Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-04, 12:38   #2551
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
może zadzwoń do gina jeśli masz taka możliwość
Czubasku, byłam u gina, kazał mi się położyć na oddział na obserwację
Przyjechałam do domu, spakowałam się, zjem coś i pewnie pojadę, dla świętego spokoju.
Jak trzeba, to mogę leżeć i w szpitalu, tylko niech z malutką będzie ok

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 12:40   #2552
AgaMili
BAN stały

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez Misienka23 Pokaż wiadomość
sluchajcie, czy snia wam sie w nocy koszmary? cos typu, ze zaniedbywalyscie swoje dziecko, zapomnialyscie go albo cos w tym stylu? ja mam czesto takie sny glupie w nocy wstaje zlana potem i zastanawiam sie czy bede dobra mama mam nadzieje ze bede
niee

Wyslałam sms do nawojki ze trzymamy kciuki i czekamy na info. Jak odpisze dam znac a teraz ide bo mnie du.pa od siedzenia boli. Trzeba się wziąć za obiad i sprzątanie

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

agawoo
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 12:40   #2553
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
ja mam jeszcze trzy tygodnie do porodu, a mam czesto takie wrazenie ze moj maly pcha sie glowka na swiat i sa te skurcze takie dosc mocne.

slyszalam ze maluszek w tym ostatnim miesiacu malo sie rusza, a moj chyba bedzie ruchliwym dzieckiem, bo rusza sie o swoich stalych porach i dosc mocno mnie tam kopsa najgorzej po zebrach i tam na dole raczkami, a najgorzej jak mu sie zachce przeciągac wtedy to dopiero czuje ze zyje, hehe
Mnie troszku mniej zostało do porodu ale tez tak pchała się wcześniej tylko dziś dała do wiwatu mamusi a może to ja jej stresikiem
Zuśka moja tez tak kopie jak szałaput, żebra wachluję, wątroba o ile jeszcze tam jest to raczej już zupa z niej jajniki płaskie jak talerzyki

Poskacze se jeszcze z radości, bo tyle dni się stresowałam
Udało się...
: bounce::b ounce:
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 12:41   #2554
19mala83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Meldujemy sie .
Alan urodzil sie wczoraj o 9:50. Wazyl 4 kg , 54 cm. Bol przez pierwsze 6h po cc byl duzy, wieczorem juz bylo ok. Alan pil troszke cyca. Na nic go zabrali bo nie moge jeszcze wstawac. Dzis rani mnie podniosa. Alan jest slodziak. Dziwnie sie czuje jak nie ma brzucha . Buziaki

GRATULACJE DLA MAMUSI I SYNKA

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Hej o 5 rano odeszły mnie wody jadę rodzić trzymajcie kciuki
KCIUKI ZACIŚNIĘTE A MOŻE JUŻ DZIECIĄTKO TEŻ NA ŚWIECIE

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Mała stópka:

"O 5.59 przyszła na świat Maja, waży 3290 g i dostała 10 pkt. Ja powoli dochodzę do siebie po cc i patrzę na moją śliczną śpiącą królewnę buziaki"

GRATULACJE DLA MAMUSI I MAJECZKI

Cytat:
A nie mówiłam?? Opiły się rycynki i teraz rodzą hurtem!!!!!!!!!!!

A więc:

magda1804:

"Dzisiaj rano o 4.01 o godzinie 5 urodziła się mała Lenka. Waży 3120 i ma 53 cm. Odpoczywamy teraz Pozdrów wszystkie dziewczyny"

No to co...... której dziś polać rycynki??
GRATULACJE DLA MAGDY I LENKI

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość

kurcze Czubasek jakoś tak bardzo przeżywam Twoją sytuację ze względu na podobny wiek ciąży, Ty mi tu piszesz takie rzeczy, a ja właśnie od dwóch dni wieczorami mam taki ból ja na okres, przedwczoraj to już poważnie się bałam, bo dosyć takie upierdliwe były, na szczęście dzisiaj wieczorem idę do gina, to się zapytam, trzymajcie kciuki żeby było wszystko ok dziewczyny

Kamciurka kciuki zaciśnięte będzie dobrze

Czubasek oby zastrzyki przyśpieszyły rozwój płucek i żeby wszystko było ok

Kaczuszka gratulacje zdania egzaminu

Hej mamusie ale się dzieciaczków posypało,
ja mam kolejną prawie nie przespaną nockę za sobą, bolał mnie brzuch jak na okres ale wszystko przeszło. Od wczoraj mały się coś mało ruszał i już się zastanawiałam czy nie jechać do szpitala ale małżon w pracy więc i tak musiałabym na niego zaczekać, ale mały zaczął się trochę więcej ruszać, zobaczę co będzie do tej 16 jak mąż wróci z pracy.

Koleżanka mi napisała jeszcze że leży właśnie w szpitalu od piątku bo jej wody odeszły ale lekarze stwierdzili że to fałszywy alarm i albo jej mały coś uszkodził podczas przekręcania się albo błony płodowe się uszkodziły, do terminu zostało jej 3 tyg ale każą czekać a przecież to już byłby poród o czasie bo to 37 tydz więc leży w szpitalu i czeka.
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 12:41   #2555
enjoye
Przyczajenie

Dziewczyny, przede wszystkim wielkie gratulacje dla wszystkich mamuś, które mają już obok siebie swoje skarby
Przepraszam, wiem, że w ogóle się nie udzielam, ale wiedzcie, że czytam wątek co jakiś czas niestety cierpię na brak czasu w związku z uczelnią... a termin mi się zbliża wielkimi krokami, niby na początek lutego, ale ciągle czuję, że to może już
Kompletuję wyprawkę i torbę do szpitala i w związku z tym dręczy mnie jedno pytanie... w czym rodziłyście lub zamierzacie rodzić? Boję się kupować nowe koszule, żeby nie okazały się zaraz do wyrzucenia... A może wcale by się taka nie zużyła? Myślałam o starej koszuli nocnej, ale nie uważam jej za zbyt "wyjściową",a poza tym po porodzie mojego maluszka położą mi na tej koszuli, czy jak? Wiem, że może trochę głupie pytanie,ale jakoś nie daje mi to spokoju...
enjoye jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 12:42   #2556
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
sluchajcie, czy snia wam sie w nocy koszmary? cos typu, ze zaniedbywalyscie swoje dziecko, zapomnialyscie go albo cos w tym stylu? ja mam czesto takie sny glupie w nocy wstaje zlana potem i zastanawiam sie czy bede dobra mama mam nadzieje ze bede
poza tym, że niektóre rodzą tutaj w snach koty i 10raczki, to chyba koszmarów nie miewamy

a nie, przepraszam... mnie kiedyś się śniło, że moje dziecko było diabłem ;( ale to po obejrzeniu jakiegoś horroru.
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 12:47   #2557
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

kaczuszka gratki za prawko, duzy wyczyn w zaawansowanej ciazy
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Przyjechałam do domu, spakowałam się, zjem coś i pewnie pojadę, dla świętego spokoju.
Ojoj to trzymaj sie tam i daj znac co u Was, brak ruchow na samej koncowce moze byc fizjologiczny z braku miejsca a moze swiadczyc o czyms niedobrym ale w szpitalu sie Wami zajmą (wlasnie spojrzalam ze tp masz za 17 dni wiec w sumie mała gotowa do wyjscia )

Dziewczyny ja po tych wszystkich newsach polecialam do pokoiku Stasia i ubralam juz łożeczko, przewijak, spakowałam sie do konca i jestem prawie gotowa potem wrzuce zdjecie pokoiku i wózka (jak mnie inutilprzyjmie ) teraz ide prac ciuszki co wczoraj kupilam .... dobrze ze obiad mam z glowy, gotowe kopytka plus boczek podsmazony z cebulka bo do gotowania checi brak

natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 12:47   #2558
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
Jedź, jedź, będziesz spokojniejsza oby wszystko było dobrze, ale moja tez czasami tak ma ze za cholerę ruszać się nie chciała a usłyszała tatusia to zaczynała skakać to za z radości ryczałam. Daj nam znać jak bedziesz coś wiedziała, trzymam kciuki aby było wszystko dobrze
Stary 2012-01-04, 12:49   #2559
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
poza tym, że niektóre rodzą tutaj w snach koty i 10raczki, to chyba koszmarów nie miewamy

a nie, przepraszam... mnie kiedyś się śniło, że moje dziecko było diabłem ;( ale to po obejrzeniu jakiegoś horroru.
aha czyli norma

Misienka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 12:49   #2560
uska000
Zadomowienie

dzien dobry co tu sie wydarzylo przez noc

dziewczyny wielkie gratki i witamy nowe malenstwa

Igorek spi ja tez ide..

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 12:50   #2561
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
[SIZE=5]
Mój poprzednim razem zakupy robił, bo ja nie zdążyłam przed szpitalem... Kupił wszystko w auchan i bobomarkecie - ludzi sie pytał co to zasypka
Wanienkę kupił żarówiastą pomarańczową - bo myślał że to czerwona, a staniki do karmienia dla mnie po 12zł z kosza w Auchan = dobrze że rozmiar był ok -w sumie te staniki w ogóle były super - czysta bawełna - prałam je z dziecięcymi na 60stopni i nic im się nie stało przez cały czas użytkowania - mogłabym ich znów używać, gdyby nie to że teraz są za małe
a widzisz czyli nie bylo tak zle

dzieki dziewczyny za kciuki

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 12:53   #2562
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez enjoye Pokaż wiadomość
Kompletuję wyprawkę i torbę do szpitala i w związku z tym dręczy mnie jedno pytanie... w czym rodziłyście lub zamierzacie rodzić? Boję się kupować nowe koszule, żeby nie okazały się zaraz do wyrzucenia... A może wcale by się taka nie zużyła? Myślałam o starej koszuli nocnej, ale nie uważam jej za zbyt "wyjściową",a poza tym po porodzie mojego maluszka położą mi na tej koszuli, czy jak? Wiem, że może trochę głupie pytanie,ale jakoś nie daje mi to spokoju...
jesli chodzi o koszule do porodu to ja mam przygotowana taka stara, powyciagana, nie oplaca sie kupowac, po to zeby ja potem wyrzucic, a ze nie wyjsciowa... wez jedna na porod ta zniszczona i ze dwie jakies ladniejsze na potem, ale tez niekoniecznie nowe, nie ma co szalec to szpital ta do porodu to nie dosc ze ubrudzisz, bedziesz spocona, zakrwawiona pewnie i jeszcze chyba maluszka klada na brzuch brudaska

ja nie wiem co z tymi majtkami jednorazowymi, kupujecie?? a pampersy jedynki ?

Stary 2012-01-04, 12:53   #2563
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:

Oby to był maleńki leniuszek po prostu

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 12:55   #2564
aniaxxxxx
Zadomowienie

o matko ale sie posypalo dzieciaczkow Gratulacje Dziewczyny!!!!! tez bym chciala miec juz swoja zabke na swiecie

Ja nareszcie Was nadrobilam.. nie bylo to latwe.. bo neta nie bylo przez kilka tyg, podczytywalam co prawda na komorce ale na odpisywanie juz czasu nie bylo... Nareszcie sie przeprowadzilismy na swoje 4 katy Pokoik dla malej przygotowany i jej torba do szpitala tez... mojej mi sie na razie nie chce pakowac

czy Wy naprawde pijecie ta rycyne??? obrzydliwe mi sie to wydaje
Stary 2012-01-04, 12:56   #2565
pozycja77
Zadomowienie

Paulalbn dzielna byłas i musze przyznac ze mi łezki leciały jak czytałam co napisałaś. Zycze Wam szybkiego powrotu do domu i duuuzo zdrowia i spokoju
Cytat:
agawoo trzymam mocno kciuki, wszystko bedzie dobrze!!

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Mnie troszku mniej zostało do porodu ale tez tak pchała się wcześniej tylko dziś dała do wiwatu mamusi a może to ja jej stresikiem
Zuśka moja tez tak kopie jak szałaput, żebra wachluję, wątroba o ile jeszcze tam jest to raczej już zupa z niej jajniki płaskie jak talerzyki

Poskacze se jeszcze z radości, bo tyle dni się stresowałam
Udało się...
: bounce::b ounce:
gratuluje

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość

dziecko diabłem i nazwaliscie je LUCYferzarcik

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 12:57   #2566
miniusia91
Raczkowanie

GG do miniusia91

cześć, widzę, że ciekawie się dzieje ale naprawdę przez tą rycynę czy taki żarcik?? sama się zastanawiałam czy by tego specyfiku nie użyć, ale co się okazało od 2 dni sie źle czułam, a dzisiaj to już w ogóle katorga jakaś! kaszel, katar, świsty w oskrzelach, więc wybieram się do lekarza. No i tak jak bardzo chciałam już urodzić to teraz proszę, żeby jeszcze nie nastąpiło to w najbliższych dniach. Zastanawiam się, czy gdybym teraz urodziła to maluszek też byłby chory??
miniusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 12:58   #2567
aniaxxxxx
Zadomowienie

enyoje... ja tez mam przygotowana koszule stara do porodu, do tego jedna rozpinana do karmienia i druga taka wieksza zeby mi bylo wygodnie... majty wlasnie wyprane sie susza, mam takie bawelniane kalchoty

wlasnie pytanko... w jakie pieluchy sie zaopatrzacie dla dzieciatka? ile paczek jakiego rozmiaru?
Stary 2012-01-04, 13:01   #2568
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
Dzidziolka najczęściej kładą mamusi zaraz po narodzinach brudniutkiego na klatce piersiowej, więc koszuli do porodu nie kupuj nowej tylko weź jakąś starą z domu, taka której nie będzie Tobie szkoda wyrzucić, nie opłaca się nowej bo nawet jak wypierzesz to nie wiem czy plamy nie zostaną. Co do wyjściowej... tym akurat się nie przejmuj wcale, będziesz myślała o dzidzi i porodzie nie o wyglądzie Ja biorę starą bluzkę, która mi sięga za tyłek i ma duży dekolt abym mogła małą do cycka podłączyć od razu o ile będzie chciała

Misienka23, majtasy kupiłam pampersy też już mam, 1 wzięłam ponad 5 kg nie będzie miała

Edytowane przez kaczuszka81
Czas edycji: 2012-01-04 o 13:04
Stary 2012-01-04, 13:05   #2569
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miniusia91 Pokaż wiadomość
cześć, widzę, że ciekawie się dzieje ale naprawdę przez tą rycynę czy taki żarcik?? sama się zastanawiałam czy by tego specyfiku nie użyć, ale co się okazało od 2 dni sie źle czułam, a dzisiaj to już w ogóle katorga jakaś! kaszel, katar, świsty w oskrzelach, więc wybieram się do lekarza. No i tak jak bardzo chciałam już urodzić to teraz proszę, żeby jeszcze nie nastąpiło to w najbliższych dniach. Zastanawiam się, czy gdybym teraz urodziła to maluszek też byłby chory??
mi sie wydaje ze chyba nie... ja tez ostatnio bylam chora, cwaniara chcialam wlanymi sposobami zwalczyc chorobe, robilam inhalacje, pilam herbate z miodem, z imbirem i nic meczylam sie tydzien, zatoki zapchane katar kolorowy lacznie z krwia i wreszcie wybralam sie do pani doktor ktora przepisala mi antybiotyk Duomox i tj juz 6sty dzien biore, ale dalej kaszel i lekki katar nie martw sie, maluszkoi na pewno nic nie bedzie

Stary 2012-01-04, 13:10   #2570
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny dzięki wielkie za kciuki, zdałam egzamin!!!
gratuluję
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Mój ostatnio w sklepie gdy zastanawiałam się 10 minut nad szynką, wziął pierwszą z brzegu do koszyka i poszedł dalej. No ale szynka a rzeczy dla dziecka to co innego
no to mój tez bierze pierwsze lepsze na zakupach, nie patrzy na ceny, na promocje, nic
boję się że jak przez pierwsze miesiące będę uziemiona i on będzie robił większe zakupy nasze finanse z tego powodu popłyną dwa razy
zalogowałam się więc na zakupach z dowozem w różnych marketach i będe sama je robić bo taniej wyjdzie nawet z zapłatą za dowóz niż jak go wyślę

Cytat:
kciuki za ciebie i dzidzię, będzie dobrze puść eska do którejś z nas co tam u ciebie, ok

Cytat:

ja nie wiem co z tymi majtkami jednorazowymi, kupujecie?? a pampersy jedynki ?
tak, wszystkie mamy takie majtaski
z jedynkami to ostrożnie, warto mieć jedną paczkę na początek i zobaczyć potem bo dzidzia może być duża i szybko z jedynek wyrosnąć

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:13   #2571
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
Misienka23, majtasy kupiłam pampersy też już mam, 1 wzięłam ponad 5 kg nie będzie miała
no nie bedzie miala, ale te 1 sa od 2-5 kg a te dwojki 3-6 kg to nie wiem czy bardziej nie oplaca sie tych wiekszych?

a slyszalam ze przez pierwszy miesiac powinno sie pieluszkami tetrowymi owijac zamiast pampersow, bo tam sie owija jakos na bioderka... slyszalyscie cos o tym?

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez aniaxxxxx Pokaż wiadomość
Nareszcie sie przeprowadzilismy na swoje 4 katy Pokoik dla malej przygotowany i jej torba do szpitala tez... mojej mi sie na razie nie chce pakowac
gratuluje wlasnych 4 katow ja tez najpierw spakowalam malego, a dopiero pozniej siebie, ale ostanio zle sie troszke czulam, to wolalam ta swoja torbe tez miec przygotowana, a niech bedzie

Stary 2012-01-04, 13:14   #2572
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Przeczytałam kilka pierwszych postów i ryczę....... nie mogę uwierzyć co tu się dzieję

Acha...cześć mamusie
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:16   #2573
Anabellita
Zadomowienie

Łoooł... ale się dzieciaczki posypały
Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Meldujemy sie .
Alan urodzil sie wczoraj o 9:50. Wazyl 4 kg , 54 cm. Bol przez pierwsze 6h po cc byl duzy, wieczorem juz bylo ok. Alan pil troszke cyca. Na nic go zabrali bo nie moge jeszcze wstawac. Dzis rani mnie podniosa. Alan jest slodziak. Dziwnie sie czuje jak nie ma brzucha . Buziaki
GRATULACJE
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Hej o 5 rano odeszły mnie wody jadę rodzić trzymajcie kciuki
no w końcu trzymam
Cytat:
Mała stópka:

"O 5.59 przyszła na świat Maja, waży 3290 g i dostała 10 pkt. Ja powoli dochodzę do siebie po cc i patrzę na moją śliczną śpiącą królewnę buziaki"

GRATULACJE

Cytat:

magda1804:

"Dzisiaj rano o 4.01 o godzinie 5 urodziła się mała Lenka. Waży 3120 i ma 53 cm. Odpoczywamy teraz Pozdrów wszystkie dziewczyny"
GRATULACJE

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Mamuski które mają materac gryka-pianka-kokos, na której stronie trzeba go połozyc na poczatek?
Dzidzię kładziesz na kokosie czyli gryka idzie na dół łózeczka

Cytat:

Super! Gratulacje

Cytat:
W sumie pobyt w szpitalu to nic fajnego, ale jak trzeba to trzeba Trzymam oby Cię szybko wypuścili
-------
A ja coś słabo się dzisiaj czuję, to pewnie przez tą ohydną pogodę, spoać mi się chce, oczy same mi się zamykają, a tu obiad trzeba upichcić i ogarnąć mieszkanie W dodatku jest mi niedobrze - chyba za mało zjadłam przed łyknięciem witamin i żelaza

Kasikzaki wczoraj upiekłam pleśniaka z Twojego przepisu, jest pyszny, ale coś mi się stało z tą ubitą pianą. Smakuje bardziej jak słodka jajecznica (bleeee) niż jak zapieczona beza Coś zrobiłam nie tak jak trzeba, ale nie wiem co

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:17   #2574
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
tak, wszystkie mamy takie majtaski
z jedynkami to ostrożnie, warto mieć jedną paczkę na początek i zobaczyć potem bo dzidzia może być duża i szybko z jedynek wyrosnąć

no wlasnie, tez tak myslalam o tych jedynkach ze sa malutkie, a jak bedzie miec ponad 3 kg to mozna kupic juz 2. a ze moj juz teraz ma ponad 3 kg to chyba lepiej kupic 2

majty jednorazowe musze kupic, a podpaski jakie bierzecie? ja kupilam te grube bella najdluzsze, ale nie wiem czy nie lepiej kupic jeszcze tych wiekszych calkiem? jak wy macie?

Stary 2012-01-04, 13:17   #2575
annyonne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Nie wiem Agatek. Mam wpisane w karcie 2 x 4 mg jeśli dobrze rozczytałam.
Ja w 32/33 tc na rozwój płucek miałam 2 zastrzyki, co 24 godz. Niestety nie pamiętam jaka dawka, mąż dzisiaj po wypis pojechał to może będzie napisane.

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
Dzień Dobry, chciałam opisac wszystko jak będę juz na bieżąco, ale chyba nie dam rady, wiec napisze, a póxniej bede nadrabiac

Na początku gratulacje dla kolejnych mamus

A i wkradł sie błąd, pewnie z podniecenia źle napisałam agatkowi, Nokodem wazył 2970 i przyszedł na świat siłami natury

A od poczatku wyglądało to mniej więcej takk 15 pojechałam na IP z powodu twardnienia brzucha, tam na szczęscie trafiłam na polską położną, która postanowiła sprawdzic szyjke co tutaj sie nie zdarza, stwierdziła, że sączą sie wody i trzeba wywołac poród, podłaczyła pod ktg, a tam skurcze po 80%, a ja głlupia nawet ich nie czuje... no i połozyli mnie, mieli podać oxy, ale stanęło na jakiejś tabletce, która niby miała wzmocnic skurcze, skrucic szyjkę itp i poruszyc wszytsko. Leżałam cała noc pod ktg i o ile skurcze sie nasilily to o 7.30 okazało sie, ze rozwarcie sie nie ruszyło nawet i dalej tylko cm (czyli tyle ile wynosilo przy przyjęciu do szpitala), no więc lezymy dalej, z tym, ze juz na sali porodowej, skurcze coraz silniejsze, w koncu wpadli na pomysł, ze moze jednak wody tylko sie sacza, a pęcherz wcale nie pekł, wiec sprawdzili i rzeczywiscie tak bylo, przebili pecherz i mowia, ze za dwie godz sprawdza rozwarcie i jak nie poszlo dalej, to dadza oxy. Zwijam sie z bólu, bo juz rady nie daje, chce zewnatrzoponowe, a oni, ze za male rozwarcie, ze mam czekac, zaproponowali gaz, wiec wziełam, ale nic nie dal, choc to chyba z mojej winy bo ja panikara przy skurczach zamiast oddychac, robilam sie szytywna i wstrzymywalam oddech w koncu błagam o ceserke, jest mi sabo, poprostu masakra... nad niczym nie panuje, mówie połoznej, ze krwawie strasznie, wiec postanowila to sprawdzic i nagle krzyczy, rozwarcie 9 cm mozesz przec...i wten oto sposób w zasadzie w ciagu 20 min z rozwarcia 3cm zrobilo sie 9cm i na znieczulenie bylo juz za pozno niestety mały zaczał tracic tetno i w ruch poszly kleszcze, wyciagneli Nikodemka, zabrali od razu, nawet płakać zaczal, a ja z tego wszystkiego nawet nie spytałam czy synek czy córeczka dali mi go na chwilke i zabrali na sale operacyjne, bo popekałam strasznie i straciłam za duzo krwi wiec trzeba bylo zrobic transfuzje, a synus zostal z siostra i dzielnie czekal na mamusie po 2 godz bylismy juz razem i tak do dzis
jak mi ktos powie, ze porod nie boli to zabije i poki co wypisuje sie z tej przyjemnosci, choc dzidzius wynagradza wszystko

a tak poza tym to Nikoś ciagle spi, wstaje tylko na jedzenie i zmiane pieluszki. Ja tez calkiem spoko, tylko anaemii dostalam ale tam na dol wole nie zagladac i chyba z rok nie dam sie dotknac nikomu
czekamy wlasnie na wypis i wracamy do domku

mam nadzieje, ze cos zrozumialyscie z mojego haotycznego opisu

calujemy i moze uda nam sie dzis dodac jakies zdjecie do klubiku
Ogromne brawa dla dzielnej mamusi

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Mamuski które mają materac gryka-pianka-kokos, na której stronie trzeba go połozyc na poczatek?
Do 6 m-ca na stronie kokosowej

Cytat:
Gratuluję

Cytat:
Na pewno wszystko będzie dobrze, trzymamy kciuki

Cytat:
Dziewczyny, przede wszystkim wielkie gratulacje dla wszystkich mamuś, które mają już obok siebie swoje skarby
Przepraszam, wiem, że w ogóle się nie udzielam, ale wiedzcie, że czytam wątek co jakiś czas niestety cierpię na brak czasu w związku z uczelnią... a termin mi się zbliża wielkimi krokami, niby na początek lutego, ale ciągle czuję, że to może już
Do porodu kupiłam koszulkę do karmienia za niecałe 15 zł, jak się zniszczy to nie będzie szkoda Niestety w koszule z przed ciąży się nie mieszczę

Cytat:
Napisane przez aniaxxxxx Pokaż wiadomość
czy Wy naprawde pijecie ta rycyne??? obrzydliwe mi sie to wydaje
Ja póki co nie ale kto wie co zrobię jak będę w desperacji

-----------------------------------

Witam mamusie

Od 10.00 Was nadrabiałam oj szalejecie

Teraz czas się do lekarza szykować, eh stresa mam Brzuszek coraz częściej napięty mimo tego, że prawie cały czas leżę, ruchy chyba też coś słabiej czuję od wczoraj, kłucie w dole brzucha pojawia się jak tylko z łóżka wstaję i nie wiem czy wody mi się nie sączą... A nawet leków jeszcze nie odstawiłam, oj chciałabym żeby już było po tej wizycie... Trzymajcie za mnie kciuki, co?

U nas za oknem od rana pada jest szaro buro i ponuro i też to optymistycznie nie nastawia...

Idę do k. może uda mi się kilka fotek wrzucić
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:17   #2576
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Przeczytałam kilka pierwszych postów i ryczę....... nie mogę uwierzyć co tu się dzieję

Acha...cześć mamusie
Edytuj pierwszą stronę szybciutko, bo dziś kolej na Ciebie i możesz nie zdążyć

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:18   #2577
MartuNiunia87
Rozeznanie

HEJ KOCHANE! nie odzywam się bo net niestety ma problemy... już dzwoniłam i załatwiałam i w okolicach 10tego powinien być już ok a narazie to tylko tak mam jak złapię jakiś darmowy.

GRATULACJE DLA ROZPAKOWANYCH MAMUŚ

u mnie tak:

- wizyta - w miarę ok, wyniki z moczu do powtórki - dostałam jakiś lek na te bakterie (jedna saszetka 35zł - masakra!), mała ma się dobrze, szyjka się trzyma co do cukru w moczu kazał się nie martwić na zapas, bo tylko śladowe ilości są, więc MAM UKOCHANĄ GLUKOZĘ 75G POWTÓRZYĆ i zobaczymy co wyjdzie, ogólnie co do puchnięcia moich rączek to poprostu nie ma innej metody jak urodzić więc ok.

23.01 kolejna wizyta

Kupiłam dziś kosmetyki dla małej - wszystko w Rossmanie z Babydream:

szampon, płyn do kąpieli, balsam, krem na pupę, krem na każdą pogodę, wzięłam też chusteczki z babydream bo promocja za 12,99 4 opakowania po 80 szt no i wkładki laktacyjne dla mnie i szczoteczkę z grzebykiem z canpola - czyli lista zamknięta teraz tylko torbę spakować i czekać na akcję poród

POZDRAWIAM - Będę jak mi necik łapnie!!
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:19   #2578
miniusia91
Raczkowanie

GG do miniusia91

Cytat:
mi sie wydaje ze chyba nie... ja tez ostatnio bylam chora, cwaniara chcialam wlanymi sposobami zwalczyc chorobe, robilam inhalacje, pilam herbate z miodem, z imbirem i nic meczylam sie tydzien, zatoki zapchane katar kolorowy lacznie z krwia i wreszcie wybralam sie do pani doktor ktora przepisala mi antybiotyk Duomox i tj juz 6sty dzien biore, ale dalej kaszel i lekki katar nie martw sie, maluszkoi na pewno nic nie bedzie
dzieki bo już np przeczytałam gdzieś, że przez to że matka byla chora to dzicko urodziło sie z wrodzonym zapaleniem płuc! ja zawsze tez sama zwalczałam choroby, czosnek w tabletkach i syrop " prenalen" i przechodziło, ale tym razem coś nie skutkuje mam nadzieje że dzidzia się nie pospieszy, a ty w którym tyg chorowałaś? ja ostatnio przed swietami i teraz znow!
miniusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:20   #2579
czubasek20
Zakorzenienie

Agawo trzymam kciuki żeby to był dzień leniucha w kalendarzu maleństwa
dziewczyny które chcą rodzic w rydygiera. Wiecie że jest remont łazienek i sal poporodowych? Od rana do wieczora słychać wiercenie i widać z okna spadający gruz.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:25   #2580
klaurencja
Raczkowanie

MAGDA I MAŁA STÓPKA GRATULACJE!!!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości