Oleje i olejki do włosów - część IV - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-03, 22:37   #1891
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV

Takie lokasy prostować to grzech!
Stary 2012-01-03, 22:38   #1892
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

aante_e
Nie używasz odżywki/sprayu po umyciu? Ja bym nie rozczesała włosów bez niczego. Fajny jest magiczny spray Gliss Kura z olejkami, bo nie obciąża i jest nawet dobry składowo.

a jaki to magiczny spray??? nazwę poproszę mówisz o odżywkach w sprayu czy o tym nowym olejku gliss kura?? zastanawiam się nad kupnem jakiejś sprayowej odzywki
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 22:42   #1893
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kubanos121 Pokaż wiadomość
Mam włosy do łopatek. Rozczesuję je po umyciu grzebieniem o szerokich zębach. Staram się je delikatnie rozczesywać ale długo to trwa. A Wy nie macie problemów z rozczesaniem włosów po użyciu tych kosmetyków?
Masz półdługie włosy zatem. Dla mnie długie włosy to takie do bioder, a poniżej to bardzo długie. Zmień szczotkę, ja używam KHAJA,
o tych dwóch:
http://khaja.pl/pl/index.php?25,szczotka
moje co prawda są w innym kolorze:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1303569289
i nie mam najmniejszego problemu z czesaniem.

Edytowane przez KONICZYNKA 47
Czas edycji: 2012-01-03 o 22:48
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 22:44   #1894
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Wczoraj na noc nałożyłam alme i nie mogłam spac
Zapach jest strasznie mocny i ciężki

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 22:45   #1895
justynalenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
ja właśnie nałożyłam i baaaardzo lubie ten zapach

Zawsze należy starać się odpowiednio ubierać myśli w słowa,myśleć zanim słów się użyje i używać słów,które ukazują że się myśli.
justynalenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 22:49   #1896
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez justynalenka Pokaż wiadomość
ja właśnie nałożyłam i baaaardzo lubie ten zapach
Dla mnie jest zabójczy
Jak TŻ wszedł do łazienki, to pierwsze jego słowa brzmiały 'co tak śmierdzi'

- 25 kg
Stary 2012-01-03, 22:49   #1897
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
staraj się nakładają wcześniej przed snem,zapach trochę wietrzeje a ja swój khadi podgrzewam bardzo delikatnie suszarka i po chwili łazienka jest nie do wejścia dla współlokatorów
Stary 2012-01-03, 22:49   #1898
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KONICZYNKA 47 Pokaż wiadomość
Masz półdługie włosy zatem. Dla mnie długie włosy to takie do bioder, a poniżej to bardzo długie. Zmień szczotkę, ja używam KHAJA,
o tych dwóch:
http://khaja.pl/pl/index.php?25,szczotka
i nie mam najmniejszego problemu z czesaniem.
Wydaje mi się, że sama szczotka tego nie załatwi Ważniejsza jest odżywka, żeby się nie plątały

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 22:52   #1899
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że sama szczotka tego nie załatwi Ważniejsza jest odżywka, żeby się nie plątały
Szczerze to jak ma się zdrowe włosy to załatwi Nie zawsze nakładam odżywkę, a jak już to unikam silikonowej.
Stary 2012-01-03, 22:52   #1900
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
Skończyła mi sie Vatika Kokosowa,dziś byłam na zakupach i natknęłam się na olej kokosowy. Na opak nie było napisane czy to zimnotłoczony. Oczywiście wziełam go i teraz w googlach doczytałam że jednak jest rafinowany a wiadomo że do włosków najlepszy nierafinowany no i co teraz mam z nim zrobić?
Ja bym nie demonizowała. Np. na moje włosy lepiej działa kokos rafinowany niż nierafinowany... Nic złego się nie stanie

Kocham Sesę ! Szkoda, że od razu nie zdecydowałam się na większe opakowanie. Leci też do mnie Khadi. No i zainteresował mnie ten lniany, ale muszę na razie przystopować z zakupami

Never underestimate the power of good morning texts, apologies,
and random compliments.
Shazney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 22:56   #1901
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zalamana strasznie Pokaż wiadomość
może troszkę inny temat ale też włosy mam pytanko mam ciemne włosy i rozjaśniam i stąd moje pytanie jaki rozjaśniacz dobry. chciałabym zamówić na allegro z L'oreala jest z amoniakiem dla grubych ciemnych włosów albo bez amoniaku dla cienkich. Koszt też jest spory wiec chciałabym najpierw wiedzieć czy któraś z Was używa takiego?? czy jeżeli wezme bez amoniaku zafarbują mi sie ciemne odrosty?? )(włosy mam cienki)
Nie lepiej zadać to pytanie w wątku o rozjaśnianiu włosów? To jest jednak wątek pielęgnacyjny Podejrzewam, że jak wpiszesz nazwę tego rozjaśniacza w wyszukiwarce, to wyjdzie Ci nawet jakiś wątek na temat tego konkretnego produktu. Wydaje mi się, że kiedyś go czytałam

Cytat:
Napisane przez NellN Pokaż wiadomość
masz rację, zaproponuje mamie. woda jest fatalna, jako dziecko jakoś, chyba bylam od urodzenia przyzwyczajona, teraz moja skóra atopowa potrzebuje szklanki jakiegoś oleju ilekroć wychodze spod prysznica bo inaczej rozdrapuję ją do krwi. Na włosach odbija się najbardziej...
No właśnie, a olejowanie nie pomaga nic a nic? A tak poza tym, ja mam raczej tłustą skórę, ale mimo to, czasami przed kąpielą/prysznicem specjalnie smaruję się czymś tłustym (głównie łydki smaruję, bo mam masakrycznie suche).

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
No tak, wszystko zależy od dzielnicy, ale w większości raczej jest syfiasta woda I nie tylko w obrębie samej Warszawy, ale też w okolicznych miasteczkach- sprawdzone na własnym łbie Poza tym, dziewczyna sama napisała, że przez tę wodę strasznie wypadają jej włosy, więc zbyt dobra to ona nie jest
Nie no, oczywiście. Ja jestem do tej wody przyzwyczajona, ale faktycznie, wiele osób się skarży na tę wodę warszawską. No niestety, ale nie wiem, czy filtry dużo dają. No i ja nie jestem jakąś fanką filtrów, chyba, że ktoś je naprawdę często wymienia.

Cytat:
Ja jestem własnie z Bielan/Żoliborza i nawet taką z osiedlowej studzienki głębinowej musze gotować bo jest ohydna, a o kranówce nie wspomnę: w zyciu nie ryzykowałabym jej picia (chociaż to i tak nie ma porównania z kranówką u mojej Babci z Mokotowa, która cuchnie jak pomyje z basenowej podłogi)
Za granicą nie widzę różnicy w puszeniu się włosów, ale prawie w ogóle nie wypadają i są świeże do 4 dni...
A ja na Mokotowie (Dolnym) byłam z wody zadowolona, chociaż czasami strasznie chlorem jechała No i mam wrażenie, że skórę nieco bardziej wysuszała. Pamiętam, że kiedyś jakaś wizażanka po przeprowadzce do warszawy strasznie narzekała, że włosy jej lecą i są strasznie suche nie wiem, czy na to można coś poradzić i czy filtry coś faktycznie dadzą, ale może warto spróbować...

Cytat:
Napisane przez pannanika Pokaż wiadomość
Ja na Bielanach piłam herbatę z kranówy i było spoko, za to teraz mieszkam 'na wsi', niby ujęcie głębinowe podobno jest, a woda z dzbanka z filtrem smakuje co najmniej dziwnie. Oprócz tego jest tak twarda, że nic się nie pieni i koszmarnie wysusza...
No bo na wsiach też jest różnie. Ale mam wrażenie, że wszystko zależy od osoby. Np. moja siostra, wychowana w takich samych warunkach co ja, jest dużo bardziej wrażliwa na wodę/powietrze. Jak jeździ na mazury to odżywa, ma o niebo lepszą skórę i włosy, no i BARDZO jej służy wilgoć w powietrzu. Natomiast u mnie większej różnicy nie ma, poza kwestią puchu po myciu włosów w miękkiej wodzie. Tylko jak jadę w Tatry to mam wrażenie, że moja skóra napawa się tamtejszym powietrzem

Dziewczyny, a co myślicie o mieszankach olejowo-naftowych? Nakładać te dwa produkty razem, czy też najpierw naftę a później olej? Czy też można trzymać długo olej a pod koniec nałożyć naftę? Czy w ogóle nafta wnika we włosy? Bo ja nie lubię chodzić bez oleju przed myciem, a jednocześnie chcę co jakiś czas nakładać naftę i nie wiem, jaka kombinacja będzie najlepsza
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 23:01   #1902
izus_86
Zakorzenienie

Mogę się przypomnieć

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak myślicie, co lepiej zabezpieczy końcówki, olej kokosowy Efavitu czy olejek Alterra z pomarańczą i brzozą?
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 23:03   #1903
monak89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
No właśnie, a olejowanie nie pomaga nic a nic? A tak poza tym, ja mam raczej tłustą skórę, ale mimo to, czasami przed kąpielą/prysznicem specjalnie smaruję się czymś tłustym (głównie łydki smaruję, bo mam masakrycznie suche).
polecam oliwki na mokrą skórę i potem to wycierasz ręcznikiem normalnie (hipp lepsza od johnsonów) a wewnętrznie olej z wiesiołka (i na włosy działa ) mnie ten zestaw ratuje od zdzierania sobie skóry paznokciami, bo mi na łydkach aż pęka naskórek zadrapuję się na śmierć. jak stosowałam ten zestaw maiłam jakieś pół roku spokoju.
olejek himalaya - .

słodkie migdały - end.
oliwka hipp - end.

drożdże-tran-seboradin
hh 220'
monak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 23:08   #1904
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
staraj się nakładają wcześniej przed snem,zapach trochę wietrzeje a ja swój khadi podgrzewam bardzo delikatnie suszarka i po chwili łazienka jest nie do wejścia dla współlokatorów
Najwyżej mąż się ze mna rozwiedzie
Dla dobra włosów dam rade

- 25 kg
Stary 2012-01-03, 23:14   #1905
zalamana strasznie
Raczkowanie

[QUOTE=weegirl;31395308]Nie lepiej zadać to pytanie w wątku o rozjaśnianiu włosów? To jest jednak wątek pielęgnacyjny Podejrzewam, że jak wpiszesz nazwę tego rozjaśniacza w wyszukiwarce, to wyjdzie Ci nawet jakiś wątek na temat tego konkretnego produktu. Wydaje mi się, że kiedyś go czytałam

ojj tak przepraszam juz znalazłąm ten wątek
Stary 2012-01-03, 23:15   #1906
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monak89 Pokaż wiadomość
polecam oliwki na mokrą skórę i potem to wycierasz ręcznikiem normalnie (hipp lepsza od johnsonów) a wewnętrznie olej z wiesiołka (i na włosy działa ) mnie ten zestaw ratuje od zdzierania sobie skóry paznokciami, bo mi na łydkach aż pęka naskórek zadrapuję się na śmierć. jak stosowałam ten zestaw maiłam jakieś pół roku spokoju.
Mam BD dla mam No właśnie brałam wcześniej olej z wiesiołka, ale teraz biorę już tylko tran, bo ograniczam tłuszcze i jestem na lekkostrawnej diecie. A najgorsze, że ja tak uwielbiam kanapkę ze smażonym boczkiem i z majonezem Ale tak swoją drogą, u siebie nie widziałam żadnych efektów po spożywaniu wiesiołka

Izus, ja nie stosowałam tego olejku Alterry. U mnie Efavit się świetnie sprawuje i jednak zazwyczaj na końcówki nakładam kokosa.

Edytowane przez weegirl
Czas edycji: 2012-01-03 o 23:17
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 23:20   #1907
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shazney Pokaż wiadomość
Ja bym nie demonizowała. Np. na moje włosy lepiej działa kokos rafinowany niż nierafinowany... Nic złego się nie stanie

Kocham Sesę ! Szkoda, że od razu nie zdecydowałam się na większe opakowanie. Leci też do mnie Khadi. No i zainteresował mnie ten lniany, ale muszę na razie przystopować z zakupami
no proszę
ja bardzo chcę Sese i khadi... ale wlasnie się doczytałam na allegro że Khadi jest wzmacniający i przyspieszający porost włosów. No i chcę oba . który zamówiłaś?
Stary 2012-01-03, 23:24   #1908
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze to jak ma się zdrowe włosy to załatwi Nie zawsze nakładam odżywkę, a jak już to unikam silikonowej.
Szczotka nie zastąpi odżywki, no ale jak uważasz

książki
Stary 2012-01-03, 23:25   #1909
vagabondaewa
Raczkowanie

witam ponowniedziewczyny gdzie najlepiej trzymać olejki? wyczytałam,że niektóre tak jak amla wskazane jest trzymanie w lodówce lub zaciemnionym miejscu ja swoje olejki trzymam w łazience:rolley es:
Stary 2012-01-03, 23:35   #1910
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Izus, ja nie stosowałam tego olejku Alterry. U mnie Efavit się świetnie sprawuje i jednak zazwyczaj na końcówki nakładam kokosa.
No właśnie kiedyś mi doradziłaś, abym nakładała olej kokosowy na końcówki i na to jeszcze daję jedwab CHI
Pytałam o Alterrę, bo myślałam żeby spróbować, ale w sumie z drugiej strony skoro mi taki zestaw służy to chyba nie ma co kombinować

Jestem półtora miesiąca po wizycie u fryzjera i zauważyłam kilka białych kropeczek, ale to nie typowo na końcu długości, tylko na tych krótszych włosach, które pewnie nie zawsze udaję mi się zabezpieczać, bo są wyżej
Także sama je dzisiaj podcięłam i nic nie widać, długość ta sama, bo tam nie musiałam nic robić
A poprzednio po niecałych 2 miesiącach od podcięcia musiałam ściąć 7 cm, tak mi się rozdwajały, czyli efekty są
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 23:36   #1911
nafiyqa
Zakorzenienie

Ja wlasnie siedze pierwszy raz z Sesa. Zapach jest hmm rzeczywiscie dosc specyficzny
Poki co podoba mi sie konsystencja po podgrzaniu - fajnie sie ją naklada

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 23:36   #1912
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Mam BD dla mam No właśnie brałam wcześniej olej z wiesiołka, ale teraz biorę już tylko tran, bo ograniczam tłuszcze i jestem na lekkostrawnej diecie. A najgorsze, że ja tak uwielbiam kanapkę ze smażonym boczkiem i z majonezem Ale tak swoją drogą, u siebie nie widziałam żadnych efektów po spożywaniu wiesiołka

A dawałaś wiesiołka na twarz? Nadaje się do tego?

książki
Stary 2012-01-03, 23:42   #1913
NellN
Raczkowanie

Cytat:
przed myciem nie próbowałam! Ale ja się wtedy, ekhem, domyję, skoro bedę cała w oleju?
Smaruję się cała po, jak mam jeszcze toche wilgotna skórę i pomaga mi to przetrwać do następnego mycia (PRZETRWAĆ, bo swędzi mnie i tak),
na ciało stosuję różne mieszanki: jakiś balsam dla dzieci, balsamy z mocznikiem, olej kokosowy, olejek antycellulitowy, na plecy argan, bo tam mam najgorszą sytuację.

Cytat:
Tylko jak jadę w Tatry to mam wrażenie, że moja skóra napawa się tamtejszym powietrzem
U mnie to samo! Tatry sa niesamowite!

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
Napisane przez monak89 Pokaż wiadomość

Wcieram na lekko wilgotne, tak, a z olejem z wiesiolka to mam tylko krem do twarzy, genialny zresztą. Musze spróbować doustnie
Spróbuję tej oliwki Hipp, Hippa mam tylko szampon i szczerze powiedziawszy zupełnie mi nie leży... zwłaszcza że nie radzi sobie z olejami na włosach...
NellN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 23:43   #1914
lunatique
Rozeznanie

Hej
Ja olejuję od niedawna (dzięki poradom Jigoku i Rybiorka ). Ale tak się zastanawiam czy włosy zniszczone nadtlenkiem wodoru i amoniakiem da się odratować (czytaj: uchronić przed łamaniem, kruszeniem) olejowaniem?
I jeszcze jedno: czy jeśli chcę nałożyć olej (kokosowy) przed farbowaniem (farbą sklepową) to mam tego oleju nałożyć dużo czy tak raczej symbolicznie?
Stary 2012-01-03, 23:44   #1915
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

a ja odkryłam super oliwkę na problemy skórne. Palmers oliwka skin therapy. Super polecam. http://www.bodyland.pl/palmers-skin-therapy-oil-terapeutyczna-oliwka-do-ciala-150ml-p23.html
Stary 2012-01-03, 23:46   #1916
NellN
Raczkowanie

Acha, a ten Seboradin Niger to doczytałam że z rzepą jest a ja mam odruch wymiotny na punkcie szamponów i odzywek z rzepą, bardzo jedzie tą rzepą? Która wcierka na wypadanie jest bardziej do zniesienia Joanna czy seboradin?
NellN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 23:50   #1917
lunatique
Rozeznanie

Cytat:
Acha, a ten Seboradin Niger to doczytałam że z rzepą jest a ja mam odruch wymiotny na punkcie szamponów i odzywek z rzepą, bardzo jedzie tą rzepą?
Trochę śmierdzieć musi ale jak dla mnie tragedii nie było. Najlepiej przejdź się do apteki i powąchaj
Stary 2012-01-03, 23:50   #1918
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, a co myślicie o mieszankach olejowo-naftowych? Nakładać te dwa produkty razem, czy też najpierw naftę a później olej? Czy też można trzymać długo olej a pod koniec nałożyć naftę? Czy w ogóle nafta wnika we włosy? Bo ja nie lubię chodzić bez oleju przed myciem, a jednocześnie chcę co jakiś czas nakładać naftę i nie wiem, jaka kombinacja będzie najlepsza
Ja naftę mieszam zawsze z rycyną, tak pół na pół i sobie chwalę.

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Mogę się przypomnieć
Wg mnie Efavit.

Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość
no proszę
ja bardzo chcę Sese i khadi... ale wlasnie się doczytałam na allegro że Khadi jest wzmacniający i przyspieszający porost włosów. No i chcę oba . który zamówiłaś?
Nie do mnie, ale znowu zamówiłam sesę i Khadi stymulujący porost oraz Khadi Amlę. Amlę będę miała pierwszy raz - też śmierdzi?

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Szczotka nie zastąpi odżywki, no ale jak uważasz
Nie uważam, tylko taka jest prawda, być może przykra dla niektórych. Poczytaj sobie posty Magdalenki22, która wg, mnie ma najdłuższe (jak pamiętam 115 cm) i jedne z najładniejszych włosów na tym forum a nie używa odżywek i nie ma kłopotów z rozczesaniem.
Stary 2012-01-03, 23:54   #1919
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Amlę będę miała pierwszy raz - też śmierdzi?
Mi się kojarzy z perfumami 100 letniej babci

- 25 kg
Stary 2012-01-03, 23:59   #1920
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:

Nie uważam, tylko taka jest prawda, być może przykra dla niektórych. Poczytaj sobie posty Magdalenki22, która wg, mnie ma najdłuższe (jak pamiętam 115 cm) i jedne z najładniejszych włosów na tym forum a nie używa odżywek i nie ma kłopotów z rozczesaniem.
Moim zdaniem to zależy od struktury i rodzaju włosa, a nie od tego czy są zadbane lub nie

lunatique, niestety rozdwojone końcówki trzeba ściąć, ale na pewno olejowanie pomoże odrastającym włosom

książki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości