Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 2011 cz.7 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-04, 19:35   #4681
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
mszpilka ja tez mam mniej pokarmu wieczorem, ale wystarcza na szczescie. moze jest problem z mleczkiem jesli ona jest przez 1.5h przy piersi, bo to chyba trzeba robic przerwy, zeby sie mleczko zrobilo.

tez to przezylam na swieta jak wrocilismy do domu to taka ulga
źle się wyraziłam, 1,5 godziny to była przerwa własnie. I myśle ze po takim czasie powinno sie juz naprodukowac. Ale sciągałam teraz po 2,5 godzinach i uleciało 100 ml, wiec nie jakoś dużo bardzo, ale tez nie tak źle.

Helenka waży już 5200 przybrała 2 kg od wagi urodzeniowej, wiec to moje mleczko wcale nie jest jakieś złe

U nas święta były u tesciów i bardzo cieszyłam sie z powrotu do domku. Nie dość ze mała była rozbita prze te kilka dni to zaraz były interwencje przy byle kweknięciu. Noszenie nie była za wiele. A moja rodzina w ogóle sie nie podejmowała noszenia "takiej kruszyny"
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 19:51   #4682
ania21_21
Zadomowienie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

no nie coś mnie dzisiaj trafi marna zasnęła o 18.30 myślałam że już na noc a ona teraz pobudka i pewnie będzie siedzieć tak jak wczoraj do 22
Stary 2012-01-04, 20:00   #4683
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Dzieki wszystkim za odpowiedzi!!!
A Enfamil to który?Jakis specjalny?My walczymy z ta kolka.Tragedia.Dzis wizyta u laryngologa i nic wczoraj pobierana krew i tez nic jutro wyniki moczu i usg jamy brzusznej.
Enfamil Lipil my mamy. Kupuje w Rossmannie, nie jest specjalny w sensie na ulewanie albo antykolkowy. Zwykle mleczko
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 20:01   #4684
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Agulan może ty mi pomożesz lecę wizzairem i chciałam małą wziąć w foteliku ale tym mniejszym do 9kg a nie wiem czy można go wziąć na pokład trochę by mi było ciężko ją trzymać dwie godz na lotnisku
I w Polsce bym nie miała fotelika do samochodu wózek mama mi załatwiła od znajomej
Pomagam Takiemu maluszkowi nie przysługuje bagaz ale możesz wziąść wózek lub fotelik za darmo. Jeśli chcesz możesz go mieć ze sobą aż do schodów samolotu i tam na płycie lotniska wyjmiesz małą a obsluga samolotu włoży fotelik do luku bagażowego. A przy odprawie wygląda to tak, że zapytaja się ciebie czy chcesz oddać fotelik razem ze swoim bagażem czy póxniej więc mówisz, że później i juz. Muszą tylko przykleic do fotelika taką sama naklejkę jak przyklejają do bagazu.
Chyba wszystko jasno wytłumaczyłam jak coś to pytaj.

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
szpiczastą, która na szczycie jest przecież jednocześnie węższą stroną
Czytam tak o tych czopkach i śmieję sie już z tego: szpiczastą, zaookrągloną, węższa, szerszą
Stary 2012-01-04, 20:30   #4685
ja_dalia
Wtajemniczenie

witamy po dłuuuuuuugiej przerwie

podczytuje Was raczej na bieżąco, ale nie zawsze mam czas pisac
przede wszystkim NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU !!!!!!!!

u nas życie przebiega w miare spokojnie... w dzien Majeczka raczej nie sypia, zdarzają jej się drzemki po 15-45 min, ale tak to - baw się ze mną mamo albo cycek time noce albo spokojne czyli śpie od 22 do 1, pobudki potem 3-4; 5-6-7; i do 9-10 lulanko...

czasem małą dokarmiam mm, bo ma dnie że potrafi wisiec na cycku co 5 min i wiem ze po 2h juz tam nic nie ma, wiec się nie najada... a potrafi tak wyssać oba cycunie więc idzie mm... no i pokarmu mam w sam raz, więc narazie nie mam szans na odciąganie... bo musiałabym mieszać, a nie da rady albo karmic potem z 3ch butelek

Dla wszystkich schorowanych dzieciaczków- duuuuuuużo zdrówka !!!! Maja ma kaszelek, znaczy czasem wcale nie kaszle, a czasem pare razy dziennie, ma delikatny katarek i bylysmy u lekarza... narazie wsio OK, gardelko lekko zaczerwienione i dostala wapno 2x2.5 ml i zobaczymy... narazie poznikaly krosteczki katarek nadal jest a kaszelek zanika... jesli się nic nie "urodzi" to w czwartek 12 szczepionka - bede kłuć 2 razy za 110 zł

martwi mnie jej lekko twardy brzuszek... podaje jej dicoflor 30, ale nie widze by działał (a szkoda bo kosztowal az 50 zeta) - mała często przed kupką strasznie napina się i płacze.. i ma twardawy brzuszek... ale nie płacze więc to chyba nie jest kolka... prawda ??????

to kiedy na odchowalnie mamuski ????

BARDZO sie ciesze ze wszystkie dzieciaczki tak nam pięknie rosną, tak super się maja i oby ZERO skokow i innych złych chwil !!!!!

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Kurczę wstawię zdjęcia ale na żadnym tak dobrze nie widać jej podwójnego podbrudka

aniu mał jest śśśśśśśśśśśśśliczna

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość
hej. dawno mnie nie było, tylko podczytywałam czasami.

Czułam się okropnie po tym jak tż poszedł do pracy. Zastanawiałam się czy to nie jakaś depresja. Nie mogłam sobie poradzić, bo w jakimś stopniu odrzuciłam córeczkę i zajęłam się synkiem. Zuzia na każdym kroku mnie wkurzała, nie miałam ochoty jej przytulić i ciągle na nią krzyczałam, w ogóle zupełnie straciłam do niej cierpliwość. Teraz jest lepiej.

Co do noszenia na rękach to jak ja Filipa trochę ponoszę po jedzeniu to mnie plecy bolą. Dzisiaj byłam zważyć go i byłam w szoku jak zobaczyłam ile waży . Filip ma 3tyg i 5 dni i waży 5320g!!!!. Prawie 1,5 kg od urodzenia. Karmię tylko piersią. Tylko patrzeć jak wyrośnie z ubranek na 0-3 msc.

Ja też wybieram się do Pl i aż boję się tego noszenia na rękach, bo jak wrócimy to Filip może ważyć dużo więcej i to ja będę musiała dźwigać ten słodki ciężar.

to zle ??? Maja w 4 tyg przytyla 1 kg

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 20:32   #4686
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Kochane wybaczcie ze was nie doczytuję dokładnie. My nadal walczymy z kolkami Do tego małej wysypka się zaogniła. Lekarka 2 tygodnie temu mówiła, ze to trądzik niemowlęcy, ale sama juz nie wiem. Ona ma takie czerwone wypryski z rumieniem na policzkach i za uszkami. I na domiar tego to za uszkami się cały czas drapie więc ją zapewne to swędzi. Policzki w sumie też często tak jakby drapie. Nie wiem sama czy iść z nią do dermatologa???
Już przemywałam jej tą wysypkę oilatum i nawet krochmalem. Smaruję natomiast kremem oilan soft. Kurcze nie wiem ... może to alergia na coś co jem. Ale ja nic prawie nie jem Nabiału nie mogę, więc nawet masła sie wyrzekłam, jem tylko indyka gotowanego, ziemnaiczki, marchewkę gotowaną, pasztety domowej roboty z indyka i dżem od mojej mamy bez chemii.... Już sama nie wiem co o tym myśleć

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 20:36   #4687
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Aniu
jakie Twoja niunia ma zalotne spojrzenie
przeurocza

Ela
wesz o czym mówię e takim razie
Ale mamy cichą nadzieję, że tz zacznie remontowa dom n wsi. Będzie tyle kasy ze damy rade

Do juterka dziewczynki
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 20:50   #4688
ania21_21
Zadomowienie

agulan jesteś boska dzięki ci dobra kobieto

dziękuję w imieniu Lilki za komplementy

ja dalia właśnie o Tobie dzisiaj myślałam gdzie się podziałaś żeby tak nas na długo opuścića jeszcze cię widziałam wcześniej na pasku i się zastanawiałam dlaczego się nie odezwałaś
Stary 2012-01-04, 20:53   #4689
mol_aa
Zadomowienie

jak zwykle zagladam do Was wieczorowa pora. Za bledy w pisowni przepraszam,ale skrobie z komorki i czaami zjem jakas literke :P ggoldika i bahamadia wspolczuje mieszkania pod jednym dachem czy to z mama czy z tesciowa, z mama jeszvze bym wytrzymala ale z tesciowa neveer :P strasznie irytuja mnie dobre rady. Jak maly mial 3tyg pojawil sie u mnie zastoj pokarmu. Prawie nic w cyckach nie bylo. Maly wisial przez 2dni non stop na cycku, na to moja mamuska ze pewnie pokarm slaby, ze mam go dokarmic mm bo dzieciak glodny. Opierniczylam ja ze to moje dziecko i robie z nim cchce i od tamtej pory mam spokoj :p
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 20:57   #4690
rojku
Rozeznanie

A ja się dziewczynki martwię, że Aniela za dużo przytyła... :|
Jedziemy na moim i mm i stąd moje obawy. Dziś ją ważyliśmy i ma 4800g. W 4 tygodnie i 1 dzień przybrała 1150g! (ale dziś nie robiła kupy, więc nie wiem ile tam w sobie tego uzbierała)
Zastanawiam się, czy nie iść wcześniej do lekarza, przed szczepieniem i zapytać o dokładne wytyczne co do jedzenia małej.

Poza tym mam wrażenie, że się strasznie wygina do tyłu i pręży czasem jak ją biorę na ręce, albo do odbicia po jedzeniu i jedną nóżką bardziej kopie jak np. chce zrobić bączka. Nie wiem, czy ja już wariuje czy jestem przewrażliwiona, czy to faktycznie coś nie tak jest.

No i tak piszecie o pokarmie to i ja się poskarżę. Wczoraj chyba jakieś epicentrum skoku rozwojowego miała, bo przez cały dzień przespała może 2 godziny łącznie i to u mnie na rękach, bo jak ją tylko odkładałam do się budziłam i płacz był. I na rękach też czasem był. A nic za bardzo jej nie było, bo pojedzona, bączki szły bez problemu i kupki, sucho miała a nic tylko płacz i moje zgrzytanie zębów. I przez to nie miałam jak odciągać pokarmu. Przez cały dzień odciągnęłam raz 140 koło 16 dopiero i o 23 jak już poszła spać. I teraz się boję, że będę pokarmu miała coraz mniej. Ale jak tu wyrobić z tak angażującą bestią?
Stary 2012-01-04, 21:06   #4691
mol_aa
Zadomowienie

[B]DZIEWCZYNY MAM DO ODDANIA PUSZKE MLEKA MODYFIKOWANEGO NAN 1 HA, SZCZELNIE ZAMKNIETA. Nam sie nie przypada, bo Piotrus caly czas na cycku i ani mysli butli do dzioba wlozyc. Jesli ktoras jest chetna piszcie najlepiej na kom - nr w klubie.

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

rojku u nas tak samo bylo przy pierwszym skoku rozwojowym. Zero spania tylko u mnie na rekach i ryk nie wiadomo czemu. A przybieraniem wagi sie nie martw. U nas w 3 tygodnie waga idzie o 1.02kg do gory i pediatra na bilansie mpwila ze bardzo ladnie przybiera i nic nie mamy ograniczac.
Stary 2012-01-04, 21:15   #4692
rojku
Rozeznanie

To mnie mol_aa pocieszyłaś. Nie chciałabym, żeby mała przez moje błędy miała potem problemy z nadwagą... a podobno częściej po mm się to zdarza...
Stary 2012-01-04, 21:24   #4693
mol_aa
Zadomowienie

rojku tez to slyszalam od starego lekarxa pediatry, zeby dziecka nie opychac nie dokarmiac itd bo bedzie grube. To moge powiedziec ze ni jak to sie ma, bo moja kuzynka bedac niemowlakiem przybierala bardzo malo na wadze ok 100g na tydzien i zawsze byla kruszynka. Ciotka nie dawala jej slodyczy chipsow itd. a teraz jak mloda ma 12 lat to jest z niej slodki paczek, pomimo tego ze malo je. Takie geny i nic na to sie nie poradzi :P
Stary 2012-01-04, 21:50   #4694
muffinka90
Zakorzenienie

Olusia ja w schleckerze kupowalam, bo juz mi sie nie chcialo latac i szukac, a gdzie sa za 8? to tak na przyszlosc

elfie u nas byl stan podgoraczkowy, wycie caly wieczor i katar nastepnego dnia, jakis czas marudzil ale to juz nie wiem czy od szczepienia, wyjazdu czy skoku

fatal my od poczatku bebilon dajemy, chcialabym przerzucic sie na cos tanszego, ale boje sie, ze brzuszek go bedzie po zmianie mleka bolal czy cos...

Aniu sliczny drobiazg z Lilki

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 21:58   #4695
basiula19
Zadomowienie

dziewczyny prosze do klubu mam mega doła

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 21:59   #4696
Jagooda_
Raczkowanie

rojku ja już kiedyś pisałam, ze moja w pierwsze 2 tygodnie przybrała prawie 1 kg i w przychodni nikt nie powiedział, że źle. W 6tyg + 2 dni miała 2400 na plusie w stosunku do najniższej wagi ze szpitala. Współczuje skoku, a co do przewrażliwienia to ja też się w kółko czymś martwię, więc to chyba normalne

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 22:01   #4697
Tincia
Wtajemniczenie

A ja jeszcze jedno ważne pyytanko apropo karmienia butlą. Czym myjecie butelki? Bo wyczytalam, że mydlem dla dzieci trzeba :/ Nie posiadam w domu, na razie wyparzylam normalnie tylko, plynem do naczyn nie mozna?

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 22:04   #4698
muffinka90
Zakorzenienie

Tinciu ja myje plynem, co jakis czas przelewam wrzatkiem, a jak mi sie przypomni to wygotowuje, malemu nic nie jest, piersi tez sie za kazdym razem nie sterylizuje,wiec uwazam, ze tyle higieny wystarczy

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 22:30   #4699
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
źle się wyraziłam, 1,5 godziny to była przerwa własnie. I myśle ze po takim czasie powinno sie juz naprodukowac. Ale sciągałam teraz po 2,5 godzinach i uleciało 100 ml, wiec nie jakoś dużo bardzo, ale tez nie tak źle.
D
A moze pij wiecej po poludniu?!

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Kochane wybaczcie ze was nie doczytuję dokładnie. My nadal walczymy z kolkami Do tego małej wysypka się zaogniła. Lekarka 2 tygodnie temu mówiła, ze to trądzik niemowlęcy, ale sama juz nie wiem. Ona ma takie czerwone wypryski z rumieniem na policzkach i za uszkami. I na domiar tego to za uszkami się cały czas drapie więc ją zapewne to swędzi. Policzki w sumie też często tak jakby drapie. Nie wiem sama czy iść z nią do dermatologa???
Już przemywałam jej tą wysypkę oilatum i nawet krochmalem. Smaruję natomiast kremem oilan soft. Kurcze nie wiem ... może to alergia na coś co jem. Ale ja nic prawie nie jem Nabiału nie mogę, więc nawet masła sie wyrzekłam, jem tylko indyka gotowanego, ziemnaiczki, marchewkę gotowaną, pasztety domowej roboty z indyka i dżem od mojej mamy bez chemii.... Już sama nie wiem co o tym myśleć
Kurcze,dziwne.U nas ten tradzik zniknal po paru dniach codziennych kapieli i smarowania kremem natluszczajacym.Moze faktycznie sptobuj u dermatologa

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość

Poza tym mam wrażenie, że się strasznie wygina do tyłu i pręży czasem jak ją biorę na ręce, albo do odbicia po jedzeniu i jedną nóżką bardziej kopie jak np. chce zrobić bączka. Nie wiem, czy ja już wariuje czy jestem przewrażliwiona, czy to faktycznie coś nie tak jest.
Moja tez mi sie na reku tak wygina,ale jak jej cos nie pasuje,np chce smoczka albo inaczej lezec

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Olusia ja w schleckerze kupowalam, bo juz mi sie nie chcialo latac i szukac, a gdzie sa za 8? to tak na przyszlosc
:
DM i Kaufland maja po 8,65 €,Real 9€,Ihr Platz i Schlecker sa najdrozsze.A ja mam jeszcze kupony od pampersa-3€ znizki przy zakupie 2 paczek foliowych badz Mega

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
A ja jeszcze jedno ważne pyytanko apropo karmienia butlą. Czym myjecie butelki? Bo wyczytalam, że mydlem dla dzieci trzeba :/ Nie posiadam w domu, na razie wyparzylam normalnie tylko, plynem do naczyn nie mozna?
Ja myje plynem,dokladnie wyplukuje i wyparzam za kazdym razem.

Aniu u nas jest 20,5-21,5 stopnia,mala ma zawsze body z krotkim rekawem,bluzeczke i spodnie badz spioszki i musi byc przykryta,bo inaczej raczki,jak lody,kicha i czkawke ma.Maly zmarzlak,a Twoja goraca laska
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 22:37   #4700
basiula19
Zadomowienie

właśnie to przeczytałam musze chyba pokazać to tym nawiedzonym babom bo one owijają mi dziecko przykrywają jak sie tylko dorwią do niego wogóle tragedia
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/artykuly/czytaj/104...-przegrzewanie

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 23:37   #4701
ania21_21
Zadomowienie

dziewczyny a co ze spaghetti
i kto zakłada nowy wątek na odchowalni jeszcze tylko 299 postów
Stary 2012-01-05, 00:55   #4702
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Bebilon, a teraz odkąd kupa nie szła Bebilon Comfort
thx

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
ANIU Ty nie porównuj wagi swojej małej, która urodziła się dajmy na to pół kilo mniejsza niż dzieciaczki-teraz-olbrzymki
Nasz urodził się z wagą taka jak Lilka, skończył 7 tygodni i też waży 4900-5000gr i lekarz mówi, że dużo jak na wagę wyjsciową także myślę nie masz co się martwić. Taka jej uroda, drobna dziewczynka, latwiej nosić

Zaszczepilismy w koncu bezplatnymi plus rota. Mały był super dzielny, ale piguły coś kwękały, że jak to tak dziecko męczyć i sępić grosze

Smarowałyście czymś miejsca po szczepieniu, jakimś żelem? Można normalnie kąpać? Jakie miały Wasze bobasy efekty uboczne po takich szczepionkach?
A właśnie - na meningo i pneumo to szczepi się kiedy? <wybaczcie ilość pytań>
a ile szczepionek jest i wkłuc tymi bezpłątnymi? a rota to doustna? załątwia to sie jednego dnia?- chyba nie ale pytam

Cytat:
a ten dżem to z czego?

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
witamy po dłuuuuuuugiej przerwie

podczytuje Was raczej na bieżąco, ale nie zawsze mam czas pisac
przede wszystkim NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU !!!!!!!!

u nas życie przebiega w miare spokojnie... w dzien Majeczka raczej nie sypia, zdarzają jej się drzemki po 15-45 min, ale tak to - baw się ze mną mamo albo cycek time noce albo spokojne czyli śpie od 22 do 1, pobudki potem 3-4; 5-6-7; i do 9-10 lulanko...

czasem małą dokarmiam mm, bo ma dnie że potrafi wisiec na cycku co 5 min i wiem ze po 2h juz tam nic nie ma, wiec się nie najada... a potrafi tak wyssać oba cycunie więc idzie mm... no i pokarmu mam w sam raz, więc narazie nie mam szans na odciąganie... bo musiałabym mieszać, a nie da rady albo karmic potem z 3ch butelek

Dla wszystkich schorowanych dzieciaczków- duuuuuuużo zdrówka !!!! Maja ma kaszelek, znaczy czasem wcale nie kaszle, a czasem pare razy dziennie, ma delikatny katarek i bylysmy u lekarza... narazie wsio OK, gardelko lekko zaczerwienione i dostala wapno 2x2.5 ml i zobaczymy... narazie poznikaly krosteczki katarek nadal jest a kaszelek zanika... jesli się nic nie "urodzi" to w czwartek 12 szczepionka - bede kłuć 2 razy za 110 zł

martwi mnie jej lekko twardy brzuszek... podaje jej dicoflor 30, ale nie widze by działał (a szkoda bo kosztowal az 50 zeta) - mała często przed kupką strasznie napina się i płacze.. i ma twardawy brzuszek... ale nie płacze więc to chyba nie jest kolka... prawda ??????

to kiedy na odchowalnie mamuski ????

BARDZO sie ciesze ze wszystkie dzieciaczki tak nam pięknie rosną, tak super się maja i oby ZERO skokow i innych złych chwil !!!!!

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

aniu mał jest śśśśśśśśśśśśśliczna

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

to zle ??? Maja w 4 tyg przytyla 1 kg
dalia
to jednak Majeczka? śliczne imię
Cytat:
Tinciu ja myje plynem, co jakis czas przelewam wrzatkiem, a jak mi sie przypomni to wygotowuje, malemu nic nie jest, piersi tez sie za kazdym razem nie sterylizuje,wiec uwazam, ze tyle higieny wystarczy
no ja też tak robię, ale na ulotce pisało o jakimś mydle dla dzieci właśnie

Cytat:
dziewczyny a co ze spaghetti
i kto zakłada nowy wątek na odchowalni jeszcze tylko 299 postów
no ja jadam, dzisiaj zjałam razowy+trochę pasty pomidorowej

wpadne później, bo odciągnełam mlenio a mały śpi
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 02:44   #4703
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Nikaa ten dzem jest z jablek. Bardziej to sa powidla bo mama smazyla je po troszku przez tydzien. Jablka w takiej formie raczej nie powinne mi szkodzic ... chociaz juz sama nie wiem

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 04:40   #4704
karolinka_12
Raczkowanie

Cytat:
Nikaa ten dzem jest z jablek. Bardziej to sa powidla bo mama smazyla je po troszku przez tydzien. Jablka w takiej formie raczej nie powinne mi szkodzic ... chociaz juz sama nie wiem
tak czytałam objawy Twojego maleństwa ten rumień na policzkach, to że swędzi jescze tylko brakuje nadmiernie aromatycznych bączków i takiej szorstkiej papierowej skóry i wypisz wymaluj nietolerancja laktozy ... takie objawy miała córa bratowej mojego tż. ale może to tylko podobne

wczoraj byliśmy na szczepieniu wziełam 6 w 1 (200 zł jakaś masakra i jeszcze 2 dawki czekają) za to okazało się że moja kruszynka" w 6t i 3dni waży 5330 i ma 59 cm czyli urósł 9 cm i przytył 2370 jak go położna środowiskowa zobaczyła (bo na przeglądzie u gina potem byłam ... wszystko OK ) to stwierdziła ze kawał chłopa z Tomka

3080g 50 cm i ciągle rośnie
2 t.ż. - 3600g
3 t.ż. -4160g
6 t.ż. -5330g/59 cm
13 t.ż. - 6500/65 cm
20 t.ż.-7300/67 cm
26 t.ż,-8300/~72 cm i ciągle rośnie
http://suwaczki.maluchy.pl/li-57299.png

Edytowane przez karolinka_12
Czas edycji: 2012-01-05 o 04:45
karolinka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 06:54   #4705
__Fallen Angel__
Zadomowienie

hej
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU

podczytuje was regularnie,ale czasu pisać nie miałam...

U nas wszystko jak dotąd dobrze,ale wczoraj mała całą noc przepłakała a właściwie darła się jakby ją ze skóry obdzierali.Nic nie pomagało,więc stwierdziłam że to kolki o których tak dużo piszecie.Daliśmy jej (wczoraj w dzień i na dzisiejszą noc)krople SAB SIMPLEX,pomogłoczy któras z was ich używa?kiedy mam je podawac?dopiero jak mała dostanie kolke?

I need your love

http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxzdvsmirnrv7.png

Moje Serduszko bije już

http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqkrhm8md636fk.png
__Fallen Angel__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 08:01   #4706
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

czesc kobietki.

wspolczuje rodzinnych dymow,my mieszkalimy z moimi rodzicami jak mala sie urodzila,na szczescie od lutego tamtego roku jstesmy na wynajmowanym,mimo ze mama sie stosowala do moich prosb jest tysiac razy lepiej!!

mala dzisiaj przespala cala noc wiec oficjalnie stwierdzam,ze jestem wypoczeta;p
poza tym wczoraj kupilam jej bujaka bright stars,chyba go uwielbia;p,lezak z fishera tez.
Widze juz po ciuszkach jak rosniemaly trabel
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1070306.jpg (125,0 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1070301.jpg (130,4 KB, 37 załadowań)
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 08:08   #4707
elf27
Zadomowienie

Cytat:

elfie u nas byl stan podgoraczkowy, wycie caly wieczor i katar nastepnego dnia, jakis czas marudzil ale to juz nie wiem czy od szczepienia, wyjazdu czy skoku

fatal my od poczatku bebilon dajemy, chcialabym przerzucic sie na cos tanszego, ale boje sie, ze brzuszek go bedzie po zmianie mleka bolal czy cos...

Aniu sliczny drobiazg z Lilki
a nasz po tych szczepieniach non stop śpi...

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
właśnie to przeczytałam musze chyba pokazać to tym nawiedzonym babom bo one owijają mi dziecko przykrywają jak sie tylko dorwią do niego wogóle tragedia
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/artykuly/czytaj/104...-przegrzewanie
my hartujemy małego, wczoraj aż na nas bykiem patrzyli w przychodni bo wszystkie niemowlaki opatulone w 5-6 warstw aż sztywne a nasz jak body długie, śpioch, czapa + rękawiczki, kombinezon i gruby kocyk.

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
thx

a ile szczepionek jest i wkłuc tymi bezpłątnymi? a rota to doustna? załątwia to sie jednego dnia?- chyba nie ale pytam

a ten dżem to z czego?

dalia
to jednak Majeczka? śliczne imię

no ja też tak robię, ale na ulotce pisało o jakimś mydle dla dzieci właśnie

no ja jadam, dzisiaj zjałam razowy+trochę pasty pomidorowej

wpadne później, bo odciągnełam mlenio a mały śpi
najpierw strzykawką doustnie dostał rota, bardzo słodkie więc mu się podobało
potem bezpłatne 3 wkłucia - rączka i 2 x w udka - tu już był mniej dzielny ale i tak super zniósł- wszystko załatwia się od razu.

Cytat:
mój po domowych jabłkach smażonych i w ogóle jabłkach w każdej postaci ma okropne bóle brzuszka a po zjedzeniu przeze mnie dżemu z truskawek lub żurawiny drobną wysypkę
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 08:15   #4708
mol_aa
Zadomowienie

Dziewczyny moje malenstwo chyba przeszło skok, bo juz drugi dzien z kolei pieknie spi, po kapieli ok 20 cysia, o 21 juz jest w swoim lozeczku, o 1 pobudka - normalnie luksus, a tak to darł sie co 2 godziny na jedzenie
Stary 2012-01-05, 08:34   #4709
Paula__22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Możesz mi powiedzieć czym się objawia? Moja malutka ma co prawda 2 miesiące (dziś kończy ) Ale zaczynam się zastanawiać, czy wsio ok, bowystarczy przekręcić zamek, głośniej zamknąć drzwi, wsadzić łyżkę do miski szklanej itp itd i od razu "skacze" rączki do góry podnosi i płacz...
Ja myślę że u was to jeszcze odruch moro. U Matiego zaczęło się strachem przed małymi dziećmi, bo dzieci płaczą. Potem była krowa i pies ale tylko jak szczekał. Mały reagował histerią, krzyczał tak, że aż dostawał drgawek. Dopóki źródło dźwięku jest w zasięgu wzroku to jest krzyk, a teraz to już jest po prostu sajgon. Nie wolno włączyć żadnej grającej zabawki, boi się jak ktoś śpiewa mimo iż dotąd śpiewałam mu na okrągło, kolędnicy w święta, blender. Co ciekawe nie boi się dźwięków z radia i telewizji, miksera odkurzacza, maszynki do mięsa, organów i śpiewu w kościele. Próbowaliśmy już po dobroci tłumaczyć, krzyczeć itp. ale nic to nie daje. Nie mam juz pomysłu więc stąd wizyta u psychologa. Mati ma 3 lata.
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 08:39   #4710
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
no jabłka podobnież możemy jeśĆ- ale wiesz alergia może byc po wszystkim może odtsaw na parę dni i zobaczysz jaka bedzie reakcja

Cytat:
Napisane przez karolinka_12 Pokaż wiadomość
tak czytałam objawy Twojego maleństwa ten rumień na policzkach, to że swędzi jescze tylko brakuje nadmiernie aromatycznych bączków i takiej szorstkiej papierowej skóry i wypisz wymaluj nietolerancja laktozy ... takie objawy miała córa bratowej mojego tż. ale może to tylko podobne

wczoraj byliśmy na szczepieniu wziełam 6 w 1 (200 zł jakaś masakra i jeszcze 2 dawki czekają) za to okazało się że moja kruszynka" w 6t i 3dni waży 5330 i ma 59 cm czyli urósł 9 cm i przytył 2370 jak go położna środowiskowa zobaczyła (bo na przeglądzie u gina potem byłam ... wszystko OK ) to stwierdziła ze kawał chłopa z Tomka
ślicznie rośnie
Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
a nasz po tych szczepieniach non stop śpi...

my hartujemy małego, wczoraj aż na nas bykiem patrzyli w przychodni bo wszystkie niemowlaki opatulone w 5-6 warstw aż sztywne a nasz jak body długie, śpioch, czapa + rękawiczki, kombinezon i gruby kocyk.

najpierw strzykawką doustnie dostał rota, bardzo słodkie więc mu się podobało
potem bezpłatne 3 wkłucia - rączka i 2 x w udka - tu już był mniej dzielny ale i tak super zniósł- wszystko załatwia się od razu.

mój po domowych jabłkach smażonych i w ogóle jabłkach w każdej postaci ma okropne bóle brzuszka a po zjedzeniu przeze mnie dżemu z truskawek lub żurawiny drobną wysypkę
czytałam, zeby na szczepienie zabrac wodę z glukozą dla małego- żeby się wyciszył

lece bo płącze
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości