|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi!!!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2642 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Dzień dobry,
dla Tymcia za szczepienie i wagęKolinko pomimo, iż nie lubię kotów deska boskaaa
|
#2643 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajna ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
! Dzielny mężczyzna!! I Waga piękna
|
|
|
#2644 |
|
Wtajemniczenie
|
no nareszcie, witam się nisko
normalnie nie mogła od rana nic napisać, soć wizaż mi się pie..ył. u nas noc średnia, Nati obudziła się o 1 i usnęła dopiero o 2.55, bawiła się smoczkiem, robiła buzią pierdzioszki, wcale nie chciałao jej sie spać, ale koniec końców pospałysmy do 9, Oliwka jest u dziadków(moich rodziców), nie posyłam do przedszkola, bo jeszcze kaszle i ma katarek, chciałam trzymać kcciuki za brumka, ale widzę że już nie potrzebne, ale w realu trzymałam, no i trzymam za Lilkę ![]() wodaqua 100 lat dla Zosi ![]() wodaqua, a czemu taki humor masz, co się stalo?? no i u nas dzisiaj rano podalismy Nati(tzn. ja podała) gluten, dałam 1 łyżkę kaszki manny mlecznej z bobovita, tozmieszałam z woda ciepłą przegotowaną, zobaczymy jaka będzie reakcja, dzisiaj na obiadek zupka jarzynowa, nic nowego nie wprowadzam, także jak cos będzie nie tak, to będzie wiadomo,że to po glutenie, idę nadrabiać |
|
|
|
#2645 |
|
Zadomowienie
|
Kolina rewelacyjna deska
.Wodaqua brawa dla Zosi .Brumek swietne wiesci przynosisz .Edit: ide sie troche pouczyc. Na nastepnym zjezdzie 2 egzaminy i 3 zaliczenia Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2012-01-04 o 12:34 |
|
|
|
#2646 |
|
Wtajemniczenie
|
oczywiście brawa dla dzielnego Tymka
|
|
|
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo dziękuję
|
|
#2648 |
|
Zadomowienie
|
dzięki, mnie też się podoba
![]() dalej w piżamie siedzę.... w k napisałam troche o .... i mi się ciśnienie podniosło jak zaczęłam wspominać...
|
#2649 |
|
Zadomowienie
|
Pieluszki Huggies - bez rewelacji, ale znam mamę, która tylko ich uzywa jest bardziej zadowolona niż z pampersów.
Wodaqua dla Zosi! Nie strasz mnie kolejnym skokiem Znowu...![]() dla Tymka! dzielny chłopakMy tez dziś wybieramy sie do szczepienia, tylko musimy zapytać, czy pani doktor nasz przyjmie, bo rano brakło numerków dla dzieci zdrowych (dodzwonic się tam z rana, to cud...). |
|
|
|
#2650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Łyżka stołowa bobovity. Bo mały słoiczek ma ok. 100 ml (kiedyś sprawdzałam, ale nie pamiętam po co )Cytat:
![]() Psikam jej klorimazolem i kąpie w jakimś dermatologicznym szamponie ![]() Kolinko oba mleka są tego samego producenta. Z tym ze czysta Nutra na 100% kosztuje 26 a ten lgg 70 zł. ![]() Brumku brawa dla Tymka
|
||
|
|
|
#2651 |
|
Rozeznanie
|
dla dzielnego Tymka![]() A ja pękam z dumy ![]() ![]() Postanowiłam kilka dni temu, że biorę się za gotowanie obiadków dla małej, bo do tej pory szły tylko słoiczki! I tak dzisiaj przyrządziłam pierwszą zupkę. Ala zjadła z apetytem! Zamroziłam jeszcze 5 porcji, a jutro będę dalej kombinować inne zestawienia Jaka to satysfakcja coś ugotować dla maluszka i widzieć jak jej to smakujeAla ma drzemkę a po niej wybieramy się na spacerek! mam nadzieję, że głowy mi nie urwie to wiatrzysko ![]() Brawa dla Zosi za 5 mcy!!Przed chwilą też pisałam, że Ala skończyła 5mcy, a już jutro kończy 6!! Jak ten czas leci!!!! |
|
|
|
#2652 |
|
Wtajemniczenie
|
wesela po rosyjsku
http://www.kciuk.pl/Wesele-po-rosyjsku-a76953/
|
|
|
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze 10 osób i mogę zacząć działać przy mapce, dziewczyny proszę o mobilizację i wiadomość, albo w klubie, albo na PW Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2012-01-04 o 13:30 |
|
|
|
|
#2655 | ||
|
Rozeznanie
|
tiaaa...co racja to racja
![]() No właśnie, jestem dziś wyrodną matką najbardiej się boję co to będzie jak do pracy wrócę Cytat:
brawo Zosieńko! widziałam w k. śliczna pannica![]() Cytat:
![]() Wszystkiego mi nie zacytowało ... Brawa dla dzielnego Tymka Dzień nadal mam koszmarny... Na spacerze byłam 20 minut, wracałam na syrenie (ryczała wniebogłosy) nie wiem o co jej chodziło. Zdążyłam kupic Nasivin, który...nie działa, ma zepsutą pompkę, a nie mam jak teraz wyjść go wymienić. Jestem zła jak osa!!!!!!!!!! |
||
|
|
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2657 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie, pod żadnym kątem nie działa, co za bubel! Edytowane przez ellika Czas edycji: 2012-01-04 o 14:03 |
|
|
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
Brumciu, to wspaniała wiadomosc, że Tymcio nie ma juz anemii
|
|
|
|
#2660 | ||||
|
Zadomowienie
|
joł babencje
Cytat:
![]() Cytat:
lepiej dwie niż wcale amen ![]() Cytat:
a w sumie popołudniuoj tragedia ani o tym nie chcę myśleć ![]() Cytat:
![]() no proszę rośniemy!joł oliwko co u ciebie? żbik drzemkuje ale już pewnie kończy rany jaki marud z niego przez tą chorobę dalej mi się budzi co godzinę co pół mogłaby mnie która odstrzelić bo i tak wyglądam jak jakiś parszywy świstak ![]()
|
|
#2661 | |||
|
Zakorzenienie
|
Chyba Was nie nadrobie, bo juz widzę, że Julcia powoli się budzi.
Widzę, że piszecie o pogrzebach małych dzieci...mój brat rodzony stracił 1 miesiecznego synka Damianka to było juz 7 lat temu, ale straszne...ma taki piekny pomniczek, ale co z tego....już by do szkoły chodził...ale niestety urodził się z mukowiscydozą i bardzo dużymi odchyleniami od normy, nigdy nie wyszedł ze szpitala, ja też nigdy go nie widziałam![]() Potem każda ciąża bratowej konczyła się poronieniem(chyba ze trzy), w końcu urodził się Kasper( ma obecnie 3 latka i dzieki Bogu jest zdrowy), teraz w lutym Kasia miała termin porodu, ale jak ja rodziłam julke, Ona miała łyzeczkowanie........ Podziwiam ich za determinację i za to, ze się nie poddają, chociaż ja dałabym sobie spokój z dziecmi Sorki, za wprowadzenie takiego nastroju ![]() U nas od południa( i do też) lało, ale teraz przeszło i może wyjdziemy na spacer póki co Julka jeszcze śpi.---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Nie mam znowu czasu na kompaZa tydzień w poniedziałek mamy bioderka i mam nadzieję, że już nie będzie kazał pieluchowac, a w piątek za tydzień szczepienia. ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
chociaz ja jeszcze nie jestem przekonana do gotwania dla swojego maluszka-chyba dopiero od wakacji zacznę ,jak nam na działce porosną warzywka teraz słoiczkuję![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
![]() U nas też już był ksiądz-02 stycznia, pierwszy raz na nowym mieszkaniu, ale jakis zamulony, bo praktycznie w ciszy siedzielismy ![]() A dzieci potrafia zaskoczyc z tym co ich cieszy. Moja Julcia czasem potrafi sie recholic z tego, że jej wycieram buźkę po mleku ![]() Uwielbiam jak sie smieje, znikają wtedy wszystkie troski
|
|||
|
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej.
Dziubek dasz radę ![]() za Tymkowe szczepienie, za pozbycie się anemii i za imponująca wagę![]() dla Zosi za 5 miesięcyKolina fajna ta deska. Jacieee to straszne, co Twoja kolezanka musi przeżywać Ja sobie nawet tego nie potrafię wyobrazić... Trzymam
|
|
|
|
#2663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam 2 razu na 1 fazie, za kazdym razem miałam zawroty głowy i moja koleżanka też. Ale w sumie z 18kg kiedys tam na plaży zostawiłam ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
własnie byłam w sypialni usypiać łobuza ale jednak nie wróciłam sama mały mimo że spiący stwierdził ze spac nie będzie ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- 18kg na 1 fazie ?? wiem wiem że łącznie ale i tak wydaje mi się to ogromną ilością kg |
|
|
|
|
#2665 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny odnośnie kropli Nasivin, w atomizerze 0,01 to trzeba go do gory nogami odwrócić, i dopeiero psiknąć, psika 1 kropelką
---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- jak któraś lubi takie klimaty, to polecam http://www.youtube.com/watch?v=uOIhzCCQIec |
|
|
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
Wodaqua
|
|
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
18 to chyba przez 7-8 miesięcy, z tym że wiecznie 2 faza, ja nigdy chyba do trzeciej na SB nie dobije. Teraz jakoś sie zbiram za plażowanie, ale póki co za duzo mam słodyczy w domu...może od lutego
|
|
|
|
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Był strasznie marudny, tarl oczka, ale biedulek nie umiał zasnąć więc włączylam suszarkę, położyłam się obok, poprzytulałam i śpi
|
|
|
|
|
#2670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaa bo wcześniej napisałaś ,że byłaś 2 razy na 1 fazie więc pomyślałam,że nie doszłaś do 2 ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

dla Tymcia za szczepienie i wagę

klask i:

Znowu...

)

zębole