Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-02, 23:01   #2101
19mala83
Raczkowanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

czubasek, pearl, bebibebi trzymam kciuki za Was oby wszystko było dobrze.

Poczytałam ale źle się czuję, skurcze takie lekkie co jakiś czas mam idę więc pod prysznic i do łóżka, kurczę chciałabym urodzić ale i panikuje powoli achh. Mały ciągle uciska aż syczę z bólu ale jak pomyśle o porodzie to ten ból to raczej pikus więc nie ma co marudzić. Uciekam mamuśki spać i mam nadzieję na dobre wieści od dziewczyn z rana.
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 23:05   #2102
dph
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Wlasnie urodzil sie kolejny dzidzius. Polozne w otwocku sa cudowne. Juz nie bede was straszyc jestem po prostu w szoku jak wyglada porod z bliska. Dobrej nocki. Odezwe sie jak sie ockne
ja też już myślałam że to Ty urodziłaś

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
mysle o chrzcinach i kogo tu wkoncu wziasc na chrzestnych i kiedy robic..
mam mala rodzine i jeszcze zero kontaktu z nimi.. i jak tu wybrac..
poważna decyzja - będę miała ten sam problem :/

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
No to klops. Gin napisal,ze mam jechac na IP i to jak najszybciej sprawdzic. No, wiec jade. Prosze o kciuki
i daj jak najszybciej znać co i jak

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Udało mi się wejść na telefonie. Trzymam kciuki za pearl. Ja po ktg skurcze dochodzą do 70% nie wiem czy to dobrze czy źle. Miałam też usg. Łożysko w ciągu 2 tyg osiągnęło 3 stopień i ma liczne złogi więc jest do dupy. Do tego z przepływami coś nie tak. Pociesza mnie fakt że ciąża jest tydzień starsza i mała ma 2370 g.
będzie dobrze tak jak dziewczyny piszą nie martw się w tym tygodniu to już chyba nie ma aż tak wielkiego ryzyka

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Tak czytam na temat tego olejku rycynowego i zastanawiam sie czy ktoras chetna sprobowac? Ja chyba jutro spróbuje, ale troche sie boje czy maluszkowi nie zaszkodzi

Nawojka a Ty nie myslalas o tym olejku? u Ciebie znajdziesz go pewnie jako: castor oil

juz nawet sie zorientowalam w temacie

ps. po prostu sama nie chce tego pic
Monia piła ten olejek i nic jej to chyba nie dało

PYTANIE DO MAM ROZPAKOWANYCH Uska, Klaurencja, Monia jakich kosmetyków używacie dla swoich maleństw? I czy się sprawdzają????
Stary 2012-01-02, 23:07   #2103
miniusia91
Raczkowanie

GG do miniusia91

a co niby daje ten olejek??
miniusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 23:11   #2104
raqla
Raczkowanie

Ufff, nadrobiłam

Cytat:
Napisane przez Psotnika Pokaż wiadomość
w moją stronę też wysyłajcie dużo dobrej energii
buziaki

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Paula Lbn (pierwsza wykluta niespodzianka) "Dziś o godzinie 9.55 z mamusią przywitał się Nikodem Całe 2700 gram i 50 cm szczęścia Było trochę komplikacji ale to później napiszemy"
Gratulacje dla Pauli i Nikosia Dużo zdrowia i szybkiego powrotu do domku!

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ten jeden roczek oznacza dla mnie w czerwcu 3 z przodu
A tu same młódki dookoła
Eeeeee tam, mi tam dobrze z "3" z przodu I powiem Ci, że teraz mam najlepszy okres w życiu. Poza tym ja się czuję młodo (zresztą zawsze mi dają dobre kilka lat mniej), więc luuuuz

Cytat:
Wiadomosc od Czubaska:
Hej, nie czulam ruchow malej, wiec pojechalam do lekarza i zostawili mnie w szpitalu bo na ktg wyszly skurcze. Mala zaczela sie ruszac ale glowka napiera na wyjscie i musze byc pod obserwacja. Maz ma mi przywiezc laptopa w srodewiec moze uda mi sie wejsc na forum. Trzymajcie kciuki, zebym nie urodzila jeszcze.
Czubasku, mocno trzymam

Cytat:
No to klops. Gin napisal,ze mam jechac na IP i to jak najszybciej sprawdzic. No, wiec jade. Prosze o kciuki

Cytat:
Udało mi się wejść na telefonie. Trzymam kciuki za pearl. Ja po ktg skurcze dochodzą do 70% nie wiem czy to dobrze czy źle. Miałam też usg. Łożysko w ciągu 2 tyg osiągnęło 3 stopień i ma liczne złogi więc jest do dupy. Do tego z przepływami coś nie tak. Pociesza mnie fakt że ciąża jest tydzień starsza i mała ma 2370 g.
Trzymajcie się Czubasku
żeby wszystko było dobrze
raqla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 23:16   #2105
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY PYTANIE
czy wasze łóżeczkowe czy kołyskowe ochraniacze miały suwaki, żeby zdjąć powłoczkę i móc ją wyprać
Ja mam ochraniacze bez ściąganej poszewki ale i tak nie chciałam prać.

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość

Kasikzaki, ty chyba w ode mnie dostaniesz Wchodzę do klubu po przepis na pleśniaczka a tam... taaaakie zdjęcie ciasta
Tak się napatrzyłam ze jestem gotowa zrobić to ciacho juz dziś ale nie mam marmolady

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
A w ogóle ta opieka położnej to jakiś żart. Mówię do niej
- miałam wczoraj przez 3 godziny skurcze co 15 minut
- jak będą co 5 minut to jedź do szpitala
I nawet mnie nie zbadała czy mam rozwarcie
Masakra.......podobnie jak u mnie z tym tekstem ze też jest chora jak ja
Cytat:
Napisane przez Monika_uk Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Jestem tutaj nowa więc muszę się przywitać Gratuluje Wam mamuśki I zazdroszcze Ja kilka tygodni temu odstawiłam tabletki i zaczynamy się starać z moim chłopakiem o maleństwo. Mam nadzieje że długo nie będę musiała czekać Pozdrawiam Was gorąco
Powodzonka
Cytat:
Wiadomosc od Czubaska:
Hej, nie czulam ruchow malej, wiec pojechalam do lekarza i zostawili mnie w szpitalu bo na ktg wyszly skurcze. Mala zaczela sie ruszac ale glowka napiera na wyjscie i musze byc pod obserwacja. Maz ma mi przywiezc laptopa w srodewiec moze uda mi sie wejsc na forum. Trzymajcie kciuki, zebym nie urodzila jeszcze.

no wiec !!!
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 23:18   #2106
Monika_uk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Ja mam ochraniacze bez ściąganej poszewki ale i tak nie chciałam prać.

Masakra.......podobnie jak u mnie z tym tekstem ze też jest chora jak ja

Powodzonka

Dziękuję
Monika_uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 23:21   #2107
pearpearl
Wtajemniczenie

Kochane, melduje sie tylko po IP, a nadrabiac bede jutro, bo tz mega zmeczony i chce posiedziec z Nietoperkiem i ze mna, a jutro znowu do roboty, wiec ja bede miala czas na forum

Tak wiec zrobili mi ktg - wyszedl jeden maly skurczybyk, wzieli mnie na badania, palpacyjnie i usg, szyjka 27 mm, ale mowia, ze to jeszcze w normie i ze Dzidzia jest taka duza, ze mocno napiera i stad bole pipki, ze wlasciwie jest juz gotowa do wyjscia, wiec nawet jakby teraz sobie zaczela pchac sie na swiat, to juz by mi nie podawali zadnych lekow, tylko odbierali porod. Na te nerki i pecherz polecili doktora, o ktorym juz wczesniej czytalam w necie,ze jest super. W ogole to byli bardzo mili i "zapraszali" (doslownie) na porod u nich No i mam wiecej lezec niz nie lezec

I jeszcze przekazuje wiadomosc od Czubaska:
Ja po ktg skurcze dochodza do 70% nie wiem czy to dobrze czy zle. A na usg lozysko juz w 3 stopniu z licznymi zlogami wiec do konca zostaje w szpitalu i w kazdej chwili moge isc pod noz no ale mala ma juz 2370 wiec chyba jakos to bedzie.

Agatku

Lece, do jutra !

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 23:27   #2108
AgaMili
BAN stały

Peal dobrze ze pojechalas do szpitala i sie uspokoilas ze wszystko ok. Teraz lez i odpoczywaj

Ciekawe czy nawojka pojechala? Nawojka jak pojedziesz to pusc mi smsa jesli cie zatrzymaja. A ja musze twoj nr zapisac w razie co
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 23:29   #2109
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdazzz18 Pokaż wiadomość
CZeść brzuchatki, i nie tylko bo juz sporo mamuś widzę Ja jak zwykle mam do was pytanko. Tp. mam na 8 stycznia i dzisiaj byłam na KTG i ginek zaproponował mi że mogę przyjechać we czwartek, albo w poniedziałek i spróbujemy wywołać poród, bo jakieś tam rozwacie na 1,5cm mam i szyjke skróconą. Powiedział że w sumie mogę czekać aż mnie skurcze wezmą, albo przyjechać właśnie w któryś z tych dni na 8 rano naczczo. Co myślicie jechać czy czekać aż się zacznie?
Moja siostra miała wszystkie 3 porody wywoływane i nie życzy mi tego samego. Skurcze są wtedy bardziej bolesne więc musisz zdecydować co wolisz.
Ja osobiście miałam nieprzyjemność również sie przekonać jak działają srodki na wywołanie skurczy i rozszerzenie szyki.

Jestem już po terminie a na wywołanie mam isć 10ego stycznia i mam nadzieję ze samo sie zacznie wcześniej
Stary 2012-01-02, 23:35   #2110
dph
Rozeznanie

Cytat:
Kochane, melduje sie tylko po IP, a nadrabiac bede jutro, bo tz mega zmeczony i chce posiedziec z Nietoperkiem i ze mna, a jutro znowu do roboty, wiec ja bede miala czas na forum

Tak wiec zrobili mi ktg - wyszedl jeden maly skurczybyk, wzieli mnie na badania, palpacyjnie i usg, szyjka 27 mm, ale mowia, ze to jeszcze w normie i ze Dzidzia jest taka duza, ze mocno napiera i stad bole pipki, ze wlasciwie jest juz gotowa do wyjscia, wiec nawet jakby teraz sobie zaczela pchac sie na swiat, to juz by mi nie podawali zadnych lekow, tylko odbierali porod. Na te nerki i pecherz polecili doktora, o ktorym juz wczesniej czytalam w necie,ze jest super. W ogole to byli bardzo mili i "zapraszali" (doslownie) na porod u nich No i mam wiecej lezec niz nie lezec

Ja po ktg skurcze dochodza do 70% nie wiem czy to dobrze czy zle. A na usg lozysko juz w 3 stopniu z licznymi zlogami wiec do konca zostaje w szpitalu i w kazdej chwili moge isc pod noz no ale mala ma juz 2370 wiec chyba jakos to bedzie.

Agatku

Lece, do jutra !
pearl no to teraz tylko odpoczywaj jak najwięcej
Stary 2012-01-02, 23:39   #2111
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
czym smarowac rozstepy po ciazy? macie jakies sprawdzone rzeczy?
No ja jak zwykle polecam Bio oil. Poleciłąm go przyjaciółce bo ma straszne rozstępy po ciąży i jest bardzo zadowolona. Niedawno mi nawet mówiłą że szkoda ze nie znała tego cuda wcześniej bo on jest przeciw rozstępom i na.
Ja go używam od samego początku ciąży i odpukać nie mam rozstepów a jestem "obciążona genetycznie"jeśli można tak to nazwać

Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
a ja dzis zdycham dziewczynki... bylam n wizycie u gina, jestem zamknieta szczelnie jak puszka sardynek i nastepna wizyta za 3 tygodnie.. za to dorwało mnie przeziebienie, z nosa cieknie jak z kranu, gardło boli, kaszle co chwile az brzuszka mi szkoda ze musze go tak napinac, poza tym mam dreszcze i temp 37,5 poki co ;( zaopatrzylam sie w syropek PRENALEN, pije mleko czosnkiem i miodem no i zakorkowalam dziury w nosie czosnkowymi zabkami ;D a jutro jeszcze wizyta u stomatologa na 10.30 - ciekawe czy nie padnie trupem jak jej ziewne moim oddechem ale coz mam to w nosie
nie mam na nic sily ;( ech cala ciaze nic a tu na koniec takie numery - to pewnie od picia zimnego picolo na rynku Manufaktury w Sylwestra ;( buuu ...
Wracaj szybko do zdrowia
Stary 2012-01-02, 23:43   #2112
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
agawoo mi też teraz jak chora byłam zaczęła się opryszczka i pan w aptece dał mi maść (mówił, że jedyna na której napisane jest że w ciąży można, bo wszędzie się zabezpieczają i piszą że nie wolno) Erazaban się nazywa http://www.erazaban.pl/
Zaczęłam smarować jak już trochę swędziało i bąbel już był i się ładnie wszystko cofnęło

70% to chyba spore, ale trzymaj się, na pewno dają ci coś na wyciszenie tych skurczybyków....
Inutil, dzięki Ale mi się już nie cofnie, bo wyszła taka ogromna, że musi już odpaść Największa jaką w życiu miałam i nie przesadzam
Ale zapytam jutro w aptece o tą maść

Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór mamusie:P

Jeszcze w 2paku :P

Paula dla Nikosia
Pearl, Czubasek, Blanszor, BebiBebi
Mijus ale romantiki sylwester

Inutil a mialas jakies skierowanie na to KTG? Ja też chce w MSW rodzić i mamy podobny termin tak że zrób więcej orzeszków:P

Mój ślubny kazał mi się dowiedzieć jak to jest z opieką po porodzie szpital ją daje czy rodzinny w przychodni?? I czy tacierzyński jest tak jak macierzyński 100% płatny Jeśli jakaś mamusia by wiedziała była bym bardzo wdzięczna

My z Tż jesteśmy 88 rocznik 24 lutego mija nam 5lat bycia razem a 8.08 bedziemy mieć 3 rocznice ślubu
Tacierzyński jest chyba 100% płatny z tego co się orientuję
A opiekę to nie wiem - musisz dopytać w szpitalu czy wystawiają
Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość
Eeeeee tam, mi tam dobrze z "3" z przodu I powiem Ci, że teraz mam najlepszy okres w życiu. Poza tym ja się czuję młodo (zresztą zawsze mi dają dobre kilka lat mniej), więc luuuuz
No jak już ją będę mieć to się chyba przyzwyczaję

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 23:46   #2113
magdazzz18
Zadomowienie

Dziękuje Wam dziewczyny za odpowiedzi... cieszę się że mogę liczyć na wasze opinie Dobranoc
magdazzz18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 23:55   #2114
dolores181
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
ja mam termin na 29 luty. Czyli na sam koniec z Was wszystkich
Nie ma mnie na pierwszej stronie.Tak jakoś wyszło.
No to tak jak i ja , ja liczę na 26, 27 a gin mi wyliczył na 29 luty, ostatnia miesiączka 22 majm a u ciebie kiedy/?
dolores181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 00:00   #2115
paulaLbn
Raczkowanie

witam, chciałam nadrobic, ale dzis juz nie dam rady wpadłam napisac, ze mamy sie calkiem dobrze, pomijajac fakt małego niejadka, normalnie nic, a nic ciagle śpi i nie idzie obudzic

jutro postaram sie nadrobic i opisac wszystko
Agatku, dziekuje za ogłoszenie na watku, ze Nokoś już jest z nami, niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi
Stary 2012-01-03, 00:20   #2116
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
PYTANIE DO MAM ROZPAKOWANYCH Uska, Klaurencja, Monia jakich kosmetyków używacie dla swoich maleństw? I czy się sprawdzają????
hehe o to samo chciałam zapytać
Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
witam, chciałam nadrobic, ale dzis juz nie dam rady wpadłam napisac, ze mamy sie calkiem dobrze, pomijajac fakt małego niejadka, normalnie nic, a nic ciagle śpi i nie idzie obudzic

Agatku, dziekuje za ogłoszenie na watku, ze Nokoś już jest z nami, niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi
Hej Paula, czekamy z niecierpliwością na relację
Stary 2012-01-03, 00:51   #2117
*Agatek*
Zakorzenienie

pearpearl uff, kamień z serca... jakbyś nie dała znaku to chyba bym do Ciebie zadzwoniła o 24 Dobrze, że jest ok, a szyjka jest normalna- ja też miałam około tylu w 32 tyg, więc jest ok. Leż ładnie i dbaj o Was
Cytat:
Agatku, nie smarowałam,bo mi dopiero dzisiaj wyszło takie wielkie Zazwyczaj pomagała pasta i cebula Posmaruję dzisiaj kremem na noc i zobaczymy jutro
hmm... ja caałe 24h/24h używałam takich kremów, nawet jak się budziłam na 'siku' w nocy to smarowałam na pryszcze i takie gówienka na ustach ( w razie gdyby krem Ci został na poduszcze czy coś )pomagało- szybciej się goiło, może na Tobie też podziała??
Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Poczytałam ale źle się czuję, skurcze takie lekkie co jakiś czas mam idę więc pod prysznic i do łóżka, kurczę chciałabym urodzić ale i panikuje powoli achh. Mały ciągle uciska aż syczę z bólu ale jak pomyśle o porodzie to ten ból to raczej pikus więc nie ma co marudzić. Uciekam mamuśki spać i mam nadzieję na dobre wieści od dziewczyn z rana.
mam to samo to pikuś - a same wbijanie igieł w pochewke to jakaś masakra, wtedy stoję nieruchomo i syczę
Cytat:
Napisane przez miniusia91 Pokaż wiadomość
a co niby daje ten olejek??
przeczyszcza jelitka i wzmaga skurcze no ale nie na każdego działa!
Cytat:

ogłoszenie parafialne było! normalnie mówię Ci, jak odpisywałam na Twojego esa to telefon wypadał mi z rąk, tak się cieszyłam, że masz synka dlatego jedna wiadomość świeżo zaczęta się wysłała do Ciebie

A niejadek nadrobi, daj mu odpocząć, w końcu to też dla niego była droga przez mękę jak będziesz się czuła na siłach to opis porodu poprosimy i wszystkie wytyczne co i jak

No i Bozia niech mi w pieniążkach wynagrodzi, bo mój dzieciak już zraz na momencie też będzie na świecie

Idę się myć i spać... Boziu ile ja stresa dziś się przez Was najadłam, trzącham się cała muszę przystopować z wizażem, bo normalnie chyba z tego wszystkiego urodzę

dopiero idę spać pogońcie mnie, ja chcę normalnie zasypiać a nie przywykłam do tego jak był A. i chodziliśmy o 2-3 spać

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-01-03 o 03:10
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 06:53   #2118
czubasek20
Zakorzenienie

Dzień dobry. Chyba będę pierwsza dziś. Pobrali mi krew i jestem po ktg skurcze trochę spadły. Na 60. Miałam strasznie ciężka noc. Miałam cały czas wrażenie jakby mała napierała głową. I mała zaczęła porządnie fikac. Już z tz zapowiedzielismy jej że jak wyjdzie przed terminem to ma lanie na dzień dobry. A tak serio to strasznie się boję i mam nadzieję że moje łożysko wytrzyma jeszcze trochę.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 07:54   #2119
Mijus
Rozeznanie

Dzień Dobry
Jejku jaka ciężka noc Zasnełam o 3 Nic mnie nie bolało, dzidzia spała grzecznie, a ja oczy wielkie i za cholercie spać nie mogłam

Cytat:
Napisane przez miniusia91 Pokaż wiadomość
Hej! miałam ostatnimi dniami takie bóle wszystkiego ze juz mialam dosc. w nocy spac nie moglam. przekrecic sie na drugi bok graniczylo z cudem... wieczorem wczoraj wpadlam na pomysl ze zaczne byc aktywna bardziej, zeby przyspieszyc moze przyjscie na swiat coreczki... wiec zrobilam 25 przysiadow, wiem ze nie wiele ale sie zmachalam... co sie okazalo, noc mialam przespana jak nigdy dotad, a jak wstawalam rano to nic mnie nie bolalo! no jak reka odjal! jutro skladanie lozeczka mialo byc dzis ale nam sruby zaginely i trzeba jutro kupic...
25 przysiadów Jejku ja bym chyba 5 nie zrobiła Chyba dziś spróbuje

Cytat:

Agatku

Lece, do jutra !
Super, że wszystko git Leż i odpoczywaj

Cytat:
Dzień dobry. Chyba będę pierwsza dziś. Pobrali mi krew i jestem po ktg skurcze trochę spadły. Na 60. Miałam strasznie ciężka noc. Miałam cały czas wrażenie jakby mała napierała głową. I mała zaczęła porządnie fikac. Już z tz zapowiedzielismy jej że jak wyjdzie przed terminem to ma lanie na dzień dobry. A tak serio to strasznie się boję i mam nadzieję że moje łożysko wytrzyma jeszcze trochę.
Będzie dobrze, zobaczysz Jesteś w szpitalu i pod stałą opieką, więc no stres
Stary 2012-01-03, 08:38   #2120
annyonne
Raczkowanie

Cytat:
Czubasku nic się nie bój, najważniejsze że jesteś już pod stałą opieką lekarską Trzymam kciuki aby łożysko dało radę i maluch posiedział jeszcze troszkę w brzuszku

Cytat:

Agatku

Lece, do jutra !
Czyli wszystko dobrze Tylko pilnuj się zaleceń leż i odpoczywaj jak najwięcej!

Cytat:

Maluch jeszcze nadrobi z jedzonkiem, poczekaj z 2 dni aż mu się apetyt włączy A my czekamy na relację o ile na siłach będziesz rzecz jasna

--------------

Dzieńdoberek

Kopnijcie mnie w d... abym się w końcu ruszyła.... Mieszkanko trzeba ogarnąć bo Kolenda dzisiaj a i mi by się przydało lekkie ogarnięcie a tu nic się człowiekowi nie chce
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 08:49   #2121
magda1804
Rozeznanie

dzień dobry

Annyone wedle zyczenia przeganiam Cie: do roboty!

a ja ubieram sie i lece do sklepu po buleczki

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 08:51   #2122
bambusiek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
hej, ja odstawiłam dzis fenoterol. Cały dzień jestem na nogach i miałam dziś co najmniej kilkadziesiąt skurczy. Cały brzuch twardnieje plus dodatkowo dzidziol okropnie napiera na szyjkę, aż kłuje.
Jak sobie pomyślę, że w sumie mogę rodzić w każdym momencie to mnie blady strach ogarnia
Aaaaa.... miałam tak wczoraj...

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Ocho coś będzie się działo
Serio?

Cytat:
Bambusiek, no może się uda

Cytat:
Super, że jest dobrze

Cytat:

Jeszcze pewnie się apetyt rozkręci

Cytat:
Będzie dobrze

Z tego co zapomniałam wczoraj:
- ochraniacz na łóżeczko mam bez zamka
- wiek: rocznikowo ja 27, mąż 26, razem od 10 lat, od ślubu na chwilę obecną 8 miesięcy i 4 dni
- w ciążę udało się zajść po tygodniu nie uważaliśmy, ale też zważywszy jakie miałam wcześniej problemy ginekologiczne, małe były szanse na ciążę w ogóle (dwa lata temu miałam z tego powodu mega doły)
_________________________ _
Czuję się dziś lepiej gardło praktycznie się nie odzywa, jedynie katarzysko wstrętne trzyma
Jeśli znajdę w domu majeranek, to zrobię tę miksturę co pisała Raqla... oby pomogła

A mały cały wieczór, pół nocy i teraz od rana masakrycznie się wierci... ciągle obrywam po żebrach no i nadal kłucie w dole trzyma... skurczy póki co brak...
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 09:13   #2123
likas
Raczkowanie

Hej, nadrobiłam te 3 strony, coście spłodziły od wczorajszego popołudnia. Także jestem na bieżąco ale na cytowanie nie mam siły. Mam strasznego dola i jakoś nie dociera do mnie, że po jutrze mogę mieć dzidzie po drugiej stronie brzucha. Chandra i dół na maxa a tu jeszcze takie rzeczy wyczytuje
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 09:14   #2124
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

aaaa zeżarło mi posta

Siemka

pear dobrze ze wszystko ok, w sumie mamy podobny termin i za 3 tyg to lajcikowo mozemy rodzic wiec polez jeszcze troche w sumie te 3 tyg to tak niewiele juz ....

czubasku za lozysko i brak skurczy najwazniejsze ze jestescie monitorowane a mala w razie w da sobie rade bedzie dobrze

Ja spadam do kina z mama na Listy do M bo nastepna okazje bede miala chyba za rok dopiero nie chce mi sie jak cholera ale dosyc grzybienia w domu, moze na wyprzedazach cos upoluje
(buty odpadaja bo nogi spuchniete, kurtki, bluzki, spodnie przed brzuch wiec chyba apaszke sobie kupie )

do pozniej

natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 09:15   #2125
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
mi 2 niestety
chociaz na spacery w dresie chodze ale ciiii
Żeby jeszcze te dresy się na dupsko mieściły to byłoby dobrze
Może jakieś dwie pary by się w szafie znalazły (tych większych), ale żeby wyjść w nich na dwór to trzeba kurtkę bardziej sportową, a mi tylko płaszczyk został i jeszcze go wczoraj na plecach trochę... znaczy no.... wiecie mi troszkę się powiększył ten płaszczyk, bo isę chciałam poczuć swobodniej i rozciągnąć
psssss: ale dziury nie widać, bo chyba pod pachą jest
Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
ja pożyczałam płaszcze od siostry, o jakieś 2 rozmiary większe, żeby się na brzuchu dopiąć, a i tak są już ciasnawe, tak się ciągną nieładnie.
za to w piątek kupiłam w lumpeksie taki fioletowy zarąbisty wełniany płaszczyk, co prawda wyglądam w nim na jeszcze większą, bo mi dupsko poszerza<>, ale za 30 zł taki zakup grzech nie brać, jeszcze jest taki ładniusi
tylko ten zapach lumpeksowy nie wiedziałam jak wytępić i zaryzykowałam właśnie płukanie w pralce, zobaczymy co z tego wyjdzie
Co by nie wyszło - za 30zł to i może Ci się skurczyć na "późniejsze" czasy
Gdyby mnie do wyrka nie położyli to pewnie też bym coś kupiła, ale teraz...
Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
Rozumiem i nie powiem - zazdroszcze. Jakbym mogła tez bym sie zdecydowala na cc ale mój lekarz nie pracuje w szpitalu zreszta tam sie tego nie praktykuje strasznie cisna na naturalny.... a ja sie boje bo malutka jestem, synek o 2 tyg za duży i jeszcze strasznie nieodporna na ból
O jeju, jeju. Gdybym ja mogła - inaczej: Gdybym ja się nie bała tak panicznie igieł, kroplówek i całej reszty tych rzeczy to może tez bym się na cc zdecydowała. Ale że się boję to wierzę, że uda mi się sn i w dodatku to przeżyję
W moim szpitalu za to ordynator baaaardzo lubi sobie pokroić, więc większość to cesarki. Akurat wczoraj przed gabinetem o tym rozmawiałyśmy I nawet jak któraś chce tak po prostu bez wskazań to 200 lub 300zł i ma cc tak O!
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
już niedługo już niedługo kochana ja mam ten sam problem jak dobrze że teraz są te legginsy w modzie

Wiesz, nawet gdyby w legginsach chodziły tylko starsze panie, babunie, moherowe berety albo nie wiem jaki typ jeszcze to i tak bym je założyła
Cytat:
dygasz, malenka?
Zobaczymy kozaczku co powiesz jak na Ciebie przyjdzie czas
Cytat:
jak takiego, jakiego ma tz Boro, to jeszcze calkiem sporo...
Ale ma pamięć wybiórczą laseczka
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Boroo na moje kciuki już za późno, ale mam nadzieję, że wszystko dobrze
Nic za późno nie było. Dzięki wszystkim za kciukasy, bo kurcze... napiszę... jak nadrobię
Cytat:
a jakos mi tak "utknal" w glowie ten tz Boro...
Dobrze, że w głowie
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Moje kochanie własnie mi przyniósł gofry z dżemem i bita śmietaną ,jem dopóki mogę jeszcze takie rzeczy
Aleeeeeeeeeeeeeee bym gofra wmłóciła z bitą śmietaną i czekoladą

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 09:30   #2126
pozycja77
Zadomowienie

Hej dziewczyny!

ale miałam dziś nocspałam 3,5 godziny i jestem nieprzytomna i przez to zła od rana

Czubasku mam nadzieję, że dzidzia jeszcze chwile posiedzi w brzuszku, a nawet jesli nie bedzie chciała siedzieć, to wszystko bedzie dobrze musi być i już!!! mi też lekarz zapowiedział, że pewnie urodzę ok 34- 35 tyg.

są jakieś wiadomości od Bebi??

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 09:42   #2127
agawoo
Zakorzenienie

Dziewczyny,
mam newsa: Anankee urodziła !!!!!
Filipek jest malutki, ur. się o 3:35, waży 2900, i ma 51 cm.
Gratulacje!!!!

Zaraz napiszę Wam więcej

O północy odeszły jej wody, pół odziny później była już w szpitalu,zdjęli jej pessar i położyli na sali przedporodowej (miała już 2cm rozwarcia).
O 2:05 zaczeły się skurcze, a o 3-ciej miała pełne rozwarcie, podali jej leki na spowolnienie akcji, bo za szybko wszystko szło. No i o 3:35 urodził się Filipek
Potem niestety musieli ją uśpić, bo łożysko się nie chciało odkleić Ale juz jest dobrze

Dzielna mama

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------
Cytat:
Dzie� dobry. Chyba b�d� pierwsza dzi�. Pobrali mi krew i jestem po ktg skurcze troch� spad�y. Na 60. Mia�am strasznie ci�şka noc. Mia�am ca�y czas wraşenie jakby ma�a napiera�a g�ow�. I ma�a zacz��a porz�dnie fikac. Juş z tz zapowiedzielismy jej şe jak wyjdzie przed terminem to ma lanie na dzie� dobry. A tak serio to strasznie si� boj� i mam nadziej� şe moje �oşysko wytrzyma jeszcze troch�.
Czubasku, najważniejsze, że jesteś pod opieką lekarzy i będzie teraz wszystko ok Nic się nie zamartwiaj
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
W moim szpitalu za to ordynator baaaardzo lubi sobie pokroić, więc większość to cesarki. Akurat wczoraj przed gabinetem o tym rozmawiałyśmy I nawet jak któraś chce tak po prostu bez wskazań to 200 lub 300zł i ma cc tak O!
Boroo, to zupełnie odwrotnie niż u nas - nasz ordynator jest anty jeśli chodzi o cesarki

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-01-03 o 09:54
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 09:45   #2128
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Mala_stopko i moja rada dla wszystkich nierozpakowanych jeszcze dziewczyn: Kochane nie nastawiajcie się za bardzo na to, że urodzicie przed albo w terminie, bo później naprawdę można ześwirować. Ja jestem już tydzień po terminie i chyba osiwieje z nerwów. Wczoraj przełaziliśmy z TZ cały dzień, spacerki, łażenie po schodach i nawet zdobyliśmy taką górę i co? I nic siedzę i czekam. Dodam jeszcze, że byłam bardzo aktywna całą ciążę. Stojąca praca do 9 m-ca, wracałam do domu po pracy i nigdy nie odpoczywałam, prałam, sprzątałam, gotowałam, rano znów do pracy, myłam okna, szorowałam dywany, co tydzień większe sprzątanie, nawet jednej nospy czy tabletki magnezu przez całą ciąże, a i tak przenosiłam i sama nie wiem co robić. Dziś czuję baardzo słabe ruchy i chyba się to zakończy wizytą w szpitalu wieczorem jak mąż z pracy wróci. Mam jeszcze niby tydzień bo ciąża może trwać przecież 42 tygodnie, ale chyba wolę wszystko sprawdzić żeby później sobie w brodę nie pluć. A to zdjęcie góry na którą sie wczoraj wydrapałam
Jak się dzieciaczek tak przypatrzył ile obowiązków się tu na zewnątrz ma to się przestraszył może
Połóż się, odpocznij, daj górce spokój. Relaks kochana! Wiem, że mi łatwo się mówi, ale skoro wszystkie sposoby już wypróbowane to po co się stresować? Daj sobie dwa dni luzu i może akurat maleństwo zbierze siły
Cytat:
Wiadomosc od Czubaska:

Czyli czopek był czopkiem jednak
Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
ej niunia! co Ty sie przejmujesz? przeciez w ciazy jestes! wiadomo, ze w mini nie bedziesz biegac legginsy to bardzo dobre rozwiazanie- pasuja do wielu rzeczy i rosna razem z nami poza tym bardzo wygodne sama tylko w tym chodze

Moje tak urosły, że aż się dziury porobiły hihihi, ale nie ma co! Legginsy są super. Nie wiem jak ja po ciąży spodnie założę, bo z pamięci mi wyszło jak to jest je mieć na sobie
Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
zdążysz zajść w drugą kochana jak tak bardzo mężuś chce

chyba ocipiałaś kobito! nic tylko podziwiać! a jakbyś tak zaczęła rodzić po drodze na tą górę?

ja byłam u mamusi, zeżarłam makowca i wróciłam do domku
1. Zdąży, zdąży i może nawet parka będzie Jak się pierwsza żeńska niespodzianka urodzi to zawsze potem można chłopca zmaścić - i z jednego roku bedą
No... lub na odwrót z tym rodzeniem płci (żeby się nie darła za bardzo )
2. Poszła tam specjalnie, bo chciała przecież NATURALNY poród
Ale faktycznie ma zdrowie babeczka, podziwiać. Wyobrażam sobie ile ja bym tam szła, zasapana, po drodze 20 przystanków na leżenie, bo plecy bolą, 100 razy na siusiu... O reszcie to nawet nie myślę
3. Po lekarzu odwiedziślimy ciocię i też miała roladę makową
Cytat:
Matko, ale stron naskrobałyście
Właśnie :/ Naskrobały jak pomylone jakieś! Do lekarza wyjść nie można, bo potem cały dzień w plecy. Zawsze tak robią jak trzeba gdzies wyjść :/ A jak się w domu leży i nudzi to cisza w eterze

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 09:49   #2129
agacia_cz
Zadomowienie

czubasku trzymam kciuki za was
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 09:51   #2130
dph
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny,
mam newsa: Anankee urodziła !!!!!
Filipek jest malutki, ur. się o 3:35, waży 2900, i ma 51 cm.
Gratulacje!!!!

Zaraz napiszę Wam więcej

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Czubasku, najważniejsze, że jesteś pod opieką lekarzy i będzie teraz wszystko ok Nic się nie zamartwiaj

Boroo, to zupełnie odwrotnie niż u nas - nasz ordynator jest anty jeśli chodzi o cesarki
dla kolejnej mamusi i dzidziusia swoją drogą to szybko ją wzięło

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości