|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
![]() nie wyobrażam sobie tego ![]() Heloł! Ale miałam stracha w nocy z Radkiem. Zjadł jak zwykle, wzięłam do obicia.. Zaczęło mu się odbijać, a tu jak nie chluśnie... Całe łóżko, moja piżama. Od dwóch dni wróciliśmy do podawania żelaza, myślicie, że to może być po tym? Nigdy wcześniej się nam nic takiego nie przydarzyło ... Teraz śpi, ide do K. I muszę coś w domu porobić ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Widzisz, jakbyś wczoraj napisała to dziś byłoby z głowy
|
|
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Lilii a no właśnie, byłby...ale nie jest
![]() ![]() Jakaś rozbita jestem, nie wiem jak dzień rozplanować i co zrobić. Obiadu mi się nie chce robić, chyba coś na szybko wymyślę. Sara usnęła, poszłam myc głowę- wracam a ona uśmiechnięta leży i już nie zamierza spać.
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
Idziemy na szczepinie, ostatnie wzw.
Nie bo nie było w sklepie |
|
|
|
#2794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() litosci!!nie piszcie juz o umierajacych dzieciach, bo mis ie plakac chce
|
|
|
|
|
#2795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ta huśtawka to taki skoczek na sprężynie, 6 +. Dostałam w spadku od koleżanki. Witam w klubie przeziębionych ![]() Katar się ze mnie leje ciurkiem. Oby tylko Igorzątko się nie zaraziło. Ja to tam ciul, a ono dość się wychorowało ostatnio. Ale to chyba przez tą beznadziejną pogodę, u mnie też wieje jak w Kieleckim. Masakra. Patik i jak ruszyłaś rozdział? Ja mam kolokwium w nd. i nawet nie ruszyłam książek i notatek. I to z psychologii klinicznej z babką dość wymagającą. Dobrze, że to nie egz., to może byc zybka poprawa. No i 20.I i 28.I dwa ciężkie egzaminy. Oczywiście książki leżą i się na mnie patrzą. Rozmemłana jestem strasznie. Dzidek niedobry mój wstał o 7 rano zamiast spać do chociażby 9, po tych nocnych rozbojach...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#2796 |
|
Raczkowanie
|
Witamy!!!
Dominik już od godziny drzemie, więc mogłam ponadrabiać.. Dzisiaj w nocy obudził się dopiero po 3, a ja położyłam się spać o 21, więc powinnam być wyspana a boli mnie głowa ![]() Ostatnio Dominik zamiast więcej pić mleczka to pije mniej. Były juz takie dnie to wypijał 160ml za każdym razem a przed snem nawet 180, a teraz 130, czasem nawet 110. Jak tak czytam, jak choróbska się plączą na naszym wątku to aż dziękuje Bogu, że u nas jak do tej pory to nawet katarku nie było. (odpukać) Co do śmierci takich maluszków to ja też bym tego nie przeżyła, albo bym w taka depresję wpadła... I też jak tylko słyszę w tv albo od znajomych takie przykrości to od razu analizuje jak by to było gdyby...Starszne! Ooo obudził się mój aniołek ![]() Idziemy się trochę powygłupiać, bo spacer dzisiaj odpada (pogoda do
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
aha miałam pytać,meszsares zrobiłaś sobie to tatoo z imionami ?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2798 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my na szczęście zdązyliśmy się wykąpać Cytat:
Cytat:
Jak już nie chciała matka tego dziecka to mogła je gdzieś podrzucić ... Cytat:
![]() Cytat:
mamy , od rana spółdzielnie bombardowałam telefonami ![]() Cytat:
nie zacytowało mi wszystkiego ![]() bry u mnie dzień się zaczął nerwowo, nie zadzwonił budzik a na badania jechałam, w 15 minut sie ogarnęłam i wszystko biegiem i w pośpiechu , na szczęscie korków na rondzie nie było ![]() odebrałam wyniki z cytologii ... i nie są chyba za ciekawe ![]() do tego od 4 dni mam jedno oko cały czas w wylewie , czerwone jak nie wiem co ehhh sie miesza jedyny plus, że po 3 dniach diety mam -1,6 kg ![]()
|
||||||
|
|
|
#2799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Madzia1k1 Wiktoria tez ostatnio obciela sie z jedzeniem. Normalnie wypijala 150 ml a ostatnio zostawia po 40-50 ml. Dzis na przykład karmiłam ja o 2.30, wstalysmy o 9 i postanowiłam ja nakarmić. Dałam Butle a ona średnio zainteresowana. Z wielka bieda wypila 150 ml, ale zeszło jej na tym dobre 20 minut. |
|
|
|
|
#2800 |
|
Rozeznanie
|
Vaniliova
![]() Carmela za szczepienieNie mam czasu pisać aaaaa... słyszę że mała się obudziła, ale jeszcze nie trzeszczy to może uda mi się conieco sklecić Wczoraj poszłam do apteki z tym "wadliwym" Nasivinem - że też ja wcześniej nie przeczytałam co piszecie, że on w dół psika idiotkę z siebie zrobiłam ![]() Moja panna wczoraj po kąpieli ani myślała spać poszłyśmy razem dopiero o 22iej, nie podoba mi się to. Na szczęście ładnie spała bo do 8mej z jedzonkiem o 3, 5, 7mej. Niby jestem wyspana, ale przez te wichry głowa mnie boli.Piszecie o tych strasznych historiach z dziećmi...nawet nie chce o tym myśleć ... odkąd jestem matką, słabo mi się robi czytając o tym. Brrrr! Koniec tematu plizzzz ![]() Idę rozwiesić pranie ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Wooow Dziubek, no to waga leci A powiedz mi Szymek śpi w śpiworku czy pod kołderką? Bo kurcze moją zostawić na sekundę to się kołdrą nakryje i muszę przy niej siedzieć aż zaśnie ![]() Przymierzamy się do przenosin małej do swego pokoju ![]() Hihi, nie zaglądałąm do niej, ale coś cicho się zrobiło - patrzę a zasnęła z powrotem
Edytowane przez ellika Czas edycji: 2012-01-05 o 10:42 |
|
|
|
#2801 | ||
|
Wtajemniczenie
|
helol
witamy się i my, Nati cos mi się budzi w nocy, no może nie tyle budzi co wierci bardzo Cytat:
bardzo bardzo silny wiater (żeby nie była napisałam tak specjalnie )lej Kochana, lej, będzie jędrniejsza ![]() Marina kuruj się , ale swoją drogą DOSŁOWNIE jesteś pociągająca ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
,a co do kołderki, ja nie dziubek, ale my przykrywamy kołderką, i u nas jest odwrotnie, u nas Nati kołderka parzy, zaraz się rozkopuje, i co chwilkę trzeba porawiać kołderkę |
||
|
|
|
#2802 |
|
Rozeznanie
|
No nie moge się wbić w wątek po tych 2 tygodniach
W Klub też nie mogę musiałam z Zuzką wrócić do kołobrzegu po świętach, bo w robocie mi problemy robi głupia s**a kierowniczka. do końca stycznia tu jesteśmy. tn miesiąc jest tak straszny finansowo jakiego jeszcze w życiu nie miałam. po opłaceniu mieszkania, kredytu i internetu zostaje 200 zł na życie. dobrz, że teściówka zrobiła Małej zapas pieluch, chusteczek i kupiła mleko na pół miesiąca, bo nie miałabym za co jej nakarmić.(Dziubku, stąd ten problem z Zuzą, bo po powrocie z białegostoku jest jej tu źle) Poza tym mam z Małą jszcze jeden problem.. Nie chce mi jeść zupek z mięsem ani domowych ani słoikowych. ponad to nie chce w ogóle jść domowych zupek nawet samych warzywnych. interesują ją tylko słoikowe, a próbowałam gotować i ja i obie babcie, nie tknie za nic. Dzień dobry ![]() Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i szczepienia oczywiście trzymamy
Edytowane przez CookieMonsters Czas edycji: 2012-01-05 o 10:53 |
|
|
|
#2803 |
|
Zadomowienie
|
Ja teraz na szybko, bez czytania, co było (zapomniałąm się wczoraj wylogować).
Byliśmy wczoraj do szczepienia. Trzy wkłucia, troche płaczu i tyle. Lekarka i pielegniarka bardziej przejęte nowa ustawą... Mały ma małe zmiany atopowe, ale dostalismy tylko maść i będziemy obserwować, w która stronę to się rozwinie. Zdaniem lekarki dieta eliminacyjna nic tu nie zmieni. Patryk wazy 6500g i ma ok. 65 cm. Niby mieści się w normie, ale mamy za 2-3 tygodnie przyjść kontrolnie się zważyć (czy wszystkie dzieci muszą być duże? Nawet te, które mają mniejszych rodziców?). Mamy tez zacząć wprowadzać warzywa i jabłuszko (dopiero w sobotę kończy 5 miesięcy - myslałąm, że pociągniemy na samym cycu do pół roku i teraz trochę się załamałam...). Wieczorem natomiast były 2 godziny płaczu i to takiego z bólu... Nigdy po szczepieniu nic mu sie nie działo, a tu takie coś. Obstawiam, że bardziej bolało dziąsełko, bo obok tego ząbka, którego już mamy, pojawiła się białą kreska, więc będzie drugi. Dałam małemu na noc paracetamol i spał lepiej niż w poprzednie noce. Nie wiem, kiedy znowu się odezwę, bo mąż w domu i komputer zajęty, a Mały nadal marudny (teraz spi). Trzymam kciuki dla wszystkich potrzebujących
|
|
|
|
#2804 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie zabardzo znam te seriale ale odnieram jako komplement ![]() i zanki brak ostatnio ![]() Cytat:
dla mnie Tymcio nigdy nie wyglądał na dziecko z anemią on jest zawsze taki uśmiechnięty, energiczny Cytat:
to były piękne czasy, kiedy miałyśmy tyle motywacji pamiętasz? Cytat:
![]() i zdrówka wam życzę ![]() Cytat:
a historia makabryczna Myślami byłam z wami ale ciałem zdradziłam wizaz z błękitnym ekranem musiałam obejrzeć film na zajęcia z hiszp. i od razu naszła mnie ochota na ponowne oglądanie "Babies" uwielbiam ten dokument ![]() Cytat:
Cytat:
a za rezultat dietkowy ![]() uff dobrnełam Jaś ma drzemke wiec w koncu się udało Brumeczku cudowna kosmitko a powiedz mi jak ty ogarniasz domostwo i masz czas na wizaz skoro Tymcio nie śpi w dzień??? u mnie mata czy kojec to zajęcie na 15 minut czyli wtedy moge co najwyżej wsunąć expresową kanapeczkę albo w mistrzowskim tempie nastawić zmywarkę, wiec nie wiem jak Ty dajesz radę. osoboicie uwielbiam harmonogram Jasia on jakoś tak książkowo podchodzi do tematu(w 90% przypadku) sen nocny 12 godzin od 20-8(w tym 1 lub 2 pobudki) drzemka 1 ok 10 drzemka 2 ok 13 (na spacerku) drzemka 3 wieczorna ok 17-18 (jak rodzice jedzą kolację) kocham go ach zapomniałam dodać że mój Jaś wskoczył w pieluszki rozmiar 4
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-01-05 o 11:00 |
|||||||
|
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od dziś też płacę za mleko 30 zł puszka. Przestaje żerować na Państwie. Z jakiej okazji mam być uprzywilejowana.
|
|
|
|
#2806 |
|
Wtajemniczenie
|
Brida ja mieszkam w nie dużym mieście i raczej nie ma tu takich wyścigów do sklepów jak pokazują w tv. Chodziłam po CH ale Juz popołudniu, kiedy pierwszy szał minął.
Dziubku za spadek wagi
|
|
|
|
#2807 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam kobitki
.Ale sie smutno zrobilo na watku, nie piszcie o takich historiach, bo sie serce kraje .Cytat:
Cytat:
.
|
||
|
|
|
#2808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas tylko śpiworek wchodzi w grę przenoszenie poszło u nas bardzo sprawnie, ciesze się że zdecydowaliśmy się na to bo wreszcie mogę poczytac przed snem albo tv włączyć ![]() Cytat:
a z tym jedzeniem to nie wiem co doradzic moze poczekaj po prostu trochę ??
|
||
|
|
|
#2809 |
|
Rozeznanie
|
poradźcie mi
czy do zupek moge dodać zwykły olej rzepakowy? bo do tej pory dodawałam oliwe z oliwek.. chodzi mi o gluten, żeby go nie było.. |
|
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
ja daje oliwe z oliwek. Bo olej rzepakowy ma być jakiś niskoerukowy czy coś takiego, a ja w życiu o takim niesłyszłam.
|
|
|
|
#2811 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas lecą pampersy 4+ ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubku kto ich tam wie. Ale wiecie szczerze mówiąc to wolałabym kupować normalne mleko za 30 zł puszka niz to świństwo. Najgorzej jak daje Agacie kaszke łyżką. Na wymioty mnie zbiera tak toto śmierdzi.
Zresztą w przyszłym tygodniu robimy prowokacje na laktoze. Może jej się ten enzym wykształcił ![]() Musze tylko się zdecydwać jakie mleko jej dać Myślę nad Gerberem, bo ma stosunkowo mało laktozy (mniej niż bebiko czy Bebilon), Nanu boje sie ze wzgledu na dużą ilość żelaza.Czy ktoś kto daje hippa albo zwykłą humanę mógłby mi sprawdzić ile laktozy jest w 100 ml |
|
|
|
#2813 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze Scio mam tego Hippa w domu, a teraz u tesciow jestesmy, ale Marinka wczoraj pisala, ze je podaje, moze Ci przeczyta jesli sie do niej usmiechniesz
.
|
|
|
|
#2814 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Humana 2 PREMIUM z prebiotykiem Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-01-05 o 11:35 |
|
|
|
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie! Mam problem, a u kogo szukac pomocy jak nie u Was
![]() Pytania z natury żywieniowej oczywiście... Lili skonczyła 5 miesiecy i waży ok 9kg, ogólnie jest duża, np body 68 są już małe... Wprowadziłyśmy słoiczki - Lila wcina wszystko bez problemu: dynie, szpinak, spaghetti, zupki... Ostatnio próbowałyśmy jeść kaszkę - taką łyżeczką - też super. Jednym słowem moje dziecko je wszystko! Ale do sedna..uszami mi wychodzą komentarze "Jaka ona kluska!".... staram sie ich nie słuchać, ale po prostu zaczynam się gdzieś tam w środku martwić...... Zastanawiam się, czy nie zacząć zagęszczać jej mleka MM... wieczorem daje jej pół na pół kaszki i mleka z butelki... Wczoraj znajoma, która ma 3,5 - miesięcznego synka zdziwiła się, że daje Lili samo MM bez zagęszczenia i przez to zjada więcej mleka i rozbijam jej żołądek ![]() A jeżeli zagęszczać to czym? Od rana przekopuje internet i beczec mi się chce;( Pomożecie?
|
|
|
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja osiwieje przez to mleko. |
|
|
|
|
#2818 |
|
Zadomowienie
|
Dziendobry.....
![]() My jak zwykle spalismy do 10 teraz po porannej toalecie i sniadanku wposlnym idziemy werandowac na balkon a mama zasiadzie do wizazu
|
|
|
|
#2819 |
|
Rozeznanie
|
moja mala ma zarumienione policzki od wczoraj goraczki niema ,wiecie co to moze byc?
jade niedlugo do szpitala pozeganc sie z babcia
|
|
|
|
#2820 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nie lekarz, ale jakbym ja miałą robić Zuzce robić prowokacje na laktoze to wybrałabym Comfort, bo ogólnie jedyny problm przy nim to było notoryczne ulewanie, czego wcześniej nie było u Zuzki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

zębole
Nie ma opcji, żeby sam zasnął 

idiotkę z siebie zrobiłam 

współczuję

Zakończone: 2