|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biżuteryjny wątek plotkowy VII
Szukam rady
Otóż widzę, że wystartowały już aukcje WOŚP. W tamtym roku dopiero raczkowałam w biżuterii, w tym roku mam już zamiar coś na nich wystawić Tylko nie wiem jak Powiedzcie mi jak to wygląda tak od strony technicznej- bo ja nigdy nawet na zwykłych aukcjach nic nie wystawiałam
|
|
|
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
to jeest banalnie proste jesli masz konto na allegro to logujesz się na to konto na wosp.allegro.pl czy jak tam leci
i klikasz wystaw przedmiot i tak jest wszystko jak krowie na rowie, Ty decydujesz czy wysyłasz na swój koszt, czy koszty wysyłki mają pójść na Twoje konto, jeśli tak, to po wygraniu aukcji rzez kogoś tam wysylasz mu dane do przelewu, kiedy kasa dotrze i do Ciebie i na konto Wosp o czym powiadomienie mailem przyjdzie wysyłasz przedmiot pod adres jaki dostaniesz w mailu ![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- jakby co to pisz na Pw albo GG, pomogę
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, na skomplikowane to ni wygląda
Najpierw muszę coś upleść ![]() Ile czasu trwają takie aukcje? |
|
|
|
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
czas też możesz ustalić, nie pamiętam pułapów dokladnie ale chyba 7, 10 i 14 dni
|
|
#1475 |
|
Zadomowienie
|
Oooo dobrze że piszecie
Może chociaż w tym roku się nie zagapię i wystawię coś sensownego Chociaż do mistrzowskiego wyczynu Marisellu to ja nawet nie mam co startować
|
|
#1476 |
|
Zadomowienie
|
A próbowałaś doginać, tak jak dziewczyny pisały? Bo jak na mój gust, to je wystarczy wyregulować poprzez odpowiednie dogięcie właśnie. Częsta przypadłość w tego typu biglach.
|
|
|
#1477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
właśnie spróbowałam delikatnie odgiąć już się zapina jak trzeba
|
|
|
#1478 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szczególnie, że mi jeszcze wisi nade łbm remament i inna papierologia, a muszę jakimś cudem zrobić to najlepiej do 2go stycznia, bo 3go muszę się odmeldować przed chirurgiem w stolycy i nie wiem, kiedy mnie wypuszczą, o ile będą mnie chcieli w ogóle zatrzymywać (ale taki czarny scenariusz też rozważam). Także że tego, już mam wyrzuty sumienia, że się na WOŚP nie wyrobię, a chciałam coś ultrafajnego zrobić, tylko nie bardzo wiem co i kiedy. Ale za to kurczę, mam pomysła na wspólny projekt zrobiony na WOŚP, tak w naszym gronie krakowskim (które obejmuje calutką Polskę, gdyby ktoś miał ochotę się przyłączyć ), choć na spotkaniu ostnim mnie nie było. Taki żeby każdy troszkę dziubnął, a z tych dziubnięć powstałoby może coś tak fajowego i z duszą, jak multinaszyjnik tudzież chainmaillowa bransa Co Wy na to? Miałybyście chęć, Rude, Kamyki, Gagatki, Skidy, Loquacee i inne niewymienione? Ktoś łapkę do góry? Bo przydałoby się z 5 osób chociaż, żeby to mjiało ręce i nogi, chociaż im więcej tym lepiej, wiadomo...
|
|
|
|
|
|
#1480 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja wyślę maila z pomysłem ewentualnym chętnym, żeby zobaczyli czy to coś warte
Tylko niech się zbierze więcej niż my dwie (choć jak coś, to możemy działać same )Robótka byłaby niewielka, od Was w sumie należy naklad czasu. Da się zrobić w godzinkę albo i mniej, da się pewnie i cały dzień przesiedzieć. Da się za dwa złote, a da za dwa tysiące
|
|
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
Mari, ja również byłabym chętna
|
|
|
|
|
#1482 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wiedziałam, że Kraków sięga baaaaardzo daleeeeeko
![]() Wieczorem Wam podeślę skrót z pomysłu, będziecie mogły dać znać, czy ma to ręce i nogi
|
|
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też proszę o maila, to zobaczę co da się zrobić
|
|
#1484 |
|
Rozeznanie
|
To ja też chcę się dołączyć
|
|
|
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli dałoby radę na odległość się przyłączyć [np dostaję wytyczne czy szkic projektu czy cokolwiek - i ja wykonuję jakiś element pasujący do czegoś, wysyłam i któraś z Was montuje gdzie będzie Wam pasowało], to jestem bardzo za.
Niestety w tym roku nie mam ani środków finansowych na podróż [tj wszystko pakuję w studnię bez dna, zwaną nowym miejscem zamieszkania] - ani czasu, za to bardzo chętnie dołączę się do twórców projektu ))
|
|
#1486 |
|
Zadomowienie
|
martviak nie wie czy dołączy bo może nie umieć, ale maila może dostać
|
|
|
|
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mari, no przecież że moje miasto to rzut beretem pod Krakowem Właściwie tuż obok, hahaha
|
|
|
|
|
|
#1488 |
|
www.dulcedo.pl
|
A Warszawa może dołączyć
.
|
|
#1489 |
|
Zadomowienie
|
a Białystok.............. troszkę daleko ale może jednak..........
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
Swoją drogą, kobitki - nie chce któraś z Was wymienić się
mam drucik 0,5 mm próby 999 ( jest wyżarzany ale nie tak bardzo - czyli jest bardziej miękki od 925 ale nie tak jak 999) na troszkę 0,4 mm lub 0,3mm 999? Bo mi nie wszystkie brioletki i oponki przechodzą przez ten 0,5mm Ile?? obojętne ile dają, bo mnie cholera weźmie przy tych maluchach :P
|
|
|
|
|
#1491 |
|
Zadomowienie
|
I ja chętnie bym dołączyła
|
|
|
#1492 |
|
Rozeznanie
|
i ja
|
|
|
|
|
#1493 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
używam go jedynie do gronek lub małych dyndających kamyczków i w zasadzie wszystko mi jedno czy wiszą na 0,4 czy 0,5 mm...
|
|
|
|
|
|
#1494 |
|
Zadomowienie
|
Ja też się dołączam musowo
Maila mojego masz, nie?
|
|
#1495 |
|
Rozeznanie
|
Ja tak samo, w plecionkach siedzę i nie wiem czy podołam
Ale chętnie poczytam o szczegółach, może akurat.
|
|
#1496 |
|
Zadomowienie
|
Ja na WOŚP tradycyjnie wystawiam zakładki do książek. Zwykle są hitem i kilka razy licytowana cena mnie bardzo zaskoczyła
![]() Marisellu, maila możesz podesłać, ale nie wiem, czy jestem w stanie sprostać twojej wyobraźni
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
Wysyłała któraś ubezpieczoną przesyłkę do USA? Poinformowano mnie, że minimalny koszt paczki do USA [bo listów wartościowych do USA nie przyjmują!!] to 80 zł + ubezpieczenie, czyli jakieś 200 zł lekką ręką mnie to wykosztuje. Padłam.
Znając "regulaminy własne" placówek pocztowych - może któraś z Was jednak nadała listem wartościowym? Albo wysłała inaczej i nie zbankrutowała? Nie mogę ryzykować "zwykłym poleconym", tj bez ubezpieczenia.
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2011-12-31 o 18:05 |
|
|
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w ostatnim czasie słałam trochę do USA Listów wartościowych nie ma - choć ja wysłałam zwykłym poleconym priorytetem biżutka ( dałam 10 zł ) i doleciał w tydzień ( 7 dni) bez problemów.Na pewno można śledzić na stronie PP gdzie jest przesyłka... a potem chyba na stronie z USA ( tego nie jestem pewna). Paczka najtańsza dokładnie tak jak mówisz 80 zł. Ale polecam dołożyć i wysłać EMS - fakt - 120 zł - ale jest w 3 dni! ( nadawałam w piątek po południu i doszła we wtoreczek a to był ostatni tydzień przed świętami). No i jest "dostępny" monitoring też Na druku wpisuje się też wartość przesyłki i się za to nie dopłaca... Pewniejsze niż paczka moim zdaniem.
Edytowane przez M0N1K4 Czas edycji: 2011-12-31 o 18:46 |
|
|
|
|
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
To napiszę inaczej - JEŚLI przesyłka zaginie, to PayPal zwróci kupującej tyle kasy, że będę musiała rozbierać kominek, na którego budowę przeznaczyłam pieniążki od tej jednej osoby - żeby móc je zwrócić :P Jak wiemy, PayPal jest zawsze po stronie kupujących i będzie tylko i wyłącznie moim problemem, jeśli nie ubezpieczę. To dla mnie za duży stres.
A jeśli jak piszesz - mogę puścić EMS-em z wartością - i zapłacę 120 zł [bez dopłaty za wpisaną wartość], to tak chyba właśnie zrobię. Dzięki.
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2011-12-31 o 18:45 |
|
|
|
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wysyłałam EMS to kobitka w oknie mi się pytała o wartość i mówiła,że za to się nie dopłaca, ale trzeba wpisać ją wpisać Trzymam kciuki,żeby wszystko doszło
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

Otóż widzę, że wystartowały już aukcje WOŚP. W tamtym roku dopiero raczkowałam w biżuterii, w tym roku mam już zamiar coś na nich wystawić
Powiedzcie mi jak to wygląda tak od strony technicznej- bo ja nigdy nawet na zwykłych aukcjach nic nie wystawiałam

i klikasz wystaw przedmiot i tak jest wszystko jak krowie na rowie, Ty decydujesz czy wysyłasz na swój koszt, czy koszty wysyłki mają pójść na Twoje konto, jeśli tak, to po wygraniu aukcji rzez kogoś tam wysylasz mu dane do przelewu, kiedy kasa dotrze i do Ciebie i na konto Wosp o czym powiadomienie mailem przyjdzie wysyłasz przedmiot pod adres jaki dostaniesz w mailu 

właśnie spróbowałam delikatnie odgiąć