Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-03, 18:35   #2341
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
hej mamuski
Ja po wizycie, troche jestem przerażona bo szyjka sie skróciła, mała pcha sie do wyjscia i wszystko wskazuje na to ze bede mamą styczniową a nie lutową Malutka waży 2700, wszystkie przepływy są ok, łozysko 2 stopnia, a najprawdopodobniej to wypychanie ktore czuje, to sa wlasnie skurcze

17 stycznia mam przyjsc na ktg, o ile dotrwam no i 31 niby ostatnia wizyta ale doktor stwierdził ze chyba predzej sie na porodowce spotkamy

Tz przestraszony, bo on myslal ze skoro mowili od poczatku ze 5 luty to 5 luty i nie ma opcji inaczej musialam go uswiadomic ze nie zna dnia i godziny
ważne, ze malutka zdrowa!!
no własnie te skurcze to cholerstwo takie bo ja to sama nie wim czy skurcz mam czy co to... bo każda to inaczej odczuwa i lipa..
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 18:37   #2342
dph
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Dph mi sie wlasnie wydawalo, ze wiekszosc jest bez wypelnienia popatrz dokladnie. Jak ja kupywalam komplet (bez wypelnienia) to nie podali wymiarow. Mam posciel z firmy MAMO TATO i jest ok, ale troszke sztywna, wiec jesli stawiasz na jakosc to nie[COLOR="Silver"]
ja szukałam na allegro i tam większość kompletów ma wypełnienia ale znalazłam chyba 2 bez no ale zaś tyle wzorów że nie wiadomo jaki wybrać

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
w ostatnią środe mi pisała że we wt po tym jak pisała do nas, miała jeszcze oxy ale nic nie dało.... za to później wieczorem dostala strasznych bóli bo... odkleiło się łożysko i dziecko miało tachykardię
stąd też cc w 10 min zaczęli robić
a N1kotynka wylądowała do OIOmie przez swoją cholestazę na całą noc po porodzie. A mała była na obserwacji wtedy i dop nast dnia ją zobaczyła
w pt juz było wszystko ok i była na normalnej sali 3os z małą i w sumie z smsów wyglądało że jest już dobrze i nie ma się czym martwić
i od tamtej pory cisza
heh nie puszczam 'wędek' bo to takie dla mnie z deka dziecinne
ale też nie lubie się narzucać komuś telefonami jak nie odpisuje
myślę, że kolejny esek będzie lepszy
kurcze aż mi łzy poleciały jak to przeczytałam ;( ej uwielbiam naszą służbę zdrowia
wiedzieli jaka jest sytuacja to nie wiem po co ją tak długo męczyli zamiast od razu zrobić CC
Stary 2012-01-03, 18:38   #2343
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
średnio, skurcze miałam na 99% nie wiem co jest grane. Dostaje jakieś zastrzyki bo mam fatalna morfologię i czuje mała tam na dole strasznie.
Magda ja wychodzę w ten czwartek jeśli rozwarcie nie będzie postępować a jeśli nawet wyjde to wrócę w następnym tyg. Bo moje łożysko plus skrócona szyjka plus rozwarcie to dobrze nie rokują. Ale termin mam przesunięty na tydzień wcześniej więc to 35 tydzień , nie jest źle też nie rozumiem tego porozmieszczania na salach. Głupio mi tak było ona zaplakana a ja z brzuchem i jeszcze mam ktg robione i ona razem ze mną słucha serduszka...
Matko na 99% ,jak to zniosłaś
Cytat:
o jejku Mijus bardzo Ci wspolczuje... to musialo byc traumatyczne przezycie....
moje pierwsze dziecko zmarlo zaraz przed porodem 2 dni po wyznaczonym terminie porodu, czyli po skonczonym 40tyg. Urodzilam sn i po 6h wypuscili mnie do domu. Dlatego tez bardzo denerwuje sie tym, ze teraz dzidzia nie spieszy sie z wyjsciem na swiat, a mnie ogarnia niesamowity strach
Przytulam kochana,teraz będzie dobrze

U to u n1kotynki nie za ciekawie,żeby było wszystko dobrze Jak się odezwie daj znac ,bo sie denerwujemy
MissZuzia ok oddaje ci termin na 05 bo tak naprawdę mam termin na 25 więc mała jeszcze bedzie miała czas na wyjście .Widzisz jaka jestem dobra
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 18:44   #2344
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

Może nasze dzieci teraz szaleją, żeby później być super grzecznymi
No i też mam wrażenie, że wcale nie śpi powiedziałam mu, że ma dużo spać, jeść i tyć, ale kurcze przez to ciągłe wiercenie się chyba średnio to tycie wychodzi

Właśnie załatwiłam te adapterki koszt 50 zł zamiast 65 i na dodatek dostępne na miejscu i mają nam wytłumaczyć jak założyć
Muszę męża wysłać, po nie
Nie oszukuj sie Bambusiek, jeszcze nam dadzą popalić te nasze dzieciorki
Super, że udało Wam się załatwić te adapterki.
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
a sukienka najprawdopodobniej na Mazurach, wiec nadzieja w Mamie,ze ja znajdzie
no i niby sam slub to szybko,ale pozniej obiad rodzinny, pozniej deser i winko u tesciow... moze sie przedluzyc
No nieeee ta kiecke zgubiła Pearl a są po wczorajszym jakieś przeciwwskazania odnośnie nocy poślubnej, bo jeśli tak to niech się kręci impreza byle byście się dobrze bawili
Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
Inutil, neska,nawojka8583,kasik i reszta dziwczyn które juz sa gotowe a wy to marsz na porodowke hihi
Ja byłam wczoraj i mnie wygonili więcej nie jadę

Cytat:
boże co za ciśnieniomierz, teraz mi pokazał 125/70
zaraz zwariuje

ja mam tylko 3 dni różnicy jutro mój tp z OM a potem w sob z usg
MissZuzia dobrze, ze to był tylko żart ciśnieniomierza
Kochana jak masz w brzusiu faceta to sie nie nastawiaj, widzisz jakie to niesforne stworzenia
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Ja mam podobnie, bardzo chciałam urodzić zanim mama wróci do Pl, a wraca już za 5 dni.
Kasik trzymam kciuki żeby się jeszcze udało mamie wnusia/wnusie zobaczyć przed wyjazdem. Kurcze przykroby było gdyby się nie udało.
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość

A ja dziś się czuje żle,rano szłam siku i tak mi sie kręcilo w głowie ,że nie wymierzyłam i wpadłam na drzwi ale całe szczęście obiłam sobie tylko rękę i biodro,później jak zjadłam śniadanie to go zwróciłam i miałam dużo do sprzątania bo nie zdążyłam do kibelka i teraz tez mnie ciągle mdli,tak więc kończe ze słodyczami bo zauważyłam ,że jak je zjem to rano mam okropne mdłości ,a jak nie to wszystko rano przy śniadaniu jest ok.Więc proszę nie piszcie za dużo o słodkościach
Dziś już mężulek poszedł do pracy wiec muszę sama wstawać i robić sobie papu i czuje ,ze zaczyna mnie znowu pipka kłuć
Eliza współczuje złego samopoczucia
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Do terminu 6 dni i nic się nie dzieje!Dzisiaj na 15 mam wizyte u lekarza - zobaczymy co powie
za wizyte.
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
miałam tragiczny katar i polecam napar z majeranku raguili woda morska nie działała juz na mnie i czosnek tez niestety...napar świetnie rozgrzewa i wreszcie mogę oddychać
Renata możesz jeszcze raz napisać jak przygotować ten napar
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 18:45   #2345
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Ach zapomniałam Wam napisać co mi się sniło...

A więc wczoraj ze w brzuchu noszę czworaczki Pierwsze dziecię urodziłąm i byłam z nim w domu a trójka jeszcze czekała na wyjście. Karmiłam piersią i to była dziewczynka(w sumie miało być po 2).
Oglądałam również swój brzuch w lustrze i miałąm pełno rozstępów a przecież teraz nie mam wcale

A dzisiaj że urodziłam....uwaga....... kota....ale to jeszcze nic....również karmiłam go piersią

To chyba ta niewiedza co tam w końcu w moim brzuszku siedzi i kiedy to nastąpi
kota? a to ciekawe musiało byćnie pogryzł cie?

mi sie sniła kupai to tak strasznie dużo fujjj że w nie wlazłam i smierdziały tak strasznie
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
osz to wredotka z malca nono
No i Ty też jesteś na czarnej liście, jak mi wróżysz córę
ja wróżę chłopaka Agaton u Ciebie-podlizuję sięhaha ale serio to u siebie też myślałam że będę miała chłopaka a tu jajca nie wyrosły...dziewczynki są kochane nie marudz tylko bierz co dają
Cytat:
Idę se frytki usmażyć........korzystam puki mogę
smacznego ja tez dzisiaj pojadłam mnóstwo frytek
Cytat:
Ahh, zapomniałam napisać...
mała_stópka napisała do mnie: "przyjęli mnie na oddział na obserwacje, mała coś podejrzanie mało się rusza i ma owiniętą szyję pępowiną, szyjkę mam zamkniętą, ale skróconą. Leżę pod ktg cały czas. Jeśli wszystko będzie dobrze i nic się wcześniej nie rozkręci w czwartek wychodzę i wracam w niedzielę na cc wielkie buzilole dla Was cmok cmok. Ps. Czy pojawił się nowy bobas??"

Oczywiście napisałam jej o Filipku
no to oby nic sie nie działo i oby spokojnie poszła na cc
Cytat:
Która chętna na 5.01??
ja chętnawiem że już jest któraś zapisana ale wtedy mój brat ma urodziny(a moja mama miała z nim taki sam termin jak ja tylko rok inny)więc prosze zrobić wyjątek dla nas
Cytat:
Ja też tak mam,chce zasnąć a tu zgaga nadchodzi tyle ,że jak zjem garstke migdałów to zwykle przechodzi,w skrajnych przypadkach brałam renie i szybko pomagała. dla reni

a dziękuję dziękuję
Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
skoro my już przy snach... dzisiaj śniło mi się że oprócz Filipa były jeszcze trojaczki z 2013, bliźniaczki z 2016 i DZIESIĘCIORACZKI z 2017 i wszystko dziewuchy... Biedny Filip!
oj biedny Filipa jak tam się czujesz?
Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie: która kupowała majtki siateczkowe SENI? Jak tam z rozmiarówką, bo chcę zamówić, a nie wiem na które się zdecydować: L czy XL Jakie to ma obwody, bo nie wiem czy wejdę w te mniejsze
Cytat:
nie rozumiem, dlaczego w szpitalach traktuje sie wszystkich tak bezosobowao jak moga klasc dziewczyny, ktore stracily dzieci (tj. np. ta po lyzeczkowaniu) z tymi co sa tuz przed porodem?
straszne to jest i tez nie rozumiem...już kiedys nawet bardzo intensywnie rozmawiałyśmy z kuzynkami o tym(obydwie miały łyżeczkowanie...na szczęście miały możliwość wzięcia jednoosobowych pokoi- ale nie wszyscy moga sobie na to pozwolić)okropne i bardzo nieludzkie traktowanie...tak jakby nie mozna kilu pokoi dać dla takich przypadków a kilku dla innych i juz po problemie
Cytat:
moje pierwsze dziecko zmarlo zaraz przed porodem 2 dni po wyznaczonym terminie porodu, czyli po skonczonym 40tyg. Urodzilam sn i po 6h wypuscili mnie do domu. Dlatego tez bardzo denerwuje sie tym, ze teraz dzidzia nie spieszy sie z wyjsciem na swiat, a mnie ogarnia niesamowity strach
przykro mi kochana bardzo...

od nas znajomi juz pojechali więc znowu będę siedzieć tutaj zamiast robic projekty...

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 18:46   #2346
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
w związku z tym coś z innej beczki, co sądzicie o tej pościeli
kocham Kubusia Puchatka i niunia będzie miała go na ścianach ale nie wiem co z jej jakością

http://allegro.pl/posciel-disney-hel...009818668.html
Śliczne są te pościele z Kubusiem Puchatkiem. Za taką cenę myslę, że będą dobrej jakości. Cudne.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 18:47   #2347
eliza1984
Zadomowienie

Blanszor widzę Cię ,jak tam dzidzia,daj nam znać
Stary 2012-01-03, 18:49   #2348
renata:)
Zadomowienie

nawojka 2łyżeczki majeranku zalewasz wrzątkiem i parzysz, przelewasz przez sitko i dodajesz miodku i pijesz- a później do łóżeczka siup! mi się poprawiło po2dniach więc nie jest to ekspresowe ale działa wszystko dzięki raglrze

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 18:52   #2349
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:

a dziękuję dziękuję.
co za czubasa
Trzymam kciuki i życzę szybkiego powrotu do zdrowia naszym chorym maluszkom
Stary 2012-01-03, 18:58   #2350
uska000
Zadomowienie

zlitujcie sie!! nie mam czasu nadrabiac;(

oczko mamy przecierac sola fizjologiczna a biegunke obserwowac;/ pilam kompot i jadlam gotowane jablka mam odstawic i obserwowac;/

teraz tzt go uspal i troche spi ciekawe jak bedzie w nocy;/

co do majtek jednorazowych sa mega zanizone;/ ja mialam XL i byly za male nie ubralam;/

odnosnie komsetykow to ja uizywam tylko Olilatum da kapania i oliwkuje hippem ale tylko glowke

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 19:11   #2351
Misienka23
Raczkowanie

Czesc wszystkim, kilka miesiecy mnie nie bylo, ale na ta koncowke bardzo bym chciala z wami byc. Ktora ma na 26go stycznia? ja ciagle mam wrazenie ze zaraz ssie zacznie, chociaz to jeszcze 3 tyg... tez maci podobnie? boicie sie tak bardzo jak ja??

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Śliczne są te pościele z Kubusiem Puchatkiem. Za taką cenę myslę, że będą dobrej jakości. Cudne.
nie chce cie rozczaowac, ale slyszalam, ze te internetowe posciele, mimo ze pisza ze 100% bawelny, sa zlej jakosci, szorstkie nawet po wypraniu w najlepszym plynie. najlepiej dotknac moim zdaniem, chociaz nie powiem, sa sliczne naprawde

Misienka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 19:13   #2352
kamciurka
Zakorzenienie

Pearl ucaluje Elunie
Cytat:

a potem bedzie jak w ciazy z zaskoczenia na TLC
"poszlam do lazienki zrobic siku i uslyszalam taki glosny plusk... patrze w srodek muszli, a tam jakies dziecko..."

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Niestety oni mają to gdzieś. Jak straciłam mojego Aniołka, leżałam na oddziale położniczym. W nocy słyszałam krzyki z bloku porodowego, a w dzień radość świerzo upieczonych mam, ojców, dziadków itd.
Czułam się jakbym zrobiła coś złego i była tam za karę :-( Przykre wspomnienia...
ja jak urodziłam poprzednio(historie znacie) to polozylimnie po porodzie kolo kwilacych noworodkow by podac mi kroplowke, doslownie z pol metra odnich
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
nie no, jaja sobie robię z tymi przysiadami nic na razie nie zamierzam robic bo czas jest jeszcze...ale nie ukrywam, ze mogłabym juz urodzic

mam nadzieję, ze u nich dobrze!!!

a nasza mamusia Ela??? od informacji, ze urodziła chyba nie odzywała się...
no pisalam o Eli
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość

oczko mamy przecierac sola fizjologiczna a biegunke obserwowac;/ pilam kompot i jadlam gotowane jablka mam odstawic i obserwowac;/

co do majtek jednorazowych sa mega zanizone;/ ja mialam XL i byly za male nie ubralam;/

odnosnie komsetykow to ja uizywam tylko Olilatum da kapania i oliwkuje hippem ale tylko glowke
ja kupilam babydreama i hippa i tak sie zastannawiam czyten babydream jest dobry na poczatek? Czteropak chusteczek babydream jest jakos po 13 zlteraz

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 19:13   #2353
NataliaM1103
Rozeznanie

byłam u lekarza - Maluszek waży od 3,5 do 4 kg tak mniej więcej,rozwarcie mam prawie 2 cm więc mam czekac na poród,termin mam na 10 ale jezeli nie urodzę to mam skierowanie do szpitala na 17 dopiero.
Już chcę rodzic....
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 19:16   #2354
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
Pearl ucaluje Elunie

ja jak urodziłam poprzednio(historie znacie) to polozylimnie po porodzie kolo kwilacych noworodkow by podac mi kroplowke, doslownie z pol metra odnich

no pisalam o Eli

ja kupilam babydreama i hippa i tak sie zastannawiam czyten babydream jest dobry na poczatek? Czteropak chusteczek babydream jest jakos po 13 zlteraz
ło matko... moj ciązowy mózg

ja kupiłam ten czteropak chusteczek babydreama...ale mam tez dwie paczki nivea i te nivea spakowałam do szpitala. babydream bedzie po powrocie do domku
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 19:17   #2355
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Misienka23 Pokaż wiadomość
Czesc wszystkim, kilka miesiecy mnie nie bylo, ale na ta koncowke bardzo bym chciala z wami byc. Ktora ma na 26go stycznia? ja ciagle mam wrazenie ze zaraz ssie zacznie, chociaz to jeszcze 3 tyg... tez maci podobnie? boicie sie tak bardzo jak ja??
terminy masz na początku listy,a co do stracha to niektóre mają ,niektore nie .Pobedziesz z nami to zobaczysz która ma pietra
Blanszor była i sobie poszła,zołza no

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2012-01-03 o 19:19
Stary 2012-01-03, 19:18   #2356
magda1804
Rozeznanie

Haniula no ładnie, kolejna mamusia szybciej sie rozpakuje niz my przeterminowane

wlasciwie ja 27grudnia to mialam z USG, 4 stycznia z OM, wiec liczac ten drugi jeszcze jestem w terminie

Kasik nie doczytalam, ze mama ma wyjezdzac za 5 dni, a nie mozna zalatwic, zeby jeszcze pare dni dluzej zostala? Wiem co czujesz- chcialoby sie jak najszybciej urodzic, bo czas goni

A mnie dzis caly dzien mala tak meczy, napiera na szyjke i boliiii. juz nie wiem czy to skurcze czy cos? wlasciwie to od rana nawet zanim napilam sie tego olejku to juz tak pobolewal mnie brzusio, teraz tylko bole sa bardziej wyrazne. Zobaczymy co bedzie dzialo sie przez dzisiejsza noc. Przyznam szczerze, ze mam taaaaakiego lenia i nawet do konca nie chce mi sie spakowac torby

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 19:22   #2357
pearpearl
Wtajemniczenie

Kochane, co myslicie o tej poscieli ????
Piaskowa w zyrawke (o ile Agawoo mnie nie zbije)

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 19:25   #2358
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Uska dobrze, ze Igorkowi nie jest nic powaznego, zdrowka mu zycze, a Tobie wytrwalosci

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
byłam u lekarza - Maluszek waży od 3,5 do 4 kg tak mniej więcej,rozwarcie mam prawie 2 cm więc mam czekac na poród,termin mam na 10 ale jezeli nie urodzę to mam skierowanie do szpitala na 17 dopiero.
Już chcę rodzic....
pieknie kolejna terminy porodow ustala Agatek wiec musisz zobaczyc, ktory jest wolny, bo do 8.01 juz sa pozajmowane

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
ale swietna a ten model z zebra (402) nie podoba Ci sie Pearl? sliczna jest

04.01.2012r.

Stary 2012-01-03, 19:25   #2359
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

kurde a ja nadal nie zmierzylam swoich L

Cytat:
w związku z tym coś z innej beczki, co sądzicie o tej pościeli
kocham Kubusia Puchatka i niunia będzie miała go na ścianach ale nie wiem co z jej jakością

http://allegro.pl/posciel-disney-hel...009818668.html
nie wiem, jakoś za dużo tego na nich, wydaje mi się że taka pościel jest dobra dla kilkulatków
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
No właśnie Kobiety jaką pościel kupowałyście macie jakiś sprawdzonych sprzedawców - chodzi mi o net. Ja to mam utrudnione zadanie bo chcę komplet ale bez wypełnienia a większość jest z wypełnieniem :/
ja kupowałam od różnych:
Baby - Raj, ok polecam
i Feretti od mamokupmi
http://allegro.pl/show_user.php?uid=12092258
jeszcze nie dostałam przesyłki więc nie wiem jak ocenię dostawce
ale jakość pościeli jest super

bez wypełnień na all są 3el.
http://allegro.pl/baby-raj-3el-posci...025007809.html
http://allegro.pl/nino-posciel-3-ele...012970735.html
http://allegro.pl/klups-safari-zyraf...013976557.html
Każda firma ma takie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
hej mamuski
Ja po wizycie, troche jestem przerażona bo szyjka sie skróciła, mała pcha sie do wyjscia i wszystko wskazuje na to ze bede mamą styczniową a nie lutową Malutka waży 2700, wszystkie przepływy są ok, łozysko 2 stopnia, a najprawdopodobniej to wypychanie ktore czuje, to sa wlasnie skurcze

17 stycznia mam przyjsc na ktg, o ile dotrwam no i 31 niby ostatnia wizyta ale doktor stwierdził ze chyba predzej sie na porodowce spotkamy

Tz przestraszony, bo on myslal ze skoro mowili od poczatku ze 5 luty to 5 luty i nie ma opcji inaczej musialam go uswiadomic ze nie zna dnia i godziny
ooo ale się nam worek rozwiązał
Cytat:

U to u n1kotynki nie za ciekawie,żeby było wszystko dobrze Jak się odezwie daj znac ,bo sie denerwujemy
MissZuzia ok oddaje ci termin na 05 bo tak naprawdę mam termin na 25 więc mała jeszcze bedzie miała czas na wyjście .Widzisz jaka jestem dobra
dam znać

podziękował może się uda ale szczerze to wątpię no chyba ze z zaskoczenia
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość

MissZuzia dobrze, ze to był tylko żart ciśnieniomierza
Kochana jak masz w brzusiu faceta to sie nie nastawiaj, widzisz jakie to niesforne stworzenia
no jak zobaczyłam to 150 to myślałam że padnę

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 19:28   #2360
*Agatek*
Zakorzenienie

Wiadomość odmałej stópki,co byście były z nią na bieżąco :

"ktg całkiem ładne, pojawiły się skurcze co 5-6 min i teraz debatują czy może mnie szybciej nie ciachnąć czy jednak czekać aż się bardziej rozkręci... już 3 razy miałam gmeranko przez niezbyt delikatną gin, ale następne będzie przez sexy lekarza, bo właśnie przyszedł na dyżur nie spamujcie miliona stron, pozdr"

"laski z sali takie se... jedna w 35 tc ma dziecko które ma 1 kg, a ona ma ledwie 49 kg i cały czas pali fajne, nawet w toalecie :/ i jest mega dziwna, druga wporzo ale małomówna... więc nadrabiam i czytam książkę ale mi Was tu brakuje, jestem od Was uzależniona buziole"

Haniula

faceci to nic nie wiedzący są ja miałam być lutowa- 15.02 a się urodziłam 6.03
Cytat:
w ostatnią środe mi pisała że we wt po tym jak pisała do nas, miała jeszcze oxy ale nic nie dało.... za to później wieczorem dostala strasznych bóli bo... odkleiło się łożysko i dziecko miało tachykardię
a N1kotynka wylądowała do OIOmie przez swoją cholestazę na całą noc po porodzie. A mała była na obserwacji wtedy i dop nast dnia ją zobaczyła
w pt juz było wszystko ok i była na normalnej sali 3os z małą i w sumie z smsów wyglądało że jest już dobrze i nie ma się czym martwić
i od tamtej pory cisza
ehh, przykre to jest

Cytat:
że co?? mnie to zbytnio nie intererere co se tam Pearl pomyśli 'najwyżej mnie zje.bie'
Ja tam puszczam weny mężulkowi tylko no i Pearl jak się za długo cosik nie odzywa
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Agatek ja sobie rezerwuje termin na za 2 tygodnie bo też nie chce żeby coś się stało przez to łożysko.
Ok, zapisałam w głowie, ale wiesz jak z tą moją pamięcią w dzisiejszych czasach...
Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
że niby sooo , że Ty stracha masz, że te obawy, te niepewności, te myśli, przecież Ty tu to jak baba z jajami a teraz jakieś obawy, czas Cię nagli do porodu się brać a nie na zastanowiajki Ciebie wzięło
do 6.01 chcę wytrzymać, a potem niech się dzieje co chce

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 19:32   #2361
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
czubasku, to już bliżej niż dalej 35t. to już nie jest źle - powodzenia
Dziewczyny szkoda , tylko w naszym kraju taka paranoja istnieje bezmózgowa
Cytat:
właśnie to okropne ale tylko w dużych szpitalach są oddzielnie oddział porodowy, patologii ciąży i ginekologia , na ginekologii powinny leżeć dziewczyny po stracie bo to dla obu stron bolesne
U mnie w szpitalu było ok poprzednim razem - tak przekładali ludzi w pokojach, żeby mamy były z mamami, a jak coś (ginekologia czy coś innego ) to w innym pokoju - ja przez 2 tygodnie leżałam na patologii - ten sam oddział i tylko przez 1 noc leżałam z mamami po narodzinach dziecka, ale takimi, których dzieci zostawili na noc na obserwacji - nikt się dzięki temu dodatkowo nie denerwował i w ogóle. Więc z mojego poznańskiego szpitala jestem nawet zadowolona - samą porodówkę wspominam gorzej, ale myślę że jakoś przeżyję... (głównie nie podobało mi się bo byłam sama, był półmrok i byłam przerażona, a mężowi nie kazali przyjeżdżać, bo się miało zacząć coś dziać dopiero rano - tak w sumie było)

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Agatek Ty masz stracha? Nie wierzę będzie dobrze i na pewno już niedługo będziesz tulić swoje maleństwo

kurcze skąd u takich noworodków biorą się takie choróbska jak zapalenie gardła
Synek babki która leżała na porodówce koło mnie też był chory - powiedzieli jej że złapał bakterie z jej przeziębienia pod koniec ciąży...

Cytat:

Mnie położna kazała oliwkowac jeszcze paszki i za uszkami a poza tym nic...
A majtki to prawda poprzednio też nie używałam, teraz mam największe jakie są - to może się zmieszczę

Magda: A Twój gin Ci nie kazał iść szybciej do szpitala? Znajoma straciła też dzidzię i przy drugiej ciąży kazali jej leżeć w szpitalu ostatnie 3 tygodnie... Może jakbyś pojechała na IP już teraz (możesz w sumie coś zbajerować - słabe ruchy, skórcze, albo co) to by Cię zatrzymali jakbyś im powiedziała jak poprzednio było - w szpitalu pod obserwacją byś się mniej stresowała, no i byłoby bezpieczniej - z drugiej strony ta znajoma urodziła później 2 dzieci, więc nic się nie martw

A i jeszcze ad pościel: ja mam wzór identyczny jak jeden z tych na zdjęciu (ale nie komplet, tylko samą poduszkę i kołderkę) i pościel jest ok, ale jak kupowałyśmy z teściową, to po dotyku nawet niektóre za 100zł były bardzo szorstkie... Do tego mam drugi komplet, który synek dostał na chrzciny i jest jeszcze lepszej jakości - był z wypełnieniem od razu, takiej lepszej firmy (któraś z tych standardowych sprzedawanych do łóżeczek w sklepach)
Teraz też pewnie dokupię pościel dla małej, ale to raczej później, bo na początku będzie w rożku

Edytowane przez aga__tka
Czas edycji: 2012-01-03 o 19:36
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 19:32   #2362
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Misienka23 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

nie chce cie rozczaowac, ale slyszalam, ze te internetowe posciele, mimo ze pisza ze 100% bawelny, sa zlej jakosci, szorstkie nawet po wypraniu w najlepszym plynie. najlepiej dotknac moim zdaniem, chociaz nie powiem, sa sliczne naprawde
Nie no pewnie nie ma to jak zobaczyć i dotknąć. Zgodze się ze ten tanie z internetu będą kiepskiej jakości. Pamiętam kiedyś właśnie z tych tanich widziałam w sklepie dziecięcym to były tak kiepskie, że aż przeźroczyste. Dłoń było widać jak wsunęłam do środka. Ale wydaje mi się , że te z Kubusiem będą dobre. Komplet 3 elementowy kosztuje ponad 120zł.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 19:38   #2363
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
mówisz rygor trzymać to co to za myśli i gdybania i co nie jeszcze

Jak mnie przyciśnie to i gaci nie dam zdjąć i korek ze wsadzę po pikolo
bo ja panikara się teraz taka zrobiłam

korek po picolo -
Cytat:
No nieeeeeeeeeee, AGATON mnie podglada
czuje sie taka...inwigilowana
ktoś musi Cię sprawdzać co robisz z kim i dlaczego idź się poskarż pani nauczycielce!
Oj tam ojjj taaam
Cytat:
mi sie sniła kupai to tak strasznie dużo fujjj że w nie wlazłam i smierdziały tak strasznie
Ty to masz sny!
Cytat:
ja wróżę chłopaka Agaton u Ciebie-podlizuję sięhaha ale serio to u siebie też myślałam że będę miała chłopaka a tu jajca nie wyrosły...dziewczynki są kochane nie marudz tylko bierz co dają
też czuje chłopa, ale będzie psikus i Agacik wyjdzie oby zdrowe

Cytat:
ja chętnawiem że już jest któraś zapisana ale wtedy mój brat ma urodziny(a moja mama miała z nim taki sam termin jak ja tylko rok inny)więc prosze zrobić wyjątek dla nas
sory sory nie ma takich wpychanek w kolejkę! na 5.01 wskoczyła MissZuzia, więc co najwyżej 6.01 mogę zapisać
Nie ma żadnych wyjątków, sorry- wyjątki w piątki, więc 6 stycznia ALBO NIC!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 19:38   #2364
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Byłam dziś u ginki. I tak : z Małą wszystko dobrze Waży już 2450g - Mały Klopsik hihi
Szyjka....5cm , zamknięta, czysta. Przytyłam.....17kg co jeszcze? chyba tyle....
Aaa! moje żelazo, które dostaję na receptę już nie jest refundowane Więc kosztuje z 60zł pewnie (płacę 39,00). Na szczęście dała mi receptę z datą wsteczną, grudniową. Dzięki temu załapię się jeszcze na refundację.
Lucy za wizytę. Poczciwa kobiecinka z tej ginki, ze Ci wsteczna receptę wystawiła
Cytat:
i nici ze spceru, idziemy do lekarza Igorowi oczko strasznie ropieje i ma biegunke;(
Oj biedne Maleństwo
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
dziś była położna zobaczyć maluszka, wszytsko jest dobrze mówi że śliczny zdrowy duży chłopak z tego naszego synka w czwartek będzie ważony ciekawa jestem ile przybrał od wyjscia ze szpitala
dziś mi sie udało małego nakarmic piersią jestem z siebie taka dumna fakt troszkę musiałam go zachęcić butelką ale jak już chwycił piers to ładnie z niej pił będe go budzić i po raz kolejny probować bo mały ze spokojem 4-5 godzinek przesypia bez pobudki na jedzenie więc mi położna powiedziała bym go sobie co 2-3 godzinki budziła i przykładała by nie czekać aż on sie obudzi zupełnie głodny bo potem to będzie wrzask że chce odrazu jeść
może jakos to będzie widze że pokarm cały czas mam i czasami jest go mniej a czasami więcej
dziewczyny powiedzcie mi co wy stosowałyscie na pana H? bo nie jestem w stanie teraz tego odnaleśc by poczytac wiem że chyba coś było z korą dębu ale nie jestem pewna i nie pamiętam czy to działało??
Monia super, że z Michasiem wszystko dobrze i że karmisz piersią
Cytat:
tesciowie mowia, zeby zamawiac, a oni zaplaca
biore materacyk lateksowy :brzyda l:
do tego tesciowa powiedziala, ze chcialaby nam kupic jeszcze nianie
Widzisz jaka kochana, nie wstyd Ci teraz
Cytat:
przykro mi bardzo- limit na dzisiaj jest wyczerpany! zapraszamy jutro
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 19:39   #2365
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
To co złe już za nami Teraz może być już tylko dobrze

Cytat:
Ej dziewczynki co to za smutne posty i wspomnienia?!!! Tu się ma lać krew, tzn wody! () dzieci wychodzić, ryk dziecka, pełnia szczęścia, miłości, a nie wspominacie smutne chwile na etapie 'która następna?!' w pełnym stresie i emocjach! Czy ja mam się do Was przejść? Słucham? Nastrzelać Wam?? Proszę tu nie smucić! Mamy w brzuszkach słodkie maluszki, zaraz będą z nami i mamy się cieszyć i płakać ze szczęścia

Odganiam Wasze złe emocje
Tak jest siostro!!!:brzyd al:

Cytat:
Agatek jak to zobaczylam to pomyslalam: O KUR** i w smiech

to mnie teraz boli, az piecze ale baaaardzo Ci dziekuje
Masochistki

Cytat:
No nieeeeeeeeeee, AGATON mnie podglada
czuje sie taka...inwigilowana

Zuzia, zaraz lookne na te posciele

Kciuki za prawko beda trzymane !!!

EEEEEEJJJJJJJ !!! HOLA, HOLA !!!! Co to za smutki i wspominajki???? BYLO, MINELO, a teraz bedzie chmara zdrowych, kochanych Bobasow i prosze mi tutaj nie zasmiecac watka smutkami, bo jeszcze sie innym mamusiom udziela i po co? Jak zaraz kazda z nas bedzie tulila cieplutkie, pachnace, sliczne zawiniatko ????
A kysz ze smutkami !!!!
Si senorita

Cytat:
i od tamtej pory cisza

O cholercia, współczuje jej przeżyć...masakra
Mam nadzieję, że szybciutko się odezwie bo wszystkie tu się o nią martwimy.

Cytat:
Pearl może lepiej by było kupić w realu pościel co? Jednak zawsze jest możliwość dotknięcia i sprawdzenia jakości materiału. Na pewno w Wawie jest mnóstwo hurtowni z art. dziecięcymi.
Stary 2012-01-03, 19:42   #2366
klaurencja
Raczkowanie

To jaki jest ten kalendarz, Agatku?
Stary 2012-01-03, 19:47   #2367
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
Magda: A Twój gin Ci nie kazał iść szybciej do szpitala? Znajoma straciła też dzidzię i przy drugiej ciąży kazali jej leżeć w szpitalu ostatnie 3 tygodnie... Może jakbyś pojechała na IP już teraz (możesz w sumie coś zbajerować - słabe ruchy, skórcze, albo co) to by Cię zatrzymali jakbyś im powiedziała jak poprzednio było - w szpitalu pod obserwacją byś się mniej stresowała, no i byłoby bezpieczniej - z drugiej strony ta znajoma urodziła później 2 dzieci, więc nic się nie martw
Aga_tka moj gin nawet na ktg nie dal mi skierowania, baran jeden a na IP nie pojade bo na pewno mnie zatrzymaja- u mnie w szpitalu sa takie zasady, ze jesli cos sie dzieje to Cie zatrzymuja. Nie chce lezec w szpitalu tego baaardzo sie boje. W czw mam ostatnia wizyte wiec zobaczymy co gin powie

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Nie no pewnie nie ma to jak zobaczyć i dotknąć. Zgodze się ze ten tanie z internetu będą kiepskiej jakości. Pamiętam kiedyś właśnie z tych tanich widziałam w sklepie dziecięcym to były tak kiepskie, że aż przeźroczyste. Dłoń było widać jak wsunęłam do środka. Ale wydaje mi się , że te z Kubusiem będą dobre. Komplet 3 elementowy kosztuje ponad 120zł.
Angelika masz racje- najlepiej zobaczyc na zywo cos zanim sie kupi. Jednak faktycznie ta posciel z Kubusiem, widzac po cenie, nie moze byc byle jaka

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
To co złe już za nami Teraz może być już tylko dobrze
Mijus masz racje a wiec po........kieliszku rycynki

Mala_Stopka trzymam mocno pewnie zrobia ta cesarke, moze jeszcze dzis na forum bedzie kolejny dzidzius. Trzymaj sie kochana

04.01.2012r.

Stary 2012-01-03, 19:47   #2368
Anulka_86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dolores181 Pokaż wiadomość
NO TO MI WYCHODZIŁOBY JEDNAK NA 26 LUTEGO, BO GIN POLICZYŁ MI 40 TYG OD OM PLUS 3 DNI A JAK U WAS LEKARZE LICZĄ??? ALE WG MNIE URODZĘ 27 LUB 28 WG CZASU ZAPLODNIENIA, SZYJKĄ SIĘ NIE MARTW ,JAK CI JĄ MIERZYLI? BO JA 2 M-CE TEMU MIAŁAM 4 CM Z USG BO MIERZY SIĘ JĄ WTEDY WEWNĄTRZ I NA ZEWNĄTRZ A W BADANIU GINEKOLOGICZNYM 2 CM , ALE Z POWODU BLLIBIORĘ CAŁY CZAS NOSPĘ FIRTE I LUTEINĘ DOPOCHWOWO ORAZ DOPEGYT NA NADCISNIENIE, JUTRO IDĘ WYSĘPIĆ OD GINA SKIEROWANIE NA USG BO COS OSTATNIO WCALE MI BRZUCH NIE ROSNIE, MAM JUŻ OD JAKIEGOŚ CZASU 108 W OBWODZIE I STOI W MIEJSCU, WY TEŻ TAK MACIE? GRATULACJE DLA ANKEE I MAŁEGO , OJ DZIEWCZYNKI COŚ HURTOWO SIĘ ROZWIĄZUJECIE
ja mialam badane przez USG dopochwowe.Zawsze tak mam.
Ja chodzę prywatnie i na każdej wizycie miałam robione usg dzidzi i ostatnio dwie wizyty usg szyjki. Tylko ze ostatnio pierwszy raz sie zdarzylo ze nie widzialam dzidzi bo nie było usg brzucha.
teraz idę 10 stycznia i juz sie nie mogę doczekać aż Hubercika zobacze
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 19:50   #2369
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
bardzo ładny wzorek

Cytat:

sory sory nie ma takich wpychanek w kolejkę! na 5.01 wskoczyła MissZuzia, więc co najwyżej 6.01 mogę zapisać
Nie ma żadnych wyjątków, sorry- wyjątki w piątki, więc 6 stycznia ALBO NIC!
no

Cytat:
Wiadomość odmałej stópki,co byście były z nią na bieżąco :

"ktg całkiem ładne, pojawiły się skurcze co 5-6 min i teraz debatują czy może mnie szybciej nie ciachnąć czy jednak czekać aż się bardziej rozkręci... już 3 razy miałam gmeranko przez niezbyt delikatną gin, ale następne będzie przez sexy lekarza, bo właśnie przyszedł na dyżur nie spamujcie miliona stron, pozdr"

"laski z sali takie se... jedna w 35 tc ma dziecko które ma 1 kg, a ona ma ledwie 49 kg i cały czas pali fajne, nawet w toalecie :/ i jest mega dziwna, druga wporzo ale małomówna... więc nadrabiam i czytam książkę ale mi Was tu brakuje, jestem od Was uzależniona buziole"

ze spamowaniem będzie ciężko

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 19:52   #2370
klaurencja
Raczkowanie

TŻ zaraz przywozi łóżeczko turystyczne dla małego nareszcie koniec z przychodzeniem co 3 godziny, żeby sprawdzić czy się nie obija o szczebelki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości