|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Czubasku, byłam u gina, kazał mi się położyć na oddział na obserwację
![]() Przyjechałam do domu, spakowałam się, zjem coś i pewnie pojadę, dla świętego spokoju. Jak trzeba, to mogę leżeć i w szpitalu, tylko niech z malutką będzie ok
|
|
#2552 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
Wyslałam sms do nawojki ze trzymamy kciuki i czekamy na info. Jak odpisze dam znac a teraz ide bo mnie du.pa od siedzenia boli. Trzeba się wziąć za obiad i sprzątanie ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- agawoo
|
|
|
|
|
#2553 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a może to ja jej stresikiem ![]() Zuśka moja tez tak kopie jak szałaput, żebra wachluję, wątroba o ile jeszcze tam jest to raczej już zupa z niej jajniki płaskie jak talerzyki Poskacze se jeszcze z radości, bo tyle dni się stresowałam Udało się... ![]() ![]() ![]() : bounce:![]() :b ounce:
|
|
#2554 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
GRATULACJE DLA MAMUSI I SYNKA KCIUKI ZACIŚNIĘTE A MOŻE JUŻ DZIECIĄTKO TEŻ NA ŚWIECIECytat:
GRATULACJE DLA MAMUSI I MAJECZKI Cytat:
Cytat:
![]() Czubasek oby zastrzyki przyśpieszyły rozwój płucek i żeby wszystko było ok ![]() Kaczuszka gratulacje zdania egzaminu ![]() Hej mamusie ale się dzieciaczków posypało, ja mam kolejną prawie nie przespaną nockę za sobą, bolał mnie brzuch jak na okres ale wszystko przeszło. Od wczoraj mały się coś mało ruszał i już się zastanawiałam czy nie jechać do szpitala ale małżon w pracy więc i tak musiałabym na niego zaczekać, ale mały zaczął się trochę więcej ruszać, zobaczę co będzie do tej 16 jak mąż wróci z pracy. Koleżanka mi napisała jeszcze że leży właśnie w szpitalu od piątku bo jej wody odeszły ale lekarze stwierdzili że to fałszywy alarm i albo jej mały coś uszkodził podczas przekręcania się albo błony płodowe się uszkodziły, do terminu zostało jej 3 tyg ale każą czekać a przecież to już byłby poród o czasie bo to 37 tydz więc leży w szpitalu i czeka. |
||||
|
|
|
#2555 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, przede wszystkim wielkie gratulacje dla wszystkich mamuś, które mają już obok siebie swoje skarby
Przepraszam, wiem, że w ogóle się nie udzielam, ale wiedzcie, że czytam wątek co jakiś czas niestety cierpię na brak czasu w związku z uczelnią... a termin mi się zbliża wielkimi krokami, niby na początek lutego, ale ciągle czuję, że to może już Kompletuję wyprawkę i torbę do szpitala i w związku z tym dręczy mnie jedno pytanie... w czym rodziłyście lub zamierzacie rodzić? Boję się kupować nowe koszule, żeby nie okazały się zaraz do wyrzucenia... A może wcale by się taka nie zużyła? Myślałam o starej koszuli nocnej, ale nie uważam jej za zbyt "wyjściową",a poza tym po porodzie mojego maluszka położą mi na tej koszuli, czy jak? Wiem, że może trochę głupie pytanie,ale jakoś nie daje mi to spokoju...
|
|
|
|
#2556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie, przepraszam... mnie kiedyś się śniło, że moje dziecko było diabłem ;( ale to po obejrzeniu jakiegoś horroru. |
|
|
|
|
#2557 | |
|
Rozeznanie
|
kaczuszka gratki za prawko, duzy wyczyn w zaawansowanej ciazy
![]() Cytat:
)Dziewczyny ja po tych wszystkich newsach polecialam do pokoiku Stasia i ubralam juz łożeczko, przewijak, spakowałam sie do konca i jestem prawie gotowa potem wrzuce zdjecie pokoiku i wózka (jak mnie inutilprzyjmie ) teraz ide prac ciuszki co wczoraj kupilam .... dobrze ze obiad mam z glowy, gotowe kopytka plus boczek podsmazony z cebulka bo do gotowania checi brak |
|
|
|
|
#2558 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2559 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2560 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
co tu sie wydarzylo przez nocdziewczyny wielkie gratki i witamy nowe malenstwa ![]() Igorek spi ja tez ide..
|
#2561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieki dziewczyny za kciuki
|
|
|
|
|
#2562 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ta do porodu to nie dosc ze ubrudzisz, bedziesz spocona, zakrwawiona pewnie i jeszcze chyba maluszka klada na brzuch brudaska ja nie wiem co z tymi majtkami jednorazowymi, kupujecie?? a pampersy jedynki ?
|
|
#2563 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oby to był maleńki leniuszek po prostu
|
|
#2564 |
|
Zadomowienie
|
o matko ale sie posypalo dzieciaczkow
Ja nareszcie Was nadrobilam.. nie bylo to latwe.. bo neta nie bylo przez kilka tyg, podczytywalam co prawda na komorce ale na odpisywanie juz czasu nie bylo... Nareszcie sie przeprowadzilismy na swoje 4 katy czy Wy naprawde pijecie ta rycyne??? obrzydliwe mi sie to wydaje |
|
|
|
#2565 | |||
|
Zadomowienie
|
Paulalbn dzielna byłas i musze przyznac ze mi łezki leciały jak czytałam co napisałaś. Zycze Wam szybkiego powrotu do domu i duuuzo zdrowia i spokoju
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2566 |
|
Raczkowanie
|
cześć, widzę, że ciekawie się dzieje
ale naprawdę przez tą rycynę czy taki żarcik?? sama się zastanawiałam czy by tego specyfiku nie użyć, ale co się okazało od 2 dni sie źle czułam, a dzisiaj to już w ogóle katorga jakaś! kaszel, katar, świsty w oskrzelach, więc wybieram się do lekarza. No i tak jak bardzo chciałam już urodzić to teraz proszę, żeby jeszcze nie nastąpiło to w najbliższych dniach. Zastanawiam się, czy gdybym teraz urodziła to maluszek też byłby chory??
|
|
|
|
#2567 |
|
Zadomowienie
|
enyoje... ja tez mam przygotowana koszule stara do porodu, do tego jedna rozpinana do karmienia i druga taka wieksza zeby mi bylo wygodnie... majty wlasnie wyprane sie susza, mam takie bawelniane kalchoty
![]() wlasnie pytanko... w jakie pieluchy sie zaopatrzacie dla dzieciatka? ile paczek jakiego rozmiaru? |
|
|
|
#2568 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja biorę starą bluzkę, która mi sięga za tyłek i ma duży dekolt abym mogła małą do cycka podłączyć od razu o ile będzie chciała Misienka23, majtasy kupiłam pampersy też już mam, 1 wzięłam ponad 5 kg nie będzie miała
Zapraszam do mnie... https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3y+masy+solnej Zuzia Kubusiek Kajunia Edytowane przez kaczuszka81 Czas edycji: 2012-01-04 o 13:04 |
|
|
|
|
#2569 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie martw sie, maluszkoi na pewno nic nie bedzie
|
|
#2570 | |||
|
Zadomowienie
|
gratuluję
![]() Cytat:
boję się że jak przez pierwsze miesiące będę uziemiona i on będzie robił większe zakupy nasze finanse z tego powodu popłyną dwa razy ![]() zalogowałam się więc na zakupach z dowozem w różnych marketach i będe sama je robić bo taniej wyjdzie nawet z zapłatą za dowóz niż jak go wyślę Cytat:
![]() Cytat:
z jedynkami to ostrożnie, warto mieć jedną paczkę na początek i zobaczyć potem bo dzidzia może być duża i szybko z jedynek wyrosnąć
|
|
|
#2571 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a slyszalam ze przez pierwszy miesiac powinno sie pieluszkami tetrowymi owijac zamiast pampersow, bo tam sie owija jakos na bioderka... slyszalyscie cos o tym? ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#2572 |
|
Zadomowienie
|
Przeczytałam kilka pierwszych postów i ryczę....... nie mogę uwierzyć co tu się dzieję
Acha...cześć mamusie
|
#2573 | |||||
|
Zadomowienie
|
Łoooł... ale się dzieciaczki posypały
Cytat:
no w końcu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super! Gratulacje ![]() Cytat:
Trzymam oby Cię szybko wypuścili------- A ja coś słabo się dzisiaj czuję, to pewnie przez tą ohydną pogodę, spoać mi się chce, oczy same mi się zamykają, a tu obiad trzeba upichcić i ogarnąć mieszkanie W dodatku jest mi niedobrze - chyba za mało zjadłam przed łyknięciem witamin i żelazaKasikzaki wczoraj upiekłam pleśniaka z Twojego przepisu, jest pyszny, ale coś mi się stało z tą ubitą pianą. Smakuje bardziej jak słodka jajecznica (bleeee) niż jak zapieczona beza Coś zrobiłam nie tak jak trzeba, ale nie wiem co
|
|
#2574 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no wlasnie, tez tak myslalam o tych jedynkach ze sa malutkie, a jak bedzie miec ponad 3 kg to mozna kupic juz 2. a ze moj juz teraz ma ponad 3 kg to chyba lepiej kupic 2 ![]() majty jednorazowe musze kupic, a podpaski jakie bierzecie? ja kupilam te grube bella najdluzsze, ale nie wiem czy nie lepiej kupic jeszcze tych wiekszych calkiem? jak wy macie?
|
|
#2575 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja póki co nie ale kto wie co zrobię jak będę w desperacji ![]() ----------------------------------- Witam mamusie ![]() Od 10.00 Was nadrabiałam oj szalejecie Teraz czas się do lekarza szykować, eh stresa mam Brzuszek coraz częściej napięty mimo tego, że prawie cały czas leżę, ruchy chyba też coś słabiej czuję od wczoraj, kłucie w dole brzucha pojawia się jak tylko z łóżka wstaję i nie wiem czy wody mi się nie sączą... A nawet leków jeszcze nie odstawiłam, oj chciałabym żeby już było po tej wizycie... Trzymajcie za mnie kciuki, co?U nas za oknem od rana pada jest szaro buro i ponuro i też to optymistycznie nie nastawia... Idę do k. może uda mi się kilka fotek wrzucić
|
|
#2576 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2577 |
|
Rozeznanie
|
HEJ KOCHANE! nie odzywam się bo net niestety ma problemy... już dzwoniłam i załatwiałam i w okolicach 10tego powinien być już ok
a narazie to tylko tak mam jak złapię jakiś darmowy.GRATULACJE DLA ROZPAKOWANYCH MAMUŚ ![]() u mnie tak: - wizyta - w miarę ok, wyniki z moczu do powtórki - dostałam jakiś lek na te bakterie (jedna saszetka 35zł - masakra!), mała ma się dobrze, szyjka się trzyma co do cukru w moczu kazał się nie martwić na zapas, bo tylko śladowe ilości są, więc MAM UKOCHANĄ GLUKOZĘ 75G POWTÓRZYĆ i zobaczymy co wyjdzie , ogólnie co do puchnięcia moich rączek to poprostu nie ma innej metody jak urodzić więc ok. 23.01 kolejna wizyta ![]() Kupiłam dziś kosmetyki dla małej - wszystko w Rossmanie z Babydream: szampon, płyn do kąpieli, balsam, krem na pupę, krem na każdą pogodę, wzięłam też chusteczki z babydream bo promocja za 12,99 4 opakowania po 80 szt no i wkładki laktacyjne dla mnie i szczoteczkę z grzebykiem z canpola - czyli lista zamknięta teraz tylko torbę spakować i czekać na akcję poród POZDRAWIAM - Będę jak mi necik łapnie!!
|
|
#2578 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo już np przeczytałam gdzieś, że przez to że matka byla chora to dzicko urodziło sie z wrodzonym zapaleniem płuc! ja zawsze tez sama zwalczałam choroby, czosnek w tabletkach i syrop " prenalen" i przechodziło, ale tym razem coś nie skutkuje mam nadzieje że dzidzia się nie pospieszy, a ty w którym tyg chorowałaś? ja ostatnio przed swietami i teraz znow!
|
|
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Agawo trzymam kciuki żeby to był dzień leniucha w kalendarzu maleństwa
![]() dziewczyny które chcą rodzic w rydygiera. Wiecie że jest remont łazienek i sal poporodowych? Od rana do wieczora słychać wiercenie i widać z okna spadający gruz. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

w nocy wstaje zlana potem i zastanawiam sie czy bede dobra mama 

a może to ja jej stresikiem 

)
potem wrzuce zdjecie pokoiku i wózka (jak mnie inutilprzyjmie 

W dodatku jest mi niedobrze - chyba za mało zjadłam przed łyknięciem witamin i żelaza