|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
[QUOTE] Gratulacje dla Mamusi i Syneczka duzo zdrówka dla Was!!
|
#2132 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Wielkie gratulacje dla Anankee i następnego małego gentlemana.
Teraz to już chyba pójdzie lawinowo ![]() |
|
|
|
#2133 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje dla Anankee i jej synusia!!!
|
|
|
|
#2134 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Uff ogarnęłam mieszkanko ale teraz brzuszek daje znać o sobie leżę i się nie ruszam...
|
|
#2135 |
|
Raczkowanie
|
Anankee gratulacje!!!!
Witajcie mamusie. Ja dziś idę na ostatnią wizytę przed cc Od kilku dni czuje ucisk na dole. Czasami jak chodzę, automatycznie zaciskam nogi, bo mam dziwne wrażenie jakby Michalinka miała mi zaraz wypaść. Ma może któraś z Was takie uczucie???Zaczełam szykować pokój!!!!! Łóżeczko juz jest!!! |
|
|
|
#2136 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
A ja chciałam pytać, która dzisiaj rodzi ![]() :brzyda l: Anankee Ja po wizycie... mam się dobrze, chociaż lekarz powiedział, że szyjka miękka i coś tam MOŻE zaczyna się dziać... ale tak popatrzył i mówi, że nie widzi po mnie że to już no, ale potem powiedział, że wyrocznią nie jest i jakby co zaprasza dzisiaj, bo ma dyżur z chęcią bym zaproszenie przyjęła Cytat:
Co do orzeszków, to mama nie znalazła patelni, ale szukać będzie ![]() Opieka i tacierzyński to dwie różne sprawy. Opieka jest chyba 80% i wypisują w szpitalu po porodzie od razu, a tacierzyński można wziąć do roku i chyba jest 100% ale nie jestem pewna. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
hej laseczki !
ananke gratulacje szybko poszło, super !czubasku trzymam kciuki i cokolwiek sie wydarzy malutka napewno sobie poradzi ! pearl Ty lez i odpoczywaj bebi 3maj sie w tym szpitalu ![]() Blanszor dzis i ty bedziesz tulić swoje malenstwo PaulaLbln Gratulacje ! i witamy pierwszego niespodzianka ![]() nowojka biedula umęczysz sie tym czekaniem ![]() Co do naszych niespodzianek to ja obstawiam ze u Agatka bedzie Sebuś, a u pearl dziewuszka Ja dziś tez mam wizyte u doktora, juz sie nie moge doczekać wyniki mi sie poprawiły, na sam koniec ciazy wkoncu podskoczyła mi hemoglobina i nie mam bakterii normalnie szał ciał ![]() W ogole czasem jak sie ułoży to czuje główke tak baaardzo z boku brzucha, prawie na kregosłupie powinna juz chyba byc bardziej w kanale nie?![]() No i z dobrych wieści chyba udało nam sie znalesc auto Po długich poszukiwaniach Troche sie martwie bo kosztuje wiecej niz zakladalismy wydac i wszystkie oszczędnosci pojdą, a tu za chwile chrzciny itp no ale tz sie upiera ze damy rade, wiec mu ufam
|
|
|
|
#2138 |
|
Raczkowanie
|
A mi udało się wrzucić brzucho do klubiku! Dziękuję za instrukcje
|
#2139 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Poza tym dobrze, że jesteś w szpitalu, bo tam bezpieczniej niż w domu i zawsze pod stałą obserwacją. Staraj sie nie stresować tylko i miejmy nadzieję, że jakoś to będzie dobrze i tak jakbyś chciała. Oczywiście trzymam mocno kciuki i życzę najlepszego dla Was! Cytat:
Duże dziecko to musi być facet Leżeć więc i odpoczywać czekając Czubasku tylko się odzywaj do nas! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nadrabiam dalej
|
|
#2140 | |||
|
Rozeznanie
|
dph no wlasnie, niby Monia pila i na nia nie podzialalo, ale moze podziala na kogos innego...?
przyspiesza porod, badz inaczej wywoluje go oczywiscie najpierw dobrze przeczyszczajac organizmpearpearl dobrze, ze pojechalas na IP i wszystko jest dobrze Cytat:
czekamy na relacjeCytat:
Cytat:
Gratulacje dla mamusi i małego Filipka!!!! ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Dziewczyny a Nawojka miala wczoraj jechac do szpitala i nic pozniej sie nie odzywala troche sie o nia martwie, mam nadzieje, ze wszystko okJa jestem tak zdesperowana i chyba napije sie tego olejku.... boje sie jak cholera, ze zaszkodze dziecku, ale jak czytalam to ponoc nie wplywa na plod... Czuje jak wszyscy wokół wywieraja na mnie presje. TZ musi jechac juz do pracy w nocy z czwartku na piatek, a dzis juz wtorek i nadal nic sie nie dzieje, zostane sama i co ja zrobie... ![]() Olejek stoi i czeka, a ja nie wiem co robic
|
|
#2141 |
|
Raczkowanie
|
Zobaczcie jaka fajna stronkę znalazłam http://promobaby.pl/kategoria-pieluchy.html
chyba, że już ktoś mnie uprzedził. Szukałam gazetki Pepco bo wczoraj widziałam w niej okrycia kąpielowe po 14,99 ale nie wiedziałam od kiedy obowiązuje. poczekamy jeszcze może Nawojka, sie odezwie, a jak nie to trzeba by sms Edytowane przez likas Czas edycji: 2012-01-03 o 11:00 |
|
|
|
#2142 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
GRATULACJE MAMUSI I SYNECZKOWI! Spisałaś się na medal ![]() I zdrówka duuuuuuuuuuuużo dla obojga Agawoo dawaj do Tbgu. Tp masz podobny to sobie pogadamy i pokarmimy razem ![]() Cytat:
![]() Łóżeczko kupiłam wczoraj na allegro, ale mi jeszcze nic nie odpisali ![]() Jak sie do południa nie ruszy to zadzwonię. Prawie skończyłam nadrabiać i zaraz tam wlecę przebuszować
|
|
#2143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2144 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie daj mu - w nóżki łaskocz itp. mnie mówili przy synku że jak mały nie będzie jadł (w szpitalu) to bardzo źle... i że mam jakby co budzić co 3h.... bo to niezdrowo jest... poza tym jak nie bedzie jadl, to ty stracisz pokarm i bedziesz musiala mm karmic... - chyba ze chcesz mm, ale to tez lepiej zaczac juz mu wciskac, niz zeby nic nie jadl ![]() Anankee: gratulacje
Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2012-01-03 o 11:26 |
||
|
|
|
#2146 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny wypiłam ten olejek 2łyzki z sokiem pomarańczowym
|
#2147 |
|
Zadomowienie
|
no to zyczę zeby działał, byle nie za ostro!
![]()
|
#2148 | |||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry dziewczynki
![]() jeszcze nie rodzę ![]() ale śliczne słonko i cieplutko, mam dwa okna otwarte i nadal mi gorąco jak diabli dziś spałabym i spała rano ale tż mnie obudził tel bo się martwił że się nie odzywam ehhh a ciężko mi było w nocy zasnąć i parę h się męczyłam z dusznością, zgagą i odbijaniem, rano oczywiście przerwa w spaniu bo mąż się szykuje do pracy więc co, nie mogłabym sobie pospać i do południa jak Agatek ![]() Cytat:
tacierzyński jest w 100% płatny. pracodawca nie płaci ci pensji za te 2tyg, tylko dostaje się ją z ZUSu (jak nasz macierzyński) - i teraz nie wiem czy dotyczy to mężczyzn pracujących w firmie do 20 os (jak u nas) czy wszystkich. Bo jeśli pierwsza opcja to niestety pieniązki są później - mój kolega z działu dostał je po miesiącu czy dwóch dopiero Cytat:
w końcu jutro ślub ![]() Cytat:
ale jestem uziemiona.... do galerii albo samochodem albo autobusem do kina to samo....tż w pracy i nie mam nikogo kto mógłby w dzien się mną zajać ![]() Cytat:
swoją drogą niezły ekspres ![]() Cytat:
jakie jakie
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
Mi jakoś lepiej dzisiaj, siły mam trochę, coś tam robię, nie muszę się co chwilę kłaść...
Marzę o tym, żeby się zaczęło ![]() ![]()
|
|
|
|
#2150 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2151 |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamusie!
Jak tam sie czuja wasze maluszki?? I jak tam brzuchatki? Szykujecie sie do porodu?? ![]() U nas ok , ale nocka zarwana Mala krzyczala jak by ja ze skory obdzierali Nie wiem co jej bylo. Brzuszek miala ok kupke tez robila. No ale teraz jest ok, chyba odsypia nocke ![]() Trzymam kciuki za te, ktore sa w szpitalach ![]() A i kto zaklada watek na odchowalni ?? Bo juz po woli czas ![]() Anankee, Gratulacje!! ![]() __________________
|
#2152 |
|
Rozeznanie
|
ale sie stresuje
moj tz pojechal do gdanska i wroci dopiero ok 18hod paru dni sprawdzam sobie stan mojej szyjki i juz wczoraj zauwazylam, ze rozwarcie zaczyna mi sie robic. napisalabym dokladnie jak to "wyglada" ale sie wstydze![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Sandra a moze watek zalozmy dopiero jak wszystkie dzieciaczki beda na swiecie? widzialam, ze tak zrobily mamusie listopadowo-grudniowe
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opisz jak możesz (może być na biało). ja się zastanawiałam czy można jakoś poznać samemu czy jest rozwarcie, ale ja niegmerająca i nie znam się na tym... Dziś lekarz powiedział, że szyjka miękka się zrobiła, ostatnio była chyba jeszcze twarda...a to już kroczek do przodu |
|
|
|
|
#2154 | |||
|
Zakorzenienie
|
czesc
ja tez dzisiaj zle spałam. mały sie wiercił, brzuch twardniał, jakies skurcze co jakis czas.... Cytat:
nie spodziewałam sie takiej wiadomosci ![]() no to czekamy na rozwój wydarzen ![]() Cytat:
![]() ustaliłysmy ze na razie piszemy tu dopóki sie wszystkie nie rozpakuja ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2155 | |
|
Rozeznanie
|
Anankee gratulacje!!!!
---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki czy jak macie skurcze/ czy jak brzuchol sie napina to kłuje Was to tez? bo mnie sie kilka razy zdarzyło takie kłucie w brzuchu.... i nie wim czy to normalne czy niet
|
|
|
|
#2157 |
|
Zadomowienie
|
Aha, no to jak tak ustalone to wsio gra
![]() Byla u nas polozna, ale ta wizyta to jakas porazka. Nawet nie sprawdzila czy mala nie ma odparzonej pupy ![]()
|
#2158 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez mysle o tym olejku,ale czekam czy na Ciebie podziala!!!
|
#2159 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam wg usg 1.03.2012, a wg om 19.02.2012Cytat:
![]() taka to ma dobrze, mój kochany to by nie dał rady mnie nawet podnieść ![]() Cytat:
pochwal się autkiem ![]() Cytat:
![]() ależ miałam noc dzisiaj koszmarna, nie wyspałam się, zasnęłam dopiero o 7 rano. idę dzisiaj na miasto szukać cyckonosza do karmienia jakiegoś tańszego póki co. mam nadzieje, że nie zasne po drodze ![]() aaaa bym zapomniała! gratulacje dla nowej mamuśki!!
|
|
|
#2160 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://apt.republika.pl/Tajemnica1.html wczesniej jesli sprawdzilam palcem jak najglebiej to wlasciwie byla ona baaardzo daleko i wydaje mi sie, ze wtedy nawet nie byla skrocona. Teraz nie musze sie wysilac by ja dotknac. NIE CZYTAC, jesli ktos jest wrazliwy na takowe opisy ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

Ale juz jest dobrze

mialo byc dzis ale nam sruby zaginely i trzeba jutro kupic...
i ze Dzidzia jest taka duza, ze mocno napiera i stad bole pipki, ze wlasciwie jest juz gotowa do wyjscia, wiec nawet jakby teraz sobie zaczela pchac sie na swiat, to juz by mi nie podawali zadnych lekow, tylko odbierali porod. Na te nerki i pecherz polecili doktora, o ktorym juz wczesniej czytalam w necie,ze jest super. W ogole to byli bardzo mili i "zapraszali" (doslownie) na porod u nich 

i cokolwiek sie wydarzy malutka napewno sobie poradzi ! 
powinna juz chyba byc bardziej w kanale nie?

ehhh a ciężko mi było w nocy zasnąć i parę h się męczyłam z dusznością, zgagą i odbijaniem, rano oczywiście przerwa w spaniu bo mąż się szykuje do pracy
)

moj tz pojechal do gdanska i wroci dopiero ok 18h
on to 'rok po roku' by chciał, taa a najlepiej w niemczech! "Tyyyy ale będziemy trzepać kasę na dzieciach!"