|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
złośnice małe!No ale coś widac jednak na tych fotkach, przez chwilkę pokazała ustka, nosek.. (te fotki co wstawiłam są "wycięte" z filmu, który dostaliśmy na płytce). W ogóle wizyta bardzo fajna i w sumie dużo nam lekarz opowiedział robiąc to usg, także nie żałuję (lekarz bardzo fajny swoją drogą, więc jeśli któraś z Was dziewczyny z Wawy chce robic USG 3D to mogę polecic u niego, jak na wawe nie tak strasznie drogi - 200 zł a było super) ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
do tej pory zakładałam z mężem dwójkę dzieciaczków, mam nadzieję, że nie zmieni mi się po pierwszym porodzie
|
||
|
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czekając na glukozie rozmiawiałam z panią która ma cukrzycę i powiedziała mi, że jej najwiecej cukier skacze po........jabłkach
A niby zdrowe
|
|
|
|
#2883 |
|
Rozeznanie
|
Aguśka... No biedny ten Filipek i biedna Ty, pewnie chodzisz dziś jak zombi. Trzymam kciuki za niego, żeby się już nigdy więcej nie powtórzyło.
Mam nadzieję, że to faktycznie stres był - powtórka badania wyjaśni wszystko. Póki co małej dieta chyba odpowiada, choć daaawno już nie jadłam pieczywa chrupkiego z chudym twarogiem. Ciekawe ile wytrzymam bez żadnych przestępstw ![]() Nikii89 mnie martwi raczej nachalność mamy, uważa, że wszystko robi najlepiej i zapowiada częste wizyty już teraz. Położne doradziły mi, żeby w razie czego od razu powiedzieć, przy pierwszej próbie poprawiania nas, że nasze dziecko-nasze błędy wychowawcze i dziękujemy za pomoc, a gdybyśmy rad potrzebowały, to po to właśnie położna jest. Trochę sceptycznie do tego podchodzę, ciężko takie sytuacje załatwić tak, żeby nie popaść w skrajności - od włażenia gdzie nie trzeba, do totalnego focha i obrazy. Może opcja "mamo, daj mi się nauczyć samej, przecież nie możesz u mnie codzień jak na etacie siedzieć, bo masz własne życie, a ja nauczyć się muszę i już"? koniakonia słyszałam, że miodu nie należy podawać tylko do 1 roku życia - powoduje botulizm. link: http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/artykuly/czytaj/312...-dla-niemowlat Edytowane przez cottonpuma Czas edycji: 2012-01-05 o 13:10 Powód: dopis/link |
|
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2885 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do dzieci - myślę, myślę, bo natura goni, ale realia zweryfikują plany. Mąż już zapowiedział, że chce drugie dziecko (na 100% zależy mu na synu, jak to z facetami) ale zobaczymy na ile sobie poradzi i pomoże przy pierwszym. Znam kilku tatuśków, którzy uważają, że po pacy należy im się cisza, spokój i zwolnienie z obowiązków rodzicielskich, i przy dziecku nie robią NIC. Siedzą tylko przed tv albo komputerem i grają. Bo matce, oczywiście, relaks się już nie należy :/ |
|
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
Moj maz wlasnie tez marzy o synku ... mimo ze kocha juz Julke i cieszy sie z niej to ciagle mowi o tym, ze w przyszlosci chce miec syna (najlepiej 2-3
)
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2887 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę ![]() Tak ze śląska. Rodzić chyba będę w Mikołowie. A Ty?? Cytat:
Ona się już przyzwyczaiła. Była jedyną kobietą w domu wśród 5 facetów i to ona rządziła. Ale w końcu jej syn ma już rodziną i decyduje o sobie. Tak mieszkamy z rodzicami TŻ. I też uważam , że przecież jak będziemy potrzebować pomocy to się upomnimy. Cytat:
na pewno je wykorzystam jak będzie nachalnie udzielała pomocy. |
|||
|
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do dzieci to moj by chcial ale jak bedzie to sie okaze
|
|
|
|
|
#2889 |
|
Zadomowienie
|
Cziqua trzymam kciuki, żeby glukoza była w normie.
Eligiusz no oryginalne imię ale fajne. Ja jak nam Morfeusza nie będą chcieli zarejestrować w urzędzie to chcę Nikodema, tylko TŻ muszę jeszcze przekonać. ![]() Madziara bardzo fajne łóżeczko Zia kurcze lipa z tym kostiumem...no ale to takie zbudynienie ciążowe, mi tez się zdarza. Konia córeczka śliczna. Ech, kiedy ten kwiecień... A ta para z porodówki to porażka po prostu. Ja już powiedziałam TŻ że ma mnie stawiać do pionu jak coś, a nie rozczulać się nade mną, bo mi bardziej pomoże rzeczowe, konkretne działanie/wspieranie. Lena my mieszkamy z moja mamą i mamy do dyspozycji pokój 25 m, który jest przedzielony w stosunku 1/3 do 2/3. Teraz w tej mniejszej częśći są TŻ akwaria na stelażach a ma ich dużo. W najbliższym czasie niestety akwaria będą musiały być usunięte i zaczynamy przygotowywać pokoik dla małego. Super dużo miejsca nie ma, ale damy radę. ![]() Aguśka kurcze biedny Twój synek chorowitek. Pewnie Ci się serce kraje jak patrzysz na malego takiego źle się czującego. Meg trzymam kciuki za egzaminy. Cytrynka najważniejsze, że z synkiem wszystko ok. Zdjęcia z usg śliczne. Iw jestes glukozowy potwór ![]() Ja lecę na spacerek do lumpka, będę później. |
|
|
|
#2890 |
|
Rozeznanie
|
Ja w Świętochłowicach bo mam bardzo blisko... myślałam jeszcze o Katowicach na Łubinowej, bo tam warunki super znieczulenie zo na żądanie itp...tylko przy komplikacjach maluszka przeworzą do innego szpitala i to mnie odstrasza...
|
#2891 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a jaki kupujecie materacyk do łóżeczka?
kiedyś były tylko piankowe a teraz jest tyle opcji że się gubię i nie wiem który jest lepszy i dlaczego. |
|
|
|
#2892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i zobaczymy czy zdrowie pozwoli i finanse , bo to w sumie najważniejsze .Lena cała familiada się zastanawia teraz czy będą takie same czy zupełnie różne, może będzie blondi po TŻ, hmmm? A propos podobieństwa to tż składa mi życzenia wigilijne , no i m.in.mówi tak: żeby ta Druga Mała była taka jak ta nasza , na to ja : to też jest nasza a tż hihihi sprawdzałem Cię ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
, warunek też jest taki,że aby to złapać to miód musie mieć te bakterie , a nie każdy miód to ma , bo wiadomo,że zatrucie jadem kiełbasianym jest też niebezpieczne i dla dorosłych, dużo ludzi jada miód ,jeszcze nie spotkałam się z zatruciem, aczkolwiek trzeba mieć pewne źródło pochodzenia miodu
|
||
|
|
|
#2893 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
A co do bakterii - jak jesteś pewna swojego miodku, to nie ma się co szczypać a i lepiej, żeby młodzież jadła miodek niż słodycze.
|
||
|
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
polecam taki odstęp czasu między dziećmi , bo rok po roku to jednak za ciężko by było jak tak patrzę z perspektywy , nie zdążyłabym odsapnąć,ale też wszystko zależy jakie są dzieci , tz. jaki mają charakter
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-05 o 13:52 |
|
|
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie ja jestem na etapie intensywnego szukania białego łóżeczka no i pewnie od razu z materacem jak znajdę...przeglądam All i chcę już zamówić...
Materac chyba gryka-pianka-kokos najlepsiejszy
|
#2896 | |||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem, czy chce miec wicej dzieci choc jeden z moich szwagrow-jedynak mowi, ze w dziecinstwie bardzo mu smutno nieraz bylo, ze inni maja rodzenstwo a on nie! No ale przeciez nie moge zachodzic w ciaze tylko zeby dziecku przyjemnosc zrobic, jesli nie bede czula sie na silach podolac wychowaniu dwojki szkrabow. Na pewno z decyzja o kolejnej dzidzi odczekam z conajmniej 3 lata. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no niestety tym razem kciuki nie podziałały ![]() na czczo 84,6 po 2 godzinach 171,7 diabetolog 12 stycznia Dziewczyny dajcie jakies rady do tego czasu czego unikac a co mozna i w ogóle bo zanim doszukam się w postach zdołam popełnic tysiące kulinarnych grzechów ![]() może dlatego to moje dziecię waży już 860g ![]() co do imienia mnie sie Eligiusz bardzo podoba mężowi też ale tak jak mówię pytanie czy dziecku sie spodoba no a po drugie mamy dlugie nazwisko ![]() byłby Eligiusz S********* masakra Krupnik chyba mogę?
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#2898 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jednak myślę, że życie dokładnie zweryfikuje jego pomysł. Fakt, pomijając wiele nieprzyjemnych dolegliwości, w ciąży czuję się wyjątkowo fajnie (podoba mi się ten stan). Jednak mamy tylko dwa pokoje. Nie chciałabym spać z dwójką dzieci w jednym pokoju a potem kombinować z dwójką w jednym. Sama wiem jaki to ból dzielić pokój z rodzeństwem. Mężowi powiedziałam, że jakby udało się zamienić nam mieszkanie na 3-pokojowe lub nawet 4-pokojowe ale małe pokoje, to nie widzę przeszkód Jednak na dwóch pokojach to za ciasno.Z resztą, zobaczymy jak nam pójdzie z jednym dzieckiem. Na pewno nie ograniczam się na jedno. Cytat:
Ale jabłka to jedne z gorszych owoców dla diabetyków. Cytat:
|
|
#2899 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Karolca, a nie banany nalezy omijac szerokim lukiem???
Miod-takze mi sie obilo o uszy. Czytalam, ze moze zawierac przetrwalniki jakichs bakterii ktore produkuja botuline, grozna dla malego dziecka, a nie grozna dla doroslego, ale u nas w domu takze miodu zawsze duzo sie jadlo, i to od dziecka, gdyz kiedys inne zasady zywieniowe byly. Tesciowa np. wspominala, ze kilkadziesiat lat temu wrecz zalecano karmienie butla, ze niby mieszanki sa bardziej pozywne dla dzidzi i dopajanie glukoza etc. |
|
|
|
#2900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co wiem ja, nauczona doświadczeniem po ciągłym chorowaniu na zapalenie oskrzeli (bezobjawowo!), to właśnie tak zaczyna się ta choroba :/ ale nie kłóciłam się z doktorką, w końcu to ona kończyła medycynę, a nie ja. Mój mąż chciał córkę właśnie Ale z syna też byłby dumny ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
ale i słodkie jabłka.U mnie w domu od zawsze było dużo miodu. I tylko ja go tak uwielbiałam. Jako dziecko 5,6-letnie potrafiłam zjeść pół chleba z masłem i miodem mniam mniam
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Ten ból w podbrzuszu, to takie bardziej gniecenie, ale nie jest silny. Bardziej odczuwam taki dyskomfort. Poczekam do jutra. Jak nadal będzie, to pójdę do lekarza.
Emigra, pocieszyłaś mnie |
|
|
|
#2902 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
Fajny ten Twój mężul Żeby nie było - mój też jest kochany ![]() Ja tez się zastanawiam czy nasza będzie blondi po mężu, czy też brunetką po mnie. Czy będzie mała jak ja, czy wysoka jak mąż.. itd fajnie będzie później dostrzegac podobieństwa ah jak się już nie mogę doczekac!![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2904 |
|
Zadomowienie
|
ja tez mam materac pianka kokos i udało mi sie kupic białe
łózeczko oczywiscie![]() my chcielibysmy dwojeczke, ale narazie nad tym nie mysle, bo nie wiem jak to bedzie, jak sobie poradzimy ![]() w poniedziałek rozpoczynam szkole rodzenia, bedzie 6 spotkan po 3 godzinki, na kazdym spotkaniu gimnastyka, mam nadzieje ze dam rade ![]() nasz synek raczej bedzie blondynkiem, bo i ja i TZ mamy jasne wlosy... ale historia mojej kolezanki nie upewnia mnie w 100 % ona brunetka, on blondyn ciemny a dziecko rudziutkie jak marchewka po dziadku
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-01-05 o 14:48 |
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
Już dziś robiłam, więc chyba to nie to
|
|
|
|
#2906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie strasz ja blondynka mężu czarny jakby dziewczynka ruda to ok ale chłopak rudy nieeee proszę ![]() ![]() najwyżej będzie farbowanie od małego chociaż moja mama blondynka tata ciemny ja blondynka rudych u mnie w rodzinie nie ma więc może mojego dzidziola ta przyjemnośc ominie
|
|
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelajna, ciesze sie, ze nie tylko ja tak do tego podchodze... ciaza to moim zdaniem fajny stan, maly cud, bo rozwija sie w nas nowe zycie, ale z drugiej strony... zawsze bylam samodzielna i teraz ciezko mi sie pogodzic z tym ze nie umiem sie chocby ogolic czy zgiac zeby zalozyc buty... a moj maz sie smieje, ze jak wstaje z lozka to jak glizda
Jedno dziecko zawsze chcialam miec, zawsze chcialam byc mloda mama. Z drugiej strony moj maz jest jedynakiem i chcialby zeby jego dziecko mialo rodzenstwo ... Zobaczymy, ale tez pewnie nie wczesniej jak za 3-5 lat pomysle o nastepnej ciazy. Ale niech wtedy bedzie chlopak bo wiecej chyba nie zniose
|
|
|
#2909 |
|
Zadomowienie
|
wiecie wujek mojego tż miał pierwszego syna i chciał miec drugiego jak urodziła się 5 córka to sobie odpuścił syna
![]() ![]() ![]() ja właśnie czytam czego unikac w jedzeniu do czasu wizyty u tego diabetologa i do tego zgaga mnie od wczoraj męczy dobrze ze mam renie---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- jak ja dam rade bez słodkości
|
|
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast moi rodzice nie chcieli miec 4 dzieci, kazde z nas bylo wpadka, ale jest 3 chlopakow i ja
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

tym razem wtlula buzke w lozysko i nie chciala sie pokazac
najlepiej blizniakow i zeby byli malymi diablami

A niby zdrowe
moj jak rozmawia przez telefon to lubi sie potrzymac za jajka, albo jak tv oglada 

za wizytę