Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-03, 23:24   #2461
magda1804
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Niestety sie nie da bo chodzi o pracę. Mama przyleciałą na Święta i zostawiła wszystko, całe "roczne zamknięcie" i teraz do 10ego musi z tym zdążyć niestety

To są takie specjane "maternity compression knee highs". Czy dobre to nie wiem, jeszcze nie sprawdziłam ale w szpitalu u nas też dają podobne ale grubsze i białe. A te są jak normalne pończochowe.
Edit.
One ponoc nie pozwalają na zatrzymywanie sie wody

O takie

ciekawe, nawet nie wiedzialam, ze takowe istnieja pewnie w Polsce tez by byly, skoro to z sholla trzymam zeby pomogly, ja mam to szczescie, ze nogi mi nie puchna

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
przejrzalam komentarze i mieli duzo o tym, ze jakosciowo bardzo dobre
chyba sie zdecyduje

o taki
ale gdyby nie tz i to,ze tesciowie do najbiedniejszych nie naleza,to pewnie nigdy bym sie nie zdecydowala
a tak to w sumie moze zostawie na nastepne dzieciatko, bo ma 10 lat gwarancji
oj, wiemy,wiemy, o co chodzi
nie jestes w tym sama
zaszaleliscie z tym materacem
wiec Pearl zamawiasz posciel?

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

zmykam juz kochane milych wieczorkow papa

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 23:43   #2462
kamusia178
Raczkowanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość

A ja?? już dawno się zapisałam... ja chcę jutro... poza tym jest nas tyle, że i tak będziemy niedługo musiały po 2 na jeden dzień rodzić, więc zapisy też na popołudnie i przedpołudnie powinnaś robić

Nie rób tego dziecku - ja mam imieniny w dzień babci i zamiast dostawać prezenty musiałam składać życzenia babciom i na imprezach z tej okazji u babci pilnować rodzeństwa.... też mi frajda....
ja tylko dbam o moje pra-pra-wnuczki beda babci dawac jeden prezent na urodziny i dzien babci

hehe faktoza Agatku - na dwie zmiany trzeba sie ustawic ;p
Boroo tez chcesz na 21go?? oky ale ty rano ja popołudniu ok?? bo ja sie chce wyspac do tej 12tej a pozniej moge rodzic
kamusia178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 23:49   #2463
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
to rób to jak on nie widzi... z cichacza!

Pearl zaszalałaś, ekstra materac

Idę spać bo mnie plecy bolą, ciekawe czy zasnę... a potem 100x pobudka DOBRANOC
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 00:21   #2464
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
w ostatnią środe mi pisała że we wt po tym jak pisała do nas, miała jeszcze oxy ale nic nie dało.... za to później wieczorem dostala strasznych bóli bo... odkleiło się łożysko i dziecko miało tachykardię
stąd też cc w 10 min zaczęli robić
a N1kotynka wylądowała do OIOmie przez swoją cholestazę na całą noc po porodzie. A mała była na obserwacji wtedy i dop nast dnia ją zobaczyła
w pt juz było wszystko ok i była na normalnej sali 3os z małą i w sumie z smsów wyglądało że jest już dobrze i nie ma się czym martwić
i od tamtej pory cisza
Ojej, rzeczywiście nieciekawie Ale może już jest ok, i teraz cieszy się malutką i nie ma czasu pisać
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam u lekarza - skrobałyście. Po lekarzu chwilkę u cioteczki - skrobałyście. Wieczorem padłam - skrobałyście. Dziś rano postanowiłam nadrobić. Troszkę dałam radę, na tylę tylko by nie być 10 stron do tyłu. Dziś od rana troszkę sprzątania, goście pół dnia - naskrobałyście!!! Jak już prawie nadrobię to znowu mi coś wypada, a wy jak na złość! Jak w kurniku jakimiś podczas kiedy kogut na obchód wchodzi
Odpisuję i nadrabiam dalej :/

Cytat:
Kochane, co myslicie o tej poscieli ????
Piaskowa w zyrawke (o ile Agawoo mnie nie zbije)
Hahaha, nie zabije No, chyba, że za to, że jej wcześniej nie znalazłaś, może bym kupiła taką samą
Cytat:
Wiadomość odmałej stópki,co byście były z nią na bieżąco :

"ktg całkiem ładne, pojawiły się skurcze co 5-6 min i teraz debatują czy może mnie szybciej nie ciachnąć czy jednak czekać aż się bardziej rozkręci... już 3 razy miałam gmeranko przez niezbyt delikatną gin, ale następne będzie przez sexy lekarza, bo właśnie przyszedł na dyżur nie spamujcie miliona stron, pozdr"

"laski z sali takie se... jedna w 35 tc ma dziecko które ma 1 kg, a ona ma ledwie 49 kg i cały czas pali fajne, nawet w toalecie :/ i jest mega dziwna, druga wporzo ale małomówna... więc nadrabiam i czytam książkę ale mi Was tu brakuje, jestem od Was uzależniona buziole"

Cytat:
Synek babki która leżała na porodówce koło mnie też był chory - powiedzieli jej że złapał bakterie z jej przeziębienia pod koniec ciąży...
Ojej
Cytat:
Masz 40km jedynie do Tbgu. Ja mam jakieś 20km. W razie chęci = Zapraszam
Mnie tam kilka razy nie trzeba powtarzać

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 00:25   #2465
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
No i też od paru dni dopadła mnie obawa, co będzie po porodzie. Strasznie zaczęłam się bać Czy dam sobie radę, czy będę wiedziała co i jak i czy w ogóle polubimy się z Wojtusiem... Samego porodu też się boję :/
Kropeczka napewno się pokochacie z Wojtusiem z całych sił a nie tylko polubicie, będzie dobrze
Cytat:
czasie - to dam znać jakby co... bo właśnie zaczynam minuty liczyć pomiędzy
Aga_tka, ale Ci dobrze trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
No no pozazdrościć męża. Mój prasuje tylko swoje ubrania i to i tak dopiero od jakiś 2 lat bo wcześniej ja mu prasowałam ale się zbuntowałam i jego ciuchy z prania wrzucam mu do szafy a swoje i małej prasuje, taka jestem dobra żona.
Nie dość, że wyrodna matka to jeszcze żona wyrodna
Cytat:
Agatku główka do góry . Wszystko po kolei, najpierw zapłacicie to co musicie, potem jak coś zostanie to kupicie brakujące rzeczy. Laktator można kupić w aptece za 8zł, ja miałam taki po pierwszym porodzie, a monitor oddechu uwierz mi - zbędny wydatek, bardziej niania się przyda a może ktoś wam coś sprezentuje po narodzinach?
Agatku AgaMili ma racje, będzie dobrze

Cytat:
Nawojka wyślij mi na pw Twoj nr tel bo w klubie nie ma a chciałam sobie w razie czego kogos z uk nr zapisac.
Aga wysłałam, ale w klubie też powinien być.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 00:43   #2466
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrobiłam do końca
Ależ to było ciężkie nadążyć...
Wczoraj po lekarzu ( w trakcie wizyty u cioci) wylicytowaliśmy ŁÓŻECZKO
Mam nadzieję, że złego interesu nie zrobiłam

A na wizycie co?
Leki odstawione od wczorajszego wieczoru. Pochwała ogromna za badanie na czystość pochwy i nie wyhodowano paciora
Pytam kiedy będzie usg, a lekarz mi, że jak mnie będzie do szpitala przyjmował.
Ostatnie (mam nadzieję) badania mam wykonać w czwartek na mocz, morfo, hbs i hiv. Wizyta za tydzień - w poniedziałek o 15:00. Znowu nie było miejsc już, no ale... znajoma kobitka na rejestracji
Ogólnie ciśnienie 120/80. Ale o wadze to już w k. napisałam, bo tu wstyd
A i zacząć się może w każdej chwili
Jak sobie przypomnę co miałam jeszcze napisać to dopiszę

Boroo
, ładne łóżeczko i cena super

Nie mam siły Was nadrabiać, przeleciałam tak po łebkach Padam na ryjek
Dobranoc

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 04:50   #2467
Blanszor
Rozeznanie

Meldujemy sie .
Alan urodzil sie wczoraj o 9:50. Wazyl 4 kg , 54 cm. Bol przez pierwsze 6h po cc byl duzy, wieczorem juz bylo ok. Alan pil troszke cyca. Na nic go zabrali bo nie moge jeszcze wstawac. Dzis rani mnie podniosa. Alan jest slodziak. Dziwnie sie czuje jak nie ma brzucha . Buziaki
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 07:24   #2468
nawojka8583
Zadomowienie

Hej o 5 rano odeszły mnie wody jadę rodzić trzymajcie kciuki
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 07:39   #2469
klaurencja
Raczkowanie

Blanszor gratulacje!!!

Nawojka
zaciskamy, oby było szybko i bezboleśnie ;p

a 300 post napisałam w tydzień od 200

Edytowane przez klaurencja
Czas edycji: 2012-01-04 o 07:47
klaurencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 07:49   #2470
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
ciekawe, nawet nie wiedzialam, ze takowe istnieja pewnie w Polsce tez by byly, skoro to z sholla trzymam zeby pomogly, ja mam to szczescie, ze nogi mi nie puchna
a mnie nie puchły do tej pory, ale od Świąt to stopy mam takie, że nie zmieściły się w kapcie, które dostałam na prezent, rano ok, wieczorem nie wchodzą

Blanszor: Gratulacje

nawojka8583: super

U mnie skurcze, tak ładnie się zapowiadające całkowicie zniknęły wczoraj po kąpieli i myciu włosów... M powiedział, że już i tak jest postęp więc może dziś się uda w końcu idę dziś na poszukiwanie herbatki z liści malin (ma wzmacniać skurcze niby) oraz olejku rycynowego (bo coś wczoraj miałam problemy w drugą stronę i nie mogłam zasnąć, wiec może odrobinka by wspomogła organizm we wszystkich kierunkach, jeśli samo się nie poprawi)
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 08:07   #2471
*Agatek*
Zakorzenienie

Mała stópka:

"O 5.59 przyszła na świat Maja, waży 3290 g i dostała 10 pkt. Ja powoli dochodzę do siebie po cc i patrzę na moją śliczną śpiącą królewnę buziaki"

Gratulujemy dzielnej mamusi wytrwałości!!!!!!!!

Blanszor gratulacje Alanka!!!!!!!!

Nawojka trzymamy kciuki!!!!!!!!!! Żeby poszło szybko i sprawnie!

Kaczuszka trzymam kciuki za prawko!!!!!!

to ja idę dalej spać....

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 08:30   #2472
renata:)
Zadomowienie

Cytat:

3.01 Neska ......................... .....jak nie pyknie to 10.01
4.01 Inutil ......................... ....jak nie pyknie to 11.01
5.01 MissZuzia ......................jak nie pyknie to 12.01
6.01 wolne ......................... ???
7.01 Agatek/19mała83 ........jak nie pyknie to 14.01
8.01 19mała83/Agatek ........jak nie pyknie to 15.01

dobrze że juz ustalone że można 2 w jeden dzień to ja chcę 5 stycznia ewentualnie 6
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
A tak poza tym, to czuję się sporo lepiej, a przed spaniem zafunduję sobie jeszcze napój majerankowy, bo podobno przez ten zatkany nos chrapię w nocy
haha ja też chrapię w nocyi sama się budzę z tego powodu bo nie jestem do swojego przyzwyczajona za to mąż strasznie głosno chrapie ale go nie słysze
Cytat:
Caly czas mnie zagaduje i mi przeszkadza

Zamowilismy materacyk, z grubej rury polecielismy i Nietopek bedzie spal na lateksowym Doimy tesciow Zawitkowski bylby dumny Moze chociaz ten materacyk go zmusi do odrobiny snu
ale będzie nietoperkowi wygodnie!!
Cytat:
Nadrobiłam do końca
Ależ to było ciężkie nadążyć...
Wczoraj po lekarzu ( w trakcie wizyty u cioci) wylicytowaliśmy ŁÓŻECZKO
Mam nadzieję, że złego interesu nie zrobiłam

A na wizycie co?
Leki odstawione od wczorajszego wieczoru. Pochwała ogromna za badanie na czystość pochwy i nie wyhodowano paciora
Pytam kiedy będzie usg, a lekarz mi, że jak mnie będzie do szpitala przyjmował.
Ostatnie (mam nadzieję) badania mam wykonać w czwartek na mocz, morfo, hbs i hiv. Wizyta za tydzień - w poniedziałek o 15:00. Znowu nie było miejsc już, no ale... znajoma kobitka na rejestracji
Ogólnie ciśnienie 120/80. Ale o wadze to już w k. napisałam, bo tu wstyd
A i zacząć się może w każdej chwili
Jak sobie przypomnę co miałam jeszcze napisać to dopiszę
sliczne to łóżeczkoi gratulacje udanej wizyty
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Agatku w szpitalu w ogole nie mieli.. ja aventa z klamka;p dostalam i do tylka a ta grucha 3 razy przycisne i mam juz 20ml wiec reka niew zdazy sie zmeczyc
ja też dostałam aventa od kuzynek- u nich się sprawdził-zobaczymy jak u mnie, mam nadzieje że też nie będzie problemu
Cytat:
My ciągle umówieni na 21 stycznia od pierwszej wizyty, usg itd
Robiła mnie 9 lat :/ I tak poza tym to miałam się nazywać... augustynek
Wtedy bym chyba została seryjnym zabójcą

aaaaaaaaaaa imię świetnejak dobrze że jednak się dziewczynką urodziłaś
Cytat:
może niech mi któraś wyśle na priv telefon co to jeszcze nie zamierza się rozpakowywać w najbliższym czasie - to dam znać jakby co... bo właśnie zaczynam minuty liczyć pomiędzy

A jeszcze do małej stópki chciałam napisać, że oni niby takie mniej delikatne badanie mogą robić celowo, bo wtedy się poród może od tego przyspieszyć - jutro chcę porozmawiać o tym z moją gin jeśli się te skurcze co mam teraz nie rozkręcą... Tylko że rzeczywiście nie wiem po co u niej to, skoro i tak ma być cc.... Ale z drugiej strony gdzieś czytałam, że potem wszystko lepiej jest jeśli cc jest jakby wynikiem naturalnego porodu (może się lepiej organizm przystosowuje do pozbycia dzidzi albo co?)
u nas jest tai lekarz w szpitalu co słynie z tego że jak on przebada to za 2 godz rodziszi to jest serio prawda prawdaoni to robią specjalnie żeby wywołać -ale chyba bardzo boli wtedy
Cytat:

ehhh ja dzisiaj miałam 4 pobudki i już wstałam jakies 2godz temu nadrabiam was
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Meldujemy sie .
Alan urodzil sie wczoraj o 9:50. Wazyl 4 kg , 54 cm. Bol przez pierwsze 6h po cc byl duzy, wieczorem juz bylo ok. Alan pil troszke cyca. Na nic go zabrali bo nie moge jeszcze wstawac. Dzis rani mnie podniosa. Alan jest slodziak. Dziwnie sie czuje jak nie ma brzucha . Buziaki
super!!! gratulacje

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

mała_stópka też wielkie gratulacje!!!

mam dzisiaj doła jakiegoś obudziłam się z rana i zaczęłam płakac od razu...mam jaies głupie uczucia że się na mamę jeszcze nie nadaje że mnie mąż nie kocha i w ogóle beznadzieja

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

Edytowane przez renata:)
Czas edycji: 2012-01-04 o 08:32
renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 08:45   #2473
aga__tka
Zakorzenienie

E: mała_stópka: Gratulacje

Cytat:
no ale Wam coś nie spieszno jest i się nie wpychata na siłę na listę, to co mi tam...

ehh no to będę musiała jechać z Wami na dwa baty tu są zakłady jak która czuje- chce rodzić którego dobra.. doba ma 24 h więc każda ma swoje 12 h do wykorzystania i ani minutki dłużej, bo wchodzi następna!

_________________________ ____

Jestem śpiąca i jakoś zesmutniałam
Teraz A. dostanie kasę to musi zapłacić za mieszkanie i mało co przeleje ehh, styczeń będzie bardzo słabiutkim miesiącem... jeszcze trzeba trzymać w razie co na bilet i dla położnej mieć odłożone... a gdzie tu laktator w razie co?? o monitorze oddechu nie wspomne- brak kasiory a raty nasze? a za tydzień to w ogóle jego wypłata będzie jedna wielka porażka- bo tylko urlop 15 eu/dzień strasznie się tym dołuję, skąd tu kasiorę wytrzepać
Ty się nie martw będzie dobrze - ja laktatora w ogóle nie miałam przy synku przez pierwszy miesiąc czy dwa i nic mi nie brakowało - postanowiłam nie wydawać kasy wcześniej tylko jakby co wysłać M do apteki.... W końcu to nie jest coś co będziesz potrzebować nagle w ciągu 2min... monitora oddechu ani niani też nie mieliśmy - też mi było szkoda kasy, potem się trochę stresowałam, ale to wzięłam małego do naszego łóżka i przestałam zresztą i tak spał w tym samym pokoju, więc jakby co miałam blisko.... Mnie się wydaje że takie coś jest bardziej "niezbędne" jak dziecko się rodzi z problemami (zdarza się niestety) to wtedy lepiej mieć i nie ryzykować...

Cytat:
Agatka i Madga dajecie dziś w nocy - już Wam pozwalam no tylko ja śpię do 13-14 stej i w razie co nie piszcie do mnie, bo ja przypóźnawo mogę zdać relacje

nr tel masz w k. i masz do wyboru do koloru

kochana jeśli nospa nie pomoże, to znaczy, że to prawdziwe skurcze, których nie da się już ujarzmić...
Mnie się wczoraj nie udało ich rozbujać niestety dziś może znów spacerek i dziś sobie schodów nie odpuszczę
A do klubiku nie należę, bo mnie jeszcze inutil nie zapisała dlatego pomyślałam o telefonie na priv

Edytowane przez aga__tka
Czas edycji: 2012-01-04 o 08:48
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 08:46   #2474
Anulka_86
Raczkowanie

Cytat:
Tz juz konczy "prace" i nie mam jak pisac
Caly czas mnie zagaduje i mi przeszkadza

Zamowilismy materacyk, z grubej rury polecielismy i Nietopek bedzie spal na lateksowym Doimy tesciow Zawitkowski bylby dumny Moze chociaz ten materacyk go zmusi do odrobiny snu

Mowicie, ze lepiej w realu posciel? Ale ta jest taka ladna...i mozna wziac caly komplet...no i cena super. W komentarzach jest napisane, ze dobrej jakosci posciel, wiec moze warto

Teraz szukamy niani elektronicznej. Ile przy tym sprzeczek i klotni. Przeciez tz sie na niczym "dzieciowym" nie zna, a cwaniakuje, jakby pozjadal wszystkie rozumy Mozecie cos poradzic?

Blanszor, jest juz kolejna Dzidzia?

Rowniez caly czas mysle o Nikotynce, ale skoro Zuzi juz do niej pisala bez odzewu, to moze faktycznie nie ma co jej sie naprzykrzac?

A idzcie Wy sio z tymi olejkami rycynowymi. Jeszcze na nas z Czubaskiem skapnie niechcacy i urodzimy przed Wami...

Agatku,ale te posciele od tego sprzedawcy sa takie delikatne, niepstrokate,ze na pewno znajdzie sie cos do turystycznego. Przeciez ja pozniej tez sie przerzuce na turystyczne, tylko pewnie bezowe lub oliwkowe.

Klaurencja, to Maly juz sie tak wierci, ze boisz sie, ze sie poobija?
Mój maż tak samo. wezlismy do sklepu a on zakupy zrobił by w 5 minut. juz w koszyku był pierwszy lepszy przewijak i wanienka- nie ważne czy wieksza czy mniejsza..ważny byl kolor dla niego.
Ręcznik kąpielowy tak samo..nie patrzy na rozmiary tylko ładował do kosza. Musiałam się postawić bo za chwilke wyjechalibysmy z pierwszym lepszym wózkiem bo był ładny i tyle.... oj ci faceci..
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 08:48   #2475
snesha
Rozeznanie

Cytat:
Meldujemy sie .
Gratulacje

Cytat:

Cytat:
Mała stópka:

"O 5.59 przyszła na świat Maja, waży 3290 g i dostała 10 pkt. Ja powoli dochodzę do siebie po cc i patrzę na moją śliczną śpiącą królewnę buziaki"
Gratulacje
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 08:55   #2476
czubasek20
Zakorzenienie

Hej
gratulacje dla Blanszor i małej stópki
ja już po obchodzie, dostaje coś na rozwój płucek małej bo mam bóle jak na okres. Całą noc się męczyłam a dziś to już padam.
Trzymam kciuki za nawojke

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 09:00   #2477
Anulka_86
Raczkowanie

Cytat:
Trzymam kciuki... może już tulisz dzidzie

Cytat:
Mała stópka:

to ja idę dalej spać....

GRATULACJE !!!!!

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Meldujemy sie .

GRATULUJE i mamy kolejnego chłopaka Trzymajcie się zdrowo
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 09:08   #2478
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
nie, nie, nie nieprawda, ze wielkosc brzucha mowi o wielkosci dziecka. Ja mam brzuch w obwodzie 93-94 juz teraz a dziecko 3 tyg temu wazylo trocje ponad 3kg, wiec teraz jak nic 3,5kg i mam nadzieje, ze nie wiecej, bo jak ja je wypchne
Ciekawa właściwie jestem, bo się bardzo boję, ze dziecko będzie wielkie i nie dam rady go urodzić albo że się będę cholernie męczyć, albo że mi zrobią "wiecie co"
Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
Boroo tez chcesz na 21go?? oky ale ty rano ja popołudniu ok?? bo ja sie chce wyspac do tej 12tej a pozniej moge rodzic
Będzie sobota, więc mój (mam nadzieję) będzie miał wolne wtedy
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Mnie tam kilka razy nie trzeba powtarzać
I to mnie się właśnie podobuje
Cytat:
Meldujemy sie .
GRATULUJEMY SUPERMANA
Wracaj szybko do siebie kochana

Cytat:

Baaaaaaaardzo, baaaaaaaaaardzo mocno trzymamy!

Cytat:
Mała stópka:

GRATULUJEMY MAŁEJ KSIĘŻNICZKI

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaa imię świetnejak dobrze że jednak się dziewczynką urodziłaś

mam dzisiaj doła jakiegoś obudziłam się z rana i zaczęłam płakac od razu...mam jaies głupie uczucia że się na mamę jeszcze nie nadaje że mnie mąż nie kocha i w ogóle beznadzieja
Na szczęście wyszła cudna Kasiunia

A to nie dół jest tylko huśtawka hormonalna Renia. Masz za dużo soli w organiźmie i się trzeba go pozbyć, więc z braku naturalnych powodów do płaczu organizm odśrodkowo podsuwa Ci takie głupotki - no wiesz typu: mąż nie kocha, za młoda na mamę, beznadziejna - no takie najgłupsze i wcale nie prawdziwe, zeby Cię zbić z tropu. Normalnie podrzuciłby Ci pomysł: ale jestem big wieś chłop z owłosioną klatą, ale tu organizm jest sprytny i wie, że ma dość mądrego przeciwnika, który posłużyłby się lustrem w celu wyeliminowania takich podjudzających do płaczu myśli.
Popłacz sobie trochę albo i bardziej to Ci szybciej przejdzie i soli nie będziesz miała tak dużo
Czasem po prostu trzeba, żeby było lżej na sercu

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 09:17   #2479
renata:)
Zadomowienie

dziękuję Boroo właśnie stwierdziłam że idę do sypialni sobie popłacze poczytam może zasnę i się obudzę w dużo lepszym nastroju...jeszcze mam dzisiaj fryzjera to może będę jakoś lepiej wyglądać niz jak wielka słonica

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 09:35   #2480
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
dziękuję Boroo właśnie stwierdziłam że idę do sypialni sobie popłacze poczytam może zasnę i się obudzę w dużo lepszym nastroju...jeszcze mam dzisiaj fryzjera to może będę jakoś lepiej wyglądać niz jak wielka słonica
Ależ absolutnie nie ma za co słoneczko
Zrobi Ci się lepiej bankowo. A co do fryzjera to zazdroszczę i tak marzę sobie, że może jutro bym poszła Ale mogę dopiero po 16:00 jak mój tż wróci z pracy, bo po tej rwie kulszowej to sama z domu za czorta nie wyjdę! Albo w piątek bym poszła, ale nie wiem czy będzie otwarte :/

I będziesz wyglądać jak żyrafa z piękną grzywą po tej imprezie jak Ci się słoniczki nie widzą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 51523_kenia_masai_mara.jpg (40,1 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zyrafa.jpg (34,3 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zyrafa-gif.jpg (27,2 KB, 3 załadowań)

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 09:40   #2481
*Agatek*
Zakorzenienie

A nie mówiłam?? Opiły się rycynki i teraz rodzą hurtem!!!!!!!!!!!

A więc:

magda1804:

"Dzisiaj rano o 4.01 o godzinie 5 urodziła się mała Lenka. Waży 3120 i ma 53 cm. Odpoczywamy teraz Pozdrów wszystkie dziewczyny"

Gratulujemy mamusi, która dzielnie wyczekiwała swojej pociechy!!!!!!!!! :piejmy:

Rycynka jednak zdziałała cuda...

No to co...... której dziś polać rycynki??

Stary 2012-01-04, 09:43   #2482
pearpearl
Wtajemniczenie

dzien dobry!
ja na chwilke - korzystam z chili, kiedy tz robi sniadanko, ale i tak co chwila zagaduje...
Cytat:
zaszaleliscie z tym materacem
wiec Pearl zamawiasz posciel?
zaszalelismy,co? nie za mocno? jakos mi teraz glupio,ze taki drogi wzielismy... wszystko przez tzta

z posciela sie przespalam i stwierdzam,ze chyba trzeba ja brac

Cytat:
Pearl zaszalałaś, ekstra materac

mam to samo

a z materacem to mi teraz troche glupio...

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Hahaha, nie zabije No, chyba, że za to, że jej wcześniej nie znalazłaś, może bym kupiła taką samą
Ty brutalu. Ja napisalam nie ZBije, a Ty juz od razu, ze laskawie nie ZABijesz

Cytat:
Meldujemy sie .
brawa dla Ciebie i kolejnego chlopczyka klask i:

Cytat:
ooo jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
kciuki, Kochana, kciuki !!!!!
moze juz jest Niunka nowa
aaaaaaaaaa

Cytat:
Mała stópka:

łłłoooooo matko, i kolejna Istotka
gratulacje dla WAS, Kochane : jupi:

Cytat:

ale będzie nietoperkowi wygodnie!!
jak w ogole zdecyduje sie skorzystac od czasu do czasu
Cytat:
Napisane przez Renata
gluptasku, bedziesz cudowna mamusia, a maz na pewno Ciebie kocha
nie poddawaj sie smutkom, tylko glowa do gory, cyc do przodu, usmiech na twarz i czekaj spokojnie na Lilke

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
Mój maż tak samo. wezlismy do sklepu a on zakupy zrobił by w 5 minut. juz w koszyku był pierwszy lepszy przewijak i wanienka- nie ważne czy wieksza czy mniejsza..ważny byl kolor dla niego.
Ręcznik kąpielowy tak samo..nie patrzy na rozmiary tylko ładował do kosza. Musiałam się postawić bo za chwilke wyjechalibysmy z pierwszym lepszym wózkiem bo był ładny i tyle.... oj ci faceci..
moj jeszcze w ogole nie patrzy na ceny, w przypadku, kiedy tesciowie sponsoruja
bierze, co najdrozsze,bo uwaza, ze to na bank najlepsze
ilez ja sie musze namordowac,zeby wywalczyc cos tanszego
facetom to jednak brak wyobrazni

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Hej
ja już po obchodzie, dostaje coś na rozwój płucek małej bo mam bóle jak na okres. Całą noc się męczyłam a dziś to już padam.
trzymajcie sie tam dzielnie
Mala niech nie bedzie uparta i posiedzi jeszcze w brzuszku

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 09:45   #2483
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
magda1804:

"Dzisiaj rano o 4.01 o godzinie 5 urodziła się mała Lenka. Waży 3120 i ma 53 cm. Odpoczywamy teraz Pozdrów wszystkie dziewczyny"
SZALEEENSTWOOOOOOO

GRATULACJEEEEEEEEEEEEE
: jupi:

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 09:46   #2484
kamciurka
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Meldujemy sie .
gratulacje
Cytat:
kciukasy ogromne
Cytat:
Mała stópka:

o kurde, normalnie aż mi się oczy spociły, to się posypały dziewczynki gratulacje wielkie
Agatek nie dali Ci pospać
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
buahahha to tak jak bym mojego słyszała, jak go poganiałam z zakupami i uzasadniałam to tym, że może potem nie będę mogła wychodzić z domu lub nie daj boże będę leżeć w szpitalu to on powiedział, że wszysto w tesco kupi
Cytat:
Hej
kurcze Czubasek jakoś tak bardzo przeżywam Twoją sytuację ze względu na podobny wiek ciąży, Ty mi tu piszesz takie rzeczy, a ja właśnie od dwóch dni wieczorami mam taki ból ja na okres, przedwczoraj to już poważnie się bałam, bo dosyć takie upierdliwe były, na szczęście dzisiaj wieczorem idę do gina, to się zapytam, trzymajcie kciuki żeby było wszystko ok dziewczyny
Cytat:
A to nie dół jest tylko huśtawka hormonalna Renia. Masz za dużo soli w organiźmie i się trzeba go pozbyć, więc z braku naturalnych powodów do płaczu organizm odśrodkowo podsuwa Ci takie głupotki - no wiesz typu: mąż nie kocha, za młoda na mamę, beznadziejna - no takie najgłupsze i wcale nie prawdziwe, zeby Cię zbić z tropu. Normalnie podrzuciłby Ci pomysł: ale jestem big wieś chłop z owłosioną klatą, ale tu organizm jest sprytny i wie, że ma dość mądrego przeciwnika, który posłużyłby się lustrem w celu wyeliminowania takich podjudzających do płaczu myśli.
Popłacz sobie trochę albo i bardziej to Ci szybciej przejdzie i soli nie będziesz miała tak dużo

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 09:50   #2485
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie się wczoraj nie udało ich rozbujać niestety dziś może znów spacerek i dziś sobie schodów nie odpuszczę
A do klubiku nie należę, bo mnie jeszcze inutil nie zapisała dlatego pomyślałam o telefonie na priv
aa no tak agacia_cz jest w klubie i pomyliłam ją z Tobą.. wybacz

Cytat:
dobrze że juz ustalone że można 2 w jeden dzień to ja chcę 5 stycznia ewentualnie 6
dopisana na 5.01
Cytat:
No to i kciuki za Ciebie trzymam

Cytat:

Cytat:
C
Ty weź mi takich informacji z rana nie dostarczaj, bo ja już mam za małą mózgownicę do tego ale zapisałam, co by być mądrzejszą
Kurna Franek, jesteś mądrzejsza niż ja! Jak to możliwe?? Normalnie, czuję się zagrożona!

Przyjechał wozik NIESPODZIANKI!!!!!! Właśnie niedawno go SAMA złożyłam
ale jestem zaj.eb.ista!

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-01-04 o 09:53
Stary 2012-01-04, 09:51   #2486
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
magda1804:

[CENTER][COLOR=Magenta][B]Gratulujemy mamusi, która dzielnie wyczekiwała swojej pociechy!!!!!!!!! :piejmy:
gratulacje dla Magdy, doczekała się normalnie aż się jakoś dzisiaj wzruszam tymi naszymi wątkowymi kruszynkami, które przybywają na potęgę

Agatku to piejemy kukuryku

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 09:51   #2487
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Meldujemy sie .
Gratulacje dla Mamusi i Alana
Cytat:
: kciuki: powodzenia
[QUOTE=*Agatek*;31397617]Mała stópka:

Gratulujemy dzielnej mamusi wytrwałości!!!!!!!!

Mała stópka gratulacje, Witamy Majkę!!

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 09:51   #2488
czubasek20
Zakorzenienie

Gratulacje dla Madzi

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 09:55   #2489
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
Agatek nie dali Ci pospać
dokładnie... 7.45 mnie zbudził sms od małej_stópki, napisałam Wam, chcę się kłaść spać, ale kurier z wozem dla malucha, więc rozpakunek i se skręcam skręciłam, przychodzę dumnie napisać sms do małżonka, a tu sms od Magdy normalnie... kiedy ja odeśpię??
A teraz jestem głodna i muszę zjeść przecież, nie?

Stary 2012-01-04, 09:57   #2490
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
A nie mówiłam?? Opiły się rycynki i teraz rodzą hurtem!!!!!!!!!!!

A więc:

magda1804:

Gratulujemy mamusi, która dzielnie wyczekiwała swojej pociechy!!!!!!!!! :piejmy:

Rycynka jednak zdziałała cuda...

No to co...... której dziś polać rycynki??
Magda Gratulacje:ju pi: No i zdrówkja dla małej Lenki

az sie popłakałam ze wzruszenia ile to dzis dzieciaczków przybyło

a tak w ogóle to z wrażenia zapomniałam się przywitać

DZIEŃ DOBRY KOCHANE MAMUSKI!

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł

Edytowane przez pozycja77
Czas edycji: 2012-01-04 o 09:59
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości