u nas dziś pierwsza nocka ciężka mały sie budził co godiznkę może to przez zmiane miejsca moze przez to że tu ciepło i mu się pić chciało bo nawet porządnie się nie najadał wypił z 20-30ml i zasypiał , niestety karmię butelką bo mam mało pokarmu i mały szybko sie złosci i zaczyna sie robic cały czerwony wygina sie i jest płacz jak odrazu nie dostanie żądanej ilości jest mi przykro bo miałam wielką nadzieję ze będe mogła go karmić piersią talk bardzo tego chciałam ale chyba nie ma szans trudno najważniejsze z ema apetyt i chociaż te sztuczne chętnie pije.
Monia poczatki pewnie czesto takie sa, dotrzecie sie na pewno szkoda tylko, ze musisz karmic butla, no ale wazne, ze maly je MM

Cytat:
po ściągnięciu szwów REWELACJA nic nie boli nie szczypie i pięknie szycie już się zaczyna goić dziś już jest mniejsze nie jest takie opuchnięte za to teraz zaczął pan H dokuczać bo po porodzie pan doktor wcisnął mi na siłe palucha w obie dziurki by sprawdzic czy mnie gdzieś zle nie zaszył wiec to boli narazie bardzo ;(

jestem dziś zmęczona pewnei po 24 już padne teraz Michaś w domu to coś nowego uczymy sie siebie nawzajem w dzień nie jest źle bo większosć czasu przesypia no albo sika lub rzyga na matke więc jest cza sby posprzątac i nawet się troszkę przespać gorsze chyba będą nocki bo nawet w brzuchu maluda tak robił że w dzień spał a wieczorem się robił aktywny[COLOR="Silver"]
Masakra kobieto podziwiam Cie, brawa dla tej Pani Tydzien po porodzie rodzac 4,5kg dziecko piszesz, ze czujesz sie rewelacyjnie... ja tam boje sie, ze moje bedzie wazylo 3500g i ciezko bedzie wypchnac
A ten Pan doktor to jakis nienormalny jest? hardcor, brrr
Cytat:
ja z urzędu gminy brałam bo ja z pipidówy jestem
głupol

04.01.2012r.

Stary 2011-12-31, 17:31   #1359
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
gratuluje udanych zakupów
Mijus do szpitala masz 40km? ojoj to sporo a stresa z tego powodu masz? ja cwaniara tez jestem, bo z okna mojego mieszkania widac szpital, wystarczy przejsc miedzy blokami (ok 500 m)
No mam stresa, mam boje się , że albo dojadę za późno lub będę regularną pacjentką bo będzie mi się wydawało, że to już
Stary 2011-12-31, 17:35   #1360
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
to jeszcze nic... mi wszyscy wczoraj do mnie: "gdzie masz niby te 17 kg??(zaznaczę, że w dniu dzisiejszym jest już 18 )" A mój A. przy babci swojej: "wszystko jej w dupe poszło!!!" niby żartem, ale usłyszałam to wczoraj z 5x "te 17 kg to poszło ci tylko w brzuszek i dupke" aaaaaaaaaaaaaa
Agatek to powinnaś się cieszyć, że masz poślady jak jennifer lopez, nasza Ty polska wersjo
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 17:36   #1361
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
No mam stresa, mam boje się , że albo dojadę za późno lub będę regularną pacjentką bo będzie mi się wydawało, że to już
zdarzysz bedzie dobrze

Nawojka widze Cie siedze na wizazu i obserwuje czy kogos brakuje
oj spóźniłam sie

04.01.2012r.

Stary 2011-12-31, 17:40   #1362
Oluska1988
Raczkowanie

Witam mamusie kochane w ten ostatni dzień 2011 roku
GRATULACJE DLA N1KOTYNKI I ELI: roza:

Dziś miałam straszną noc widze że przekręcanie z boku na bok to nie tylko mój problem O 5:26 obudził mnie kot żeby go wypuścić później WC a jak wróciłam do łóżka to nie mogłam zasnąć brakowało mi powietrza nawet TŻ się denerwował no ale po godzinie zasnełam. Ale jakoś po godzinie mąż mnie szturcha:Ola nie chrap a Ja mu na to to nie ja tylko twój syn przemawia Ale chyba nie uwierzył Wogóle ostatnio któraś z Was pisała że sie slini w nocy ja to robie na potęge chyba dziś sobie śliniaka założe

Mamusie w razie gdyby mnie nie było życze Wam kochane aby ten nadchodzący rok nie był gorszy od tego minionego a napewno będzie lepszy bo będą z nami nasze skarby
Oluska1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 17:47   #1363
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

http://www.youtube.com/watch?v=rhohOlfOoK0
rozbroil mnie ten filmik
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 17:57   #1364
violette7
Przyczajenie

Cytat:
Zanim znowu zacznę nadrabiać - wklejam efekt mojego dzisiejszego urządzania - więcej fotek w klubiku
śliczny pokoik klask i:
fotel "boski" od dawna o takim marzę, gdzie go kupiłaś jeśli można wiedzieć ?
violette7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 17:59   #1365
bybella
Wtajemniczenie

no jakoś was nadrobiłam po łebkach

wpadłam tylko złożyć najlepsze życzenia, spełnienia marzeń w Nowym Roku mamuśki!!!

ja się szykuję do znajomych, przy garach już swoje dzisiaj odstałam nie mam coś ochoty na sylwka, a najchętniej bym się walnęła z żarełkiem przed tv, ale już za późno najważniejsze, ze piccolo mam, mniam nie piszta za dużo do jutra!!

udanej zabawy kochane!
Stary 2011-12-31, 18:23   #1366
snesha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez violette7 Pokaż wiadomość
śliczny pokoik klask i:
fotel "boski" od dawna o takim marzę, gdzie go kupiłaś jeśli można wiedzieć ?
Fotel kupiłam na allegro około 2-3m-ce temu od tego sprzedawcy:
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2493945
Dałam chybq 180 zł +przesyłka. Jeżeli jesteś zainteresowana to obserwuj tego sprzedającego, bo często ma takie rzeczy.

Wklejam linki do podobnych aukcji, fotele fajne, ale niestety trochę droższe:
http://allegro.pl/uroczy-fotel-bujan...016719694.html
http://allegro.pl/fotel-bujany-i2019413026.html
http://allegro.pl/drewniany-fotel-bu...019387663.html
http://tablica.pl/oferta/zabytkowy-f...ci-IDktH3.html
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 18:23   #1367
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
BRZUCHATKI!
!!!!!!!!!!!!!
powiedzcie mi: od 3 dni mam takie dziwne bóle brzucha, to raczej takie ciągłe uczucie napięcia i jakby mnie mocno cała skóra zewnątrz i wewnątrz bolała. Napina się czasem ale najgorzej jak się mały rusza i wypina wtedy aż mnie poty zalewają. No i o chodzeniu czy staniu nie mam mowy tak wtedy boli, jak leżę to prawie wcale więc leżę non stop Może to więzadła? Co Wy myślicie? Mały się rusza ok, więc nie wiem czy jest sens gdzieś jechać zwłaszcza że dziś wszystko pozamykane tylko IP zostaje.
dziękuje
Może brzuszek opada Ci i dlatego tak boli

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Ale się wkurzyłam ostatnio szef zgubił moje zwolnienie ,w koncu znalazl ale za późno oddał wiec miałam wstrzymaną kasę miał niby jechać i powiedzieć ,ze to z jego winy za poźn dostarczone,kasy dalej nie mam.Dziś przychodzi pismo ,że za nastepne zwolnienie nie dostanę bo brakuje druku zus z 3 ,no kur... ciągle jakis problem.Dobrze ,że mamy oszczędności
Moje jedno zwolnienie też gdzieś wetknęły kadrowe i wypłaciły mniej kasy, jak zadzwoniła to już się odnalazło ale nie przelała reszty bo jak stwierdziła "nie będę listy cofać" głupia byłam że nie zadzwoniłam do wyższej rangi na skargę my po dupie dostajemy a im przechodzi wszystko płazem

paulaLbn haha a ta jak liczy na synka spoko, my z Pearl też ciekawe ile w tym prawdy! już niedługoooooo jak się urodzi baba, to poproszę położną, żeby włożyła ją z powrotem, zamieszała ręką jak kupon lotto jakiś i może wyjmie chłoptasia! [/QUOTE]

miksa strzelą

[/COLOR]
nieeeee, pewnie bym już dawno urodziła bo bliźniaki się rodzą około 35 tyg niby Poza tym na tyle usg co miałam robione w całej ciązy- około 18 razy to chyba nie ma mowy o pomyłce

A teraz zaczynamy losowanie dużego lotka: w puli znajdują się dwie kule... i...
[/QUOTE]

wariatka

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
hejka
Byłam na małych spożywczych zakupach i po drodze w aptece kupiłam sobie lewatywe Przed porodem se zapodam
właśnie, ciekawe czy też sobie mam zakupić czy dostanę dziewczyny z Łodzi orientujecie się.
Miałam wybrać się do szpitala na zapoznanie tereny, dowiedziałam że w środy jest otwarty dzień i można zwiedzić porodówkę ale wiecznie nie po drodze mamy

snesha, śliczny pokoik :Oklaski:

TZ śpi jak zabity a przecież to ja miałam uciąć drzemkę , pikolo brzoskwiniowe w lodóweczce, nażarłam się pierogów z grzybami i kapustą i nie mam weny nic robić.

Dziewczyny, życzę Wam i sobie Szczęśliwego Nowego 2012 Roku, aby nasze szkraby były naj piękniejsze, naj silniejsze, naj mądrzejsze i naj kochańsze. TZ, aby człowieczeństwem większym się stały i o nas niech więcej myślą
Wszystkiego dobrego

Edytowane przez kaczuszka81
Czas edycji: 2011-12-31 o 18:25
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 18:27   #1368
agawoo
Zakorzenienie

Chwilę mnie nie było, i znowu muszę nadrabiać

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
hi hi nie przejdzie bo jemu i bez grzejących grzejników już zimno a ż espi od okna to by zaraz wyczuł

to ciasto to takie z bananami nigdy nie jadłam
Zuzia, ja akurat robiłam inną wersję - z brzoskwiniami i serkami homogenizowanymi, coś a'la sernik Ale tak, to o to ciasto chodzi I powiem Ci, że jest bardzo dobre Nie mogłam się przekonać do takich wynalazków (ja w ogóle nie lubię nic z torebki robić, najwyżej raz na ruski rok zupkę chińską) - ale koleżanka polecała to ciasto i się okazało, że dobre

Cytat:
Wczoraj z urzędu wziął A. wniosek o becikowe trala la la... ale kolo nie chciał dać mężowi () pytał się czy już urodziłam!

I tam jak wół napisane: nr. pesel nie wiem co wtedy chciała teściowa zrobić... zanieść coś, czego jeszcze nie ma, naszej kinder niespodzianki, zwierza, dr. mouse
Agatek, nie mam pojęcia, ale od razu mówiłyśy CI, że to nie przejdzie Szaloną masz tą teściową

Cytat:
Nie Nawet nie wiem jak to smakuje, nigdy nie piłam :/ Ale nie mam jakoś ochoty .... Jedyne co, to takiego normalnego szampana mogłabym się napić, ale oczywiście sobie daruję
Cytat:
Slicznie

Cytat:

I w koncu dobra wiadomosc:
TZ nie jedzie w trase Zwariuje z nim, ale lepsze to niz siedziec sama w stresie
Fajnie miejmy tylko nadzieję, że nie będzie Ci tego wypominał

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Tez nikomu nie życzę tej choroby, ma tendencje do nawrotów. To okropne uczucie. Chociaż dla mnie najgorszy był powrót do świata normalnych i ukrywanie ran. Teraz już się przyzwyczaiłam ze przyciągam uwage ludzi ale na początku całe dnie spędzałam w domu a latem chodziłam w długich bluzkach.
Czubasek, ja nic nie zauważyłam
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!!
I wzajemnie
Cytat:
bidulka dobrze, ze juz wszystko dobrze jest.
Ja tez sprawialam sobie bol, ale taki troche inny- odchudzalam sie do tego stopnia, ze mialam anoreksje i ciezka depresje. Nie jadlam, bo chcialam umrzec ale to bylo prawie 10 lat temu
Ojej Współczuję dobrze, że to już przeszłość

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 18:28   #1369
violette7
Przyczajenie

Cytat:
Fotel kupiłam na allegro około 2-3m-ce temu od tego sprzedawcy:
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2493945
Dałam chybq 180 zł +przesyłka. Jeżeli jesteś zainteresowana to obserwuj tego sprzedającego, bo często ma takie rzeczy.

Wklejam linki do podobnych aukcji, fotele fajne, ale niestety trochę droższe:
http://allegro.pl/uroczy-fotel-bujan...016719694.html
http://allegro.pl/fotel-bujany-i2019413026.html
http://allegro.pl/drewniany-fotel-bu...019387663.html
http://tablica.pl/oferta/zabytkowy-f...ci-IDktH3.html
Super, dziękuję bardzo za informację
violette7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 18:29   #1370
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
a zapraszam do mnie na ciacha ty bedziesz je jesc a ja na biezaco robic nowe hyhyhy nie wiem czemy ale zawsze o 22 nachodzi mnie chec na pichcenie chyba przygotowuje sie na nieprzespane nocki tylko co z dniami o przepis poprosze jak bedziesz kiedystam miec czas a na karteczce nie mam pojecia dzis sie dowiem pewnie bedzie sie dzialo hyhyhy
Ciekawe co dziś Cię najdzie ja chętnie bym pojadła ale tylko serniczek wyjęłam z zamrażalnika
Pomyślałam sobie, że skoro tak po rodzince jeździsz i dzielisz tymi ciachami to może do mnie zalecisz
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 18:33   #1371
Anabellita
Zadomowienie

Rzutem na taśmę załapałam się na picolo - po pierwsze sklep już zamykali, a po drugie zostały ostatnie sztuki i to wszystkie brzoskwiniowe.

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Agatek to powinnaś się cieszyć, że masz poślady jak jennifer lopez, nasza Ty polska wersjo
Przeczytałam: to powinnaś się cieszyć, że masz poślady jak renifer

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 18:37   #1372
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć kochane
O matko, tyle jedzenia To nie brzmi jak sywlester we trójkę,tylko całkiem spora impreza
Cytat:

u nas dziś pierwsza nocka ciężka mały sie budził co godiznkę może to przez zmiane miejsca moze przez to że tu ciepło i mu się pić chciało bo nawet porządnie się nie najadał wypił z 20-30ml i zasypiał , niestety karmię butelką bo mam mało pokarmu i mały szybko sie złosci i zaczyna sie robic cały czerwony wygina sie i jest płacz jak odrazu nie dostanie żądanej ilości jest mi przykro bo miałam wielką nadzieję ze będe mogła go karmić piersią talk bardzo tego chciałam ale chyba nie ma szans trudno najważniejsze z ema apetyt i chociaż te sztuczne chętnie pije.
Monia, nie wyrzucaj sobie, że nie karmisz piersią Czasem tak jest, że pokarmu nie ma i tyle Ważne, że malutki je MM i mu smakuje

Stary 2011-12-31, 18:37   #1373
Oluska1988
Raczkowanie

Inutil gdzie byłaś na KTG?
Oluska1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 18:44   #1374
agawoo
Zakorzenienie

U mnie pod oknem co chwilę puszczają petardy Nie muszę czekać do północy, na fajerwerki, bo już mogę się napatrzeć na zapas

Stary 2011-12-31, 18:48   #1375
annyonne
Raczkowanie

Wpadłam tylko na chwilę aby Wam życzyć

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!
OBY BYŁ LEPSZY NIŻ TEN KTÓRY MIJA
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 18:54   #1376
Lucy1111
Zakorzenienie

To co mamuśki? polewamy cosik?
Jak Wasze kreacje? Bo ja siedzę właśnie w rozciągniętym i zmechlonym swetrze przy piecu i grzeję tyłek

Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
Inutil gdzie byłaś na KTG?
chyba w MSWiA jeśli się nie mylę
A gdzie chcesz rodzić Oluś?
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 18:55   #1377
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:

Monia poczatki pewnie czesto takie sa, dotrzecie sie na pewno szkoda tylko, ze musisz karmic butla, no ale wazne, ze maly je MM

Masakra kobieto podziwiam Cie, brawa dla tej Pani Tydzien po porodzie rodzac 4,5kg dziecko piszesz, ze czujesz sie rewelacyjnie... ja tam boje sie, ze moje bedzie wazylo 3500g i ciezko bedzie wypchnac
A ten Pan doktor to jakis nienormalny jest? hardcor, brrr

no próbuję na różne sposoby spod pachy na leżąco klasycznie i nic mały chwile pociągnie i puszcza piers i wpada w szał zaczyna sie wyginać płakać robi sie czerwony i szybko muszę chwytać butle jakoś przez to czuje sie do dupy jako świeżo upieczona mama wpierw jakimś cholerstwem go zaraziłam w ciązy a teraz nawet go nie mogę wykarmić własną piersia no ale cóż i tak bywa nie ja pierwsza nie ostatnia ale pewnie przez jakiś czas będe się tak czuc bo jak tylko małemu dam butle i się uspakaja patrze na niego i płakać mi sie chce że do takiego stanu go doprowadzam przez to ze nie chce sie tak szybko z tą piersią poddać

daj spokoj zobaczysz sama jak szybko dojdziesz do siebie nic strasznego
Stary 2011-12-31, 18:56   #1378
MissZuzia
Zadomowienie

KOCHANE

WSZYSTKIM WAM ŻYCZĘ NAJLEPSZEGO 2012
SZYBKICH PORODÓW W TERMINACH JAKIE SOBIE ŻYCZYMY

ABYŚMY BYŁY SZCZĘŚLIWYMI MAMAMI ŚLICZNYCH I ZDROWYCH SZKRABÓW
DUŻO CZASU NA WIZAŻ
SZYBKIEGO OSIĄGNIĘCIA WAGI SPRZED CIĄŻY
I SPEŁNIENIA WSZYSTKICH MARZEŃ

Cytat:

SI wiśniowe

Cytat:
super przytulny

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Zuzia, ja akurat robiłam inną wersję - z brzoskwiniami i serkami homogenizowanymi, coś a'la sernik Ale tak, to o to ciasto chodzi I powiem Ci, że jest bardzo dobre Nie mogłam się przekonać do takich wynalazków (ja w ogóle nie lubię nic z torebki robić, najwyżej raz na ruski rok zupkę chińską) - ale koleżanka polecała to ciasto i się okazało, że dobre
to musze kiedys zrobic

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 19:00   #1379
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Hmmm... ciągle któraś pisze o stawianiu się macicy... A ja nie wiem co to jest i czym się objawia
Nic przyjemnego. Brzuch robi sie tak napięty że trudno wykonać jakikolwiek ruch, przynajmniej tak sie to objawia u mnie.

Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
Witam mamusie kochane w ten ostatni dzień 2011 roku
GRATULACJE DLA N1KOTYNKI I ELI: roza:

Dziś miałam straszną noc widze że przekręcanie z boku na bok to nie tylko mój problem O 5:26 obudził mnie kot żeby go wypuścić później WC a jak wróciłam do łóżka to nie mogłam zasnąć brakowało mi powietrza nawet TŻ się denerwował no ale po godzinie zasnełam. Ale jakoś po godzinie mąż mnie szturcha:Ola nie chrap a Ja mu na to to nie ja tylko twój syn przemawia Ale chyba nie uwierzył Wogóle ostatnio któraś z Was pisała że sie slini w nocy ja to robie na potęge chyba dziś sobie śliniaka założe

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
U mnie pod oknem co chwilę puszczają petardy Nie muszę czekać do północy, na fajerwerki, bo już mogę się napatrzeć na zapas
U nas przed chwilą wujek puścił

I właśnie zostalismy sami w domu spędzimy sylwestra we trójkę z picolasami w ręku

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 19:01   #1380
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
no próbuję na różne sposoby spod pachy na leżąco klasycznie i nic mały chwile pociągnie i puszcza piers i wpada w szał zaczyna sie wyginać płakać robi sie czerwony i szybko muszę chwytać butle jakoś przez to czuje sie do dupy jako świeżo upieczona mama wpierw jakimś cholerstwem go zaraziłam w ciązy a teraz nawet go nie mogę wykarmić własną piersia no ale cóż i tak bywa nie ja pierwsza nie ostatnia ale pewnie przez jakiś czas będe się tak czuc bo jak tylko małemu dam butle i się uspakaja patrze na niego i płakać mi sie chce że do takiego stanu go doprowadzam przez to ze nie chce sie tak szybko z tą piersią poddać

daj spokoj zobaczysz sama jak szybko dojdziesz do siebie nic strasznego
za takie gadanie powinnaś dostać po dupci
Nawet nie myśl w takich kategoriach!! Nosiłaś go pod sercem 40tygodni, dałaś mu życie, urodziłaś i będziesz wychowywać na wspaniałego człowieka! Niemożność nakarmienia go piersią nie czyni z Ciebie wyrodnej i niepełnowartościowej matki!!
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości