|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Gang Iren
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Roksape i karolca ale macie fajne patenty na dobre zarelko
Trzeba sprobowac
|
#2342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak na poważnie to może płukanie szałwią pomoże
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra z tą luteiną :/ ja na szczęście zażywałam ją raptem kilka dni na początku ciąży tylko.
Ja uciekam na razie, idę coś porobić a potem do rodziców jadę, tak więc wpadnę jakoś wieczorkiem. Miłego popołudnia
|
#2344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jutro zapytam o to gina, bo jesli to ma tyle kosztowac normalnie na recepte nie na 100% to jest jakies przegiecie;/ Ale zawsze placilam za opakowanie luteiny ponad 3 zł. Ja tez od poczatku ciazy biore ta luteine z mala przerwa.
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
KLIK tu macie listę leków refundowanych
. Ja dziś szukałam mamie ile ma płacić za swoje lekarstwo.19claudia91 u mnie, jak komuś wyskoczy krostka, to mówi się, że za dużo gada
|
|
|
|
#2346 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z USG 3D! Z Malutką wszystko dobrze, lekarz stwierdził, że ma porządne serducho
zdrowa, kochana ale wstydzioszka straszna! Cały czas trzymała gardę! boskerka W ogóle nie chciała pokazac buźki... Troszkę widzieliśmy tylko usteczka i nosek. Ale śliczna jest!Waży 660 g ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Myślę że wszyscy Rodzice się martwią, ale mi baaardzo dużo dało to życie na odległośc, a wtedy nie miałam internetu, komórki były droższe, także kontakt był ograniczony.. Ale nauka życia bardzo przydatna Głowa do góry, jak Rodzice zobaczą że sobie radzicie to na pewno będą dumni![]() cottonpuma - współczuję, ręce opadają jak się słucha/czyta takie historie..;/ Cytat:
Ważne by nie było za nisko. ![]() Aguśka super że trafiłaś na fajną lekarkę. A c do jutra - też mam wizytę u nowej ginki ![]() evvcia za to że mąż w końcu poczuł kopniaczki![]() Cytat:
rrrany...
|
||||
|
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() buu mi tez z jednej strony
|
|
|
|
|
#2348 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
ja już mam, używam jej czasem do spania
ale kupiłam z myślą przede wszystkim o karmieniu, bo to podobno baaardzo wygodne! i polecało mi parę osób!---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- własnie dziś kupiłam pierwszą paczkę pieluch w rossmanie jest promocja na Pampers newborn - niecałe 23 zł za 43 pieluszki, całkiem nieżle, bo chwilę póxniej widziałam w innym sklepie za 29 zł.---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
To sie nazywa "zasada solidaryzmu społecznego" .. ;/ |
|
|
|
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już to przeszłam parę miesięcy temu
. Nigdy zajadów nie miałam a w ciąży bach...i trzymały się z kilka tygodni
|
|
|
|
#2352 |
|
Raczkowanie
|
I zapomniałam napisać, że 30 bylismy na dokldnym badaniu serca niby nie bylo wskazan ale dla spokoju sie umowilismy, sprawdzone wszystkie przepływy, zastawki ... serce jak dzwon
Ale łatwo nie bylo bo mały kręcił się niemiłosiernie.
|
|
|
|
#2353 | |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczynki,
u nas na obiadek byla wczorajsza pomidorowka no i zrobilam jeszcze gotowe ''pastry' z wolowinka, ugotowalam marchewke, dodalam masla, pieprzu i cukru i tak sobie zjedlismy ![]() co do zakupow, to uwazam ze ubranka to najmniej klopotliwy zakup, wydalam 5funtow za 2 reklamowki ciuszkow (uzywanych), jedna reklamowke podarowala mi taka jedna pani po swojej corci, wiec na pierwsze 3 miesiace mam raczej wystarczajaco....tak mi sie wydaje.musze sie w koncu za ich wypranie i segregacje. pieluszki mam na przynajmniej tydzien, wyczailam na promocjach, zarejestrowalam sie on-line w pampersie i wlasnie paczka jest w drodze (10 pieluszek dla noworodka, chusteczki i jakis magazyn), chusteczki nawilzajace tez juz mam. kosmetykow nie bede kupowac zadnych dla dziecka oprocz czegos na odparzenia. poduszke rogal mam, taka duza...nie wiem jak sie spisze podczas karmienia, to na co zwrocilabym uwage przy zakupie to czy ma zdejmowana poszewke, moja nie ma niestety. kolezanka, ktora ma dwojke dzieciaczkow powiedziala ze to rzecz, ktorej ona zaluje ze nie kupila, przewijak na lozeczko mi odradzila, miala ale nie uzywala, bo stwierdzila ze to nie jest bezpieczne, dziecko pozniej sie wierci i z przewijaka tak naprawde dlugo sie nie korzysta, no ale co mama to opinia. co do tej jezdzacej polki z wanienka, to osobiscie bym jej nie kupila, bo kosztuje tyle co komoda, a komoda moim zdaniem ma ''dluzszy termin'' przydatnosci no i lepiej wyglada. wlasnie napisala do mnie kolezanka ze urodzila 31.12 syneczka 3850g i 55cm, zdrowy, tylko ze placze calymi dniami i na rekach musi go nosic, napisala ze moze chlopcy tak maja bo jej coreczka taka nie byla kolezanki sytuacja to w ogole jest dla mnie ciekawa:Ukrainka, mieszka teraz na Wegrzech, maz Greko- Wegier, tesciowa Greczynka, kolezanka mowi 5 jezykami biegle, z mezem rozmawiaja po angielsku..jestem strasznie ciekawa w jakim jezyku beda mowic ich dzieci, w domu w sumie slysza (ukrainski, wegierski, grecki, angielski i czasami polski , narazie jej corcia (2 latka) mowi w swoim wlasnym![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
i tej Europy to tak srednio zobaczylam
|
|
|
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka jakie słodkie zdjęcia Filipka
Evvcia jestem pod wrażeniem fryzury wykonanej przez Twojego TŻ ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Ja pierwszy raz do ES też jechałam autokarem (mimo, że loty samolotem są tańsze), ale bałam się że zgubię się podczas odprawy itp. . Jechałam 30h z Gliwic do Barcelony, a w drogę powrotną z TŻ 40 - z Barcelony do Przemyśla. Katorga! Nie polecam .
|
|
|
|
#2355 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Juz po wizycie! I niestety, sa paciorkowce
Dostalam antybiotyki, globulki etc. Gin powiedzial, ze te paciorki sa niebezpieczne, gdyz jesli przenikna przez blony lozyskowe, moga doprowadzic w efekcie do wywolania przedwczesnego porodu i zakazenia dzidzi Bylam juz w 2 aptekach i tego antybiotyku akurat nie maja, a w kolejnej bedzie lek na rano, takze z samego rana zaczynam leczenie. Ktoras jescze to miala, chyba koniakonia wspominala cos o paciorkowcu??Cytat:
Cytat:
Karolca, zazdroszcze! Ja wlasnie dzis sprawdzam, czy restrykcyjna dieta da jakies rezultaty, bo zdrowa, ale normalna, dla przecietnego czlowieka, skutkuje wysokimi cukrami. Zaraz bede jadla obiad scisle wg diety i sie przekonam. A wlasnie teraz kusi mnie, by jesc michalki, placki ziemniaczane, schabowy-czyli zakazane potrawy hehe A chcialam dzis kupic sobie po lekarzu staniki do karmienia i koszule do porodu i pocalowalam klamke, bo w sklepie renament do 8.01.
Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2012-01-03 o 16:45 |
||
|
|
|
#2356 |
|
Gang Iren
|
Wlasnie weszlam na maila:
Aguska twoj synus jest boski,o czy zapewne wiesz ![]() evvcia super sie prezentujesz,tak kobieco. A teraz jade z mloda do lekarza z tym kaszlem.
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja po wizycie miałam tylko badanie i lekarz powiedział że wszystko OK Wyniki z posiewu też dobre.Dziewczyny co myślicie o tym aby z miesięcznym dzieckiem iść na imprezę rodzinną?? Termin mam na 10lub 20.04 a w maju jest komunia chrześniaka TŻ i w sumie już się zastanawiam czy iść tam z dzieckiem czy zostać w domu. Tym bardziej że jest to ok 20km od nas więc odpada zostawienie maluszka np. u moich rodziców i jeżdżenie potem na karmienie. |
|
|
|
|
#2359 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczeta
))Cytat:
) ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobrze,ze z Maleństwem wszystko w porzadku . Niesmiała ![]() My na 19 idziemy podglądać Roberta, mam nadzieje, ze sie obudzi do tego czasu , bo teraz chyba chwilowo sobie ucial drzemke. Aguska przesłodki Twoj Mały kawaler mozesz byc dumna (i pewnie jestesDzis zakupilam kolejne dwa probniki farby, która zamierzamy wymalowac wieksza czesc mieszkania . Mam nadzieje, ze ta 3 proba bedzie skuteczna i w koncu trafimy w kolor ,ktory nam odpowiada.Dzis mi sie snilo,ze bylam na USG...ktore robila Pani dr w ciazy. Powiedziala,ze mam sie przygotowac,bo to potrwa ok1h i pewnie i tak zobaczymy tylko brzuch malenstwa( )..Ja sie wgramolilam na to lozko,a Ona...wyszla i wrocila z wielkim opakowaniem lodów. Powiedziała, ze musze chwile poczekac,bo Ona musi je teraz zjesc z pielegniarkami ![]() Po wczorajszym snie o skakaniu ze spadochronu i rozwazaniem,czy bedzie bolalo jak uderze o ziemie ten sen wydaje sie prawie normalny
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski Edytowane przez Mravka Czas edycji: 2012-01-03 o 17:08 |
||||
|
|
|
#2360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2361 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i co gorsza to za granice sie wynioslam moi rodzice nie sa razem, ale zniesli to dosyc dosyc... wiem, ze tesknia, bo i ja tesknie, ale od zawsze mieli swiadomosc, ze taka chwila nadejdzie Cytat:
Cytat:
Chusteczek nawizanych mam 9 paczek ostatnio byla promocja czteropakow pampers sensitive po 5,95 € wiec wzielam dwa, a oprocz tego jeszcze osobna paczke 72 sztuki w takim duzym pudelku, zeby potem wygodniej sie wyjmowalo i zeby nie wysychaly ![]() Dziewczyny, co Wy tak mi wszystkie ze mam duza core? To 31 tydzien i waga normalna ![]()
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#2362 |
|
Wtajemniczenie
|
cos mi sie wydaje ze moja malutka poprzecznei ulozyla sie, mam nadzieje ze zmieni pozycje.
|
|
|
|
#2363 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Noi ciesze sie, ze corcia ma zdrowe serduszko! Cytat:
![]() Cytat:
A moj maly tez kaszle, wlasnie zrobilam mu syrop z cebuli, daje cebion, witaminke C, syropik z lipa i mam nadzieje, ze mu przejdzie i obejdzie sie bez wizyty u lekarza. Zdrowka dla cory!
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
a mi maz w ramach obiadu kebaba kupil
|
|
|
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
??---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- oj jak ja dawno kebabu nie jadłam . Ale jadam tylko kebab z jednej restauracji, która jest daleko od nas .
|
|
|
|
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na komunię można jechać, posiedzicie troszkę i możecie wrócić do domu. 20 km to nie tak daleko, bo w moim przypadku nawet nie drugi koniec miasta.
|
|
#2367 |
|
Rozeznanie
|
to akurat wiem
![]() marzy mi się rogal, a mam rożek. patrzyłam na rogale na allegro i są od 25zł (z wysyłką 40) ale w sumie: możnaby coś takiego samemu w domu spróbować uszyć. wsypy antyalergiczne do poduszek można kupić np. na stoiskach pościelowych, kwestia tylko posiadania maszyny do szycia. |
|
|
|
#2368 | |||
|
Zakorzenienie
|
Bardzo Wam dziekuje za mile slowa nt Filipka
![]() Zdjec robilam duzo, mam nadzieje, ze teraz tez bede miala na to czas ![]() Cytat:
Akurat Filip mial kolki (nie jakies duze) ale jednak mial wieczorami.... tak ok. godziny czasu plakal w nieboglosy i nic nie pomagalo, masowanie brzuszka, espumisan i inne sposoby. Po prostu mu to minelo jak mial 3 m-ce ukonczone i od tego czasu zaczal sie czas przyjemny, bo juz nie meczyly go kolki, poza tym sprawy ze snem i karmieniem sie tez reguluja. Ale to zalezy od dziecka, wiec mysle, ze jesli Wasze bedzie spokojne, nie bedzie bardzo plakusiac, nie bedzie mialo kolek, to czemu macie sie nie wybrac, wtedy jak najbardziej ![]() Cytat:
ja tez bardzo bogato snie i czasem mam takie sny tez hoho ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
Ale wczesniej za dopochwowa placilam ponad 3 zl. od poczatku ciazy. Wiec zdrozala i to bardzo duzo.
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka...to faktycznie zdrożała...
Mi ostatnio śniło się, że miałam już kilkumiesięczną Dzidzię
|
|
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh ale sie wkurzyłam, od rana kloce sie z mężem, niby juz wszystko bylo ok, przyszedł zobaczył ze za prad jest dopłata 10zl i awantura ze komp i tv ciagle działają i to moja wina, a co ja mam robic jak od października siedzie w domu a od 2 tyg nie ruszam sie z lozka? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

Trzeba sprobowac 

A tak na poważnie to może płukanie szałwią pomoże
W ogóle nie chciała pokazac buźki... Troszkę widzieliśmy tylko usteczka i nosek. Ale śliczna jest!

. Nigdy zajadów nie miałam a w ciąży bach...i trzymały się z kilka tygodni

i tej Europy to tak srednio zobaczylam
Bylam juz w 2 aptekach i tego antybiotyku akurat nie maja, a w kolejnej bedzie lek na rano, takze z samego rana zaczynam leczenie. Ktoras jescze to miala, chyba koniakonia wspominala cos o paciorkowcu??