Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz. XVI - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-02, 22:39   #1771
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@
Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

dziękuję dziewczynki za słowa wsparcia naprawdę bardzo się cieszę że mogę choć u was znaleźć jakieś wsparcie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Możecie zaprosić większą liczbę gości i zorganizować np. tylko jedno cieple danie. W sukni zawsze możesz pójść przecież. Nawet na ślub cywilny dziewczyny ida w sukniach ślubnych. Albo po prostu przyoszczędźcie na czym się da. A jest sporo takich rzeczy - możesz się sama uczesac, umalować, zrobić bukiet, zrezygnować z dekoracji kościoła, pojechać samochodem znajomych, wybrać tańszy pakiet, dj zamiast zespołu itp. Rozumiem też Twojego Tżta - myśli o waszej przyszłości, tacy niestety są faceci, ale to też ma oczywiście swoje plusy. Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie sprawy!!
samochodu żadnego nie wynajmujemy wiec będzie albo nasz albo znajomego. bukiet zrobi mi koleżanka florystka, pomaluje mnie raczej koleżanka która się tym zajmuje. z zespołem byłoby ciężko bo zaliczka wpłacona a w razie rezygnacji i tak musimy uregulować całość kwoty podanej w umowie, jedynie może by udało się zmienić na 1 dzień bez poprawin. Wiem że TŻ myśli o naszej przyszłości, o tym abyśmy nie mieszkali w jednym pokoju a rodzice w drugim. póki nie ma dziecka jeszcze się jakoś wytrzyma ale ja osobiście nie chcę mieszkać z teściami jak się pojawi dziecko.

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Ciężka sprawa, ale Tz musi wziać tez pod uwagę Twoje plany i pragnienia.... Nie moze każde z Was decydowac osobno
Może zrobicie wesele na 1 dzień i na ok 40 osob? Przeciez oboje musicie byc szczesliwi tego dnia...
Musicie pogadać po prostu innej rady nie ma
Według niego on cały czas ma na uwadze też to czego ja bym chciała ale uważa że są rzeczy ważne i ważniejsze. Na pewno musimy pogadać. Nie da się wiecznie unikać tego tematu. Bardziej niż rozmowy z nim obawiam się jednak rozmowy z mamą :/

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Kochana, ciężka sytuacja. Ale ewidentnie zawinił TŻ. Wcześniej języka w gębie nie miał? Skoro Twoja mama daje Wam część kasy, to ja bym postąpiła tak.

Wesele, ale na mniejsza liczę gości i większość sfinansowała z Twojej części, tak, żeby Tż mógł zaprosić więcej niż 10 gości, ale znów mniej ciut niż planowaliście. Wtedy będzie i wesele i zaoszczędzicie troszkę kasy na mieszkanie. To chyba jedyna opcja kompromisu, jaką ja widzę. Już nie powinniście dzielić pieniędzy moje-twoje. Twoja mama może, to Wam dołoży więcej do wesela a później Wam będzie łatwiej z mieszkaniem.
Powiem tak, od samego początku mówił że jemu szkoda kasy na takie wesele i wolałby przyjecie tylko dla najbliższej rodziny. Zaraz po zaręczynach zapytał się mnie czy ja bym chciała wesele. powiedziałam że tak to stwierdził że ok i koniec tematu. teraz jednak się to zmieniło. Ogólnie uważam że gdybym pracowała to nie byłoby problemu ale straciłam pracę i nic nie mogę na to poradzić. Nie mam pojęcia jak rozgraniczyć liczbę gości. bo na pewno moi rodzice i jego, moja siostra z chłopakiem, moja babcia, jego brat z żoną i synkiem i jego babcia i dziadek. z nami to 14 osób. Moja mama ma 3 rodzeństwa, tato 4 rodzeństwa. Tato TŻ-ta 3 rodzeństwa i jego mama 3 rodzeństwa. Każde z nich ma męża/żonę. pozostaje kuzynostwo. z wieloma osobami mamy naprawdę rewelacyjne kontakty. samej rodziny by się ok. 100 osób nazbierało. można by zrezygnować z 30 osób znajomych ale jak u niego nie ma problemu zeby cioc i wujków nie zapraszać tak moja mama sobie tego kompletnie nie wyobraża, no bo jak by to wyglądało a nie wypada zaprosić ciotek z mojej strony a od niego nikogo

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
Możecie przecież jakoś wypośrodkować - może jakies skromniejsze wesele, żeby nie wpadać ze skrajności w skrajność
a z mamą porozmawiaj i wyjaśnij sytuację, bo prędzej, czy później będziesz musiała powiedzieć co się dzieje
trzymaj się
pogadam z mamą ale z TŻ-tem razem bo sama nie dam rady. skończy się na tym że trzasnę drzwiami i wyjdę. bo mama uważa już że robię wszystko jak mi TŻ każe z czym ja się kompletnie nie zgadzam.

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
może tak jak dziewczyny piszą po prostu jedno dniowe skromniejsze wesele ale jednak wesele a nie obiad na 14 osób
kiciu, cały czas się zastanawiam jak to zrobić. ja mogę mieć naprawdę jedno dniowe. słowem bym się nie odezwała. nawet na początku tak chciałam ale wtedy TŻ stwierdził że z poprawinami bo dużo będzie przyjezdnych.

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
tak jak już ktoś pisał może 1 dzień zamiast 2 i ok. 50 gości, no i bez jakiś dodatkowych atrakcji, kamerzysty itd. (chociaż z fotografa bym nie rezygnowała nawet przy samym ślubie). Hm... no i na zaproszeniach możecie napisać, że nie chcecie prezentów tylko pieniądze, bo zbieracie na mieszkanie (w ten sposób wesele się Wam z prezentów zwróci).

A! i to, że przyjęcie miałoby być tylko dla najbliższych to nie znaczy, że tyle osób będzie w kościele, przecież możecie wszystkich zaprosić (albo chociaż zawiadomić) na sam ślub, myślę, że Ci, którym na Was zależy na pewno by przyszli.
miał być tylko fotograf. żadnego kamerzysty. wkurza też mnie to że tyle się naharowałam przy zaproszeniach i teraz co, zaraz się okaże że z 60 sztuk które zrobiłam będzie potrzebnych może z 5. Możemy dać zawiadomienia ale i tak mało osób by przyszło bo ponad 2/3 gości to osoby przyjezdne. My z dolnego śląska a goście z okolić konina, łodzi, opola. część z niemiec.

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
TŻ może w tym momencie chce uciekać od weslea z tego względu, że może się głupio czuć, że to Twoja mama płaci za część, a on (jego strona) nie ma możliwości, aby się dołożyć.
Usiądźcie na spokojnie razem z mamą i przedyskutujcie wszystko po kolei.
Głowa do góry
Nie jest tak że u niego rodzice nie mają możliwości aby się dołożyć do wesela. TŻ jest po prostu nauczony od małego że do wszystkiego dochodzi sam i nie chce brać na wesele pieniędzy od rodziców. Powiedział że wszystko sam ma zamiar opłacać - oczywiście zanim zmienił decyzję co do tego jak to ma wyglądać

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 22:42   #1772
Talaaa87
Zadomowienie

Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
No nie wątpię w to że zobaczę ja miałam tak samo ze swoją
A Ty jaka masz?? pokarzesz?? bo pewnie nie znajdę.... w ogóle to gratuluję

Gratuluje wszystkim Dziewczynom wyboru sukni i załatwienia wszystkich ślubno-weselnych spraw
I oczywiście witam Nowe PMki

Pani Mgr

Edytowane przez Talaaa87
Czas edycji: 2012-01-02 o 22:45
Talaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 22:43   #1773
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny witam w nowym roku

dość długo mnie nie było ale mam trochę problemów - niestety. Nawet już nie wiem czy wesele się odbędzie TŻ nie chce żadnej wielkiej imprezy i powiedział mi dziś że on się na coś takiego nie pisze. Mi na wesele mama daje a on opłaca sobie sam. Tzn. odkładamy na tą jego część zapłaty wspólnie ale ja nie pracuję i teraz w sumie nie możemy od kilku miesięcy nic odłożyć. Ślubu chcemy z tym że on chce małego przyjęcia dla najbliższej rodziny czyli jego rodzice i moi rodzice, rodzeństwo i dziadkowie co daje z nami w sumie 14 osób. Ja nie wiem, nie widzę tego. taki zwykły obiad. Musimy w tym miesiącu podjąć jakąś decyzję bo będzie dzwoniła babka od sali o podpisanie umowy. TŻ powiedział ok zaliczki poprzepadają trudno. Głównie chodzi mu o to że on nie chce robić 2 dniowej imprezy dla ludzi za 40 tysięcy i mówi że woli tą kasę przeznaczyć na zakup mieszkania i dobrać jakiś kredyt niż zaczynać odkładanie na mieszkanie od zera, bo z rodzicami mieszkać nie chcemy a po ślubie na początku by tak było.
Proszę poradźcie mi coś bo ja już nie wiem. Płakać mi się chce bo już wyobrażałam sobie nasze wesele i jestem w kropce teraz. Nerwy mam już w strzępach. Z mamą się pokłóciłam bo ona uważa że wesele być powinno no i przecież ona część kasy daje. Z jednej strony chciałabym mieć własne mieszkanko, choćby małe a drugiej strony wiem że zawsze będzie mi szkoda że nie miałam prawdziwego wesela a obiad rodzinny bo przyjęciem nie nazwę grupę 14 osób. Sukienka już zamówiona i zaliczkowana. Nie wiem co zrobić, no bo po co mi taka sukienka jaką zamówiłam na obiad Ja się męczę z tym, mama widzi że coś jest nie tak, pyta dlaczego płaczę. nie wyobrażam sobie jak by to miało w kościele wyglądać- 14 osób w tym 12 to goście. Naprawdę nie wiem co zrobić bo TŻ wyraźnie powiedział że jak ja mam zamiar organizować taką imprezę to żebym na niego nie liczyła bo on się na to nie pisze. I siedzę teraz i się zastanawiam co zrobić postawić na swoim czy być jednak bliżej swojego własnego kąta bez rodziców w drugim pokoju.
współczuję jak to się w ogóle mogło stać że ta sytuacja wyszła dopiero teraz? przecież już były jakieś ustalenia wcześniej... Moim zdaniem powinniście zrobić po prostu skromniejsze wesele, na mniej osób, skorzystać z możliwości oszczędzania jakie podały już dziewczyny... jak dla mnie mieszkanie jest ważniejsze niż wesele i gdybym miała wybierać to bym sie nie wahała, wybrałabym mieszkanie, ale skoro u Was sytuacja jest konfliktowa a poza tym już część spraw załatwiliście to powinien być kompromis

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

A dla mnie ten Nowy rok zaczął się fatalnie, nie będę wdawać się w szczegóły, ale mam obecnie jeden duży problem Nie, to nie jest chęć posiadania nowej pary butów.

Cytat:
dziewczyny na dobranoc opowiem Wam autentyczną anegdotkę na temat rozmiaru obrączek - rozmowa telefoniczna pomiędzy moją koleżanką z pracy a jej synem:
- mamo zamówiliśmy obrączki, mój rozmiar 28
- taka duża obrączka?! synu, czy ty na pewno mierzyłeś ją NA PALCU?!

dobranoc panienki

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja mam teraz w open finance i jak narazie jestem zadowolona. Zastanawiałam się nad Deuche Bankiem jeszcze bo też mieli za 0zł ale słyszałam, że ogólnie banka ma problemy.
To moje konto jest pod marką open fiance ale jest de facto w Getin Noble Banku.
ja mam konto w Deutsche Banku od dawna już i nie zauważyłam zeby były jakieś problemy wręcz to jest pierwszy bank który nie robi problemów Wszystko jest za darmo, przelewy, karty, konto zwykłe i oszczędnościowe, wszystkie bankomaty w Polsce i na świecie... no ja tam minusów nie widzę
Za to z TŻem wspólne mamy w ING i wiecznie są jakieś głupie problemy, a to karta nie działą a to coś tam... i też są te głupie opłaty jak się nie wyda co najmniej raz w miesiącu z karty 100 zł
Cytat:
Napisane przez Talaaa87 Pokaż wiadomość
A no wróciłam

ooooo.... Zapomniałabym się Wam pochwalić...... MAM SUKNIE!!!!

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 22:44   #1774
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
A Ty jaka masz?? bo pewnie nie znajdę.... w ogóle to gratuluję

Gratuluje wszystkim Dziewczynom wyboru sukni i załatwienia wszystkich ślubno-weselnych spraw
I oczywiście witam Nowe PMki
Wejdź na sierpniówki tam zobaczysz
Stary 2012-01-02, 22:46   #1775
Talaaa87
Zadomowienie

Dziękuje dziewczyny za miłe komentarze

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
Wejdź na sierpniówki tam zobaczysz
Ok a poza tym to tam tez muszę troche nadrobić

Pani Mgr
Stary 2012-01-02, 22:58   #1776
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Od Ciebie też mogę prosić namiary na krawcowe? Bo coś czuję, że z moim zdecydowaniem będę chciała z 3 sukienki w jedną połączyć, a w salonie mi tego nie zrobią
Moja koleżanka chciała połączyć 2 sukienki w jedną i wyszło i igły widły. Nie opisuj słownie. narysuj, by było czarne na białym. Taka dobra rada.
Za radą mojej koleżanki, szukałam taką, by w niej nie zmieniać za dużo i nie łączyć.
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 22:59   #1777
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
a wiecie co ja zrobiłam wreszcie nareszcie

zamówiłam zaproszenia
nareszcie
Cytat:

dość długo mnie nie było ale mam trochę problemów - niestety. Nawet już nie wiem czy wesele się odbędzie TŻ nie chce żadnej wielkiej imprezy i powiedział mi dziś że on się na coś takiego nie pisze. Mi na wesele mama daje a on opłaca sobie sam. Tzn. odkładamy na tą jego część zapłaty wspólnie ale ja nie pracuję i teraz w sumie nie możemy od kilku miesięcy nic odłożyć. Ślubu chcemy z tym że on chce małego przyjęcia dla najbliższej rodziny czyli jego rodzice i moi rodzice, rodzeństwo i dziadkowie co daje z nami w sumie 14 osób. Ja nie wiem, nie widzę tego. taki zwykły obiad. Musimy w tym miesiącu podjąć jakąś decyzję bo będzie dzwoniła babka od sali o podpisanie umowy. TŻ powiedział ok zaliczki poprzepadają trudno. Głównie chodzi mu o to że on nie chce robić 2 dniowej imprezy dla ludzi za 40 tysięcy i mówi że woli tą kasę przeznaczyć na zakup mieszkania i dobrać jakiś kredyt niż zaczynać odkładanie na mieszkanie od zera, bo z rodzicami mieszkać nie chcemy a po ślubie na początku by tak było.
Proszę poradźcie mi coś bo ja już nie wiem. Płakać mi się chce bo już wyobrażałam sobie nasze wesele i jestem w kropce teraz. Nerwy mam już w strzępach. Z mamą się pokłóciłam bo ona uważa że wesele być powinno no i przecież ona część kasy daje. Z jednej strony chciałabym mieć własne mieszkanko, choćby małe a drugiej strony wiem że zawsze będzie mi szkoda że nie miałam prawdziwego wesela a obiad rodzinny bo przyjęciem nie nazwę grupę 14 osób. Sukienka już zamówiona i zaliczkowana. Nie wiem co zrobić, no bo po co mi taka sukienka jaką zamówiłam na obiad Ja się męczę z tym, mama widzi że coś jest nie tak, pyta dlaczego płaczę. nie wyobrażam sobie jak by to miało w kościele wyglądać- 14 osób w tym 12 to goście. Naprawdę nie wiem co zrobić bo TŻ wyraźnie powiedział że jak ja mam zamiar organizować taką imprezę to żebym na niego nie liczyła bo on się na to nie pisze. I siedzę teraz i się zastanawiam co zrobić postawić na swoim czy być jednak bliżej swojego własnego kąta bez rodziców w drugim pokoju.
kochana trzymam kciuki żeby się wszytko poukładało
Cytat:
Hej Dziewczyn
znajdzie sie tu jeszcze miejsce dla mnie??
Wiem, wiem dawno mnie tu nie było i bardzo za to przepraszam...
witamy no lanie się należy tak nas zostawić
Cytat:
Zdjecie mam tylko katalogowe

Dziekuje bardzo...

a oto moja suknia, w której będzie wprowadzone kilka zmian... nie bedzie trenu, bedą ramiączka i gorset na biuście będzie bardziej zdobiony... i to by było chyba na tyle
oooooooooooooooooooooooo cudna
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 23:00   #1778
Chatka
Wtajemniczenie

Coś mi się zdaje, że nie wszystko się zwielocytowało, ale trudno... Już mi się spać chce

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
ja chyba swojego wyślę albo poproszę jego siostrę by go trochę zmatowiła przed wyjściem A i pewnie mój zrobi sobie manicure po to by na zdjęciach jego dłonie takze dobrze wygladały
Dokładnie, bez manikiura i zmatowienia to się nawet niech nie pokazuje Mój ma zakola od 20go roku życia i na pewno nie pozwoliłabym, żeby nimi świecił na zdjęciach i filmie A manicure też na pewno sobie zrobi ładnie, może się wybierze razem ze mną, to mu wypolerują paznokietki

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Dziś 4 miesiące do ślubu
Gratulejszyn! To już tuż tuż

Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość
Przyszły nasze zaproszenia. Jestem załamana Próbka była super... a te które przyszły... ech
Kokardki o ok. 1 cm krótsze niż na próbce, jakieś 70-80% szt. krzywo ponaklejane, środek kokardy nie na środku, widać miejsce klejenia, zdarza się, że papier jest brudny od kleju i nie mogę tego zdrapać paznokciem I najlepsze: zaproszenie dla moich rodziców w ogóle nie ma kokardkiZaraz szlag jasny mnie trafi normalnie ! Jestem mega wkurzona. Zaczynam się zastanawiać czy to ja jestem taka czepialska, czy to oni odpierniczyli robotę, ale pokazuję zaproszenia bratu i jego dziewczynie i przyznają mi rację. Jakbym miała gdzieś pod ręką tego, kto tak mi zrobił te zaproszenia... grrrr !!
Dobrze mówią Dziewczyny, reklamuj! Ale okropna sytuacja, współczuję...
Dlatego właśnie my wolimy sami zrobić i wydrukować, wiadomo wtedy, co robimy i jak.

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Jak mojemu kiedyś coś wspomniałam, że go pani makijażystka skoryguje, to mnie wyśmiał. W końcu on, chłop z krwi i kości malował się nie będzie. Cerę ma raczej mieszaną i jak jest ciepło to się świeci jak cholera i mu się pory rozszerzają. No ale nie naciskałam Oglądamy ostatnio różne zdjęcia z plenerów i reportażowe i na jednych kolesie z twarzą ładnie zmatowioną, wszystko ładnie naturalnie itp, a na innych się święcą i TŻ tak ogląda, ogląda i mówi "wiesz, może faktycznie lepiej będzie jak zostanę starym pudernicem tego dnia " Umarłam
Dobre Ale grunt, że sam załapał, o co tu chodzi, że się wcale z Niego tranzwestyty zrobić nie chce, tylko po prostu żeby dobrze wyglądał. A faceci czasem są strasznie uparci i nie chcą w ogóle słuchać, dobrze, że Twój taki mądry

Gratuluję 222

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Mamy obrączki

Tzn. mamy zamówione, będą do odbioru 14 lutego
Ale po kolei. Poszliśmy do jednego jubilera. Zwykłe, klasyczne obrączki z żółtego złota 3000 zł ale jeszcze trzeba liczyć, że przy zmianie rozmiaru cena może wzrosnąć. Poszliśmy do drugiego jubilera-ta sama sytuacja.
Zrezygnowana mówię, "T. idziemy do pana Grzesia" (znajomy jubiler od mamy). Wchodzimy i widzę, że mojemu T. oczy się zaświeciły. Wybraliśmy klasyczne obrączki z żółtego złota, okrągłe na zewnątrz, T. ma szerokość 5 mm a ja mam 4 mm. Cena: do 1500 zł bez zaliczki bo to dla córki pani M. Jejciu jak się cieszę
Gratuluję! Będziemy mieć bardzo podobne obrączki

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Możesz powiedzieć coś więcej? W jakiej kwocie się zmieścicie i jak to wygląda? Lecicie tam i co? Jesteście zdani na siebie?
No cóż, wszystko, co na razie o nich wiem wyczytałam na tej stronie Także poczytaj sobie i zobacz, czy Ci to odpowiada. Pewnie bliżej wakacji do Nich zadzwonimy albo napiszemy i będziemy się pytać, na ile wcześniej trzeba zamawiać wycieczkę, jak wyglądają szczegóły itd. http://www.relaksmisja.com/onas#faq Tu masz wszystko, włącznie z pytaniami i opiniami. A jak wejdziesz w "plażowo" to tam klikasz sobie na któryś kraj i patrzysz, jak przykładowo wygląda taka wycieczka

Cytat:
zamówiłam zaproszenia
Szalona! Pokaż, które

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Widze ze rozprawiacie o prezentach dla rodzicow. Mam w zwiazku z tym pytanie do was. Bo ja nie planuje zadnych kwiatow ani slodyczy. Uwazam to za wyrzucone pieniadze w bloto, szczegolnie na kwiatki. Wiadmo ze nie kupie wiazanki za 30 zl, bo bedzie smiech na sali, a widze ze popularne sa kosze, duze bukiety ktore pewno w oklicach 150 zl oscyluja. Kwiatki za 3 dni zdechna i nie bedzie ani pamiatki ani kwiatkow. Slodycze tez odpadaja, bo jeszcze nie tesciowie nie przepadaja za slodyczami a moja mama je gorzka czekolade wiec musialabym jej kupic chyba cala paczke . Tak wiec wymyslilam ze dodam pare groszy i kupie cos co bedzie pamiatka ze slubu, no i tutaj tak jak kilka z was mysle albo o albumie albo o ramce na zdjecia. Tylko teraz nie wiem co lepiej. Bo wolalabym ramki, wiem ze rodzice TZ na pewno by sie ucieszyli, oni lubia takie gadzety i znajac zycie ta ramka chodzilaby u nich 24 godz na dobe ale znajac moja mame i jej podejcie do takich wynalzakow to juz zaczynam sie zastanawiac. Mysle ze nawet nie bedzie umiala tego wlaczyc i bedzie lezec i sie tylko kurzyc. No i juz sama nie wiem. Dodam tylko ze i do albumu i do ramki wrzucilibysmy fotki z cywilnego a pozniej po koscielnym dolozyli kolejne.
Prosze doradzcie co
ja się zgadzam z Kasią - wybierzcie sobie jakieś piękne zdjęcie z cywilnego, ewentualnie kolaż z kilku zdjęć i oprawcie ładnie w spore ramy, niech sobie Rodzice powieszą na ścianie Ramka jest fajna, jak wiesz, że ktoś będzie używał, bo jak nie, to raczej kiepski pomysł. A coś takiego stałego, tylko do powieszenia, powinno być ok

Cytat:
Hej Kochana Powiem Ci szczerze, że nie rozumiem. Tyle czasu planujecie ślub, zamówiliście salę i nagle TŻtowi się odwidziało i chce skromny obiad? A wcześniej nie było z tym problemu? Nie jarzę. Trudno mi coś doradzić, bo my mamy mieszkanie, ale gdybym była w Waszej sytuacji, to pewnie usiłowałabym jakoś wypośrodkować to, jak Dziewczyny pisały, zrobić mniejsze wesele, ale jednak wesele. Sam obiad by mi nie wystarczył, ale z drugiej strony chciałabym mieć kasę na mieszkanie.

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Bardzo fajny pomysł. ja pewnie bym się nie zdecydowała, bo jestem z tych typów co to tylko na AI jeździ, żeby się nadmiernie nie stresować i nie zmęczyć Ale Filipin zazdroszczę Jeśli będzie Indonezja to właściwie też

Wiesz co Chatko, a mnie akurat si ę ta góra podoba, jakoś tak wygląda, że dobrze leży. Moze to kwestia zdjęć, że nie ma idealnego na wprost i nie widać, żeby były jakieś wady. Ale wygląda ładnie.

Mamy dekoratorkę Byliśmy dzisiaj w kilku miejscach i znaleźliśmy panią Kobitka ma super pomysły. Siedzieliśmy chyba z 45 min i uzgadnialiśmy co i jak. Ja mówiłam moje pomysły, a ona wszystko wyłapywała i wiedziała dokładnie o co mi chodzi, miała dużo swoich świetnych pomysłów i wszystko jakoś obmyśliliśmy Mam nadzieję, że będzie pięknie Pod koniec stycznia idziemy podpisać umowę i wpłacamy zaliczkę
No a ja właśnie nie potrzebuję AI, nie lubię wielkich wielkich hoteli i wręcz nie znoszę miejscowości, które roją się od turystów. Kilometry pustej plaży i mało odkryte zakamarki małych miasteczek to jest to! TŻ też woli ciszę i spokój, chociaż dla niego wszystko i tak będzie nowe, bo nigdy nie był na zagranicznych wakacjach. Cieszę się więc, że pośród morza ofert dla takich jak Ty () znalazła się w końcu jakaś dla takich, jak ja

Co do sukienki na zdjęciach może tego nie widać, ale dekolt ma krzywy (poza tym ja potrzebuję wciętego a nie prostego, a oni nie mogą go przerobić), poza tym ma dziwne coś z prawej strony, co mi psuje całą górę sukienki i nie bardzo się tego da usunąć.

Gratuluję dekoratorki! Super, że tak się dobrze dogadałyście i rozumie Twoją wizję

Madziuniusia, wyglądasz na fotkach szałowo

party_girl, śliczne zaproszenia

Talaaaa, suknia przepiękna!

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2012-01-02 o 23:05
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 23:06   #1779
ladystar
Zakorzenienie

Czesc dziewczynki
u mnie niestety troszke zle wiesci mialam w tym tygodniu wyruszyc z mama na poszukiwanie sukienki, bo ma urlop, ale niestety dostalismy dzis telefon ze szpitala. Moj brat juz od pol roku czeka na przeszczep rogowki i dzis poinformowano nas ze pojawil sie dawca i jutro ma miec operacje. No i w zwiazku z tym sukienka oczywiscie odchodzi na dalszy plan, a ja troszke martwie sie o brata Wiem, ze musi byc wszystko w porzadku i ze to jest radosna wiadomosc tak naprawde, bo czekalismy na nia od pol roku i oko brata bedzie w koncu zdrowe, a poza tym lekarz zapewnia ze takie przeszczepy przyjmuja sie w 99% ale i tak sie martwie

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 23:09   #1780
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki
u mnie niestety troszke zle wiesci mialam w tym tygodniu wyruszyc z mama na poszukiwanie sukienki, bo ma urlop, ale niestety dostalismy dzis telefon ze szpitala. Moj brat juz od pol roku czeka na przeszczep rogowki i dzis poinformowano nas ze pojawil sie dawca i jutro ma miec operacje. No i w zwiazku z tym sukienka oczywiscie odchodzi na dalszy plan, a ja troszke martwie sie o brata Wiem, ze musi byc wszystko w porzadku i ze to jest radosna wiadomosc tak naprawde, bo czekalismy na nia od pol roku i oko brata bedzie w koncu zdrowe, a poza tym lekarz zapewnia ze takie przeszczepy przyjmuja sie w 99% ale i tak sie martwie

będzie dobrze musi być
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 23:11   #1781
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc dziewczynki
wizażowe kciuki na pewno też pomogą Twojemu bratu

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 23:11   #1782
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc dziewczynki
na pewno bedzie dobrze, do wesela musi wyzdrowiec i nabrac sil przeciez

Chatko dziekuje, fajnie ze wam sie podobaja zaproszonka wlasnie zamowilam jeszcze koperty ecru do kompletu oraz 40kartek o tym samym wzorze na winietki i menu
Stary 2012-01-02, 23:15   #1783
Talaaa87
Zadomowienie

Cytat:
Czesc dziewczynki
To normalne ze sie martwisz, ale skoro lekarze mówią że będzie dobrze, to musi być dobrze

Pani Mgr
Stary 2012-01-02, 23:16   #1784
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Czesc dziewczynki
Na pewno będzie wszystko dobrze będą trzymane
Stary 2012-01-02, 23:17   #1785
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Czesc dziewczynki
Na pewno będzie dobrze i brat szybko dojdzie do siebie

Zmykam już spać, bo oczy mi się same zamykają, dobranoc

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 23:21   #1786
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość

Chatko dziekuje, fajnie ze wam sie podobaja zaproszonka wlasnie zamowilam jeszcze koperty ecru do kompletu oraz 40kartek o tym samym wzorze na winietki i menu
Na aukcji pisze, że koperty są do zaproszeń.
Gdzie zamawiasz winietki?

Patrzcie co znalazłam
http://www.pixel-art.az.pl/drewno/sztucce5.jpg
http://www.pixel-art.az.pl/drewno/sztucce2.jpg
aukcja jeszcze trwa, więc wkleiłam same zdjęcia, by mnie nikt o reklamę nie posądził
Stary 2012-01-02, 23:21   #1787
(kicia)
Zakorzenienie

też bym już chętnie poszła spać ale czekam do 24 bo TŻcik ma urodzinki jutro no i zawsze dzwonie zaraz po 24 i jako pierwsza składam mu życzenia

Stary 2012-01-02, 23:37   #1788
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Na aukcji pisze, że koperty są do zaproszeń.
Gdzie zamawiasz winietki?

Patrzcie co znalazłam
http://www.pixel-art.az.pl/drewno/sztucce5.jpg
http://www.pixel-art.az.pl/drewno/sztucce2.jpg
aukcja jeszcze trwa, więc wkleiłam same zdjęcia, by mnie nikt o reklamę nie posądził
ale na jakiej aukcji jesli na tej z ktorej zamawialam zaproszenia to wiem, bo juz je dostalam

a winietek nie zamawiam, zamawiam artykuly i sama robie winietki, zawieszki i menu
Stary 2012-01-02, 23:40   #1789
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Czesc dziewczynki
Kochana, to nie są złe wieści, ale bardzo dobre, skoro Brat tyle na to czekał! Na pewno wszystko się uda, wizażowe już o to zadbają
A po suknię możecie iść z Mamą w weekend.

Cytat:
też bym już chętnie poszła spać ale czekam do 24 bo TŻcik ma urodzinki jutro no i zawsze dzwonie zaraz po 24 i jako pierwsza składam mu życzenia
To złóż TŻtowi życzenia i od nas

Lecę do spania Dobrej nocki

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 23:48   #1790
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
wizażowe kciuki na pewno też pomogą Twojemu bratu
Cytat:
To normalne ze sie martwisz, ale skoro lekarze mówią że będzie dobrze, to musi być dobrze
Cytat:
Na pewno będzie wszystko dobrze będą trzymane
Cytat:
Na pewno będzie dobrze i brat szybko dojdzie do siebie

Zmykam już spać, bo oczy mi się same zamykają, dobranoc
Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Kochana, to nie są złe wieści, ale bardzo dobre, skoro Brat tyle na to czekał! Na pewno wszystko się uda, wizażowe już o to zadbają
A po suknię możecie iść z Mamą w weekend.

To złóż TŻtowi życzenia i od nas

Lecę do spania Dobrej nocki
Cytat:
będzie dobrze musi być

wielkie dzieki dziewczynki ehhh... tez bede mocno sciskac jutro kciuki od rana mam nadzieje ze wszystko sie uda i nie bedzie zadnych komplikacji dobranoc

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 23:51   #1791
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Wiecie rozmawiałam chwilę temu z TŻ-tem przez telefon. Jutro jak wróci z pracy pogadamy już tak konkretnie.
No ale teraz zapytałam go jak on to widzi czy jako przyjęcie ma na myśli te osoby o których pisałam czyli rodzice, rodzeństwo i dziadkowie. powiedział że tak. zapytałam czy wie ile to będzie osób. usłyszałam że nie. to powiedziałam że 14 łącznie z nami. Usłyszałam: no i super.

Siedzę i beczę bo ja tego naprawdę nie widzę. w kościele to jak żart jakiś będzie wyglądać. Powoli zaczyna mi się odechciewać jakiegokolwiek ślubu. jeszcze dobijają mnie jego słowa że jeśli mam zamiar jednak organizować taką imprezę to on się na to nie pisze. Nie wiem jak wy ale ja to odebrałam tak że jeśli będę się upierać na takie wesele i ogólnie na wesele to lepiej się rozstańmy. No aż mi się ręce trzęsą. Potem coś jeszcze dodał że wtedy może się okazać że za rok będę szczęśliwa i zorganizuję takie wesele jak chcę z kim innym. że on się nie chce spierać ciągle o coś. Naprawdę zabolały mnie jego słowa. Kochamy się, wczoraj długo też o tym myślałam i byłam skłonna zaproponować może przesunięcie wesela na 2013 rok ale widzę że to nic nie da. TŻ jest materialistą i nic na to nie poradzę ale 14 osób no po prostu nie przeżyję. Na 14 osób nawet zamówiona sukienka będzie niepotrzebna no bo po co wydawać te 2400, dla kogo? Po co iść do jakiegoś lokalu jak równie dobrze można obiad dla tylu osób w domu zrobić. Po co ja robiłam te zaproszenia, winietki, etykiety na wódkę, księgę gości. Po co biegałam początkiem ubiegłego roku i wszystko załatwiałam. Tylko po to żeby to wszystko teraz wyrzucić do śmieci.
Jutro będziemy rozmawiać i wiem że będę ryczeć tak jak i teraz . Znam siebie i wiem że nie dam rady się powstrzymać. Nienawidzę płakać przy kimś. Nie wiem co z tej rozmowy wyniknie, naprawdę się boję

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

ladystar razem z resztą będę trzymać kciuki, będzie dobrze

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 23:58   #1792
jagodzia133
Zakorzenienie

ladystar ja również trzymam mocne
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 23:58   #1793
(kicia)
Zakorzenienie

Chatko dobrze złożę i od was

Beatko bardzo mi przykro bo widać Twój TŻ tak jakby nie brał pod uwagę tego co Ty chcesz musisz mu powiedzieć co czujesz

dobra lecę już do jutra papa

Stary 2012-01-03, 00:01   #1794
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiecie rozmawiałam chwilę temu z TŻ-tem przez telefon. Jutro jak wróci z pracy pogadamy już tak konkretnie.
No ale teraz zapytałam go jak on to widzi czy jako przyjęcie ma na myśli te osoby o których pisałam czyli rodzice, rodzeństwo i dziadkowie. powiedział że tak. zapytałam czy wie ile to będzie osób. usłyszałam że nie. to powiedziałam że 14 łącznie z nami. Usłyszałam: no i super.

Siedzę i beczę bo ja tego naprawdę nie widzę. w kościele to jak żart jakiś będzie wyglądać. Powoli zaczyna mi się odechciewać jakiegokolwiek ślubu. jeszcze dobijają mnie jego słowa że jeśli mam zamiar jednak organizować taką imprezę to on się na to nie pisze. Nie wiem jak wy ale ja to odebrałam tak że jeśli będę się upierać na takie wesele i ogólnie na wesele to lepiej się rozstańmy. No aż mi się ręce trzęsą. Potem coś jeszcze dodał że wtedy może się okazać że za rok będę szczęśliwa i zorganizuję takie wesele jak chcę z kim innym. że on się nie chce spierać ciągle o coś. Naprawdę zabolały mnie jego słowa. Kochamy się, wczoraj długo też o tym myślałam i byłam skłonna zaproponować może przesunięcie wesela na 2013 rok ale widzę że to nic nie da. TŻ jest materialistą i nic na to nie poradzę ale 14 osób no po prostu nie przeżyję. Na 14 osób nawet zamówiona sukienka będzie niepotrzebna no bo po co wydawać te 2400, dla kogo? Po co iść do jakiegoś lokalu jak równie dobrze można obiad dla tylu osób w domu zrobić. Po co ja robiłam te zaproszenia, winietki, etykiety na wódkę, księgę gości. Po co biegałam początkiem ubiegłego roku i wszystko załatwiałam. Tylko po to żeby to wszystko teraz wyrzucić do śmieci.
Jutro będziemy rozmawiać i wiem że będę ryczeć tak jak i teraz . Znam siebie i wiem że nie dam rady się powstrzymać. Nienawidzę płakać przy kimś. Nie wiem co z tej rozmowy wyniknie, naprawdę się boję

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

ladystar razem z resztą będę trzymać kciuki, będzie dobrze
Będę trzymać żeby rozmowa się udała i wszystko było po twojej myśli i żeby TŻ też pomyślał o Tobie a nie tylko o sobie
Stary 2012-01-03, 00:04   #1795
Talaaa87
Zadomowienie

beat@ przykro mi ze tak postępuje Twój TŻ, bo nie liczy się z Twoim zdaniem i z Twoimi potrzebami... musisz mu powiedzieć co czujesz... mam nadzieję że wszystko będzie dobrze

Pani Mgr
Stary 2012-01-03, 00:04   #1796
__Paulinka__
Zakorzenienie

siemaaa

Padam juz na ryłofon, bo caly dzien w domu mnie nie bylo.. juz jutro wyjezdzamy, wiec dzisiaj zrobilismy male zakupy, ogladalismy obrączki, mierzylismy, bylismy u zlotnika, ktory bedzie robil nasze obrączki i ktory przetopi obrączke babci TZ Ciesze sie, bo TZ sam wyszedl z inicjatywą aby dzisiaj je poogladac nie zamawialismy jescze bo pan powiedzial, ze czeka sie 2 tygodnie, wiec jak zamowimy w kwietniu to spokojnie zrobi je do lipca chyba, nie?

Bylismy tez w jeszcze jednej cukierni, gdzie mają rowniez pyszne torty i to duzo ladniejsze i tez Pani nam powiedziala , ze zamawia sie tort 2 tygodnie przed weselem i ze stelarzem nie ma problemu, nie trzeba zamawiac wczesniej
Juztro ostatecznie dzwonie do salonu i mowie Pani ktorą suknie z tych trzech biore bo juz wiem ale napisze Wam jutro ktorą wybralam od czasu przymiarki nie moglam spac w nocy, caly czas myslalam, wyobrazalam sobie dodatki to tej sukni i juz wiem, ze to ta!! poza tym jak pytalam sie Rodzicow, Rodzenstwo o zdanie, to mimo, ze niektorzy mowili, ze najladniej wyglądam np w 2 sukni to mowili:" ja widze po Tobie, ze chcesz tą X wiec weż tą w ktorej czujesz sie njajlepeij"
a Wam jutro napisze jak starczy mi czasu jutro to moze podskocze jeszcze raz do tego salonu i sie obfocic jescze raz

Takze moge spokojnie wyjechac teraz z powrotem do Norwegii, bo mam sunkie i bede mogla wybierac razem z Wami dodatki ciesze sie niezmiernie i mama nadzieje, ze bedzie to dobry wybr

Jutro tez bedzie okropny dzien.. pakowanie, na 12 mam jeszcze usg piersi... eh boje sie troche ale jestem dobrej mysli i wieczorem juz wyjezdzamy

Teraz ide spac, bo naprawde baterie mi si juz wyczerpaly..

dobranoc*
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 00:08   #1797
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
a wiecie co ja zrobiłam wreszcie nareszcie

zamówiłam zaproszenia
Cytat:
Napisane przez Jamee
Mamy obrączki
Gratuluje
To mi przypomina, że my też musimy kupić. Mówiłam TŻ o jubilerze na Długiej w Raciborzu.

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Mnie się podobasz w sukience nr 3 sam ją mierzyłam, i rzeczywiście Twoja wygląda o wiele lepiej czy mogę wiedzieć w jakim salonie byłaś?
Anna. Chcę bez trenu. Taką szerokość jak jest ten typ 7/8 tylko do ziemi. A Ty gdzie ją mierzyłaś? Skąd jesteś?
A tak ap-ropo co myślicie o sukni nr 7? Dodaje ją jeszcze raz

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Popytaj w hurtowniach z materiałami. Jeśli będziesz dobrze szukać na pewno znajdziesz. Widziałam taką koronkę na żywo i na JA i jako sam materiał i można ją dostać w Polsce.
Gdzie ją widziałaś? Mam zdjęcie koronki z tej sukni z bliska. Pani w pracowni, gdzie szyją, powiedziała mi, że ta koronka jest nie do zdobycia...

Cytat:

Trzeba dojść do kompromisu. Jeden dzień zamiast dwóch. 14 osób na weselu, tzn obiedzie... Może zaprosić więcej, a wykreślić co niektórych. Dasz rade

Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady
Przyszły nasze zaproszenia. Jestem załamana Próbka była super... a te które przyszły... ech
Kokardki o ok. 1 cm krótsze niż na próbce, jakieś 70-80% szt. krzywo ponaklejane, środek kokardy nie na środku, widać miejsce klejenia, zdarza się, że papier jest brudny od kleju i nie mogę tego zdrapać paznokciem I najlepsze: zaproszenie dla moich rodziców w ogóle nie ma kokardkiZaraz szlag jasny mnie trafi normalnie ! Jestem mega wkurzona. Zaczynam się zastanawiać czy to ja jestem taka czepialska, czy to oni odpierniczyli robotę, ale pokazuję zaproszenia bratu i jego dziewczynie i przyznają mi rację. Jakbym miała gdzieś pod ręką tego, kto tak mi zrobił te zaproszenia... grrrr !!

I co teraz ?

Zaraz wychodzę do lekarza, ale jak wrócę, to napiszę im maila
Daj znać co z tego wynikło. Gdzie zamawiałaś?

Cytat:
dziewczyny na dobranoc opowiem Wam autentyczną anegdotkę na temat rozmiaru obrączek - rozmowa telefoniczna pomiędzy moją koleżanką z pracy a jej synem:
- mamo zamówiliśmy obrączki, mój rozmiar 28
- taka duża obrączka?! synu, czy ty na pewno mierzyłeś ją NA PALCU?!
Od śmiania mnie wszystko boli.
Podobno 8 minut śmiechu przedłuża życie o minutę.
Proszę o więcej

Cytat:
Hej Dziewczyn
znajdzie sie tu jeszcze miejsce dla mnie??
Wiem, wiem dawno mnie tu nie było i bardzo za to przepraszam...
Witam Opowiadaj

Cytat:
Dziewczyny my kolejną rzecz mamy odhaczoną Mamy dekoratorkę Byliśmy dzisiaj w kilku miejscach i znaleźliśmy panią Kobitka ma super pomysły. Siedzieliśmy chyba z 45 min i uzgadnialiśmy co i jak. Ja mówiłam moje pomysły, a ona wszystko wyłapywała i wiedziała dokładnie o co mi chodzi, miała dużo swoich świetnych pomysłów i wszystko jakoś obmyśliliśmy Mam nadzieję, że będzie pięknie Pod koniec stycznia idziemy podpisać umowę i wpłacamy zaliczkę
Super. Dzisiaj rozmawiałam z rodzicami o wystroju i nie wiem co zrobić, trochę mi szkoda kasy

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Jeszcze tylko Wam chciałam napisać, że dziś przyszły nasze zaproszenia (ta aukcja: http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...009789068.html
Są przepiękne I mój brat wciąż nie może wyjść z podziwu, że tylko za złotówkę Wszystkim się podobają, baaardzo się cieszę i najlepiej już bym je rozdała
Jak będziesz na etapie winietek, to daj mi znać, macie nosa dziewczyny do fajnych aukcji Mogłabyś zrobić zdjęcia tych oto zaproszeń? Babka mi dzisiaj napisała maila, że wysyła nasze zaproszenia, zamawiałam tam gdzie Wy.

Cytat:
ooooo.... Zapomniałabym się Wam pochwalić...... MAM SUKNIE!!!!
Jak mogłaś zapomnieć? Czekamy na zdjęcia na Tobie, z niecierpliwością :P

Cytat:
A ja coś ominęłam ale mi się podobasz w 3 i ostatniej
Zastanawiałam się mocno nad suknią nr 6, tylko dekolt w serducho. W salonie trochę mniej niż piątka z trzema zerami...
Dlaczego mi się podobają takie drogie suknie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (85,8 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg koronka.jpg (83,0 KB, 34 załadowań)
Stary 2012-01-03, 00:18   #1798
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc dziewczynki
Będzie dobrze, Musi być

Cytat:
Już po północy, złóż i ode mnie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
ale na jakiej aukcji jesli na tej z ktorej zamawialam zaproszenia to wiem, bo juz je dostalam

a winietek nie zamawiam, zamawiam artykuly i sama robie winietki, zawieszki i menu
Wpisz w al WIZYTÓWKI DREWNIANE te u góry za 2,5

Cytat:

Powiedz dokładnie to samo swojemu TŻ

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Nie zmieściło się w jednym poście
Stary 2012-01-03, 00:32   #1799
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Gratuluje
To mi przypomina, że my też musimy kupić. Mówiłam TŻ o jubilerze na Długiej w Raciborzu.

Anna. Chcę bez trenu. Taką szerokość jak jest ten typ 7/8 tylko do ziemi. A Ty gdzie ją mierzyłaś? Skąd jesteś?
A tak ap-ropo co myślicie o sukni nr 7? Dodaje ją jeszcze raz

Gdzie ją widziałaś? Mam zdjęcie koronki z tej sukni z bliska. Pani w pracowni, gdzie szyją, powiedziała mi, że ta koronka jest nie do zdobycia...

Trzeba dojść do kompromisu. Jeden dzień zamiast dwóch. 14 osób na weselu, tzn obiedzie... Może zaprosić więcej, a wykreślić co niektórych. Dasz rade

Daj znać co z tego wynikło. Gdzie zamawiałaś?

Od śmiania mnie wszystko boli.
Podobno 8 minut śmiechu przedłuża życie o minutę.
Proszę o więcej

Witam Opowiadaj

Super. Dzisiaj rozmawiałam z rodzicami o wystroju i nie wiem co zrobić, trochę mi szkoda kasy

Jak będziesz na etapie winietek, to daj mi znać, macie nosa dziewczyny do fajnych aukcji Mogłabyś zrobić zdjęcia tych oto zaproszeń? Babka mi dzisiaj napisała maila, że wysyła nasze zaproszenia, zamawiałam tam gdzie Wy.

Jak mogłaś zapomnieć? Czekamy na zdjęcia na Tobie, z niecierpliwością :P

Zastanawiałam się mocno nad suknią nr 6, tylko dekolt w serducho. W salonie trochę mniej niż piątka z trzema zerami...
Dlaczego mi się podobają takie drogie suknie?
Mi się w tej sukni nie widzisz
Stary 2012-01-03, 00:37   #1800
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się w tej sukni nie widzisz
O której mówisz?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości