|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
KCIUKI ZA WSZYSTKIE DZISIEJSZE WIZYTKI
kochana a cóż to roczek jeden toż to my prawie równolatki...jak tu same młode mamuśki wokół he he zawyżamy średnią Cytat:
---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() tż uwielbia a nie mam dobrego przepisu a chciałabym mu kiedyś zrobić
|
|
|
#1862 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
i pozytywną energię wysyłam![]() ![]() Cytat:
za wizytę! Niestety co do badań to nie pomogę ![]() ------------ Klubowiczki SOS! Chciałam wstawić w k. zdjęcie brzucha i nie wiem jak
|
|
#1863 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
Paula Lbn (pierwsza wykluta niespodzianka) "Dziś o godzinie 9.55 z mamusią przywitał się Nikodem Całe 2700 gram i 50 cm szczęścia Było trochę komplikacji ale to później napiszemy" Szczęśliwej mamie gratulujemy synusia !!!!!!!
|
#1865 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba mamy podobny przewijak ![]() Cytat:
![]() 2. cukier w moczu-nie pojadłąs za duzo słodyczy dzien wczesniej? a we krwi przy obciążeniu było ok?? a bakterie to nie najlepiej- polecam zurawine, pic duzo.... leukocytów nie ma w moczu? 3. wozek super czerwony - my tez mamy czerwony ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1866 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Psotnika kciuki żeby wszystko było dobrze, za szybką cesarkę i za zdrowiutkie maleństwo. Przesyłam pozytywne fluidki Paula gratulacje synka
Edytowane przez 19mala83 Czas edycji: 2012-01-02 o 13:49 |
|||
|
|
|
#1867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje dla Pauli i synusia
Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2012-01-02 o 13:55 |
|
|
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kciuki za dzisiejsze wizyty
Cytat:
No to kciuki żeby wszystko było ok i żebyś szybko stanęła na nogi Porażka z tym szpitalem, jak więzienie normalnie Cytat:
![]() A tu same młódki dookoła ![]() Jejku, dawno nie miałam takiej bolesnej i dużej opryszczki Jeść nie mogę, pić nie mogę, mówić też nie mogę Buuuuu ....
|
|
|
#1870 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paula, gratulacje
|
|
|
#1872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1873 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
GRATULUJEMY MAMIE I NIKOSIOWI![]() Czekamy na relacje pierwszego wątkowego dzieciaczka 2012 ![]() Cytat:
![]() Psotnika kciuki mocno zaciskamy, żeby wszystko było super gładko, szybko i dobrze
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
teraz to takie wiadomości co chwila się będą pojawiać
normalnie az nie wierzę, ze juz styczeń
|
|
|
|
#1875 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje
|
|
#1876 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaraz wrzucę do klubuCytat:
Gratulacje
|
|
#1877 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeju ale bym zjadła ale mi się robic nie chce![]() Cytat:
wszystko będzie dobrze i maleństwo będzie już z wami na zewnątrz!!Cytat:
![]()
|
|
#1878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby wszystko było okCytat:
k laski:A mój mężuś prasuje ciuszki dla malutkiej. Sam się za to zabrał
Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-01-02 o 14:06 |
||
|
|
|
#1879 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ile ma lat??No i DO NAUKI JUŻ!!!!!!!!!!! Nie widzę Cię!!!!!!! ![]() haha, uważaj, bo Cię posłucha... ![]() Cytat:
Cytat:
Rzuciłam tabletki po 2 miesiącach po ślubie, zaczęłam staranka od kwietnia 2010 czyli po pół roku od tabletek i jeszcze wtedy zaczęłam pracować w realu- przeszłam jeszcze depresję, wpadłam w ciężką anemię z której leczyłam się pół roku + nieregularne cykle- leczenie luteiną 2 mies i w styczniu się wyleczyłam z anemii, cykle były już ok co 33 dni a nie 40 itp a na Wielkanoc 2011 zaszłam, kiedy sobie 'odpuściłam' i akurat kończyła mi się umowa test za późno zrobiłam, żeby się odwoływać, szczęście w nieszczęściu- że mam kuroniówkę ![]() Cytat:
nieźle stuknięta co?? jej fagas 18 letni też zbyt mądry się nie wydawał u nich to 'norma' chyba bo można się zarazić salmonellą czy czymś tam ![]() Mi na twardo jajca nie wychodzą od x czasu, także jestem lepsza zapewne od Ciebie ![]() pięknie czytasz te moje posty, pięknie Pisałam wczoraj, że nawojka mi odpisała, że u niej oki, tylko ma problem z netem i przeprasza, że napędziła nam stracha
|
|
#1880 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsza niespodzianka z jajcorami, ciekawe jaka będzie następna ![]() A ja mam doła, siedzę i czekam |
|
|
|
|
#1883 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mamusie miałam i 12 stron do nadrobienia.....wybacz ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
Uppppssss......to Agatkowa
|
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Blanszor żeby wszystko poszło zgrabnie a dzieciątko było piękne i zdrowe!Staraupa ja se codziennie wkręcam, że opadł mi brzuch Obyś już niedługo się wykluła z dwupaku! bybella hehehe Karolina jest za dłuuugiee poza tym kojarzy mi się z moim pierwszym - końcówka - LINA ![]() MartuNiunia cukier w moczu- też miałam jak się nawpiepszałam za dużo winogron dzień wcześniej w szpitalu jadłaś jakieś słodycze czy coś w dużych ilościach? Samo powinno przejść, z tym nic nie robią- mi tylko powtórzyli glukozę 2 dni później a na bakterie- albo zapisze lek, albo każe pić jeszcze więcej wody ![]() A za wizytę ![]() annyonne piękne naklejki! szczególnie zeberka od razu mi przypomina zebrę z madagaskaru nawojka8583 No to dobrze, że już masz necik ![]() Sandra1992 ja też nie wiem gdzie jest okulista dziecięcy spytam się teściowej jak wróci z pracy wieczorkiem Psotnika że coooooo?????? masakra ten szpital!! Nie ma u Was KANGUROWANIA? Że tatuś przyjmuje dziecko na klatę zaraz po porodzie jak cesarka jest?? u nas w szpitalu jest to od kwietnia ![]() Trzymamy kciuki!! bądź dzielna!!!!!!
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
Pearl pisała mi wczoraj smska, że u niej ok, tylko często ją łapią bóle i skurcze, bierze nospę i magnez i non stop śpi bidulka
miała dziś zajrzeć i ponadrabiać po południu. No i dziś do Wawy wracała.Najpierw mała_stópka się powtarza z linkiem, który wklejam dzień wcześniej, teraz Ty nie czytasz dokładnie, która następna, no która??? ![]() ja Ci daaaam pipuche!! grab sobie, grab!
|
#1886 |
|
BAN stały
|
Dzień dobry
. Jestem jestem i widzę że o mnie myślałyście ). Wszystkiego najlepszego w nowym roku ! ![]() Ale miałyście imprezkę . My na Sylwestra kupiliśmy sobie 47' tv i kino domowe bluray i 3d . Mili się obudziła o 9.30, tż jej włączył bajki, zrobił śniadanie i poleżeliśmy w łóżku jeszcze do południa. Moje kochane dziecko samo się umyło, ubrało i poszło bawić w pokoju, tylko zdziwiona była czemu mama tak długo śpi bo zawsze z nią wstaje a tu mama na kacu z bólem głowy leży---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Dziś ostatni dzień urlopu męża a do terminu porodu zostało 17 dni . Aż się boję sama w domu zostawać...Blanszor za jutroAgatku bidulka jesteś z tą pracą tż Kamusia śliczne zdjęcia, brzuszek olbrzymi , na pewno Ci cięzko, ale już niedługo Snesha pokoik prześliczny Monika jak najwięcej odciągaj laktatorem, pij herbatke na pobudzenie laktacji, czasem nawet po miesiącu niekarmienia pokarm wraca Klaurencja a czemu przerwałaś karmienie piersią i za tydzień chcesz wrócić? Na przykładzie Moniki widać ze to nie takie proste, dlatego jak chcesz karmić to lepiej nie przerywać bez powodu. Pozycja gratki 10 rocznicy . U nas jest w tym roku 9 lat razem i 5 od ślubu.Mijus zazdroszcze Sylwestra Miniusia91 jak się zamierza karmić piersiąto nie warto kupowac sterylizatora. Poza tym ja gdy używałam butelki od czasu do czasu to przed każdym użyciem przelewałam ją oraz smoczek wrzątkiem. Paulalbn gratulacje synusia Sandra super ze Amelka przybiera na wadze ale chyba będzie z niej okruszek bo juz 1,5 miesiąca ma i nadal mniej niż 3kg. Pewnie taka jej uroda będzie Annyonne śliczne obrazki na ścianie i wózek ładniutki Matruniunia super wózek Psotnika ![]() Wszystkiego najlepszego dla Filipka z okazji skończenia tygodnia oraz gratki dla Igorka za odpadniecie kikutka oraz za jutrzejsze 2 tygodnie
Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2012-01-02 o 14:40 |
|
|
|
#1887 |
|
BAN stały
|
Co do urodzin ja w tym roku kończe 25 a tż 26
ale staro się czuję Co do imion mi się podoba Anastacja (Nastka) . A Sara nieeee![]() Dziewczyny które mają mieć darmowe ZZO w szpitalach, bierzcie je . Tylko że ja od początku chciałam epidural (zzo) tylko że za szybko wszystko poszło i gdy położna mnie do znieczulenia szykowała mi się parte zaczęły i podobno (słowa tż) wyglądałam jak opętana z egzorcyzmów emily rosa (akurat niedawno przedtem oglądaliśmyCo do staranek to my się intensywnie staraliśmy 4 miesiące i nic, załapałam doła i odpusciłam a w 5 cyklu gdy było tylko "kilka razy" to zaciążyliśmy i testa na Ibizie robiłam bo @ się spóźniał a drinki i piwka mielismy za darmo w hotelu więc wolałam nie ryzykowac i o - niespodzianka .Na koniec mam pytanie. Moje dziecko jest ułożone twarzyczkowo i wyczytałam że konieczne jest cc a moja położna co 2 tygodnie ze złą miną mówi że się nie obróciło i mam leżeć na lewym boku tylko (jakby sie tak dało ) i widze ze jej sie to nie podoba ale o cc nic nie spomniała. Nie wiem co robić...
Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2012-01-02 o 14:36 |
|
|
|
#1888 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1889 |
|
BAN stały
|
A no i kupiłam jednak tą wkładkę do fotelika dla noworodków
http://www.ebay.co.uk/itm/2509567393...84.m1439.l2649 |
|
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
jaki malutki??
dobrze jest! ![]() AgaMili
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.

toż to my prawie równolatki...
caałe święta i sylwka też
:brzyda l:
musi być 60 
i pozytywną energię wysyłam

No ale uroki .

jeju ale bym zjadła ale mi się robic nie chce
k laski:
DO NAUKI JUŻ!!!!!!!!!!! Nie widzę Cię!!!!!!! 
Rzuciłam tabletki po 2 miesiącach po ślubie, zaczęłam staranka od kwietnia 2010 czyli po pół roku od tabletek i jeszcze wtedy zaczęłam pracować w realu- przeszłam jeszcze depresję, wpadłam w ciężką anemię z której leczyłam się pół roku
+ nieregularne cykle- leczenie luteiną 2 mies
test za późno zrobiłam, żeby się odwoływać, szczęście w nieszczęściu- że mam kuroniówkę
u nich to 'norma' chyba
a na bakterie- albo zapisze lek, albo każe pić jeszcze więcej wody
. Aż się boję sama w domu zostawać...