Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz. XVI - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-03, 00:49   #1801
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Kochane powiedzcie mi która spinka jest najładniejsza żeby pasowała na ślub (miała by być tak wczepiona jak ta na pierwszym zdjęciu)
1

Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość
Dziękuję A możesz mi jeszcze napisać z jakiej kolekcji jest Twoja suknia ? Chyba mi umknęło.

A ile płaciliście jeśli mogę spytać ?
Hehe Mnie też ten Nowy Rok jakby ze snu obudził... nagle sobie pomyślałam: jejku, to już coraz bliżej, ja nie wiem jak dziewczyny, które mają w maju czy kwietniu śluby wytrzymują ten stres
Lecę jeszcze szybko się umalować i biegnę do lekarza, potem mam gości
Sincerity model 3621, ale ta moja jest wierną kopią - nie jest oryginalna

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Zdecydowanie jestem za tym planem W dniu ślubu nie ma co rozpuszczać za bardzo, szczególnie takich długich włosów, bo będzie Ci za gorąco, kok wygląda zresztą bardzo szykownie. A na drugi dzień jak rozpuścisz i uzyskasz taki efekt, jak na tym ostatnim zdjęciu (czyli połowa prosta, połowa skarbowana przez te warkoczyki) to ludzie naprawdę popadają jak muchy z wrażenia
Dziękuję bardzo Na pierwszy dzień na chwile obecną kok, a na drugi dzień coś z rozpuszczonych włosów (jeszcze mi się może odmienić)
Zazdroszczę Ci końca studiów... Ja się męczę ten ostatni rok, do tego sesja się zbliża
A tu suknia z falbanami i sztywną halką specjalnie dla Ciebie - abyś mogła mieć motywację, że jak się chce to się da Nie spodoba Ci się, ale chodzi mi o to, że falbanki bez koła są możliwe
http://oiw.pl/komis_sukien_slubnych/...i_carrera.html

beat@: bardzo mi przykro z powodu zmiany podejścia TŻa do organizacji "przyjęcia" zamiast wesela Musisz Mu powiedzieć, co Ci leży na sercu i jak się z tym czujesz. A Twoja mama chce Cię widzieć w roli prawdziwej Panny Młodej i dla Niej ślub córki to wielkie wydarzenie- powiedz o tym wszystkim TŻowi i znajdźcie kompromisowe rozwiązanie Nie może być tak, że zrezygnujesz z wesela i zdecydujesz się na malutkie przyjęcie na 14 osób, bo ani nie będziesz szczęśliwa, ani nie spełnisz swojego marzenia, TŻ musi to zrozumieć chociaż po części - nie smuć się i pogadajcie na spokojnie, na pewno będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Pamiętacie jak tuż po świętach prosiłam Was o opinie?
Zgromadziłam Wasze wypowiedzi i w załączniku dodaje ponownie suknie

nena1984 1 potem 6
kindziulindzia 1
Jamee 1
kooocur 3
E87 1
(kicia) 1 i 3 , w nr 5 mi się wydaje ze tak dziwnie w brzuszku cię pogrubia
gamariel 1 i 2. 2 jest oryginalna i nieoklepana
justyna_g4 3 i 1 i 2 (ta też mi się podoba ale ma coś w sobie co mnie drażni ale nie wiem co)
baskaeta 6
Chatka 1,2,3 . Aczkolwiek wydaje mi się, że Twoja figura najlepiej wygląda w tej 4 , w 6 Twoje ramiona wyglądają trochę masywnie, jakbyś szła na walkę Ale ta 4 ta absolutnie Cię nie pogrubia, pięknie podkreśla Ci figurę, najlepiej ze wszystkich.
kasia_kuku 1.: Bardzo mi się podoba!
2. Wybacz, ale mi się kojarzy z firanką- odpada.
3. TAKKKK, JA <3 Brać A całkiem na poważnie, świetnie Twoja figura w niej wygląda, lepiej niż w 1.
4. Nieee, jakieś takie kiepskie te falbany.
5.Brzydka koronka, i jeśli mam być szczera niekorzystkie wygląda Twój brzuch, lepiej w JA.
6. Ładnie, ale lepiej Ci w rozkloszowanych
JA wygrał dla mnie
madzia2306 6
evoonia86 3
Ewusia_marchew 6 i 4
Gorska_Kozica 1
Dancing_Lady 1
gosza_m 3 i 6

Głosy na TAK

11 głosów na suknie nr 1
3 głosy na suknie nr 2

7 głosów na suknie nr 3

2 głosy na suknie nr 4
5 głosów na suknie nr 6

Głosy na NIE
suknia nr 5
Według mnie suknia numer 3 jest najładniejsza i najlepiej leży

Cytat:
Napisane przez Talaaa87 Pokaż wiadomość
Zdjecie mam tylko katalogowe

Dziekuje bardzo...

a oto moja suknia, w której będzie wprowadzone kilka zmian... nie bedzie trenu, bedą ramiączka i gorset na biuście będzie bardziej zdobiony... i to by było chyba na tyle

ladystar: trzymam kciuki i musi być dobrze

party_girl : reklamuj zaproszenia i niech Ci oddadzą pieniądze, bo to jest oszustwo - próbkami mydlą oczy! Współczuję.

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
pięknie w niej wyglądasz
niestety, to nie ja... To inna PMka w mojej kiecce - swoje fotki wstawię, jak pojadę zapłacić zaliczę

Ewusia_marchew:

Cytat:
Napisane przez Iwa87_18 Pokaż wiadomość
Wygląd rewelacyjnie.. wiesz może gdzie można ją zmierzyć ?? bo z tego co zrozumiałam to nie oryginał tak??.. może jest jakaś sieć.. bądź namiary.. ja w sumie już się zdecydowałam na Agnes 10750..ale zmierzyć jeszcze inne nie zaszkodzi...
Już podaję: swoją mierzyłam w salonie White Diva w Piasku koło Pszczyny - przy głównej trasie Bielsko-Biała-Katowice Jest piękna, a Twoja Agnes też bardzo mi się podoba Ja zdradziłam swoją pierwszą miłość (Mori Lee) dla Sincerity i teraz kocham z wzajemnością swoją kiecę

Byłam dziś na wyprzedażach i nic konkretnego nie było - specjalnie przed świętami poszłam, aby zobaczyć ceny kilku rzeczy i te niby wyprzedaże to jakaś ściema, bo połowa rzeczy kosztuje tyle samo, tylko ma zawyżoną cenę na metce i ta żółta z niby przeceną jest identyczna, jak ta sprzed świąt W Croppie udało mi się kupić rajtuzy w serduszka (14,9 zł) i skarpetki dla TŻa (4,9 zł), a w Empiku poświątecznie przecenione zajączki z Lindt i miśka z Lindt - właśnie go zjadłam i zbiera mnie na wymioty...
Spadam spać, bo jutro nie wstanę

---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

P.S.:
Niusiu, tak mi się coś wydaje, że skoro masz tyle wątpliwości i prowadzisz statystyki to znaczy, że chyba jeszcze nie trafiłaś na tą właściwą sukienkę

Edytowane przez Wiktusiaczek
Czas edycji: 2012-01-03 o 00:52
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 00:50   #1802
Kessi_86
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

Cytat:
O której mówisz?
o tej co wstawiłaś ostatnią
Stary 2012-01-03, 01:11   #1803
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
1
P.S.:
Niusiu, tak mi się coś wydaje, że skoro masz tyle wątpliwości i prowadzisz statystyki to znaczy, że chyba jeszcze nie trafiłaś na tą właściwą sukienkę
Byłam kilka razy w salonach i wtedy żadna mi się nie podała. Teraz byłam zaraz po świętach. Dziewczyną podobały się te które Wam wymieniłam. Ja w zasadzie zastanawiałam się ciągle między 3 a 4, choć i nad 2 się zastanawiałam. 2 i 3 była w tym samym salonie i nie umiałam się zdecydować. W 2 ta koronka mi firankę przypomina, ale to przez mojego TŻ.
1 jakoś mi do gustu nie przypadła, Moni się ona najbardziej podobała i to była taka pierwsza, co dziewczyną przypadła do gustu.
Na 5 widzę dopiero na zdjęciach, że źle wyglądam w niej.
6 to rybka, a nie chciałam rybki, choć uważam, że ta ładna jest na mnie, ale dekolt w serducho.
A zdjęć sukien mam chyba z 50.

Wyjechałam, nie miałam możliwości tu zajrzeć. Dzisiaj dopiero miałam taką możliwość, by się nie pogubić i wyciągnąć właściwe odpowiedzi, zrobiłam statystykę. Lubię mieć wszystko poukładane. Dalej myślę 3 czy 4

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
o tej co wstawiłaś ostatnią
7. mierzyłam ją w wakacje.

Edytowane przez niusia_87
Czas edycji: 2012-01-03 o 01:11
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 05:44   #1804
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczyn
znajdzie sie tu jeszcze miejsce dla mnie??
Wiem, wiem dawno mnie tu nie było i bardzo za to przepraszam...
pfff! Po doopie powinnaś dostać

Cytat:
A no wróciłam

ooooo.... Zapomniałabym się Wam pochwalić...... MAM SUKNIE!!!!

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Mam prośbę jeszcze do Was...
Mogłybyście mi trochę streścić co sie działo w ostatnim wątku i w tym... niestety nie dam rady nadrobić...
wielkie gratulacje gdzie kupiłaś?

Cytat:

Dziekuje bardzo...

a oto moja suknia, w której będzie wprowadzone kilka zmian... nie bedzie trenu, bedą ramiączka i gorset na biuście będzie bardziej zdobiony... i to by było chyba na tyle
nooo niezłe cacko

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki
u mnie niestety troszke zle wiesci mialam w tym tygodniu wyruszyc z mama na poszukiwanie sukienki, bo ma urlop, ale niestety dostalismy dzis telefon ze szpitala. Moj brat juz od pol roku czeka na przeszczep rogowki i dzis poinformowano nas ze pojawil sie dawca i jutro ma miec operacje. No i w zwiazku z tym sukienka oczywiscie odchodzi na dalszy plan, a ja troszke martwie sie o brata Wiem, ze musi byc wszystko w porzadku i ze to jest radosna wiadomosc tak naprawde, bo czekalismy na nia od pol roku i oko brata bedzie w koncu zdrowe, a poza tym lekarz zapewnia ze takie przeszczepy przyjmuja sie w 99% ale i tak sie martwie
Trzymam mocno kciuki

Beata!! Niepojęte jest dla mnie to co Twój TŻ wygaduje... I wiesz co? Nie odpuszczaj. Bo jak odpuścisz w tej kwestii to tak samo będzie Cię traktował już po ślubie, żeby było tak jak on chce. Dużo siły Ci życzę na rozmowę... Wiesz... ja też nie mam kasy, ale nie wyobrażałam sobie nie mieć wesela. Po prostu kompletnie nie widziałam w wyobraźni czegoś takiego jak obiad dla najbliższej rodziny. Także stój mocno za swoim, argumentuj przede wszystkim takim czymś jak "gdzie on był jak robiliście rezerwacje sali, zespołu, zaproszenia robiłaś i kupowałaś wszystkie rzeczy..."
Stary 2012-01-03, 07:58   #1805
MARGIDA
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość

Beata!! Niepojęte jest dla mnie to co Twój TŻ wygaduje... I wiesz co? Nie odpuszczaj. Bo jak odpuścisz w tej kwestii to tak samo będzie Cię traktował już po ślubie, żeby było tak jak on chce. Dużo siły Ci życzę na rozmowę... Wiesz... ja też nie mam kasy, ale nie wyobrażałam sobie nie mieć wesela. Po prostu kompletnie nie widziałam w wyobraźni czegoś takiego jak obiad dla najbliższej rodziny. Także stój mocno za swoim, argumentuj przede wszystkim takim czymś jak "gdzie on był jak robiliście rezerwacje sali, zespołu, zaproszenia robiłaś i kupowałaś wszystkie rzeczy..."
nie bronię TŻ Beaty (zasady powinny być ustalone na początku gry), ale wydaje mi się, że jesteś zbyt surowa w swoich ocenach. Po pierwsze faceci są bardziej pragmatyczni, nie marzą od dzieciństwa o sukni księżniczki i weselu, po drugie jeżeli chłopak sam nie zarobi na swoją część imprezy ( a są to konkretne kwoty w dziesiątkach tysięcy), nie dostanie ich od nikogo i nie chce ich pożyczyć - to co ma zrobić?
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 08:12   #1806
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Gratuluje
To mi przypomina, że my też musimy kupić. Mówiłam TŻ o jubilerze na Długiej w Raciborzu.

Anna. Chcę bez trenu. Taką szerokość jak jest ten typ 7/8 tylko do ziemi. A Ty gdzie ją mierzyłaś? Skąd jesteś?
A tak ap-ropo co myślicie o sukni nr 7? Dodaje ją jeszcze raz

Gdzie ją widziałaś? Mam zdjęcie koronki z tej sukni z bliska. Pani w pracowni, gdzie szyją, powiedziała mi, że ta koronka jest nie do zdobycia...

Trzeba dojść do kompromisu. Jeden dzień zamiast dwóch. 14 osób na weselu, tzn obiedzie... Może zaprosić więcej, a wykreślić co niektórych. Dasz rade

Daj znać co z tego wynikło. Gdzie zamawiałaś?

Od śmiania mnie wszystko boli.
Podobno 8 minut śmiechu przedłuża życie o minutę.
Proszę o więcej

Witam Opowiadaj

Super. Dzisiaj rozmawiałam z rodzicami o wystroju i nie wiem co zrobić, trochę mi szkoda kasy

Jak będziesz na etapie winietek, to daj mi znać, macie nosa dziewczyny do fajnych aukcji Mogłabyś zrobić zdjęcia tych oto zaproszeń? Babka mi dzisiaj napisała maila, że wysyła nasze zaproszenia, zamawiałam tam gdzie Wy.

Jak mogłaś zapomnieć? Czekamy na zdjęcia na Tobie, z niecierpliwością :P

Zastanawiałam się mocno nad suknią nr 6, tylko dekolt w serducho. W salonie trochę mniej niż piątka z trzema zerami...
Dlaczego mi się podobają takie drogie suknie?
Do mnie ta 6 tez w ogole nie przemawia, a juz na pewno nie wyglada jakby miala kosztowac 5 tysiecy.
A tak w ogole to dzien dobry we wtorek
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 08:38   #1807
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Hej dziewczynki

Ja już dzisiaj wracam do pracy po prawie 2 tygodniach wolnego. A tak mi sie chce ze hej

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 08:42   #1808
nena1984
Zakorzenienie

witajcie!!
ja dziś niestety już w pracy, dobrze że ten tydzień ma dla mnie tylko 3 dni
chciałam wczoraj ruszyć z kopyta z przygotowaniami ślubnymi i co? i d.upa
Zadzwoniłam do kwartetu, to babka znowu mnie zbyła, tzn. raczyła wprawdzie zarezerwować mi termin, ale na chwilę obecną nie mogła obiecać, czy zespół nie będzie miał koncertu w dniu naszego slubu, bo letnie koncerty mają planowane w maju o! i wtedy da mi znać Trochę późno, dwa miesiące przed ślubem. Powiedziała też żebym się nie martwiła, bo w razie czego one polecą kogoś innego, ale ja nie chcę nikogo innego
Zadzwoniłam też w sprawie wynajęcia busa (zamiast autokaru) i nie było babki, która się tym zajmuje.
Mieliśmy też iść do księdza potwierdzić godzinę, ale nie miałam na to już siły.

Dziewczyny, jak długo jest ważna metryka chrztu?? 3 mce czy 4 miesiące przed ślubem
? Bo muszę po swoją pojechać kilkaset kilometrów

niusia - ta suknia, którą ostatnio wkleiłaś mi się kompletnie nie podoba . Ma brzydkie ramiączka i jest z kiepskiego materiału (tzw. gnieciucha)

ladystar - kciuki dla Twojego brata, będzie dobrze!

Beat@ - zanim porozmawiasz z Tżtem zastanów się nad jedną rzeczą - czy bardziej kochasz Tżta, czy jednak wizję pięknego ślubu w białej sukni? Wiem, że to straszne co napisałam, ale gdybym ja była w takiej sytuacji i Tż stawiałby mi niejako ultimatum, to zrezygnowałabym ze swojego marzenia, na rzecz tego, żeby być z nim do końca życia. Mam koleżankę, która była w podobnej sytuacji, wiele lat chodziła z chłopakiem, który jednak nie chciał jej się oświadczyć. Ona twierdziła, że tak bardzo go kocha. Prosiła go, nalegała, a on był po prostu ANTY. Wobec tego postawiła mu ultimatum albo pierścionek, albo zerwanie. W konsekwencji zerwali, ale czy to była prawdziwa miłość? Gdyby się rzeczywiście kochali, to dziewczyna przełknęłaby brak diamentu na palcu i byłaby z nim nadal. Myślę, że podobnie może być w Twojej sytuacji. Z tego co piszesz, Tż raczej nie zmieni nastawienia, ale CHCE ślubu, chce być z Tobą na zawsze, czy to nie jest najważniejsze?

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 08:47   #1809
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Beat@ - zanim porozmawiasz z Tżtem zastanów się nad jedną rzeczą - czy bardziej kochasz Tżta, czy jednak wizję pięknego ślubu w białej sukni? Wiem, że to straszne co napisałam, ale gdybym ja była w takiej sytuacji i Tż stawiałby mi niejako ultimatum, to zrezygnowałabym ze swojego marzenia, na rzecz tego, żeby być z nim do końca życia.
nenuś dziękuję za głos zdrowego rozsądku
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 08:53   #1810
carmelova
Zakorzenienie

Cześć

nena trochę niepoważny jest ten kwartet, ale z drugiej strony dobrze, że grają w otwarte karty, a nie mydlą Ci oczy i obiecują, że na 100% zagrają. Nie martw się

Beat@ świetnie rozumiem Twoje marzenie o białej sukni i zabawie do białego rana, ale trzeba mierzyć siły na zamiary. Usiądźcie na spokojnie, przeliczcie wszystko z ołówkiem w ręku i zastanówcie się, czy finansowo dacie sobie radę. Trzymam kciuki

Edytowane przez carmelova
Czas edycji: 2012-01-03 o 08:58
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 08:53   #1811
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

Dziekuje bardzo...

ale ładna

gratuluje klask i:

Mia i Tosia <3

Stary 2012-01-03, 09:00   #1812
kindziulindzia
Zakorzenienie

zamówiłam o takie składane a teraz idę Was nadrabiać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1935931234.jpg (45,3 KB, 50 załadowań)
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 09:04   #1813
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
wow!

ale śliczne

pewnie drogie były nie ?

my to mamy limit z kasa i zamówimy te co ostatnio tu ktoras pm pokazywala, z kokardka i za 1 zł

Mia i Tosia <3

Stary 2012-01-03, 09:06   #1814
justyna_g4
Zakorzenienie

Witajcie!

Cytat:
witajcie!!

Dziewczyny, jak długo jest ważna metryka chrztu?? 3 mce czy 4 miesiące przed ślubem

Na pewno dokumenty z urzędu są ważne 3 miesiące ale metryka chrztu nie ma ważności z tym, że jak weźmiesz metrykę ze wskazaniem, że to do ślubu to więcej takiej nie dostaniesz jakbyś ją zgubiła, bo można ją wziąć tylko raz. Wiec uważaj żeby gdzieś nie przepadła.

Kindzia Świetne te zaproszenia. Drogie były??

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 09:12   #1815
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie!!
ja dziś niestety już w pracy, dobrze że ten tydzień ma dla mnie tylko 3 dni
chciałam wczoraj ruszyć z kopyta z przygotowaniami ślubnymi i co? i d.upa
Zadzwoniłam do kwartetu, to babka znowu mnie zbyła, tzn. raczyła wprawdzie zarezerwować mi termin, ale na chwilę obecną nie mogła obiecać, czy zespół nie będzie miał koncertu w dniu naszego slubu, bo letnie koncerty mają planowane w maju o! i wtedy da mi znać Trochę późno, dwa miesiące przed ślubem. Powiedziała też żebym się nie martwiła, bo w razie czego one polecą kogoś innego, ale ja nie chcę nikogo innego
Zadzwoniłam też w sprawie wynajęcia busa (zamiast autokaru) i nie było babki, która się tym zajmuje.
Mieliśmy też iść do księdza potwierdzić godzinę, ale nie miałam na to już siły.

niusia - ta suknia, którą ostatnio wkleiłaś mi się kompletnie nie podoba . Ma brzydkie ramiączka i jest z kiepskiego materiału (tzw. gnieciucha)

ladystar - kciuki dla Twojego brata, będzie dobrze!

Beat@ - zanim porozmawiasz z Tżtem zastanów się nad jedną rzeczą - czy bardziej kochasz Tżta, czy jednak wizję pięknego ślubu w białej sukni? Wiem, że to straszne co napisałam, ale gdybym ja była w takiej sytuacji i Tż stawiałby mi niejako ultimatum, to zrezygnowałabym ze swojego marzenia, na rzecz tego, żeby być z nim do końca życia. Mam koleżankę, która była w podobnej sytuacji, wiele lat chodziła z chłopakiem, który jednak nie chciał jej się oświadczyć. Ona twierdziła, że tak bardzo go kocha. Prosiła go, nalegała, a on był po prostu ANTY. Wobec tego postawiła mu ultimatum albo pierścionek, albo zerwanie. W konsekwencji zerwali, ale czy to była prawdziwa miłość? Gdyby się rzeczywiście kochali, to dziewczyna przełknęłaby brak diamentu na palcu i byłaby z nim nadal. Myślę, że podobnie może być w Twojej sytuacji. Z tego co piszesz, Tż raczej nie zmieni nastawienia, ale CHCE ślubu, chce być z Tobą na zawsze, czy to nie jest najważniejsze?
nena dobrze mówi, aczkolwiek obiadu w domu bym nie chciała miec już wolałabym np zarezerwowac jakąs restaurację moi rodzice swoje wesele mieli w restauracji i nawet jeszcze miejsce do tańczenia było

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 09:12   #1816
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
wow!

ale śliczne

pewnie drogie były nie ?

my to mamy limit z kasa i zamówimy te co ostatnio tu ktoras pm pokazywala, z kokardka i za 1 zł

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Witajcie!
Na pewno dokumenty z urzędu są ważne 3 miesiące ale metryka chrztu nie ma ważności z tym, że jak weźmiesz metrykę ze wskazaniem, że to do ślubu to więcej takiej nie dostaniesz jakbyś ją zgubiła, bo można ją wziąć tylko raz. Wiec uważaj żeby gdzieś nie przepadła.

Kindzia Świetne te zaproszenia. Drogie były??
ddogadaliśmy się i zamówiłam je po 3zł razy 65 sztuk = 195zł jakoś to przeboleje tak jak wiecie sporo tych próbek zamówiliśmy i te najbardziej nam się spodobały
19.05.2012
Stary 2012-01-03, 09:15   #1817
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
ddogadaliśmy się i zamówiłam je po 3zł razy 65 sztuk = 195zł jakoś to przeboleje tak jak wiecie sporo tych próbek zamówiliśmy i te najbardziej nam się spodobały

aha, myslalam ze jeszcze wiecej za sztuke zabuliłaś

ale sliczne sa

Mia i Tosia <3

Stary 2012-01-03, 09:35   #1818
kindziulindzia
Zakorzenienie

talaaa piękna suknia

ladystar
oby się wszystko powiodło

beat trudna sytuacja i wiem co czujesz bo niedawno i ja to przeżywałam ale troszeczkę z innego powodu, sprawa się wyprostowała powiedzieliśmy sobie co mieliśmy do powiedzenia i co leży nam sercu
wesele się odbędzie ale wiele nas to kosztowało oby u Was się spełniło i tego Ci życzę mam nadzieję, że TŻ pójdzie po rozum do głowy i ustalicie wspólny kompromis
19.05.2012
Stary 2012-01-03, 09:48   #1819
Talaaa87
Zadomowienie

Cytat:
pfff! Po doopie powinnaś dostać

wielkie gratulacje gdzie kupiłaś?

Wiem, wiem, że powinnam dostać dlatego wystawiam na publiczne biczowanie

A sukienkę kupiłam u siebie
byłam jeszcze raz mierzyć tą emmi mariage, ale babka juz chciała za nią cene salonową, a to dla mnie za dużo...

Cytat:
Zaproszenia śliczne

Jeszcze raz dziękuje bardzo za miłe komentarze co do sukni i bardzo sie cieszę że Wam sie podoba

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

A tak w ogóle to dzień dobry Kochane

Pani Mgr
Talaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 09:51   #1820
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Hello,

Widze ze rozprawiacie o prezentach dla rodzicow. Mam w zwiazku z tym pytanie do was. Bo ja nie planuje zadnych kwiatow ani slodyczy. Uwazam to za wyrzucone pieniadze w bloto, szczegolnie na kwiatki. Wiadmo ze nie kupie wiazanki za 30 zl, bo bedzie smiech na sali, a widze ze popularne sa kosze, duze bukiety ktore pewno w oklicach 150 zl oscyluja. Kwiatki za 3 dni zdechna i nie bedzie ani pamiatki ani kwiatkow. Slodycze tez odpadaja, bo jeszcze nie tesciowie nie przepadaja za slodyczami a moja mama je gorzka czekolade wiec musialabym jej kupic chyba cala paczke . Tak wiec wymyslilam ze dodam pare groszy i kupie cos co bedzie pamiatka ze slubu, no i tutaj tak jak kilka z was mysle albo o albumie albo o ramce na zdjecia. Tylko teraz nie wiem co lepiej. Bo wolalabym ramki, wiem ze rodzice TZ na pewno by sie ucieszyli, oni lubia takie gadzety i znajac zycie ta ramka chodzilaby u nich 24 godz na dobe ale znajac moja mame i jej podejcie do takich wynalzakow to juz zaczynam sie zastanawiac. Mysle ze nawet nie bedzie umiala tego wlaczyc i bedzie lezec i sie tylko kurzyc. No i juz sama nie wiem. Dodam tylko ze i do albumu i do ramki wrzucilibysmy fotki z cywilnego a pozniej po koscielnym dolozyli kolejne.
Prosze doradzcie cos
a widzialam te ramki mysle że lepsze bardziej z klimatem są zdjęcia w ramkach lub w albumie

Cytat:
ciężka sytuacja, bardzo Ci współczuję

A dla mnie ten Nowy rok zaczął się fatalnie, nie będę wdawać się w szczegóły, ale mam obecnie jeden duży problem Nie, to nie jest chęć posiadania nowej pary butów.
nena żeby sie stał lepszym rokiem i na poprawe nastroju

Cytat:
Hej Dziewczyn
znajdzie sie tu jeszcze miejsce dla mnie??
Wiem, wiem dawno mnie tu nie było i bardzo za to przepraszam...
hejka

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Jeszcze tylko Wam chciałam napisać, że dziś przyszły nasze zaproszenia (ta aukcja: http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...009789068.html
Są przepiękne I mój brat wciąż nie może wyjść z podziwu, że tylko za złotówkę Wszystkim się podobają, baaardzo się cieszę i najlepiej już bym je rozdała
bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki
u mnie niestety troszke zle wiesci mialam w tym tygodniu wyruszyc z mama na poszukiwanie sukienki, bo ma urlop, ale niestety dostalismy dzis telefon ze szpitala. Moj brat juz od pol roku czeka na przeszczep rogowki i dzis poinformowano nas ze pojawil sie dawca i jutro ma miec operacje. No i w zwiazku z tym sukienka oczywiscie odchodzi na dalszy plan, a ja troszke martwie sie o brata Wiem, ze musi byc wszystko w porzadku i ze to jest radosna wiadomosc tak naprawde, bo czekalismy na nia od pol roku i oko brata bedzie w koncu zdrowe, a poza tym lekarz zapewnia ze takie przeszczepy przyjmuja sie w 99% ale i tak sie martwie
żeby było wszytsko dobrze

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Wiecie rozmawiałam chwilę temu z TŻ-tem przez telefon. Jutro jak wróci z pracy pogadamy już tak konkretnie.
No ale teraz zapytałam go jak on to widzi czy jako przyjęcie ma na myśli te osoby o których pisałam czyli rodzice, rodzeństwo i dziadkowie. powiedział że tak. zapytałam czy wie ile to będzie osób. usłyszałam że nie. to powiedziałam że 14 łącznie z nami. Usłyszałam: no i super.

Siedzę i beczę bo ja tego naprawdę nie widzę. w kościele to jak żart jakiś będzie wyglądać. Powoli zaczyna mi się odechciewać jakiegokolwiek ślubu. jeszcze dobijają mnie jego słowa że jeśli mam zamiar jednak organizować taką imprezę to on się na to nie pisze. Nie wiem jak wy ale ja to odebrałam tak że jeśli będę się upierać na takie wesele i ogólnie na wesele to lepiej się rozstańmy. No aż mi się ręce trzęsą. Potem coś jeszcze dodał że wtedy może się okazać że za rok będę szczęśliwa i zorganizuję takie wesele jak chcę z kim innym. że on się nie chce spierać ciągle o coś. Naprawdę zabolały mnie jego słowa. Kochamy się, wczoraj długo też o tym myślałam i byłam skłonna zaproponować może przesunięcie wesela na 2013 rok ale widzę że to nic nie da. TŻ jest materialistą i nic na to nie poradzę ale 14 osób no po prostu nie przeżyję. Na 14 osób nawet zamówiona sukienka będzie niepotrzebna no bo po co wydawać te 2400, dla kogo? Po co iść do jakiegoś lokalu jak równie dobrze można obiad dla tylu osób w domu zrobić. Po co ja robiłam te zaproszenia, winietki, etykiety na wódkę, księgę gości. Po co biegałam początkiem ubiegłego roku i wszystko załatwiałam. Tylko po to żeby to wszystko teraz wyrzucić do śmieci.
Jutro będziemy rozmawiać i wiem że będę ryczeć tak jak i teraz . Znam siebie i wiem że nie dam rady się powstrzymać. Nienawidzę płakać przy kimś. Nie wiem co z tej rozmowy wyniknie, naprawdę się boję

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

ladystar razem z resztą będę trzymać kciuki, będzie dobrze
sluchaj kazdy ślub ma swój urok zgadzam sie z wypowiedzią neny - wiesz my barlismy cywilny własnie z obiadem i grillem dla najblizszych i wiem ze taki ślub ma sój urok i klimat takze ja bym sie nie stresowała i az tak nie martwiła - uszy do góry wszytsko bedize dobrze a nóz TZ cie zaskoczy dzis wieczór?

Cytat:
o jakie śliczne
Stary 2012-01-03, 09:51   #1821
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki wielkie, tej informacji potrzebowałam. A czy któraś z was była w sytuacji, że chrzest i bierzmowanie miała w innych parafiach?? bo podobno jakąś adnotację o takim bierzmowaniu trzeba mieć?

Cytat:
bardzo ładne, zresztą już kiedyś to pisalam

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 09:52   #1822
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, wiem, że powinnam dostać dlatego wystawiam na publiczne biczowanie

A sukienkę kupiłam u siebie
byłam jeszcze raz mierzyć tą emmi mariage, ale babka juz chciała za nią cene salonową, a to dla mnie za dużo...

Zaproszenia śliczne

Jeszcze raz dziękuje bardzo za miłe komentarze co do sukni i bardzo sie cieszę że Wam sie podoba

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

A tak w ogóle to dzień dobry Kochane
witam

gdzie to sie podziewałaś dziewojo

Mia i Tosia <3

Stary 2012-01-03, 09:59   #1823
Talaaa87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
witam

gdzie to sie podziewałaś dziewojo
Jakoś tak schodziło że nie miałam czasu Was czytać ale już jestem i mam nadzieje że będę do końca, a nawet i dłużej

Pani Mgr
Talaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 10:00   #1824
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Jakoś tak schodziło że nie miałam czasu Was czytać ale już jestem i mam nadzieje że będę do końca, a nawet i dłużej

to dobrze

ja zmykam do pracy

dobrego dnia laski

Mia i Tosia <3

Stary 2012-01-03, 10:03   #1825
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny witam w nowym roku

dość długo mnie nie było ale mam trochę problemów - niestety..
My mieliśmy na początku taki sam dylemat wesele czy obiad i stwierdziłam, że jak obiad to nie będzie białej sukni i nie będzie moich przyjaciół więc wybraliśmy wesele, połowę dają moi rodzice druga połowę razem zbieramy. Ale to była wspólna decyzja.
Co mnie najbardziej zastanowiło to właśnie to co ustaliliście na początku i jakim cudem ty pozamawiałaś tyle rzeczy do tego suknie! A nagle się okazuje, że Twój TŻ nie chce wesela... dziwne. Jeśli tak bardzo zależy Ci na weselu to powiedz mu to wszystko co nam tu napisałaś, poza tym jak już będzie w tym waszym mieszkanku siądziecie i będziecie chcieli przypomnieć sobie wasz dzień to zapytaj go co będzie pamiętać..

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
dziewczyny na dobranoc opowiem Wam autentyczną anegdotkę na temat rozmiaru obrączek - rozmowa telefoniczna pomiędzy moją koleżanką z pracy a jej synem:
- mamo zamówiliśmy obrączki, mój rozmiar 28
- taka duża obrączka?! synu, czy ty na pewno mierzyłeś ją NA PALCU?!

dobranoc panienki
cudowne

Cytat:
Ja mam teraz w open finance i jak narazie jestem zadowolona. Zastanawiałam się nad Deuche Bankiem jeszcze bo też mieli za 0zł ale słyszałam, że ogólnie banka ma problemy.
To moje konto jest pod marką open fiance ale jest de facto w Getin Noble Banku.
Ja też mam w getinbanku, jest darmowe pod warunkiem, że raz w miesiącu wpłynie mi wypłata na konto i miesięcznie zapłacę kartą za zakupy 400 zł, do tego dostałam lokatę na 3 miesiące 18% !

Cytat:
Na aukcji pisze, że koperty są do zaproszeń.
Gdzie zamawiasz winietki?

Patrzcie co znalazłam
http://www.pixel-art.az.pl/drewno/sztucce5.jpg
http://www.pixel-art.az.pl/drewno/sztucce2.jpg
aukcja jeszcze trwa, więc wkleiłam same zdjęcia, by mnie nikt o reklamę nie posądził
Fajne można linka?
Stary 2012-01-03, 10:13   #1826
(kicia)
Zakorzenienie

nena metryka ma datę ważności 6 msc. A fakt bierzmowamia powinien być zgłoszony do parafi chrztu

Napisałam takiego długiego posta na temat tej sytuacji beaty i się skasował. Eh

kindzia śliczne zaproszenia

A TŻ kazał podziękować za życzenia
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 10:18   #1827
baskaeta
Zadomowienie

Dziewczyny a mam pytanie tworzycie pudełko z potrzebnymi rzeczami ? takimi zapasowymi i gdzie bedzie ono trzymane??? jak myslicie co by było potrzebne takie najbardziej i co tam powrzucac???
Stary 2012-01-03, 10:20   #1828
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki wielkie, tej informacji potrzebowałam. A czy któraś z was była w sytuacji, że chrzest i bierzmowanie miała w innych parafiach?? bo podobno jakąś adnotację o takim bierzmowaniu trzeba mieć?

bardzo ładne, zresztą już kiedyś to pisalam
miałam podobną sytuację. Bierzmowanie zrobili mi w momencie podziału mojej parafii na dwie i nie wiedziałam, gdzie tak naprawdę mam papiery. Ksiądz wytłumaczył mi, że informacja o bierzmowaniu powinnam mieć wysłaną do parafii gdzie był chrzest.
Mam nadzieję, że to jest w porządku i jak przyjadę do starej parafii po dokumenty, to mnie nie odeślą. Chociaż u mnie to mały problem bo wszystkie kościoły są w jednej miejscowości a Ty pisałaś, że po papierek dot. chrztu aż pareset km musisz jechać. Wydaje mi się, że najlepiej w tej sprawie zadzwonić do kancelarii parafialnej, z której masz odebrać papiery dot. chrztu.
Stary 2012-01-03, 10:23   #1829
Irmelin333
Raczkowanie

Cytat:

Jak dla mnie to dziecinne podejscie ( nie obraź się). Związek to ciągłe kompromisy a nie gra. Wiem jedno, ja bym wesela na pewno nie przedłożyła nad TŻa.
Irmelin333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 10:25   #1830
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
Dziewczyny a mam pytanie tworzycie pudełko z potrzebnymi rzeczami ? takimi zapasowymi i gdzie bedzie ono trzymane??? jak myslicie co by było potrzebne takie najbardziej i co tam powrzucac???
coś pewnie stworzę, ale jeszcze nie wiem co dokładnie tam się znajdzie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości