|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
, ja jak chodziłam Ninę trzymać do rtg płuc jak się urodziła też faruch dostawałam
|
|
|
|
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój też się mocno zdziwił ostatnio jak mała mocno kopie! a co dopiero za parę tygodni będzie
|
|
|
|
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na Inflancka na bliziutko (bliżej to mam tylko na Żelazną ), ale z zupełnie innych przyczyn omijam ten szpital szerokim łukiema poza tym z Bielańskiego mam lekarza prowadzącego i przetarty przez siostre szlak porodowy - rodziła tam w lipcu ja na razie znikam z sieci odezwę sie później |
|
|
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
to będziemy mieć brzuchy jak takie krzywe piłki,dużo będzie takiego przesuwania się Naszych Bąblów pod skórą
|
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Co do torby do szpitala to juz robiłam wstępne rozeznanie w temacie i ponoć takich rzeczy jak sztućce, talerze itp. brać nie muszę, ale bliżej porodu zapytam bezpośrednio w szpitalu. Dlatego mam nadzieję, że w jedną większą torbę się zmieszczę Ja od rana sprzątałam, bo podłoga po imprezie była w opłakanym stanie teraz czekam na zupkę-będzie krupniczek a na drugie to jeszcze nie wiem, wieczorem pewnie zrobimy zapiekanki bo mnie naszło a po obiedzie będę robić kolejną część zakupów dla dziecka
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już sama nie wiem gdzie rodzic, o każdym ze szpitali słyszałam wiele złego, więc nic mnie nie zdziwi.. ![]() Najwięcej dobrego to chyba o Żelaznej, ale tam znów trudno się dostac, więc rezygnuję bo jak czytałam jak dziewczyny czekają po kilka godzin w izbie przyjęc na zwolnienie się miejsca, byle tylko tam się dostac to odechciewa mi się. Myślałam o Madalińskiego (i chyba tam chciałabym najbardziej), ale nie wiem czy tam zdążymy jak będzie szczyt komunikacyjny, także albo Inflancka albo Bielański pewnie. Będę czekała na Twoją relację z Bielańskiego ![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- ja dopiero w 24 tyg więc jeszzce mała ma pewnie trochę miejsca, na razie mocno kopie, ale potem słyszałam właśnie że są to powolniejsze ruchy, przesuwanie się.. Jest to bolesne? Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-02 o 15:01 |
|
|
|
|
#2077 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Niedobrze mi
|
|
#2078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wspolczuje tych wymiotow;/ Cytat:
ale lekarz ginekolog mowil mi ze mozna brac znieczulenie w ciazy. To jest tylko znieczulenie miejscowe wiec nie powinno zaszkodzic malenstwu. Odnosnie rtg zeba dziewczynki Ci juz napisaly, ale tak jak konia pisze, fartuch olowiany lepiej zalozyc na brzuszek.
|
|
#2079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------
|
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Mravka ja musiałam dac zaświadczenie ze nie ma przeciwwskazań do chodzenia na szkole rodzenia
Zariah ja mam identyczne podejście do rodziców co ty jak chca to pomagają i kupują cos dla dziecka ale ja tzn my z mężem nic nie oczekujemy z ich strony---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tez bobasek wypina cos, wczoraj "zlapalam" i popychalam zeby sie przesunal
i maz tez czul i delikatnie przesuwalismy az w koncu uciekl a potem pukalismy do brzucha to odpowiadal![]() Maz sie smial, ze taki aktywny po nim, bo byla 24 a to godzina meza Wydaje mi sie, ze to plecki tak wypina albo pupcie nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Obejrzalam zdjecia na mailu, super wygladacie! alamig, tynka piekne brzusie...alamig Ty masz taki malusiu drobniutki, ale zazdroszcze, bo na pewno latwiej sie poruszac ![]() Jolka romantycznie z mezem, a evvcia mialas super kreacje
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=lena_mi;31361488]pamiętam, pisałaś kiedyś że ktoś ze znajomych chyba tam rodził i było coś nie tak..
Ja już sama nie wiem gdzie rodzic, o każdym ze szpitali słyszałam wiele złego, więc nic mnie nie zdziwi.. ![]() Najwięcej dobrego to chyba o Żelaznej, ale tam znów trudno się dostac, więc rezygnuję bo jak czytałam jak dziewczyny czekają po kilka godzin w izbie przyjęc na zwolnienie się miejsca, byle tylko tam się dostac to odechciewa mi się. Myślałam o Madalińskiego (i chyba tam chciałabym najbardziej), ale nie wiem czy tam zdążymy jak będzie szczyt komunikacyjny, także albo Inflancka albo Bielański pewnie. Będę czekała na Twoją relację z Bielańskiego ![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- ja dopiero w 24 tyg więc jeszzce mała ma pewnie trochę miejsca, na razie mocno kopie, ale potem słyszałam właśnie że są to powolniejsze ruchy, przesuwanie się.. Jest to bolesne?[/QUOTE] Mi te przesuwy bólu nie sprawiały, bardziej mi doskwierała ociężałość i to spojenie, ale jak widać zyję i mam się nieźle
|
|
|
|
#2083 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no spora lista sie juz zrobila na jutrzejsze wizyty bedzie duzo opowiadania. No powiem Ci,ze wyglada to komicznie, mimo,ze brzucha nie mam duzego,a raczej do przodu..wiec manewruje udem i jakos daje rade![]() Cytat:
![]() Cytat:
jesli chodzi o te planszowki. Fajna forma spedzania czasu nie przed tv i kompem. Tez juz sie nie moge doczekac az bedziemy z Robertem pogrywac![]() Cytat:
. TZ bardzo chce chodzic, wiec bedziemy sie razem "uswiadamiac". Jestesmy tutaj sami, wiec tym bardziej poczuje sie pewniej w opiece nad maluszkiem i tym calym procesem okołoporodowym![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kurcze to coraz bardziej mnie martwi ten brak swistka. Pan dr.powiedzial,ze chyba rozumiem,ze te dwa dokumenty sie wzajemnie wykluczaja. Ok ja to rozumiem...ale mam nadzieje,ze Panie w szkole rodzenia tez to zrozumieja. To, ze nie jestem w stanie chodzic do pracy i spedzac tam o 10h na dobe nie znaczy,ze nie jestem w stanie siedziec na zajeciach. Cytat:
zeby Malutka pokazała buzieWiesz co, my bedziemy chodzili na Puławską do szkoły rodzenia Ani Kalinowskiej, gdyz tam prowadzi zajecia Pani polozna z ktora zamierzamy rodzic (zakladajac wersje optymistyczna ,ze nas wpuszcza na Żelazna ). Niestety nie mam tu zameldowania, wiec nie moglam skorzystac z bezpłatnejCytat:
Noo ja czesto czuje dupke,albo plecy...bo taki łuk wygięty i robi sie buła . Smieszne te nasze dzieciatka i juz coraz większe...A czasem mam wrazenie jakbym dostala kopa z jakiegos półobrotu
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||||
|
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś pewniej się wtedy czuję
|
|
|
|
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie umiem tego wyjasnic, ale fajne to uczucie Wlasnie jestem po kapieli i dziewczyny, ja juz nie daje rady... ogolilam sie co prawda, ale ile mnie to wysilku kosztowalo nastepnym razem juz maz bedzie musial... nawet z lusterkiem bylo mi ciezko mam za krotkie rece po prostu i nie siegam tak jakbym chciala w te miejsca.... no i uswiadomilam sobie ze juz dawno nie widzialam swojej muszelki inaczej jak w lustrze
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2086 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewuchy
![]() Ale się dziś narobiłam. Nóg to nie czuję tak bolą, ale wyprasowałam resztę ubranek i póki co to do szpitala muszę kupić z jakieś 2 śpiochy lub pajacyki w rozmiarze 56 i ze dwa kaftaniki. Reszta jest, tylko dla siebie muszę nakupić bo nic nie mam. A ubranka mam poprane i poprasowane do rozmiaru 74. A tyle mam ciuchów r. 62, że nie wiem czy to się wszystko zdąży przydać ![]() U mnie w szpitalu to ani sztućców, ani papieru toaletowego ani ubranek dla dziecka nie dają, także wszystko muszę brać swoje. Dla dziecka może być tylko becik szpitalny bądź pieluchy tetrowe bo to mają na stanie, gdybym akurat ja nie miała... Za to są podkłady poporodowe i legnina bo krzyczą na podpaski po porodzie. Ale może jak sobie kupie te specjalne poporodowe to pozwolą? Ciekawa jestem ![]() No i odnośnie wietrzenia rany to np w szpitalu są te przewiewne majty, które trzeba mieć plus ta legnina to już jest jakieś wietrzenie. Albo w domu czy też w szpitalu to leżeć pod kocem czy kołdrą bez majtek ale za to na tym podkładzie, który dobrze chłonie krew. Jezu pamiętam jak nie mogłam wstać z łóżka tak mi się słabo robiło ( sporo krwi straciłam) i nie zdążyłam założyć tych majtek tylko miałam ( tak kazały mi nosić połóżne ) legninę między nogami i jak zachciało mi się siku i zaczęłam człapać do wc to ta legnina mi wysunęła się i sporo krwi na podłogę nakapało a salowa się do mnie rzuciła, że jestem łajza i musi po mnie sprzątać. Ale mnie wtedy wkurzyła kazałam dać jej mopa i powiedziałam, że sama sobie posprzątam bez jej łaski Chyba jej się głupio zrobiło i sama sprzątnęła... A basen dla dziecka to super sprawa szkoda tylko, że u mnie w mieście basenu nie ma trzeba jechać specjalnie do Zamościa ale tam nie ma takiego specjalnego basenu dla niemowląt.
|
|
#2087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie ciutkę boli jak Mała ulokuje się między jajnikiem a żebrami. Wtedy muszę ją trochę poszturchać, żeby się przesunęła. I tak...pukanie do wyjścia jest nieprzyjemne
.Ja się męczę już przy spacerach z psem , a co będzie później? Już czuję się jak waleń .
|
|
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez .... a pozniej? Bedzie tylko gorzej
Ja blagam Boga, zeby w 36+1 moje dziecie bylo gotowe na przyjscie na swiat i sie urodzilo ... 6 tygodni jeszcze wytrzymam. Byle mala byla zdrowa ...
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
nastawiajmy się raczej na 40 tydzień, bo tak to dopiero będą męki czekania przez te 4 tygodnie, te ostatnie dni to się będą wlokły że hoho
|
|
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2092 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja ostatnio powiedziałam mężowi że ja to już jak płetwal błękitny na co się zdziwił i powiedział że sama przecież tak sie nazwałam .![]() no to mu wytłumaczyłam że ja sama o sobie moge ale on już o mnie w ten sposób absolutnie
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się jakoś tak umiem dobrze nastawić psychicznie ,żeby o tych dolegliwościach nie myśleć, tu siedzę, z Niną się bawię i czas leci.., choć zgaga mnie właśnie pali tak ,że zaraz haftnę chyba, no ale trudno, nie ma nigdy nic za darmo
|
|
|
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasze Maleństwa wynagrodzą nam wszystko no i zaraz się pobeczę.. Nie mogę się doczekac juz naszego Skarba... |
|
|
|
|
#2095 |
|
Zadomowienie
|
Hej, melduję się
I życzę samych Szczęśliwych Dni w Nowym Roku![]() Widzę ,że tu jakies narzekania U mnie spoko.. jestesmy w trakcie przeprowadzki. Do konca tygodnia musimy tam zamieszkac![]() Poza tym wszystko gra, mialam weekendowy dyzur, przetrwalam Maly jest strasznie ruchliwy i tez robi mi na brzuchu fale dunaju ![]() Ja Szkole rodzenia zaczynam w lutym i to chyba w polowie.. zobaczymy jak bedzie Urlop i macierzynski zaczynam 6 marca, czyli miesiac i 3 dni przed terminem. No i to na tyle nowosci. Buziaki! |
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() U mnie na razie odpoczynek na 1 miejscu chociaż leżenie wychodzi mi średnio... ciągle dziwnie się czuję chyba leki tak na mnie działają... mam taką "trzensawkę " czasami mi słabo... no i brzusio napięty...ale twardnień odpukać mniej! czuję tylko lekkie kłucie w okolicach szyjki i podbrzusza dlatego idę dodatkowo 10-go na kontrolę... bo moja wizyta dopiero 23-go! a boję się, żeby ona się nie rozwierała dodatkowo ... stres cały czas! Muszę wytrzymać chociaż do 36 tyg. czyli jeszcze 7t. a do terminu zostało 78 dni!!! * co do szpitala to sztućce zabieram swoje... po porodzie dają ciuszki i rożek na czas pobytu ale kosmetyki, pieluszki waciki i takie tam trzeba mieć swoje! * ja czuję się również jak waleń! ból sprawia mi siadanie, wstawanie, chodzenie...tak jakbym miała złamane biodro! wszystko przez rwę! przewrócenie się w wyrku z boku na bok to wyczyn normalnie! musi to śmiesznie wyglądać... * a brzuszek to inna bajka... zakładanie rajstop to tragedia... komizm normalnie * mój synek dzisiaj aktywny bardzo od rana... wierci się kopie...szaleje! mam tylko nadzieję, że te leki nie działają źle na niego i że malec czuje się dobrze! * Jutro mam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia...mam nadzieję, że mi takie wyjście nie zaszkodzi a przy okazji i tak muszę odebrać wypis ze szpitala! oj... nie wiem czy coś jeszcze chciałam pisać???
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak nie powinnam narzekac, bo mam ciaze jak dotad bez zadnych problemow, ani nie wymiotowalam, ani nie mialam jakis mocnych mdlosci, zgagi, i tym podobnych .. jedyne co to bole bioder, ale z tym idzie zyc no i teraz doszedl wiekszy brzuszek (nie tylko niestety i wlasnie chyba to ze na calym ciele az tak przybralam na wadze mi tak ciazy i przeszkadza, bo w koncu 18 kilo to niemalo, a jeszcze kilka tygodni .... ) tylko ja jestem maruda z natury, jak to moj mezus twierdzi i lubie marudzic ale z drugiej strony mam swiadomosc, ze sa kobiety ktore maja gorzej i robi mi sie glupio... taka natura baby widocznie generalnie gdyby nie ten przyrost wagi to moglabym w ciazy chodzic pewnie i 2 lata
|
|
|
|
#2098 |
|
Zadomowienie
|
Mała! - ja to nie chciałabym widziec jak wygląda moje zabieranie się do ten teges z mężem
( wątpię ale miło połechtał moja próżnośc )
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
Mala po Fenoterolu czujesz taka trzesawke, ja tez tak mialam jak bralam ten okropny lek. Ale oslonowo bralam tez Isoptin, zeby mi serducho nie "wyskoczylo", byc moze bylo lepiej, ale i tak zle sie czulam.
A bierzesz tez Isoptin?
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam część obiadu, zdrzemnęłam się godzinkę i dokończyłam
czuję się nieco lepiej
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

Fajne uczucie. A maż się ucieszył i nie dowierzał, że to już tak wyraźnie czuć.
, ja jak chodziłam Ninę trzymać do rtg płuc jak się urodziła też faruch dostawałam

a ja dzisiaj chyba nic nie tknę przez te zabawy z muszlą

czy już za późno??? dzwoniłam do jednej szkoły i mi pani powiedziała że całych zajęć już nie uda mi się zrobić ale moge zacząć chodzić jak chce i tyle ile dam rade tyle skończę, teraz mam rebus czy iść
.