|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
Może nasze dzieci teraz szaleją, żeby później być super grzecznymi ![]() No i też mam wrażenie, że wcale nie śpi powiedziałam mu, że ma dużo spać, jeść i tyć, ale kurcze przez to ciągłe wiercenie się chyba średnio to tycie wychodzi![]() Właśnie załatwiłam te adapterki ![]() Muszę męża wysłać, po nie
|
|
#2192 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
kurde mierzyłam ciśnienie i mam 150/70 buuuu musze odczekać kwadrans i raz jeszcze zmierzyć bo 150 to jakiś kosmos jak na mnie
największe górne miałam 130 do tej pory jeśli znów mi tyle wyjdzie to dzwonie do położnej i jadę na IP bo się boję taki kłujący bóla mały szaleje po żebrach się wspina ![]() Cytat:
Cytat:
dziewuchy są niecierpliwe i chcą już wyłazić a oni to siedzą i siedzą, mamisynkowie jak się patrzy ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- czekamy na info
|
|
|
#2193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a sukienka najprawdopodobniej na Mazurach, wiec nadzieja w Mamie,ze ja znajdzie no i niby sam slub to szybko,ale pozniej obiad rodzinny, pozniej deser i winko u tesciow... moze sie przedluzyc ![]() spokojnie lutowki wyrownaja...
|
|
#2194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chociaż z wcześniejszego USG wychodziła nawet data 13.01 ze względu na wielkość małego...
|
|
#2195 |
|
Zadomowienie
|
ANEKE I PAULA Gratulacje!!!!!!!!!!!
pearpearl i Czubasku wy jeszcze czekajcie na mnie w koncu mamy podobne terminy a ja dopiero ciuszki piore jeszcze nie jestem gotowa hihi Inutil, neska,nawojka8583,kasik i reszta dziwczyn które juz sa gotowe a wy to marsz na porodowke hihi
|
|
#2196 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jednak cos mi mowi, ze po porodzie tez za dlugo w miejscu nie usiedza i bedziemy musialy miec oczy dookola glowy, zeby ich upilnowac moj to w ogole ewenement, bo nie dosc, ze taki ruchliwy, to jeszcze rosnie na potege pucki ma takie ze ho ho ![]() i super, ze zalatwilas te adaptery ![]() Cytat:
daj znac, kochana Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
ja nie mam jeszcze gotowego lozeczka, wiec Malec lepiej niech jeszcze siedzi w brzuchu, bo nie bedzie mial gdzie spac ![]() Agatek, wstawaj !!!
|
|
#2197 | |
|
Zadomowienie
|
boże co za ciśnieniomierz, teraz mi pokazał 125/70
zaraz zwariuje ![]() hi hi a czujesz córcie ja też myślę że ty z córcią i Agatek też z córcią (sory Cytat:
ja mam tylko 3 dni różnicy jutro mój tp z OM a potem w sob z usg
|
|
|
#2198 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
Cytat:
Cytat:
boroo myłam wczoraj okna, prasowałam, robiłąm pranie i miałam nadzieję ze w nocy cos ruszy a tu Cytat:
|
|
#2199 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi się wydaje ,ze to już idzie lawinowo Cytat:
Hehe wytrzymaj przed przyjazdem TŻ teraz Trzymam kciuki za te, ktore sa w szpitalach ![]() A ja dziś się czuje żle,rano szłam siku i tak mi sie kręcilo w głowie ,że nie wymierzyłam i wpadłam na drzwi ale całe szczęście obiłam sobie tylko rękę i biodro,później jak zjadłam śniadanie to go zwróciłam i miałam dużo do sprzątania bo nie zdążyłam do kibelka i teraz tez mnie ciągle mdli,tak więc kończe ze słodyczami bo zauważyłam ,że jak je zjem to rano mam okropne mdłości ,a jak nie to wszystko rano przy śniadaniu jest ok.Więc proszę nie piszcie za dużo o słodkościach ![]() Dziś już mężulek poszedł do pracy wiec muszę sama wstawać i robić sobie papu i czuje ,ze zaczyna mnie znowu pipka kłuć MissZuzia idziesz do szpitala z planem porodu ,bo znalazłam na stronie szpitala i zastanawiam się czy wydrukować i wypisać wszystko ![]() Blanszor już chyba też mam dzidzie przy sobie,czekamy na wieści
|
|
#2200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko wg główki jest cały czas 30 stycznia ![]() No i co do wielkości, to na początku miesiąca była mowa, że dojdzie do 4 kg, ale do kolejnej wizyty mały już nie przybiera tak ładnie i prognozowane jest ok. 3200
T. 16.1.12 Z. 30.6.14 A. 7.2.17 G. 9.1O.18 Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2012-01-03 o 13:11 |
|
|
|
|
#2202 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zresztą podczas recytowania formułki kobitka była chyba zestresowana bo mówi ....uroczyście oświadczam że wstępuję w związek małżeński z Panem S... a ja jak to ciele za nią powtarzam ...wstępuję w związek małżeński z Panem S. potem też mieliśmy obiad w restauracji i posiadówe do godziny 20 a 2 lata temu taki śnieg był i mróz że masakra teraz to w zasadzie na letnio można wyskoczyć a wtedy 30 cm śniegu a ja w półbucikach, zaspy jak nie wiem co a ja nawet kozaków na przebranie nie wzięłam i jak wracaliśmy do domu ledwo dojechaliśmy przez te zaspy, drogi nie odśnieżone bo ciągle padało więc pługi nawet nie wyjechały bo ja na wsi mieszkam więc dopóki nie przestanie padać to nie ruszają w ramach oszczędności. Ja się wtedy zastanawiałam czy w ogóle do urzędu dojedziemy. A przed kościelnym (w lipcu) teściowa no teraz to przynajmniej wam śnieg nie grozi a ja do niej no mama nie mówi bo jeszcze deszcz może być no i nie pomyliłam się lało jak nie wiem co jak wyszliśmy z kościoła to ja kiecke w garść i biegiem do auta, potem kuzynka do mnie mówi wyszłam z kościoła i patrze gdzie ci młodzi a ty już w samochodzie siedziałaś no ba ma się ten refleks
|
|
|
|
|
#2203 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2204 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2205 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
jajca se robi
![]() Cytat:
ale jej dolegliwosc z pecherzem na to wskazuje na zdjeciu to ma takie puce, ze w sumie lepiej, zeby byl chlopakiem, bo dziewczynce z takimi pucami to az nie przystoi no, ale najwyzej zastosujemy dietke ![]() ![]() Eliza, uwazaj na siebie ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
allle fajnie przynajmniej macie co wspominac ![]() Cytat:
A u Was przygoda gonila przygode Cytat:
juz by chociaz Wam odpuscili tego deszczu, skoro w zaspach na cywilny zasuwalas ![]() przynajmniej nigdy nie powiecie, ze mieliscie nudne sluby ![]() ![]()
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra Mamusie... zmykam... umyję włosy i zabiorę się za obiad, bo na 2 ma być
dziś kolejne podejście do "Warzyw na patelnię" z kiełbaską już chyba z 5 razy było to planowane, ale jakoś zawsze się okazywało, że mamy w zanadrzu inny obiad musimy w końcu odgracić zamrażarkę![]() będę wieczorkiem, papa
|
#2207 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nic Cytat:
duża już jest więc jakby co to już może wychodzić ale lepiej niech jeszcze posiedzi w brzusiuCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i ramiona jak jakis koksiarz
|
|
#2208 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powiem jej, że zdecydowałam się na ZZO i tyle, reszta na bieżąco ![]() bo jak sie spotkałyśmy to mówiłam że nie jestem jeszcze zdecydowana, ale papier podpisałam (on później do uzupełnienia, albo w ogóle jak zrezygnuję to nie wyjmuje go) lewatywę bym chciała ale nie wiem czy mi zrobią... ![]() mam nadzieję że obejdzie się bez krojenia ale jakbym miala pęknąć jak stąd do Krakowa to lepiej niech tną ![]() i tyle tych moich przemyśleń a jak nie będzie mi szło to bym chciała cc do czw zdążyłabyś się pofarbować hi hi Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2209 |
|
Zadomowienie
|
byłam u gina i tylko posłuchała serducha wszystko w normie, powiedziała że do terminu jeszcze 2 tyg, ale nie badała więc nie wiadomo jak "tam" jest...ucieszyła się że mam bóle podbrzusza i pachwin i że już mnie prawie nie kłuje spojenie no i że nie mam juz białkomoczu
a jutro fryzjer ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- no i nadal u nas znajomi więc nadal się będę mało udzielać
|
#2210 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale współczuję dziewczynom tym po terminie bo sama to przechodziłam 7 lat temu i myślałam że ku..wicy dostanę więc laseczki za Was aby Wam się jak najszybciej ruszyło Cytat:
u mnie już postępy bo wczoraj mąż rozłożył łóżeczko a teraz szukam pościeli tylko mam problem bo wszystkie komplety są z wypełnieniami a ja mam wypełnienie po córce. I mam dodatkowy problem bo to wypełnienie jest jakieś niewymiarowe 130x90 a pościele są 120x90 albo 135x100 kurcze tą co mam starą kupowałam 7 lat temu to wtedy chyba inne wymiary były w modzie a szkoda mi jej bo jest jak nowa Cytat:
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
My już po obiadku, TZcik pojechał do pracy, a ja zbieram się z mamą na zakupy
![]() Potem przychodzi koleżanka, więc pewnie będę was nadrabiać dopiero wieczorem, chyba, że jakoś wcześniej mi się uda zajrzeć
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Ile Wy piszecie Nadrobiłam, ale tak z grubsza tylko, wybaczcie ![]() Gratulacje dla Anankee i jej synka! Witamy na świecie Czubasku, trzymam za Ciebie kciuki Inutil, rodzić dziś możesz, ale dopiero wieczorem, bo inaczej z naszej kawy będą nici ![]() Byłam dziś u ginki. I tak : z Małą wszystko dobrze Szyjka....5cm , zamknięta, czysta. Przytyłam.....17kg ![]() Pytałam o syndrom 8.miesiąca - zdanie mojej ginki - bzdura! to nieprawda, że lepiej rodzić w 6 czy 7... Dla tak małego dziecka każdy tydzień jest na wagę złota, więc im później rodzisz, tym lepiej. Zatem wierzeniom babć mówimy stanowcze NIE! ![]() Pytałam też o lewatywę - u nas w Bdg już podobno nie robią, chyba, że sobie tego życzysz. Ona jest za jak najbardziej naturalnym porodem. co jeszcze? chyba tyle.... Aaa! moje żelazo, które dostaję na receptę już nie jest refundowane Więc kosztuje z 60zł pewnie (płacę 39,00). Na szczęście dała mi receptę z datą wsteczną, grudniową. Dzięki temu załapię się jeszcze na refundację.
|
|
|
|
#2213 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Czubasku nie panikuj, jesteś pod dobrą opiekę, tż przy Tobie, więc się nie zamartwiaj!
Będzie ok!!!! Przytulam mocno ![]() Cytat:
czarna lista czeka tylko na Twój ruch ![]() Cytat:
nie ładnie! Mi brzucho twardnieje jak za dużo sprzątam.. weź w razie co nospę Cytat:
wtedy łapię się za krocze, żeby dzieciak w razie co nie wyleciał... ![]() Cytat:
![]() a dla mnie też coś masz?? czy wszystko pożarłaś sama?? ![]() Cytat:
![]() A ja chciałam pisać na forum dlaczego nie śpi o 1.41 Gratulacje !!!!!!!!!
|
|
#2214 |
|
Zadomowienie
|
i nici ze spceru, idziemy do lekarza Igorowi oczko strasznie ropieje i ma biegunke;(
Ananke gratulacje
|
#2215 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Pearl, ale tych kwiatuszków troszkę przymało... nas jest ponad 50 osób...
Cytat:
Cytat:
Tak wyjeżdżam, jak tylko ja się ogarnę i będziemy po chrzcinach- no i oczywiście jak będzie wszystko ok z malcem no i tym sposobem zostałaś dopisana do czarnej listy! Ja Cię znajdę! Wiem jak wyglądasz!!!!! Cytat:
ummmmm..... ![]() Cytat:
Ciocia brzydkich słów uczy ![]() Cytat:
Cytat:
za wyniki! A z główką to chyba różnie moje głową jeździ w te i nazat i próbuje pod kość łonową wtargnąć, uciska pęcherz strasznie ![]() No i super, że autko znaleźliście! bo ja to ciekawskie jajco jestem
|
|
#2216 |
|
Wtajemniczenie
|
ANANKEE GRATULACJE!!!!! pozazdroscic tylko tak szybkiego porodu nie to co ja 16 godzin musiałam się namęczyc a miało tak szybko pojsc
![]() ranyyyyy dziewczyny jak mi teraz trudno na bieżąco z wami byc i nadrobić to co napisałyście lece po łebkach bo tak bym tu pół dnia spędziła na nadrabianiu dziś była położna zobaczyć maluszka, wszytsko jest dobrze mówi że śliczny zdrowy duży chłopak z tego naszego synka w czwartek będzie ważony ciekawa jestem ile przybrał od wyjscia ze szpitala ![]() dziś mi sie udało małego nakarmic piersią jestem z siebie taka dumna fakt troszkę musiałam go zachęcić butelką ale jak już chwycił piers to ładnie z niej pił będe go budzić i po raz kolejny probować bo mały ze spokojem 4-5 godzinek przesypia bez pobudki na jedzenie więc mi położna powiedziała bym go sobie co 2-3 godzinki budziła i przykładała by nie czekać aż on sie obudzi zupełnie głodny bo potem to będzie wrzask że chce odrazu jeść ![]() może jakos to będzie widze że pokarm cały czas mam i czasami jest go mniej a czasami więcej dziewczyny powiedzcie mi co wy stosowałyscie na pana H? bo nie jestem w stanie teraz tego odnaleśc by poczytac wiem że chyba coś było z korą dębu ale nie jestem pewna i nie pamiętam czy to działało??
|
#2217 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a gdyby wyszly mi np zielone wlosy? Cytat:
![]() Cytat:
Dzidzia mi miejsce na mozg zabiera ![]() :brzyda l:to ja sie dolaczam do kciukow Cytat:
![]() tez sie zabieram za posciel plus jeszcze materacyk tesciowie mowia, zeby zamawiac, a oni zaplaca biore materacyk lateksowy ![]() :brzyda l:do tego tesciowa powiedziala, ze chcialaby nam kupic jeszcze nianie Cytat:
jakos zadna nie narzekala, a Ty jak zwykle musisz narobic rabanu
|
|
#2218 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2219 | |||||
|
Zakorzenienie
|
5 zł i zapomnimy o sprawie
Cytat:
Niech się ruszy! Skurcze bodajże przyspiesza/wzmacnia po tym przeczyszczonku ![]() dzielna dziewczynka! ![]() Cytat:
A oglądała Ci brzuch? Jak się zagoił czy coś...? Co do okulisty dziecięcego w Toruniu- teściowa mi powiedziała- że ona nie wie, ale to powinien lekarz z Twojej przychodni dać skierowanie i powiedzieć gdzie dokładnie trzeba się zgłosić. Cytat:
(koleżanka ost pokazywała- miała gulę taką na środku brzuchacza ) powinien twardnieć cały i schodzić na doł- ja mam tylko takie bóle miesiączkowe tylko ![]() Na bank masz skurcze! ![]() Cytat:
Cytat:
zapraszamy jutro
|
|
#2220 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamusie
![]() Anankee gratulacje Ja piore właśnie ręczniki szpitalne butelke będe parzyć smoki tez ![]() i to chyba wszystko ![]() ![]() MissZuzia bardzo dziękuje za informacje myśle że jemu zakład wypłaci bo to mega wielka firma ogólnopolska:P za Igorka bedzie dobrze
Edytowane przez Oluska1988 Czas edycji: 2012-01-03 o 14:57 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

powiedziałam mu, że ma dużo spać, jeść i tyć, ale kurcze przez to ciągłe wiercenie się chyba średnio to tycie wychodzi

taki kłujący ból

Nadrobiłam, ale tak z grubsza tylko, wybaczcie 
wtedy łapię się za krocze, żeby dzieciak w razie co nie wyleciał...

Tak wyjeżdżam, jak tylko ja się ogarnę i będziemy po chrzcinach- no i oczywiście jak będzie wszystko ok z malcem 
moje głową jeździ w te i nazat i próbuje pod kość łonową wtargnąć, uciska pęcherz strasznie