|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
czubasek, pearl, bebibebi trzymam kciuki za Was oby wszystko było dobrze.
Poczytałam ale źle się czuję, skurcze takie lekkie co jakiś czas mam idę więc pod prysznic i do łóżka, kurczę chciałabym urodzić ale i panikuje powoli achh. Mały ciągle uciska aż syczę z bólu ale jak pomyśle o porodzie to ten ból to raczej pikus więc nie ma co marudzić. Uciekam mamuśki spać i mam nadzieję na dobre wieści od dziewczyn z rana. |
|
|
|
#2102 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitaÄ siÄ z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i daj jak najszybciej znać co i jak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() PYTANIE DO MAM ROZPAKOWANYCH Uska, Klaurencja, Monia jakich kosmetyków używacie dla swoich maleństw? I czy się sprawdzają????
|
|
#2103 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
a co niby daje ten olejek??
|
|
|
|
#2104 | |||||
|
Raczkowanie
|
Ufff, nadrobiłam
Cytat:
Dużo zdrowia i szybkiego powrotu do domku!Cytat:
I powiem Ci, że teraz mam najlepszy okres w życiu. Poza tym ja się czuję młodo (zresztą zawsze mi dają dobre kilka lat mniej), więc luuuuz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
|
|
|
#2105 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2106 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2107 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane, melduje sie tylko po IP, a nadrabiac bede jutro, bo tz mega zmeczony i chce posiedziec z Nietoperkiem i ze mna, a jutro znowu do roboty, wiec ja bede miala czas na forum
![]() Tak wiec zrobili mi ktg - wyszedl jeden maly skurczybyk, wzieli mnie na badania, palpacyjnie i usg, szyjka 27 mm, ale mowia, ze to jeszcze w normie i ze Dzidzia jest taka duza, ze mocno napiera i stad bole pipki, ze wlasciwie jest juz gotowa do wyjscia, wiec nawet jakby teraz sobie zaczela pchac sie na swiat, to juz by mi nie podawali zadnych lekow, tylko odbierali porod. Na te nerki i pecherz polecili doktora, o ktorym juz wczesniej czytalam w necie,ze jest super. W ogole to byli bardzo mili i "zapraszali" (doslownie) na porod u nich ![]() I jeszcze przekazuje wiadomosc od Czubaska: Ja po ktg skurcze dochodza do 70% nie wiem czy to dobrze czy zle. A na usg lozysko juz w 3 stopniu z licznymi zlogami wiec do konca zostaje w szpitalu i w kazdej chwili moge isc pod noz no ale mala ma juz 2370 wiec chyba jakos to bedzie. Agatku Lece, do jutra !
|
#2108 |
|
BAN stały
|
Peal dobrze ze pojechalas do szpitala i sie uspokoilas ze wszystko ok. Teraz lez i odpoczywaj
Ciekawe czy nawojka pojechala? Nawojka jak pojedziesz to pusc mi smsa jesli cie zatrzymaja. A ja musze twoj nr zapisac w razie co
|
|
|
|
#2109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja osobiście miałam nieprzyjemność również sie przekonać jak działają srodki na wywołanie skurczy i rozszerzenie szyki. Jestem już po terminie a na wywołanie mam isć 10ego stycznia i mam nadzieję ze samo sie zacznie wcześniej
|
|
#2110 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2111 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No ja jak zwykle polecam Bio oil. Poleciłąm go przyjaciółce bo ma straszne rozstępy po ciąży i jest bardzo zadowolona. Niedawno mi nawet mówiłą że szkoda ze nie znała tego cuda wcześniej bo on jest przeciw rozstępom i na. Ja go używam od samego początku ciąży i odpukać nie mam rozstepów a jestem "obciążona genetycznie"jeśli można tak to nazwać Cytat:
|
|
#2112 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mi się już nie cofnie, bo wyszła taka ogromna, że musi już odpaść Największa jaką w życiu miałam i nie przesadzam Ale zapytam jutro w aptece o tą maść Cytat:
![]() A opiekę to nie wiem - musisz dopytać w szpitalu czy wystawiają Cytat:
|
|
|
#2113 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje Wam dziewczyny za odpowiedzi... cieszę się że mogę liczyć na wasze opinie
Dobranoc
|
|
|
|
#2114 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2115 |
|
Raczkowanie
|
witam, chciałam nadrobic, ale dzis juz nie dam rady
wpadłam napisac, ze mamy sie calkiem dobrze, pomijajac fakt małego niejadka, normalnie nic, a nic ciagle śpi i nie idzie obudzic![]() jutro postaram sie nadrobic i opisac wszystko Agatku, dziekuje za ogłoszenie na watku, ze Nokoś już jest z nami, niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi
|
#2116 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2117 | |||
|
Zakorzenienie
|
pearpearl uff, kamień z serca... jakbyś nie dała znaku to chyba bym do Ciebie zadzwoniła o 24
Dobrze, że jest ok, a szyjka jest normalna- ja też miałam około tylu w 32 tyg, więc jest ok. Leż ładnie i dbaj o Was Cytat:
( w razie gdyby krem Ci został na poduszcze czy coś )pomagało- szybciej się goiło, może na Tobie też podziała?? Cytat:
to pikuś - a same wbijanie igieł w pochewke to jakaś masakra, wtedy stoję nieruchomo i syczę ![]() przeczyszcza jelitka i wzmaga skurcze no ale nie na każdego działa! ![]() Cytat:
dlatego jedna wiadomość świeżo zaczęta się wysłała do Ciebie ![]() A niejadek nadrobi, daj mu odpocząć, w końcu to też dla niego była droga przez mękę ![]() No i Bozia niech mi w pieniążkach wynagrodzi, bo mój dzieciak już zraz na momencie też będzie na świecie ![]() Idę się myć i spać... Boziu ile ja stresa dziś się przez Was najadłam, trzącham się cała muszę przystopować z wizażem, bo normalnie chyba z tego wszystkiego urodzę ![]() dopiero idę spać pogońcie mnie, ja chcę normalnie zasypiać
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-01-03 o 03:10 |
|||
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitaÄ siÄ z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
DzieĹ dobry. Chyba bÄdÄ pierwsza dziĹ. Pobrali mi krew i jestem po ktg skurcze trochÄ spadĹy. Na 60. MiaĹam strasznie ciÄĹźka noc. MiaĹam caĹy czas wraĹźenie jakby maĹa napieraĹa gĹowÄ
. I maĹa zaczÄĹa porzÄ
dnie fikac. JuĹź z tz zapowiedzielismy jej Ĺźe jak wyjdzie przed terminem to ma lanie na dzieĹ dobry. A tak serio to strasznie siÄ bojÄ i mam nadziejÄ Ĺźe moje ĹoĹźysko wytrzyma jeszcze trochÄ.
|
|
|
|
#2119 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
Jejku jaka ciężka noc Nic mnie nie bolało, dzidzia spała grzecznie, a ja oczy wielkie i za cholercie spać nie mogłam![]() Cytat:
Jejku ja bym chyba 5 nie zrobiła Chyba dziś spróbuje![]() Cytat:
Leż i odpoczywaj Cytat:
|
|
#2120 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko pilnuj się zaleceń leż i odpoczywaj jak najwięcej!Cytat:
A my czekamy na relację o ile na siłach będziesz rzecz jasna ![]() -------------- Dzieńdoberek ![]() Kopnijcie mnie w d... abym się w końcu ruszyła.... Mieszkanko trzeba ogarnąć bo Kolenda dzisiaj a i mi by się przydało lekkie ogarnięcie a tu nic się człowiekowi nie chce
|
|
#2121 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
Annyone wedle zyczenia przeganiam Cie: do roboty! ![]() a ja ubieram sie i lece do sklepu po buleczki
|
#2122 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Serio? ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z tego co zapomniałam wczoraj: - ochraniacz na łóżeczko mam bez zamka - wiek: rocznikowo ja 27, mąż 26, razem od 10 lat, od ślubu na chwilę obecną 8 miesięcy i 4 dni ![]() - w ciążę udało się zajść po tygodniu _________________________ _ Czuję się dziś lepiej ![]() Jeśli znajdę w domu majeranek, to zrobię tę miksturę co pisała Raqla... oby pomogła ![]() A mały cały wieczór, pół nocy i teraz od rana masakrycznie się wierci... ciągle obrywam po żebrach no i nadal kłucie w dole trzyma... skurczy póki co brak...
|
|
#2123 |
|
Raczkowanie
|
Hej, nadrobiłam te 3 strony, coście spłodziły od wczorajszego popołudnia
. Także jestem na bieżąco ale na cytowanie nie mam siły. Mam strasznego dola i jakoś nie dociera do mnie, że po jutrze mogę mieć dzidzie po drugiej stronie brzucha. Chandra i dół na maxa a tu jeszcze takie rzeczy wyczytuje
|
|
|
|
#2124 |
|
Rozeznanie
|
aaaa zeżarło mi posta
Siemka pear dobrze ze wszystko ok, w sumie mamy podobny termin i za 3 tyg to lajcikowo mozemy rodzic wiec polez jeszcze troche w sumie te 3 tyg to tak niewiele juz .... ![]() czubasku za lozysko i brak skurczy najwazniejsze ze jestescie monitorowane a mala w razie w da sobie rade bedzie dobrze Ja spadam do kina z mama na Listy do M bo nastepna okazje bede miala chyba za rok dopiero nie chce mi sie jak cholera ale dosyc grzybienia w domu, moze na wyprzedazach cos upoluje (buty odpadaja bo nogi spuchniete, kurtki, bluzki, spodnie przed brzuch wiec chyba apaszke sobie kupie )do pozniej |
|
|
|
#2125 | |||||
|
Rozeznanie
|
Żeby jeszcze te dresy się na dupsko mieściły to byłoby dobrze
Może jakieś dwie pary by się w szafie znalazły (tych większych), ale żeby wyjść w nich na dwór to trzeba kurtkę bardziej sportową, a mi tylko płaszczyk został i jeszcze go wczoraj na plecach trochę... znaczy no.... wiecie mi troszkę się powiększył ten płaszczyk, bo isę chciałam poczuć swobodniej i rozciągnąć ![]() psssss: ale dziury nie widać, bo chyba pod pachą jest ![]() Cytat:
![]() Gdyby mnie do wyrka nie położyli to pewnie też bym coś kupiła, ale teraz... ![]() Cytat:
![]() W moim szpitalu za to ordynator baaaardzo lubi sobie pokroić, więc większość to cesarki. Akurat wczoraj przed gabinetem o tym rozmawiałyśmy I nawet jak któraś chce tak po prostu bez wskazań to 200 lub 300zł i ma cc tak O!Cytat:
Wiesz, nawet gdyby w legginsach chodziły tylko starsze panie, babunie, moherowe berety albo nie wiem jaki typ jeszcze to i tak bym je założyła ![]() Zobaczymy kozaczku co powiesz jak na Ciebie przyjdzie czas ![]() Ale ma pamięć wybiórczą laseczka Cytat:
![]() Dobrze, że w głowie Cytat:
Aleeeeeeeeeeeeeee bym gofra wmłóciła z bitą śmietaną i czekoladą
|
|
#2126 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
ale miałam dziś noc ![]() Czubasku mam nadzieję, że dzidzia jeszcze chwile posiedzi w brzuszku, a nawet jesli nie bedzie chciała siedzieć, to wszystko bedzie dobrze musi być i już!!! mi też lekarz zapowiedział, że pewnie urodzę ok 34- 35 tyg. są jakieś wiadomości od Bebi??
|
#2127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,
mam newsa: Anankee urodziła !!!!! Filipek jest malutki, ur. się o 3:35, waży 2900, i ma 51 cm. Gratulacje!!!! Zaraz napiszę Wam więcej ![]() O północy odeszły jej wody, pół odziny później była już w szpitalu,zdjęli jej pessar i położyli na sali przedporodowej (miała już 2cm rozwarcia). O 2:05 zaczeły się skurcze, a o 3-ciej miała pełne rozwarcie, podali jej leki na spowolnienie akcji, bo za szybko wszystko szło. No i o 3:35 urodził się Filipek Potem niestety musieli ją uśpić, bo łożysko się nie chciało odkleić Ale juz jest dobrze![]() Dzielna mama ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
Nic się nie zamartwiaj Cytat:
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-01-03 o 09:54 |
||
|
|
|
#2128 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Połóż się, odpocznij, daj górce spokój. Relaks kochana! Wiem, że mi łatwo się mówi, ale skoro wszystkie sposoby już wypróbowane to po co się stresować? Daj sobie dwa dni luzu i może akurat maleństwo zbierze siły ![]() Cytat:
![]() Czyli czopek był czopkiem jednak ![]() Cytat:
Moje tak urosły, że aż się dziury porobiły hihihi, ale nie ma co! Legginsy są super. Nie wiem jak ja po ciąży spodnie założę, bo z pamięci mi wyszło jak to jest je mieć na sobie ![]() Cytat:
Jak się pierwsza żeńska niespodzianka urodzi to zawsze potem można chłopca zmaścić - i z jednego roku bedą ![]() No... lub na odwrót z tym rodzeniem płci )2. Poszła tam specjalnie, bo chciała przecież NATURALNY poród ![]() Ale faktycznie ma zdrowie babeczka, podziwiać. Wyobrażam sobie ile ja bym tam szła, zasapana, po drodze 20 przystanków na leżenie, bo plecy bolą, 100 razy na siusiu... O reszcie to nawet nie myślę ![]() 3. Po lekarzu odwiedziślimy ciocię i też miała roladę makową ![]() Właśnie :/ Naskrobały jak pomylone jakieś! Do lekarza wyjść nie można, bo potem cały dzień w plecy. Zawsze tak robią jak trzeba gdzies wyjść :/ A jak się w domu leży i nudzi to cisza w eterze
|
|
#2129 |
|
Zadomowienie
|
czubasku trzymam kciuki za was
|
#2130 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla kolejnej mamusi i dzidziusia swoją drogą to szybko ją wzięło
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

jestem po prostu w szoku jak wyglada porod z bliska. Dobrej nocki. Odezwe sie jak sie ockne

i daj jak najszybciej znać co i jak 

Dużo zdrowia i szybkiego powrotu do domku!

Wchodzę do klubu po przepis na pleśniaczka a tam... taaaakie zdjęcie ciasta 

Dobrze, że jest ok, a szyjka jest normalna- ja też miałam około tylu w 32 tyg, więc jest ok. Leż ładnie i dbaj o Was
i wzmaga skurcze
muszę przystopować z wizażem, bo normalnie chyba z tego wszystkiego urodzę

Gabrysia - 09.02.2012

Aleeeeeeeeeeeeeee bym gofra wmłóciła z bitą śmietaną i czekoladą