Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-05, 11:35   #2821
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumeczku cudowna kosmitko a powiedz mi jak ty ogarniasz domostwo i masz czas na wizaz skoro Tymcio nie śpi w dzień???

u mnie mata czy kojec to zajęcie na 15 minut czyli wtedy moge co najwyżej wsunąć expresową kanapeczkę albo w mistrzowskim tempie nastawić zmywarkę, wiec nie wiem jak Ty dajesz radę.

osoboicie uwielbiam harmonogram Jasia
on jakoś tak książkowo podchodzi do tematu(w 90% przypadku)

sen nocny 12 godzin od 20-8(w tym 1 lub 2 pobudki)
drzemka 1 ok 10
drzemka 2 ok 13 (na spacerku)
drzemka 3 wieczorna ok 17-18 (jak rodzice jedzą kolację)
Już jakiś czas temu miałam pytać Brumka jak ona to robi

Jakbym czytała o harmonogramie Szymcia - ostatnio u Nas wygląda to identycznie

Dzień dobry,

Mam przeraźliwego doła także nie będę Wam smęcić...

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:35   #2822
editka2022
Rozeznanie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Hej mamusie! Mam problem, a u kogo szukac pomocy jak nie u Was

Pytania z natury żywieniowej oczywiście...

Lili skonczyła 5 miesiecy i waży ok 9kg, ogólnie jest duża, np body 68 są już małe...

Wprowadziłyśmy słoiczki - Lila wcina wszystko bez problemu: dynie, szpinak, spaghetti, zupki...
Ostatnio próbowałyśmy jeść kaszkę - taką łyżeczką - też super. Jednym słowem moje dziecko je wszystko!

Ale do sedna..uszami mi wychodzą komentarze "Jaka ona kluska!".... staram sie ich nie słuchać, ale po prostu zaczynam się gdzieś tam w środku martwić......

Zastanawiam się, czy nie zacząć zagęszczać jej mleka MM... wieczorem daje jej pół na pół kaszki i mleka z butelki...
Wczoraj znajoma, która ma 3,5 - miesięcznego synka zdziwiła się, że daje Lili samo MM bez zagęszczenia i przez to zjada więcej mleka i rozbijam jej żołądek
A jeżeli zagęszczać to czym?

Od rana przekopuje internet i beczec mi się chce;(

Pomożecie?
aga moim zdaniem ,jesli bylas u lekarza a on twierdzi ze wszystko wporzadku nic bym niezageszczala taki jej urok widocznie,wyrosnie z tego,a w czym niby zageszczacz pomoze??nierozumiem
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:35   #2823
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Hej mamusie! Mam problem, a u kogo szukac pomocy jak nie u Was

Pytania z natury żywieniowej oczywiście...

Lili skonczyła 5 miesiecy i waży ok 9kg, ogólnie jest duża, np body 68 są już małe...

Wprowadziłyśmy słoiczki - Lila wcina wszystko bez problemu: dynie, szpinak, spaghetti, zupki...
Ostatnio próbowałyśmy jeść kaszkę - taką łyżeczką - też super. Jednym słowem moje dziecko je wszystko!

Ale do sedna..uszami mi wychodzą komentarze "Jaka ona kluska!".... staram sie ich nie słuchać, ale po prostu zaczynam się gdzieś tam w środku martwić......

Zastanawiam się, czy nie zacząć zagęszczać jej mleka MM... wieczorem daje jej pół na pół kaszki i mleka z butelki...
Wczoraj znajoma, która ma 3,5 - miesięcznego synka zdziwiła się, że daje Lili samo MM bez zagęszczenia i przez to zjada więcej mleka i rozbijam jej żołądek
A jeżeli zagęszczać to czym?

Od rana przekopuje internet i beczec mi się chce;(

Pomożecie?
nie wiedziałam że mleko rozbija żołądek
Jaś ma 4 miesiące wazy 8kg i 68 tez za chwile bedzie małe
moze sie nie znam ale głupoty gada ta Twoja koleżanka

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
moja mala ma zarumienione policzki od wczoraj goraczki niema ,wiecie co to moze byc?

jade niedlugo do szpitala pozeganc sie z babcia
może za ciepło w domku?
a jak oczka nie ropieją już?

Bardzo mi przykro z powodu babci,
to musi być straszne
Stary 2012-01-05, 11:42   #2824
jacieeeee
Wtajemniczenie

Agulaabar nie przejmuj się głupim gadaniem. Każde dziecko jest inne i tyle
Scio ja też się bałam strasznie zatwardzeń po Comforcie, a na przekór wszystkiemu Dominik nie miał przy nim żadnych problemów
Madziulka

To i ja mam pytanie:
dajecie dzieciom pić w nocy? Np herbatki? Bo Dominik pije (nawet 120ml potrafi) i już słyszę tajemnicze głosy za uszami, że jak go przyzwyczaję to do 18tki będę w nocy mu picie robić

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:43   #2825
CookieMonsters
Rozeznanie

agulaa no bez przesady! jeśli lekarz nie widzi powodu do zmartwień to miej w nosie uwagi innych! Zuzka ma 5,5 miesiąca, waży z 8,5 kilo i mierzy 72 cm! ile ja się nasłucham, że to kolos... że za wielka, za długa, że wygląda jak roczne dziecko.. a co ja mam ją spętać taśmą żeby nie rosła?! karm jak dotąd, zacznie chodzić to się wyrówna, ja tam sobie tłumacze i już.
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:45   #2826
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Dzidek niedobry mój wstał o 7 rano zamiast spać do chociażby 9, po tych nocnych rozbojach...
jakby moja wstala o 7 bylabym szczesliwa dzis wstala 5:25,wczoraj 6 i tak od paru dni a spac chodzi 22:30,wczesniej musz eja cwiczeniami zmordowac bo inczej kleska

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Dzieki

Madzia1k1 Wiktoria tez ostatnio obciela sie z jedzeniem. Normalnie wypijala 150 ml a ostatnio zostawia po 40-50 ml. Dzis na przykład karmiłam ja o 2.30, wstalysmy o 9 i postanowiłam ja nakarmić. Dałam Butle a ona średnio zainteresowana. Z wielka bieda wypila 150 ml, ale zeszło jej na tym dobre 20 minut.
moja od paru dni praktycznie niechce jesc wczoraj np o 6 zjadla 80ml potem dopiero o 13 75ml kaszki i to lyzeczka bo inaczej kaszki nietraci o 16 30ml i dopiero o 19;20 120ml
Stary 2012-01-05, 11:47   #2827
iustyna1
Wtajemniczenie

Scio ja mam próbkę Hipp2 i laktozy jest 6,3g na 100 ml mleka.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:49   #2828
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
może za ciepło w domku?
a jak oczka nie ropieją już?

Bardzo mi przykro z powodu babci,
to musi być straszne
no wlasnie raczej nie o temp chodzi,przynajmniej nie w te strone bo od paru dni jest chlodniej o 2, 3 stopnie

a oczka dobrze na drugi dzien jeszcze troszke ropki bylo ale teraz jst ok 10 mamy na kontrole przyjsc,zauwazylam ze jak jej ropialy to musialy ja te oczka bolec,bo jak jej przecieraalm to byl placz, a teraz bez problemu,problem to kropelki wpuscic.
Stary 2012-01-05, 11:51   #2829
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
każde dzicko jest inne, wiadomo, ale ze swojego doświadczenia moge Ci tylko powiedzieć, bo Zuzka miała ten Bebilon Comfort przez jakiś czas i teraz ma pepti. u nas Comfort się nie sprawdził, ale z innych względów. Ale kupki po nich były piękne! jak na piersiowym mleku, bez problemów żadnych. ten Comfort jest bardzo lekkostrawny. Po pepti rzeczywiście jst już gorzej w tej materii ja nie lekarz, ale jakbym ja miałą robić Zuzce robić prowokacje na laktoze to wybrałabym Comfort, bo ogólnie jedyny problm przy nim to było notoryczne ulewanie, czego wcześniej nie było u Zuzki
Mam jeszcze tydzień na zastanowienie. Dzięki

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Scio ja też się bałam strasznie zatwardzeń po Comforcie, a na przekór wszystkiemu Dominik nie miał przy nim żadnych problemów
Madziulka

To i ja mam pytanie:
dajecie dzieciom pić w nocy? Np herbatki? Bo Dominik pije (nawet 120ml potrafi) i już słyszę tajemnicze głosy za uszami, że jak go przyzwyczaję to do 18tki będę w nocy mu picie robić
Przesada. To co nie dasz mu pić. A Tobie jak się chce w nocy to nie idziesz sie napić. Ja daje jak mi się Agata czasem przebudzi ale rzadko sie budzi.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Scio ja mam próbkę Hipp2 i laktozy jest 6,3g na 100 ml mleka.

Moje dziecko śpi. Wstało o 9 i teraz znowu śpi juz chyba z 1,5 godziny

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:52   #2830
wodaqua
Zadomowienie

Editka, co się dzieje z babcią? Udar się nie cofa?
Madzulka, taki ogólny dół czy z konkretnego powodu?
Ja też mam dziś smętny dzień z powodu pogody Śni mi się powrót do pracy, a to znaczy, że już przeżywam... Jak się cieszę, że Zosia zostanie z mężem - i dla niej i dla mnie to dobrze zrobi To rozstanie będzie mniej bolesne. Ciekawe czy teściowa zdecyduje się nią zaopiekować kiedy mąż wróci do pracy...
Agula, ta kolezanka tylko niepotzrebnie Ci miesza. Zosia też kluska niezła się robi, ale nikt w tym nic złego nie widzi, taka uroda widac naszych dzieci, że są duże, ładnie przybierają i w ogóle. Tak samo jak pisze Mamad, czy dzieci nie mogą też byc drobniejsze? Kazde dziecko jest inne i jeśli lekarz nie zwróci Ci na coś niepokojącego uwagi, nie słuchaj koleżanek, tym bardziej z debilnymi radami. A takie kluseczki są takie słodkie

Tak, to m.in. ja wczoraj na partyzanta Was poczytywałam do około północy Zasnąć ostatnio nie mogę, a i czuja miałam że się dziecko na szamanko obudzi

Jeszcze raz dziękuję za gartulacje dla Zosieńki i sowa pocieszenia dla mnie. Miłe to, miłe

Dziś przychodzą do nas znajomi wieczorem więc czeka mnie ogarnianie chaty, spacerek nam odpada z powodu deszczo-śniegu z wiatrem za oknem

Miłego dnia!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:53   #2831
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Co wy piszecie?? Comfort powoduje zatwardzenie ? Ja Dawalam Wiki comfort Wlasnie zeby tego Nie było. Nawet na puszce napisane było ze to mleko dla dzieci z kolka i zatwardzeniem.

Editka tak bardzo zle z babcia ?

Moja tez kluseczka ale sie nie przejmuje. Jak dzieciaczki zaczną chodzić to tluszczyk spadnie.
Agulaaabar ja zageszczam kleikiem ryzowym.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:54   #2832
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Madziulka

To i ja mam pytanie:
nie daje, ale Zuzka sie nie domaga... tak tak, tajemnicze głosy.. to samo słyszałam o dawaniu jdzenia w nocy, z lepiej zamienic na picie, bo dziecko bedzie tluste i nie da sie wyspac az sie wyprowadzi z domu
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 12:01   #2833
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
nie daje, ale Zuzka sie nie domaga... tak tak, tajemnicze głosy.. to samo słyszałam o dawaniu jdzenia w nocy, z lepiej zamienic na picie, bo dziecko bedzie tluste i nie da sie wyspac az sie wyprowadzi z domu
To chyba te same głosy Ja daję pić bo chce. Czasami ze 3 razy. No i raz budzi się na jedzenie. Chyba, że zaskakuje mnie tak jak dziś i nie je w nocy

Dominik 29.07.2011r
Stary 2012-01-05, 12:10   #2834
editka2022
Rozeznanie

udar sie niecofa ,dzoszlo zapalenie pluc i stweirdzili obrzek mozgu,lekarz powiedzial ze napewno nie przezyje

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
o matko a co za madrzy ludzi,mowia zeby dziecku niedawac jesc w nocy,pierwsze slysze takie madrosci,w glowie sie niemiesci jacy ludzi sa glupi
Stary 2012-01-05, 12:12   #2835
Marina1
Zakorzenienie

scio juz ide zobaczyc.

mam - w 100 gr proszku ( Hipp) 44,4 g, a w 100 ml mleka gotowego do spożycia - 6,3 g.

1 reka
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-01-05 o 12:14
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 12:13   #2836
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
udar sie niecofa ,dzoszlo zapalenie pluc i stweirdzili obrzek mozgu,lekarz powiedzial ze napewno nie przezyje

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

o matko a co za madrzy ludzi,mowia zeby dziecku niedawac jesc w nocy,pierwsze slysze takie madrosci,w glowie sie niemiesci jacy ludzi sa glupi

No np babcia mojego TŻ a Dominika prababcia w jednej osobie Ledwo Mały skończył 3 miesiące a już stwierdziła, że takie dzieci w nocy jeść nie powinny

Dominik 29.07.2011r
Stary 2012-01-05, 12:18   #2837
Marina1
Zakorzenienie

dziewczyny a ja robilam prowokacje.

Po 6 m-cu jogurty z nestle i kaszka mleczna z bebydreama. Wszystko w porządku po nich.
Więc myslę, że mały gotowy na jedzenia zwykłego mleka MM
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 12:24   #2838
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Editko bardzo mi przykro. Jedz i sie Pożegnaj. Ja nie miałam tej możliwości jak umierał Moj dziadek. Bede żałować do konca życia.

A babcia jest przytomna?
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 12:29   #2839
wodaqua
Zadomowienie

Editko, biedna babcia, osłabił się organizm. Pożegnaj się z nią szybko, zapalenie płuc u takich osób jest zabójcze. Mój Tż nie dał rady się pożegnać z wujem, tak szybko go zmogło
Trzymaj sie Kochana!
Stary 2012-01-05, 12:43   #2840
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry Witam się wyspana, rześka jak skowronek i tylko trochę na pogodę wkurzona Zdaje się że dziś zaliczymy swój PIERWSZY od powrotu ze szpitala dzień bez spacerku... Bo leje jak z cebra i po prostu się nie da

No i hit mojego dnia: była kupka Nic takiego, powiecie Otóż dla mnie COŚ, bo to była pierwsza od 4 pełnych dób Dla Tymcia chyba nie było to dokuczliwe (nie żadne zaparcie, tylko pewnie ta słynna bezresztkowość pokarmu), ale ja już nie mogłam się jej doczekać

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
brumek - u mnie to wrecz normalne ze kinga zasypia o 23. Ma tak od dawna. Za to w dzien Duzo spi. Artur zasypia o 21:30 i czasem ona tez juz kimnie ale rzadko. Za to zawsze mnie dziwi ze wasze dzieci spia w nicy bo moja ma zawsze 1-2 pobudki na UU.
Tymcio dziś się obudził na UU, owszem :tak: O ... 10.30

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
odebrałam wyniki z cytologii ... i nie są chyba za ciekawe
Co to znaczy nieciekawe?

Cytat:
No nie moge się wbić w wątek po tych 2 tygodniach
Cookie, dobrze że jesteś Brakuje tu Ciebie.
Przykro mi że u Was takie ciężkie czasy nastały. Dzielna jesteś, że sobie radzisz

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Byliśmy wczoraj do szczepienia. Trzy wkłucia, troche płaczu i tyle. Lekarka i pielegniarka bardziej przejęte nowa ustawą... Mały ma małe zmiany atopowe, ale dostalismy tylko maść i będziemy obserwować, w która stronę to się rozwinie. Zdaniem lekarki dieta eliminacyjna nic tu nie zmieni.
Patryk wazy 6500g i ma ok. 65 cm. Niby mieści się w normie, ale mamy za 2-3 tygodnie przyjść kontrolnie się zważyć (czy wszystkie dzieci muszą być duże? Nawet te, które mają mniejszych rodziców?)
Dzielny chłopczyk, brawo
A z tą wagą to masz rację. My też jesteśmy nieduzi oboje, to i dziecko raczej kolosem nie będzie. Ale większość lekarzy tylko przez pryzmat tabelek patrzy

Cytat:
1. dla mnie Tymcio nigdy nie wyglądał na dziecko z anemią
on jest zawsze taki uśmiechnięty, energiczny

2. Myślami byłam z wami
ale ciałem zdradziłam wizaz z błękitnym ekranem
musiałam obejrzeć film na zajęcia z hiszp.
i od razu naszła mnie ochota na ponowne oglądanie "Babies"
uwielbiam ten dokument

3. Brumeczku cudowna kosmitko a powiedz mi jak ty ogarniasz domostwo i masz czas na wizaz skoro Tymcio nie śpi w dzień???
u mnie mata czy kojec to zajęcie na 15 minut czyli wtedy moge co najwyżej wsunąć expresową kanapeczkę albo w mistrzowskim tempie nastawić zmywarkę, wiec nie wiem jak Ty dajesz radę.

4. osoboicie uwielbiam harmonogram Jasia
on jakoś tak książkowo podchodzi do tematu(w 90% przypadku)

5. ach zapomniałam dodać że mój Jaś wskoczył w pieluszki rozmiar 4
1. Dzięki Faktycznie nie miał nigdy żadnych objawów anemii, poza wynikami Apetyt na 5-tkę, żywy i rumiany
Nawet lekarka się dziwiła.

2. Nie oglądałam tego, choć straszną miałam ochotę. Ale potem zapomniałam. Muszę to jakoś zdobyć!

3. My kosmitki robimy wszystko przy nieśpiącym dziecku Daje radę Tymek na macie potrafi leżeć i 1,5 godziny. W zasadzie nigdy nie bawi się SAM tyle czasu, bo ja mam okropne wyrzuty, że za mało czasu mu poświęcam, nawet jak go zostawię na 15 minut Ale spokojnie tyle by wytrzymał. WIęc go gdzieś kładę, coś robię, podchodzę żeby chwilę pogadać i pocmokać, znowu to coś robię. I tak równolegle jedno i drugie
Zresztą on nie tylko na macie potrafi się sobą zając. Dziś 1,5 godziny leżał na łóżku (naszym), a ja sprzątałam. Bawił się kołdrą, patrzył na aparat, coś sobie gadał. Tylko od czasu do czasu zmianiałam mu pozycję, żeby sobie poćwiczył Ale tu pomaga to, że był na golaska Bo gołe dziecko jest absolutnie szczęśliwe i nic więcej od życia wtedy nie chce

4. Ja też lubię Tymci a harmonogram Bo choć nie śpi w dzień, to w sumie i tak jak w zegarku mamy poukładane, co o której godzinie i w jakiej kolejności. Wyregulował się chłopak sam

5. Tez dziś kupuję "4"

Cytat:
agulaa no bez przesady! jeśli lekarz nie widzi powodu do zmartwień to miej w nosie uwagi innych! Zuzka ma 5,5 miesiąca, waży z 8,5 kilo i mierzy 72 cm! ile ja się nasłucham, że to kolos... że za wielka, za długa, że wygląda jak roczne dziecko.. a co ja mam ją spętać taśmą żeby nie rosła?! karm jak dotąd, zacznie chodzić to się wyrówna, ja tam sobie tłumacze i już.
Też tak myślę

Cytat:
Editko, bardzo współczuję To straszne.

Szczepiące mamy - jak poszły szczepienia?

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Moja najlepsza przyjaciółka ma na dziś termin porodu Ale na razie ani widu, ani słychu

.
Stary 2012-01-05, 12:46   #2841
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
moja mala ma zarumienione policzki od wczoraj goraczki niema ,wiecie co to moze byc?

moj Igi ma zaczerwienione policzki jak jest mu za gorąco....

jedz pozegnaj sie z babcia i badz silna.....

Cytat:
No np babcia mojego TŻ a Dominika prababcia w jednej osobie Ledwo Mały skończył 3 miesiące a już stwierdziła, że takie dzieci w nocy jeść nie powinny
skad ja to znam tylko ze to moja mam tak stwierdzila z bratowa
to im powiedzialam ze dziwie sie ze kobieta co wychowala 2 dzieci i dziewczyna co ma 2 latka gadaja takie "kocopały"

brumku - hehe widze ze Ty tak jak ja cieszysz sie z koopy jak z dziecko z cukierka

a ja juz zupke ugotowalam
na obiadek dla Igiego
dwa dni jadl dynie z ziemniakiem
wiec dzis zupka warzywna (ziemniak,marchewka,dynia )
a na deserek gruszki (2 dzien nowosci)

rozwieszam wlasnie jedno pranie
drugie w trakcie

dziecie na balkonie....

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2012-01-05 o 12:48
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 12:54   #2842
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
3. My kosmitki robimy wszystko przy nieśpiącym dziecku Daje radę Tymek na macie potrafi leżeć i 1,5 godziny. W zasadzie nigdy nie bawi się SAM tyle czasu, bo ja mam okropne wyrzuty, że za mało czasu mu poświęcam, nawet jak go zostawię na 15 minut Ale spokojnie tyle by wytrzymał. WIęc go gdzieś kładę, coś robię, podchodzę żeby chwilę pogadać i pocmokać, znowu to coś robię. I tak równolegle jedno i drugie
Zresztą on nie tylko na macie potrafi się sobą zając. Dziś 1,5 godziny leżał na łóżku (naszym), a ja sprzątałam. Bawił się kołdrą, patrzył na aparat, coś sobie gadał. Tylko od czasu do czasu zmianiałam mu pozycję, żeby sobie poćwiczył Ale tu pomaga to, że był na golaska Bo gołe dziecko jest absolutnie szczęśliwe i nic więcej od życia wtedy nie chce
Widzę, że mamy podobne patenty
Ja też mam wyżuty sumienia, ona tak leży, wydaje mi się samotna, choć ostatnio już skutecznie potrafi zawołać o towarzystwo
Golasek jest lekiem na każdy humorek, ja się śmieję że w przyszłości nie pozwolimy się jej tak obnażać
Stary 2012-01-05, 12:56   #2843
dziubek79
Zakorzenienie

Brumku nie znam się na tym ale mam napisane o jakiś zmianach flory bakteryjnej i zmianach odczynowych , grupa 2 ale to już raczej standard .Niby nie jest źle ale jakoś mnie dobija ,że naraz tyle cholerstwa się do mnie przyplątało .

Editka , strasznie mi przykro
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 12:58   #2844
Kolina
Zadomowienie

dzień dobry
ja znowu nadrabiam kilka stron wstecz

wstalismy o.... o 10:50 kurier nas obudził
no ale smyk poszedł spać ok 1:00
od dawna już nie zasypia po kąpieli, dopiero ok 22, śpi z godzinę i budzi się zregenerowany w takim fajnym humorku...

teraz drzemi eod 15 minut, zobaczymy jak długo

wracam do lektury....
Stary 2012-01-05, 13:01   #2845
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Ja też mam wyżuty sumienia, ona tak leży, wydaje mi się samotna, choć ostatnio już skutecznie potrafi zawołać o towarzystwo
Golasek jest lekiem na każdy humorek, ja się śmieję że w przyszłości nie pozwolimy się jej tak obnażać
mam tak samo jak wy dziewczyny.......
gdybym mogla to caly czas bym lezala z Igim i sie bawila calowala przytulala.....

ah...zapomnilaam sie pochwalic......

wstaje dzis rano podchodze do lozeczka i coz ...

zawsze wita mnie moj synek swoim wielki rozbrajajacym usmiechem a ja swoim Dzien dobry
a tym razem ja podchodze ze swoim dzien dobry a moje dziecie lezy na brzuszku i gada do rybki na ochraniaczu!!!!

czyli... Igus sam przewrocil sie na brzuszek!!!! : jupi:

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2012-01-05 o 13:03
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 13:05   #2846
agulaaabar
Zakorzenienie

Mam nadzieję, że wszystkie wypowiedzi mi zacytowało
Wspominałam, że jesteście najlepsze i Was kocham?

Cytat:

przykro mi z powodu babci
A wypieki bez gorączki mogą byc od ząbków - tak mi pediatra powiedziała
Cytat:
aga moim zdaniem ,jesli bylas u lekarza a on twierdzi ze wszystko wporzadku nic bym niezageszczala taki jej urok widocznie,wyrosnie z tego,a w czym niby zageszczacz pomoze??nierozumiem
Niby, że dziecko zjada mniej a treściwiej
Cytat:
nie wiedziałam że mleko rozbija żołądek
Jaś ma 4 miesiące wazy 8kg i 68 tez za chwile bedzie małe
moze sie nie znam ale głupoty gada ta Twoja koleżanka
Też się zdziwiłam, ale powiedziała to z takim oburzeniem, jakbym dziecko bigosem karmiła...
Cytat:

Cytat:
Ja jak słyusze "Jaka kluseczka" to mam ochote zabić
Cytat:
Agula, ta kolezanka tylko niepotzrebnie Ci miesza. Zosia też kluska niezła się robi, ale nikt w tym nic złego nie widzi, taka uroda widac naszych dzieci, że są duże, ładnie przybierają i w ogóle. Tak samo jak pisze Mamad, czy dzieci nie mogą też byc drobniejsze? Kazde dziecko jest inne i jeśli lekarz nie zwróci Ci na coś niepokojącego uwagi, nie słuchaj koleżanek, tym bardziej z debilnymi radami. A takie kluseczki są takie słodkie
Też sobie tłumacze, że lepsze to niż np niedowaga.... albo jakby mi dziecko zdziwiało i nie chcialo się niczego tknąć Ale same wiecie jak tacy "doradcy" potrafią namieszać w głowie...

Bardzo bardzo Wam dziękuję

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 13:10   #2847
DaKaro
Zadomowienie

Wodaqua Madziulka nie smutac .

Editka bardzo Ci wspolczuje, wiem co czujesz .

Agula pierwsze slysze, ze mleko rozbija zoladek. Przeciez to plyn. Wydaje mi sie, ze moze przy pokarmach stalych tak byc, ale przy mleku? Moze sie nie znam . Idac za ta teoria - jak mamy piersiowe maja zagescic swoje mleko?

Dziubek wszystko w porzadku?

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 13:29   #2848
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Bylismy na szczepiniu, Sarenka zapłakała na 5 sekund i później już cisza.
Wazy 6400

Telik ojjj pamiętam nasze plażowanie...to były czasy

Cytat:
To i ja mam pytanie:
Daje! Co noc mi się budzi w okolicach 3 nad ranem i póki nie wypije 120ml to nie zaśnie.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 13:40   #2849
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
A ja cały czas obiecuje Tymciowi, że jak przyjdzie lato to od rana do nocy będzie na golaska biegał

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Brumku nie znam się na tym ale mam napisane o jakiś zmianach flory bakteryjnej i zmianach odczynowych , grupa 2 ale to już raczej standard .Niby nie jest źle ale jakoś mnie dobija ,że naraz tyle cholerstwa się do mnie przyplątało .
To pewnie jakieś zakażenie po prostu. Szybko się z tym uporasz

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
wstaje dzis rano podchodze do lozeczka i coz ...
zawsze wita mnie moj synek swoim wielki rozbrajajacym usmiechem a ja swoim Dzien dobry
a tym razem ja podchodze ze swoim dzien dobry a moje dziecie lezy na brzuszku i gada do rybki na ochraniaczu!!!!

czyli... Igus sam przewrocil sie na brzuszek!!!! : jupi:

Tymcio jeszcze nie potrafi.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Bylismy na szczepiniu, Sarenka zapłakała na 5 sekund i później już cisza.
Ale He-Manka
Stary 2012-01-05, 13:46   #2850
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Madzulka, taki ogólny dół czy z konkretnego powodu?
Ja też mam dziś smętny dzień z powodu pogody Śni mi się powrót do pracy, a to znaczy, że już przeżywam... Jak się cieszę, że Zosia zostanie z mężem - i dla niej i dla mnie to dobrze zrobi To rozstanie będzie mniej bolesne. Ciekawe czy teściowa zdecyduje się nią zaopiekować kiedy mąż wróci do pracy...

Z konkretnego powodu - studia męża
Miło, że pytasz

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości