|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Ja też miałam wiśniowe
![]() A sylwka obchodziłam 2 razy bo raz Polskiego czasu bo mama u nas jest a raz naszego czyli godzinę później ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ---------- Cytat:
No a teraz się właśnie tak wierci że tylko stękam.....jest mi jej normalnie szkoda bo już tam miejsca nie ma....mogła by już wyjść ![]() Cytat:
Czyli się nie odzywała....a poród z komplikacjami był....cholerka, została mi jeszcze jedna strona do nadrobienia moze będą jakieś wieści. Żeby wszystko było dobrze ![]() ---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z jaką masą lubisz.....bo ja z karmelem i orzechem laskowym.....mmmniiiaaamm mm........teraz to ja nie zasnę
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2012-01-02 o 00:30 |
|||||
|
|
|
#1802 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
nie mogłam uwieżyć w test i do póki nie poszłam do lekarza to nie wierzyłam ,że jestem w ciąży.
A dziś??? 32 tydzień leci i nasz synek buszuje po moim brzuszku... ![]() Anulka a na kiedy masz termin? o nie zauważyłam cię na pierwszej stronie? |
|
|
|
#1803 |
|
Rozeznanie
|
Hej kobitki
![]() Wie ktoś może co u Nikotynki? Bo to nie jest taki standard, żeby sie nie odzywać, prawda?
|
#1804 |
|
Raczkowanie
|
hej laseczki
![]() no właśnie ciekawe co u Nikotynki?? straszna ta cisza z jej strony, zaczynam się niepokoić.. Inutil takie orzeszki to jest NIEBO W GEBIE, masakra, u mnie takie ostatni raz na komunii mojej były ![]() Mała-stopka normalnie ten polish mix mnie rozwalił! Poprawiłaś mi humor z rana genialne![]() Agatek aleś ty Wariatek!! tak ogólnie podsumowuję:P Boro mnie też tak ciśnie tam na dole Kochane moje mi wczoraj opadł brzuch, lekko mi się oddycha i czuje bardzo nisko dzidzię. Do tego od trzech dni mam mega upławy i - napianie brzucha =czuję że zbliża się godzina "0" A najdziwniejsze jest to że dziś zerwałam się o 7 i biegam, sprzątam, myślę co tu jeszcze mam porobić...jakiś szok. no i mały dużo spokojniejszy niż zwykle-ciekawe czy to możę oznaki że niedługo czy moja psyche siada![]() miłego dnia !! |
|
|
|
#1805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko mam złośliwego męża i właśnie tak na mnie woła (na szczęście tylko on, bo ja akurat lubię imię swoje własne )Cytat:
A u mnie nadal nic ![]() ![]() ![]() A miałam wcześniaka rodzić |
||
|
|
|
#1807 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Mamusie i Brzusie
ale dzisiaj wiosna za oknem... a mi się nic nie chce... ![]() nocka przerąbana, co chwile się budziłam i nie mogłam spać i tak w kółko....
|
|
|
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mówicie, żeby się nie przejmować, tylko nazwać w razie co Agatka? ![]() W ogóle malec się strasznie wypycha- łapie dziwne pozy... taką żabkę robi coraz częściej i dupkę ma na środku brzuszka, zaraz pod mostkiem a po lewej i prawej ma po nóżce a wiecie jak mnie bolą kości łonowe, w środku i miednica?? chyba to już niedługo ....
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-01-02 o 09:58 |
|
|
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Mała nadrobiła ruchami w nocy ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#1810 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy
malutka wie, co wczoraj zrobiła i chciała uspokoić mamusię ![]() dobra... idę dalej spać mam bluzę A. to mi raźniej...
|
#1812 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
haa, wiedziałam, że znacie orzeszki ja dzisiaj jak mama znajdzie patelnię do nich chyba zabiorę się za robienie ![]() a patelnie są na allegro, ale wyglądają na kiepskie http://allegro.pl/patelnia-forma-for...024222478.html i jeszcze takie foremki, ale dziwne są http://allegro.pl/foremki-do-orzeszk...980231818.html moja mama ma taką starą ciężką patelnię do nich Cytat:
buuuu Cytat:
nadzienie być MUSI jak dostanę maszynę to zapraszam na orzeszki ![]() Cytat:
Cytat:
Komu na śniadanie jajka na miękko? Bo ja dziś takie śniadanie sobie zapodałam
|
||||
|
|
|
#1813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nawet nie żeby mi się strasznie podobało - ja lubię po prostu po imieniu normalnym, bez dziwnych zdrobnień (np. Aga) albo przezwisk tym bardziej... Całą szkołę przeszłam wołając na ludzi z klasy po imieniu, jak niektórzy nawet nie wiedzieli, że oni tak mają na imię - z tym że dla dziewczynki miałam ja wybrać z 2-3 imiona a on z nich coś...Daj jej Agatka, skoro Ci się tak podoba ![]() Znajomi mają imiona z ojca na syna i jest ok - mnie się to osobiście nie podoba (bo w sumie to nie wiadomo o kim mówią czy o Tacie czy o synku, ale z drugiej strony jak wymyślisz jakieś dobre zdrobnienie, które będzie specjalnie dla niej, to będziecie odróżniać, którą Twój Tż czy dziadkowie wołają)Mnie się tak dzidzia ustawiała tydzień temu i jej przeszło... potem zminimalizowała ruchy do minimum, a wczoraj znów się rozruszała, ale na świat jej chyba niespieszno Cytat:
Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2012-01-02 o 10:17 |
||
|
|
|
#1814 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciekawe jak tam u was![]() Cytat:
ja mam 25 w tym roku a mąż 34 i jestesmy 3lata razem a staralismy się jakies 1,5roku...Cytat:
![]() odkąd odstawiłam nospe i magnez to cisza na planie...więcej skurczów i niepokojów miałam w trakcie brania Cytat:
to super
|
|
#1815 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej Mamuśki!
Biorę się od dziś do nauki - sesja dyszy nade mną, a ja kompletnie w ciemnej Z radosnych wiadomości mój starszy brat zaręczył się w sylwestra!! Ze swoją dziewczyną poznali się w sylwestra 6 lat temu, więc te zaręczyny jakoś tak zgrabnie wplecione w rocznicę! Cytat:
Cytat:
|
|
#1816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak mam wybierać z 3ech to Agatkę wybiorę, chcieliśmy tak od początku też albo Aniela (moje z bierzmowania) ale sama zrezygnowałam z Anieli bo teraz jest moda na Amelkę i pewnie by mylili poza tym tżtowi się nie podoba Livia mu się nic nie podoba, normalnie uparciuch [QUOTE=renata ;31356205]odkąd odstawiłam nospe i magnez to cisza na planie...więcej skurczów i niepokojów miałam w trakcie brania eeeeeeeeee no Renia nie postarałaś się....... a gdzie tu na końcu ikonka ------> ?? jako znak buntu???
|
|
#1817 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dała mamusce popalić ![]() ![]() Cytat:
u nas też jest różnica 9 lat mąż 30, ja 21 Nam się udało za drugim razem, chhociaż z tym staraniem to w ogóle historia nie z tej ziemi. A tak w ogóle to dzis zaczynamy z małą 34 tydzień ![]() jeszcze dwa tyg i mogę rodzić
Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-01-02 o 10:36 |
|||
|
|
|
#1818 |
|
Rozeznanie
|
Zrobiłam michę ogromna popcornu i wtryniam sobie tak Was czytając
![]() Nie soliłam prawie wcale, bo nie chcę bardziej puchnąć. I tak wyglądam jak księżyc w pełni, a palców u rąk z samego rana w piąstki nie ścisnę :/
|
#1819 |
|
Zadomowienie
|
Agaton bo ja juz nie mam siły na bunty zaraz ją wykurze!!
czubasek ![]() jutro zaczynamy 39tydz...i mam wizyte i odbieram wyniki i niech juz wyłazi
|
#1820 |
|
Zadomowienie
|
hej laseczki
![]() Paula trzymam kciuki ![]() u nas ok malutki wiecej juz nie spi niz spi tylko gadac do niego albo nosic.. rak nie czuje;p noi trzeba mu spiewac a wiecie co lubi najbardziej Rolnik Sam w Dolinie
|
#1821 | ||
|
Raczkowanie
|
Paula trzymam kciuki, bezproblemowego porodu życzę
U nas podobnie ja w styczniu kończę 30 Razem jesteśmy od 12 lat a po ślubie 2 z groszem. i za ktg i za mieszkankoCytat:
No zobaczymy jak organizm zareaguje, mąż od 3.01. będzie miał zakaz spożywania napojów alkoholowych Cytat:
Coś mi się wydaje że lada dzień faktycznie wybije godzina "0" ![]() My o dzieciątko staraliśmy się rok, miałam taką sieczkę hormonalną w organizmie, że szok... Dodatkowo podejrzenia pco i kilka innych rzeczy. Rada z mojej strony, jeśli planujecie tabsy po porodzie to nie wierzcie lekarzom na słowo, i zawsze przed ich doborem żądajcie badania na poziom hormonów bo można sobie koncertowo zaszkodzić ![]() A ja dzisiaj zasypiam przed kompem, chyba sobie zaraz drzemkę strzelę...
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to my chyba mamy najkrótszy staż tylko rok i dwa miesiące a znamy się dwa lata
|
|
|
|
|
#1823 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Normalnie nie da sie was nadrobic Co wy wachacie laski?? Nie dosc ze pisza jak szalone to jeszcze o takich rzeczach, ze ho ho ![]() U nas nic ciekawego, mala ma sie ok. Czasem ma takie napady, ze krzyczy jak by ja ktos ze skory obdzieral, a ja zalamuje rece, bo nie wiem czemu No ale uroki . Wazymy 2164 gram i teraz kolejna wizyta 31.01 na usg przezciemiaczkowe . Mala dostaje teraz tylko mm bo ja nie mam juz mleka, tzn mam cos tam jeszcze pocieknie, ale nie dosc , ze malo to jeszcze Amelka malo na moim mleku przybiera. Wiec karmie ja teraz normalnym mlekiem dla niemowlat Bebiko 1 . Mam pytanie do dziewczyn z Trn. Wiecie gdzie jest dobry okulista dzieciecy na NFZ ? Bo musze z mala na kontrole isc.
|
#1824 | ||||
|
Zadomowienie
|
Przed chwilą dostałam miniZawał - nie mogłam wejsć na wizaż! To było straszne!
A tak w ogóle to dziendoberek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja zaszłam w ciażę po roku starania. Przez rok baaardzo chciała i nie mogłam, a póżniej dostałam nową pracę i odpuściłam sobie dziecko i wtedy tadammmm Cytat:
Cytat:
|
|
#1825 |
|
Raczkowanie
|
My dziś zaczynamy 32 tyg, ale ten czas leci.
Siedzimy z Jasiem dalej w domu przez tą ospę. W sumie już 2 tygodnie. Nie wiem kiedy dać go do przedszkola. Ma pare strupków jeszcze i nie wiem czy zostawić go jeszcze na tydzień w domu?? Właśnie był u nas ksiądz po kolędzie. Młody, nie wiem czy posiedział 5 min. Ale mam już z głowy chociaż. Mieszkamy na swoim od niespełna 4 lat i dopiero pierwszy raz ksiądz był u nas. Aż wstyd!!Ale to nasza winna, bo akurat przez 3 lata tak się złożyło, że na sylwester jeździliśmy do Holandii. Tak w ogóle to NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU!!!! LEKKICH PORODÓW I ZDROWYCH DZIECIACZKÓW!!!! |
|
|
|
#1826 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bo my chyba jeden i ten sam rocznik ![]() Cytat:
Cytat:
może ma dzień leniucha, mój miał w czwartek taki dzien i panikowałam ale w pt wrócił 'do siebie' ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1827 |
|
Rozeznanie
|
Hej Mamusie
![]() Jakies zawroty glowy dzis mam czuje sie troche slabowato wiec tylko podczytuje i grzybie na kanapie...mialam prasowac ale serio nie czuje sie najlepiej ehh paula czekamy na wiesci pewnie tuli malenstwo i nie ma czasu napisac ehh zazdroszcze |
|
|
|
#1828 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przestraszyłam się hihi
|
|
#1829 | |
|
Zakorzenienie
|
czzzzzzzzzzzesc
![]() co tu tak cicho?? na porodówce wszystkie? ![]() ie dość, ze Nikotynka sie nie odzywa to Ela po porodzie tez nie.... Cytat:
![]() a jak mała tak krzyczy to moze to (odpukac) ta dziadoska kolka?? ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- a w ogóle mojemu TZ sie sniło znow, ze rodze ![]() ale wita co? czuje, ze to na dniach sie stanie ![]() boli mnie garło kupiłam jakies tablety w aptece coby sie nie rozłozyc w razie W
|
|
|
|
|
#1830 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Uff... Nadrabiałam 2 godziny rok 2011 i się wizaż zaiesił, więc już myślałam, że wszystkie cytowania pójdą w eter ![]() Ale Wasza forumowa imprezka sylwestrowa była pierwsza klasa i te stroje![]() :br zydal:Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A jak wróciliśmy do domu z materacem, to mężol gadał do młodego, żeby się nie sugerował, że ma już na czym spać ![]() Super ![]() Cytat:
Cytat:
![]() _________________________ _ Dostaliśmy odp. w sprawie adapterów do fotelika - wyjdzie nas ostatecznie tak samo, jak byśmy kupowali na miejscu ![]() czuję się nadal średnio... zaraz spadam znów do wyrka ![]() jak jutro obudzę się w podobnym stanie, to nie ma bata i muszę odwiedzić lekarza rodzinnego
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.

ja popijam piccolo wiśniowe bo wczoraj przespałam północ

by była taka 1000% Agatka
to by mnie drażniło... co myślicie?

malutka wie, co wczoraj zrobiła i chciała uspokoić mamusię 

to super

i pewnie by mylili