Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-05, 13:01   #2881
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Moja tez wstydzioszka jest tym razem wtlula buzke w lozysko i nie chciala sie pokazac
złośnice małe!
No ale coś widac jednak na tych fotkach, przez chwilkę pokazała ustka, nosek.. (te fotki co wstawiłam są "wycięte" z filmu, który dostaliśmy na płytce). W ogóle wizyta bardzo fajna i w sumie dużo nam lekarz opowiedział robiąc to usg, także nie żałuję (lekarz bardzo fajny swoją drogą, więc jeśli któraś z Was dziewczyny z Wawy chce robic USG 3D to mogę polecic u niego, jak na wawe nie tak strasznie drogi - 200 zł a było super)

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
A w ogole to moj maz chce mi jeszcze dwoch chlopakow zrobic najlepiej blizniakow i zeby byli malymi diablami Wy myslicie juz o nastepnych dzieciaczkach? Bo ja szczerze mowiac to boje sie nastepnej ciazy... Fakt, ze teraz wszystko jest ksiazkowo itp ale psychicznie jakos nie jest mi latwo pogodzic sie ze zmianami w ciele ... moze jak urodze i dojde do formy sprzed ciazy chociaz to inaczej bede myslec ...

do tej pory zakładałam z mężem dwójkę dzieciaczków, mam nadzieję, że nie zmieni mi się po pierwszym porodzie
Stary 2012-01-05, 13:04   #2882
joanaros
Zakorzenienie

Ja czekając na glukozie rozmiawiałam z panią która ma cukrzycę i powiedziała mi, że jej najwiecej cukier skacze po........jabłkach A niby zdrowe
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 13:05   #2883
cottonpuma
Rozeznanie

Aguśka... No biedny ten Filipek i biedna Ty, pewnie chodzisz dziś jak zombi. Trzymam kciuki za niego, żeby się już nigdy więcej nie powtórzyło.

Mam nadzieję, że to faktycznie stres był - powtórka badania wyjaśni wszystko.

Póki co małej dieta chyba odpowiada, choć daaawno już nie jadłam pieczywa chrupkiego z chudym twarogiem. Ciekawe ile wytrzymam bez żadnych przestępstw

Nikii89
mnie martwi raczej nachalność mamy, uważa, że wszystko robi najlepiej i zapowiada częste wizyty już teraz. Położne doradziły mi, żeby w razie czego od razu powiedzieć, przy pierwszej próbie poprawiania nas, że nasze dziecko-nasze błędy wychowawcze i dziękujemy za pomoc, a gdybyśmy rad potrzebowały, to po to właśnie położna jest.
Trochę sceptycznie do tego podchodzę, ciężko takie sytuacje załatwić tak, żeby nie popaść w skrajności - od włażenia gdzie nie trzeba, do totalnego focha i obrazy.
Może opcja "mamo, daj mi się nauczyć samej, przecież nie możesz u mnie codzień jak na etacie siedzieć, bo masz własne życie, a ja nauczyć się muszę i już"?

koniakonia

słyszałam, że miodu nie należy podawać tylko do 1 roku życia - powoduje botulizm.
link: http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/artykuly/czytaj/312...-dla-niemowlat

Edytowane przez cottonpuma
Czas edycji: 2012-01-05 o 13:10 Powód: dopis/link
cottonpuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 13:08   #2884
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

wiekszosc facetow tak robi moj jak rozmawia przez telefon to lubi sie potrzymac za jajka, albo jak tv oglada

A w ogole to moj maz chce mi jeszcze dwoch chlopakow zrobic najlepiej blizniakow i zeby byli malymi diablami Wy myslicie juz o nastepnych dzieciaczkach? Bo ja szczerze mowiac to boje sie nastepnej ciazy... Fakt, ze teraz wszystko jest ksiazkowo itp ale psychicznie jakos nie jest mi latwo pogodzic sie ze zmianami w ciele ... moze jak urodze i dojde do formy sprzed ciazy chociaz to inaczej bede myslec ...
ahhh ci faceci
Stary 2012-01-05, 13:14   #2885
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:

wiekszosc facetow tak robi moj jak rozmawia przez telefon to lubi sie potrzymac za jajka, albo jak tv oglada

mój też ma obsesję dotykania się tam ;D

co do dzieci - myślę, myślę, bo natura goni, ale realia zweryfikują plany. Mąż już zapowiedział, że chce drugie dziecko (na 100% zależy mu na synu, jak to z facetami) ale zobaczymy na ile sobie poradzi i pomoże przy pierwszym. Znam kilku tatuśków, którzy uważają, że po pacy należy im się cisza, spokój i zwolnienie z obowiązków rodzicielskich, i przy dziecku nie robią NIC. Siedzą tylko przed tv albo komputerem i grają. Bo matce, oczywiście, relaks się już nie należy :/
Stary 2012-01-05, 13:19   #2886
emigra
Zakorzenienie

Moj maz wlasnie tez marzy o synku ... mimo ze kocha juz Julke i cieszy sie z niej to ciagle mowi o tym, ze w przyszlosci chce miec syna (najlepiej 2-3 )
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 13:19   #2887
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
O właśnie ja mam tak samo. Dziś byłam strasznie zła na kuriera, który mnie za wcześnie obudził

zdjęcia śliczne

Ja dziś mam wizytę o 16.00 już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę mojego szkraba mam nadzieję że dowiem się że ta jego duża aktywność to tylko jego temperament a nie jakaś nieprawidłowość

Nikii - od razu "słychać" że Ty ze śląska jesteś "jeronie" W którym szpitalu planujesz rodzić?
za wizytę
Tak ze śląska. Rodzić chyba będę w Mikołowie. A Ty??

Cytat:
Jesli chodzi o podroz to my wybieramy sie tez w sierpniu do Polski, mala urodzi sie w marcu wiec bedzie miala ok 5 miesiecy. Czeka nas podroz autem 1100 km. A co do tesciowej to Twoj maz musi jej powiedziec stanowczo ale i delikatnie ze jestescie dorosli i mimo ze mieszkacie razem (jak rozumiem) to macie swoje zycie i ze jak bedziecie potrzebowac pomocy to sie o nia upomnicie a nie zeby sie sama z nia ''pchala''... niestety ale mam doswiadczenie, z tym ze przed zajsciej w ciaze jeszcze, tesciowa mi chciala w mieszkaniu ustawiac, dyrygowac co mam robic na obiad i jak spedzac czas - zaznaczam ze nie mieszkamy i nigdy nie mieszkalismy z nia pod jednym dachem maz powiedzial co mial powiedziec i teraz mam luzik
Skądś to znam. Jak robiliśmy remont pokoju to też przyszła i mówiła gdzie jaka szafa ma staćAle na osobności powiedziałam TŻ co o tym myślę i tak zrobiliśmy po swojemu. Potem remontowaliśmy sypialnie i znów gadka typu "po co sypialnie kupujecie? Takie wielkie łóżko, lepiej zwykłą kanapę" itp.
Ona się już przyzwyczaiła. Była jedyną kobietą w domu wśród 5 facetów i to ona rządziła. Ale w końcu jej syn ma już rodziną i decyduje o sobie.
Tak mieszkamy z rodzicami TŻ. I też uważam , że przecież jak będziemy potrzebować pomocy to się upomnimy.

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Aguśka... No biedny ten Filipek i biedna Ty, pewnie chodzisz dziś jak zombi. Trzymam kciuki za niego, żeby się już nigdy więcej nie powtórzyło.

Póki co małej dieta chyba odpowiada, choć daaawno już nie jadłam pieczywa chrupkiego z chudym twarogiem. Ciekawe ile wytrzymam bez żadnych przestępstw

Nikii89
mnie martwi raczej nachalność mamy, uważa, że wszystko robi najlepiej i zapowiada częste wizyty już teraz. Położne doradziły mi, żeby w razie czego od razu powiedzieć, przy pierwszej próbie poprawiania nas, że nasze dziecko-nasze błędy wychowawcze i dziękujemy za pomoc, a gdybyśmy rad potrzebowały, to po to właśnie położna jest.
Trochę sceptycznie do tego podchodzę, ciężko takie sytuacje załatwić tak, żeby nie popaść w skrajności - od włażenia gdzie nie trzeba, do totalnego focha i obrazy.
Może opcja "mamo, daj mi się nauczyć samej, przecież nie możesz u mnie codzień jak na etacie siedzieć, bo masz własne życie, a ja nauczyć się muszę i już"?

koniakonia

słyszałam, że miodu nie należy podawać tylko do 1 roku życia - powoduje botulizm.
Właśnie trzeba to powiedzieć tak aby zaraz fochy z drugiej strony nie były. Ale to zdanie ""mamo, daj mi się nauczyć samej, przecież nie możesz u mnie codzień jak na etacie siedzieć, bo masz własne życie, a ja nauczyć się muszę i już"?
na pewno je wykorzystam jak będzie nachalnie udzielała pomocy.
Stary 2012-01-05, 13:25   #2888
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

co do dzieci - myślę, myślę, bo natura goni, ale realia zweryfikują plany. Mąż już zapowiedział, że chce drugie dziecko (na 100% zależy mu na synu, jak to z facetami) ale zobaczymy na ile sobie poradzi i pomoże przy pierwszym. Znam kilku tatuśków, którzy uważają, że po pacy należy im się cisza, spokój i zwolnienie z obowiązków rodzicielskich, i przy dziecku nie robią NIC. Siedzą tylko przed tv albo komputerem i grają. Bo matce, oczywiście, relaks się już nie należy :/
moj mnie jeszcze za piersi non stop by trzymal
co do dzieci to moj by chcial ale jak bedzie to sie okaze
Stary 2012-01-05, 13:27   #2889
Flowerbombka
Zadomowienie

Cziqua trzymam kciuki, żeby glukoza była w normie.
Eligiusz no oryginalne imię ale fajne.
Ja jak nam Morfeusza nie będą chcieli zarejestrować w urzędzie to chcę Nikodema, tylko TŻ muszę jeszcze przekonać.

Madziara bardzo fajne łóżeczko

Zia kurcze lipa z tym kostiumem...no ale to takie zbudynienie ciążowe, mi tez się zdarza.

Konia córeczka śliczna. Ech, kiedy ten kwiecień...
A ta para z porodówki to porażka po prostu. Ja już powiedziałam TŻ że ma mnie stawiać do pionu jak coś, a nie rozczulać się nade mną, bo mi bardziej pomoże rzeczowe, konkretne działanie/wspieranie.

Lena my mieszkamy z moja mamą i mamy do dyspozycji pokój 25 m, który jest przedzielony w stosunku 1/3 do 2/3. Teraz w tej mniejszej częśći są TŻ akwaria na stelażach a ma ich dużo. W najbliższym czasie niestety akwaria będą musiały być usunięte i zaczynamy przygotowywać pokoik dla małego. Super dużo miejsca nie ma, ale damy radę.

Aguśka kurcze biedny Twój synek chorowitek. Pewnie Ci się serce kraje jak patrzysz na malego takiego źle się czującego.

Meg trzymam kciuki za egzaminy.

Cytrynka najważniejsze, że z synkiem wszystko ok. Zdjęcia z usg śliczne.

Iw jestes glukozowy potwór

Ja lecę na spacerek do lumpka, będę później.
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 13:28   #2890
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
za wizytę
Tak ze śląska. Rodzić chyba będę w Mikołowie. A Ty??
Ja w Świętochłowicach bo mam bardzo blisko... myślałam jeszcze o Katowicach na Łubinowej, bo tam warunki super znieczulenie zo na żądanie itp...tylko przy komplikacjach maluszka przeworzą do innego szpitala i to mnie odstrasza...
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 13:31   #2891
negila
Rozeznanie

Dziewczyny a jaki kupujecie materacyk do łóżeczka?
kiedyś były tylko piankowe a teraz jest tyle opcji że się gubię i nie wiem który jest lepszy i dlaczego.

negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 13:43   #2892
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja myślę,ale musimy zmienić lokum i wtedy do dzieła, no chyba że druga Panna mi da popalić, ale sądzę,że nie no i zobaczymy czy zdrowie pozwoli i finanse , bo to w sumie najważniejsze .

Lena
cała familiada się zastanawia teraz czy będą takie same czy zupełnie różne, może będzie blondi po TŻ, hmmm?

A propos podobieństwa to tż składa mi życzenia wigilijne , no i m.in.mówi tak: żeby ta Druga Mała była taka jak ta nasza , na to ja : to też jest nasza a tż hihihi sprawdzałem Cię taka gra słowna, ale śmiesznie wyszło

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:

Nikii89

koniakonia

też moja ma już ma 2 lata prawie , warunek też jest taki,że aby to złapać to miód musie mieć te bakterie , a nie każdy miód to ma , bo wiadomo,że zatrucie jadem kiełbasianym jest też niebezpieczne i dla dorosłych, dużo ludzi jada miód ,jeszcze nie spotkałam się z zatruciem, aczkolwiek trzeba mieć pewne źródło pochodzenia miodu
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 13:46   #2893
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
kiedyś były tylko piankowe a teraz jest tyle opcji że się gubię i nie wiem który jest lepszy i dlaczego.
dostałam z łóżeczkiem - z jakieś pianki pamięciowej z ikea, ale sama to brałabym pewnie ten osławiony z gryki.

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
też moja ma już ma 2 lata prawie , warunek też jest taki,że aby to złapać to miód musie mieć te bakterie , a nie każdy miód to ma , bo wiadomo,że zatrucie jadem kiełbasianym jest też niebezpieczne i dla dorosłych, dużo ludzi jada miód ,jeszcze nie spotkałam się z zatruciem, aczkolwiek trzeba mieć pewne źródło pochodzenia miodu
no, myślę, że do tematu trzeba podejść ostrożnie, ale bez przesady. Jak masz sprawdzoną firmę, czy pasiekę, to nie ma co panikować. Tym bardziej, że np. gryczany to samo zdrowie. Uodparnia, pełen witamin...
A co do bakterii - jak jesteś pewna swojego miodku, to nie ma się co szczypać a i lepiej, żeby młodzież jadła miodek niż słodycze.
Stary 2012-01-05, 13:50   #2894
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

a u nas to chyba mnie jakoś do Synka ciągnie bardziej niż tż , choć układ dwóch dziewczynek też mi pasuje...no zobaczymy...mój tż mi pomaga, szczególnie teraz jak Nina już jest bardzo prosta w obsłudze ...

polecam taki odstęp czasu między dziećmi , bo rok po roku to jednak za ciężko by było jak tak patrzę z perspektywy , nie zdążyłabym odsapnąć,ale też wszystko zależy jakie są dzieci , tz. jaki mają charakter

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-01-05 o 13:52
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 13:52   #2895
Mała!
Zakorzenienie

No właśnie ja jestem na etapie intensywnego szukania białego łóżeczka no i pewnie od razu z materacem jak znajdę...przeglądam All i chcę już zamówić...
Materac chyba gryka-pianka-kokos najlepsiejszy

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 14:01   #2896
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Kaszlę cały czas. Raz mocniej, raz słabiej.
Piję te maliny, aronią. Robię inhalacje z rumianku.
i w zasadzie nic więcej mi nie zostało.
Nie wiem czy jest lepiej.

Znowu nie mogłam spać
Zasnęłam koło 2 w nocy, po trzech godzinach męczenia się, wiercenia, kręcenia... Obudziłam się z mężem o 5.30. Zasnęłam o 8 i co 5 minut budziłam się wiercąc i kopiąc kołdrę. Do tego śniły mi się jakieś bzdury... Wstałam przed 11
Nie wiem co męczącego w ciągu dnia musiałabym zrobić, aby zasnąć o ludzkiej porze Bo wczoraj byłam zmęczona...
No sok z aronii, napary i inhalacje....skad ja to znam? A gin mi powiedzial, ze katar nieleczony trwa 14 dni a leczony 2 tyg. wiec jelsi to wirus to trzeba przeczekac w domu w cieple, stosujac wyzej wymienione metody i ewentualnie paracetamol jelsi pojawi sie goraczka...

Cytat:

Odczuwam to tak samo, zmiany w ciele tym bardziej mnie mecza im bardziej ciaza zaawansowana-coraz ciezej sie zgiac, biust znow troche urosl i ogolnie mi ciezko i zle. Dobrze, ze jeszcze tylko kilka tyg do wielkiego finalu

Nie wiem, czy chce miec wicej dzieci choc jeden z moich szwagrow-jedynak mowi, ze w dziecinstwie bardzo mu smutno nieraz bylo, ze inni maja rodzenstwo a on nie! No ale przeciez nie moge zachodzic w ciaze tylko zeby dziecku przyjemnosc zrobic, jesli nie bede czula sie na silach podolac wychowaniu dwojki szkrabow. Na pewno z decyzja o kolejnej dzidzi odczekam z conajmniej 3 lata.

Cytat:
a u nas to chyba mnie jakoś do Synka ciągnie bardziej niż tż , choć układ dwóch dziewczynek też mi pasuje...no zobaczymy...mój tż mi pomaga, szczególnie teraz jak Nina już jest bardzo prosta w obsłudze ...

polecam taki odstęp czasu między dziećmi , bo rok po roku to jednak za ciężko by było jak tak patrzę z perspektywy , nie zdążyłabym odsapnąć,ale też wszystko zależy jakie są dzieci , tz. jaki mają charakter
Co do plci, znam facetow co za wszelka cene chcieli miec nie synka, a coreczke, a utarlo sie przekonanie, ze facet chce posadzic drzewo, zbudowac dom i splodzic syna. Jeden znajomy fryzjer, gdy jego zona zaszla w ciaze(musial ja namawiac, by w ogole sie na to zdecydowala), oczekiwal i wrecz nalegal, by byla to dziewczynka, nie dopuszczal do siebei mysli, ze moze byc inaczej. I urodzil mu sie synek
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 14:05   #2897
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Cziqua trzymam kciuki, żeby glukoza była w normie.
Eligiusz no oryginalne imię ale fajne.
Ja jak nam Morfeusza nie będą chcieli zarejestrować w urzędzie to chcę Nikodema, tylko TŻ muszę jeszcze przekonać.

Madziara bardzo fajne łóżeczko

Zia kurcze lipa z tym kostiumem...no ale to takie zbudynienie ciążowe, mi tez się zdarza.

Konia córeczka śliczna. Ech, kiedy ten kwiecień...
A ta para z porodówki to porażka po prostu. Ja już powiedziałam TŻ że ma mnie stawiać do pionu jak coś, a nie rozczulać się nade mną, bo mi bardziej pomoże rzeczowe, konkretne działanie/wspieranie.

Lena my mieszkamy z moja mamą i mamy do dyspozycji pokój 25 m, który jest przedzielony w stosunku 1/3 do 2/3. Teraz w tej mniejszej częśći są TŻ akwaria na stelażach a ma ich dużo. W najbliższym czasie niestety akwaria będą musiały być usunięte i zaczynamy przygotowywać pokoik dla małego. Super dużo miejsca nie ma, ale damy radę.

Aguśka kurcze biedny Twój synek chorowitek. Pewnie Ci się serce kraje jak patrzysz na malego takiego źle się czującego.

Meg trzymam kciuki za egzaminy.

Cytrynka najważniejsze, że z synkiem wszystko ok. Zdjęcia z usg śliczne.

Iw jestes glukozowy potwór

Ja lecę na spacerek do lumpka, będę później.

no niestety tym razem kciuki nie podziałały

na czczo 84,6 po 2 godzinach 171,7
diabetolog 12 stycznia

Dziewczyny dajcie jakies rady do tego czasu czego unikac a co mozna i w ogóle bo zanim doszukam się w postach zdołam popełnic tysiące kulinarnych grzechów

może dlatego to moje dziecię waży już 860g

co do imienia mnie sie Eligiusz bardzo podoba mężowi też ale tak jak mówię pytanie czy dziecku sie spodoba no a po drugie mamy dlugie nazwisko byłby Eligiusz S********* masakra

Krupnik chyba mogę?

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 14:06   #2898
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Mój coś żartuje ostatnio, że pod koniec roku możemy zacząć pracować nad następnym. Początkowo myślałam, że żartuje, ale mąż mówił całkiem serio Ja jednak myślę, że życie dokładnie zweryfikuje jego pomysł. Fakt, pomijając wiele nieprzyjemnych dolegliwości, w ciąży czuję się wyjątkowo fajnie (podoba mi się ten stan). Jednak mamy tylko dwa pokoje. Nie chciałabym spać z dwójką dzieci w jednym pokoju a potem kombinować z dwójką w jednym. Sama wiem jaki to ból dzielić pokój z rodzeństwem.
Mężowi powiedziałam, że jakby udało się zamienić nam mieszkanie na 3-pokojowe lub nawet 4-pokojowe ale małe pokoje, to nie widzę przeszkód Jednak na dwóch pokojach to za ciasno.
Z resztą, zobaczymy jak nam pójdzie z jednym dzieckiem. Na pewno nie ograniczam się na jedno.

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Ja czekając na glukozie rozmiawiałam z panią która ma cukrzycę i powiedziała mi, że jej najwiecej cukier skacze po........jabłkach A niby zdrowe
Generalnie z owocami trzeba uważać. Jabłko jabłku nierówne, jedne mają więcej cukry, inne mniej. Lepiej wybierac odmiany kwaśne i twarde. Diabetolodzy przestrzegają przed winogronem a cukrzykom winogrono na przykład bardzo służy. Poza tym, każdy organizm reaguje nieco inaczej, nie ma się co sugerować.
Ale jabłka to jedne z gorszych owoców dla diabetyków.

Cytat:
Hmm... nie słyszałam tego nigdy. Jak będę miała okazje rozmiawac z jakimś pediatrą, to zapytam o to. Bo u mnie miodu zawsze jest pod dostatkiem (co pół roku dostaję około 6 litrów miodu).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 14:13   #2899
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Karolca, a nie banany nalezy omijac szerokim lukiem???

Miod-takze mi sie obilo o uszy. Czytalam, ze moze zawierac przetrwalniki jakichs bakterii ktore produkuja botuline, grozna dla malego dziecka, a nie grozna dla doroslego, ale u nas w domu takze miodu zawsze duzo sie jadlo, i to od dziecka, gdyz kiedys inne zasady zywieniowe byly. Tesciowa np. wspominala, ze kilkadziesiat lat temu wrecz zalecano karmienie butla, ze niby mieszanki sa bardziej pozywne dla dzidzi i dopajanie glukoza etc.
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 14:18   #2900
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
No sok z aronii, napary i inhalacje....skad ja to znam? A gin mi powiedzial, ze katar nieleczony trwa 14 dni a leczony 2 tyg. wiec jelsi to wirus to trzeba przeczekac w domu w cieple, stosujac wyzej wymienione metody i ewentualnie paracetamol jelsi pojawi sie goraczka...

Co do plci, znam facetow co za wszelka cene chcieli miec nie synka, a coreczke, a utarlo sie przekonanie, ze facet chce posadzic drzewo, zbudowac dom i splodzic syna. Jeden znajomy fryzjer, gdy jego zona zaszla w ciaze(musial ja namawiac, by w ogole sie na to zdecydowala), oczekiwal i wrecz nalegal, by byla to dziewczynka, nie dopuszczal do siebei mysli, ze moze byc inaczej. I urodzil mu sie synek
Sęk w tym, że kataru nie mam. Tylko kaszel z odrywającym się czymś z oskrzeli. Ale ponoć osłuchowo jest czysto a to, co mam to zwiększona produkcja flegmy na oskrzelach. Ale tak to tylko przeziębienie.
Z tego co wiem ja, nauczona doświadczeniem po ciągłym chorowaniu na zapalenie oskrzeli (bezobjawowo!), to właśnie tak zaczyna się ta choroba :/ ale nie kłóciłam się z doktorką, w końcu to ona kończyła medycynę, a nie ja.

Mój mąż chciał córkę właśnie Ale z syna też byłby dumny

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Karolca, a nie banany nalezy omijac szerokim lukiem???

Miod-takze mi sie obilo o uszy. Czytalam, ze moze zawierac przetrwalniki jakichs bakterii ktore produkuja botuline, grozna dla malego dziecka, a nie grozna dla doroslego, ale u nas w domu takze miodu zawsze duzo sie jadlo, i to od dziecka, gdyz kiedys inne zasady zywieniowe byly. Tesciowa np. wspominala, ze kilkadziesiat lat temu wrecz zalecano karmienie butla, ze niby mieszanki sa bardziej pozywne dla dzidzi i dopajanie glukoza etc.
Banany to swoją drogą ale i słodkie jabłka.

U mnie w domu od zawsze było dużo miodu. I tylko ja go tak uwielbiałam. Jako dziecko 5,6-letnie potrafiłam zjeść pół chleba z masłem i miodem mniam mniam

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 14:29   #2901
alamig
Zakorzenienie

Ten ból w podbrzuszu, to takie bardziej gniecenie, ale nie jest silny. Bardziej odczuwam taki dyskomfort. Poczekam do jutra. Jak nadal będzie, to pójdę do lekarza.

Emigra, pocieszyłaś mnie
Stary 2012-01-05, 14:39   #2902
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
ja mam pianka-kokos

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Lena cała familiada się zastanawia teraz czy będą takie same czy zupełnie różne, może będzie blondi po TŻ, hmmm?

A propos podobieństwa to tż składa mi życzenia wigilijne , no i m.in.mówi tak: żeby ta Druga Mała była taka jak ta nasza , na to ja : to też jest nasza a tż hihihi sprawdzałem Cię taka gra słowna, ale śmiesznie wyszło
hehe Fajny ten Twój mężul
Żeby nie było - mój też jest kochany
Ja tez się zastanawiam czy nasza będzie blondi po mężu, czy też brunetką po mnie. Czy będzie mała jak ja, czy wysoka jak mąż.. itd fajnie będzie później dostrzegac podobieństwa ah jak się już nie mogę doczekac!

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Ten ból w podbrzuszu, to takie bardziej gniecenie, ale nie jest silny. Bardziej odczuwam taki dyskomfort. Poczekam do jutra. Jak nadal będzie, to pójdę do lekarza.

Emigra, pocieszyłaś mnie
a może to na kupkę? mnie na kupkę tak czasem w dole brzucha boli..;/
Stary 2012-01-05, 14:40   #2903
alamig
Zakorzenienie

Lena_mi, super fotka

Konia, Twoja Nina jest prześliczna
Stary 2012-01-05, 14:46   #2904
tynka88
Zadomowienie

ja tez mam materac pianka kokos i udało mi sie kupic białe łózeczko oczywiscie

my chcielibysmy dwojeczke, ale narazie nad tym nie mysle, bo nie wiem jak to bedzie, jak sobie poradzimy

w poniedziałek rozpoczynam szkole rodzenia, bedzie 6 spotkan po 3 godzinki, na kazdym spotkaniu gimnastyka, mam nadzieje ze dam rade

nasz synek raczej bedzie blondynkiem, bo i ja i TZ mamy jasne wlosy... ale historia mojej kolezanki nie upewnia mnie w 100 % ona brunetka, on blondyn ciemny a dziecko rudziutkie jak marchewka po dziadku

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-01-05 o 14:48
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 14:49   #2905
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
a może to na kupkę? mnie na kupkę tak czasem w dole brzucha boli..;/
Już dziś robiłam, więc chyba to nie to
Stary 2012-01-05, 14:49   #2906
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
ja tez mam materac pianka kokos i udało mi sie kupic białe

my chcielibysmy dwojeczke, ale narazie nad tym nie mysle, bo nie wiem jak to bedzie, jak sobie poradzimy

w poniedziałek rozpoczynam szkole rodzenia, bedzie 6 spotkan po 3 godzinki, na kazdym spotkaniu gimnastyka, mam nadzieje ze dam rade

nasz synek raczej bedzie blondynkiem, bo i ja i TZ mamy jasne wlosy... ale historia mojej kolezanki nie upewnia mnie w 100 % ona brunetka, on blondyn ciemny a dziecko rudziutkie jak marchewka po dziadku

nie strasz ja blondynka mężu czarny jakby dziewczynka ruda to ok ale chłopak rudy nieeee proszę najwyżej będzie farbowanie od małego nie no żartuję ale wolałabym inny kolor włosków chociaż moja mama blondynka tata ciemny ja blondynka rudych u mnie w rodzinie nie ma więc może mojego dzidziola ta przyjemnośc ominie

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2012-01-05, 14:52   #2907
alamig
Zakorzenienie

Właśnie zobaczyłam, że dziś mamy studniówkę
Stary 2012-01-05, 14:57   #2908
emigra
Zakorzenienie

Ewelajna, ciesze sie, ze nie tylko ja tak do tego podchodze... ciaza to moim zdaniem fajny stan, maly cud, bo rozwija sie w nas nowe zycie, ale z drugiej strony... zawsze bylam samodzielna i teraz ciezko mi sie pogodzic z tym ze nie umiem sie chocby ogolic czy zgiac zeby zalozyc buty... a moj maz sie smieje, ze jak wstaje z lozka to jak glizda Jedno dziecko zawsze chcialam miec, zawsze chcialam byc mloda mama. Z drugiej strony moj maz jest jedynakiem i chcialby zeby jego dziecko mialo rodzenstwo ... Zobaczymy, ale tez pewnie nie wczesniej jak za 3-5 lat pomysle o nastepnej ciazy. Ale niech wtedy bedzie chlopak bo wiecej chyba nie zniose
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-05, 15:03   #2909
cziqua
Zadomowienie

wiecie wujek mojego tż miał pierwszego syna i chciał miec drugiego jak urodziła się 5 córka to sobie odpuścił syna

ja właśnie czytam czego unikac w jedzeniu do czasu wizyty u tego diabetologa i do tego zgaga mnie od wczoraj męczy dobrze ze mam renie

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

jak ja dam rade bez słodkości

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2012-01-05, 15:04   #2910
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
wiecie wujek mojego tż miał pierwszego syna i chciał miec drugiego jak urodziła się 5 córka to sobie odpuścił syna
moj dziadek marzyl o corce ... urodzila sie piata- moja mama. Na niej poprzestal dopiero Natomiast moi rodzice nie chcieli miec 4 dzieci, kazde z nas bylo wpadka, ale jest 3 chlopakow i ja
3270g, 47 cm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości