|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Dziewczynki, oglaszam, ze bardzo dobre z Was czarownice
Bardzo dziekuje za troske ![]() - po kwiatuszku dla kazdej z Was
|
#2162 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
|
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to teraz czarujcie, zebym juz zaczęła rodzic (dzis po południu jak mi tylko o 14.30 ortodonta zdejmie aparat ))
|
|
|
|
|
#2164 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lenusia 04.01.2012r. zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008* Edytowane przez magda1804 Czas edycji: 2012-01-03 o 12:04 |
|
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2166 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też chcę dzisiaj, mój lekarz zapraszał bo ma dyżur, a chciałabym na niego trafić. Następny chyba dopiero za tydzień
Cytat:
Ja siedzę jak na bombie, normalnie zaczyna mi się chyba jakaś depresja przedporodowa, a nawet terminu jeszcze nie ma Nie chcę myśleć, co będzie się ze mną działo jeśli mam czekać tydzień albo dwa po terminie
|
|
|
|
|
#2170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Miałam z Wami od rana posiedzieć, ale mnie ścięło i usnęłam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jeju... jak zobaczyłam, że Anankee urodziła, to mnie trochę zmroziło, bo terminy miałyśmy podobne ![]() Jak sobie pomyślę o tych skurczach i kłuciach, to coraz bardziej się boję, że nie doczekam drugiej połowy stycznia
|
|
#2171 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja Niespodzianka to samo... jeszcze cala noc dokazywala ja naprawde ciagle ja czuje...jakby nigdy nie spala ![]() Cytat:
jeju...3 tygodnie jeszcze niedawno sie balam, ze zostalo my mi 3 miesiace, a tutaj z miesiecy zrobily sie tygodnie ![]() chyba nic kwilenie - to bedzie sie bardziej wydobywalo z moich ust, nie mowa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ołłł jeeeeeeeeeeeee gratulacje dla Mamuni i Fiffiego !!!!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Haniula, no to pieknie z tymi wynikami ![]() Gratuluje rowniez autka. Na pewno dacie rade Cytat:
Dph, cierpliwosci... i co to za wywieranie presji na Tobie? ![]() alez mi stracha napedzilas!!! myslalam, ze zjadlam po drodze jeden dzien, ale na szczescie to Ty sie zapedzilas ![]() slub jest 5-go... o ile znajde sukienke
|
|
#2172 |
|
Rozeznanie
|
oj kochane dobrze Was rozumiem, to czekanie wykańcza psychicznie
A wiec: Abyśmy dziś urodziły ![]()
|
#2173 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama była u mnie na chwilę, widziała mnie pierwszy raz od świąt i twierdzi, że brzuch mi zjechał
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie czasem tez i jeszcze mojej kolezance tez ![]() wczoraj mama zadzwonila do cioci (swojej siostry) i pierwsze słowa cioci "CO??? RODZI JUZ?? " i w trakcie tej rozmowy tam u cioci żona kuzyna wróciła z pracy i usłyszała ze ciocia z moja mama rozmawia i to samo na głos "CO? RODZI??"
|
|
|
|
|
#2176 |
|
Rozeznanie
|
ja zmykam do lozka, poleniuchowac, a moze i pospac troszku bo tylko sie stresuje
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
Niezrozumiale chyba napisałam
jak się stawia to na górze -> kiedyś chyba Agatek opisała ładnie. U góry macica robi się twarda jak kamień, taki pas na całej szerokości, tak mniej więcej do wysokości pępka. Potem jak mi odchodzi to schodzi na dół jakby i koniec ![]() A te kłucia to na dole, w spojeniu jakby czy szyjce... |
|
|
|
#2178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"niechaj Neska olsni swego pierworodnego snieznobialym amerykanczanskim blyskiem zebisk".... leze caly czas ![]() a co do chlopakow, to faktycznie czesto sa przeterminowani...wiec uzbrojcie sie w cierpliwosc wiadomosc od Czubaska: Mam podobnie. Plecy i tylek bo wlasnie dostalam zastrzyk (chodzi o bol w plecach). Juz po obchodzie. Mam rozwarcie na 2 cm i daja mi cos na podtrzymanie. Trzymac mocniej te kciuki czarownice bo bede kolejna mama na watku.
|
|
#2179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja Cie zrozumiałam ze stawia sie od góry ale mi chodziło o to, ze kłuje mnie tez od góry i po bokach (tak jakby jednoczesnie-twardnieje i kłuje)... a w dole tylko ból jak mały główka napiera...
|
|
|
|
|
#2180 |
|
Raczkowanie
|
cześć mamuśki
Widzę że każdej z nas już się dłużą te ostatnie tygodnie,ja od wczoraj nie wiem co ze sobą zrobić nudzi mi się strasznie wszystko już naszykowane tylko czekać.Co prawda moja Pani doktor powiedziała że te ostatnie tygodnie mam się oszczędzać i dużo odpoczywać żeby nie wywołać wcześniej porodu,a tak już bym chciała małego przytulić ojojojo ![]() już się nie mogę doczekać.Ja mam się zgłosić do szpitala 9stycznia i tak liczę i obstawiam ze jak pójdę 9 to 10 pewnie nic się nie będzie dziać może jakieś badania ale 11,12 mam nadzieje ze mnie wezmą na poród bo będę mieć cc i że Wojtuś się urodzi![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mi tam nic się nie śni, nic się nie wydaje. Przeczyć brak. Może to i lepiej. |
|
|
|
|
#2182 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ja nadal mam ochotę na tego pleśniaka, zaraz lece do sklepu po marmoladę i zaczynam piec ![]() Cytat:
Zazdroszczę - poród w 1,5 godziny
|
|
#2183 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzieńdoberek!
Cytat:
![]() O rany, muszę zacząć kompletować torbę do szpitala, łóżeczko i inne takie, bo widzę, że nie znamy dnia, ani godziny... ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
no to ja nie wiem, mnie czasem bo bokach kłuje, ale nie w tym samym czasie co twardnieje... hihi, śmieszne te opisy, każda i tak inaczej to odczuwa ![]() idę coś porobić, bo czas mi nie mija wcale |
||
|
|
|
#2185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mysle teraz tak samo
|
|
#2186 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Pearl dobrze że wszystko ok, przynajmniej się uspokoiłaś a teraz jak najwięcej leż ale dopiero jak znajdziesz sukienke w urzędzie ślub cywilny to rach ciach i już ja nawet nie zdążyłam dobrze po pokoju ślubów się rozejrzeć a już wychodziliśmy ![]() Czubasek oby mała wytrzymała jeszcze troszkę w brzuszku ![]() Gratulacje dla Anankee i Filipka Ja już powoli też świruję chyba, termin mam na 11-12 stycznia ale czekam i czekam i na razie nic a miałam niby przed świętami urodzić, szyjka miękka od połowy grudnia ale nic się nie dzieje, każda kolejna noc to jakaś masakra, spać nie mogę ciągle duszno i gorąco, wyglądam jak nadmuchany balon i jeszcze te ciągłe telefony pod rodziny i co rodzisz już? albo i jak na porodówke kiedy się wybierasz wrrrr... I jak tu się nie stresować? Wczoraj mąż do mnie mówi: a może nam mały zrobi prezent na rocznicę? a ja do męża to weź mu powiedź żeby wyszedł już tego 9 może tatusia posłucha bo na moje prośby odzewu brak
|
|
|
|
#2187 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To zostaniemy do samego końca na forum ... ciekawe która pierwsza. Ja martwię się tylko tym ,że miałam przed świętami szyjkę 35 mm idę teraz 10 stycznia i ciekawe ile będzie. Martwię się bo wtedy przez miesiąc o 1 cm się skróciła. Mi nic nie jest.Nic mnie nie boli- chyba ,że duzo ponosze zakupów itp. to wtedy taki mały kawałek skóry mnie boli koło pępka; może to jakiś mięsień lub nerw.... a tak nic. Ciąże znoszę rewelacyjnie, żadnych mdłości wymiotów bóli... itp. Jestem w 32 tygodniu - niecałe 8 km na plusie. Mam doslownie tylko brzuch. Nigdzie indziej nie przytyłam. wszyscy się dziwią ,że to już 8 miesiąc. Mieszczę się w płaszcz normalnie- chyba ,że bym ubrała polar i grupy sweter to może wtedy ciężko było by zapiąć jeden guzik... Jestem pojemna "w środku" z tego wynika. Moja dzidzia się wkomponowała ładnie z moimi narządami i jest tak jakby bardziej ze mną niż osobny brzuch. Mnie bardzo martwi ta szyjka, ponieważ boję się ,że moja pani gin powie mi ze mam leżeć pod koniec ciązy a ja nie mogę bo mam teraz powoli sesje na mojej uczelni i mam kupe roboty. Ostatni rok mgr i mam nadzieje zdać wszytsko i dopiero wtedy urodzić. u nas na Politechnice nowy semestr rozpoczyna się 13 lutego i chcialabym jeszcze pójść na zajęcia...a potem mogę rodzić. A Ty jak się czujesz? |
|
|
|
|
#2188 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby udało się kupić A nasze się właśnie zepsuło Cytat:
Aleś się uparła , na siłę dziecko z brzucha wykurzyć Cytat:
No ja też nie Pierwszą napisała mi w nocy, jak leżała na sali przedporodowej, ale oczywiście spałam jak zabita, a drugą rano Normalnie tak zrobiłam I oczywiście pędem do kompa Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Idę smażyć mięsko na obiad
|
|
|
#2189 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie! Jestem w domku, za chwilę napiszę coś więcej.
|
|
|
|
#2190 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to już 3 przyszle mamusie na koniec lutego /poczatek marca ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
Gratulacje dla mamusi ![]() tak widzę że przewaga mężczyzn się rodzi.... na wątku
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

to teraz czarujcie, zebym juz zaczęła rodzic (dzis po południu jak mi tylko o 14.30 ortodonta zdejmie aparat
))

w czwartek jeszcze tż pojedzie obejrzec go dokladniej, bo wczoraj padał deszcz a niby w deszczu nie widac zewnetrznych usterek, i do serwisu sprawdzic no i jak bedzie wszystko tak jak sie zapowiada to kupimy
granatowy

no i nadal kłucie w dole trzyma... skurczy póki co brak...

zaraz lece do sklepu po marmoladę i zaczynam piec
Ale juz jest dobrze