Żonki 2009 cz. XXXI - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-04, 10:47   #3811
Gucia0987
Zakorzenienie

Dot.: Żonki 2009 cz. XXXI

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Wróciłam po 2 tygodniach pobytu w szpitalu.
Co u Was? Super, że jesteś!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 10:48   #3812
kliwia
Zakorzenienie

ania no w koncu was wypuscili. i jak? czulas przedsmak porodu na patologii?
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 10:51   #3813
baja_86
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
i jak się czujecie?

Ana w zasadzie jesteś jeszcze młodziutka i masz czas na dziecko także narazie się nie nakręcaj za mocno, zrób ten monitoring cyklu i zobaczysz na czym stoisz- a potem zdecydujecie czy zacząć staranka teraz, czy jeszcze czas.

Atomufko współczuje nieprzyjemnej końcówki roku. Widzę, że poprzedni rok był pechowy pod względem wypadków-mój Tż też miał kolizje i niestety auta odratować się nie opłacało

AgatkaL oj dzieję się u ciebie dzieje. Współczuje z powodu babci. trzymam kciuki za wizytę w sądzie
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 10:59   #3814
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
nio wiec "cuda" sie zdarzaja chyba masz racje zeby zaczac sie starac dopiero jak juz sie bedzie pewnym, bo jesli mimo wszystko jakims cudem sie uda, zeby nie bylo rozczarowania czy cos

u nas to wynika z tego ze mamy do dyspozycji cale 9 m2... takze kazda bluzka na podlodze (moj maz tak sie wlasnie rozbiera) jakies rzeczy z kieszeni na komodzie to juz balagan ja tez nie jestem mega pedantka, ale tak jak ty lubie porzadek i nie cierpie sprzatac

moja mama to ma, ale wg mnie zbytnio nie dziala... ale mama tez zbyt intensywnie nie cwiczy.. nie jest drogie wiec warto sprobowac

nie martw sie bedzie dobrze zrob ten monitoring cyklu ale daj sie zapladniac dopiero jak bedziesz wiedziala ze na pewno tego wlasnie chcecie

kisiel mrrrr

wg przesadow ciazowych to na bank bedzie dziewczynka zjadam tony czekolady... czy cukrzyca ciazowa robi sie od nadmiaru slodyczy?

Atomufka nie sciemniaj tylko gadaj co u Ciebie
cukrzyca nie robi się od nadmiaru słodyczy, ja jem tony cukierków i nie mam problemów z glukozą, bratowa jadła słodycze i wyszedł chłopak

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
india - fajne ciuszki-spodniczka mi sie najbardziej podoba

kliwia - oj bidoku ale mialas poranek My na biegunke-nifuroksazyd. a z domowych sposobow rozgazowana cola i slone paluszki.

ana - sliczna spodniczka. nie zazdroszcze tych kobiecych problemow, mam nadzieje z tego monitoringu cos wyjdzie i dowiesz sie co tam sie dzieje ze masz takie dziwne @. a na razie na zapas sie nie martw-na dzidziola masz jeszcze czas i chyba jeszcze nie chcecie? wiec na pewnoe bedziesz jeszcze sie nam chwalic kiedys dwoma kreseczkami A ja rozumiem Twoja wachania-tez mialam taki czas ze jeszcze bylo za wczesnie na dzidziola bo to bo tamto a tu wokol kolezanki zachodzily w ciaze i bylo mi czasem az zal i smutno. Ale mysle ze w Waszym przypadku warto jeszcze troche poczekac. Chocby do skonczenia przez Ciebie szkoly i jakiegos etapu ukonczenia budowy. Bo chyba lepiej mieszkac z dzidziolem chocby w czesci urzadzonego domu niz gniezdzix sie z rodzicami. Bedzie dobrze glowa do gory

sliwenka - napisalabym ci przyjezdaj na ciacho ale od 1stycznia zlikwidowali wszystkie polaczenia pkp ode mnie do ciebie!! normalnie porazka. a sporo osob dojezdza do opola na studia a teraz znok!

mona - z tego bloga co pokazalas robilam chilli na sylwestra i pyszne wyszlo, co prawa bylo baaaardzo ostre. ale fajne tam sa przepisy. A drążąc po necie w poszukiwaniu przepisu na ptasie mleczko przeanalizowalam ich sporo i wyciegnelam jakis swoj przepis i bede chyba kombinowac bo mam ochote na jakies lekkie ciasto. Jak bedzie ta fontanna czekoladowa to mi sie zaslodza czekolada

Marta - super z tymi biletami do teatru-tez bym sie wybrala na jakas fajna sztuke. W Tychach macie teatr tak? bo doczytalam ze to sztuki przyjezdne

Rosi - slicznie wygladasz-nie ma to jak nowy fryz-od razu kobieta czuje sie bardziej kobieca

atomufka - to sie faktycznie nazbieralo troche nieszczesc-ale teraz musi byc tylko lepiec. gratulacje awansu w pracy.

anika - wspolczuje nocy! ale moge zyczyc tylko wytrwalosci. Ja mam takie noce od 14mcy! moje dziecie nie przespalo jeszcze ani jednej nocy w calosci! no moze jedna, ale co z tego jak ja sie wtedy budzilam z przyzwyczajenia gryyy

Ja dzis caly dzien bylam w pracy wiec teraz tylko relaks.
Jutro maz ma urodziny wiec dzis caly dzien sie z niego smieje i mowie "moj ty jeszcze mlody mezu" hiii
łotry jedne

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Cześć

Po wczorajszym buszowaniu po necie napisałam mejl o ministerstwa zdrowia.Będziecie mi paczki wysyłać jak mnie zamkną za zniewage ministra
coś ty mu tam napisała

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
scio hahahah co zs napisala pokaz w k

kupowalyscie moze dywan na allegro? bo nie wiem na co sie zdecydowac.

atomufka przeboje to Ty mialas. ja mysle ze w koncu musi sie ulozyc a w skzole, beznadzieja jakas,
ja bratu zamawiałam dywany na all

Cytat:

super zaraz tu pisz co u Ciebie

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 11:10   #3815
agus87
Zakorzenienie

dzień dobry

pogoda do d.
zima przyjdzie w kwietniu
Stary 2012-01-04, 11:15   #3816
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
witaj kochana
ja się czujecie?

Celi nie bij ja sobie nei policzyłam ze piatek jest wolny
i w poniedziałek ci je moge dopiero wysłac nie bedziecie sie gniewac?

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 11:16   #3817
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dzień dobry

pogoda do d.
na święta wielkanocne będzie jak znalazł

Choć ja się trzymam pogodynki Martuchy

Stary 2012-01-04, 11:20   #3818
ania20m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez celi25 Pokaż wiadomość
witaj opowiadaj jak się czujecie?
Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Co u Was? Super, że jesteś!
Cytat:
ania no w koncu was wypuscili. i jak? czulas przedsmak porodu na patologii?
Mam skróconą szyjkę do 1,5 cm i zrobiło sie rozwarcie od środka na palec musze leżeć plackiem teraz w domu i wytrzymać nie urodzić chociaż do 36 tygodnia a jestem w 31.
A na cholestaze przepłukali mnie 3 litrami kroplówki z glukozy i alat i aspat spadły prawie do normy.
Oj tak kliwia napatrzyłam sie i nasłuchałam tak że już mam dosyć szpitala na reszte życia. jednej nocy koleżance z pokoju odeszły wody i zaczeła rodzić w 34 tygodniu ciąży, męczyła sie prawie 14 godzin a my ryczałyśmy z nią jak dostawała skurcze. a kilka dni później druga kolezanka z pokoju poroniła i też ryczałyśmy. nie życze nikomu takich przeżyć.

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 11:25   #3819
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Mam skróconą szyjkę do 1,5 cm i zrobiło sie rozwarcie od środka na palec musze leżeć plackiem teraz w domu i wytrzymać nie urodzić chociaż do 36 tygodnia a jestem w 31.
A na cholestaze przepłukali mnie 3 litrami kroplówki z glukozy i alat i aspat spadły prawie do normy.
Oj tak kliwia napatrzyłam sie i nasłuchałam tak że już mam dosyć szpitala na reszte życia. jednej nocy koleżance z pokoju odeszły wody i zaczeła rodzić w 34 tygodniu ciąży, męczyła sie prawie 14 godzin a my ryczałyśmy z nią jak dostawała skurcze. a kilka dni później druga kolezanka z pokoju poroniła i też ryczałyśmy. nie życze nikomu takich przeżyć.

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-01-04, 11:29   #3820
kliwia
Zakorzenienie

ania o masakra
no to lez i sie oszczedzaj
Stary 2012-01-04, 11:49   #3821
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
hej!

u nas noc kiepska Lilka dostała po południu temperatury ponad 38, dałam jej paracetamol, spadła. Przed kąpielą mierzyłam to miała 37,3 ale to w pupie więc ok. O północy mierzyłam 39.6, znowu paracetamol. Spała do 5,30 wzięłam ją do łóżka ale bidulka najadła się i spać nie mogła, co chwilę płakała, pchała rączki do buzi. Jak ją masowałam po nóżce albo pleckach to zasypiała. teraz też próbuje zasnąć, est taka lejąca się, w pół śpiąca. Ząbki pewnie idą kolejne, pierwsze które aż tak przechodzi.

Ktosiu teraz będzie 39,5
Biedna Lila, oby to faktycznie "tylko" ząbki.
A 39,5 bleeeeee

Cytat:
ktosia ale jak fajnie, bez reklam w necie!! marudzisz wiesZ?

gucia no cos Ty herbatkle sobie trzasne mango i cos tam liptona

do nas w piatem przychodza znajomi, chyba zorbie super ciasto mozna zjesc z blachy
kruche ciasto z platkami migdalowymi i kremem z masla i masy krowkoej, a dotego pomazane z wierzchu rozpuszczona nutella. tylko nie mam blachy do tarty
przepis wam dam jak mi wyjdzie
Ale w sensie, że kto marudzi? Że ja?
Pośliniłam się na to ciasto

Cytat:
Włos się jeży na głowie... Szpital to nie jest miejsce gdzie się zdrowieje, wychodzi się stamtąd bardziej chorym niż się przyszło, zwłaszcza na duszy
Leż plackiem tak jak Ci kazali, bo jak nie...
Stary 2012-01-04, 11:59   #3822
bzyczka1
Zakorzenienie

Aniu trzymam kciuki byś wytrzymała jeszcze te 5 tygodni

Chciałam iść na spacer z Lilką i co...znowu temperatura, 38,4 nic więcej jej nie jest. Dzisiaj już mi się nie uda do lekarza dostać. Jutro pójdę samego rana. Kurcze nie ma kataru, nie kaszle, biegunki nie ma...tylko ta temperatura.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 12:06   #3823
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu leż i odpoczywaj i trzymam kciuki za 36tydzień!
Przeżyć w szpitalu współczuję

Stary 2012-01-04, 12:08   #3824
kliwia
Zakorzenienie

ktosia slin sie slin, my na swieta zjedlimy tego ciasta dwie wielkie [te od piekarnika kwadratowe] blachy tego ciasta. bo jest cienkie, super slodkie i nie tak sycace:d i mozna jesc i jesc i wchodzi w biodra pieknie

lasence szukam dywanu i tak, co myslcicie
dywan do sypilani dodazm ze chce w koncowym rozrachunku sypialnie zmienic na taki lekki glamourowy styl w stylu goldi - tylko ja mam ciemne mebelki taki wiecie soft glamour elegancja francja
widzialam piekna srebrnoszara kape w brw jak uzbieram to sobie ja kupie i nowy abazur do lampki musze
na razie tylko szukam.
wielkosc dywany 130x180 lub 120x170
do tego najelpiej jakby bylo mozna dokupic maly w tym samym wzorze 60x100 lub 60x120 bo tz pod nogami tez chce miec dywanik

tutaj akurat wersja mala, ale u innego sprzedawcy jest tez duzy w cenie 145zl
1. http://allegro.pl/nowosc-dywan-mysti...999512759.html

2. http://allegro.pl/nowosc-dywan-simli...029039413.html

3. ten mi sie podoba, ale nie ma w grafitach
http://allegro.pl/nowosc-dywan-i-dyw...025647532.html
i tu podobny
http://allegro.pl/nowosc-dywan-i-dyw...013344540.html

4. shaggy z polyskiem - widzielismy podobne w komforcie.
http://allegro.pl/mega-wyprzedaz-dyw...025864259.html

5. ten jest super, tylko troche za jasny i troche za drogi
http://allegro.pl/wyprzedaz-dywan-la...007463682.html

6. aaa jeszcze taki znalazlam
http://allegro.pl/piekne-dywany-pl-1...036192312.html

czyli w zasadzie do rozwazania dywan numer
1,2 i 4 i 6

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2012-01-04 o 12:24
Stary 2012-01-04, 12:14   #3825
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
ktosia slin sie slin, my na swieta zjedlimy tego ciasta dwie wielkie [te od piekarnika kwadratowe] blachy tego ciasta. bo jest cienkie, super slodkie i nie tak sycace:d i mozna jesc i jesc i wchodzi w biodra pieknie
I jeszcze mnie szczujesz, czarownico? Czekaj, bo wsiądę na miotłę i Cię znajdę zaraz
Stary 2012-01-04, 12:17   #3826
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
No własnie, bo jednak na wydatek 160 zł (bo zazwyczaj do teatru nie idzie się w pojedynkę) to kupa szmalu, więc nie ma się co dziwić, że ludzie nie chodzą. Wielka szkoda, miasta powinny się rozwijać kulturalnie, a nie cofać
oj tak..

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Marta - super z tymi biletami do teatru-tez bym sie wybrala na jakas fajna sztuke. W Tychach macie teatr tak? bo doczytalam ze to sztuki przyjezdne
tak mamy, 3 minuty na nogach 0odemnie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Hej
Nie wiem kiedy ja się w końcu ogarnę i będę miała więcej czasu na wizaz.
Z ostatnich newsów:
- klucze do mieszkania odebrane, w czwartek podpisujemy akt notarialny
- w nowej pracy nawet nieźle, zobaczymy jak będzie szło dalej
- w poniedziałek zmarła moja babcia, jutro pogrzeb
- w najbliższy poniedziałek jadę do Sądu Metropolitalnego na przesłuchanie - będzie jazda !
Czyli ogólnie dużo się dzieje w tym nowym roku !
ale się dzieje trzymam kciuki za sąd, przykro mi z powodu babci
no i miłego urządzania mieszkania

Cytat:
Martucha nie zakodowałam, że Ty te bilety do teatru masz... weź mnie ze sobą! Uwielbiam teatr. Zresztą to zasługa mojego polonisty z liceum i profilu teatrologicznego. Nie dość, że grałam w teatrze to jeszcze zabierał nas do teatru raz na 2-3m-ce.
niestety dostałyśmy po jednym bilecie nad czym też ubolewam...

Cytat:
Cześć

Po wczorajszym buszowaniu po necie napisałam mejl o ministerstwa zdrowia.Będziecie mi paczki wysyłać jak mnie zamkną za zniewage ministra
coś napisałą?

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dzień dobry

pogoda do d.
a gdzie ty takie bzdury wyczaytałaś?
kwiecień bedzie upalny i SUCHY!
i tej wersji się będziemy trzymać

Cytat:
ojej przytulam mocno i życze żebyś dotrzymała..
Stary 2012-01-04, 12:19   #3827
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

ma ktoras wolne 3 stówki na zbyciu???
wlasnie dostałam foteczke mężową tak bardzo kosztowną:/

Stary 2012-01-04, 12:20   #3828
kliwia
Zakorzenienie

eee wyzej wkleilam dywaniki i jak wam sie widza?

anika ech gdzie mus ie tak spieszylo? do domu czy do pracy?
Stary 2012-01-04, 12:30   #3829
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Iiiiiiiiii tam Wszystko zależy od podejścia rodziców i od samego dziecka.
Marcelina ma 7 m-cy (no bez 1 dnia ) i tak naprawdę na palcach jednej ręki mogłabym policzyć ciężkie noce, czy dni kiedy miałam ochotę wyskoczyć przez okno
pocieszające nie powiem

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Hej
Nie wiem kiedy ja się w końcu ogarnę i będę miała więcej czasu na wizaz.
Z ostatnich newsów:
- klucze do mieszkania odebrane, w czwartek podpisujemy akt notarialny
- w nowej pracy nawet nieźle, zobaczymy jak będzie szło dalej
- w poniedziałek zmarła moja babcia, jutro pogrzeb
- w najbliższy poniedziałek jadę do Sądu Metropolitalnego na przesłuchanie - będzie jazda !
Czyli ogólnie dużo się dzieje w tym nowym roku !
ale przeżyć!

Cytat:
Ana ja uważam, że jesteś jeszcze bardzo młoda i nawet jakbyś miała poczekać 2 lata na podjęcie decyzji o dziecku to to będzie dobry czas. Myślę, że warto teraz pochodzić na ten monitoring, wszystko sprawdzić. Także nie rób sobie ciśnienia. Wiem, że Twój stan zdrowia pod tym względem może CIe martwić, ale ja uważam, że żeby zdecydować sie na dziecko to trzeba go chcieć od pierwszego momentu, a nie zastanawiać się nad tym, że możemy się starać jakiś czas...
Ale zrób jak uważasz, pamiętaj, że to musi być tylko i jedynie Wasza decyzja i musi w tym wszytskim być pragnienie maleństwa, a nie tylko "a co jeśli trzeba będzie się leczyć"
Chyba nie doczytałaś, że ja ciśnienie na bobo to ja już mam... chciałabym, ale powstrzymuje mnie budowa i szkoła... a moje ciśnienie podsyca mój stan zdrowia w końcu się wyraziłam mam nadzieję, że zrozumiale!
Także to na pewno nie jest tak, że tu chodzi tylko o stan zdrowia

--

Któraś z Was pisała, żeby chcociaż moją szkołe skończyć... i wczoraj tak sobie myślałam, że może i tak... ale uwaga bronię mgr za 1,5 roku... także za pół roku możnaby się strać i skończyłabym studia w 6 miesiącu ciąży ale kombinuję

Cytat:
Witaj! Leżcie plackiem

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Ana w zasadzie jesteś jeszcze młodziutka i masz czas na dziecko także narazie się nie nakręcaj za mocno, zrób ten monitoring cyklu i zobaczysz na czym stoisz- a potem zdecydujecie czy zacząć staranka teraz, czy jeszcze czas.
To co do Guci

Cytat:
bidna Ty
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 12:32   #3830
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
eee wyzej wkleilam dywaniki i jak wam sie widza?

anika ech gdzie mus ie tak spieszylo? do domu czy do pracy?
niestey ani do domu ani do pracy.... do kielc...
kuuuuuu tfa

jak bysmy nei mieli innych wydatków!!!
ja pierdziele na rower niech sie przesiądzie!!! albo hulajnoge

Stary 2012-01-04, 12:34   #3831
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
opraw mu w ramkę...
Stary 2012-01-04, 12:37   #3832
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
opraw mu w ramkę...

miejsca na komodzie braknie na te ramki

Stary 2012-01-04, 12:38   #3833
bzyczka1
Zakorzenienie

Kliwia mi najbardziej ten się widzi
http://allegro.pl/nowosc-dywan-simli...029039413.html
ewentualnie ten

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 12:42   #3834
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:

lasence szukam dywanu i tak, co myslcicie
dywan do sypilani dodazm ze chce w koncowym rozrachunku sypialnie zmienic na taki lekki glamourowy styl w stylu goldi - tylko ja mam ciemne mebelki taki wiecie soft glamour elegancja francja
widzialam piekna srebrnoszara kape w brw jak uzbieram to sobie ja kupie i nowy abazur do lampki musze
na razie tylko szukam.
wielkosc dywany 130x180 lub 120x170
do tego najelpiej jakby bylo mozna dokupic maly w tym samym wzorze 60x100 lub 60x120 bo tz pod nogami tez chce miec dywanik

tutaj akurat wersja mala, ale u innego sprzedawcy jest tez duzy w cenie 145zl
1. http://allegro.pl/nowosc-dywan-mysti...999512759.html

2. http://allegro.pl/nowosc-dywan-simli...029039413.html

3. ten mi sie podoba, ale nie ma w grafitach
http://allegro.pl/nowosc-dywan-i-dyw...025647532.html
i tu podobny
http://allegro.pl/nowosc-dywan-i-dyw...013344540.html

4. shaggy z polyskiem - widzielismy podobne w komforcie.
http://allegro.pl/mega-wyprzedaz-dyw...025864259.html

5. ten jest super, tylko troche za jasny i troche za drogi
http://allegro.pl/wyprzedaz-dywan-la...007463682.html

6. aaa jeszcze taki znalazlam

czyli w zasadzie do rozwazania dywan numer
1,2 i 4 i 6

mi się pierwsze dwa podobają

Cytat:
w domu widzę dziś ostro będzie

Cytat:
niestey ani do domu ani do pracy.... do kielc...
kuuuuuu tfa

jak bysmy nei mieli innych wydatków!!!
ja pierdziele na rower niech sie przesiądzie!!! albo hulajnoge

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-01-04, 12:43   #3835
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
czekam na przepis
Do nas znajomi jutro przychodzą

Eeee, może nie będzie tak źle.
A powiedz mi w czym jest problem? To mleko już w ogóle nie będzie dostępne, czy jest dostępne ale bez dofinansowania?

Bzyczko mam nadzieje, że Lili przejdą wszystkie dolegliwości, wymęczy się bidula.
Jest nierefundowane. I w nowej dostawie kosztuje juz 30 zł za puszke. Razy 8 puszek miesięcznie (wcześniej płaciłam 13 zł), jakby Agata piła zwykłe mleko to mogłabym decydować, czy chce dać tańsze czy droższe, a teraz nie mam wyboru.
I jeszcze wkurzyło mnie jak wczoraj przeczytałam w oświadczeniu rzecznik MZ, ze to komsja ekonomiczna się nie zgodziła na refundacje Nutry (która nie ma zamiennika), bo jest za drogo ale podobno mają wprowadzić Nutramigen Lgg na liste, ale nie wiadomo kiedy i nie wiem czy czekać, czy próbować Agata przestawiać na sojowe.
No i w kilku miłych słowach napisałam co o tym myślę (ze to absurdalne, idiotycznei ze szanowny Pan Minister niegdyś pediatra, chyba zapomniał o dawnych małych pacjentach, no i ze władza mu chyba zaszkodziła )
ot ulżyłam se

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 12:46   #3836
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

kliwia mnie sie podoba 2 i 5 bardzo

Stary 2012-01-04, 12:50   #3837
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
ból... nam tez zrobili zdjęcie w wakacje, ale jeszcze nie przyszło...

Kliwia jakoś mnie nie urzekły.
A Ty mnie chyba zaraziłaś... coś nie tak jest z moim brzuchem od wczoraj...

Ana no to najwyraźniej źle zrozumiałam, bo tak jak Baja zrozumiałam, że chcesz zacząć się starać, bo stan zdrowia. Nie zauważyłam, żebyś miała "ciśnienie na bobo" ale może ja mało spostrzegawcza jestem

W takim razie, jak chcesz! To faktycznie pół roku - rok i możecie się starać. Na co czekać, skoro chcecie.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Jest nierefundowane. I w nowej dostawie kosztuje juz 30 zł za puszke. Razy 8 puszek miesięcznie (wcześniej płaciłam 13 zł), jakby Agata piła zwykłe mleko to mogłabym decydować, czy chce dać tańsze czy droższe, a teraz nie mam wyboru.
I jeszcze wkurzyło mnie jak wczoraj przeczytałam w oświadczeniu rzecznik MZ, ze to komsja ekonomiczna się nie zgodziła na refundacje Nutry (która nie ma zamiennika), bo jest za drogo ale podobno mają wprowadzić Nutramigen Lgg na liste, ale nie wiadomo kiedy i nie wiem czy czekać, czy próbować Agata przestawiać na sojowe.
No i w kilku miłych słowach napisałam co o tym myślę (ze to absurdalne, idiotycznei ze szanowny Pan Minister niegdyś pediatra, chyba zapomniał o dawnych małych pacjentach, no i ze władza mu chyba zaszkodziła )
ot ulżyłam se
Aaaa, no to pięknie mu pojechałaś Ale przynajmniej lepiej się czujesz

A w jakiej cenie są normalne mleka? W jakich przedziałach?

Stary 2012-01-04, 12:52   #3838
kliwia
Zakorzenienie

gucia a co Ci sie widzi do mojej sypialni na podloge?
dodam ze mam psa o czarnym wlosiu i male dziecko

gucia to mleko co Scio podaje jest wylacznie na recepte. i jesli bylo wpisane ze przewlekle to mleko potrzebuje to bylo taniej.
innego mleka podac nie moze, musi pic to.
i teraz przykjladowo[bo nie wiem ile ono kosztowalo] ale niechby kosztowalo 10zl za puszke - a puszka starcza na ok 3 dni - a teraz kosztuje 30zl to roznica kolosalna.

anika no ten 5 super, ale za jasny i za drogi buuu

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2012-01-04 o 12:54
Stary 2012-01-04, 12:58   #3839
baja_86
Zakorzenienie

Ania współczuje przeżyc szpitalnych. Odpoczywaj ile wlezie, leż a ja trzymam kciuki abys te min 5 tyg wytrzymała

Kliwia dla mnie 1 lub ostatni

Ana no to zacznijcie za te pół roku
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:02   #3840
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
ból... nam tez zrobili zdjęcie w wakacje, ale jeszcze nie przyszło...

Kliwia jakoś mnie nie urzekły.
A Ty mnie chyba zaraziłaś... coś nie tak jest z moim brzuchem od wczoraj...

Ana no to najwyraźniej źle zrozumiałam, bo tak jak Baja zrozumiałam, że chcesz zacząć się starać, bo stan zdrowia. Nie zauważyłam, żebyś miała "ciśnienie na bobo" ale może ja mało spostrzegawcza jestem

W takim razie, jak chcesz! To faktycznie pół roku - rok i możecie się starać. Na co czekać, skoro chcecie.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Aaaa, no to pięknie mu pojechałaś Ale przynajmniej lepiej się czujesz

A w jakiej cenie są normalne mleka? W jakich przedziałach?
Zwykłe mleka są od 13 zł (bebiko, gerber) do 20-30 zł (za 350 gram)
Tyle ze wszystkie dostępne mleka mają laktoze, której moja Agata nie toleruje, więc musi pić mleko dla alergików, Nutramigen miała wypisany na chorobe przewlekłą, czyli połowe ceny, 13 zł (a jeszcze znalazłam apteke gdzie w promo kupowałam za 9,9 zł). Są inne mleka refundowane. Bebilon Pepti np. ale on ma laktoze, i mleka sojowe. Ale po Nutrze było dopiero dobrze i nie mam ochoty na eksperymentowaniem z mlekami sojowymi (które też często uczulają).
Idzie nam 8 puszek miesięcznie. Wcześniej płaciłam góra 100 zł. Teraz dwa razy tyle, a wczoraj koleżanka dała mi znać ze nowa dostawa kosztuje juz 30 zł.

Sorki miało nie być tyle o dzieciach na głównym

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Aniu dobrze,że już jesteś. Już niedługo zostalo. Ściskaj nogi i byle do 36 tygodnia.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości