|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
SŁODZIAK Cytat:
Cytat:
![]() tylko wycieczke autem zaliczylismy ![]() 2) a wiec wszystko jasne Tymcio też jest cudownym kosmitą!! a jak przeczytałam Twoj post to poleciałam rozebrać Jasia i była niezła zabawa ![]() 3) dla przyjacółkibrumku udostepnic Ci film na jakims ftp? Cytat:
![]() brawo dla Igiegoi dla Hani też oklaski ![]() rosna te nasze brzdące
|
|
#2882 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Jestem
Dziubku Aga Troche późno sie odzywam ale miałam troche roboty bo w nocy hugisy nie wytrzymały do tego źle spałam i po obiedzie padłam razem z Krystkiem ![]() Za kciuki dziękujemy wszystkim baaardzo Jeśli chodzi o główke to jest spłaszczona ale z tym nic nie trzeba robić bo samo sie wyrówna Krystuś jest już w takim wieku że cały czas nie leży Stronczku ja tez staram sie żeby nie leżał na tej spłaszczonej stronie często układam go na boczkach . Dobrze że Wiktorii wyrównała sie główka No tyle o główce bo wynikły inne problemy Krystuś ma słabe mięśnie klatki i problem z koordynacją no i czeka nas rehabilitacja choć wg lekarki to moze sie samo wyrównać ale lepiej już działać . Już uczyliśmy sie go inaczej nosić przewijać Acha mam inteligentne dziecko , chyba mi go podmienili w szpitalu ![]() Ide nadrobić |
|
|
|
#2883 |
|
Wtajemniczenie
|
Agni dziekuje za odpowiedz. Zagadka rozwiązana. A powiedz mi jeszcze jak ci sie spisuje ten sprzęt? Zadowolona Jestes? I jeszcze pytanko. Ilokrotny ma zoom optyczny obiektyw dostępny w standardzie?
|
|
|
|
#2884 |
|
Zadomowienie
|
Przekreca sie przekreca sie
non stop z plecow na brzuch z plecow na brzuch ah uciekam bo nie moge sie napatrzec....... |
|
|
|
#2885 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
laski byłam w tesco i jest promocja ( ja kupiłam na niej aż 9 małych słoiczków )
Są trzy słoiczki ( obiadki 125 g - z mięsem, obojętnie jakim albo rybą ) po 5,50 zł na głównym dziale z jedzeniem dla dzieciaków
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2888 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W rosie się obkupiłam za to
|
|
|
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
Scio nie ma?
U nas jest i ludzie brali, że hoho. Ja zwiełam 3 razy z łososiem, kurczaka (chyba?) z cukinią i wołowinę ( albo cielencinę ) z kaszą jaglaną. Wszystko po 3 razy.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2891 | |||
|
Zakorzenienie
|
znam ten ból ...wkurzające to jak nie wiem!!!! Cytat:
z jakiej firmy ?? Cytat:
![]() Cytat:
ale o co chodzi z tymi mięśniami ?? czym to sie objawia ?? ![]() moje dziecię zasnęło po 1h i 15 minutach wariacji ale nie poddaliśmy się i zasnął wtulony w konika |
|||
|
|
|
#2892 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Za efekty diety ![]() Cytat:
Cytat:
gotowałam mu tylko marchewke i nie wiem jak to będzie z moimi obiadkami Trzymaj sie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
hej daje to samo mleko mojej malej mowilam kiedys Scio kupuje z apteki na necie 25, 80 za puszke jak kwota zamowienia przekroczy 250 zl wysylka gratis, wiec zamawiam 10 sztuk www.aptekawsieci.pl - moge polecic szybko i sprawnie |
|
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się.
Czytam Was,ale jakoś pozbierać się nie mogłam żeby coś napisać. Sweet cieszę się, że Igorek się przewraca jak wyszły Twoje kulinaria z dyni?Ja kupię dynię i zamrożę.Marina a z jakiej firmy te słoiczki? sprawdziłaś datę ważności? jak nowe mieszkanie? Monika właśnie bardzoooooooooooo dawno nie wstawiałaś zdjęcia Arturka i Kingi ![]() Patik na pewno napiszesz pracę żeby Ci się chciało jak Ci się nie chce ![]() Strasznie historie opisywałyście. Ja nawet nie chce myśleć: "co by było gdyby..." Cieszę się każdą chwilą, sekundą Emilie, niesamowite jak się szybko rozwija. Umiała pluć, a teraz zaczęło jej się to podobać i robi to nagminnie. Jej ulubiona zabawa ostatnio. Do tego rano,łapie mnie za policzki,nos,włosy, tylko po to abym otworzyła oczy i na nią popatrzyła. Wtedy się uśmiecha i strasznie cieszy, w takim momentach zapominam że wstawałam nie raz co 2h. Mam pytania: 1.Czyta,,czytam i czytam.Jeżeli chce kaszę manne dodać do mojego mleka to: a)najpierw ugotować i łyżeczkę kaszki ( ile wtedy ml wody?) i dodać do mleka b)czy podgrzewając moje mleko w podgrzewaczu dodać kaszkę i mieszać? c)jest to takie gęste na 100ml mleka, że mogę podać łyżeczką ? 2.Jeżeli będę przechodzić na mleko 2 to wiem,że trzeba wprowadzać je stopniowo, teraz moje pytanie brzmi stopniwo tzn 1 dzień, co butlka to inna miarka? czy 1 dzień 1 miarka nowego mleka, drugi dzień 2 miarki nowego mleka? 3.Czy Wasze dzieci pojąc soczki też nimi ulewają?w sensie , że podałam Emilie któregoś dnia soczek a jej się nim odbijało wiecznie.I co ulała to w tym był kolor soczku. Kajool jak się czujecie? Myślałam sobie dzisiaj, tylko żebyś nie miała problemów z przejściem na MM aby poszło jak po maśle!ZNalazłam taki artykuł kiedy Ja próbowałam Emilie namówić na butlę i się sprawdza.---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2012-01-05 o 20:29 |
|
|
|
|
#2895 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-01-05 o 20:40 |
|
|
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zmartwiłam się , że znowu coś Krystusiowi dolega. A teraz się zdenerwowałam bo mój łobuz też tego nie robi
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-01-05 o 21:20 |
|
|
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo to apteka z mojego miasta. I jak coś to bym poszła i ewentualnie kupiła i taniej wysłała, ale dali normalną cene |
|
|
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
Z datą wszystko gra. Z bobovity. Ogólnie W CAŁYM tesco promocje - 70%. Lamaze kupiłam też dzis za 29 zł - smoka takiego z ogonem z lusterkiem.
Zanetko mieszkanie boskie. Wszystko jest być tak jak być powinno 1 reka no i z farbą na głowie ( mroźny kasztan ). Ciekawe, czy złapie refleks brązu mój włos, bo mam czarne
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-01-05 o 21:06 |
|
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
MArinko Ty byłaś w hipermarkecie, ja byłam w małym tesco i nic nie było.
|
|
|
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Agula nie słuchaj koleżanki, bo gada głupoty. Mój też 12 kończy pół roczku a waży już ponad 9 kg. Nie martwię się, bo jest zdrowy, mało tego teraz się zamartwiam bo nie chce jesc Malutko mleka zjada... Marzenko dla dzielnej Hani ![]() Vaniliva wiedziałam, że będzie dobrze dla Sarci.Cytat:
|
|
|
|
|
#2902 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale po domu, czy na działce to ma obiecane, że będzie sobie hasał ile dusza zapragnie :dCytat:
Niezbyt dużo, ale też wcale nie tak mało Coś koło 6 godzin.Cytat:
Starczy go już! My nie. Pewnie tylko pod kościołem czy gdzieś na spacerze coś wrzucimy do puchy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() On jest chyba dobrze zahartowany, bo dobrze to znosi i nie zachowuje sie jakby mu było zimno. Wieczorem, jak go masuję, to też jest na golaska, ale już po masażyku to go czymś lekkim nakrywam, żeby już tak cieplutko i błogo mu się przed kąpielą i snem robiło ![]() Cytat:
![]() No i fajnie że sie na basen wybieracie. Może i nam w końcu się uda ![]() Cytat:
I to się właśnie tym brakiem stópek w buzi objawia? A kiedy to powinno zacząć niepokoić?A na jakiej podstawie stwierdza się inteligencję u niemowlaka? Poza tym oczywiście, że WSZYSTKIE NASZE WĄTKOWE dzieci są super-inteligentne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuję, byłoby super A czy Ty masz jakiegoś ftp czy poprosić męża żeby jakiegoś postawił na szybko?
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
Editko przykro mi z powodu Twojej babci
|
|
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Scio zawsze jak sa takie mega promocje dotycza one hipermarketu TESCO czyli u nas na swietokrzyskiej, tych osiedlowych nie. Zauwazylam juz to dawno temu, jak chcialam kupic pieluchy czy chusteczki. |
|
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
a no tak, w hipermarkecie.
|
|
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieczyny czy kubek niekapek aventu ma taki ustnik elastyczny jak smoczek
|
|
|
|
#2907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(tak, ja wiem że jak kobieta - tylko wygląd oceniłam ) Cytat:
![]() ![]() klask i:Adaś zasnął godzinę temu, przed chwilą obudził się z płaczem...ale takim "bólowym"...dałam mu Ibumu i śpi na razie, oby jak najdłużej... a w dziąśle wyczuwam coś ostrego..niech już ten ząb wyjdzie i nie męczy
|
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
Bylismy na basenie, było super, Filip już pływa całkowicie sam
![]() Po raz kolejny wzbudziła miłe komentarze że takie małe dziecko na basenie już i oczywiście pytania "czy się nie boję?..."![]() i po raz kolejny została nazwana synkiem )telik a udostępniłabyś mi te Bobasy na jakimś ftpie??
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
A, już wiem co jeszcze chciałam. W nowym "Mamo to ja" są kupony do tesco na 25% zniżki na niektóre zabawki FP.
Dobra, zmykam zanim mąż zaśnie
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
scio ogładałam dziś niekapek z aventu i miał chyba raczej taki trwardy ustnik. Ja dziś kupiłam niekapek z lovi. ma miękki ustnik. Mam z twardym z TT i się nie sprawdził, mały wręcz płakał jak go miał w ustach, może jakoś ,,ranił" jego dziąsła ?
Jak dalam Igorowi ten z Lovi to skrobał na nim ząbki, nie zajarzył, że trzeba possać to cos poleci
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.

ale wolę wierzyć że pocałować
)[/COLOR]
Witam się wyspana, rześka jak skowronek i tylko trochę na pogodę wkurzona 
Bo gołe dziecko jest absolutnie szczęśliwe i nic więcej od życia wtedy nie chce 

dla przyjacółki

znam ten ból ...

+ 100 za termometr
klask i: