Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-03, 11:53   #2161
pearpearl
Wtajemniczenie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Dziewczynki, oglaszam, ze bardzo dobre z Was czarownice Kciuki podzialaly i na mnie, i na Czubaska
Bardzo dziekuje za troske
- po kwiatuszku dla kazdej z Was

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 11:55   #2162
magda1804
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Dziewczynki, oglaszam, ze bardzo dobre z Was czarownice Kciuki podzialaly i na mnie, i na Czubaska

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 11:56   #2163
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
to teraz czarujcie, zebym juz zaczęła rodzic (dzis po południu jak mi tylko o 14.30 ortodonta zdejmie aparat ))
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 12:01   #2164
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
to teraz czarujcie, zebym juz zaczęła rodzic (dzis po południu jak mi tylko o 14.30 ortodonta zdejmie aparat ))
Neska obyś zaczela rodzic dzis wieczorem

04.01.2012r.

Edytowane przez magda1804
Czas edycji: 2012-01-03 o 12:04
Stary 2012-01-03, 12:02   #2165
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Neska obyś zaczela rodzic dzis wieczorem:m agia:

wszyscy mi mówią, ze chłopcy leniwi i dłuzej w brzuchu siedzą wiec sie boje ze jeszcze 2 tyg bede sie bujac.... ;/
Stary 2012-01-03, 12:02   #2166
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Ja tez chce juz rodzic!!!!Juz niby 2 cm rozwarcia mialam dwa tygodnie temu,ale cos nie chce sie ruszyc dalej!!!Dziecko caly czas rosnie i boje sie,ze nie dam rady go urodzic naturalnie.Filip wylaz!!!!
Ja też chcę rodzić, dzisiaj mi nie robił usg. Ciekawe ile mały urósł od ostatniego...

Cytat:
dziewczynki czy jak macie skurcze/ czy jak brzuchol sie napina to kłuje Was to tez? bo mnie sie kilka razy zdarzyło takie kłucie w brzuchu.... i nie wim czy to normalne czy niet
mi się albo stawia albo kuje na dole

Cytat:
Inutil no dobrze wiec tak wyglada szyjka (zdjecie z cyklu ciezkie widoki- tylko dla odwaznych):
http://apt.republika.pl/Tajemnica1.html

wczesniej jesli sprawdzilam palcem jak najglebiej to wlasciwie byla ona baaardzo daleko i wydaje mi sie, ze wtedy nawet nie byla skrocona. Teraz nie musze sie wysilac by ja dotknac. poza tym jak widac na zdjeciu, ksztaltem przypomina taki jakby krazek i tak ja czuc, ktory w srodku ma dziurke, u mnie ta dziurka jakby sie rozszerzyla i tworzy teraz jakby okrag. chyba dosadnie opisalam swoj przypadek

NIE CZYTAC, jesli ktos jest wrazliwy na takowe opisy
eee, chyba i tak nic z tego nie będzie, bo ja gmerać nie potrafię. A w lusterku nie widać chyba co?

Cytat:
Noo, a teraz leżeć marsz
Stary 2012-01-03, 12:04   #2167
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
mi się albo stawia albo kuje na dole
:
cholerka... mnie nie na dole własnie tylko od góry albo po bokach....
Stary 2012-01-03, 12:04   #2168
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

jakie jakie
Jeszcze nie kupione w czwartek jeszcze tż pojedzie obejrzec go dokladniej, bo wczoraj padał deszcz a niby w deszczu nie widac zewnetrznych usterek, i do serwisu sprawdzic no i jak bedzie wszystko tak jak sie zapowiada to kupimy
ford focus kombi granatowy
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 12:05   #2169
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Neska obyś zaczela rodzic dzis wieczorem:m agia:
ja też chcę dzisiaj, mój lekarz zapraszał bo ma dyżur, a chciałabym na niego trafić. Następny chyba dopiero za tydzień

Cytat:

wszyscy mi mówią, ze chłopcy leniwi i dłuzej w brzuchu siedzą wiec sie boje ze jeszcze 2 tyg bede sie bujac.... ;/
o nieeee, nie pisz takich rzeczy.

Ja siedzę jak na bombie, normalnie zaczyna mi się chyba jakaś depresja przedporodowa, a nawet terminu jeszcze nie ma
Nie chcę myśleć, co będzie się ze mną działo jeśli mam czekać tydzień albo dwa po terminie
Stary 2012-01-03, 12:08   #2170
bambusiek
Zakorzenienie

Miałam z Wami od rana posiedzieć, ale mnie ścięło i usnęłam

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
mam newsa: Anankee urodziła !!!!!
Filipek jest malutki, ur. się o 3:35, waży 2900, i ma 51 cm.
Gratulacje!!!!
O kurcze... Gratulacje

Cytat:

jeju... jak zobaczyłam, że Anankee urodziła, to mnie trochę zmroziło, bo terminy miałyśmy podobne
Jak sobie pomyślę o tych skurczach i kłuciach, to coraz bardziej się boję, że nie doczekam drugiej połowy stycznia
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 12:08   #2171
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Kopnijcie mnie w d... abym się w końcu ruszyła.... Mieszkanko trzeba ogarnąć bo Kolenda dzisiaj a i mi by się przydało lekkie ogarnięcie a tu nic się człowiekowi nie chce
jakos zbyt kochana jestes na tego kopa w d....

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Czuję się dziś lepiej gardło praktycznie się nie odzywa, jedynie katarzysko wstrętne trzyma
A mały cały wieczór, pół nocy i teraz od rana masakrycznie się wierci... ciągle obrywam po żebrach no i nadal kłucie w dole trzyma... skurczy póki co brak...
wracaj do zdrowia, Mala
moja Niespodzianka to samo...
jeszcze cala noc dokazywala
ja naprawde ciagle ja czuje...jakby nigdy nie spala
Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
pear dobrze ze wszystko ok, w sumie mamy podobny termin i za 3 tyg to lajcikowo mozemy rodzic wiec polez jeszcze troche w sumie te 3 tyg to tak niewiele juz ....
leze, leze...
jeju...3 tygodnie
jeszcze niedawno sie balam, ze zostalo my mi 3 miesiace, a tutaj z miesiecy zrobily sie tygodnie
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Zobaczymy kozaczku co powiesz jak na Ciebie przyjdzie czas
chyba nic
kwilenie - to bedzie sie bardziej wydobywalo z moich ust, nie mowa
Cytat:
Napisane przez Boro
Ale ma pamięć wybiórczą laseczka
TAKIE rzeczy zawsze zapamietuje
Cytat:
Napisane przez Boro
Dobrze, że w głowie
trzeba bylo sie tak nie chwalic i nie rozpowiadac na lewo i prawo!!!

Cytat:
Dziewczyny,
ołłł jeeeeeeeeeeeee
gratulacje dla Mamuni i Fiffiego !!!!!!
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Co do naszych niespodzianek to ja obstawiam ze u Agatka bedzie Sebuś, a u pearl dziewuszka
czekamy na wiecej zakladow !!!!

Haniula, no to pieknie z tymi wynikami
Gratuluje rowniez autka. Na pewno dacie rade
Cytat:
Podbiłaś ich serca Duże dziecko to musi być facet Leżeć więc i odpoczywać czekając
oj, przypominam, ze jak Pearl przyszla na swiat, to krzykneli "dziewczynka! 4300!!! "

Dph, cierpliwosci... i co to za wywieranie presji na Tobie? Sami niech sobie rodza na zawolanie
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
dobrze, że to jeszcze nie teraz w końcu jutro ślub
alez mi stracha napedzilas!!!
myslalam, ze zjadlam po drodze jeden dzien, ale na szczescie to Ty sie zapedzilas
slub jest 5-go...
o ile znajde sukienke

Stary 2012-01-03, 12:11   #2172
magda1804
Rozeznanie

oj kochane dobrze Was rozumiem, to czekanie wykańcza psychicznie

A wiec: Abyśmy dziś urodziły

04.01.2012r.

Stary 2012-01-03, 12:11   #2173
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Mi jakoś lepiej dzisiaj, siły mam trochę, coś tam robię, nie muszę się co chwilę kłaść...

Marzę o tym, żeby się zaczęło
Śniło mi się dziś , że urodziłaś Także kto wie kto wie może nie długo się zacznie coś dziać .
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 12:13   #2174
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:

Mama była u mnie na chwilę, widziała mnie pierwszy raz od świąt i twierdzi, że brzuch mi zjechał
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 12:14   #2175
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Śniło mi się dziś , że urodziłaś Także kto wie kto wie może nie długo się zacznie coś dziać .
mojemu tz co drugą noc sie sni, ze rodze mnie czasem tez i jeszcze mojej kolezance tez
wczoraj mama zadzwonila do cioci (swojej siostry) i pierwsze słowa cioci "CO??? RODZI JUZ?? " i w trakcie tej rozmowy tam u cioci żona kuzyna wróciła z pracy i usłyszała ze ciocia z moja mama rozmawia i to samo na głos "CO? RODZI??"
Stary 2012-01-03, 12:14   #2176
magda1804
Rozeznanie

ja zmykam do lozka, poleniuchowac, a moze i pospac troszku bo tylko sie stresuje

04.01.2012r.

Stary 2012-01-03, 12:15   #2177
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
cholerka... mnie nie na dole własnie tylko od góry albo po bokach....
Niezrozumiale chyba napisałam

jak się stawia to na górze -> kiedyś chyba Agatek opisała ładnie. U góry macica robi się twarda jak kamień, taki pas na całej szerokości, tak mniej więcej do wysokości pępka. Potem jak mi odchodzi to schodzi na dół jakby i koniec
A te kłucia to na dole, w spojeniu jakby czy szyjce...
Stary 2012-01-03, 12:16   #2178
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
juz zaczynam
"niechaj Neska olsni swego pierworodnego snieznobialym amerykanczanskim blyskiem zebisk"....

Cytat:
Noo, a teraz leżeć marsz
leze caly czas az sie boje,zebym nie przyrosla do lozka

a co do chlopakow, to faktycznie czesto sa przeterminowani...wiec uzbrojcie sie w cierpliwosc

wiadomosc od Czubaska:
Mam podobnie. Plecy i tylek bo wlasnie dostalam zastrzyk (chodzi o bol w plecach). Juz po obchodzie. Mam rozwarcie na 2 cm i daja mi cos na podtrzymanie. Trzymac mocniej te kciuki czarownice bo bede kolejna mama na watku.

Stary 2012-01-03, 12:17   #2179
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Niezrozumiale chyba napisałam

jak się stawia to na górze -> kiedyś chyba Agatek opisała ładnie. U góry macica robi się twarda jak kamień, taki pas na całej szerokości, tak mniej więcej do wysokości pępka. Potem jak mi odchodzi to schodzi na dół jakby i koniec
A te kłucia to na dole, w spojeniu jakby czy szyjce...
wim kochana ja Cie zrozumiałam ze stawia sie od góry ale mi chodziło o to, ze kłuje mnie tez od góry i po bokach (tak jakby jednoczesnie-twardnieje i kłuje)... a w dole tylko ból jak mały główka napiera...
Stary 2012-01-03, 12:17   #2180
Milla_85
Raczkowanie

cześć mamuśki
Widzę że każdej z nas już się dłużą te ostatnie tygodnie,ja od wczoraj nie wiem co ze sobą zrobić nudzi mi się strasznie wszystko już naszykowane tylko czekać.Co prawda moja Pani doktor powiedziała że te ostatnie tygodnie mam się oszczędzać i dużo odpoczywać żeby nie wywołać wcześniej porodu,a tak już bym chciała małego przytulić ojojojo już się nie mogę doczekać.Ja mam się zgłosić do szpitala 9stycznia i tak liczę i obstawiam ze jak pójdę 9 to 10 pewnie nic się nie będzie dziać może jakieś badania ale 11,12 mam nadzieje ze mnie wezmą na poród bo będę mieć cc i że Wojtuś się urodzi
Milla_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 12:17   #2181
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość

Mi tam nic się nie śni, nic się nie wydaje. Przeczyć brak. Może to i lepiej.
Stary 2012-01-03, 12:18   #2182
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Kochane, melduje sie tylko po IP, a nadrabiac bede jutro, bo tz mega zmeczony i chce posiedziec z Nietoperkiem i ze mna, a jutro znowu do roboty, wiec ja bede miala czas na forum

Tak wiec zrobili mi ktg - wyszedl jeden maly skurczybyk, wzieli mnie na badania, palpacyjnie i usg, szyjka 27 mm, ale mowia, ze to jeszcze w normie i ze Dzidzia jest taka duza, ze mocno napiera i stad bole pipki, ze wlasciwie jest juz gotowa do wyjscia, wiec nawet jakby teraz sobie zaczela pchac sie na swiat, to juz by mi nie podawali zadnych lekow, tylko odbierali porod. Na te nerki i pecherz polecili doktora, o ktorym juz wczesniej czytalam w necie,ze jest super. W ogole to byli bardzo mili i "zapraszali" (doslownie) na porod u nich No i mam wiecej lezec niz nie lezec
No to leż kochana, leż i odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
witam, chciałam nadrobic, ale dzis juz nie dam rady wpadłam napisac, ze mamy sie calkiem dobrze, pomijajac fakt małego niejadka, normalnie nic, a nic ciagle śpi i nie idzie obudzic

jutro postaram sie nadrobic i opisac wszystko
Agatku, dziekuje za ogłoszenie na watku, ze Nokoś już jest z nami, niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi
Dużo zdrówka dla Was

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Chyba będę pierwsza dziś. Pobrali mi krew i jestem po ktg skurcze trochę spadły. Na 60. Miałam strasznie ciężka noc. Miałam cały czas wrażenie jakby mała napierała głową. I mała zaczęła porządnie fikac. Już z tz zapowiedzielismy jej że jak wyjdzie przed terminem to ma lanie na dzień dobry. A tak serio to strasznie się boję i mam nadzieję że moje łożysko wytrzyma jeszcze trochę.
Trzymajcie się obydwoje

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

Serio?
A mały cały wieczór, pół nocy i teraz od rana masakrycznie się wierci... ciągle obrywam po żebrach no i nadal kłucie w dole trzyma... skurczy póki co brak...
ojjj ja nie zauważyłam ze Ty termin masz na 30.01. No to rzeczywiście jeszcze co najmniej z tydzień niech synuś posiedzi w brzuszku, a w 38 tyg to już można spokojnie rodzić

Cytat:
Wiesz, nawet gdyby w legginsach chodziły tylko starsze panie, babunie, moherowe berety albo nie wiem jaki typ jeszcze to i tak bym je założyła

Aleeeeeeeeeeeeeee bym gofra wmłóciła z bitą śmietaną i czekoladą
Mi też jest megaWygodnie w legginsach, po porodzie na pewno ich nie odstawię
A ja nadal mam ochotę na tego pleśniaka, zaraz lece do sklepu po marmoladę i zaczynam piec

Cytat:
Dziewczyny,
Gratulacje!!!!

Zaraz napiszę Wam więcej

O północy odeszły jej wody, pół odziny później była już w szpitalu,zdjęli jej pessar i położyli na sali przedporodowej (miała już 2cm rozwarcia).
O 2:05 zaczeły się skurcze, a o 3-ciej miała pełne rozwarcie, podali jej leki na spowolnienie akcji, bo za szybko wszystko szło. No i o 3:35 urodził się Filipek
Potem niestety musieli ją uśpić, bo łożysko się nie chciało odkleić Ale juz jest dobrze

Dzielna mama
GRATULACJE!
Zazdroszczę - poród w 1,5 godziny

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 12:18   #2183
raqla
Raczkowanie

Dzieńdoberek!

Cytat:
Dziewczyny,
[B]Filipek jest malutki, ur. się o 3:35, waży 2900, i ma 51 cm
Gratulacje nowej Mamusi i nowemu Obywatelowi!

O rany, muszę zacząć kompletować torbę do szpitala, łóżeczko i inne takie, bo widzę, że nie znamy dnia, ani godziny...

Cytat:
Mówisz - masz
raqla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 12:20   #2184
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
leze caly czas az sie boje,zebym nie przyrosla do lozka

a co do chlopakow, to faktycznie czesto sa przeterminowani...wiec uzbrojcie sie w cierpliwosc

wiadomosc od Czubaska:
Mam podobnie. Plecy i tylek bo wlasnie dostalam zastrzyk (chodzi o bol w plecach). Juz po obchodzie. Mam rozwarcie na 2 cm i daja mi cos na podtrzymanie. Trzymac mocniej te kciuki czarownice bo bede kolejna mama na watku.

Cytat:
wim kochana ja Cie zrozumiałam ze stawia sie od góry ale mi chodziło o to, ze kłuje mnie tez od góry i po bokach (tak jakby jednoczesnie-twardnieje i kłuje)... a w dole tylko ból jak mały główka napiera...
no to ja nie wiem, mnie czasem bo bokach kłuje, ale nie w tym samym czasie co twardnieje...

hihi, śmieszne te opisy, każda i tak inaczej to odczuwa

idę coś porobić, bo czas mi nie mija wcale
Stary 2012-01-03, 12:25   #2185
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość
O rany, muszę zacząć kompletować torbę do szpitala, łóżeczko i inne takie, bo widzę, że nie znamy dnia, ani godziny...
dokladnie
mysle teraz tak samo

Stary 2012-01-03, 12:26   #2186
19mala83
Raczkowanie

Dzień dobry mamusie

Pearl dobrze że wszystko ok, przynajmniej się uspokoiłaś a teraz jak najwięcej leż ale dopiero jak znajdziesz sukienke w urzędzie ślub cywilny to rach ciach i już ja nawet nie zdążyłam dobrze po pokoju ślubów się rozejrzeć a już wychodziliśmy

Czubasek oby mała wytrzymała jeszcze troszkę w brzuszku

Gratulacje dla Anankee i Filipka

Ja już powoli też świruję chyba, termin mam na 11-12 stycznia ale czekam i czekam i na razie nic a miałam niby przed świętami urodzić, szyjka miękka od połowy grudnia ale nic się nie dzieje, każda kolejna noc to jakaś masakra, spać nie mogę ciągle duszno i gorąco, wyglądam jak nadmuchany balon i jeszcze te ciągłe telefony pod rodziny i co rodzisz już? albo i jak na porodówke kiedy się wybierasz wrrrr...

I jak tu się nie stresować?

Wczoraj mąż do mnie mówi:
a może nam mały zrobi prezent na rocznicę?
a ja do męża to weź mu powiedź żeby wyszedł już tego 9 może tatusia posłucha bo na moje prośby odzewu brak
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 12:26   #2187
Anulka_86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dolores181 Pokaż wiadomość
No to tak jak i ja , ja liczę na 26, 27 a gin mi wyliczył na 29 luty, ostatnia miesiączka 22 majm a u ciebie kiedy/?
ja ostatnią miałam 25 maja
To zostaniemy do samego końca na forum ... ciekawe która pierwsza.
Ja martwię się tylko tym ,że miałam przed świętami szyjkę 35 mm
idę teraz 10 stycznia i ciekawe ile będzie. Martwię się bo wtedy przez miesiąc o 1 cm się skróciła.
Mi nic nie jest.Nic mnie nie boli- chyba ,że duzo ponosze zakupów itp. to wtedy taki mały kawałek skóry mnie boli koło pępka; może to jakiś mięsień lub nerw.... a tak nic.
Ciąże znoszę rewelacyjnie, żadnych mdłości wymiotów bóli... itp.
Jestem w 32 tygodniu - niecałe 8 km na plusie. Mam doslownie tylko brzuch. Nigdzie indziej nie przytyłam. wszyscy się dziwią ,że to już 8 miesiąc. Mieszczę się w płaszcz normalnie- chyba ,że bym ubrała polar i grupy sweter to może wtedy ciężko było by zapiąć jeden guzik...
Jestem pojemna "w środku" z tego wynika. Moja dzidzia się wkomponowała ładnie z moimi narządami i jest tak jakby bardziej ze mną niż osobny brzuch.
Mnie bardzo martwi ta szyjka, ponieważ boję się ,że moja pani gin powie mi ze mam leżeć pod koniec ciązy a ja nie mogę bo mam teraz powoli sesje na mojej uczelni i mam kupe roboty.
Ostatni rok mgr i mam nadzieje zdać wszytsko i dopiero wtedy urodzić.
u nas na Politechnice nowy semestr rozpoczyna się 13 lutego i chcialabym jeszcze pójść na zajęcia...a potem mogę rodzić.
A Ty jak się czujesz?
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 12:34   #2188
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

No i z dobrych wieści chyba udało nam sie znalesc auto Po długich poszukiwaniach Troche sie martwie bo kosztuje wiecej niz zakladalismy wydac i wszystkie oszczędnosci pojdą, a tu za chwile chrzciny itp no ale tz sie upiera ze damy rade, wiec mu ufam
To żeby udało się kupić A nasze się właśnie zepsuło

Cytat:
Agawoo dawaj do Tbgu. Tp masz podobny to sobie pogadamy i pokarmimy razem
Boroo, termin mamy nawet chyba taki sam, ciekawe czy nasze dzieciaczki zdecydują się wyjść w ten sam dzień

Cytat:
Dziewczyny wypiłam ten olejek 2łyzki z sokiem pomarańczowym
Aleś się uparła , na siłę dziecko z brzucha wykurzyć
Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
A i kto zaklada watek na odchowalni ?? Bo juz po woli czas

Cytat:
ło matko!!! gratulacje
nie spodziewałam sie takiej wiadomosci
No ja też nie Pierwszą napisała mi w nocy, jak leżała na sali przedporodowej, ale oczywiście spałam jak zabita, a drugą rano Normalnie tak zrobiłam
I oczywiście pędem do kompa
Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Aha, no to jak tak ustalone to wsio gra

Byla u nas polozna, ale ta wizyta to jakas porazka. Nawet nie sprawdzila czy mala nie ma odparzonej pupy
yyyyy... to co robiła ta położna??
Cytat:

Cytat:
No następna, uważaj, bo się jeszcze faktycznie o 14:30 zacznie (swoją drogą - niezły numer by był )
Cytat:
mojemu tz co drugą noc sie sni, ze rodze mnie czasem tez i jeszcze mojej kolezance tez
wczoraj mama zadzwonila do cioci (swojej siostry) i pierwsze słowa cioci "CO??? RODZI JUZ?? " i w trakcie tej rozmowy tam u cioci żona kuzyna wróciła z pracy i usłyszała ze ciocia z moja mama rozmawia i to samo na głos "CO? RODZI??"

Cytat:
wiadomosc od Czubaska:

Idę smażyć mięsko na obiad

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 12:37   #2189
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć Mamusie! Jestem w domku, za chwilę napiszę coś więcej.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 12:38   #2190
Anulka_86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
nie tylko ty masz taki termin ja mam wg usg 1.03.2012, a wg om 19.02.2012
je w karcie ciąży ma wpisane 1.03 a to tylko dlatego ,że się śmiałyś z gin. ze rok przestepny itp. i dlatego....

to już 3 przyszle mamusie na koniec lutego /poczatek marca

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Dziewczyny,
Gratulacje!!!!

Gratulacje dla mamusi

tak widzę że przewaga mężczyzn się rodzi.... na wątku
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości