Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-05, 16:59   #2971
kamusia178
Raczkowanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
ewula 83:

"Filip już z mamusią. Urodził się o 6.37. Waga 3557, 57 długi."
Gratulujemy szczęśliwej mamie!!!!!!!!!

To po kielichu!

super - gratulacje dla mamusi - witamy malenstwo na swiecie (niedlugo bede chyba uzywac opcji kopiuj-wklej)

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
sto lat

Dziewczyny z Łodzi- gdzie robicie badania zazwyczaj tzn mocz/morfo itd?? bo na mojej pipidówce jak pojde w pn do wynik bede miec dopiero we wtorek po południu a potrzebbuje na wtorek rano.... albo moze znacie jakies niedrogie lab które działa w sobote? bo jutro kurka zamkniete wszystko
nie pomoge bo ja robie w nfztowej przychodni tam gdzie lażę do lekarza - lecznicza na chojnach

AGATKU łe-ar-ju hyhy
kamusia178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 17:19   #2972
NataliaM1103
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

dziewczyny robię rurki z kremem - któraś ma ochotkę?zapraszam do Gostynia
http://mojewypieki.blox.pl/2008/09/Rurki-z-kremem.html
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 17:21   #2973
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:
drewnianą ale tylko po to, zeby junior na początku był z nami w sypialni dlatego nie chciałam duzo płacic bo to tylko na chwilę....
i upatrzyłam za 70 zł pasującą nam do mebli i w czasie konsultacji z TZ ktos mi ją podkupił... a juz miałam klikac "kup teraz" i d....

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

patrze jeszcze kosze mojżesza ale w większosci różowe są... wrrr chyba Niuniek by mi różu nie wybaczył
tez zastanawiam się nad koszem

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
kur.de to szkoda
widziałaś ten zestawik
http://allegro.pl/kosz-mojzesza-koly...028705279.html
wypaśny ale dla dziewuszki
zestaw fajny mam go na oku
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 17:25   #2974
*Agatek*
Zakorzenienie

faellivrin dopisana na 22.01
Cytat:
drewnianą ale tylko po to, zeby junior na początku był z nami w sypialni dlatego nie chciałam duzo płacic bo to tylko na chwilę....
i upatrzyłam za 70 zł pasującą nam do mebli i w czasie konsultacji z TZ ktos mi ją podkupił... a juz miałam klikac "kup teraz" i d....
większosci różowe są... wrrr chyba Niuniek by mi różu nie wybaczył
ojj też bym się wkurzyła może jeszcze coś znajdziesz, hmm...?
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
o nie nie, j dziękuję za rycynke, muszę przetrzymać małą co namniej do Walentynek.
A właśnie co z zapisami na lutowe porody ja zaklepuje 14.02
o nie nie, ja się nie zajmuję lutówkami
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Witam Mamuśki!!

Wczoraj wieczorem odszedl mi czop ! Dzisiaj chyba odeszła reszta ale juz nie tak gęsta jak ta wczorajsza!!

Bartuś szaleje w brzuszku,jakby chciał wyjśc pępkiem a nie dołem hehe

Do terminu 4 dni
Brawo za czopa! oby coś się ruszyło!

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
chyba nie nadrobie was teraz...
Dostałam w kroplówce ten fenoterol. Nigdy więcej! Na początku było ok. Nawet usnęlam a później. Męka... Chyba poród byłby lżejszy. Zaczęło robić mi się duszno, cała się trzęsłam i nie mogłam tchu złapać. Poszłam do łazienki i odleciałam. Jak się ocknełam to byłam już odłączona i nade mną mnóstwo osób. Doszłam do siebie. Ktg, i jazda na usg czy z mała ok. Na szczęście jest dobrze ale tego chole**a nie będą mi podłączać.

Podłączyli mi teraz glukozę i sól. Ale jestem wykończona. Podobno jestem druga ciężarna która na ten lek tak zareagowała.
Ojej Trzymaj się dzielnie...

A więc nasza lista która kiedy chce rodzić

3.01 Neska ......................... .......jak nie pyknie to następna próba 10.01
4.01 Inutil ......................... ........jak nie pyknie to następna próba 11.01
5.01 MissZuzia i Renata ..jak nie pyknie to następna próba 12.01
6.01 wolne ......................... .......
7.01 19mała83 ......................... .jak nie pyknie to następna próba 14.01
8.01 Agatek ......................... ......jak nie pyknie to następna próba 15.01
9.01- 13.01 wolne.........................
14.01 AgaMili......................... ....jak nie pyknie to następna próba 21.01
15.01 wolne ......................... .........
16.01 staraupa ......................... .....jak nie pyknie to następna próba 23.01
17.01 wolne.................... ..................
18.01 kaczuszka ...................... jak nie pyknie to następna próba 25.01
19.01 wolne......................... .........
20.01 annyonne ......................... jak nie pyknie to następna próba 27.01
21.01 Kamusia i Boroo............ jak nie pyknie to następna próba 28.01
22.01 faellivrin ......................... .jak nie pyknie to następna próba 29.01
23.01 ultraradiola ....................jak nie pyknie to następna próba 30.01

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-01-06 o 12:04
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 17:28   #2975
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
tez zastanawiam się nad koszem
Miałam wypożyczony dla mojego starszaka i kosz jest super sprawą. Tym razem zdecydowałam się na kołyskę. Będzie Gluck, czekam aż przyjdzie
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 17:29   #2976
*Agatek*
Zakorzenienie

piszę z pozycji kolankowo łokciowej bo sapię i nie mogę oddychać- wpycha się wrednie me dziecię pod żebraaaaaa aaaaaaaaaaaaaaa powiedziałam, że ma wpier... jak tylko wyjdzie

Aaa i jeszcze jedno... weszłam do gabinetu, ale przedtem siku... ściągam majciochy, zaczynam siusiać... i słyszę dziwny dźwięk... patrzę... a ja klapy od kibla nie otworzyłam gdzie mój mózg, gdzie??

Stary 2012-01-05, 17:33   #2977
kamusia178
Raczkowanie

Cytat:

A więc nasza lista która kiedy chce rodzić

3.01 Neska ......................... .......jak nie pyknie to następna próba 10.01
4.01 Inutil ......................... ........jak nie pyknie to następna próba 11.01
5.01 MissZuzia i Renata ..jak nie pyknie to następna próba 12.01
6.01 wolne ......................... .......
7.01 19mała83 ......................... .jak nie pyknie to następna próba 14.01
8.01 Agatek ......................... ......jak nie pyknie to następna próba 15.01
9.01- 13.01 wolne.........................
14.01 AgaMili......................... ....jak nie pyknie to następna próba 21.01
15.01-17.01 wolne ....................
18.01 kaczuszka ...................... jak nie pyknie to następna próba 25.01
19.01 wolne......................... .........
20.01 wolne......................... ..........
21.01 Kamusia......................... .. jak nie pyknie to następna próba 28.01
22.01 faellivrin ......................... .jak nie pyknie to następna próba 29.01
ej niunia - za mną 21go rodzi boroo ona od rana, ja po południu jak sie wyspie
prosze dopisac moją wspolniczke rodzeniową

Cytat:
Aaa i jeszcze jedno... weszłam do gabinetu, ale przedtem siku... ściągam majciochy, zaczynam siusiać... i słyszę dziwny dźwięk... patrzę... a ja klapy od kibla nie otworzyłam gdzie mój mózg, gdzie??
dobry agatek
posprzatalas to ??

ciekawe dlaczego nikt nie chc rodzic 13go w piatek

Edytowane przez kamusia178
Czas edycji: 2012-01-05 o 17:34
kamusia178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 17:34   #2978
pestka78
Rozeznanie

Mleko ma juz własciciela - siobhan1

A w załączniku ciuszki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (140,7 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (123,1 KB, 29 załadowań)
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 17:35   #2979
czubasek20
Zakorzenienie

Podali mi ten izoptin ale chyba nic to nie dało. Na sama myśl że mieli by mi podać znów to ... Wrr.

Dopiero teraz doszłam do siebie. Siostry mówią że ładnego stracha narobiłam.

Już jest dobrze nawet mała zaczyna mnie wkurzac po wpakowała się pod żebra i czuje tylko takie ocieranie się kości o kość.

ja bym mogła wziąć 13 ale chce jeszcze z dwa tyg wytrzymać

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2012-01-05 o 17:37
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 17:42   #2980
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
mniami

Cytat:

hahahahaha

Gratki za wizytę
Stary 2012-01-05, 17:42   #2981
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

znęcaj się znęcaj
Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość

zestaw fajny mam go na oku
o patrz, ile chętnych he he
ale rzeczywiście nieźle można obłowić się - ciekawe jaka jest cena minimalna bo tyle rzeczy że ho ho, nie sądzę że ktoś to odda za 200zł
Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Miałam wypożyczony dla mojego starszaka i kosz jest super sprawą. Tym razem zdecydowałam się na kołyskę. Będzie Gluck, czekam aż przyjdzie
ooo ja tez mam Glucka i jestem zadowolona, mam nadzieję że mój syn będzie chętnie w niej spał bo jak nie

Cytat:

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 17:45   #2982
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
ej niunia - za mną 21go rodzi boroo ona od rana, ja po południu jak sie wyspie
prosze dopisac moją wspolniczke rodzeniową

dobry agatek
posprzatalas to ??

ciekawe dlaczego nikt nie chc rodzic 13go w piatek
już dopisałam tak se myślę teraz.. lepiej urodzić po 10tym... wypłata i te sprawy... bo po świętach i nowym roku każdy spłukany to wiesz jak to jest ja chcę urodzić 8.01 a jak nie to 11 albo 12

posprzątałam.. od razu wstrzymałam dalsze siusianie normalnie wstyd i hańba

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Już jest dobrze nawet mała zaczyna mnie wkurzac po wpakowała się pod żebra i czuje tylko takie ocieranie się kości o kość.
aaaaaaaaaaa ja mam tak codziednnie

Ciekawe jak tam Pearl jako mężatka pewnie opijają piccolo a teście z rodzicami rozmawiają i mam nadzieję, że się umieją dogadać, bo jak nie to pewnie jest tam SIWY DYM!

Stary 2012-01-05, 17:48   #2983
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
już dopisałam tak se myślę teraz.. lepiej urodzić po 10tym... wypłata i te sprawy... bo po świętach i nowym roku każdy spłukany to wiesz jak to jest ja chcę urodzić 8.01 a jak nie to 11 albo 12
na 12tego to mnie i Renatkę zapisałaś hęęę
nie chciałaś mnie na 13tego wiec teraz to se możesz chcieć 12tego

WEŹCIE MNIE DOBIJCIE na tej str co Natalia wklejała na dole same pyszności
http://mojewypieki.blox.pl/2009/01/Eklerki.html
http://mojewypieki.blox.pl/2010/03/K...Cappucino.html
http://mojewypieki.blox.pl/2011/02/P...vocatowym.html
łeeehhhh łehhhhhh

Stary 2012-01-05, 17:48   #2984
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
piszę z pozycji kolankowo łokciowej bo sapię i nie mogę oddychać- wpycha się wrednie me dziecię pod żebraaaaaa aaaaaaaaaaaaaaa powiedziałam, że ma wpier... jak tylko wyjdzie

oj Agatku, ale żeby az tak byc zakreconąhahaha :
Cytat:
Podali mi ten izoptin ale chyba nic to nie dało. Na sama myśl że mieli by mi podać znów to ... Wrr.

czubasek, współczuje przeżyć mnie też podali poczatkowo ten fenoterol w kroplówie, i to w trybie extra pilnym, trzęsło mnie po tym i grzało- ale na szczeście nie wstawałam, no i az takiej reakcji nie było.
Trzymam kciuki żeby Wam inaczej pomogli

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 17:59   #2985
*Agatek*
Zakorzenienie

Noooooo co mi się dziwita?? ja tam siusiam na stojąco w publicznych toaletach nie mogłąbym usiąść na deskę- chyba, że obłożę ją wcześniej papierem...

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
kochana druga próba to wiesz... już nie taka ważna jak pierwsza także inne mogą się zapisać na to miejsce, a ja se tak tylko gdybam...

Stary 2012-01-05, 18:04   #2986
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Noooooo co mi się dziwita?? ja tam siusiam na stojąco w publicznych toaletach nie mogłąbym usiąść na deskę- chyba, że obłożę ją wcześniej papierem...
ja też na stojąco
u niektórych znajomych też nawet bo się panicznie boję zarazków

Stary 2012-01-05, 18:09   #2987
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Misienka23 Pokaż wiadomość
jesli chodzi o nacinanie to slyszalam ze to nie boli, bo nacinaja jak juz kawalek wyjdzie, albo jak wychodzi, czyli bol i tak jest i nie czujesz ze gin nacina, a potem jak zszywa to podobno znieczulenie daje, tak slyszalam od kolezanki ktora urodzila 6 grudnia nie ma co sie bac, tyle kobiet to przezylo, a gra warta swieczki w koncu czekamy na nasze kochane malenstwa!

ja tez sie boje, ale z drugiej strony jestem bardzo ciekawa jak to bedzie

nacinania w ogóle nie czuć ja nawet bym nie wiedziała kiedy to położna zrobiła gdybym nie widziała nożyczek w jej ręce i gdybym nie słyszała tego odgłosu cięcia ale tak tego nie czuć bo to tnie akurat w momencie skurczu jak się prze

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Monia, opis wyczerpujący Namęczyłaś się okrutnie, ale Michaś wynagradza cierpienie, co?
ojjj namęczyłam ale pewnei że dzidzia wynagradza wszystko jestem taka szczęśliwa nie mogę się na niego napatrzeć wciaż patrze na niego i nie mogę uwierzyc ze go urodziłam ze to moje dziecko ahhhh aż mi sie łza w oku kręci na wspomnienie tego dnia gdy przyszedł na świat

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Aaaa, bo juz bym zapomniała. Wczoraj mi znajoma opowiadała jak położne masują szyjkę macicy. I tak nie skojarzyłam na początku (wiecie.. ciąża i te sprawy ) i mówię: "Ja sobie bym tez pomasowała, ale nie dostanę" i ona się śmiać zaczęła. No to mówię dalej: "Ale mojego kochanego poproszę to może jakimś cudem się zgodzi" i wtedy już wybuchła. Mało się nie popłakała. Głupio mi się zrobiło
Ale jak jej atak śmiechu przeszedł to mi powiedziała jak to wygląda
Nie będę Wam opisywać... Ale powiem tylko tyle, że położna CAŁĄ RĘKĘ wkłada do środka i coś masuje... Całą rękę!!!!!!!!!!!!
I ja miałam nie dostać, a Ł. miał mi pomóc
eeee nie wierze że wkłada cała ręke mi np pęcherz jak próbowali przebic to wkładała dwa palce i je rozszerzała by go rozciągnąc a pęcherz jest przecież wyzej od szyjki a napewno mi ręki nie wkładała całej wiec to raczej chodzi o dwa palce

a tak w ogóle GRATULUJE KOLEJNYM ROZPAKOWANYM MAMUŚKOM

my dziś z Michasiem byliśmy na pierwszej wizycie u pana doktora który go osłuchał sprawdził bioderka głowkę i zaglądnął do buźki wszytsko jest dobrze elegancko mały rozwija sie prawidłowo i pierwsze szczepienie ma wyznaczone na 8luty
Stary 2012-01-05, 18:09   #2988
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
ooo ja tez mam Glucka i jestem zadowolona, mam nadzieję że mój syn będzie chętnie w niej spał bo jak nie
Mam nadzieje, że się sprawdzi. Rozważam jeszcze zakup lateksowego materaca - chyba masz taki, prawda? Mój młody nie ma wyjścia bo na wiekszy metraż przeniesiemy sie najwcześniej na wielkanoc, wiec do tego czasu kołyska bez odwołania
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 18:30   #2989
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Mam nadzieje, że się sprawdzi. Rozważam jeszcze zakup lateksowego materaca - chyba masz taki, prawda? Mój młody nie ma wyjścia bo na wiekszy metraż przeniesiemy sie najwcześniej na wielkanoc, wiec do tego czasu kołyska bez odwołania
tak mam, z hevea, 90/40 do kołyski, ale rozczarowałam sie jego grubością
dziś przyszedł i jest taki cienki że będzie leżał na zwykłym piankowym
w ofercie pisali, że ma ok. 5cm, zmierzyłam i z warstwami pokrowców to w porywach do 4cm ma, lateksu w środku jest 2.5cm
MASAKRA jak dla mnie to za mało
po kija tyle kasy wywalałam, żeby jeden leżał na drugim
zadzwoniłam do kolesia i mówię mu o swoich zastrzeżeniach to ten do mnie, że pewnie z zimna się skurczył..... taaaaaa i mam poczekać 2-3 dni i powinien powiększyć się, a jedzie mi tu ciągnik takie gadanie

ehhh

a jeszcze sposób w jaki mi wysłał woła o pomstę do nieba - złożony w pół!!!! ku.rwa kto tak wysyła materac??!!

Edytowane przez MissZuzia
Czas edycji: 2012-01-05 o 18:31
Stary 2012-01-05, 18:38   #2990
kropeczka1984
Rozeznanie

Kasikzaki, Nawojka, Ewula gratulacje

Cytat:
I przydaloby mi się już to imię dla chłopca
A tu dalej pomysłu brak
Piotruś fajny, ale też mam uraz do tego imienia... A Cezary? Mi się bardzo podoba, ale Mężulek nie chciał się zgodzić :/
Ja jestem z okolic Kielc
A skąd jest Annyone, bo na pierwszej stronie nie pisze, a coś wywnioskowałam z Twoich postów, że też z naszych okolic

Cytat:
Aaaa, bo juz bym zapomniała. Wczoraj mi znajoma opowiadała jak położne masują szyjkę macicy.
Nie będę Wam opisywać... Ale powiem tylko tyle, że położna CAŁĄ RĘKĘ wkłada do środka i coś masuje... Całą rękę!!!!!!!!!!!!
I ja miałam nie dostać, a Ł. miał mi pomóc
Nie strasz

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
No i mówiłam o stawianiu się brzucha. Powiedziała, że owszem to są skurcze, ale nie mają nic wspólnego z porodem, to przez hormony i mięśnie które się przygotowują do porodu. Tym się nie przejmować. Tym bardziej jeśli nie są bolesne..
No to mnie pocieszyłaś, bo od kilku dni mam takie twardnienia macicy. Niby nie boli, ale bałam się, że to może takie skurcze, jak tutaj dziewczyny miały, że nic nie czuły, a pod ktg wychodziło nawet 70%. Dzięki

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
A ja sobie trochę pluję w brodę teraz - czekałam ze wszystkim do ostatniej chwili, a teraz nie wiadomo czy stąd wyjdę przed porodem, a tu łóżeczko nie złożone,wózek nie zamówiony,przemeblowanie nie zrobione,pościel nie wyprana, nie mamy nawet przescieradelka do lozeczka, bo na wszystko jeszcze czas..... Ech....
Dacie z mężem radę Łóżeczko i tak by przecież sam składał Przemebluje też sam, bo przecież ciężarna nie powinna się przemęczać A z pościelą i prześcieradełkiem to już najmniejszy problem Wózki tylko przeglądaj na necie, bo teraz masz sporo czasu. Dacie radę

Cytat:
Ty to zawsze potrafisz poprawić humor

A ja dzisiaj znowu zajęłam się pokoikiem Wojtusia i uprałam maskotki dla niego Jak je wyjęłam z pralki, to wyglądały okropnie :/ Ale je ładnie wyczesałam i teraz schną

Przed chwilą znowu dzwoniła do mnie ta koleżanka wszechwiedząca. Mówię jej, że teraz to się boję wychodzić sama, bo mam twardnienia macicy, a poza tym pogoda beznadziejna i boję się, że się przeziębię a ta znowu swoje mądre rady, że ona to do końca wychodziła i codziennie jeździła do rodziców. Tylko, że ona rodziła w lipcu!!! A jak RAZ przyjechała do mnie to ze swoją mamą, bo się bała sama! No i znowu gadanie, że "zobaczysz jak się Twoje nastawienie zmieni po porodzie", że ona też tak gadała i WSZYSTKIE jej koleżanki też i WSZYSTKIE zmieniły zdanie! Jak mnie wkurza takie gadanie, jak mówi, że WSZYSCY. A najlepsze, że zaprasza mnie do siebie, gdzie ja do niej muszę autobusem jechać, bo boję się prowadzić, a samej jej trudno się zebrać z dzieckiem i z mężem samochodem I mówi, że maluch jej śpi 2 razy dziennie po 3h i że u mnie na pewno nie uśnie No to jej powiedziałam, żeby zapakowali go jak wstanie Niby ma przyjechać, ale to się jeszcze okaże
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 18:41   #2991
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:
tak mam, z hevea, 90/40 do kołyski, ale rozczarowałam sie jego grubością
dziś przyszedł i jest taki cienki że będzie leżał na zwykłym piankowym
w ofercie pisali, że ma ok. 5cm, zmierzyłam i z warstwami pokrowców to w porywach do 4cm ma, lateksu w środku jest 2.5cm
MASAKRA jak dla mnie to za mało
po kija tyle kasy wywalałam, żeby jeden leżał na drugim
zadzwoniłam do kolesia i mówię mu o swoich zastrzeżeniach to ten do mnie, że pewnie z zimna się skurczył..... taaaaaa i mam poczekać 2-3 dni i powinien powiększyć się, a jedzie mi tu ciągnik takie gadanie

ehhh

a jeszcze sposób w jaki mi wysłał woła o pomstę do nieba - złożony w pół!!!! ku.rwa kto tak wysyła materac??!!
ciekawe z tym skurczeniem od zimna nie poważny ten sprzedawca tym bardziej materac nie kosztował pewnie kilku złotych ... a jakie miał opinie bo ja nuczona takim zachowaniem zamawiam tylko u takich z samymi 5 ... ale tez można się naciąć
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 18:42   #2992
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Hej lasunie...

No to zdaję relacje i ja:

Byłam 13.45 pod gabinetem, oczywiście ordynatorek się spóźnił i czekalim chyba z 25 min byłam 3 w kolejce do gabinetu weszłam po 40 min, naskarżyłam na malca, że mam dość, że smyra mnie skóra "cale ręce w środku ani stopy od wewnątrz nie??" mówię, że nie, bo to wtedy coś tam oznacza i kładą do szpitala
Zbadał mnie- na szczęście rozwarcia nie ma, ale szyjka się skróciła, magnez 1x dziennie (i tak sama już zdecydowałam że nie będę brać więcj z 2-3 dni temu )malec nie jest w kanale rodnym uff, chce wejść i jest blisko ale chyba jeszcze nie ten czasik ufff nawet nie mówiłam, że nie ma mówić płci, bo już mam dość ciąży, dzieciora, bólu żeber itp itd... i 'aa może się wygada' ale niet 'ono' i 'dzieciaczek' słowa mojego gina waży... 2900 mówię 'jak to? tyle to było jak wychodziłam tydzień temu ze szpitala..' no ale może być błąd przecież, oni inne mają sprzęty w szpitalu a inaczej u gina... '3,5 kg raczej nie osiągnie' widziałam wielkie giry i se mymlał ustami ale nie ssał kciuka no i najlepsze jest to, że......

jak mówię, że muszę urodzić, bo jak nie to szpital, to nikt mi nie wierzy z rodziny Do 12.01 mam czas, jak nie to 13.01 szpital ja nie chcieć tam wracaaaaaać!!! już mam skierowanie aaaaaa

I mam już nie leżakować tylko więcej chodzić, spacerki se urządzać, żeby rozbujać organizm i leżeć najczęściej na prawym boku jutro se spacerek zaliczę, nie ma co

a czemu na prawym?mówił coś?
duży juz dzieciuch a 13 nie pójdziesz nigdzie bo przecież rodzisz8 to co ty tam do13 chcesz robic??

Cytat:

mniammmmmm ale bym zjadła!!!!!!!!! poproszę z 6 a robisz z bita śmietaną czy z kremem?
Cytat:

jak ty do malucha mówisz? hęęę?? a później nie dziwne że z przedszkola przekleństwa dzieciaki przynoszą

no nie mogę!!!!!!! przyznałaś się!!!! ja tak zrobiłam jak wózek kupowaliśmy ale się nie przyznałam bo mi wstyd byliśmy w galerii i zauważyłam że sikam po desce dopiero jak skończyłam więc jeziorko po dwóch stronach się zrobiło...
Cytat:

jakiś zamach na Agatka trzeba zrobićjak chciałam się wepchnąc w kolejkę po znajomości to niet a jak ona chce nam się na dzień wepchnąc to może?!
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
nacinania w ogóle nie czuć ja nawet bym nie wiedziała kiedy to położna zrobiła gdybym nie widziała nożyczek w jej ręce i gdybym nie słyszała tego odgłosu cięcia ale tak tego nie czuć bo to tnie akurat w momencie skurczu jak się prze

ojjj namęczyłam ale pewnei że dzidzia wynagradza wszystko jestem taka szczęśliwa nie mogę się na niego napatrzeć wciaż patrze na niego i nie mogę uwierzyc ze go urodziłam ze to moje dziecko ahhhh aż mi sie łza w oku kręci na wspomnienie tego dnia gdy przyszedł na świat

eeee nie wierze że wkłada cała ręke mi np pęcherz jak próbowali przebic to wkładała dwa palce i je rozszerzała by go rozciągnąc a pęcherz jest przecież wyzej od szyjki a napewno mi ręki nie wkładała całej wiec to raczej chodzi o dwa palce

a tak w ogóle GRATULUJE KOLEJNYM ROZPAKOWANYM MAMUŚKOM

my dziś z Michasiem byliśmy na pierwszej wizycie u pana doktora który go osłuchał sprawdził bioderka głowkę i zaglądnął do buźki wszytsko jest dobrze elegancko mały rozwija sie prawidłowo i pierwsze szczepienie ma wyznaczone na 8luty
Monisia super że z Michasiem wszystko okioby tak dalej!!!
Cytat:
kpujecie do kołyski lateksowy? wiecie że to tylko na 5-6miesięcy?chyba że macie jakieś wielkie kołyski...mi żal kasy było- teraz się czuje jak wyrodna matka kupie małej taki do łóżeczka-3lata to zdecydowanie więcej chyba że znowu posknerze

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 18:44   #2993
miniusia91
Raczkowanie

GG do miniusia91

byłam u gina dzisiaj... na ktg spokojnie jak zwykle, zero skurczy, ogolnie nic sie nie dzieje lekarz zalecil wspolzyc no i powiedzial mezowi zeby mnie po lesie przegonil ;D hahahha ja juz nie wiem, w zeszlej ciazy na tym etapie mialam juz rozwarcie na 2 palce chyba... albo 2 cm...
miniusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 18:50   #2994
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Przestań, przestań Bo ja zaraz nawet majtochów nie zdążę ściągnąć

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 18:53   #2995
NataliaM1103
Rozeznanie

Renata robię z bitą śmietaną
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 18:54   #2996
bybella
Wtajemniczenie

nie no ja tu wchodzę , a w niecałe dwa dni 30 stron? chyba rekord, przegięcie noo... foch, nie będę nadrabiać! nie macie co w domu robić?
Stary 2012-01-05, 19:04   #2997
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

NAPISAŁA DO MNIE LIKAS- nadal jest w szpitalu. miała koljeny test oksy ale nic ją nie rusza.... strasznie sie nudzi....

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
super - gratulacje dla mamusi - witamy malenstwo na swiecie (niedlugo bede chyba uzywac opcji kopiuj-wklej)

nie pomoge bo ja robie w nfztowej przychodni tam gdzie lażę do lekarza - lecznicza na chojnach

AGATKU łe-ar-ju hyhy
no normalnie ja tez chodze do nfztowej bo to nie ma znaczenia- roznica taka, ze płace za badania.... ale płacic mozna w kazdej przychdoni lecznicza za daleko...zostaje mi sporna...
Cytat:

Cytat:

uwazaj na siebie!!!
Cytat:
Napisane przez miniusia91 Pokaż wiadomość
byłam u gina dzisiaj... na ktg spokojnie jak zwykle, zero skurczy, ogolnie nic sie nie dzieje lekarz zalecil wspolzyc no i powiedzial mezowi zeby mnie po lesie przegonil ;D hahahha ja juz nie wiem, w zeszlej ciazy na tym etapie mialam juz rozwarcie na 2 palce chyba... albo 2 cm...

ciekawe jak wyjdzie moje ktg we wtorek... mam podjechac przed południem...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 19:05   #2998
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
gratulacje dla nawojki i ewuli

chyba nie nadrobie was teraz...
Dostałam w kroplówce ten fenoterol. Nigdy więcej! Na początku było ok. Nawet usnęlam a później. Męka... Chyba poród byłby lżejszy. Zaczęło robić mi się duszno, cała się trzęsłam i nie mogłam tchu złapać. Poszłam do łazienki i odleciałam. Jak się ocknełam to byłam już odłączona i nade mną mnóstwo osób. Doszłam do siebie. Ktg, i jazda na usg czy z mała ok. Na szczęście jest dobrze ale tego chole**a nie będą mi podłączać.

Podłączyli mi teraz glukozę i sól. Ale jestem wykończona. Podobno jestem druga ciężarna która na ten lek tak zareagowała.
Dobrze, że Wam nic się nie stało, nie chodź więcej może sama

Cytat:
nie umieszczałam ich na forum ogólnym
a już zacierałam rączki, że popatrzę

Cytat:
sto lat

Dziewczyny z Łodzi- gdzie robicie badania zazwyczaj tzn mocz/morfo itd?? bo na mojej pipidówce jak pojde w pn do wynik bede miec dopiero we wtorek po południu a potrzebbuje na wtorek rano.... albo moze znacie jakies niedrogie lab które działa w sobote? bo jutro kurka zamkniete wszystko[COLOR="Silver"]
Nie pomogę, jedynie co to chyba w salve jest taka możliwość, zadzwoń podpytaj do 19h pracuję

Cytat:
N ie dość, że lapka oplułam to jeszcze majtochy mokre dałaś czadu.

A ja zapomniałam chyba powiedzieć, że Zuzialek mój powolutku wchodzi w kanał dlatego taki napór na szyjkę czuję przytyłam tylko 100g na dwa tygodnie - pewnie trochę więcej bo dziś miałam lekkie ubranko.

Edytowane przez kaczuszka81
Czas edycji: 2012-01-05 o 19:12
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 19:08   #2999
renata:)
Zadomowienie

NataliaM nie będę wybrzydzać (wole z kremem) i tak na bank są pyszne

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 19:08   #3000
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
A ja zapomniałam chyba powiedzieć, że Zuzialek mój powolutku wchodzi w kanał dlatego taki napór na szyjkę czuję
moj junior tez sie tak pchał przedwczoraj i wczoraj....
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości